...

A 12 legjobb vitamin a sportolók számára — komplexek összetétele és adagolása

VP Laboratory Ultra férfi sportfotó
Étrend-kiegészítők
Helyszín Név Jellemzők a rangsorban
A legjobb vitaminok férfi sportolók számára
1 Optimum Nutrition Opti-Men A legnépszerűbb és leghatékonyabb
2 Orthomol Sport Az olimpiai férfiak választása
3 VPLab ZMA Fokozza a tesztoszteron szintet
4 VPLab Ultra férfi sport multivitamin formula A legjobb ár-érték arány
A legjobb vitaminok női sportolók számára
1 Optimum Nutrition Opti-Women A legjobb komplexum a női sportolók szerint
2 Maxler USA VitaWomen A természetes szépség és erő helyreállítása
3 Lady’s formula Energo-Tonic Energotonic Energotonic A legjobb eszköz a belső energia mozgósítására
4 BioTech USA Multivitamin nőknek A legmegfizethetőbb költség
A legjobb vitaminok a tizenéves sportolók számára
1 Ábécé tinédzser A legjobb osztott méretű vitaminok
2 Complivit Activ Magas hatékonyságú terápiás termék
3 Nature’s Plus Animal Parade Gold Gazdag összetétel. Nagyobb csomagolás. Jó vélemények
4 Selmevit Tökéletes alkatrész kompatibilitás. Megfizethető ár

A hivatásszerűen sportoló embereknek sokkal szigorúbban kell figyelniük az étrendjüket, hogy a fokozott megterhelés mellett minden szükséges tápanyaghoz hozzájussanak. Nem elég a fehérjék és szénhidrátok optimális egyensúlyát fenntartani, fontos, hogy a véráram elegendő vitamint és ásványi anyagot tartalmazzon. Ezenkívül egy vagy több csoport szerves vegyületeinek hiánya súlyos negatív következményekhez vezethet – izomsorvadás, csökkent látásélesség, immunitásvesztés, gyakori megfázás és más egészségügyi problémák.

A vitaminok és ásványi anyagok szerepe a sportban óriási, ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk a sportolók számára a legjobb multivitaminok legátfogóbb listáját, 3 kategóriára osztva: vitaminok férfiaknak, nőknek és serdülőkorú sportolóknak. oktatás 1 A vitaminok és ásványi anyagok szerepe a sportban hatalmas. Csak olyan termékeket vettünk fel, amelyek bizonyítottan a legjobb támogatást nyújtják Önnek a megerőltető edzés során. Érdemes azonban megjegyezni, hogy nincs olyan univerzális termék, amely mindenki számára alkalmas, ezért mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt szedne, konzultáljon orvosával vagy személyi edzőjével.

Ellenjavallatok. Forduljon orvoshoz.

Top vitaminok női sportolók számára

A női test sajátosságai kissé eltérő megközelítést határoznak meg az elfogyasztott vitaminok összetételére és mennyiségére vonatkozóan. Tehát, amikor a női sportolók számára a legjobb kiegészítőket választja, figyeljen a retinol, a tokoferol, az aszkorbinsav és a B-vitaminok kiegyensúlyozott kombinációjára a termékben. A megerőltető fizikai aktivitás során nyújtott általános támogatás mellett a megfelelő vitaminkomplexum segít a hormonok szabályozásában és a reprodukció védelmében, ami különösen fontos a fiatal lányok számára.

Összehasonlító táblázat

Annak érdekében, hogy saját elemzésünket elvégezhessük, bemutatjuk a sportolók vitamin komplexeinek összehasonlító táblázatát.

Márka Pipettaszám Kapszulák száma (tasakok) Ár(p.) Összetétel
Muscle Pharm 30 180 2 800 – 3 500 Vitaminok és ásványi anyagok, antioxidánsok, probiotikumok, omega-zsírok, méregtelenítő komplex, immunmodulátorok
MuscleTech Platinum 30 90 1 500 – 2 500 Enzimek és aminosavak glicinnel, E- és C-vitaminnal
Vita Jum 30 60 1 150 – 1 500 5 mikrotápanyag, B-komplex, K2 és E, króm-polikinát és A-vitamin, bioperin
Animal Pak 42 42 3 300 – 4 000 Antioxidánsok és 19 aminosav, 22 vitamin, fehérje és szénhidrát
Controlled Labs Narancs körülbelül 50 270 1 800 – 2 550 12 vitamin, 14 ásványi anyag
Arnold Schwarzenneger Iron Pack 30 30 3 500 – 4 550 Több mint 70 teljesítményfokozó
Most ételek 30 90 2 000 – 3 550 10 vitamin, 24 mikrotápanyag, gyógynövénykivonatok

A legjobb vitaminok tizenéves sportolók számára

Nem titok, hogy a sportoló gyermekek ásványi anyag- és vitaminbevitele sokkal magasabb, mint a tipikus iskolásoké. A tizenévesek számára a legjobb táplálékkiegészítők kiválasztása során be kell tartani a fő szabályt – bármely gyógyszer ellenőrizetlen használata kiszámíthatatlan eredményekhez vezethet, és visszafordíthatatlan következményeket okozhat az éretlen szervezetben. oktatás 1 A tizenévesek számára a legjobb táplálékkiegészítők kiválasztása során a fő szabályt kell betartani. A fiatal sportolók csak kipróbált és bevált gyógyszertári multikomplexeket szedhetnek szakember felügyelete mellett.

Gyógyszerek és szedésük módja

  • Az Asparkam normalizálja az anyagcserét és a hidrosztatikus nyomást. Csökkenti a fáradtságot, megelőzi az izomgörcsöket.
  • A kálium-orotát felgyorsítja a biokémiai folyamatokat, erősíti a szívet, és anabolikus anyagként hat.
  • A Duovit az aktív emberek számára szükséges.
  • A tamoxifen növeli a tesztoszteron termelést, gátolja a női hormon szintézisét.
  • A metformin felgyorsítja a glükóz glikogénné történő átalakulását.
  • A Mildronate növeli az állóképességet és fokozza az energiát. Normalizálja az anyagcsere-folyamatokat. Megakadályozza a túledzettséget.
  • A Vitrum Life ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaz. Alkalmas mindkét nem sportolói számára.
  • A Daily Formula a súlyemelők számára készült.

Reggelire és ebédre. Fizikai megterheléssel járó napokon, edzés után 1,5 órán keresztül. Nincs ismert túladagolási eset. A visszaélés azonban allergiás reakciókat vagy gyomor-bélrendszeri zavarokat okozhat.

Vimycin

A Vimycin egy vitamin-ásványi anyag komplex, amely alkalmas sportolóknál történő alkalmazásra. Az étrend-kiegészítők használatának javallatai a súlyos fáradtság, csökkent teljesítmény, ingerlékenység, immunhiányos állapot. Ennek a bioaktív kiegészítőnek az összetevői a következők:

  • A-vitamin;
  • E-vitamin;
  • C-vitamin;
  • D-vitamin
  • mangán;
  • szilícium;
  • cink;
  • réz;
  • magnézium;
  • vas;
  • króm;
  • szelén;
  • jód.

A Vimytsin lófű, árpa, spirulina, acerola gyümölcsök, fucus, csipkebogyó kivonatát tartalmazza. Javítja az állóképességet, stabilizálja az anyagcsere-folyamatokat és fokozza a védelmi funkciókat. Természetes összetételének köszönhetően minden sportoló számára alkalmas. A kiegészítés is lehet venni egy hosszú ideig, mert a biztonsága miatt. A Vimycin tabletta formájában kapható. Naponta 2-szer 1 tabletta formájában bevéve. Megfizethető áron eladva.

Segédeszközök a sportolók számára

VP Laboratory Ultra férfi sport

VP Laboratory Ultra Férfi sport fotó

Ez a komplexum több mint egy étrend-kiegészítő. Segítségével még a profi sportolók is gyorsan és teljes mértékben helyreállíthatják a szervezet energiahiányát még egy nagyon intenzív és kimerítő edzés után is. Ezeknek a vitaminoknak a fogyasztása a hideg évszakban segít megvédeni a megfázás és a légúti fertőzések ellen. Számos olyan aktív összetevőt tartalmaz, amelyek segítik az ember természetes immunitásának erősítését. Felgyorsítja a fehérjék termelődését a szervezetben; segít az izomrostok gyors újjáépítésében és megerősítésében. A hatóanyagok számos hasznos vegyületet tartalmaznak. Az Ultrablend mindent tartalmaz, amire a férfi szervezetnek szüksége van az egészség javítása és a teljesítmény fenntartása érdekében. Ez a komplex aszkorbinsavat, A-, E-, K-, D- és B-vitamint, kalciumot, jódot, szelént, rezet, mangánt, krómot és molibdént tartalmaz.

Az aminosavkeverék taurint és karnitint tartalmaz, ami jelentősen felgyorsítja az anyagcserét. A gyümölcs-zöldség keverék javítja a szervezet általános állapotát, és hatással van a férfi hormonok aktív szintézisére, ami pozitív hatással van a libidóra. Számos olyan összetevő van, amely pozitív hatással van a memóriára és az agyi aktivitásra. Tökmag kivonatot és So Palmetto bogyót is tartalmaz, ez utóbbi vegyület támogatja a prosztata egészségét, ami nagyon fontos minden életkorban. A termék kizárólag természetes összetevőkön alapul, és nem mesterségesen szintetizált.

Előnyök:

  • A csomagolás elég nagy ahhoz, hogy sokáig kitartson;
  • Jelentős mennyiségű vitamin, ásványi anyag és egyéb jótékony hatású vegyület;
  • Kizárólag természetes anyagok felhasználásával készül;
  • A pozitív hatás már az első adag után látható.

Hátrányok:

  • A tablettáknak meglehetősen kellemetlen szaga van;
  • A vizelet színe megváltozik.

VP Laboratory Ultra férfi sport

Optimum Nutrition Opti-Men

Optimum Nutrition Opti-Men fotó

Ez a termék segít teljes mértékben telíteni a szervezetet alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az Optimum Nutrition Opti-Men egy kiváló minőségű, kizárólag természetes eredetű energiakiegészítő, amely jelentősen növelheti a teljesítményt. A termék jól alkalmas sporttevékenységekhez, ráadásul egy olyan vállalat állítja elő, amely a sporttáplálkozási termékek gyártására szakosodott. A komplex folsavat, A-, C-, K-, E-vitamint, a teljes B-vitamincsoportot tartalmazza. Olyan mikrotápanyagok is jelen vannak, mint a biotin, kalcium, magnézium, szelén, cink és réz. A vitaminok osztrigakivonatot tartalmaznak, amelyre egyesek allergiásak lehetnek. További összetevők: mikrokristályos cellulóz, szilícium-dioxid, magnézium-sztearát és sztearinsav. Magukat a tablettákat gyógyszerészeti mázzal vonják be, amely íztelen és szagtalan.

Tovább: Top 11+ legjobb jogorvoslatok a kólika újszülötteknél

Ezt a készítményt nagyon könnyű bevenni – egyszerre egy kapszulát, és kis mennyiségű vízzel leöblíteni. Vegyen be naponta három ilyen kapszulát. Ne vegye be a vitamint éhgyomorra vagy közvetlenül étkezés után – jobb, ha étkezés után 30-40 perccel vár. Ebben az esetben a gyógyszer teljes mértékben felszívódik, és telíti az ember testét mindazzal, amire szüksége van. Szó szerint az első használat után a hasznos vegyületek mennyisége a szervezetben jelentősen megnő, ami később elkezd felszívódni a szövetekben és a szervekben. Körülbelül egy hét elteltével a vitaminok jótékony hatása kezd érezhetővé válni, és a személy éberebbé, aktívabbá és erősebbé válik. Vannak mellékhatások, de nem túl súlyosak – az allergiás reakciók gyakoribbak, de a vitaminok gyomorpanaszokat is okozhatnak.

Előnyök:

  • A jótékony hatások viszonylag gyorsan jelentkeznek;
  • Ez egy minőségi márka terméke;
  • Az adag szükség esetén csökkenthető;
  • Kiváló az aktív életmódot folytató emberek számára.

Hátrányok:

  • A kapszulák elég nagyok ahhoz, hogy a lenyelésük kissé nehézkes legyen;
  • A termék magas ára.

Opti-men Hogyan kell szedni a sportvitaminokat a férfiak számára?

Optimum Nutrition Opti-Men

Férfi napi Twinlab

Men's Daily Twinlab fotó

Extra 30% le Erborian Care Cosmetics március 31-ig 31 a promóciós kód OZONHBP235 termékek ezen az oldalon! A promóció idő előtt lejárhat.

Teljes multivitamin komplex, amelyet kifejezetten minden korosztályú férfi számára fejlesztettek ki. A termékeket gondosan átgondolt és kiegyensúlyozott összetétel jellemzi, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy teljes mértékben felszabadítsa energiáját és aktiválja belső tartalékait. Tartalmazza a férfiak egészségéhez nélkülözhetetlen összes vitamint és ásványi anyagot, valamint a prosztata támogatására szolgáló komplexet. Eredeti az energiakomplex, amely lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig edzhess, és támogatja az aktív életmódot. A Prostate Maintenance Blend kizárólag klinikailag tesztelt összetevőket tartalmaz. Csalánkivonat, afrikai szilvakéreg és szelén, amelyek együttesen biztosítják a prosztata egészségét és pozitív hatással vannak a teljesítményre.

A Men’s Daily Twinlab egy kivételesen természetes, aktív mikrotápanyagokat tartalmazó komplexum, amely garantálja az emberi szervezet normális kémiai folyamatait. Az energiakomplexum szibériai ginzeng, ginkgo biloba levelek, ázsiai ginzeng, valamint a kínai magnólia és a gynostemma gyökerének kivonatából áll. Legfeljebb napi négy kapszula, lehetőleg étkezés közben bevéve. Minden összetevő számos klinikai vizsgálaton esett át, így a termék megkapta az összes szükséges orosz és nemzetközi tanúsítványt, amely tanúsítja biztonságosságát és hatékonyságát.

Előnyök:

  • Ésszerű költségek;
  • A kapszulák kis méretűek;
  • Exkluzív természetes összetétel;
  • A legtöbb sporttáplálkozási szaküzletben kapható.

Hátrányok:

  • Enyhe haspuffadás jelentkezhet a gyógyszer első adagolása után.

Férfi napi Twinlab

VitaMen Maxler

VitaMen Maxler fénykép

Eredeti és tökéletesen kiegyensúlyozott formula, amelyet a gyártó a rendszeres testmozgásnak kitett emberi test minden sajátosságát figyelembe véve fejlesztett ki. A terméket előnyben részesítik a férfiak, akik a súlyemelés eszközeként veszik be. Jelentős mennyiségű magnéziumot és B6-vitamint tartalmaz. Ezek a vegyületek biztosítják a megfelelő fehérjeszintézist, ami elengedhetetlen a fizikai megterhelés utáni gyors izomrost-regenerációhoz. Ezek a vegyületek segítenek a megfelelő szerkezetű izomsejtek felépítésében, amelyek később nagyon nehezen károsodnak. A vitaminok segítenek enyhíteni az idegrendszert a túlzott megterheléstől – normalizálni a rendszert, megszabadulni az állandó fáradtságtól, és sokkal hatékonyabbá tenni az alvást. Stabilizálja az ideg- és izomsejtek anyagcseréjét – a szervezet jobban elviseli a fizikai erőfeszítést, és a sport hatékonysága jelentősen javul.

Ha a szervezet anyagcseréje zavart szenved, akkor hosszú ideig tart a gyógyszer szedése, de az általános jólét javulása formájában jelentkező pozitív hatás meglehetősen gyorsan jön. Szigorúan tilos megszakítani a tanfolyamot. E vitaminok maximális napi adagja napi három kapszula, étkezés közben, kevés vízzel bevéve. Használat előtt konzultáljon orvosával, mivel a készítmény nagyszámú hatóanyagot tartalmaz. Ha egy személy legalább az egyiket nem tudja tolerálni, a komplexet nem szabad szedni.

előnyök:

  • Az emberi szervezetet az összes szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal ellátja;
  • Biztosítja az ébredés utáni vitalitást;
  • Aminosavmátrixot tartalmaz;
  • Kényelmes kiadási formátum;
  • Lehetővé teszi a nyugodt alvást;
  • Aktívan regenerálja az izmokat és az idegsejteket sportolás után.

Bővebben: Az Oclean W10 vízöblítő áttekintése

Hátrányok:

  • Nem túl kellemes szaga van ennek a terméknek;
  • Meglehetősen drága;
  • Óvatosan alkalmazható gyomorégés és gyomorhurut, valamint irritábilis bélgyulladás esetén.

VitaMen Maxler

Uni-Vite Universal Nutrition

Uni-Vite Universal Nutrition kép

Rendkívül hatékony és erőteljes komplexum, amely több mint 50 hatóanyagot tartalmaz, és maximális támogatást nyújt az emberi szervezet számára. A formula teljes és gondosan kiegyensúlyozott, a sportoló összes ásványi anyag és vitamin szükségletét fedezi. A készítmény tartalmaz egy sor további keveréket is, amelyek felelősek az összes főbb testrendszer funkcióinak normalizálásáért és megerősítéséért. Átfogóan hatnak: növelik az izomteljesítményt, támogatják az általános egészséget, fokozzák a védelmi funkciókat. A dózisok nem csak a szabadidős sportolóknak szólnak. A termék profik számára is alkalmas, még a versenyekre való szigorú felkészülés során is, amikor a szervezetnek nagy mennyiségű tápanyagra van szüksége. A kiegészítő ideális azok számára, akik minden edzésből a legtöbbet szeretnék kihozni.

A formula tartalmaz továbbá az izomtömeg növelését célzó speciális keverékeket, egogén antioxidáns mátrixokat, emésztést és étvágyat fokozó anyagokat, valamint fitonutrienseket. Kapszulákban kapható: Napi négy kapszula, kettő reggel és kettő este, vagy a hivatásos sportolók számára a reggeli és esti négy kapszula növekvő adagja.

Előnyök:

  • Természetes vegyületekből készült kiváló minőségű termék;
  • A pozitív hatások a lehető legrövidebb időn belül elérhetők;
  • A termék ésszerű ára;
  • Alkalmas hivatásos sportolóknak, de azoknak is, akik kizárólag önmagukért sportolnak.

Hátrányok:

  • A termék íze nem túl jó, de elég könnyű inni.

Uni-Vite Universal Nutrition

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Judit Hegedűs

    Melyek ezek a vitaminok és hogyan kell őket szedni a sportolóknak? Van valamilyen ajánlott adagolás vagy elvárás?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása