...

A legjobb asztali állványok fényképezőgépekhez 2022-ben

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Szakértői tanácsadás vásárlás előtt.

A fényképek és videók készítése ma már népszerű időtöltés és hobbi sokak számára. A világ nagyvállalatai profiknak és amatőröknek kínálnak hatalmas választékot a kiegészítőkből, amelyek között nagyon népszerűek a fényképezőgépekhez és okostelefonokhoz való állványok – állványok és monopodok.

A legjobb állványok értékelése fényképezőgépekhez és videokamerákhoz

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb állványok fényképezőgépekhez és videokamerákhoz 1 SONY VCT-R640 4 499 ₽
2 ERA ECS-3570 1 990 ₽
3 HAMA Star-63 (04163) 1 396 ₽
A legjobb asztali állványok – állványok 1 Manfrotto PIXI Mini 1 990 ₽
2 SLIK Mini-Pro V
3 Velbon EX-Mini 1 650 ₽
Legjobb állványok – monopodok 1 Rekam RM-120 990 ₽
2 SLIK Monopod 350 1 790 ₽
3 Sony VCT-AMP1 2 289 ₽
A legjobb állványok eredeti kialakítással 1 Joby Gorillapod SLR-Zoom (GP3)
2 Rekam M-50 490 ₽

Kardánfejek

Ha megpróbál egy nagy teleobjektívvel rendelkező fényképezőgépet állványra helyezni, gyorsan rájön, hogy a hagyományos fejek nem éppen megbízhatóak ebben a helyzetben. Itt jönnek a képbe a kardánfejek. A lencse felfüggesztett helyzetben történő rögzítésével stabilitást biztosítanak még a legnehezebb modellek számára is. A mi választásunk – Gitzo Fluid Gimbal Head (£ 359). Kombinálja a sima mozgást a lassú forgással és a mozgásszabadsággal a gyorsabb beállítások érdekében. A 259 £ Benro GH2 egy méltó költségvetési versenytárs.

A Velbon Super Mag Slider lehetővé teszi a fókusz pontos beállítását

A legjobb állványok – állványok fényképezőgépekhez és videokamerákhoz

SONY VCT-R640

Értékelés 4.8

A SONY minőségi tartozékokat kínál fotós felszereléséhez, amelyek maximális kényelmet biztosítanak fényképezés közben. A sokoldalú SONY VCT-R640 számos modellhez használható. Alumíniumötvözetből készült, amely nagy szilárdságot és kis súlyt (mindössze 1,2 kg) biztosít. A beépített szintező segítségével tökéletesen vízszintesre állíthatja a fényképezőgépet, a felülre szerelt csúszófej pedig megkönnyíti az állvány beállítását a felvételkészítéshez.

Előnyök

  • Egyszerű kamera eltávolítása és beállítása;
  • Nagy stabilitás és könnyű súly.
  • A sima fej lehetővé teszi, hogy különböző szögekből készíthessen videót;

Hátrányok

  • Nincs eset.

Maximális rugalmasság

A legtöbb állvány középső oszlopai csak függőlegesen szerelhetők fel. Ha azonban nagyobb szögtartományra vágyik, érdemes megfontolni a billenő oszlopos objektívet. A Manfrotto rendelkezik egy kiváló 190 Go modellel, amelynek oszlopát egy speciális mechanizmussal vízszintesen meg lehet dönteni. A specifikációk a következők: maximális magassága 147cm, magassága összecsukott állapotban 45cm, az alumínium változat súlya 1,66 kg, 139 £, a szénszálas modell súlya 1,35 kg, és 229 £ árcédulát visel. Egy másik nagyszerű lehetőség a Vanguard Alta Pro+ 264 állvány, amelynek oszlopát szinte bármilyen szögben meg lehet dönteni és el lehet forgatni. A méretei nagyon hasonlóak a Manfrotto-hoz, de a súlya nagyobb – 1,9 kg az alumínium változat (174 £) és 1,7 kg a szénszálas (199 £).

Valószínűleg a tökéletes állvány utazáshoz: Gitzo GT1555T

Legjobb állványok – Egylábú állványok

Rekam RM-120

Értékelés 4.7

A Rekam RM-120 egy könnyen használható monopod a szelfikhez és videókhoz, a fókusz megrázkódtatása nélkül. Olyan amatőr fotósoknak készült, akik csak éles felvételeket és videókat szeretnének, rángatózó képek nélkül. Sokoldalú és a fényképezőgépek és okostelefonok széles választékához alkalmas. Négy teleszkópos szakasz lehetővé teszi, hogy a monopod közel 171 cm-re nyúljon ki. Könnyű és tartós szénszál-erősítésű műanyag alapanyagként.

Előnyök

  • Kompakt méret, hordozható és könnyű súly;
  • megfizethető ár.
  • hordtáska;
  • Elegendő magasság a filmezéshez, biztonságos szekcionált rögzítéssel;

Hátrányok

  • nem jó minőségű anyagok.

SLIK Monopod 350

Értékelés 4.7

A SLIK Monopod 350 intelligens részletekkel készült, hogy a fényképezőgépekkel vagy videokamerákkal történő felvételek készítésekor kényelmes legyen. Alkalmas profilos berendezésekhez, a speciális rögzítőknek köszönhetően. Az egylábú állvány gyors beállítást tesz lehetővé, és a speciális szekciók gyors magasságbeállítást tesznek lehetővé a portrék készítéséhez. Amatőr fotós elsajátítja az egészet.

Előnyök

  • gyors felállítás a gyorskioldó kötőelemeknek köszönhetően
  • Nagy szilárdságú szekcionált gém (maximális teherbírás 3 kg-ig).
  • kényelmes tapintású anyagok;
  • kompakt méret összehajtva;

Hátrányok

  • Nincs hátránya.

Bármilyenek is legyenek a feltételek

Bizonyos helyzetek és helyszínek nem kedveznek a kényelmes állványhasználatnak. Például, ha a földszintről készít felvételeket, vagy ha a fényképezőgépet a falra szeretné felszerelni, elengedhetetlen egy speciális ikertáska, mint például a C14.3 Standard dupla babzsák a Wildlife Watching Supplies-től (£ 30). Vagy ha a fényképezőgépet egy korláthoz vagy ághoz kell rögzítenie, a Gorillapod rugalmas lábakkal pont megfelelő az Ön számára. Többféle méretben és konfigurációban kapható, a legkisebbtől a legnagyobb, akár 5 kg teherbírású változatig. A költségek £20-tól kezdődnek.

Apró Joby Griptight Micro állvánnyal

A legjobb eredeti kialakítású állványok

Joby Gorillapod SLR-Zoom (GP3)

Értékelés 4.9

A Joby Gorillapod SLR-Zoom (GP3) eredeti kialakításával tűnik ki. Rugalmas lábakkal rendelkezik, 30 csuklóval a gyors és egyszerű pozícionáláshoz. Elsősorban olyan utazóknak szánták, akiknek stabilizálniuk kell a fényképezőgépüket a trükkös körülmények között. Az állvány ütésálló műanyagból készült a biztonságos kezelés érdekében. A vízszintes lehetővé teszi, hogy gyorsan beállítsa az állványt bármilyen felületen.

Az érdemek

  • Kompakt méret, gyors telepítés
  • Nagy merevség és stabilitás még nehéz kamerák esetén is.
  • Tartozék csavar a professzionális fej felszereléséhez;
  • Rugalmas lábak, 360 fokos forgás, bármiben meg tud kapaszkodni

Hátrányok

  • Nincs hátránya.

Telefon tartó

Ahogy az okostelefonok egyre fejlettebb fotózási eszközökké válnak, néha hasznos lehet állványra szerelni őket. Mivel a telefonok nem rendelkeznek külön erre a célra kialakított foglalattal, az állványok bilincs formájában készülnek. Kedvencünk a Joby Griptight ONE, amely külön-külön 14 fontért vagy egy praktikus mikroállvánnyal együtt 32 fontért kapható. Egy másik lehetőség a Manfrotto Twistgrip (£ 29). Ez egy nehezebb modell, amely mikrofon vagy LED-lámpa tartóját is tartalmazza. Ha gyakran készít panorámafotókat telefonjával, jól jöhet egy motoros pásztázó fej, mint például a Cullmann SmartPano 360CP.

Az összecsukható állvány segít stabilan tartani a monopodot

Hogyan válasszunk állványt?

Akár profi fotós, akár kezdő fotós, az állványok széles választékából választhat. Sajátos jellemzőkkel rendelkeznek, és speciális lövési körülményekre tervezték őket. Emiatt gyakran nehéz kiválasztani a legjobb modellt.

Az állványok több alapvető kategóriába sorolhatók – álló és asztali állványok, monopodok. Méretben, súlyban és egyéb jellemzőkben különböznek egymástól. A legfontosabb kritériumok általában a következők:

  1. gyártási anyag;
  2. A lábak és a csúszó szakaszok száma;
  3. Konstrukciós méretek – magasság összecsukott és széthajtott állapotban, lábátmérő
  4. Az extra funkciók (súlykötések, zárak, vízmérték).
  5. Különböző rögzítések és mozgatható fejek elérhetősége a pozícióbeállításhoz;

A legtöbb modern állvány és monopod alumíniumból vagy szénszálból készül. Az előbbit stabilabbnak és nehezebbnek tartják, de a CFRP kisebb súlyú és gyakran többe kerül. Ha a stabilitás prioritást élvez, különösen a szabadban, akkor a teherhorgokkal ellátott fém állványok a megfelelőek. Ha gyakran kell az állványt egyik helyről a másikra mozgatnia, és nem szeretne túl sok időt tölteni a fényképezéssel, válasszon könnyű karbon állványt.

A szakaszok száma határozza meg a felvonó maximális magasságát. A 170-180 cm feletti állványok és monopodok akár tömeges beszerzésre is használhatók. De minden egyes extra rész csökkenti a stabilitást, különösen, ha egy nehéz kamerát is hozzáadunk a keverékhez. A makrofotózásnál viszont a magasság nem olyan fontos, ezért jobb, ha előnyben részesítjük a kis asztali modelleket. Érdemes megnézni a felszerelést is – hordtáska, extra horgok, súlyok stb.

Költséghatékony könnyűszerkezetek

A tisztességes állványoknak nem kell sokat nyomniuk vagy egy vagyonba kerülniük. Ez most már teljesen lehetséges, hogy vesz egy könnyű, de stabil állvány kevesebb, mint £ 100. Lehet, hogy fel kell áldoznia a maximális magasságot és a teherbírást, ami azt jelenti, hogy ezek az állványok leginkább a kis DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgépek számára alkalmasak, és biztosan nem alkalmasak a nagyobb objektívekhez. A Benro Slim szénszálas állvány és fejkészlet N00 a legjobb választásunk. Összeszerelt állapotban 146 cm, összecsukott állapotban 51 cm magas, súlya pedig mindössze 1 kg. Mindezt 89 fontért, ami nagyszerű ajánlat. Egy másik nagyszerű választás a Vanguard VEO 235AB, amely egy egyedülálló lengőoszlopot használ, amely lehetővé teszi, hogy 38 cm-re hajtsa össze a készüléket. Maximális magassága 145 cm, súlya 1,5 kg. Körülbelül 80 fontért vásárolhat egyet.

A Sirui MyTrip MT-5C összehajtva nagyon kis helyet foglal el, így nagyszerű útitárs lehet

Népszerű állványgyártók

Számos gyártó van a piacon, többek között a Manfrotto, Silk, Velbon. Termékeiket konstrukciójuk, építési minőségük és a kiegészítő alkatrészek elérhetősége különbözteti meg.

Manfrotto

Az olasz márka vezető pozíciót foglal el, és honfitársaink nagyra értékelik a teljesítmény minőségét. A fejlesztés során minden egyes modell használja a legújabb fejlesztések által kifejlesztett képzett mérnökök. Minden állvány kizárólag könnyű és tartós anyagokból készül. Kiemelt jellemző a könnyű súly, a sokoldalúság és az általános kialakítás mechanikai robusztussága. Sok profi fotós a Manfrotto állványokat nevezi a legjobb ár-érték arányú állványoknak.

Selyem

A japán Silk gyártó középáras termékeket kínál. Mindegyik modell a japán vállalatok hagyományos erényeivel rendelkezik – következetesen jó minőség, stílusos formatervezés és masszív kivitelezés. Bár néhány esetben az ár egy kicsit meredeknek tűnik a csomaghoz és a funkciókhoz képest. Az egyes modellek azonban sok pozitív visszajelzést kaptak.

Velbon

A kínai gyártó Velbon a tömegpiacra összpontosít, és megpróbálja kielégíteni a keresletet, mind a közönséges amatőrök, mind a professzionális fotósok számára. A kedvező árú állványok műanyagból, a professzionális tartozékok alumíniumból, szénszálból és szénszálból készülnek. Minden Velbon modell funkcionális és könnyen kezelhető. Az egyetlen hátránya a viszonylag alacsony elterjedtség, így ennek a márkának a termékei nem mindig állnak rendelkezésre.

Gömbfejek

Jelenleg a legnépszerűbb állványunk. Ezek a fejek könnyű súlyukkal és sebességükkel tűnnek ki, de nehéz lehet nagyon pontosan pozícionálni őket. A csúcskategóriás modellek önállóan zárható talppal és a fej lökéseinek beállításához a súrlódás szabályozásának képességével rendelkeznek. Sirui K-X szivattyúfejek – példa a különösen jó teljesítményre. Súrlódásos beállítással, Arca svájci formátumú tartóval és több buborékos vízmértékkel büszkélkedhetnek. Az árak a legkisebb K-10X 100 font és a csúcskategóriás K-40X 160 font között mozognak. A Vanguard Alta BH termékcsalád egy nagy értékű alternatíva, amelynek árkategóriája 50 £ (BH-100) és 90 £ (BH-300) között mozog.

A Benro GD3WH precíz háromtengelyes állítást kínál.

A teljesítmény megértése

Az állványok összehasonlításának négy fő jellemzője a következő: maximális magasság, összehajtott hossz, súly és maximális teherbírás. Szintén figyelemre méltó a nem feszített középső oszlop magassága – minél hosszabb, annál stabilabb lesz az állvány. Ha főként alacsony szögből készít fényképeket, tartsa szem előtt a minimális magasságot és az állvány szétszerelésének nehézségét, hogy elérje azt. És vigyázzon a maximális hasznos teherbírással – minden gyártó másképp határozza meg, és általában az optimistább irányba hajlanak.

Szerző: Andy Westlake

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Gábor Mészáros

    Mi az adatai a legjobb asztali állványoknak fényképezőgépekhez 2022-ben?

    Válasz
    1. Ábel

      A legjobb asztali állványoknak fényképezőgépekhez 2022-ben számos fontos jellemzője van. Az egyik legfontosabb szempont a stabilitás, melynek érdekében a legjobb állványok masszív szerkezettel rendelkeznek. Továbbá, a könnyű hordozhatóság is fontos, így a legjobb állványok könnyű anyagokból készülnek és könnyen összecsukhatók. Az állvány magassága és állíthatósága is fontos szempont, hogy a fotósok kényelmesen tudják pozícionálni a kamerát. Az állványoknak különböző rögzítési opciókkal kell rendelkezniük, hogy minden kamera típussal kompatibilisek legyenek. A legjobbak közé tartoznak azok az állványok, melyekből kiszerelhető a középső oszlop és fejjel együtt használhatóak monopódként is. Továbbá, ajánlott, hogy az állványok szilikon talpakon álljanak, hogy csökkentsék a rezgést és javítsák a stabilitást. Végül, az ár-érték arány is fontos tényező, melynek értelmében a legjobb állványok kiváló minőséget nyújtanak elfogadható áron.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása