...

Top 12 mopedek és robogók akár 50cc 2022-2021: leírások, jellemzők, vélemények, árak, fotók, mit kell vásárolni

robogó kiválasztása
Hogyan válasszunk robogót

Nem kell autót vezetnie ahhoz, hogy nyáron a városban vagy a szabadban közlekedjen. Gyakran egy kis robogó is megteszi. Sokan fontolgatják, hogy melyik mopedet vásárolják 50cc alatt, hogy könnyen kezelhető, tartós és megfizethető legyen.

A motorkerékpárok piacán van választási lehetőség:

  • kompakt, nagy sebességű japán robogók;
  • biztonságos, stílusos európai robogók;
  • Könnyen megtanulható és kényelmes kínai mopedek;
  • Olcsó és tágas háztartási egységek.

az 50 cm3 alatti hengerűrtartalmú robogók mobilitást és kényelmet biztosítanak tulajdonosuknak, és segítenek benzint megtakarítani.

Az 50ccm alatti jó robogók listája:

  • Honda Dio AF68
  • Yamaha Aerox R
  • Racer Meteor RC 50 QT-3
  • Suzuki Sepia ZZ
  • Irbis Z50R
  • Lifan LF50QT-26
  • Omaks Matador 50cc
  • Stels Tactic 50
  • Sym Orbit 50
  • Aprilia SR 50 R
  • Innocenti Copper 50cc
  • ABM Storm YSL

Off-road robogó: a különbség a hagyományos gépekhez képest

A terepjáró robogókat, amelyek a gyártók szerint több száz kilométert képesek megtenni a burkolatlan utakon, a következő paraméterek alapján kell megkülönböztetni:

  • nagyobb kerékátmérőjű, mint a hagyományos robogók;
  • széles gumiabroncsok erős futófelülettel.

A kerékátmérő közvetlenül befolyásolja a hasmagasságot. Míg a hagyományos mopedek kerékátmérője 25 cm, a terepjáró robogóké 30 cm vagy annál nagyobb. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kerekek megnövelt átmérője miatt kialakult nagy hasmagasság lehetővé teszi, hogy a vezető még a közepes magasságú dudorokon való vezetés során is kényelmesen érezze magát.

A könnyen kezelhető, széles, erős futófelülettel rendelkező gumiabroncsok segítségével könnyen, elakadás nélkül lehet földön és sárban közlekedni. a terepmopedek egyéb jellegzetességei.

A részletek számítanak

A terepjáró robogók más, komolyabb tervezési jellemzőkkel is rendelkeznek.

  • Az első villának csillapítania kell a terepjárás közben fellépő rezgések egy részét. Ez a legjobb választás terepjáró robogókhoz, mivel ez egy dugattyús robogó, nem pedig teleszkópos robogó.
  • A légbeszívó szűrőnek a lehető legmagasabban kell lennie, mivel jó eséllyel a motor egy pocsolya után megfullad.
  • A minőségi terepjáró robogó kellően magas kipufogóval rendelkezik, miközben egy kiegészítő burkolat védi.
  • A vidéki utakon való közlekedésre tervezett moped teljesítményének és motorteljesítményének nagyobbnak kell lennie, mint a városi közlekedésre szánt berendezéseké.

Suzuki GN 125, 52 000 p-től

A nagy teljesítményű Suzuki GN 125 motorja, a száztizenhét köbcentis, tizenhárom lóerős teljesítmény lehetővé teszi, hogy a motor akár százharminc kilométeres óránkénti sebességet is elérjen. A kényelmes ülés, a kényelmes ülőfelület, az informatív műszerfal, az alacsony üzemanyag-fogyasztás élvezetessé teszi a hosszú utakat, az optika pedig biztonságosabbá teszi az éjszakai utazást.

Közvetlen kipufogója van, amely kellemes „dorombolást” kölcsönöz a motornak. Az első fékek hidraulikusak a gyors, hatékony fékezés érdekében.

A karburátoros motor kilencven másodperces üzemanyaggal működik, így még gazdaságosabbá válik. De készüljön fel a gyakori javításokra, ezért nézze meg, hol tud előre alkatrészeket vásárolni.

Melyik a jobb: kétütemű vagy négyütemű?

Amikor ezt a járművet választja, az első dolog, amire figyelmet kell fordítania, az a motorszerkezet. Két fajtája van: kétütemű és négyütemű. A legtöbb robogó az utóbbi időben négyütemű belső égésű motorral készült. Alacsony üzemanyag-fogyasztásuk, csendes vezetésük és könnyű kezelhetőségük miatt figyelemre méltóak. A környezetet is kíméli. Van azonban egy nagy hátrányuk, ami elriasztja az ügyfeleket – drága a fenntartásuk.

A motor figyelemre méltóan keményen bírja az üzemanyagot és a körülményeket. Ez a robogó gyorsabban gyorsul, vagyis több lóerővel rendelkezik. Sokkal olcsóbbak is, mint a 4 ütemű motorral felszerelt mopedek.

A kétütemű motor hátrányai

A kétütemű belső égésű motorok hátrányai a következők:

megnövekedett üzemanyag-fogyasztás;

megnövekedett zajszint;

magasabb üzemanyag-fogyasztás; szükségtelen tankolási gondok (a benzint és a motorolajat össze kell keverni);

magas kipufogógáz-kibocsátás.

10. Zontes Tiger ZT125-3A, 54 000 p-től

Ár kerékpár Zontes Tiger ZT125-3A kezdődik ötvennégyezer rubel, és az ára a zászlóshajó kapsz egy motorkerékpár, a motor hengerűrtartalma száz huszonöt köbcentiméter és a munka teljesítménye egy négyütemű motor 7.8 lóerő.

A gép léghűtéses rendszerrel, öt sebességfokozattal és százhúsz kilométer/órás végsebességgel rendelkezik. A jármű súlya százhúsz kilogramm, és legfeljebb két utas szállítására alkalmas.

Klasszikus országúti kerékpárnak minősül. AI 92 és AI 95 jóváhagyott üzemanyagok. karburátor. És jól is néz ki.

Melyek a legmegbízhatóbb robogók: mit kell keresni

A vasparipa választása olyan döntés, amelyet felelősségteljesen kell meghozni. Végül is, ha rossz minőségű terméket vásárol, nemcsak a saját, hanem a környezetében élők egészségét is kockáztatja. Ráadásul egy rosszul megépített mopeddel nem fogod élvezni a motorozást.

A motor az első dolog, amit meg kell nézni. Végül is a motortípus kiválasztása szinte mindentől függ: az egység tartósságától, az úton való viselkedésétől az autók sűrű áramlásában.

A teljesítmény szintén fontos változó, amely nemcsak a sebességet, hanem a manőverezőképességet is befolyásolja.

Készítette. A márka az alkatrészek minőségét és kivitelezését jelzi. A jól ismert kerékpármárkák minden egyes összeszerelt egységet szigorúan ellenőriznek, így termékeikben rendkívül ritkák a hibák. Gyakran a gyártótól függ, hogy hosszú ideig fogja-e használni a technikát, vagy egy hónap múlva a garázsba helyezi, vagy eladja alkatrésznek.

Fogyóeszközök és alkatrészek. A jobb minőségű, drágább fogyóeszközök és tartalék alkatrészek hosszabb élettartamot biztosítanak.

VERSO 150, 46.000 p-tól

VERSO 150 – a kínai összeszerelés következő mopedje az ötvenezres árkategóriában. A négyütemű egyhengeres motor a modell egyik előnye.

A 16 éves tinédzserek örömmel fognak örülni, hogy ilyen szállítással rendelkeznek, különösen, ha teljesen a rendelkezésükre áll. Az árcédula 46 000 rubelről indul.

Melyik robogó vagy moped jobb vásárolni egy felnőtt számára – japán vagy kínai

Szerintük a legjobb kerékpárok újak – függetlenül attól, hogy melyik országban készültek. De sokan nem értenének egyet ezzel az állítással. Az oroszok fejében régóta sztereotípia, hogy a Kínában készült áruk nem különböznek bizonyos minőségi mutatókban.

A Japánból származó áruk híresek a megbízhatóságukról. De van egy határozott hátránya – elég drágák. Ha összehasonlítja a két ország termékeit, egy új kínai moped körülbelül ugyanannyiba kerül, mint egy használt japán. Ezért ebben a helyzetben a választás az Öné – ha 100%-ig biztos a japán autója használhatóságában, a választás nyilvánvaló. Ellenkező esetben a legjobb, ha egy kínai. Ami a javítást illeti, az utóbbi javítása sokkal olcsóbb lesz.

UM 200, Kunitz, 50,000p-től

UM 200, Kunitsa – egy sokoldalú terepjáró jármű, amelynek hasznos térfogata kétszáz köbcentiméter, amelynek tulajdonjoga nem igényel engedélyt vagy a közlekedési rendőrség tanúsítványát, és a pótkocsi felszerelésének képessége a kerékpárt igazi segítőnek teszi a túrákon és az erdőbe, az országba és más nehéz helyzetekben, ahol nem tud megbirkózni más járművel.

Az egyik legnépszerűbb motorkerékpár Oroszországban. Lehet, hogy hamarosan engedélyre is szükséged lesz hozzá, ezért érdemes megragadni a pillanatot.

Melyik japán robogó a legjobb vásárolni

Japánban három népszerű motorkerékpár-gyártó van: a Honda, a Yamaha és a Suzuki. Mindegyik márka technológiájának megvannak a maga pozitívumai és negatívumai:

A HONDA-k viszonylag olcsó és megbízható gépek, amelyek nem kínálnak nagy sebességet az utakon;

A Yamaha a drága motorok népszerű márkája, amelyek gyorsan gyorsulnak és csúcssebességre gyorsulnak;

Suzuki – ennek a márkának a robogói az úgynevezett „arany középúthoz” tartoznak. Megbízhatóak, és jól kezelik a nagy forgalmat.

Robogók legfeljebb 250 cm3 hengerűrtartalmú motorral

Az 50 köbcentimétertől 250 köbcentiméterig terjedő középméretű robogók akár 90-120 km/órás sebességre is képesek. Ezek a modellek gyakran jó motorkerékpárfunkciókkal rendelkeznek, és vezetésükhöz A-kategóriás jogosítvány szükséges. Ezenkívül a robogó szakképzett karbantartást igényel.

A legfeljebb 250 cm3 hengerűrtartalmú robogókhoz vezetői engedély szükséges

Ezeknek a robogóknak az előnyei:

  1. Optimális teljesítmény a legtöbb esetben.
  2. optimális benzinfogyasztás.
  3. Nagy távolságokra képes utazni.
  4. Utasülés rendelkezésre állása.
  5. Jó fékek.
  6. Intelligens gyorsulási dinamika.
  7. Sebességtartó automatika és egyéb motorkerékpár-rendszerek.

Hátrányok: 18 év alattiak számára nem alkalmas, költséges.

A legjobb robogók akár 250 köbméteres motortérfogattal:

  1. Honda Jazz/Forza 250.
  2. Suzuki Bergman/Skywave 250.
  3. Yamaha NMAX 150.

Melyik kínai motorkerékpár a legjobb választás?

Azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy drága egységet vásároljanak a felkelő nap országából, választhatnak egy robogót az olcsóbb, kínai termékekből. De nagyon valószínűtlen, hogy sokáig kitartson.

A SYM meglehetősen elterjedt technika. A Kínából származó más márkák közül kiemelkedik a tartósság és a megbízhatóság szintje miatt.

A KEEWAY egy olcsó motorkerékpár márka Kínából. A hosszú élettartam és teljesítmény kulcsa a megfelelő üzemanyag kiválasztása.

Irbis – agresszív, sportos kialakítású kerékpár. Olcsó fenntartani.

Miért ne válasszon 2t mopedeket Kínából?

Mint már említettük, a kínai kerékpárok nem a magas szintű építési minőségükről híresek. Ezért van a mopedistáknak mindig gondjuk velük. Ezenkívül számos olyan tényező van, amely folyamatosan kísérteni fogja Önt az ilyen termékek működtetése során:

szinte semmi motorvonóerő;

Megnövekedett üzemanyag-fogyasztás;

a gyújtógyertyák állandó tisztításának és cseréjének szükségessége;

a motor teljes élettartamának csökkenése.

Alpha RX 50 (110), 47,000 p

Az Alpha RX 50 modern és meglehetősen elegáns karosszéria kialakítással, megbízható építési minőséggel, nagy terepjáró mobilitással és manőverezhetőséggel, gazdaságos üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

Öt és fél lóerővel és 110 köbcentiméteres hengerűrtartalommal a moped maximális sebessége nyolcvan kilométer per óra.

Az Alpha RX 50 árcédulája negyvenhétezer rubel. Nagyszerű ár, hogy kipróbáljam a motorozást és a mechanika gyakorlását.

Melyik a jobb terepjáró: robogó vagy motorkerékpár?

Ez a cikk egyfajta válasz az első hozzászólásomban tett megjegyzésemre.

Érdekesnek találtam. Ezért úgy döntöttem, hogy többet írok róla.

De előbb egy gyors megjegyzés!

A „szakértelem” témájáról és arról, hogy egyáltalán hallgatni kell-e rám.

2011 óta motorozom. 2013 óta motorozom főleg egyedül túra- és civil endurókon. Ha ezek a szavak nem csengenek ismerősen, akkor megmutatom ezt a kis videót

És ez a kis videó itt

Én itt lovagolok. Van egy kis terepjárás és föld az utamban.

A robogókkal kapcsolatban azonban sokkal kevesebb tapasztalatom van. Életemben kétszer ültem robogón.

Amikor először tettem le a vezetői vizsgát, azon gondolkodtam, hol kezdjem, kerékpárral vagy robogóval.

És a második alkalommal, amikor megvettem az első motoromat, és azt kaptam, hogy hasonlítsam össze az ebricemet (yamaha ybr 125) egy kínai 140-es motorral.

Nem fogok spekulálni arról, hogy mi a legjobb a mocsok és a terepjárózás számára általában. Ellenkező esetben azt kockáztatjuk, hogy összekeverjük a trófea raideket, a rally raideket, az expedíciókat, a haszon- és sport quadokat, a dzsipeket és egy csomó más dolgot.

A válasz egy robogó vagy egy motorkerékpár lesz.

Hiszed vagy sem, ez csak rajtad múlik, hogy eldöntsd.

Tehát a terepjáráshoz mindenképpen jobb, ha motorkerékpárt választunk

. És itt van, hogy miért.

1. ok. Mechanika.

A motorkerékpárok kézi sebességváltóval rendelkeznek. Igen, van automata, és van még robot is. De ezek a motorok drágák, súlyuk meghaladja a 200 kilót, és nem alkalmasak terepjárásra .

Az olyan kivételek, mint az új Afrika, nem számítanak. Ez 15 ezer euróba kerül. Új. A b.. 12k-tól.

Minden 50ccm-110ccm robogó variátorral lesz felszerelve.

A mocsokban egy motorkerékpárral csak bedugod a megfelelő sebességfokozatot, és kimászol. Ez gyakorlat kérdése, nincs benne semmi bonyolult.

2. ok. Futómű.

A motorkerékpárnak jobb az alváza, mint a robogónak. A nagyobb kerekek jobb kormányzást biztosítanak a talajon. És könnyebb átmászni a kátyúkon és a bukkanókon.

A motorkerékpár hasmagassága nagyobb. Ami lehetővé teszi, hogy átmásszon a rönkökön vagy a teherautók kiszáradt nyomain.

A hosszú rugóút lehetővé teszi, hogy gyorsabban menjen a lengéscsillapító meghibásodásától való félelem nélkül. Vagy csak egy jobb dudor lesz

A küllős kerekek erősebbek, mint az ötvözött kerekek. Ráadásul jobban használhatóak. Előfordulhat például, hogy véletlenül nekimegy egy betonoszlopnak, amiről nem is tudta, hogy ott van a magas fűben. Meghajlítja a peremet. De a belső cső nem fog „leereszteni”. És eljuthatsz az aszfaltra és a gumiszervizbe, ahol felgörgetik a kereket, és olyan lesz, mintha új lenne.

A robogókon cső nélküli. A meggörbült felni leereszti a kereket.

3. ok. gumi.

Egy motorkerékpárra ilyen kockás gumikat rakhatsz, mint ez. És nem fogsz elakadni semmilyen pocsolyában.

Igen, a robogón is van néhány vagány gumiabroncs. De ez gyakran így néz ki. Ezt hívják halszálkás mintának.

És a tapasztalat szerint egy komolyabb keverékre a földön nem alkalmas. Száraz vagy sekély homokon pedig bármilyen gumival lehet lovagolni.

Szintén egy tipp. A kerékpároknak van egy lyuk a „cipő”, azaz a „bakancs” számára. Ez egy olyan dolog, amely a belső csövet a felnire nyomja. Így nagyon alacsony, 0,2-0,3 atmoszféra nyomáson is lehet lovagolni.

Miért? Kicsit több lesz a lebegés. Minél kisebb a keréknyomás, annál nagyobb az érintkezési felület. A kerékpár stabilabb, a gumilapátok pedig még jobbak.

Más és ellentmondásos.

Egy robogón több hely van. A vécé, így hívják az ülőrudat, egy menő dolog. Adjunk hozzá egy hátsó tokot vagy egy lapos padlót a kormánykerék alatt.

Másrészt a kerékpárra feltehet egy csomagtartót, oldalkeretet, és egy csomó cuccot vihet. De ezt magadnak kell megcsinálnod, vagy meg kell vásárolnod.

A futásteljesítmény is ellentmondásos. Szerintem bármilyen robogóval megtehetsz 100 mérföldet. Ennél többre nincs szükséged. Ez nem olyan, mintha sportolnál.

A sebesség sem fontos. Igen, a bukkanókon 50 vagy akár 60-nal is mehetsz. De valószínűbb, hogy inkább 20 kilométer/órás sebességgel kúszol.

A súly sem fontos. A kerékpár súlya nem haladja meg a 140 kg-ot. És a robogó több mint 100. A robogó könnyebb, de a tapasztalattal elsajátíthatod, hogy ne akadj el.

Milyen kerékpár jobb??

Egy könnyű, kétcélú kerékpárt szeretne, amelyet regisztrálhat és szükség esetén aszfalton is közlekedhet.

Én valami olyasmit javasolnék, mint yamaha tw225, suzuki van 200, suzuki djebel 200, yamaha xt225 serrow

Mind közül a legfrissebb a furgon furgon. A többi 1995 és 2003 között készült.

Ezek a kerékpárok mind kezdőbarátok. Állóképesség. Megfelelő karbantartás mellett pedig évekig kitartanak.

Nem fogsz teljes gázzal menni. És valószínűleg legfeljebb egy sisak lesz rajta. Tehát 15, 20 lóerő és 200 köbcenti elég. Bízz bennem, még ha a súlyod 100 kg is – ez elegendő lesz.

Semmiképp se szerezzen terepjárót vagy kemény endurót. Valamit biztosan el fogsz törni. Ráadásul állandóan pénzt fogsz beléjük önteni.

Ne menj a kínaiakhoz. Kiszámíthatatlan. Igen, lehet, hogy szerencséd lesz, és sok szezonon keresztül gond nélkül vezetheted. Vagy lehet, hogy elég szerencsétlen vagy ahhoz, hogy 2000 mérföldnél egy motorblokkot kapj.

Japán, ha megfelelően karbantartják, nem fog meglepetéseket okozni. Csak vigyen magával egy szerelőt, amikor megveszi a kerékpárt. Megmondja, hogy mennyi pluszt kell befektetnie a b.. kerékpár.

Ugyanaz a honda xr250r, amire nincs szükséged. És a Jebel 250 sem neked való. Ezek nagyszerű motorok. De ismét a saját feladataihoz. Ne tervezd, hogy felnősz – ha megváltoznak a prioritásaid, add el, és vegyél egy másikat.

Én sem ajánlanám a yamaha ybr 125-öt vagy hasonló országúti motort. Király, de nem a földre koncentrál.

Ne vigyen 140 kg-nál nehezebb kerékpárt. Itt van például egy 650-es Transalp, amely 200 kilogrammot nyom+. Tud vezetni, és hogyan. De oda nem mehetsz el minimális tapasztalat nélkül

Ne feledkezz meg a felszerelésedről. A motorosok elesnek. Tapasztalat nélkül gyakrabban esel el. A földön gyakrabban esik le.

Nincs tapasztalat + a helyszínen.. Érted a lényeget.

A térdvédők 60 dollárba kerülnek Kínában és 140 dollárba. Egy törött térd helyreállítása legalább 1000 dollárba kerül. És a térdet csak egyszer töröd el, egy életen át javítgatod.

Itt is van egy példa. Én csak túl sok gáz, én esett lapos a földre

Következtetés helyett.

Ez az én személyes szubjektív véleményem. Nem vettem külön figyelembe a magasságot, a súlyt, a költségvetést, és így tovább.

Ha van valami hozzáfűznivalód, nyugodtan kommentálj.

Ha még mindig vannak kérdések – kérdezz a hozzászólásokban.

Voyage 50 (125), 50.000 r-től

Ennek a mérnöki csodának az üzemeltetéséhez nem kell engedély. A Voyage 50 villámgyors gyorsulást, elektromos indítást és olyan tapadást kínál, amellyel az igazi motorozás rajongói a hegyre is feljuthatnak.

Egyhengeres, négyütemű motor léghűtéssel. A tizenegy literes üzemanyagtartály kapacitása és a kis fogyasztású kilencven másodperces üzemanyag teszi az egységet nagyon gazdaságossá, ami a mai benzinárak mellett óriási előny

A Voyage 50 kilencvenöt kilogrammot nyom. A hátsó fék dobos, elöl pedig tárcsafék van. A megbízható négyfokozatú kézi sebességváltó egy másik tagadhatatlan plusz a motorkerékpárnak, és az ötvenezer rubeles ár kellemes bónusz lesz a vásárláskor. Ez az ország minden tinédzserének álma.

Bison XR 110, 40 000 p-től

A Bison úgy mutatja be alkotását, mint az egyik kedvencet a kerékpárok között. A Bison XR 110 modell kis súlyú (mindössze 100 kilogramm), maximális sebessége 65 km/h, sebességváltója automata.

Ezt is, mint sok más készüléket, Kínában szerelik össze. Ez az eset azonban nem az a Kína, amelyhez az oroszok szoktak. Bár a pletykák szerint hamarosan elérhető lesz az Aliexpressen is. Most már tudjuk, hogy melyek az első modellek, amelyek értékesítésre kerülnek.

3. Yamasaki 50cc LIZARD LUX, 43,000p-től

Ez egy másik Yamaha YBR-150 modell klónja. A maximális sebesség 50km/h. A Yamasaki 50 cc LIZARD LUX jól néz ki. Lehet, hogy nem mindig indul el elsőre, de nem fog leesni menet közben. Nagyon praktikus csomagtartó hátul, amit ennek a kerékpárnak minden tulajdonosa megjegyzett. Azt is mondják, hogy kényelmes kormánykerékkel és nagy üléssel rendelkezik.

Ha azt szeretné, és egy hosszú keresés, ez a modell 38 ezer rubelért található, de gyakrabban az árcédula 46 ezer rubelről indul.

Egyébként, még ha új kerékpárt is vásároltál, jobb, ha átnézed az összes alkatrészt, és megfelelően meghúzod őket. Nem éri meg motorkerékpárt venni, ha nem tudod magad elvégezni a kisebb javításokat, vagy ha nincsenek barátaid, akiket hetente párszor meglátogathatsz.

1. Yamasaki REDNECK 50 cc, 40.000 p-től

A kerékpár különlegessége a fényszóróvédelem és a magasra emelt sárvédő. Nyilvánvaló, hogy az árkategória nem tartalmaz valami nagyon jót, és csak egy jó motorkerékpár 40 ezer rubelért nem vásárolnak.

Ez a Yamasaki REDNECK 50 cc hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint megfizethető testvérei. A maximális sebesség 50 km/h, de még ezt a kockázatot sem kell vállalni. A súlya majdnem 90 kg.

Kínában szerelik össze, és még ma is gyártják. Elég jól néz ki, és nagyszerű első járművet jelentene iskolásoknak (16 éves kortól). Az egész arról szól, hogy büszkén mondják: „Van egy motorom”.

10 5

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Fanni Biró

    Az olvasó nevében szeretném megkérdezni, hogy melyik a legjobb moped vagy robogó 50ccm-től az 2021-2022-es évben? Milyen jellemzőik vannak, és melyek az árak? Meg tudnátok osztani leírásokkal, véleményekkel és képekkel együtt? Köszönöm szépen!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása