...

Top 12 legjobb fagymentes hűtőszekrény: 2022 értékelés

Stinol STN 167 fagymentes hűtőszekrény
Csepegtetés vagy fagymentesség - melyik a jobb a hűtőszekrénynek?

Ivan Omelchenko

„Nem kell sok – a legjobb is elég jó” – Winston Churchill híres mondása. Ha a hűtőszekrényekre alkalmazza, a legjobbak a fagymentes rendszerrel rendelkező modellek. Stabil működést biztosítanak, azonos hőmérsékletet garantálnak a főzőfülke minden sarkában, tökéletesen frissen tartják az ételeket, és ami a legfontosabb, nem kell leolvasztani őket. Nagy-Britannia miniszterelnöke elégedett lenne.

Áttekintettük a készülékek összes jellemzőjét, összehasonlítottuk a cégek különböző modelljeit, és elkészítettük a legjobb fagymentes hűtőszekrények 2022-es értékelését.

A legjobb olcsó No Frost hűtőszekrények

Stinol STN 167

Megfizethető ár és kiváló funkcionalitás

Stinol STN 167 fagymentes hűtőszekrény

Előnyök: az egyik legnépszerűbb hűtőszekrény, amely nem igényel leolvasztást. Árban kiemelkedik a többi modell közül a megfizethető 22.000 rubeles áron., Kényelmes és könnyen kezelhető. Ennek a konyhai készüléknek a magassága 177 cm. A hűtőrekesz három ergonomikusan elhelyezett polccal rendelkezik, amelyek magassága szükség esetén módosítható. A polcok edzett üvegből készültek, így könnyen tisztíthatók. Mosogatógépben mosható.

Az olcsó, fagymentes hűtőszekrény teljes belső térfogata 290 l, a fagyasztókamra 106 l-t tesz ki. Három fiókkal rendelkezik az élelmiszerek, húsok és zöldségek tárolására. Fagyasztási kapacitás akár 2,5 kg/nap. Áramkimaradás esetén a készülék akár 13 órán keresztül képes önállóan megőrizni a hideget – ez egy olcsó hűtőszekrény-fagyasztó esetében igen tiszteletreméltó adat.

A Stinol STN 167 az optimális megoldás egy négytagú család számára. Az ajtó megfordítható, így a készülék bármilyen konyhába illeszthető. A készülékház acélból készült, és speciális rozsdagátlóval kezelt, amely meghosszabbítja a készülék élettartamát. Három üzemmód áll az Ön rendelkezésére: Minimális hűtés, ECO üzemmód és maximális fagyasztás. Elektromechanikus vezérlés.

A hűtőszekrény-fagyasztó jó, A energiahatékonysági osztályú (342 kWh/év) besorolással is büszkélkedhet. 42 dB-es kompresszor zajszint, így a készülék még éjszaka is alig hallható.

Hátrányok: Egyszerű kialakítás, mindenféle sallangok nélkül.

Indesit ITR 4160 W

Gazdaságos energiafogyasztás

Indesit ITR 4160 W fagymentes hűtőszekrény

A jó pontok: Az olcsó, fagymentes hűtő-fagyasztó alsó fagyasztórekesszel – kis családok számára tervezve. Alacsony áruk ellenére (21 500 RUR alatt) ezek az ikonok ideálisak bármilyen alkalmazáshoz. az online boltokban), a készülék minden funkcióval és modern kialakítással rendelkezik. Hasznos térfogat – 257 liter. A hűtőszekrény ennek 2/3-át – 157 liter – foglalja el.

A fagyasztásmentes hűtő-fagyasztó polcai a Sliding System technológiának megfelelően vannak elrendezve: a polcok kinyúlnak, és lehetővé teszik az élelmiszerek kényelmes elhelyezését és kivételét. A polcok nagy szilárdságú üvegből készültek, és jelentős súlyt bírnak el, magasságuk a felhasználó kényelme és a szekrény belső térfogatának maximális kihasználása érdekében állítható.

A No-Frost hűtőszekrény hőmérsékletét a felső panelen található elektromechanikus kerékkel lehet beállítani. A modell hasznos funkciója a gyorsfagyasztási üzemmód, amely lehetővé teszi a termékek akár 30%-kal gyorsabb hűtését (a vitaminok és a hasznos mikroelemek jobban megőrződnek). Ne aggódjon a készülék túlzott „mohósága” miatt – a hűtőszekrény „A” energiafogyasztási osztályba tartozik.

Élelmiszereit kiváló minőségben tárolhatja a Dual Drive segítségével, amely hosszabb fagyasztási időt vagy környezetbarát üzemmódot kínál az extra fénymegtakarítás érdekében. A leolvasztásmentes rendszer mindkét rekeszre kiterjed, így elfelejtheti a havi leolvasztást. Indesit ITR 4160 W 167 cm magas. Vészhelyzetben akár 14 órán át hűti az élelmiszereket.

Hátrányok: Néhány felhasználó hiányolja a dedikált üvegpolcot. A hátrányok közé tartozik a No-frost hűtőszekrény rövid tápkábele.

Cukorka CCRN 6200 W

Ár/teljesítmény szempontjából a legjobb

Candy CCRN 6200 W fagyasztásmentes hűtő-fagyasztógép

Előnyök: Az olasz Candy márka kétméteres, nulla leolvasztási technológiával rendelkező hűtő-fagyasztója egy 2022-es modell, amely minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre szüksége van a kényelmes mindennapi együttléthez. A fagyasztó és a hűtőszekrény együttes kapacitása lenyűgöző, 370 liter., A CCRN 6200 W-os fagyasztórekesz hűtőkapacitása négy személy számára egy egész hétig elegendő (egy kis disznópörköltnek is van hely).

A hűtőszekrény burkolata fémből készült, és fehér, karcálló festékkel van bevonva. A fogantyúk az előlapokba vannak süllyesztve, ami megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását és az idő múlásával bekövetkező kopást. A készülékeket egy kompresszor működteti, amely akár 5 kg/nap fagyasztási kapacitást is elérhet. A készülék megfelel az „A” energiahatékonysági osztálynak. Az ST éghajlati osztály lehetővé teszi az olcsó hűtőszekrény elhelyezését 16 és 38 °C közötti hőmérsékletű helyiségekben.

A hűtőszekrény rekesze öt, tartós üvegből készült polcra van osztva. Alatta egy tágas zöldség- és gyümölcstároló van. Átlátszó műanyagból készült, így egy pillantással megtalálhatja a kívánt ételt. A fagyasztóban a felhasználó három műanyag kosárban oszthatja el a készleteket: ezek stabilak, könnyen kivehetők és kényelmes fogantyúkkal rendelkeznek.

Áramkimaradás esetén az olcsó hűtőszekrény akár 10 órán keresztül képes fenntartani a kellemes tárolási hőmérsékletet. A „szuperhűtés” funkció külön említést érdemel. A kezelőpanel elektronikus – a felhasználó egyetlen érintéssel kiválaszthatja az öt üzemmód egyikét. Három nagy teljesítményű LED biztosítja a szükséges világítást. A zajszint kényelmes, ezért a hűtőszekrény ideálisan alkalmas stúdióban való használatra.

Hátrányok: nincs.

Hotpoint-Ariston HF 5180 M

Magas minőség és megbízhatóság

Hotpoint-Ariston HF 5180 M fagymentes hűtőszekrény

Előnye: A legkedvezőbb ár-érték arányú, leolvasztás nélküli hűtő-fagyasztó készülék márványbézs színű, amely tökéletesen illeszkedik a világos konyhabelsőhöz. A modell legfontosabb jellemzői: Stílusos megjelenés, minden szükséges funkció és kiváló minőségű kivitelezés. Az ajtóban grafikus kijelző található, amely tájékoztat és szabályozza a rekeszek belső hőmérsékletét.

A hűtőszekrény teljes térfogata közel 300 liter. A készülék mindkét rekesze fagymentes üzemmódban olvaszt le, így nem képződik fagy, még akkor sem, ha a polcok és fiókok teljesen meg vannak töltve. A fagyasztórekesz LED-es világítása jobb, mint a hagyományos izzóké, és jellemzője, hogy használat közben egyáltalán nem melegíti fel a levegőt. A készülékek magassága 185 cm.

Négy kivehető üvegpolc lehetővé teszi a belső tér maximális kihasználását. Magasságuk állítható, hogy egy nagy fazék vagy kancsó is elférjen rajtuk. A zöldségek, zöldségek és gyümölcsök számára van egy speciális nagy tárolórekesz, ahol a paradicsomot és a narancsot hosszabb ideig frissen tarthatja. A fagymentes készülékek minden fala antibakteriális bevonattal van ellátva.

A fagyasztórekesz minimális hőmérséklete elérheti a -18°C-ot, amelyet a „szuperfagyasztás” funkcióval gyorsan elérhet. 1 év gyártói garancia.

Hátrányok: Az ajtópántrendszer bonyolult, de egyedül is megoldható.

Rendszertípusok

A rendszer kialakítása határozza meg a megjelenését. A típusokat a következők szerint különböztetjük meg:

  • fagymentes – a párologtató csak a fagyasztórekeszben működhet. Összességében ez elégséges ahhoz, hogy a készülék könnyen használható legyen. Ha tehát pénzt szeretne megtakarítani, válassza ezeket a modelleket;
  • teljesen fagymentes – lehetővé teszi a levegő keringését az egész hűtőszekrényben. A működés elve a kondenzációt szabályozó csatornák jelenlétében rejlik;
  • Kettős hűtőrendszer – a készülék minden kamrája saját, független rendszerrel rendelkezik.

Fő fogadás! Az élelmiszer-tároló készülékeket gyártó márkák saját nevet adhatnak a rendszertípusoknak. Olvassa el figyelmesen a készülék működésének leírását.

A legjobb No Frost beépített készülékek

Weissgauff WRKI 178 WNF

Hosszabb ideig frissen tartja az élelmiszereket

No-Frost Weissgauff WRKI 178 WNF hűtőszekrény

Hátrányok: A kompakt, 55 cm széles, dugaszolható hűtő-fagyasztó a megfordítható ajtónyitás lehetőségével bármilyen konyhai elrendezéshez illeszkedik. A készülék a tervezés innovatív részleteinek köszönhetően A+ energiahatékonysági osztályba sorolták, így alacsony havi energiafogyasztást biztosít anélkül, hogy a családi költségvetést megterhelné. A készülékek tágas, 177 literes hűtőrekesszel rendelkeznek, öt fő- és három ajtópolc, valamint egy tágas kosárral.

A beépített „no-frost” hűtőszekrény egyedisége a két független hűtőkör jelenlétében rejlik, amelyek lehetővé teszik az autonóm hőmérséklet-szabályozást a hűtő- és fagyasztórekeszben, valamint egy speciális, 26 literes friss zónában. (gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények befogadására alkalmas, hogy a lehető leghatékonyabban megőrizze az ízeket és vitaminokat). Az edzett üvegpolcok akár 40 kg súlyt is elbírnak. Kivehető formája lehetővé teszi a belső tér optimalizálását.

A 61 literes fagyasztórekesz ideális az élelmiszerek hosszú ideig történő tárolására. A kényelmes és kényelmes vezérlést az elektronikus Touch Control modul biztosítja – néhány érintéssel beállíthatja a beépített hűtő-fagyasztó kívánt működési paramétereit. 3,5 kg/nap fagyasztási kapacitásával alkalmas bogyós gyümölcsök és zöldségek téli tárolására.

A beépített hűtőszekrény fontos jellemzője az előlap csúszós rögzítése, amely lehetővé teszi az előlap külső elemének zökkenőmentes és automatikus mozgását minden egyes ajtónyitáskor. A Weissgauff 178 jelenleg a legnépszerűbb hűtő-fagyasztó modell a webáruházakban, és sokkal népszerűbb, mint más márkák. Az ok: nagy megbízhatóság, korszerű technológia és kiváló kivitelezés.

Hátrányok: nincs azonosított.

Beko BCNA275E2S

Kiváló tárolókapacitás

Beko BCNA275E2S leolvasztás nélküli hűtőszekrény

Az előnyök: A Beko beépített hűtő-fagyasztó lehetővé teszi, hogy a készülékeket zökkenőmentesen integrálja konyhájába. Teljesen rejtett, nem rontja el a tér tervezett kialakítását, és megoldja a sötét oldali rések problémáját, ahol a törmelék évek óta elhelyezésre került. A BCNA275E2S egyesíti a legjobb funkcionalitást és a kiváló minőséget, 10-15%-kal alacsonyabb áron, mint más márkák termékei.

A beépített hűtőszekrény magassága 178 cm, így alkalmas azok számára, akik 4-5 napra vásárolnak egy kis család számára. A készülék szélességét a bútoripari szabványok szabályozzák, és 54 cm. A bejárati ajtón található speciális csúszó konzolok biztosítják a hézagmentes, tökéletes homlokzatot. A hűtőszekrény térfogata 185 liter., A fagyasztó kapacitása pedig 69 liter. A hátsó belső falon egy fémborítás található, amely hőakkumulátorként működik, és gyorsan kiegyenlíti a hűtőtér hőmérsékletét, amikor az ajtó zárva van, ezáltal csökkentve az energiafogyasztást (A+ osztály).

A készülék a szabadalmaztatott Neo Frost hűtőrendszert használja, amely jobban megőrzi az élelmiszereket, és megakadályozza, hogy a készüléket ki kelljen olvasztani. Két hűtőkör megakadályozza a rekeszek közötti levegő keveredését, és így megakadályozza, hogy az élelmiszer túlságosan megromoljon – ez fontos, ha az élelmiszereket nyitott csomagolásban tárolják. A jó láthatóságot a fényes LED-világítás biztosítja. A kiváló minőségű műanyag környezetbarát és szagtalan.

A beépített fagymentes hűtő-fagyasztó polcai edzett üvegből készültek és 20 kg teherbírásúak. Egy speciális palacktartó kiegészítő ideális a belső tér rendezéséhez. Külön kiemelendő a friss zóna (közel 0°C), az UV-világítás szimulációja a zöldséges fiókban és a modern inverteres kompresszor.

Hátrányok: a telepítési útmutató nem túl részletes.

Midea MRI9217FN

Alacsony ár a beépített modellhez

Midea MRI9217FN fagymentes hűtőszekrény

Előnyök: a legjobb olcsó beépített hűtő-fagyasztó nulla leolvasztási rendszerrel. A nagy nemzetközi márka Midea modellje az egyik leginkább elérhető ma a piacon – a készülék ára 45 000 rubel. A gyártó a technika élettartamát 12 évben határozza meg, de a valóságban ez 15-17 év lesz, ami hosszú távon rendkívül nyereségessé teszi a technika megvásárlását.

A beépített hűtőszekrény méretei (magassága 177 cm, hasznos térfogata 266 l) alkalmassá teszik egy kis család számára. A belső tér négy tartós üvegpolcra van osztva, amelyek igény szerint könnyen eltávolíthatók és tisztíthatók. Az ajtóban 3 rekesz található tojás, olaj és kis palackok tárolására. A speciális átlátszó kosár gyümölcsök és zöldségek tárolására szolgál.

Egy ventilátor a légkeringetéshez és egy páratartalom-szabályozó funkció, amely megakadályozza, hogy a fagyasztás nélküli hűtő-fagyasztóban lévő ételek túlságosan felmelegedjenek. A vezérlés elektronikus, így pontosan beállíthatja a kívánt hőmérsékletet a rekeszekben. Minden beállítás megjelenik a LED kijelzőn. Az alsó rekesz fagyasztási kapacitása 3,5 kg/nap. Az ajtók csuklósak lehetnek, hogy zökkenőmentesen illeszkedjenek a konyhabútorba.

A hátránya: nincs semmilyen.

Melyik hűtőszekrényt válasszuk: No Frost vagy cseppmentes

Mindegyiknek számos pozitív és negatív tulajdonsága van. Nem könnyű összehasonlítani a kettőt, t. . Mindegyik lehetőség a saját feladatát látja el. Ha nagy rekeszű hűtőszekrényre van szüksége megfizethető áron, érdemes megfontolni a cseppmentes leolvasztási rendszerrel ellátott modelleket. A fagyot és nedvességet nem tartalmazó egységek drágábbak és kisebb nettó térfogattal rendelkeznek.

A készülék energiahatékonyságát esetről esetre kell meghatározni, mivel. . Mindkét fajta lehet az élen, a paraméterektől, az egységek kialakításától függően. A legfontosabb szempontok közé tartozik a hűtés minősége és az, hogy az élelmiszer mennyi ideig tartható a hűtőszekrényben. Ha a tálcákat használják, a leolvasztásmentes változat a vezető.

A legjobb No Frost hűtőszekrények ár/minőség

Bosch KGN39VL25R

Hosszú ideig frissen tartja az élelmiszereket

No-Frost Bosch KGN39VL25R hűtőszekrény

Előnyök: a fagyasztásmentes technológiával rendelkező Bosch hűtőszekrény kialakítása univerzális – az előlap rozsdamentes acélból készült, így a készülék bármilyen belső térbe illeszkedik. A lapos hátsó falnak köszönhetően a készülékek a falakhoz és a bútorokhoz illeszkedve is felszerelhetők, így értékes helyet takarítanak meg. A speciális ajtónyitó mechanizmus biztosítja, hogy az ajtó 90°-kal nyitható legyen, anélkül, hogy további helyet kellene biztosítani (a fiókok könnyen kihúzhatók).

A Bosch hűtőszekrény teste speciális bevonattal rendelkezik, amely nem hagy ujjlenyomatokat minden egyes interakció során. A 207 cm magasságú hűtőszekrény térfogata 280 liter., Elég egy 4-5 fős család számára. Az alsó átlátszó fiókok külön mikroklímát tartalmaznak – egy friss zónát, amelynek hőmérséklete 0°C körüli, t.. Maximális kényelem a friss hús és tenger gyümölcseinek kíméletes tárolásához.

A nagyméretű, páratartalom-szabályozható alsó fiók tökéletesen alkalmas a gyümölcsök és zöldségek hosszú ideig tartó friss tárolására. Az edzett üvegből készült kihúzható polcok igazi szemet gyönyörködtetőek – ha az étel a távoli sarokban van, könnyen elérheti. Mind az öt polc eltávolítható a belső tér rugalmas kihasználhatósága érdekében.

A hűtőszekrény többfokozatú ventilátorral van felszerelve, amely változtatja a légáramlás intenzitását, hogy a belső klíma stabil legyen, és az élelmiszerek ne száradjanak ki.

87 literes fagyasztórekesz kapacitás. Három fiók lehetővé teszi, hogy a halak, a halak és a zöldségek készletét külön tartsa, így a szagok nem keverednek össze. A szuperfagyasztási üzemmód (-24°C) lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök és bogyós gyümölcsök, zöldségek és gyümölcsök a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék értékes vitaminjaikat és tápanyagaikat. Önálló No Frost hűtőszekrény, amely akár 16 órán keresztül képes fenntartani a hőmérsékletet.

A faszénszűrő tisztítja a levegőt a rekeszekben, megakadályozza a kellemetlen szagokat, és nem kell cserélni. A Bosch VarioInverter technológiával ellátott modern kompresszornak köszönhetően a hűtőszekrény különösen csendes.

Hátrányok: nincs.

LG DoorCooling+ GA-B509CQWL

A legcsendesebb leolvasztás nélküli hűtő-fagyasztó készülék

Lefagyásmentes LG DoorCooling GA-B509CQWL

Az előnyök: Az LG hűtőszekrény fagyásmentes technológiával a választékból a felhasználók számára az arany középutat kínálja: a készülék egyesíti a legjobb élelmiszer-tárolási technológiákat, a kiváló minőségű anyagokat, a stílusos kialakítást, és ugyanakkor optimálisan vonzó árcédulát tart. A hűtőegység kevesebb, mint 45 000 rubelbe kerül az online boltokban.

Tiszta fehér árnyalatú készülék, amely még a sötét és rosszul megvilágított konyhákban is nagyon frissnek tűnik. Az ajtók nulla résszel rendelkeznek, így a hűtőszekrény a falhoz illeszthető, és 90°-ban nyitható. A fiókok akadálymentesen kihúzhatók. Az előlapba süllyesztett fogantyúk ergonomikus kialakításúak.

Az LG hűtőszekrényt úgy tervezték, hogy maximális tárolóhelyet biztosítson a felhasználó számára. A hűtőszekrény nettó térfogata 277 liter. (203 cm-es magasság esetén). 107 literes fagyasztórekesz a hosszú tárolási időszakok érdekében. Ebben a tekintetben a készülék 10%-kal jobb teljesítményt nyújt, mint a hasonló magasságú konkurens modellek. Ezt egy karcsúbb szekrénnyel és nagyobb mélységgel (68 cm a szokásos 60 cm helyett) érte el.

A fagyasztótér három nagy, kihúzható fiókban oszlik meg, amelyeknek az oldalán praktikus fogantyúk találhatók. Két üvegpolc a gyümölcsök és bogyós gyümölcsök gyorshűtéséhez. Az LG hűtőszekrény zajszintje az egyik legjobb a 2022-es besorolásban – 32 dB, soha nem okoz alvászavart éjszaka. A DoorCooling technológia innovatív: hűvös levegőt fúj az ajtóra, hogy minden ételt egyenletesen hűtsön le.

Hátrányok: nincs.

ATLANT XM 4423-000 N

Optimális ár-érték arány

ATLANT XM 4423-000 N fagymentes hűtőszekrény

Hátrányok: A No-Frost hűtő-fagyasztó fehér színű, a design minimalista, a forma egyszerű és elegánsan minimalista. Az elegáns kialakítást a praktikus fogantyúk hangsúlyozzák a könnyű ajtónyitás érdekében. A 197 cm magasságú hűtő-fagyasztó nettó térfogata 320 liter. A készülék egyetlen „A” energiahatékonysági osztályú kompresszorral rendelkezik, a tápegység 43 dB zajszintet bocsát ki, így a hűtőszekrény kis lakásban vagy stúdióban is elhelyezhető.

A Full No Frost rendszernek köszönhetően a hűvös levegőt egy ventilátor kényszeríti a fagyasztórekeszből a hűtőszekrénybe, így olyan klíma jön létre, amely ideális az élelmiszerek tárolásához. A rendszer megakadályozza a nedvesség eltömődését és megakadályozza a fagyást. A Smart Air Flow biztosítja, hogy az ételek gyorsan és egyenletesen hűljenek bárhol a belső térben, így hosszabb ideig tárolhatók.

A leolvasztás nélküli hűtőszekrény vezérlése elektronikus, és a kijelzővel ellátott speciális önellenőrző rendszer segít azonosítani a rendellenességeket, amelyek nem feltétlenül a meghibásodás okai. A szuperhűtés funkció hasznos a friss élelmiszerek gyors fagyasztásához vagy hideg italok készítéséhez. Minimális hőmérséklet -18°C.

A hűtőszekrényben három üvegpolcra, a fagyasztószekrényben pedig négy fiókra számíthat. A tulajdonosok megjegyzik az egyszerűséget, amellyel a készülék ajtaja csuklós, és a túlterhelés elleni védelemmel ellátott digitális egység jelenlétét. A valamivel több mint 28 000 rubeles árával biztosra vehető, hogy az Anlant hűtőszekrény az ár-minőség arányt tekintve az egyik legjobb a kínálatban.

Hátrányok: kényelmetlen felhasználói kézikönyv.

A legjobb No-Frost hűtő-fagyasztó kijelzővel

LG GA-B379SQUL

Modern, egyérintéses vezérlés

No-Frost LG GA-B379SQUL hűtő-fagyasztószekrény

Előnyök: Népszerű, olcsó nou-frost hűtőszekrény modell, ára alig több mint 30 000 rubel az online boltokban. Ezáltal a készülékek sokkal drágábbnak tűnnek. Ezt a hatást a precíz, tömör formatervezéssel érik el: Az elülső ajtók fehérre vannak festve, elegáns fekete betétekkel, a nagyméretű LED kijelző pedig hangsúlyozza a modern megjelenést.

A 173 cm magas hűtő-fagyasztó kicsi és kompakt, mégis elegendő helyet kínál a háromtagú család összes élelmiszerének. A hűtőszekrény 182 literes térfogatú, és három tartós üvegpolccal van felosztva. A LED-megvilágítás energiatakarékos és hosszabb élettartamú. A szabadalmaztatott multi-split hűtőrendszer egyenletesen osztja el a hűvös levegőt, így az élelmiszerek még a polcok tetején is frissek maradnak.

A készülék inverteres intelligens kompresszorral van felszerelve, amely képes változtatni a működés intenzitását, ezáltal csökkenti a motor kopását, energiát takarít meg és csendesebb működést biztosít (a zajszint mindössze 39 dB). Az LG hűtő-fagyasztó lenyűgöző fagyasztási teljesítménye – akár 9,3 kg/nap. Ez a gyors fagyasztási folyamat megóvja az ételek ízét, színét és tápanyagtartalmát anélkül, hogy károsítaná azok szerkezetét. A háztartási készülék akár a fűtetlen loggián vagy erkélyen is elhelyezhető, az éghajlati osztály lehetővé teszi.

A LED kijelzővel ellátott elektronikus vezérlőpanel lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását és a hangjelzések be- vagy kikapcsolását. Fagyasztórekesz három nagy kosárral és speciális polccal jég vagy friss bogyók számára.

Hátrányok: Nincs Wi-Fi kapcsolat.

A legjobb nagy kétajtós No Frost hűtő-fagyasztószekrény

Weissgauff WSBS 500 NFX inverter

Egyedi amerikai stílusú hűtőszekrény

Weissgauff WSBS 500 NFX Inverteres fagymentes hűtőszekrény

Az előnyök: szabadon álló, kétrekeszes No-Frost hűtőszekrény-fagyasztó modern, amerikai Side-by-Side kialakításban. Fantasztikus tárolókapacitás, nagyszerű belső ergonómia és stílusos külső. Az ajtók ezüst színűre vannak festve, ami brutálisabbá teszi a német készülékeket. Más kétajtós hűtőszekrényekhez képest a Weissgauff csak 60 cm mély, ezért a legtöbb modern konyhában elfér.

A fagymentes ajtós hűtő-fagyasztó könnyen telepíthető, és nem foglal felesleges helyet a lakásban. A hűtőtér térfogata 291 liter, ami valóban elég sok. A termékek négy kivehető (állítható magasságú) polcon és két nagy műanyag tárolóedényben tárolhatók. A 145 literes fagyasztórekesz ideális az élelmiszerek hosszú ideig tartó tárolására. Az inverteres motor felelős a készülék hatékony működéséért: kevesebb zaj, alacsonyabb energiafogyasztás és a hűtő-fagyasztó hosszabb élettartama. Ezért a vállalat nem fél 2 év garanciát adni.

A fagyasztási kapacitás a legmagasabb a 2022-es év legjobb fagymentes hűtőszekrényeinek értékelésében, és 10 kg/napot tesz ki. Lehetővé teszi, hogy egyszerre nagy mennyiségű friss zöldséget vagy húst tegyen a fagyasztóba anélkül, hogy aggódnia kellene a tartósításuk miatt. A készülék kezelése érintőképernyős panelen keresztül történik, amely még nedves kézzel is intuitív kezelést tesz lehetővé.

Lenyűgöző mérete ellenére a hűtő-fagyasztó 302 kWh/év fogyasztással rendelkezik, és „A++” energiahatékonysági osztályba sorolták. A Weissgauff WSBS 500 sima hátfallal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a falhoz építhető.

Hátrányok: nincs.

A leggyakoribb hibák

A modern, kétrekeszes modellek elektronikusan vezéreltek, ezért sérülékeny készülékeknek minősülnek. A következő tipikus problémák a következők

  • az elektromos áramkör sérülése;
  • A kompresszor folyamatosan működik;
  • vízfelhalmozódás a hűtőben;
  • a fagyasztó- és hűtőrekeszek eltérő teljesítménye;
  • Túlzott zaj és zúgás a készülékből.

Az ilyen meghibásodások a rendszer alkatrészeivel és elektronikus alkatrészeivel kapcsolatosak, ezért szakemberekkel kell kapcsolatba lépni a hibák kiküszöbölése érdekében. Más problémák ritkák, de gyakoriak a Samsung kétrekeszes, leolvasztás nélküli hűtőszekrényeiben. A fűtőelem áramkörének megszakadása, a freon folyadék szivárgása, az elpárologtató ventilátor hibája stb..

Freon szivárgás

A készülékkel kapcsolatos problémák a helytelen használat következtében, azaz a felhasználó hibáján kívül merülnek fel. Az olyan meghibásodásokat, mint az ajtó beállítása, az ajtó kilengése, a tápkábel cseréje vagy a lefolyó eltömődése, a felhasználó maga is megoldhatja. A következőkben azt nézzük meg, hogy mit tehet otthon, hogy optimalizálja No Frost hűtőszekrénye működését.

Hogyan működik a No Frost hűtőszekrény

A No Frost rendszer alapelve már a nevében is benne van: angolul azt jelenti, hogy „no frost”, azaz.. Nincs jégképződés a hátsó falon működés közben. A készülék nem igényli, hogy a viselője leolvassa a fogselymet a hatékony fogmosás érdekében.

A fagymentes rendszer legfontosabb szerkezeti elemei a hűtőszekrény hátsó falán elhelyezett ventilátor és a tekercs alakú elpárologtató. A ventilátor biztosítja a belső térben a folyamatos légkeringést, aminek következtében a felesleges nedvesség a kamrákon kívülre kerül, és az elpárologtatón gyűlik össze, ahol megfagy.

Körülbelül 10-12 óránként a ventilátor kikapcsol, a fagymaradványok olvadni kezdenek, a víz egy speciális tálcába folyik, ahol aztán elpárolog. Ezután a ciklus megismétlődik.

Mi az a csepegtető leolvasztó rendszer

Először is, nézzük meg a csepegtető leolvasztással rendelkező készülékeket. Ezek lehetnek egykamrás, kétkamrás vagy háromkamrás, kis, közepes vagy nagy hűtőszekrények. Alacsony energiafogyasztás és esztétikum jellemzi őket. Az automatikus leolvasztás ellenére ezeket a hűtőszekrényeket évente legalább egyszer le kell választani a hálózatról, és a belső felületeket meg kell tisztítani a kellemetlen szagok elkerülése érdekében.

Hűtőszekrény építése csepegtető rendszerrel

A csepegésvezérelt leolvasztó rendszerrel ellátott hűtőszekrények a következő fő alkotóelemekből állnak

  • motor kompresszorral;
  • A kondenzátor (leggyakrabban kívülről látható, tekercs alakú), amelyen keresztül a hűtőközeg gáz kering;
  • egy kapilláris cső, ahol a gáz folyadékká alakul;
  • Az elpárologtató (a belső oldalon található), amely a fagyasztó- és hűtőtér hűtését végzi;
  • Egy relé a hőmérséklet beállítására.

A ház belseje hőszigetelő anyaggal van ellátva, amely a műanyag bélés mögött van elrejtve. A fejlettebb modellek kijelzővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a hőmérséklet pontos beállítását és ellenőrzését. Belül minden fal sima, és csak a polcok vagy fiókok rögzítésére szolgáló kiálló részeket tartalmaz.

Mi a legjobb leolvasztási rendszer a hűtőszekrényhez - csepegtető vagy No Frost?

Hogyan működik a csepegtető rendszerrel ellátott hűtőszekrény?

A cseppvezérelt leolvasztó rendszer a hűtőszekrény rekeszében, ahol a nedvességet a leghidegebb falon összegyűjtve távolítják el, ahonnan az egy speciális tartályba folyik, és onnan folyik ki.

Ezt a következő lépésekkel és tervezési jellemzőkkel érjük el:

  • A kompresszor nyomás alá helyezi a hűtőközeggázt a kondenzátorban.
  • A kapilláriscsőbe érve a gáz összenyomódik, és folyékony fázissá kondenzálódik.
  • Így jut be az elpárologtatóba. A hűtőközeg elkezdi elvonni a hőt, hogy lehűtse a belső teret.
  • Miután felforrt, az utófőzőbe kerül, ahol lenyugszik és ismét gázneművé válik.

A hűtőszekrényben keletkező nedvesség a levegőben marad az egész kamrában. Amikor a kompresszor elindul, a fagy automatikusan összegyűlik a párologtató hátsó falán, a leghidegebb helyen. Amikor a kompresszor elegendő nyomást épített fel, leáll, és az elpárologtató hátfala fokozatosan olvadni kezd, a víz pedig lefelé kezd folyni.

Erre a célra egy leeresztőnyílás van kialakítva, amely a folyadékot a kompresszor feletti tartályba vezeti. A kondenzátorból származó hő hatására a víz kifelé párolog, és ezzel egyidejűleg párásodik a beltéri levegő.

Naponta többször is megtörténik. Nem számít, hogy mennyi nedvesség van a kamrában, a hátsó falon megfagy és eltávolítja azt. Ha a hűtőszekrényben „síró” panelt észlel, ne tegyen semmit – ez egy hibás működési folyamat.

Az előnyök

A beépített ventilátorok hiánya miatt az ilyen rendszerű hűtőszekrényeknek valamivel nagyobb a kamra belső térfogata.

A modellek széles skálája, ami azt jelenti, hogy a költségek jelentősen eltérhetnek más paraméterektől függően.

Ezeknek a modelleknek a többsége alig hallható.

A kevesebb alkatrész csökkenti az energiafogyasztást, ami jobb energiahatékonyságot eredményez.

Hátrányok

Rendszeres leolvasztást igényelnek, évente legalább 2-3 alkalommal.

A hűtőtérben kellemetlen „tócsák” képződhetnek, ha nem megfelelően karbantartják.

A cseppmentes ciklusú hűtőszekrénynek lényegesen tovább tart elérni a hőmérsékletet az ajtó kinyitása után.

Ha a működési paramétereket helytelenül állítja be, a kondenzvíz a hátsó falon megfagyhat, és még gyakrabban kell leolvasztani.

Melyik leolvasztási rendszer a legjobb a hűtőszekrényhez: a csepegtető vagy a No Frost?

A No Frost hűtőszekrény előnyei és hátrányai

A Zero Frost hűtőszekrények fő előnyei a következők:

  • A készülék nem igényel havi leolvasztást, mivel a belső kamrák falán nem képződnek fagymaradványok. A hűtő-fagyasztó készüléket csak hathavonta egyszer kell tisztítani, hogy megakadályozza a baktériumok és szagok kialakulását;
  • Az állandó légkeringés biztosítja, hogy a hőmérséklet minden polcon azonos legyen. A cseppfagyasztók alsó polcai hűvösebbek;
  • A No Frost készülékek hidegebben tartják az ételeket, és a gyorshűtés révén több vitamin és tápanyag marad meg bennük;
  • A hűtőszekrény ajtajának kinyitása vagy a kamrába töltött élelmiszerek hosszabb ideig tartó tárolása után a hőmérséklet gyorsabban visszaáll, mint a cseppfagyasztó modellekben, ezért az élelmiszerek jobban megmaradnak;
  • A fagymentes rendszer egyszerűbb, és nem igényel állandó felügyeletet a felhasználó részéről.

A leolvasztás nélküli rendszerrel rendelkező hűtőszekrényeknek számos hátránya is van:

  • A fagymentes hűtőszekrény kompresszorai sok áramot fogyasztanak. Ezért érdemes „A” vagy magasabb energiahatékonysági osztályú modelleket választani, amelyek jelentősen csökkentik a működési költségeket;
  • A leolvasztást nem igénylő hűtőszekrények nem éppen csendesek. Egy működő kompresszor és ventilátor 35-40 dB zajszintet produkál;
  • A fagyasztás nélküli rendszer helyet foglal, ezért a hűtőszekrény rekeszei valamivel kisebbek, mint a cseppmentes modelleké;
  • Az állandó légmozgás kiszárítja az ételt, és az elveszíti nedvességtartalmának egy részét. Ennek elkerülése érdekében a legjobb, ha fóliát használunk.

Hogyan válasszunk

Még néhány tipp azok számára, akik hűtőszekrényt szeretnének választani. A helyes választáshoz szélesebb látókörre van szükség. Nem elég csak a hűtőszekrény típusát kiválasztani. A többi paraméterre is a legnagyobb figyelmet kell fordítania:

  • az adott modell ára;
  • Korlátozza a konyhában elhelyezhető készülék méretét;
  • energiatakarékos;
  • Szükség esetén szárazfagyasztó rendszer;
  • Belső felszereltség, elegendő számú polc, fiók és rekesz;
  • tervezési megoldás;
  • Az ajtópántrendszer elérhetősége;
  • gyors és egyszerű garanciális szervizelés, a szervizközpontok elérhetősége.

Melyik No Frost hűtőszekrény-fagyasztók a legjobbak?

A No Frost hűtőszekrény ára a műszaki jellemzőktől, a kiegészítő funkciók elérhetőségétől és az anyagok minőségétől függ. A legjobb opció kiválasztása könnyebb lesz, ha meghatározza a modellek fontos és funkcionális jellemzőit:

Hűtőszekrény típusa. Találhat szabadon álló, szabadon álló modelleket, konyhabútorba integrálható fagyasztó modelleket és nagy, akár 800 literes kapacitású side-by-side hűtőszekrényeket.;

Kapacitás. Ez közvetlenül függ a hűtőszekrény méreteitől és mindenekelőtt a hűtőszekrény magasságától. A szabványos kétméteres készülékek kapacitása 360-380 liter, ami egy négytagú család egy heti élelmezésére elegendő. A nagyméretű side-by-side hűtőszekrények 600-800 liter tárolóhelyet igényelnek.

Nemcsak a köbtartalom fontos, hanem a hűtőszekrény/fagyasztó rekesz aránya is. Ezek az arányok gyártónként eltérőek, és a végső választást az Ön saját preferenciái és igényei szerint kell meghozni. Nagy fagyasztóra van szükség, ha a család nagy mennyiségű készletet készít;

Polcok. A legjobb, ha 4-5 edzett üvegpolccal rendelkező, fagymentes hűtőszekrényt választ. Ez a kialakítás lehetővé teszi a hasznos tér maximális kihasználását. A polcok magasságának állíthatónak kell lennie, hogy a nagyméretű edények is elférjenek rajta, és a polcoknak kivehetőnek kell lenniük, hogy könnyen tisztán tarthatóak legyenek;

Kompresszor. A jó fagymentes hűtőszekrények közé tartoznak az egy vagy két kompresszorral rendelkező modellek. A második lehetőség fő előnye a rekeszek egymástól független működtetésének lehetősége: a fagyasztót működésben hagyhatja, miközben a hűtőszekrényt teljesen üresen hagyhatja. Mivel a kompresszor a hűtőszekrény legdrágább eleme, a második jelenléte 20-30%-kal növeli a készülék költségeit;

energiahatékonysági osztály. A felhasznált energia mennyisége a hűtőszekrény méretétől és a berendezés korszerűségétől függ. Előnyben kell részesíteni az „A” vagy magasabb energiahatékonysági osztályba tartozó modelleket („A+”, „A++”). Az energiahatékony készülékek nem okoznak felesleges energiaszámlákat;

Klímaosztály. Ha a hűtőszekrényt lakásban vagy nyaralóban helyezik el, az ST vagy N osztály lesz az optimális. Az ilyen készülékek 16 és 38 °C közötti külső hőmérsékleten működnek. Ha a készülékeket nem fűtött térben kell elhelyezni, az SN modellek a legjobb választás;

Hangszint. A legfeljebb 40 dB-es zajszintet általában optimálisnak tekintik háztartási használatra. Nem okoznak napi kellemetlenséget, és éjszakánként felébresztik a házat;

Kétkörös hűtőrendszer. Segít fenntartani a pontos hőmérsékletet a kamrákban, és megakadályozza a szagok keveredését a fagymentes hűtőszekrény részlegei között;

Vezérlők. A LED kijelzővel ellátott modern elektronikus vezérlők fokozatosan felváltják a piacon a régimódi mechanikus forgógombos vezérlőket. Ha azt szeretné, hogy hűtőszekrénye még 7-10 évig frissnek tűnjön, válasszon LCD-kijelzővel ellátott modelleket;

Önellátó üzemidő. Megmutatja, hogy a hűtőszekrény mennyi ideig képes fenntartani az optimális hőmérsékletet az élelmiszerek tartósításához áramszünet esetén. Az átlagos érték 10-12 óra;

Egyéb kiválasztási kritériumok

Ha már döntött a párologtató rendszerről, ideje áttérni a hűtőszekrény következő jellemzőire.

A fagyasztók száma

  • Dupla rekeszes modellek – két különálló rekesszel rendelkeznek, mindegyiknek saját ajtaja van. Ez a kialakítás bőséges helyet kínál az élelmiszerek tárolásához.
  • Egykamrás – a fagyasztó a fő rekeszben található. Ez „felemészti” a fagyasztórekesz egy részét. Ezek kedvező árú áruk.
  • Side-by-Side – két kamra egymás jobb vagy bal oldalán. Ez a kialakítás bőséges tárolóhelyet garantál, de sok helyet foglal el.
  • Francia ajtók – a fő rekesz a fagyasztó felett található.
  • Fagyasztó nélkül – ez a berendezés alkalmas vidéki házakban vagy vállalati partikon való használatra. Azoknak is megfelel, akiknek jobban tetszik a különálló és tágas fagyasztórekesz
  • Külön fagyasztók – alkalmasak olyan felhasználók számára, akiknek nagy mennyiségű élelmiszert kell fagypont alatti hőmérsékleten tárolniuk. Ezeket a modelleket nagy teljesítmény és nagy fagyasztási sebesség jellemzi.
  • Borospince – az igazi ínyencek a borospincét kiegészítésként vásárolhatják meg. Ezek a szekrények fenntartják a megfelelő paramétereket az alkoholtartalmú italok tárolásához.

Méretek

Amikor hűtőszekrényt vásárol, ne csak a konyha méretét vegye figyelembe, hanem a saját magasságát is. Az alacsony emberek nagyon nehezen érik el az élelmiszereket a felső polcokról. Nem kell 2 méter hosszú modelleket vásárolni. Ezenkívül, ha a házban gyerekek tartózkodnak, ők is nehezen tudják kezelni a készüléket.

A belső térfogatot személyenként külön-külön kell megtervezni. Egy egyéni felhasználó számára például 120 liter hasznos tér áll rendelkezésre. Ha azonban nem szeretné, hogy a kamrák teljesen megteljenek, akkor csökkentheti a helyet.

Kompresszor

Ez az elem lehetővé teszi a készülék belsejének hűtését. Mik ezek:

  • Egykompresszoros modellek – ezek a készülékek egy elem működésével hűtik a levegőt. A termék hátránya, hogy az egyik rekesz nem kapcsolható ki. Ez kellemetlenséget okozhat, ha hosszabb ideig nem tartózkodik otthonában.
  • Kettős kompresszor – minden fülkéhez külön kompresszor tartozik. Az egyes rekeszek hőmérsékletét külön-külön szabályozhatja, vagy akár ki is kapcsolhatja őket, ha szeretné.
  • Lineáris – ezek a készülékek mindenütt jelen vannak. Ezek az elemek időszakosan működnek: szükség szerint bekapcsolnak, hűtik a teret, majd kikapcsolnak. Idővel ez csökkenti a kompresszorok teljesítményét, csökkentve a teljesítményt és növelve az energiafogyasztást.
  • Inverter-alapú – a kompresszor nem kapcsolja ki magát, és folyamatosan szabályozza a teljesítményt és a hőmérsékletet. Ez megőrzi integritását, élettartamát és csökkenti az elektromos fogyasztást. Ezek a modellek nem olcsók, de sokkal tovább tartanak.

Klímaosztály

Ez egy olyan paraméter, amelyre kevesen figyelnek, de javasoljuk, hogy vizsgálja meg. Így kiválaszthatja a legjobb lehetőséget, és esetleg megspórolhatja a költségvetését. Milyen osztályzatok állnak rendelkezésre:

  • N – +16 és +32 közötti hőmérsékleten történő működésre tervezték. A legtöbb ország és otthon számára ez a legjobb megoldás;
  • SN – üzemi hőmérséklet +10 és +32 között. Ezekre a modellekre akkor van szükség, ha nincs fűtés. Például a dacha közösségek;
  • ST – +18-tól +38-ig. Ezeket az elemeket leginkább meleg éghajlaton érdemes telepíteni;
  • T – +18 és +43 Celsius fok között. Ezt a készüléktípust akkor használják, ha állandóan ki van téve a napnak.

A modern modellek gyakran több éghajlati osztályt kombinálnak, így könnyen beállíthatja a készülékek paramétereit.

Hogyan kell leolvasztani egy No Frost hűtő-fagyasztó készüléket?

Még a modern, leolvasztás nélküli rendszerrel ellátott hűtőszekrények is évente egyszer leolvasztást, alapos tisztítást és mosást igényelnek. A gyakori ajtónyitás vagy a tömítés problémái fagyot okozhatnak a hűtőszekrény falán. A No-frost hűtőszekrény leolvasztása a következőképpen történik:

  • Húzza ki a készüléket az elektromos hálózatból;
  • Tartsa a hűtőszekrény-fagyasztó és a fagyasztó rekeszét élelmiszertől mentesen;
  • Vegye ki az összes polcot, fiókot, olajtartályt és jégtartályt, és mossa ki őket külön-külön enyhe mosószerrel. Töröljön át minden egyes elemet száraz ruhával vagy papírtörlővel;
  • Gyűjtsön össze minden törmeléket és morzsát az üres rekeszekben. Tisztítson meg minden falat száraz ruhával;
  • Tisztítsa meg a rekeszeket szivaccsal és mosószerrel. Ne használjon csiszolókeféket és porokat, mivel ezek károsíthatják a kamrák bevonatát;
  • Minden felületet száraz ruhával törölje át. Várjon néhány órát, amíg teljesen megszáradnak;
  • Tegye vissza az összes polcot és fiókot, és egyenletesen ossza el az élelmiszereket rajtuk. Csukja be az ajtót és csatlakoztassa a hűtőszekrényt. Ha van vezérlő kijelző, állítsa be a kívánt hűtési módot;
  • Tartsa a hűtőszekrény ajtaját néhány órán át zárva, hogy a hőmérséklet visszaálljon a normál értékre.

Ahhoz, hogy hűtőszekrényét évente legfeljebb egyszer tisztítsa meg, kövesse az alábbi szabályokat:

  • Az esetlegesen keletkezett szennyeződéseket azonnal törölje le, anélkül, hogy hagyná megszáradni;
  • Ne tegyen meleg vagy forró ételt (edényeket, serpenyőket stb.) a hűtőszekrénybe, mivel ez drasztikusan megnöveli a kamra hőmérsékletét, és jégképződéshez vezet;
  • A kellemetlen szagok elkerülése érdekében gyakrabban ellenőrizze újra a tárolt élelmiszerek eltarthatósági idejét;
  • Az étel fedővel vagy fóliával való lefedése megakadályozza a szagok keveredését, és az étel hosszabb ideig jobb ízű marad.

Mi az, amit magad is meg tudsz javítani

A hűtőszekrény nem kapcsol ki

Ha azt veszi észre, hogy a készülék folyamatosan működik, és a zúgó hang egyre jellegzetesebbé válik, ez a kompresszor és az alkatrészek elhasználódásának következménye. Először ellenőrizzen bizonyos alkatrészeket:

  • hűtőszekrény ajtaja. A zárószerkezet tömítettsége befolyásolja a meleg levegő behatolását és következésképpen a motor működését.
  • üzemmód beállítása. A szuperfagyasztó nem kapcsolja ki magát, hacsak a beállítást nem változtatják meg.
  • A készülék helye. Ha a hűtőszekrény mellett van egy radiátor vagy egy fal, a kompresszor rosszabbul fog működni.

Ha a fentiek egyike sem segít a hiba elhárításában, akkor a termosztát vagy a hőmérséklet-érzékelő lehet, hogy elromlott. Ezek a problémák meghibásodásokhoz vezetnek az elektronikus áramköri lapon, és a hűtés szakaszos. Kiégett modul, elpárologtató meghibásodása, freongáz-szivárgás – a pontos ok megállapítása érdekében forduljon szervizközpontjához. Az ilyen meghibásodások saját maga történő javítása nem biztonságos.

A ventilátor meghibásodása

Hűtőszekrény ventilátor

A hűtőszekrény szerkezete ventilátor nélkül lehetetlen. A tipikus problémák ezzel az alkatrésszel az, hogy vagy túl sokat működik, vagy egyáltalán nem működik.

A ventilátor leállását a lapátok befagyása okozhatja. Ha ez mégis megtörténik, érdemes leolvasztani a hűtőszekrényt, és a probléma megszűnik. Eltömődött vízelvezető nyílás vagy hűtőközeg-szivárgás okozhatja a ventilátor leállását. A készüléknek legalább 10 órán át kell leolvasztania a jéghideget. Ha ezek az intézkedések nem vezetnek eredményre, ellenőrizze, hogy a motor megfelelő állapotban van-e.

Amikor a lapátok megállás nélkül forognak, az a jéggel borított párologtató miatt van. A rossz légkeringés miatt a hűtőtér hőmérséklete lecsökken.A ventilátor hibás működését a kompresszor, a vezérlőmodul és a hibás hőmérsékleti adatokat fogadó panel meghibásodása is okozhatja. Ha ezek bármelyikével találkozik, kérjük, hívja a szervizközpontot a készülék teljes körű diagnosztikája érdekében.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Lóránd Tóth

    Szia, azt szeretném megtudni, hogy melyik a legjobb fagymentes hűtőszekrény az 2022-es értékelés szerint?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása