...

Top laminált gyártók. 17 márka 2021-2022

A laminált padló egy ritka és drága anyagból a legnépszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető padlóburkolattá vált. Változatos kialakítás, textúra és még a forma is változatos lehet. Ezért szinte lehetetlen kiválasztani a legjobb laminált padlót otthonába 2022-es értékelés nélkül.

A nép választása

Gyártó Ár
1. Egger Kingsize V0 1500 dörzsöléstől.
2. Xpert Pro Better Narrow 961 1200 rubeltől.
3. Classen Wiparquet Authentic 8 keskeny 1500 dörzsöléstől.
4. Berry Alloc TrendLine PRO 4000 rubeltől.
5. PRAKTIK Benefice 800 RUB-tól.

mini gyártók rangsora

A laminátumgyártók minősítése minőség szerint

A kiváló minőségű laminált padló nem duzzad meg, ha víz éri, nem hámlik le a gyerekek durva játéka után, és hosszú évekig megőrzi érintetlen szépségét. De sajnos nem minden cég gyártja ezeket a termékeket. Ez azt jelenti, hogy csak olyan nagyvállalatokkal érdemes együttműködni, amelyek már hírnevet szereztek maguknak a piacon.

A legjobb európai laminátumgyártók

  1. Svédország, Pergo márka. A laminált padló úttörője, a múlt század vége óta működik. Fenntartható és hosszú élettartamú termék.
  2. Németország, Haro márka. Nemcsak laminált, hanem parafa és parketta is készül. A dizájnkollekciók és zajelnyelő tartományok iránti nagy kereslet.
  3. Ausztria, Kaindl. A kiváló minőségű padlóburkolatok vezető gyártója, hangsúlyt fektetve a természetes fa és annak utánzatának textúrájára.
  4. Belgium-Norvégia, Berry Alloc. Lakossági és kereskedelmi projektekhez kínál megoldásokat. A terméklista a lehető legszélesebb, és még falpaneleket is tartalmaz. Mindegyik termék kiváló tartósság jellemzi.
  5. Németország, Kronotex. Az innovatív felületi struktúrák növelik a nedvességgel szembeni ellenállást, és a természetes fához való egyedi tapintású hasonlóságot eredményeznek.
  6. Németország, Westerhof. A gyártóüzemek különböző európai országokban és Kínában találhatók. Tucatnyi termékcsalád létezik, amelyek a legkülönbözőbb vásárlóerőt kiszolgálják.
  7. Belgium, márka Balterio. A 21. század elején jelent meg a piacokon, és gyorsan vezető szerepet töltött be a gyártók között. Ehhez hozzájárul a termékek magas minősége. A behajtási költségek azonban magasabbak az átlagosnál.
  8. HDM márka Németország. Aktívan alkalmaz innovatív technológiákat, és környezetbarát termékeiről ismert.
  9. Németország, a Classen vállalat. A világ egyik legnagyobb gyártója, amely a legértékesebb fafajok textúráját utánzó kollekciókra specializálódott.
a gyártó ország A vállalat Értékelés a Yandex Market értékelései szerint (pontokban)
Németország Classen, HDM, Westerhof, Kronotex, Haro 5
Svédország Pergo 4,8
Ausztria Kaindl 4,7
Belgium Balterio, Berry Alloc 4,6

Gyártó ponttáblázat

A legjobb laminált padló gyártók az Orosz Föderációból 2022 (+ RF-vel)

  1. Quick-Step, (Belgium + Oroszország). A vásárlók nem mindig vannak tisztában azzal, hogy a társmárka termékeit vásárolják. Széles választék és megfizethető árak jellemzik.
  2. Tarkett/Sinteros (Németország + Oroszország). A legnagyobb gyártó minimális orosz tartalommal. Ugyanakkor a márka terméke a minőség és a megbízhatóság terén is kiemelkedik.
  3. Kronostar (Oroszország + Németország). A vállalat fő szakterülete – fatermékek. A laminált padló átlagos árral és jó tartóssági paraméterekkel rendelkezik.
  4. Egger (Ausztria + Németország + Oroszország). Az érdekes választék és a termékcsaládok sokoldalúsága (könnyen felszerelhetőek a falakra és akár a mennyezetre is) az oka annak, hogy mindig van kereslet a cég laminált padlóburkolataira.
  5. Ritter (Oroszország). Viszonylag új márka, amely mindent megtesz azért, hogy vezető szerepet töltsön be. Ehhez hozzájárul a megfizethető ár, a házon belüli mérnöki laboratóriumok és a termék megbízhatósága.
  6. Kastamonu (Oroszország + Törökország). A márka minőségi anyagokkal és széles színpalettával nyerte el a fogyasztók tetszését.
  7. Kronospan (Oroszország). A költségvetési szektorban dolgozik. Ezért nem minden gyűjtemény megbízható. De összességében a laminált padló érdekes és figyelemre méltó a potenciális vásárlók számára.
Az előállító ország Cég Értékelés a Yandex Market értékelései szerint (pont)
Németország + Oroszország Tarkett/Sinteros, Kronostar, Egger 4,9-4,7
Belgium + Oroszország Quick-Step 4,6
Törökország + Oroszország Kastamonu 4,5
Oroszország Ritter, Kronospan 4,3

A gyártó eredménykártyája
A kínai vállalatok is aktívan szállítják termékeiket az orosz piacokra. Elég tisztességes és keresett, így bekerült a minősítésbe.

A legjobb laminált gyártók a KNK-ból

  1. Padlófa (Kína + Fehéroroszország + Oroszország + Belgium). Minőségi és versenyképes termékek magas minőségi garanciával. Ugyanakkor a gyűjtemények ára magasabb az átlagosnál.
  2. Goodway (Kína + Oroszország). Az eredeti gyűjtemények a közepes minőség ellenére is biztosították népszerűségüket.
  3. Praktik (Kína). A vállalatot alacsony ár, magas nedvességállóság és az összes nemzetközi minőségi tanúsítvány megléte jellemzi.
  4. Kaiser (Kína + Németország). Új belépő a piacon a legszélesebb kollekciókkal.
Gyártó ország A vállalat Értékelés a Yandex Market értékelései alapján (pont)
Kína + Oroszország Floorwood, Goodway 4,7
Kína Praktik 4,5
Kína + Németország Kaiser 4,3

A Kínai Népköztársaságból származó és a Kínai Népköztársasággal közösen működő laminátumgyártók minősítési táblázata

Top laminált padló 33 osztály

Ez a szakasz nagy ütés- és kopásállóságú bevonatok választékát tartalmazza, amelyek a nagy napi forgalmú területeken használhatók.

TARKETT Navigator – a kaland romantikája

4.9

★★★★★

szerkesztői értékelés

92%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Lásd az áttekintést ▶ Tökéletesen egyenletes aljzatra van szükség

A szerb márka új kollekciója 13 modellt tartalmaz, amelyeket híres tengerészekről, tengerszorosokról és óceáni áramlatokról (Magellán, Kolumbusz, Boszporusz stb.) neveztek el.). A kínálatban világos és sötét árnyalatok egyaránt megtalálhatók, bár az utóbbiak még mindig kisebbségben vannak.

A deszkákat úgy tervezték, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak a valódi tömör fához, mély domborítással és színátmenetekkel, amelyek az öregített fa hatását keltik. A négy oldalon lévő ferdén lekerekített fazetták szintén hozzájárulnak az előnyökhöz.

Táblaméret – 1292x194mm, vastagság 12mm. A csomagok egyenként csak 5 lamellát tartalmaznak, ami alacsony összméretet eredményez (1,25 m²).). A Navigator laminált padló azonban tényleg jó: kopásállósága AC5, míg az ajánlott minősítés AC4, és a felület ellenáll a vetemedésnek, valamint a bútorlábak és a saruk okozta sérüléseknek is. A padlódeszkák a megbízható TC-lakattal kapcsolódnak egymáshoz.

Előnyök:

  • szemet gyönyörködtető design;
  • Könnyen telepíthető;
  • Nagy kopásállóság;
  • Olcsó az analógjaihoz képest;
  • 25 éves élettartam.

Hátrányok:

  • Tökéletesen sík alapot igényel.

A Navigator laminált padlót nem lehet megkülönböztetni a tömör deszkától vagy a valódi fapadlótól, bár sokkal kevesebbe kerül. És a csomagban lévő kis számú lamelláknak köszönhetően előnyös megvásárolni ezt az anyagot kis helyiségek számára.

OLVASSA TOVÁBB

11 legjobb ásványgyapot sorozat

EGGER Classic 12/33 – nedvességálló talapzat

4.8

★★★★★

szerkesztői értékelés

90%

a vásárlók ajánlják ezt a terméket

Az Egger laminált lapok jellemzői alapján nagyon hasonlítanak a szerb gyártó termékeire. Még a panelek mérete is nagyjából azonos (1291x193x12 mm). A színek azonban érezhetően mások – élénkebbek és gazdagabbak, az antikvitás hatása nélkül.

A színek és árnyalatok széles választéka azonban nem okoz csalódást. Itt fehér, szürke, méz, homok és sötétbarna színeket talál – összesen 12 tölgyfa textúrájú mintát.

Az egycsíkos mintázatú deszkák négyoldalas ferdeséggel rendelkeznek, ami a természetes tömörfa deszkákhoz teszi őket hasonlóvá.

A felhasznált hordozó szálerősítésű HDF-lemez. Összesen 6 csík egy csomagban, összesen majdnem 1,5 négyzetméternyi méterrel..

Maga a laminátum, bár németnek tekinthető, a költségek csökkentése érdekében a márka oroszországi gyáraiban készül a mi piacunk számára. De még ott is átmegy minden szigorú minőségellenőrzési teszten.

Előnyök:

  • karcálló;
  • Jó hangszigetelés;
  • Nedvességálló alap;
  • A Navigator kollekcióra 20 év garancia vonatkozik;
  • Megfizethető ár és kiváló minőség.

Hátrányok:

  • Előfordul, hogy a zárak nem „ülnek be” elsőre.

OLVASSA TOVÁBB

Top 10 fűtőkábel

Laminált padló típusok

Melyik laminátumot válassza hálószobájába vagy nappalijába?? A kérdés megválaszolásához meg kell érteni a padlóburkolat fajtáit. És először is fontos, hogy meghatározzuk az osztály padlóburkolat.

Fontos! Az első laminált padló a 21-23. osztályba tartozott. De a tartóssága minimális volt, így most ilyen termékeket nem gyártanak.

A modern padlóburkolatokat a következő osztályokban gyártják:

  • 31 – legalább 12 évig tart egy lakásban vagy házban, és szükség esetén átlagos forgalmú kereskedelmi helyiségeket is kiszolgálhat;
  • 32 – magas ára és élettartama 15 év, de az irodai helyiségekben a működési idő háromszorosára csökken;
  • 33 – 20 évre és nagy terhelésre tervezték;
  • 34 – nagy forgalmú helyiségekbe tervezték, ahol akár 15 évig is kitart (normál lakóterekben ez az időtartam akár 40 év is lehet).

A szalagok vastagsága is különbséget jelent. Az optimális érték 8 mm.

Ez a bevonat:

  • Jól tűri a hosszan tartó terhelést;
  • megtartja a hőt;
  • ellenáll a kisebb ütéseknek.

Padlófűtés esetén 6-7 mm vastagságot ajánlott választani.

A gyártók akár 85%-a kihagyja az olyan paramétereket, mint a sűrűség. De ezt figyelembe kell vennie a bevonat kiválasztásakor. Magas minőségű, kiváló minőségű, praktikus laminált padló 850 kg/m² értékű. Ez az érték a referenciapont. Ha nem látja az adatokat a csomagoláson, akkor a számítást magának kell elvégeznie. Erre van egy egyszerű képlet: a csomag teljes tömege / a csomagban lévő lapok területe* a lap vastagsága.

A rögzítés típusa szerint a bevonatot elsősorban 2 csoportra osztják:

  • Lock Tec rendszer – a varratok viaszoltak és merevítettek;
  • Megaloc zár – a pattintható műanyag időt takarít meg a beszerelés során.

Az egyéb paraméterek, mint például a méret, az, hogy van-e ferdítés, vagy nincs, az ütésállóság nem fontosak és szubjektívek.

Arteo (Németország)

A márka Arteo
„viszonylag nemrég jelent meg a fehérorosz piacon. Mögötte egy jól ismert német gyártó rejtőzik
Classen
. A választék a gyártó jelenlegi legjobb színeit és számos egyedi újdonságot tartalmaz. Cégünk az elsők között volt, akik hivatalos forgalmazói lettek ezeknek a bevonatoknak. Nincsenek nagy eladási számok, mivel a termék új és ismeretlen. Néhány vásárló azonban megosztotta velünk érzéseit és tapasztalatait
Arteo
: „
Az „Arteo”-t véletlenül vettük meg, egyszerűen megtetszett a színe, amikor a bemutatóteremben lamináltat választottunk. A tanácsadó elmondta, hogy ez egy prémium Classen márka. Nem igazán érdekel minket, hogy melyik márka. A legfontosabb dolog az, hogy a padlóburkolat problémamentesen illeszkedjen, és legalább öt évig tartson. Tűlevelű alátéttel is kapható. Az ezermester lefektette, és azt mondta, hogy problémák vannak a zárakkal, de összességében a szokásos volt: nem jobb vagy rosszabb, mint a többiek. A padló fekszik, nem nyikorog. Elégedett a választással? Általában igen.
” Jablonsky Nicholas, Ltd.Minszk

A képen: a népszerű színű Oak Fhamara

„A laminált padlót egyszerűen az interneten található kép alapján választottam. Tetszett a szín Oak Famara. Vettem egy mintát, és hazamentem, hogy megnézzem, hogyan nézne ki közvetlenül a lakásban. Tökéletes illeszkedés! A fa gazdag fehér színe és textúrája! A férjem egy egyszerű, 3 mm vastag aljzatra fektette. Az említett zárak törékenyek és morzsolódnak. Talán nem volt szerencsénk, és ez egy rakás ilyen. Le lehet fektetni, de néhány helyen (az előszobában a radiátor közelében) ragad. Talán rossz aljzatot választott, vagy a padló nem sík…Színileg rendben van, de nyikorog. Lehet, hogy még mindig feküdni fog..

” Nemogai Anna, g.Minszk

Művészeti laminátum (névvel ellátott fénykép)

Milyen márkát válasszon?

Korábban úgy vélték, hogy a legmagasabb minőségű laminált padló csak külföldi gyártókkal büszkélkedhet, de miután sokan közülük elkezdték megnyitni saját termelési létesítményeiket Oroszország területén, a fogyasztók kedvezően kezdték elfogadni az orosz eredetű mintákat.

Ha azt szeretné, hogy válasszon kiváló minőségű padlóburkolat, amely sok éven át tart veszteség nélkül megjelenése és főbb jellemzői, akkor figyelni a gyűjtemény márkák Quick-Step, Classen, Tarkett, Kastamonu, Kronospan.

Következtetés

Minden tulajdonos, a padló kiválasztása által vezérelt preferenciák, ízlés és a pénzügyek. De vannak ésszerű érvek a különböző anyagok mellett a padló elrendezése mellett. Ebben az esetben, bár a vízálló laminátum sokkal később jelent meg, mint a vízálló laminátum, sokkal fejlettebb és funkcionálisabb. Mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, válasszon felelősségteljesen, és a megfelelő laminált padló hosszú ideig és biztonságosan fogja szolgálni Önt.

A cikket a .

Címkék:Laminált

Ügyfeleink véleménye

Vélemények az Oroszországban készült laminált panelekről egy kicsit ellentmondásosak, de általában azt mutatják, hogy a hazai vállalatok termelése megközelítette az európai márkák minőségi jellemzőit. És sok márka ára sokkal kedvezőbb, mint a külföldieké.

Alina, 42 éves, Moszkva

„Már régóta szükségem van a házam padlójának felújítására. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy meghívjunk egy mestert, és mindent gyorsan megcsináljunk, ezért fokozatosan telepítjük magunk. A nappaliban a Kronostar laminált padlót választottuk, a Maxidome akciósan vásároltuk. 32-es szilárdsági osztályú bevonat, árnyalat – vadcseresznye. Itt készül, ezért nagyon aggódtam a minőség miatt. De őszintén szólva hiába. A férjem és a fiam két nap alatt megcsinálta. Az elmúlt egy évben a bevonat. Elégedett vagyok vele: szépen néz ki, könnyű gondozni, nem nyikorog. Nem tudom, miért nem tetszik egyeseknek (olvastam a véleményeket korábban). A családom örül, hogy megspórolt egy kis pénzt.

Sergey, 38 éves, Yekaterinburg

„Laminált padlót szerelő vagyok. Elmondhatom, hogy a legjobb hazai márkák – Tarkett és Quick Step. És azok, akik nem megfelelő minőségű anyagot kaptak, valószínűleg „lebuktak” egy kínai hamisítványon. Vagy nem megfelelően volt beszerelve. Ne féljen megvásárolni a laminált padlót.

Valery, 29 éves, Zelenograd

„A feleségemmel valami eredetit és szépet akartunk csinálni a vidéki házunk előcsarnokában. Gyakran gyűlnek ott össze a vendégek, és mi meg akartuk lepni őket. Úgy döntöttünk, hogy megvesszük a Ritter Nefertiti Collectiont (Oak Premium). Felbérelt mesterek, akik gyorsan és hozzáértően készítették el a padlót. Ez a padlóburkolat nagyon elegáns – bőrszerű hatása van. Nappal nem igazán észrevehető, de este gyönyörű, különösen a kandalló mellett. A költségek több mint megfizethetőek.

Konyha bár.

Mi olcsóbb festeni a falakat vagy tapéta ez a cikk megmondja.

WC tervezési fotó:

Hogyan válasszuk ki a laminált padló és mire kell figyelni?

Laminált padló vásárlásakor érdemes odafigyelni ezekre a paraméterekre:

  • Osztály. Meghatározza az anyag tartósságát. az anyagot addig csiszolják, amíg le nem dörzsölődik. A fordulatszám az idő múlásával a rétegelt lemez minősége. 10 ezerig – 21, 22 osztály, 11-15 ezerig – 23, 31 osztály, 15 ezer felett – 32, 33 osztály.
  • Vastagság. 6-12 mm közötti tartományok. Jobb, ha nagy vastagságú laminált padlót választunk. Könnyebb lefektetni, ez az anyag sokáig megőrzi szalonképes megjelenését.
  • Hogyan válasszuk ki a laminált padló. Ragasztó laminált egy költségvetési lehetőség. Csak szakemberek tudják megfelelően telepíteni. A panelek végeit gyorsan száradó ragasztóval kezelik, így nem maradnak hézagok. A paneleket egy zárórendszer köti össze egy speciális konstrukció segítségével. Az ilyen laminált laminátum cserélhető/javítható egy darabban.
  • Különböző aljzatok. Ez egy olyan felület, amely szigeteli a laminátumot a padlótól. A polietilén hab alátét nedvességálló, de nem tartja jól az alakját, és idővel megereszkedhet. parafa – jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, de ez az anyag jól felszívja a nedvességet.

Mit kell figyelembe venni a vízálló laminált padló kiválasztásakor?

A fejlesztők és a gyártók keményen dolgoznak egy olyan bevonat létrehozásán és forgalmazásán, amely hatékonyan ellenáll a nedvességnek.

Ma az ilyen termékek köre meglehetősen nagy. Ezért, ahogy a gyakorlat is mutatja, a legjobb, amit a laminált padló kiválasztásakor tehetünk, ha szakemberhez fordulunk. Ezt fontos szem előtt tartani:

  • A helyiség mérete, rendeltetésszerű használata, funkcionális terhelés.
  • Környezetbarát anyagválasztás.
  • Tűz- és vízállósági követelmények.
  • Ütésálló.
  • Viselési osztály.
  • Üzemi körülmények és a bevonat valós élettartama.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Endre Farkas

    Melyik a legjobb laminált talaj a 17 márka közül a 2021-2022-es időszakra? Van valakinek tapasztalata ezekkel a gyártókkal? Melyikük ajánlott otthoni használatra? Köszönöm előre is a segítséget!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása