...

Top 10 legolcsóbb örmény konyak 2022 Oroszországban

Iratkozzon fel a VK közösségünkre!

Az alkoholtartalmú italok sok üzlet polcain jól képviseltetik magukat, az egyszerű kisboltoktól a nagy hipermarketláncokig, de vannak olyan speciális létesítmények is, ahol meglehetősen drága termékeket talál. A konyakok választéka komoly nehézségek elé állíthatja a felkészületlen vásárlót, annál is inkább, mivel sok hamisított termék van forgalomban. Természetesen senki sem engedi meg, hogy kipróbálja az italt, amikor megvásárolja, ezért megpróbáltuk összegyűjteni a cikkünkben a legmegbízhatóbb ajánlásokat a konyak megvásárlásával kapcsolatban, így kellemes volt inni, és nem szégyellte bemutatni. Az alkohol kiválasztásának szabályaival kezdjük, és a legmagasabb minőségű márkák áttekintésével folytatjuk. Menjünk a!

Egy extra 15% le Mepsi háztartási öko termékek március 26-ig promóciós kóddal OZONHBP235 a tételek ezen az oldalon! Az ajánlat idő előtt lejárhat.

Mit kell keresni a konyak vásárlásakor?

Először is, vegyük figyelembe, hogy 1 liter konyak előállításához körülbelül 10 liter fiatal borra és néhány évre van szükség, így a minőségi konyak a priori ára nem lehet túl alacsony. Ha olyan italt lát eladásra, amelynek ára az átlaghoz képest körülbelül 40% -kal alacsonyabb, akkor azonnal meg kell tagadnia az ilyen konyak megvásárlását.

Hogyan válasszunk konyakot?

Egy másik fontos tényező a konyak érlelése. Az ital tölgyfahordóban történő érlelése számít. Ha a konyakot többféle, különböző ideig érlelt szeszes ital keverésével (azaz keverésével) állítják elő, akkor ez a tényező nem szerepel a palackon. A kevert konyakot következésképpen az ilyen szeszes italok szakértői rossz minőségűnek tartják. A közönséges üzletekben megtalálható a konyak, amelynek kora 3 és 7 év között változik. A szakosodott létesítményekben még érettebb – akár 10 éves és még annál is idősebb – termékeket is találhatunk. De ezek az italok inkább az ínyenceknek és a gyűjtőknek valók. Egy átlagos fogyasztó elégedett lesz egy körülbelül 5 éves érettségű konyakkal.

Alaposan vizsgálja meg a palackot, és nézze meg a dugó minőségét. A parafának fából vagy préselt fűrészporból kell készülnie. a tárolóedénynek átlátszónak kell lennie, és a címkét pontosan és ragasztónyomok nélkül kell felragasztani. Fényezze a konyakot a fényben – egyenletesen tisztának kell lennie, zavarosság, különböző idegen zárványok, üledék nélkül. Próbálja meg fejjel lefelé fordítani a palackot, hogy értékelje az ital állagát: ha olajos csíkok jelennek meg a falán, az elfogadható minőséget jelez.

Miután kinyitotta az üveget, érezni lehet a konyak illatát, öntsön egy kis fuvolába, és enyhén melegítse fel: az eredeti ital enyhén megváltoztatja az illatát, nem lesz alkohol, aceton vagy paraffin zárványai. Áttekintésünkben csak az eredeti konyakokat találjuk, nemcsak a felhasználói vélemények, hanem a szakmai kóstolók szerint is. A minősítés összeállításakor nem hagytuk figyelmen kívül az ár/minőség arányt – itt nem talál túl drága fajtákat.

Melyik örmény pálinkafajtát tartják a legjobbnak?

Egyetlen ünnep sem múlik el örmény pálinka nélkül, különösen, ha saslik is szerepel a napirenden. A lényeg az, hogy minőségi terméket szolgáljon fel, és ne hamisítványt.

Megtanulni megmondani egy hamisítványt

Sok hamisított termék bukkant fel az orosz boltok polcain, különösen a szeszesitaloknál. A rossz minőség rendszeres mérgezéshez és más egészségügyi problémákhoz vezet.

Ahogy a szakemberek biztosítják, több kritérium is segít megkülönböztetni a hamisítványt az eredetitől:

  • Színes. Az örmény pálinka átlátszó, borostyánszínű, zavarosság és üledék nélkül.

    Ha a palackot fejjel lefelé fordítja, a légbuborékok először nagyok, majd kicsik lesznek.

    Maga az ital lefolyik a palack oldalán, ami azt jelzi, hogy mérsékelten viszkózus. A hamis konyak inkább hasonlít a vízre, és nem hagy nyomokat.

  • Szagold meg. A minőségi termék illata fokozatosan tárul fel, gyümölcsös, virágos vagy tölgyes jegyeket felfedve. Ha az üveg tartalmának aceton- vagy paraffinszaga van, akkor hamisításról van szó. A fő probléma ezzel a kritériummal az, hogy lehetetlen a konyak minőségét magában az üzletben értékelni.
  • Tervezés. Alkohol vásárlásakor különös figyelmet fordítson a címke és a parafa minőségére. A címke általában dombornyomott papírból készül, világos és világos mintával.

    A gyártók általában ügyelnek arra, hogy a parafa parafából készüljön, és szorosan illeszkedjen a palack oldalához.

    Ezenkívül ellenőrizni kell a szűkületen lévő jövedéki bélyegzőt is. Ha bármilyen hibát észlel a címke vagy a parafa minőségében, dobja el a vásárlást.

Ahhoz, hogy megvédje magát és szeretteit a bajtól, érdemes figyelmet fordítani a konyak kiválasztására, és a gyakorlatban alkalmazni a fenti ajánlásokat.

Hogyan válasszuk ki az örmény pálinkákat a legjobb ár, minőség és íz arányban

A minőségi örmény pálinka megvásárlása sokakat összezavar. A polcokon különböző árkategóriájú konyakok sorát találja. Nem mindenki engedheti meg magának a drága márkákat, amelyek nem garantálják az abszolút minőséget.

A szakértők biztosítják, hogy még a közepes árkategóriában is kaphatók olyan természetes konyakok, amelyek íze és illata nem okoz csalódást.

Az alkoholtartalmú italok kiválasztásakor érdemes figyelni a címkén található információkra. Az „Összetétel” részben nem szerepelhet semmilyen színező- vagy ízesítőanyag, amelyet a termékekhez színük, ízük vagy illatuk fokozása érdekében adnak hozzá.

Az érlelést illetően meg kell felelnie a címkén és a néven feltüntetett csillagoknak. A leggyakoribb címkék: „Three Year Old Cognac”, „Four Year Old Cognac”. Ez arra utal, hogy az alapanyagot 3, 4 vagy 5 évig tölgyfahordóban érlelték.

Az örmény pálinka erőssége azonban 40-40,3% között mozog. A szakértők külön hangsúlyozzák, hogy a minőségi konyak ára nem lehet 500 rubelnél alacsonyabb, figyelembe véve a jövedéki adókat és a gyártási technológiát. Minden alacsonyabb árú terméknél figyelmeztetni kell a vásárlót.

Az év legjobb konyakjai

Fehér gólya” 5 éves konyak

Fehér gólya (Moldova) fénykép

Az egyik legismertebb konyakfajta, amelyet a Szovjetunió idején gyártottak és ma is gyártanak. Ez egy meglehetősen népszerű márka az olcsó konyakok között. Az ital gyönyörű aranyszínű borostyánszínű. Az alkoholtartalom standard – 40 fok. Ízében virágos jegyek, vanília, vanília. Az előállítás technológiája klasszikus – a borpárlatot tölgyfahordóban érlelik három-hét évig, majd cukrot és karamellt adnak hozzá. Ez lehetővé teszi, hogy az íz nagymértékben lágyuljon. Az italt ezután tölgyfahordókba teszik vissza, és körülbelül egy évig érlelik, ami extra pikantériát ad az ízének.

A konyak eltarthatósága korlátlan, ha megfelelően tárolják – 5 és 25 fok közötti hőmérsékletű helyiségben, 40%-ot nem meghaladó páratartalommal. Az ital összetételében nem találtak káros anyagokat, tápértéke 239 kilokalória.

Tovább: Top 5 legjobb multikonyhai gyártó

Előnyök:

  • Elfogadható ár;
  • Alacsony ára miatt a hamisítványok száma a piacon minimális;
  • Kellemes íz;
  • Az alkoholszintnek alacsonynak kell lennie;
  • Számos díjat nyert a rangos szeszesital-versenyeken.

Hátrányok:

  • Nagyon középszerű csomagolás.

White Stork 5 éves konyak

Klinkov VSOP

Klinkov VSOP fénykép

Alacsony ára ellenére a prémium kategóriába tartozik, a Krímben termelik, és a minimális érlelési idő 3 év. Szőlőpálinkafajták alapján készül, különleges francia szeszes italok hozzáadásával. A tölgyfahordóban történő érlelés finom diós kesernyésséget ad a pálinkának. Az összbenyomás a következő: enyhe édesség, alig van alkohol, a szüret évétől függően narancshéjjal vagy mézzel kevert szerecsendió, néha enyhe dohányaroma is jelen lehet.

Az íze meglehetősen sima és kiegyensúlyozott – nincs semmi felesleges. Elég érdekes csomagolásban árulják: az üveget egy díszdobozban helyezik el, amelynek belsejében pontos információk vannak a fajta történetéről. A kupak kéregből készült, a műanyag fedélbe préselve. A címkén fel kell tüntetni az érlelési időt, a készítő adatait és az ital kategóriáját. Ha a palack eredeti, akkor a cég logójával van jelölve: egy nagy „K” betűvel.

Előnyök:

  • Eredeti íz, amely közvetlenül a szüret évétől függ;
  • Prémium termék, megfizethető ára ellenére;
  • Ritkán babrálták;
  • Érdekes csomagolás.

Hátrányok:

  • Nem található.

Klinkov VSOP konyak

Jatone X.O. Extra

Az orosz piacon ez a márka kétféle, 5 és 8 éves érlelésű változatban kapható. Ezt az italt Khersonban készítik, és számos díjat nyert, és alacsony ára jellemzi, ami szinte mindenki számára megfizethetővé teszi. Sötétarany színű, ízében tejcsokoládé, vanília és mogyoró enyhe jegyei érződnek. Lehetséges, hogy egy érettebb terméket találunk, amely körte és virágos aromákat, majd csokoládé ízeket tartalmaz. Az emberiség szép fele által kedvelt konyakfajta. Sajnos a népszerű üzletláncokban nem kapható, csak a szakkereskedők hálózatán keresztül értékesítik.

Extra 30% kedvezmény Erborian Care Cosmetics március 31-ig a promóciós kóddal OZONHBP235 a termékek ezen az oldalon! A promóció hamarabb véget érhet.

Ez a konyak az érlelés során egyre jobb lesz, és tovább bizonyítja értékét. Kizárólag világos szőlőből készül, a lepárlásra csak a cefrekészítést követő évben kerül sor.

Előnyök:

  • Nagyon érdekes íz;
  • A konyak számos díjat kapott;
  • A gyártási technológia különböző finomságokat tartalmaz, amelyek számos eredeti zárványt adnak az íznek;
  • Az eredeti palack, amely több fokú védelemmel rendelkezik, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az ilyen termékek hamisítását.

Hátrányok:

  • A tölgyfa pelyva enyhe üledéke képződhet az alján.

Jatone X.O. Extra

Tetroni 5

Az egyik legjobb grúz gyártmányú konyak, még ha nem is túl drága. Az ilyen típusú ital gyártása csak 1994-ben kezdődött, de szinte azonnal széles körű népszerűségre tett szert. Grúzia számos régiójából származó szőlőt használnak fel, ami pozitív hatással van az ízére és gazdagabbá teszi azt. A palack kialakítása is nagyon eredeti – fekete vagy zöld színben. A címkén egy telivér fehér ló látható. A konyak egyik legfontosabb előnye, hogy nagyon enyhe íze van, ami miatt könnyen iható és szinte semmilyen utóíze sincs. A konyak nemcsak a férfiaknak, hanem a nőknek is jó.

Az ital világos aranyszínű. Az ínyencek azt javasolják, hogy szánjon időt a finom kortyolásra. Ahhoz, hogy az utóíz teljes harmóniáját érezzük, a konyakot egy ideig a szánkban kell tartani, a nyelvünkkel végig kell forgatni a szájpadláson. Ajánlatos tisztán inni, kávéhoz vagy koktélokhoz való hozzáadás nélkül. Fagylaltokhoz, desszertekhez, krémekhez illik a legjobban, szőlővel nem szabad inni. Jól megmutatja tulajdonságait a tenger gyümölcseivel.

Tovább: Top 10 legjobb sous vide merülő termosztát

Előnyök:

  • Érdekes palack, nehezen hamisítható;
  • Enyhe ízű, könnyen iható.

Hátrányok:

  • Nem illik minden ételhez.

Tetroni grúz konyak 5

Régi Kakheti 5

Old Kakheti 5 fénykép

Egy másik nagyon népszerű grúz konyakmárka, amelyet aktívan exportálnak a világ 14 országába, a teljes termelés mintegy 40%-a Oroszországba megy. Maga a pincészet, amely ezt a fajta konyakot gyártja, csak nemrégiben, 2001-ben jött létre, de ma az ország egyik legnagyobb pincészete, amely évente mintegy 12 millió palack konyakot állít elő. Ez a fajta többször is elnyerte a legrangosabb nemzetközi versenyek legmagasabb díjait.

A konyakpárlatokat különleges ibériai tölgyfából készült fahordókban érlelik; az érlelés időtartama legalább 5 év, aminek köszönhetően az ital gazdag és nagyon kiegyensúlyozott ízt kap. A domináns aromák aszalt gyümölcsök, régi portói és természetes bőr illatjegyei. Íze finom és olajos, a konyak kellemesen borítja a torkot, nem éget, vanília és csokoládé utóízt hagy maga után.

Előnyök:

  • Íze enyhe és kellemes;
  • Gazdag szín;
  • Az évek során az aromák széles skáláját nyeri el.

Hátrányok:

  • Nehéz megkülönböztetni az eredeti és a hamisított üvegeket.

Grúz pálinka Stary Kakheti 5

Lezginka konyak

Lezginka fénykép

Ez az egyik első orosz konyakmárka, amelyet e nemes italok áttekintésében mutatunk be. A konyakot a Kizljar konyakgyárban állítják elő, és a vállalat a moszkvai Kreml és az elnöki adminisztráció hivatalos beszállítója. A „Lezginka” konyak ismételten magas díjakat kapott a hazai és nemzetközi versenyeken. Nem is olyan régen az italt ázsiai országokba, különösen Japánba is exportálták. Érdemes megemlíteni, hogy a márkát meglehetősen gyakran hamisítják, de nem túl nehéz megkülönböztetni a hamisítványt: a palack tetején egy ovális medalion alakú véset található, rajta az 1885-ös számokkal – a konyakgyártás megkezdésének éve Kizlyarban.

A márkanév és a Bagration portré a legújabb dombornyomásos technológiával készült. A címke lakkozott. A palack nyakán lézerrel megjelölt információk vannak, és a palack alján egyértelműen fel kell tüntetni a gyártó márkáját. A konyak íze nagyon jó – a frissesség és a barack, a szőlő, a sárgabaracklekvár gyümölcsös tónusainak kiegyensúlyozott egyensúlya. Az utóíz melegségérzetet kelt, csokoládéra emlékeztető utóízzel. Ez az ital nagyon népszerű a fogyasztók körében, bár az ára meglehetősen drága.

Előnyök:

  • Jó ízlés;
  • Minimális károsanyag-tartalom.

Hátrányok:

  • Magas ár;
  • Jelentős számú hamisítvány a piacon.

konyak Lezginka

Ararát 5

Örményország mindig is híres volt pálinkájáról, és ez a pálinka magába olvasztotta az örmény borászok legjobb hagyományait. Ezt a fajtát a jereváni konyakgyárban állítják elő, és több mint 40 országba szállítják. Évente körülbelül 7-8 millió palackot gyártanak, amelyből körülbelül 5 millió palackot exportálnak Oroszországba. A konyaknak sajátos, de nagyon kellemes íze van, köszönhetően annak, hogy kizárólag Örményország területén termő szőlőt használnak, amelyet különböző típusú tölgyfahordókban érlelnek. A vállalat termékei magas minőséget képviselnek, amely megfelel az örmény pálinka minden kedvelőjének preferenciáinak.

A fajta számos nemzetközi díjat nyert, többek között a World-Spirits Award, a World Spirits Competition és más rangos díjakat. A konyak kellemes illatú körte, aszalt gyümölcskompót, szilva és aszalt gyümölcsök illata. Íze enyhén égett, savanykás, almalé és zöld szőlő jegyeivel, édeskés tónusokkal. Az utóíz selymes, enyhén kesernyés, mint a sárgabarackmag. Tökéletes egy tábla étcsokoládéval vagy fekete kávéval.

Előnyök:

  • Az egyik legjobb örmény pálinka;
  • Az íze egyedi és összetéveszthetetlen.

Hátrányok:

  • Magas ár.

Ararat 5 konyak

Noah Araspel

Noah Araspel fotó

Ha csak egy üveg konyakot veszel a kezedbe, máris megérted, hogy ez a termék kiváló minőségű. A palack alakja meglehetősen érdekes, masszív megjelenésű és súlyú. Ennek a pálinkának a minősége kitűnik a színével, amely az évek múlásával egyre intenzívebbé válik, kiemelve ezzel a nemességét. Ennek az italnak az előállításához kizárólag fehér szüreti szőlőt használnak fel. Örményországban állítják elő, és nagy tételben exportálják a FÁK összes országába, Európába és az Egyesült Államokba. Az ilyen italok szakértői elismerik magas minőségét, amit a nemzetközi versenyeken elnyert díjak jelentős száma is bizonyít.

Tovább: Top 10 legjobb öntöttvas serpenyő

Előnyök:

  • Az üveg eredeti formája;
  • A védelemnek több szintje van, amelyek lehetővé teszik a hamisítványok gyors megkülönböztetését;
  • A színe gyönyörű, az illata kellemes és az íze intenzív.

Hátrányok:

  • Nem derült ki.

Noi Araspel konyak

Tigran király

Tigran cár fotó

Csak alkoholos szaküzletekben kapható. Átlagos érlelési ideje az egyik leghosszabb a legjobb konyakok között – legalább 10 év. Kizárólag vadélesztőkkel erjesztik, ez adja sötét borostyán színét. Az illat klasszikus vanília és csokoládé árnyalatokat tartalmaz, virágos és gyömbéres árnyalatokat is felfedezhetünk. Íze meglehetősen enyhe, elegáns és hosszú utóízzel rendelkezik, keserűség nélkül.

Ha kinyitja az üveget, és azonnal megszagolja az italt, megérezheti a páclé, a babérlevél, a citromhéj és a citromhéj jegyeit. Amikor néhány cseppet a tenyerünkben dörzsölünk, kissé megváltozik, krémes jegyek jelennek meg, és a pác tónusai kissé gyengülnek, de nem tűnnek el teljesen. Ivás közben nincs alkoholos utóíze, de némi fanyarsággal rendelkezik. Az utóíz, különösen ha a konyakot citrommal és csokoládéval isszák, akár 15 percig is eltarthat.

Előnyök:

  • Hosszú érlelési idő;
  • Maradandó utóíz;
  • Érdekes szín.

Hátrányok:

  • Magas költségek.

Tigran konyakos cár

Ararat „Nairi” Brandy

Ararat Nairi fénykép

Ez a legdrágább, de egyben a legjobb fajta konyak a felülvizsgálatunkban szereplő összes konyak közül. A termék örmény, mély sötét borostyán színű, érdekes fényű és abszolút átlátszó, a legkisebb nyomát sem mutatja üledéknek. A textúra harmonikus, kiváló finomsággal. Íze gazdag, hosszú utóízzel rendelkezik, amely a pirított kenyeret és a szegfűszeget ötvözi, és amelyet a méz és a fahéj jelenléte kiegyensúlyoz. Az illatban némi alkoholt lehet érezni, de ezt jól elfedik a gyümölcsös, fás illatok, van némi édessége. Meg tudja fogni a szárított körte, alma. Miután a konyak egy ideig állt a pohárban, karamellás jegyek és a frissen fűrészelt tölgyfa deszkák illata kezd megjelenni.

Ez a konyak nagyon könnyen iható, az ízében gyümölcsös felhangok vannak, amelyek később az utóízben is tetten érhetők. A klasszikus vanília, csokoládé és aszalt szilva tónusai nem tetten érhetők, ami még eredetibbé teszi a konyakot, így ez az ital nem téveszthető össze egy másik fajtával.

Előnyök:

  • Érdekes ízvilág;
  • Hosszú utóíz és eredeti, semmi mással össze nem téveszthető aroma.

A hátránya:

  • Magas ár.

Ararat „Nairi” konyak

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Bence Sándor

    Szeretném megkérdezni, hogy hol találhatók 2022 legolcsóbb örmény konyakok Oroszországban?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása