...

Top 16 legjobb indukciós tűzhely pálinkákhoz 2022-ben

Sok részlet játszik szerepet a stillizer számára. És egy minőségi indukciós tűzhely nem a legkevesebb. A hagyományos elektromos tűzhelyekkel összehasonlítva nagy hatékonysággal rendelkezik. A CHP-egység még nagyobb hatásfokot ér el, de ennek a megoldásnak is vannak hátrányai. A fűtőelem hajlamos elszennyeződni az edény belsejében, ezért az indukciós főző sokkal kényelmesebb ebben az esetben. Ez megakadályozza a sűrű lekvár kialakulását.

A hagyományos indukciós főzőlaphoz képest az indukciós főzőlap sokkal biztonságosabb választás. A KT-107 és KT-108 kiváló választás azoknak, akik időzítő nélküli tűzhelyet keresnek. Az első eset egy nagyon egyszerű, mindenféle kiegészítő elem nélküli tűzhelyre vonatkozik, míg a második eset egy nyomógombos és egy forgatógombos készülékre. Ezért nem túl nehéz pontosan beállítani a szükséges teljesítményt. Ha csak alkalmanként készít holdfényt, egy kétégős főző is elegendő lehet. Amikor egy KT-1-5 főzőt vásárol egy üvegkerámia tetejével, lehetővé teszi, hogy az egyik oldalon holdfényt főzzön, a másikon pedig ételt főzzön. A KT-104 jóval kisebb teherbírással rendelkezik.

A kétégős tűzhely ideális a téglalap alakú tartályhoz, amely felgyorsíthatja a kezdeti felmelegedést. A KT-105 egyetlen üvegkerámia tetejével alkalmasabb, mint a KT-104, amelynek műanyag rés van az égők között. A KT-104 és KT-105 típusú kétégős tűzhelyek könnyen beépíthetők a munkalapba. A tűzhely egy speciális szegélylécre támaszkodhat az oldalán.

Indukciós tűzhely desztillációhoz

Hogyan válasszunk és mire figyeljünk vásárláskor??

A piacon a fogyasztók a holdfénygép indukciós főzőinek különböző modelljeinek nagy választékát mutatják be.

A helyes választáshoz fontos ismerni a minőségi készülékkel szemben támasztott alapvető követelményeket.

Először is meg kell vizsgálni a főbb műszaki jellemzőket.

Ezek közé tartoznak:

  • Tartósság. Tekintettel a lepárlók hatalmas térfogatára, a desztilláló főzőlapnak stabilnak és szilárd bevonattal rendelkezőnek kell lennie. Az üvegkerámia bevonattal ellátott modellek nagymértékben ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.
  • Teljesítményszint. A készülék fűtési sebessége közvetlenül a készüléktől függ. A 3,5 kilowattos teljesítményt tartják a legjobbnak.
  • Hatékonyság. Minél magasabb, annál gyorsabb a főzés.
  • Megbízható hőmérséklet-mérés. A hőmérséklet egy bizonyos szinten tartása kulcsfontosságú a kiváló minőségű sörfőzéshez. Az indukciós főzőlapok sokkal pontosabbak és stabilabbak, mint az elektromos vagy gázfőzőlapok.
  • Beépített automatikus időzítő. Lehetővé teszi a folyamat zavartalan nyomon követését, mivel egy előre beállított késleltetési idő után automatikusan kikapcsolja a készüléket.

Funkcionalitás

Az indukciós tűzhely a modelltől függően számos lehetőséget kínál a lepárló számára:

  • 15-20 főzési mód;
  • Integrált időzítő. A régebbi modelleknél a főzőlap általában 2-3 óra használat után leáll, és a beállításokat újra kell állítani. A modern modellek 24 órán át képesek leállás nélkül működni;
  • a főzőzóna maradékhőjét jelzi;
  • Impulzusfűtési üzemmódban (amikor a beállított hőmérséklet alacsony) a főzőlap szakaszosan bekapcsol, felmelegszik a beállított hőmérsékletre, majd kikapcsol.

Ez a lepárlás során egyfajta rángatózást, „rángatózást” okoz a holdfényfolyamban. De van egy simító üzemmód és egy fokozatmentes vezérlés is, így a hőmérséklet ugrások és a fűtés egyenletes. Ez lehetővé teszi a holdfény pontosabb frakciókra történő szétválasztását.

Mi az impulzusperiódusú fűtés

A mező frekvenciájának változtatása lehetővé teszi a teljesítmény szabályozását magasabb fűtési szinteken. Azt is tudnia kell, hogy a teljesítményt nehéz bizonyos küszöbértékek alá csökkenteni. Pulzáló, szakaszos üzemmód alacsonyabb fűtési szinteken is elérhető. Könnyebb ezt egy 500 wattos teljesítményszinttel példaként szemléltetni. 1 másodpercig tartó fűtés 1000 wattos teljesítményen. Ezt követően a fűtés 1 másodpercre kikapcsol. Az átlagos teljesítmény 500 watt. Egy másik példa: 200W-os fűtés 2 másodpercig tart, majd 8 másodpercig 1000W-on.

Az optimális teljesítményszint kiválasztása

A lepárláshoz nagy teljesítményű gépre van szükség, de hogy mennyire erős, az az Ön igényeitől függ. Még a 8000 Watt teljesítményű gépek is használhatók tömeges főzésre, de a magánháztartások számára egy ilyen szörnyeteg biztosan nem hasznos, nem is beszélve arról a tényről, hogy a hagyományos elektromos vezetékek egyszerűen nem tudnak ellenállni egy ilyen terhelésnek.

Ha tehát nem kell ipari mennyiséget előállítania, használhatja a standard teljesítményt: 3000 – 3500 watt. Ez elég, ha gyorsan felmelegít körülbelül 35 liter főzetet. Ez természetesen 2000 wattal is elvégezhető, de a folyamat nagyon lassú.

Az indukciós főzőlapok és más típusú főzőlapok összehasonlítása

Az indukciós főzőlapok összehasonlítása más típusokkal

Egy gyors megjegyzés! A kapacitást saját maga is kiszámíthatja. Például egy 3500 wattos főzőlap kétszer olyan gyorsan képes felmelegíteni ugyanazt a folyadékmennyiséget, mint egy 2000 wattos főzőlap. Következésképpen egy ilyen tűzhely költsége többszörösen magasabb lesz.

Előnyök és hátrányok

Top 16 legjobb indukciós tűzhely szeszfőzdékhez 2022-ben

Az indukciós tűzhelyek holdfényesítéshez előnyökkel és hátrányokkal is rendelkeznek. Mielőtt ilyen típusú készüléket választana, alaposan tanulmányoznia kell.

Előnyök:

  • ne emelje a szoba hőmérsékletét;
  • energiatakarékosság;
  • Tökéletes hőmérsékleti pontosság;
  • Nagy teljesítmény;
  • Nagyfokú biztonság.

Hátrányok:

  • Tilos bizonyos anyagokból – rézből, acélból vagy alumíniumból – készült edényeket használni.
  • Az edény átmérőjének az edény belső felületének legfeljebb 70%-át kell lefednie. Ellenkező esetben a készülék egyszerűen nem működne megfelelően.

Az indukciós desztillációs indukciós tűzhelyek számos további előnnyel rendelkeznek, és a fogyasztók egyre inkább előnyben részesítik őket.

A fő előny, ami az indukciós tűzhelyeket olyan népszerűvé tette, az a 90%-os vagy még nagyobb hatékonyságuk. Más létező csendéletek nem rendelkeznek ilyen jelzővel. A gáztűzhelyek csak 50%-ig működnek, az elektromos tűzhelyek 60%-ig, és nem mindegyikük. Az indukció így hatalmas energiamegtakarítást eredményez.

Szüksége van időzítőre?

Mindenkinek megvan a véleménye erről a kérdésről. Általánosságban elmondható, hogy az automatikus kikapcsolási időzítő úgy van kialakítva, hogy kikapcsolja a tűzhelyet, ha egy bizonyos időn belül nem érkezik parancs a felhasználótól. Ez a funkció nagyon praktikus abban az esetben, ha a főzőedényt a főzőlapon felejtik.

A Kitfort főzőlapok időzítővel rendelkeznek, amely 2 óra elteltével automatikusan kikapcsolja a készüléket. Mivel a lepárláshoz szükséges időintervallumok sokkal hosszabbak, nem meglepő, hogy a legtöbben nem vásárolnak olyan terméket, amely automatikus kikapcsolási lehetőséggel rendelkezik. A fűtést nem szabad kikapcsolni a helyesbítés során, mivel ez az egész folyamatot használhatatlanná tenné. Ugyanakkor egyesek úgy vélik, hogy az időzítő hasznos lehet, mert a folyamatot mindenképpen figyelemmel kell kísérni, és nem szabad hagyni, hogy elsodródjon. És az időzítő is könnyen visszaállítható menet közben. Azt is hisszük, hogy jobb, ha egy kicsit több időt töltünk a megfigyeléssel, mintha a helyzet tűzbe vezetne. Ha az automatikus kikapcsolási funkció útban van, célszerű a főzési időzítőt a maximális fokozatra állítani.

A Kitfort tűzhelyek esetében ez az idő 4 óra. És senki sem tiltja meg, hogy az időzítőt annyiszor állítsuk vissza, ahányszor csak szükséges. A KT-107 és KT-108 új firmware-rel rendelkezik, amely nem rendelkezik automatikus kikapcsolási időzítővel. A KT-108 egy alapprogrammal rendelkezik, amely kikapcsol, míg a többi program időzítővel rendelkezik.

Olcsó indukciós főzők szeszfőzőkhöz

LUMME LU-3631

A kompakt elektromos csendes főzőlap 6 automatikus főzési programmal és előre beállított paraméterekkel örvendezteti meg Önt. A készülék beépített kijelzővel rendelkezik, amely nagyon egyszerűvé teszi a használatot, és tájékoztatja a felhasználót a folyamatban lévő folyamatokról.

A főzőfelület üvegkerámiából készült. A LUMME LU-3631 1 égővel van felszerelve, ami elegendő a holdfény készítéséhez. A biztonsági kapcsoló felelős a biztonságért. Maximális teljesítmény akár 2000 wattig.

Előnyök:

  • Hosszú élettartam;
  • gyors felmelegedés;
  • időzítő rendelkezésre állása;
  • a teljesítmény beállítható;
  • felhasználóbarát felület;
  • nagy teljesítmény.

Hátrányok:

  • egyes programok nem teszik lehetővé a teljesítmény csökkentését.

ENDEVER Skyline IP-16

Az ENDEVER Skyline IP-16 elektromos főzőlap tele van funkciókkal és könnyen használható. 1 égő van a működtetéshez, amely lehetővé teszi 12-20 cm átmérőjű főzőedények használatát. Főzőfelület üvegkerámiából. Híres a tartósságáról, mivel az anyag mechanikusan nem sérül.

Az ENDEVER Skyline IP-16 nyomógombos vezérléssel rendelkezik. Lehetővé teszi a szükséges paraméterek kiválasztását és a működési módok ellenőrzését. Folyamatos üzemmódban a készülék 2 órán keresztül működik. Biztonságos működés a túlfeszültség- és túlmelegedés elleni védelemnek köszönhetően.

Előnyök:

  • többféle üzemmód;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • egyszerű felület;
  • nagy teljesítmény;
  • tömörség.

Hátrányok:

  • instabil lábak.

Hyundai HYC-0101

Elektronikusan vezérelt elektromos főzőlap 1 indukciós égővel. Gyors forralást és nagy pontosságú fűtésvezérlést biztosít. Gyermekzár és túlmelegedés elleni védelem biztosítja a biztonságos és kényelmes működést. Még ha a készülék meghibásodna is, automatikusan kikapcsolja magát.

A Hyundai HYC-0101 üvegkerámiából készült. A maximális teljesítmény eléri az 1400 wattot. A készülék 3 órán át képes folyamatosan működni 270 fokos maximális hőmérsékleten.

Előnyök:

  • szakszerű összeszerelés;
  • kiváló minőségű anyagok;
  • Gyors fűtés;
  • tömörség;
  • könnyű kezelhetőség;
  • mechanikai sérülések elleni védelem.

Hátrányok:

  • rövid tápkábel;
  • kellemetlen szag.

Gastrorag TZ BT-180K

Indukciós főzőlap desztilláló

Melyik a legjobb indukciós főzőlap párlatkészítéshez, ha kis tételekkel dolgozol?? Ebben az esetben a 0,5-1,8 kW teljesítményű Gastorag indukciós kályha jó választás. Szintén a modell előnyeihez:

  • nagyon alacsony ár;
  • kis méret;
  • 10 teljesítményszint;
  • Hőmérséklet: 60-240°C;
  • időzítő 180 percig.;
  • Maximális terhelés 15kg.

Hurakan HKN-ICF35TL

Indukciós főzőlap desztillációhoz

Ár-érték arányos indukciós asztali szeszfőző rozsdamentes acél burkolattal. Modell:

  • Gazdaságos – alacsony energiafogyasztás;
  • Kompakt – kis méret;
  • LED kijelzővel és érintőképernyővel;
  • 10 teljesítmény- és fűtési fokozat;
  • időzítővel és túlmelegedés elleni védelemmel felszerelve.

Galaxy GL3053

Galaxy GL3053 elektromos tűzhely ergonomikus kialakítással és fekete színezéssel rendelkezik.

A főzőedények stabilabban helyezkednek el a kerámia üvegfelületen. A bemutatott modell egy 14 mm átmérőjű égővel rendelkezik.5 cm.

A Galaxy GL3053 akár 2 kW-ot is fogyaszthat használat közben. Minden paraméter jól láthatóan megjelenik a kijelzőn.

Kényelmes használat a maradékhő-jelzőnek köszönhetően.

Az időzítő és a biztonsági kikapcsolás funkcióval rendelkezik.

A tűzhely súlya 1.8kg és a méretei 30×6.536.5 cm.

Jellemzők:

  • Az égők száma – 1;
  • az égő átmérője 14,5 cm;
  • 2 kW teljesítményű;
  • szín – fekete;
  • A bevonat üvegkerámia;
  • vezérlő – gomb;
  • méretek – 32*28*6cm.

Előnyök

Nagy teljesítményű készülék használata.

1000 watt fűtési teljesítményt igényel, ha a főzőlapot folyamatos üzemmódban működtetik. A szigetelés egy részének eltávolításával gyakran lehetőség van a teljesítmény növelésére is, de meg kell érteni, hogy ily módon is csökken a hatékonyság és nő a hőveszteség. Ha a rendszert szigeteléssel burkoljuk, a hőtehetetlenség jelentősen növelhető, és a túlfeszültségek jelentősen csökkenthetők;

A hangerő kiválasztásán alapuló módszerek – szellemek, és a mintavételi sebesség beállítása. Az RK-ban fellépő nyomásemelkedések oka lehet, hogy a forráspontok hiánya egyenetlen forráspontokat eredményez. Ezt úgy korrigálja, hogy a forráspontok számának növelése érdekében kezeli az alját. Erre a csiszolópapír nagyon alkalmas;

A homokozótál alkalmas a feszültséghullámok kiegyenlítésére. A tűzhelyre egy serpenyőt helyezve homokot öntenek bele, majd a tartályba, a homok energiatárolóként működik, amely kiegyenlíti a teljesítmény ingadozásait. A homok energiatárolóként működik. Mint fentebb említettük, ha olyan tartályt használ, amely nem alkalmas indukcióra, akkor az.

A legnépszerűbb desztillációs főző modellek

Iplate YZ-T24 (8. generáció)

Az Iplate YZ-T24 egy kompakt elektromos főző 1 indukciós égővel, amely lehetővé teszi a holdfény gyors főzését. A készülék 2000 W teljesítményű. Kis méreteinek köszönhetően a készülék a fő főzőlap kiegészítőjeként használható. Az üvegkerámia bevonat akár 50 kg-os terhelésnek is ellenáll. A 24-es átmérőjű égő lehetővé teszi nagyméretű edények használatát.

Ez a modell érintőképernyős gombokkal rendelkezik a szükséges beállítások kiválasztásához. Szükség esetén zárat helyezhet el a véletlen megnyomás vagy a gyermekek ellen. Automatikus kikapcsolási mechanizmus lép működésbe, amikor a tűzhelyet eltávolítják. Az időzítő pedig lehetővé teszi a kívánt főzési idő beállítását.

Előnyök:

  • könnyű tisztítás;
  • gyors fűtés;
  • könnyű használat;
  • időzítő;
  • Egy hosszú hálózati kábel;
  • nagy teljesítmény.

Hátrányok:

  • Érzékelő túlérzékenység.

Kitfort KT-101

Ez a modell egy intelligens és praktikus eszköz, amely kompakt és egyszerűen használható. A Kitfort KT-101 1 égővel van felszerelve, ami elegendő a lepárláshoz. A főzőlap felülete mindig hűvös marad, így főzés közben is letörölheti.

Kis méreteinek köszönhetően a vidéki terepre is magával viheti. A készülék 2000 wattos teljesítménnyel működik. A Kitfort KT-101 maximum 10 kg súlyt bír el. Összesen 10 teljesítménybeállítás. A munkalap anyaga üvegezett agyag. A biztonságos használat érdekében biztonsági kapcsoló van. Az energiafogyasztás és a hálózati feszültség működés közben kijelzésre kerül.

Kitfort KT-101

Előnyök:

  • időzítő;
  • gyors felmelegedés;
  • tömörség;
  • mobilitás;
  • könnyű kezelhetőség;
  • kiváló minőségű kivitelezés.

Hátrányok:

  • impulzusfűtés;
  • speciális főzőedények használata szükséges.

Zigmund & Shtain ZIP-553

A Zigmund & Shtain ZIP-553 kompakt elektromos tűzhely tökéletes segítője a lepárlókészítéshez. Az üvegkerámia főzőlap könnyen karbantartható, és hosszú ideig megőrzi eredeti vonzerejét. A 2000 wattos égő biztonsági kapcsolóval van felszerelve.

Ezen kívül van egy kijelző érintőképernyő gombokkal. Ez a modell 10 teljesítményszinttel és 7 főzési programmal rendelkezik. Szükség esetén lezárhatja a vezérlőpanelt.

A 10 legjobb indukciós főző lepárlókhoz

Előnyök:

  • nagy teljesítmény;
  • Az időzítő jelenléte;
  • érintésvezérlés;
  • tömörség;
  • a felszín hideg marad;
  • gyors felmelegedés;
  • tömör design.

Hátrány:

  • Törékeny főzőfelület.

Gemlux GL-IP20A

A kompakt modell egy nagy gáz- vagy elektromos sütő teljes értékű helyettesítője. Az indukciós égő többszörösére csökkenti a főzési időt.

A robusztus műanyag burkolat és az üvegkerámia főzőlap megvédi a készüléket a mechanikai sérülésektől.

Az érintőképernyős panel a lehető legintuitívabbá teszi a készülék kezelését.

Műszaki jellemzők:

  • Indukciós főzőlap teljesítménye – 2 kW;
  • Égők száma – 1.;
  • vezérlés típusa – érintés;
  • Az indukciós főzőlap égőjének mérete 150 mm;
  • időzítő áll rendelkezésre;
  • További funkciók – érintőképernyős vezérlőpanel, automatikus kikapcsolás, kétkörös égő.

Előnyök:

  • A kezelőpanel kényelmesen helyezkedik el;
  • gyors felmelegedés;
  • erős burkolat;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • biztonság.

Hátrányok:

  • Hangos zajt csap működés közben.

Kitfort KT-101

Top 16 indukciós tűzhely az indukciós főzéshez 2022-ben

Ország: Oroszország (Kínában készült). Értékelés (2021): 4.6

A Kitfort KT-101 elektromos indukciós főzőlap az ár és a minőség tökéletes kombinációjának példája. 20 különböző időzítő beállítással rendelkezik, 60-280 fokos hőmérséklet-tartományban, 120-2000 wattos kimeneti teljesítménnyel. Kényelmes érintőképernyővel vezérelhető. A legkönnyebb súlya mindössze 2,1 kg, ami lehetővé teszi a könnyű szállítást.

A bevonat tartós üvegkerámiából készült. A modell automatikusan kikapcsol, ha nincs rajta főzőedény; túlmelegedés elleni védelemmel van felszerelve. Szép bónusz lenne az időzítő jelenléte. A fő előnyök: 280 fokos maximális hőmérséklet, 20 üzemmód, gyors fűtés, optimális energiafogyasztás, jó minőség, könnyű súly. Nem találtak hátrányokat.

3500 W teljesítményű indukciós főző desztillációhoz

Iplate 3500 ALINA

Az Iplate 3500 ALINA asztali desztilláló főző az impulzusfűtési üzemmód hiányával fog örvendeztetni Önt. Ezért a legjobb desztillációs készülékek közé sorolják. A készülék ideális minden kapacitású edényhez és serpenyőhöz. Ez a modell egyesíti a precíziós beállítást és szabályozást alacsony teljesítmény mellett.

A folyamatos fűtési tartomány 400 W-tól 3500 W-ig terjed. Lehetővé teszi a kis és nagyméretű edények kényelmes használatát. A használat biztonságát a zárható kezelőpanel és a biztonsági kapcsoló garantálja. A főzőlap üvegkerámiából, a készüléktest pedig rozsdamentes acélból készült.

Előnyök:

  • desztillációhoz igazítva;
  • Megerősített ház;
  • Nincsenek impulzusos fűtési módok;
  • nagy teljesítmény;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • integrált időzítő.

Hátrányok:

  • nincs hőmérséklet programozás.

Airhot IP3500

A készülék kompakt, 1 égővel rendelkező asztali kialakítású, amely automatikusan kikapcsol, amikor a főzőedényt kiveszik. Ez a modell magas energiahatékonyságával és gyors felfűtési idejével tűnik ki. A hő közvetlenül a főzőedény aljára kerül, az égő felmelegítése nélkül. Ez a lehető legkevesebb energiát használja fel. Az Airhot IP3500 maximális teljesítménye 3500 W. A maximális felületi terhelés nem haladhatja meg a 25 kg-ot.

A 10 legjobb indukciós főző a pálinkafőzők számára

Előnyök:

  • elektronikus vezérlőpanel;
  • 10 hőmérsékleti üzemmód;
  • hosszú hálózati kábel;
  • Az időzítő;
  • gyors felmelegedés;
  • rozsdamentes acél ház.

Nem azonosított hátrányok.

Hurakan HKN-ICF35D

A Hurakan HKN-ICF35D nagyszerű alternatívája a klasszikus gázfőzőknek, amely csökkentheti az energiaköltségeket és javíthatja a beltéri klímát. Ez a modell 1 égővel van felszerelve, amely egy speciális edény ráhelyezésével azonnal aktiválható. Főzőfelület üvegkerámiából. A készüléket asztali telepítésre tervezték.

Az indukciós főzőlap 13 hőfokozattal rendelkezik. Nyomógombokkal és az aktív csavar funkcióval vezérelhető. A főzőzóna maximális hőmérséklete 280 fok. A teljesítmény akár 3500 W is lehet.

Top 10 indukciós főzőlap szeszfőzéshez

Előnyök:

  • biztonsági kapcsoló;
  • többféle hőmérsékleti üzemmód;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • tömörség;
  • egyszerű felület.

Nincs hátránya.

Gemlux GL-IC35PB

A fémházba épített miniatűr modell jelentősen csökkentheti a főzési időt. A kényelmesen elhelyezett kezelőpanel megkönnyíti és kényelmessé teszi a készülék használatát.

Műszaki jellemzők:

  • Az indukciós főzőlap teljesítménye 3,5 kW;
  • égők száma – 1 db.;
  • nyomógombos vezérlés;
  • Indukciós főzőlap égő mérete – 273 mm;
  • időzítő – elérhető;
  • További jellemzők – kijelző, gyermekzár, 13 teljesítményszint.

Előnyök:

  • erős ház;
  • Egyszerű működtetés és karbantartás;
  • beépített időzítő;
  • Nagy átmérőjű égő.

Hátrányok:

  • nem észlelték.

Indokor IN 5000

5 Indukciós főzőlap holdfényesítéshez

Ha nagyobb teljesítményű indukciós tűzhelyet kell választania egy még mindig nagyobb teljesítményű készülékhez, akkor az IN 3500 megfelelőjét, az Indokor IN 5000-t kell választania. Ez a modell 0,5 és 5,0 kW közötti teljesítményű. A különbség az előző modellhez képest jelentéktelen:

  • 5-utas vezérlő;
  • A felület megengedett terhelhetősége 50 kg.

Melyik márka, márka vagy modell indukciós főzőlapot érdemes választani??

A következő modelleket ajánljuk:

  • A legolcsóbb 2 kW-os indukciós főzőlap a Galaxy (2500 RUR).
  • Egy jó 2kW-os főző, a vezető a moonshinerek között – Iplate YZ-T24 (5000rub).
  • Egy jó 3,5 kW-os tűzhely – Gastrorag (10,000rub).

Az Iplate az adatlap szerint 80 kg-ot bír el, és 2 kW teljesítményt szolgáltat. Valójában akár 100 kg-ot is elbír, és 2,1 kW maximális teljesítményt termel. Még nagy, 37 literes és 50 literes kockák fűtésére is gond nélkül használható. Ez a legnépszerűbb márka a moonshinerek körében.

Galaxy Gastrorag Iplate Iplate

Nem hirdetünk, nem reklámozunk, és nem ragaszkodunk semmihez. Szubjektív véleményünket a gyártó által bejelentett többé-kevésbé valós teljesítmény alapján adjuk meg. Egy kiváló videót rögzített Sanja Samogonov, aki egy wattmérővel mérte az ismert modellek valós teljesítményét. Általánosságban elmondható, hogy szinte minden gyártó hazudik a vásárlóinak, de néhányan szemtelenül hazudnak.

Egész életében használhat egy indukciós tűzhelyet, és soha nem tudja, hogy a meghirdetett teljesítmény nem az, amit állít. Melegít és melegít. Ebben az esetben nem kell megnézni a videót ahhoz, hogy felhúzzuk magunkat. Mindenkinek másnak is nagyon ajánlom!

Az edények „megfelelő” alja

Az indukció működéséhez az edénynek ferromágneses aljjal kell rendelkeznie. Minden zománcozott edény rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, mert a zománcréteg alatt közönséges „fekete” acél van. Ezenkívül szinte minden modern, vastag aljú (dupla, tripla) „rozsdamentes” főzőedény használható indukciós tűzhelyen is, amint azt egy speciális jel és az Induktion alján lévő felirat jelzi.

Kérjük, vegye figyelembe. Minél vastagabb a lepárló alja, annál hatékonyabb az indukciós főző és annál gyorsabban melegszik fel a folyadék a lepárlóban.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy lehet-e rozsdamentes acélt használni indukciós főzőlapon ferromágneses alj nélkül? Ellenőrizze ezt vásárlás előtt.

Sok modern gyártó, aki rozsdamentes acélkockákat gyárt, az alját ferromágneses adalékanyagokkal is ellátja – az ügyfelek kívánságára.

Említsünk meg néhány olyan céget, amelyek indukciós tűzhelyekkel használható párolóedényeket gyártanak:

  1. Luxstal.
  2. Ivanics.
  3. Szlavjanka.
  4. Wein.
  5. Hanhi Aroma.

Olvasnivaló tippek: A legjobb csendesítőgépek áttekintése és értékelése az Ön otthonához

Lehetőség van olyan gőzkazán használatára is, amelyben van egy kocka (általában élelmiszeripari rozsdamentes acélból) és körülötte egy másik, közönséges rozsdamentes acélból készült kocka, amely mágneses. A kettő között van egy vízköpeny.

Sajnos az élelmiszeripari rozsdamentes acél nem alkalmas indukciós főzőlapon való használatra, mivel nem mágneses. Az indukció nem működik rézzel és alumíniummal sem.

Ha bármilyen kétség merül fel az alj anyagával kapcsolatban, csak tartsunk hozzá egy mágnest (akár a hűtőszekrényből vett mágnes is megteszi). Ha mágneses, a kocka alkalmas indukciós fűtésre. Nem tapad – válasszon más fűtési módot.

Megengedett súly

A súly és a fűtés időtartama közvetlenül befolyásolja a tűzhely terhelhetőségét. Magukat az indukciós főzőlapokat úgy tervezték, hogy normál ételeket főzzenek normál edényekben. Általában 10 liternél kisebb űrtartalmú főzőedényeket használnak, amelyek főzési ideje nem haladja meg a 2-3 órát. A kivételek otthon ritkák, és általában lekvár vagy „zselé” főzésével járnak.

Ha figyelembe vesszük a lepárlási folyamatot, akkor az edény standard térfogata 20-50 liter, és az edény súlya legalább néhány kilogramm. A holdfény készítésének folyamata legalább néhány órát vesz igénybe, és ha 15-20 kilogrammos terhelés ebben az esetben elviselhető a főző számára, ha több, akkor valóban sok. oktatás 1 A holdfény készítésének folyamata legalább néhány órát vesz igénybe, és ha 15-20 kilogrammos terhelés ebben az esetben elviselhető a főző számára, ha több, akkor tényleg sok. Ha a tartály nehéz, akkor egy speciális állványt kell készíteni alatta, amely az asztal vagy a padló munkafelületén nyugszik. Az indukciós fűtés alapos melegítést biztosít a főzőedény és a lemez közötti mechanikus érintkezés nélkül. Itt is számos részletet kell figyelembe venni. Először is győződjön meg arról, hogy a serpenyő és a fűtőfelület közötti távolság nem nagyobb néhány milliméternél. Ha megtanulja, hogyan kell használni ezt a módszert, akkor a hézag beállításával teljesen megváltoztathatja a teljesítményszabályozás megközelítését.

És természetesen a tartályt nagyon óvatosan kell felszerelni az indukciós főzőlapra, mert ha ez gondatlanul történik, az üvegkerámia megsérülhet.

Ez egy példa a sikeres alapra. A bal oldali szerkezet nagyon egyszerű, a tartályt két deszka támasztja alá. A tűzhely szabadon csúszhat a tartály alatt. Fontos szem előtt tartani, hogy a tartály beépítésekor a tűzhely szellőztetésére is kell némi helyet biztosítani.

Először egy összetettebb kialakítást mutatunk be, amely akkor használható, ha a tartály nem nyúlik túl a tűzhelyen. Úgy néz ki, mint egy zsámoly, és a tartószerkezet szögvasakból áll, amelyeket összecsavaroznak vagy összehegesztenek. A tartályt egy keretbe helyezik, a sarkokban támasztólábakkal. Magasságuk állítható. Minimális erőre van szüksége, hogy a főzőt a serpenyőbe tolja. A rakományt közvetlenül a serpenyőállványra helyezzük.

Mekkora súlyt képes elbírni

Mint minden high-tech készüléknek, az indukciós főzőlapoknak is megvannak a hátrányai, amelyek között az üvegkerámia égőfelület bizonyos törékenysége is szerepel.

Házi használatra a főzéshez elegendő az erősség, de lehet-e egy ilyen főzőlapra desztillálót tenni mondjuk 36 literesre?? Kétséges, bár meg kell jegyezni, hogy minél nagyobb a tűzhely teljesítménye, annál stabilabb az égő.

Minden tűzhelynek megvan a saját maximális mechanikai terhelhetősége, amely egyértelműen fel van tüntetve a kézikönyvben. Ezért a legjobb, ha nem kockáztat, ha a főzőkockája a „határon” van, nem is beszélve a megadott maximális súly túllépéséről.

A gyártó által a kisebb főzőlapok esetében megengedett maximális mechanikai terhelések 15 literes vagy annál nagyobb terhelések esetén. Néhány nagy teljesítményű modell (4-8 kW) 100 literes kockát is képes befogadni.

Sok lepárló, akinek nehéz, indukcióra alkalmas tartálya van, készít a tűzhelyhez egy olyan eszközt, amelyre úgy helyezi a kockát, hogy az (és maga az alap) ne érjen az üvegkerámia felületéhez.

A két felület közötti közvetlen érintkezés nem szükséges a jó fűtéshez. De a rés nem lehet több néhány milliméternél. A leggyakoribb alátámasztás egy fadarab, amelyre a desztillációs kockát mindkét oldalán úgy helyezik, hogy a kocka aljától 1-2 mm távolságban legyen.

Ha a kockát magasabbra emeljük, a hatásfok drasztikusan csökken, azaz a fűtés hatástalan lesz. Ha a távolság 1-1,5 cm, a tűzhely úgy érzékeli, hogy hiányzik az edény, és kikapcsol.

Hőmérséklet szabályozás

Ahhoz, hogy pontosan megértse, hogyan jeleníti meg a tűzhely a hőmérsékletet, meg kell néznie a leírását. Megjelenítheti a wattot és a hőmérsékletet. Igaz, hogy az indukciós főzőlap automatikusan tartja a beállított hőmérsékletet?? Nem, nem az. Ha serpenyőben süt, gyakran sokkal kényelmesebb, ha a fűtési hőmérsékletet normál fokban látja, mint wattban. A főzőlap szabályozza a teljesítményszintet, és ennek megértéséhez olvassa el a kézikönyvet, amely mindkét fokozatban meghatározza a teljesítményszinteket. A megfelelés kiszámítása átlagosan történik. Vagyis egy átlagos méretű serpenyőt használva példaként, amelynek hőmérsékletét minden egyes fűtési lépésben mérjük. Természetesen, ha egy kicsit más méretű serpenyőt használunk, a számok is megváltoznak, de ez a kép alapvetően helyes. Röviden, a legtöbb indukciós főzőlapon a teljesítményt wattban adják meg, és a kijelzőn a fokokat is feltüntetik.

Különleges gondoskodás

Az indukciós főzőlapok nem igényelnek különleges gondoskodást. Az üvegkerámia főzőfelületet tisztán kell tartani, és nem szabad túllépni a gyártó által megadott mechanikai igénybevételt. Kerülje a kemény ütéseket a felületen, ne ejtsen le semmit, és a készülék hosszú élettartamot fog biztosítani meghibásodás nélkül.

Figyelem. A tűzhelyen szellőzőnyílások vannak, amelyeket meg kell tisztítani a portól.

Ezt a felület és a gombok tisztításával együtt végezze a készülék kihúzott állapotban.

Mit kell még tudnia a csempe kiválasztásakor??

Íme néhány dolog, amire vásárláskor figyelni kell.

  • Az összes indukciós tűzhely körülbelül 99,9%-a Kínában készül. Ha német vagy finn csempéket adnak el 300 rubellel drágábban, akkor nincs értelme fizetni érte. Jobb, ha egy neves szeszfőzőt hallgatsz meg a YouTube-on, ők több igazságot mondanak.
  • Az üvegezett agyag jobb, mint a kerámia. Ellenőrizze ezt a hátoldalon. Ha ott egyszínű fehér lapot lát, akkor biztosan kerámiával van dolga. De szinte már nincs is ilyen gyártó, kivéve a legolcsóbb „egy ezresért a piacon”.
  • Az impulzusfűtés nem alkalmas desztillációra. Különösen a 3,5 kW-os készülékek gyártói szenvednek ettől a problémától. Kb. 1,3 kW-ig impulzusokkal, azaz váltakozó ciklusokban fűtenek. Ilyen körülmények között rendkívül nehéz kiválasztani valamit, ezért próbáljon meg olyan márkákat választani, amelyek nem rendelkeznek ezzel a móddal.
  • Az automatikus kikapcsolási időzítő azonnali eltávolítása. Egyes modellek biztonsági okokból bizonyos idő után kikapcsolnak, hogy ne okozzanak tüzet. Ez egy kellemetlen tulajdonság a lepárlók számára, akik egyszerre 4 vagy 5 lepárlót tudnak készíteni, és ez tönkreteheti az egész folyamatot. Ezért kézzel állítsa vissza az időzítőt, vagy időnként állítsa be a teljesítményt.
  • Csak sík felület. A nyomásnak egyenletesen kell eloszlania a teljes felületen. Ha a készülék megdől, vagy ha az egyik lába egy lyukba ütközik a földben, előbb-utóbb eltörik.
  • Alkalmazni, nem kopogtatni. A legkisebb koppanás és a megrepedt tűzhely azonnal kidobható. Óvatosan és lassan, hirtelen mozdulatok nélkül helyezze a tartályt a felszínre.
  • Wattmérő használata a következők ellenőrzésénél. Ha nem tudsz nélkülözni 1 vagy 2 ezret, akkor vedd meg ezt az eszközt a teljesítmény nyomon követéséhez. Az aktuális számokat a boltban ellenőrizheti. Az eladó kerek szemei felbecsülhetetlenek.

Az anyag hatása a javítás sebességére

Ahhoz, hogy az indukciós főzőlap megfelelően és megszakítás nélkül működjön, két tényezőt kell figyelembe venni. A bőrréteg vastagsága felelős az elektromágneses (EM) mezőnek az alsó anyag általi elnyeléséért. A hőteljesítményt a felületi ellenállás határozza meg. Ideális esetben a vékony hámréteg és a nagy felületi ellenállás arányának kell lennie. Ha ezeket a tényezőket betartják, a lemez tökéletesen működik. A gyakorlatban a különböző modellek oldalai között akár 20%-os különbség is lehet a felvett teljesítmény és a fűtési sebesség tekintetében.

Egy egyszerű példa. Ha egy alumínium serpenyőt tesz egy indukciós tűzhelyre, a tűzhely E8 hibát ad, és egyszerűen nem melegszik fel. Ha egy darab alufóliát teszünk az égőre, az túlmelegszik és átéget. Ebben a példában jól látható, hogy az anyag vastagsága közvetlen szerepet játszik.

Mi a teendő, ha a tartály nem mágneses rozsdamentes acélból készült, amelyet nem érint az indukció. Egy ilyen probléma is megoldható. Ennek érdekében a tartályba ezekből az anyagokból egy korongot kell hegeszteni. amit indukciós tűzhelyen lehet melegíteni. Egy ilyen tárcsa távtartóként is használható, de a hővezető képessége romlik. Ha túl alacsony, a tűzhely egyszerűen kikapcsol, és a lemez túlmelegszik. Ha a tárcsát a széleinél az aljához hegesztették, ugyanez a probléma lép fel. Ilyen esetben az alját ki kell cserélni, vagy a tárcsát a teljes felületen hegeszteni kell.

Ha úgy döntöttek, hogy alátétként korongot használnak, akkor az 170-200 mm átmérőjű acélrúdból készülhet. Ebben az esetben a lemez vastagságának 5-100 mm-nek kell lennie. A gyakorlatban azonban a féktárcsákat gyakran használják.

Vannak olyan leírások is, amelyek fémfóliák alkalmazását írják elő, de szakértőink nem tudnak pontos választ adni ennek a módszernek a megbízhatóságára vonatkozóan.

Egy másik gyakori kérdés, ami minden szeszfőzőt foglalkoztat, az a ferromágneses fémkorong felmelegedése, ha azt a tartályba helyezik. A gyakorlatban a fűtés csak akkor következik be, ha a lemez és az induktor közötti távolság nem túl nagy. A forrás egyenetlen lesz, mivel nincs konvekció, és gőzzár is lesz. És ha még egy kis mennyiségű iszap is van benne, akkor túlmelegedéskor kiég. A belső lemez használatának tehát számos hátránya van, ezért ez a módszer nem ajánlott.

Az a lehetőség, hogy egyszerűen csapágygolyókat öntenek a tartályba, nem alkalmas a fűtésre. Mivel az indukciós fűtés nemcsak akkor lehetséges, ha az EM-mező elnyelődik, hanem akkor is, ha energia szabadul fel. A golyók között nincs elektromos kapcsolat, így nem folyik örvényáram, és ezért nem szabadul fel energia.

A KT-102 indukciós főzőlap felhasználója a következő kérdést tette fel. Olyan helyzet állt elő, amikor a tűzhelyet impulzus vagy a száraz érintkezők rövidzárlata miatt ki kell kapcsolni. Mivel a gombok kapacitívak, nem lehet forrasztással csatlakoztatni őket.

Így oldható meg a probléma. +5 voltos impulzus – R 10K → CD4051 5-vezetékű R 10K.

Új: +5 voltos impulzus – R 10K → R6 alsó csap (= a chip 17. lába) a vezérlőpanel régi változata esetén.

Természetesen az itt megadott tippek többsége csak ajánlás, és senki sem ad általános garanciát arra, hogy minden módszer meghozza a várt eredményt. Mi a magunk részéről nem vállalunk felelősséget a megadott információkért.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Norbert Ódor

    Melyik indukciós tűzhely a legmegfelelőbb pálinkafőzéshez az idei évben?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása