...

Top 15 legjobb egykamrás hűtőszekrény: értékelés 2021-2022 és melyik a legjobb, fagyasztó nélkül választani

Egykamrás hűtőszekrények – ideális vidéki házakba, diákszállásokra és egyéni otthonokba. A készülékek minden évben egyre funkcionálisabbá válnak, és a modelleket továbbfejlesztik.
Mit válasszon és vásároljon helyesen 2021-2022-ben?

Elemeztük a szakértői és fogyasztói véleményeket, valamint a Rosstat hivatalos statisztikáit az egykamrás hűtőszekrények vásárlásáról.

A modellek kiválasztásakor figyelembe vettük az ár/teljesítmény arányt, a megbízhatóságot, a könnyű kezelhetőséget és az energiahatékonyságot.

Cikkünkben csak a legjobb választásokat találja meg!

Top 15 legjobb egyajtós hűtőszekrény 2021-2022

Helyszín Név Ár
Top 3 legjobb egykamrás hűtőszekrény az ár/minőség arány szempontjából
1 ATLANT X 1602-100 Tudjon meg többet az árról
2 Biryusa 90 Ellenőrizze az árat
3 ATLANT X 2401-100 Ellenőrizze az árat
Top 3 legjobb egykamrás hűtőszekrény fagyasztó nélkül
1 ATLANT X 1401-100 Tudja meg az árat
2 Biryusa M70 Nézze meg az árat
3 ATLANT MX 5810-62 Tudja meg az árat
Top 3 legjobb legmagasabb egykamrás hűtőszekrény
1 Gorenje R 6192 LX Tudja meg az árat
2 Biryusa 111 Tudja meg az árat
3 Samsung RR-39 M7140SA Ellenőrizze az árat
Top 3 legjobb egyrekeszes fagyasztó hűtőszekrény
1 Biryusa 50 Ellenőrizze az árat
2 ATLANT MX 2822-80 Ellenőrizze az árat
3 Indesit TT 85 Megtudhatja az árát
Top 3 legjobb olcsó egykamrás hűtőszekrény
1 Biryusa 70 Ismerje meg az árat
2 NORDFROST NR 402 W Ellenőrizze az árat
3 Biryusa M50 Ellenőrizze az árat

tartalomjegyzék:

  • Top 15 legjobb egykamrás hűtőszekrény a 2021-2022-es évekből
  • Melyik kazánt válasszuk ma??
  • Top 3 legjobb egykamrás hűtőszekrény az ár/teljesítmény arányban
  • ATLANT X 1602-100
  • Biryusa 90
  • ATLANT X 2401-100
  • Top 3 legjobb egykamrás hűtőszekrény fagyasztó nélkül
  • ATLANT X 1401-100
  • Biryusa M70
  • ATLANT ÌŐ 5810-62
  • Top 3 legjobb egyajtós hűtőszekrény
  • Gorenje R 6192 LX
  • Biryusa 111
  • Samsung RR-39 M7140SA
  • Top 3 legjobb egyajtós hűtőszekrény fagyasztórekesszel
  • Biryusa 50
  • ATLANT MX 2822-80
  • Indesit TT 85
  • Top 3 legjobb ár-érték arányú egyajtós hűtőszekrény
  • Biryusa 70
  • NORDFROST NR 402 W
  • Biryusa M50
  • Melyik márkát válasszuk??
  • Vásárlói vélemények
  • Hasznos videó

Mi a jó a fagyasztó nélküli modellekben??

A hűtő-fagyasztó modellek választéka szinte meghökkentő. Minden ügyfél könnyen megtalálhatja az ideális modellt, bármilyenek is legyenek az igényei.

Hűtőszekrények típusai

Vannak kompakt, egykamrás apróságok és hatalmas kétajtós óriások, amelyek alkalmasak egy nagy család vagy akár az egész vállalat számára.

Az italok és a jó borok kedvelői a kifejezetten palackok tárolására tervezett polcokkal ellátott hűtőberendezéseket választhatják. A legjobb borhűtők áttekintése ebben a cikkben található.

A turisták és a kamionosok kényelmes minihűtőket találnak az autóban. Vannak még propánnal működő modellek is.

Standard modell kis méretekkel

A legtöbb fagyasztó nélküli modell szerény méretekkel rendelkezik, bár vannak meglehetősen tágas készülékek is. Ha már eldöntötte, hogy milyen helyet, polcokat és egységeket szeretne, akkor máris van egy jó hűtőszekrénye – bár egy kis időbe telhet, amíg megtalálja

Ebből a fajtából külön említést érdemel az egykamrás hűtő-fagyasztó.

Képgaléria

Fotó a

Beépített kétkamrás hűtőszekrény

Háromrekeszes modell a konyhabelsőben

Szabadon álló, egykamrás modell

Tágas, beépített modell fagyasztó nélkül

A fagyasztó nélküli készülékek csak hűtőrekesszel rendelkeznek. Gyakran használják őket hűtőszekrényként vagy kiegészítésként. Kényelmes, ha fagyasztórekesszel rendelkező modellel rendelkezik, de a hűtőkamra térfogata nem elegendő mindenféle élelmiszer tárolására.

A fagyasztó nélküli kis hűtőszekrényeket gyakran építik be a konyhai szettekbe. Könnyűek, ezért az alsó és a felső modulokba is beépíthetők. Bár a modelleket gyakran építik be a konyhákba, nem ezek az egyedüli választási lehetőségek.

Beépített miniatűr modellek

Fagyasztó nélküli mini hűtőszekrény, amely bármilyen fülkében vagy szekrényben elfér. A készülék elhelyezésekor fontos figyelembe venni, hogy mennyire kényelmes a készülék használata, és a megfelelő magasságot kell kiszámítani, hogy ne kelljen túlságosan lehajolnia

A készülékek felépítésében nincsenek kompresszorok, amelyek a hűtőszekrény működése során zajt okoznak. A fagyasztó nélküli modellek gyakorlatilag zajtalanok és nem rezegnek, így bárhol elhelyezhetők: előszobában, nappaliban vagy akár a hálószobában is.

Az ilyen berendezések előnyei és hátrányai

A fagyasztó nélküli modellek előnyei a következők

  1. Nagy választás. A fagyasztó nélküli hűtőszekrények lehetnek alacsonyak vagy magasak (185 cm), álló vagy vízszintes, keskeny vagy széles, kompakt vagy tágas (500 l-ig). Az egyetlen közös vonásuk a kialakítás tekintetében az, hogy mindegyik modell ergonomikus.
  2. Könnyen használható. Még a legkompaktabb modellek is fel vannak szerelve polcokkal, tálcákkal, tárolóedényekkel a különböző típusú élelmiszerek számára. Lehet, hogy kevésbé tágasak, mint a hagyományos hűtő-fagyasztó rendszerek, de ugyanolyan kényelmes a használatuk.
  3. Alkalmazások széles köre. A modelleket lakásokhoz és magánházakhoz vásárolják. Fürdőkben, vidéki házakban, hosszú távú utazásokra telepítik őket. A fagyasztó nélküli hűtőszekrényeket gyakran vásárolják kórházak, állami iskolák és irodák számára.
  4. Könnyen szállítható. A kis hűtőszekrények bármilyen típusú autóban szállíthatóak. Könnyen felvihető a padlóra és a lakásba.
  5. Csendes. A zajszint az egyik legfontosabb kiválasztási kritérium. A fagyasztó nélküli szekrények csendesek – ez nagy előny.
  6. Költséghatékony. Nincs fagyasztó, nincsenek extra költségek. Aki nem tart fagyasztott élelmiszert, annak nem kell magas energiaszámlákat fizetnie. Nincs fagyasztó – jelentős pénzmegtakarítás. A legtöbb minihűtőszekrény pedig A vagy A energiahatékonysági osztályba tartozik+.

Az egyszerűsített modellek előnyeinek van egy hátulütője is. Korlátozott funkcionalitás és minimális számú lehetőség.

A hűtőszekrények kiváló munkát végeznek, de ha le kell fagyasztania egy adag ételt, sok készülék nem fogja elvégezni a feladatot.

A fagyasztórekesz nélküli hűtő-fagyasztó leolvasztása

A fagyasztó nélküli modellek ugyanúgy leolvasztanak, mint a többi modell. Ezt az eljárást évente kétszer kell elvégezni. Ha ez egy csepegtető fagyasztó, akkor ritkábban is leolvaszthatja

Másrészt a fagyasztórekesz nélküli hűtőszekrények „tudják”, hogyan kell alacsony hőmérsékleten tartani a már lefagyasztott élelmiszereket. Ha egy adag félig elkészült ételt tesz a mélyhűtő rekeszbe, az még mindig fagyott marad.. Ebben a dobozban a hőmérséklet 0°C körül van.

Fagyasztóval rendelkező és fagyasztó nélküli készülékek összehasonlítása

Általában a fagyasztórekesz nélküli készülékek műszaki teljesítménye hasonló a szabványos kétkamrás hűtő-fagyasztóhoz. Az egyetlen különbség a fagyasztásra szolgáló külön rekesz megléte vagy hiánya.

Hűtőszekrény egy stúdiólakásban

Sokan vannak, akik nagyon kevés időt töltenek otthon, és nagyon keveset főznek. Másképp látják a kényelmet és a jó táplálkozást, mint a hagyományos gyermekes családok. Az ilyen embereknek egyszerűen nincs szükségük terjedelmes fagyasztóval ellátott hűtőszekrényekre

A legtöbb modell tartalmazza a hőmérséklet-szabályozást. A módok manuálisan is beállíthatók. Riasztás történik, és a vezérlőrendszer figyelmezteti Önt, ha az ajtó túl sokáig van nyitva.

A fagyasztórekesz hőmérséklete 0°C és 14°C között van. Az ajtók átrendezhetők. A hűtőrekesz kapacitása modelltől és gyártótól függően 50 és 500 liter között változik.

Kétajtós modell fagyasztó nélkül

Vannak 250-500 literes belső térfogatú modellek. Praktikus, könnyen kezelhető és karbantartható, ideális nagycsaládosok számára. Egyetlen hátránya van: sok helyet foglalnak el

Az egykamrás modellek tartóssága ugyanolyan jó vagy jobb, mint a szokásos kétkamrás modelleké.

A fagyasztó hiánya azt jelenti, hogy ezek a készülékek sokkal kevésbé problémamentesek és könnyen karbantarthatók.

Mini hűtőszekrény a munkalap alatt

A fagyasztó nélküli kis hűtők nem csak a konyhában vannak. Gyakran vásárolják őket étkezőbe, társalgókba vagy vendégszobákba. Ez a készülék minibárként is szolgálhat

Ha időben és tisztán tartja a hűtőszekrény belső felületeit, polcait és tálcáit, a kellemetlen szagok kialakulása kizárt. Nagyszerű lehetőség, ha antibakteriális bevonattal ellátott gépet vásárol.

Melyik készüléket válasszuk ma??

Az egykamrás hűtőszekrények kiválasztásakor a szakértők azt javasolják, hogy a következő tulajdonságokra figyeljen:

  • A méretek és a kapacitás egymástól függő paraméterek, amelyeket viszont a család mérete határoz meg.
  • A fagyasztórekesz elérhetősége.
  • A zajszint – figyelembe kell venni, ha a hűtőszekrényt egy lakótérben helyezik el. A fagyasztórekesszel rendelkező hűtők szintén hangosabbak.
  • Vezérlés – vidéki házak esetében az elektromechanikus modellek jobbak, mivel megbízhatóbbak és toleránsabbak a túlfeszültséggel szemben.

ATLANT ÌŐ-5810-72

Ez a változat a kapacitása miatt népszerű: hasznos térfogata 265 liter: négy állítható polcán könnyedén elfér minden szükséges termék.

Megjegyzés: ez a modell alacsony energiafogyasztásáról híres: évente 132 kW-ot fogyaszt.

A fagyasztórekesz nélküli változatban a hűtési hőmérséklet 0 és +8 Celsius-fok között szabályozható. A hűtőszekrény hőmérsékletének beállításához a felhasználónak csak el kell fordítania a mechanikus szabályozót.

ATLANT ÌŐ-5810-72

3 fő előnye:

  1. A készülék karbantartása egyszerű: magától leolvad – a párologtató automatikusan leolvad.
  2. Az MX-5810-72-t a tulajdonosok számára megfelelő módon telepíteni sem jelent gondot: ajtaja újra felakasztható. Ezenkívül a technika hátsó kerekekkel és állítható lábakkal van felszerelve.
  3. Csendes működés – a kompresszor maximum 42 decibelen működik – a motorzajt még halk suttogás sem nyomja el.

Melyik márkát válasszam??

A mai piacon 2021-2022-ben különböző gyártók különböző modelljei találhatók.

A vásárlói vélemények és szakértői vélemények alapján a legnépszerűbbek a következők:

  • A Biryusa egy jól ismert krasznojarszki márka, amely hosszú ideje létezik a piacon, a modellek a megbízhatóságukról nevezetesek és a modern fogyasztóhoz igazodnak. oktatás 1 A Biryusa egy jól ismert krasznojarszki márka, amely hosszú ideje létezik a piacon. A hűtőszekrénygyártó hosszú garanciát vállal a modelljeire. Ráadásul a legtöbb hűtőszekrényünk nagyon kedvező árú.
  • Atlant – az egyszerű és megbízható készülékeket gyártó fehéroroszországi gyártó. Az innováció gyorsasága tekintetében némileg gyengébb, de a modellek hosszú élettartamúak és eredeti kompresszorokkal rendelkeznek.
  • Indesit – Az Oroszország területén üzemekkel rendelkező olasz vállalat számos pozícióban vezető szerepet tölt be. Ergonomikus, modern modelleket kínál különböző funkciókkal, meglehetősen demokratikus áron.

Gondozási tippek készülékeihez

Válasszon egy olyan helyet, amely távol van a tűzhelytől, a radiátortól és a páraelszívótól

Így nem kell azzal számolnia, hogy túlmelegedett levegő fúj a hűtőtérbe, ami pozitív hatással van a készülék működésére és élettartamára.

A hűtőszekrény belsejének mosása

Tisztítsa meg a hűtőszekrény külső és belső oldalát szódabikarbóna vagy ecet oldattal. Alkalmas minden kereskedelmi forgalomban kapható háztartási tisztítószerhez is. A legfontosabb, hogy a tömítőgumit ne törölje le savakkal vagy csiszolóanyagokkal

Elméletileg vízszintesen is szállítható, de jobb, ha követi a gyártó utasításait – helyezze a hűtőszekrényt függőlegesen és rögzítse azt.

Az internet felhasználói gyakran említik, hogy az olcsó márkák, például a „Nord” és az „Atlant” modelljei ugyanolyan jók, mint a jól ismert márkák importált hűtőszekrényei. Az emberek különösen lelkesek az antibakteriális laminált belső térért

A karbantartás egyszerű: kapcsolja ki a hűtőszekrényt, vegye ki az ételt, öblítse le és alaposan szárítsa meg. Ha szag van, azt ecetes oldattal (2-3 evőkanálnyi ecet) lehet megszüntetni.. literenként). Porszívózza ki a hátsó falat, és mossa le ecetes vagy szódabikarbónás oldattal.

PROFYCOOL BC-42B

Ez az egy hűtőrekeszes szóló változat minibárként van elhelyezve. A kompakt 42 literes, fagyasztó nélküli modell a legjobb választás azok számára, akiknek fontos a tömörség: a készülék az asztalra vagy a padlóra helyezhető, és nem foglalja el a helyet.

Megjegyzés: Ez a népszerű, állítható magasságú lábakkal rendelkező hűtőszekrény két állványos polccal van felszerelve. Két kosár és egy palacktartó az ajtókon.

5 vonzó tulajdonság:

  1. A BC-42B szinte hangtalan, mivel a kompresszor helyett egy termoelektromos modulnak köszönhetően hűt.
  2. Az energiafogyasztás alacsony, 183 kWh/év;
  3. A készülékek kívánságra beépíthetők vagy külön is szállíthatók.
  4. A hőmérséklet 5°C és 15°C között állítható egy mechanikus kapcsolóval: a felhasználó kiválaszthatja a különböző ételekhez és italokhoz megfelelő hűtést.
  5. A szuperkompakt 53 cm-es készülék nem foglal sok helyet: 46 cm széles és ugyanolyan mély, mint amilyen magas.

Hasznos tudnivalók: Hogyan válasszunk hűtő-fagyasztógépet?? 11 kulcsfontosságú kritérium

ELECTROLUX ERT1601AOW3

Ez a készülékek egyik legjobb szabadon álló változata, amely a rangsorba került. Fagyasztó nélkül a készülék nettó térfogata 153 liter. Ennek a hűtőszekrénynek a kompresszora nem hangos – 38 dB küszöbérték alatt működik. A készülékei energiatakarékosak, amit az A osztályú minősítés is bizonyít+.

A fő előnyök:

  • Az ERT1601AOW3 különösen kényelmesen telepíthető: elülső lábakkal van felszerelve, amelyek magassága állítható, és a felhasználónak lehetősége van az ajtó átállítására, hogy kényelmesen hozzáférjen a tartalomhoz.
  • A gyártó gondoskodott az ergonómiáról azáltal, hogy ezt a modellt két üvegpolccal, valamint egy SpacePlus fiókkal látta el a zöldségek számára. Az ajtóban polcok és egy tálca is található hat tojás számára.
  • Mivel az Electrolux gondoskodott arról, hogy több ideje maradjon a kellemes tevékenységekre, a fagyasztórekeszt nem kell leolvasztani, és magától mentesül a jégtől és a portól.

ELECTROLUX ERF2504AOW

A hűtőtér kapacitása miatt népszerű a felhasználók körében: a fagyasztó hiánya lehetővé tette a gyártó számára, hogy 240 literre növelje hasznos térfogatát.

Megjegyzés: A készülék nem pazarol sok áramot, mivel A osztályú áramot használ+.

A két rekeszben elhelyezett öt nagy teherbírású polc lehetővé teszi, hogy gond nélkül elrakja az ételeket és akár az előre elkészített ételeket tartalmazó edényeket is. Ezenkívül a modell egy fiókkal van felszerelve, ahová a gyümölcsöket és zöldségeket, valamint négy ajtópolcot helyezhet el.

A fő előnyök:

  • Az ERF2504AOW nem okoz rendetlenséget, mivel automatikusan leolvaszt;
  • A tulajdonosok az elrendezéstől függetlenül kényelmes hozzáférést biztosíthatnak a hűtőszekrény tartalmához, mivel ajtaja a kényelmes oldalra csukható;
  • A hűtési teljesítmény szinte hangtalan: a működtető egység alig 38 decibel hangos – a működő kompresszor nem zavarja a kommunikációt.

PROFYCOOL BC-50B

Ez a minibár a legjobb választás azok számára, akiknek kompakt hűtőszekrényre van szükségük. Ez a modell tökéletesen alkalmas lesz vidéki házak és irodák számára, elhelyezhető egy dolgozószobában vagy egy erkélyen, így egy társalgó zónát alkotva.

Megjegyzés: ez a fagyasztó nélküli változat 50 literes hasznos térfogattal rendelkezik – könnyen elférnek benne rágcsálnivalók, italok, stb.

Mi a jó benne:

  • A PROFYCOOL gondoskodott arról, hogy a kompresszor zaja ne zavarja a minibár tulajdonosait: helyette a készülék egy termoelektromos modullal van felszerelve, amely a hűtésért felelős. Ennek köszönhetően a készítők 30 decibelre tudták csökkenteni a hangerőt.
  • Egy ilyen kis hűtőszekrényben minden elfér, amire szüksége van, mert két polccal és két ajtókosárral van felszerelve.
  • A BC-50B kompakt méreteinek köszönhetően nem feltűnő: 42 cm-es mélységével csak fél métert foglal el magasságban és ugyanennyit szélességben.

BEKO RSNE415E21W

A csúcskategóriás készülékek rengeteg tárolókapacitással rendelkeznek: 343 literes hűtőszekrénye bőséges helyet kínál az üdítők, rágcsálnivalók és italok számára, így könnyedén feltöltheti a készleteket. A fagyasztóval nem felszerelt modell ajtaja csuklós, ami lehetővé teszi, hogy úgy szereljék fel, hogy a hűtőkamra tartalma jobban hozzáférhető legyen.

Megjegyzés: A hűtőegység belső hőmérsékletét az ajtón lévő kijelző mutatja.

4 fő előnye:

  1. Az RSNE415E21W könnyű ápolási funkciója lenyűgözi tulajdonosát, mivel a No Frost technológiának köszönhetően elkerülhető a fagy és a jég képződése a készülék belsejében, így a leolvasztási folyamat szükségtelen.
  2. A gyártó olyan friss zónát biztosít, amely megőrzi az optimális hőmérsékletet és páratartalmat a gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények tartósításához: nem romlanak meg tovább.
  3. A BEKO hűtőszekrény rekeszének tömítése antibakteriális szerrel van bevonva, amely megakadályozza a baktériumok elszaporodását.
  4. A hűtőszekrény belsejében lévő polcok robusztusak, mivel ütésálló üvegből készültek.

Hasznos segítség: Milyen hűtőszekrények állnak rendelkezésre? 5 féle hűtőberendezés

ELENBERG MR-51-O

Ez az ultra-kompakt változat tökéletesen alkalmas kis helyiségekbe. Nem csak a lakásban, hanem otthon is hasznos lehet. Szobában vagy erkélyen is elhelyezhető: a készülék méretei (49,6x47x44,7 cm) ezt lehetővé teszik.

Megjegyzés: a csepegésmentesített modell robusztus, ütésálló üvegpolccal van felszerelve.

Mi a jó:

  • A tulajdonosok úgy helyezhetik el a berendezést, hogy kényelmesen hozzáférjenek a tartalmához: az ELENBERG a modellt csuklós ajtóval szerelte fel.
  • Ez az energiatakarékos hűtő-fagyasztó mindössze 106 kW-ot fogyaszt évente.
  • Szupercsend: a készülék kompresszora 30 decibeles hangerővel működik – amíg hűl, a tulajdonosok csendben beszélgethetnek, filmet nézhetnek.
  • A mechanikus szabályozóval felszerelt, szabadon álló MR-51-O egy kis méretű készülékhez képest elég sok ételt tárol: a teljes térfogata 47 liter.

ELECTROLUX ERN91400AW

Ez a lehetőség a legjobb megoldás azok számára, akik nem akarják megzavarni környezetük épségét. Beépített modell, így tökéletesen illeszkedik a belső térbe. A 146 literes, fagyasztó nélküli készülék kompakt méretével és alacsony energiaigényével örvendezteti meg Önt. A modell az energiatakarékos készülékek közé tartozik (A+ osztály), és egy év alatt mindössze 123 kW-ot fogyaszt.

Megjegyzés: A mechanikus szabályozóval ellátott hűtő-fagyasztó készítői úgy gondoskodtak a tulajdonosok kényelméről, hogy három polccal szerelték fel.

4 kellemes funkció:

  1. A kompresszor működése nem hallható – bekapcsolt állapotban nem haladja meg a 38 decibeles küszöbértéket.
  2. Nem foglal sok helyet, és köszönhetően a lehetőségét, hogy újra lóg az ajtó tulajdonosok teheti, hogy úgy, hogy nyissa ki a megfelelő irányba.
  3. Az ERN91400AW egy könnyen kezelhető változat, amely automatikusan leolvad.
  4. A gyártó egy tágas fiókot helyezett el a zöldségek, gyümölcsök számára.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Márton Szabó

    Melyik a legjobb egykamrás hűtőszekrény fagyasztó nélkül az értékelések alapján a 2021-2022-es időszakra?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása