...

Top 10 Legjobb Stunt Scooters of 2022

Helyszín Név Rangsorolási funkció
A legjobb Stunt Scooterek kezdőknek
1 Playshion ProWolf A legstabilabb modell minőségi csapágyakkal a legjobb áron
2 Hipe H3 A legjobb választás magasabb lovasok számára. Robusztus acélvilla és sima futás
3 Tech Team Busted 2019 A legjobb sebesség minimális idő alatt. Sokoldalúság és terepjáró mobilitás
A legjobb trükkös robogók gyerekeknek
1 Blitz V3 Sokoldalúan használható gyermekek és felnőttek számára. Gyakorlati kerékátmérő. Jó egyensúly
2 Triumf Active SKL-051 A legkeményebb gyerek trükkös robogó. A fényes új járgány 2019-re
3 Tech Team TT Duke 101 A jó minőség és a megfizethető ár ésszerű egyensúlya
4 Small Rider Combo Runner BMX A legjobb, minden évszakban használható roller gyerekeknek. Minimális súly
5 Triumf Active TF001 Legalacsonyabb ár. Optimális választás a legfiatalabb lovasok számára
A legjobb trükkös robogók utcai lovagláshoz
1 MGP VX9 Nitro (4.8×20″) A legjobb minőségű csapágyak és a legkisebb súly. Széles fedélzet elegáns kivitelben
2 HUDORA kaszkadőr robogó XQ-13 Alacsony súly. Jó BMX kormánymagasság
3 Hipe H4 Esztétikusan kellemes és magas építési minőség elfogadható áron. Megbízhatóság
A legjobb trükkös robogók a parkban
1 HUDORA kaszkadőrrobogó YY-11 A legjobb halfpipe-hoz. Mangánacél fék. Denevérszárny
2 FOX PRO V-TECH 01 A 2022-es év legjobb új járgánya. Pro Scooter
3 Tech Team Backflip Optimális kerékméret a parkban. Ideális az azonos nevű Triumph-hoz
4 Micro Freestyle Scooter MX Trixx robogó Rendkívül erős. Manőverezhetőség. Keskeny fedélzet

A legjobb stunt robogók kezdőknek

Az első robogó kiválasztása a trükkökhöz hihetetlenül fontos, mert sok szempontból meghatározza a kezdő lovas sorsát. oktatás 1 Az első robogó kiválasztása a trükkökhöz hihetetlenül fontos, mert sok szempontból meghatározza a kezdő lovas sorsát. Ez nem jelenti azt, hogy egy kezdőnek a legdrágább és legfejlettebb. Válassza a könnyű, stabil robogót szélesebb fedélzettel és kényelmes T-kormánnyal. Nem utolsósorban a súly is fontos. Ha túl könnyű, akkor gyengeséget okoz, ha pedig túl nehéz, akkor nehezen irányítható. Az arany középút 3,5-4 kg. A kezdőknek nem szükséges egy márkát üldözni és a legdrágább készletet megvenni. A legjobb, ha egy megfizethető árú robogóval kezdesz, így ha már elsajátítottad a trükköket és kialakítottad a stílusodat, könnyen átválthatsz egy értelmesebb robogóra.

Kezdő modellek

Oxelo MF ONE

Top 10 Legjobb Stunt Scooters of 2022

Teljesen szétszedve érkezik, de csak öt percig tart összeszerelni – minden szükséges tartozék benne van. Meglehetősen kompakt méretei ellenére a szerkezet képes egy körülbelül 100 kg súlyú személyt hordozni. A kis kerékátmérő, a masszív fedélzet és a fix magasságú kormány a legfontosabb elemek, amelyek megkülönböztetik ezt a robogót. A keret rozsdamentes acélból készült, amely könnyű, de robusztus anyag. A T-alakú kormány képes ellenállni a kezdők edzésével és a haladó lovasok trükkjeivel járó jelentős fizikai megterhelésnek. A fedélzet háromrétegű alumínium szerkezet. Nem nehezíti el túlságosan a kialakítást, de jó ellenállást biztosít az ütésekkel, karcolásokkal és egyéb fizikai hatásokkal szemben.

A lábtámasz szélessége 11 cm – minden lábmérethez megfelelő. Bár a gyártók a felnőtt trambulinosok számára fejlesztették ki, gyakran a tinédzserek és még az idősebb gyerekek is kedvelik. A szerkezet tömege 4,5 kilogramm, így egy gyermek számára kissé nehéz lehet. A robogó könnyen kezelhető, kényelmes megjelenésű és hosszú élettartamú.

A legjobb trükkös robogók gyerekeknek

A sport iránti szenvedély a legtöbb esetben már gyermekkorban kialakul, és az extrém sportok sem kivételek. Fontos azonban megérteni, hogy a gyermekek trükkös robogói kissé eltérnek a felnőtt változatoktól, még a kezdők számára is. A legjobb az egészben, hogy észrevehetően könnyebbek. A gyermek optimális súlya 2 és 3,5 kg között mozog. A gyermekek számára készült felnőtt változatok nemcsak kényelmetlenek, hanem veszélyesek is lehetnek, mivel nehezebben kezelhetők. Ezen túlmenően, amikor egy trükkös robogót választunk egy fiatal lovas számára, figyelni kell az egyensúlyra és a jelenlegi kényelmes kormánymagasságra. A fő szabály az, hogy olyan robogót válasszon, amely megfelel a gyermeke elvárásainak.

Rack méretei: hosszúság, szélesség

A kezdő robogó hosszának kiválasztása

Természetesen minden hosszra vonatkozó ajánlás statisztikai átlag, és nem biztos, hogy bármelyik gyermek számára megfelelő. Az alapszabály az, hogy a legfontosabb, hogy a kezdőnek kényelmes legyen. A többi már csak technika kérdése. Az alábbiakban részletesebb táblázatot talál arról, hogy a gyermek magassága hogyan függ össze a robogó fedélzetének hosszával.

Lovas magassága, cm Fedélzet hossza, mm
122 460
130 470
137 480
145 500
152 510
160 520
168 540
175 550
183 560

A legjobb trükkös robogók utcai gördeszkázáshoz

Az utcai, más néven egyenes, a legnépszerűbb robogótípus és az összes többi robogó eredete. A trükkökhöz szükséges felületek széles skálájával az utcai gördeszkások a sima járdától és a szabályos járdaszegélyektől kezdve a lépcsőkön, korlátokon, korlátokon, kerítéseken és minden város egyéb alapvető jellemzőin át mindent megtalálnak. Ez teszi a jó egyensúlyt a legjobb utcai robogó egyik legfontosabb jellemzőjévé. Nem feledkezve meg a manőverezhetőségről, a bőséges fedélzetszélességről, a mérsékelt súlyról és természetesen a robusztus felépítésről sem.

Mi a merevségi szint?

A kerekek különböző minőségű poliuretánból készülnek, ezért eltérő merevség jellemzi őket. Széles körben ismert rövidítések: 82A, 84A, 88A. Ne feledje, minél merevebb a kerék, annál jobban veszi fel a sebességet. Ezért a parkban való lovagláshoz, ahol minden pálya tökéletes burkolattal rendelkezik, a maximális merevséget kell választani a nagy sebesség eléréséhez.

Az utcai robogókhoz a lágyabb modellek, mint a 82A és a 84 a legjobbak

A legjobb trükkös robogók a parkban

A dedikált parkban való edzés teljesen más, mint az utcai lovaglás, ami azt jelenti, hogy a robogóval szemben támasztott követelmények teljesen eltérőek. Míg az utcai használatra elég vékony és könnyű, a parkban való lovagláshoz inkább a nagy teljesítményű, 4 kg körüli vagy annál nagyobb súlyú modelleket érdemes választani. Valójában a legtöbb trükk a rámpákon és más parkfigurákon gyorsabb sebességnövekedést és jobb biztonsági tartalékot igényel mind a szerkezet, mind a kerekek tekintetében. Különös figyelmet kell fordítania a csapágy osztályára és merevségére. Minél magasabbak ezek a számok, annál kisebb a kerék deformálódásának kockázata egy trükk során. A parkban való lovagláshoz sok profi azt ajánlja, hogy keskeny fedélzettel és széles, nem túl magasan elhelyezett kormánnyal rendelkező robogót válasszon.

válassza ki a keret anyagát

Az alumíniumot tekintik a legelterjedtebbnek. Ez a legerősebb és legkönnyebb anyag egyszerre. Az ára alacsony, ami a modellek költségét ésszerű tartományban tartja. Az acél kaszkadőrmodellek nehezebb változatok. leggyakrabban acélból készül.

A megfelelő kerékméret kiválasztása

Az, hogy milyen átmérőt választ, a vezetési stílusától függ, mivel ez befolyásolja a sebességet és a manőverezhetőséget.

  • A legnagyobb kerekek 120-125mm-esek. gyorsak az úton, és ideálisak az erre a célra kialakított parkokban való motorozáshoz. Nagyobb sebességet tesznek lehetővé, és nagyobb távolságokon is stabilitást biztosítanak.
  • A kis kerekek 100-110 mm-esek. Manőverezhetőbbek, de nem olyan gyorsak. Leggyakrabban utcai robogókra szerelik.
  • A dirt bike modellek a legnagyobb felfújható kerekekkel vannak felszerelve, széles futófelülettel. Általában 200 mm átmérőjűek.

Komoly versenyzők esetében a kerék súlya a kerék átmérőjétől függ. Ha csak most kezded el az alapvető trükkök elsajátítását, vagy csak a parkban vagy a városban szeretnél motorozni, akkor válassz egy 125 mm átmérőjű modellt.

A kerekek rövid rangsorát a vezetési stílus, az átmérő mérete és a jellemzők alapján állítottuk össze:

  1. Utca – 100mm. a legjobban kormányozható és könnyen manőverezhető.
  2. Utca és park – 110mm. a leggyorsabb és legjobban manőverezhető.
  3. Tisztán parkos stílus – 120 és 125 mm. A leggyorsabb, legstabilabb és legjobban csillapított változatok.
  4. Off-road stílus – 200mm. Jó csillapítás és magas terepjáró képesség.

Kormány legfontosabb jellemzői

A robogó kormánya eltérő lehet az extrém lovagláshoz. Egy adott lehetőség kiválasztása attól függ, hogy milyen szintű lovaglást választanak, valamint attól, hogy milyen felszerelést használnak a lovasok.

A legfontosabb dolog, amit megnézünk, az az anyag alakja és a méretarányos.

Milyen méreteknek kell lenniük

a versenyző fizikai tulajdonságai határozzák meg a kormány formáját. Ne feledje, hogy a felső pont magasságának alacsonyabbnak kell lennie, mint a deréknak. Csak ez a hosszúság teszi kényelmessé a mutatványok és ugrások végrehajtását kinyújtott karral.

Kísérletezhet, és választhat magasabb vagy alacsonyabb kormánykerékkel rendelkező modellt. De ne feledd, minél alacsonyabb a kormány, annál nagyobb ugrásokat tudsz végrehajtani, tehát minél magasabb a konstrukció, annál könnyebb lesz a manőverek végrehajtása.

A kormány szélessége nem lehet kisebb, mint a versenyző vállszélessége, vagy akár valamivel nagyobb is lehet. Ha a kormány szélesebb, a versenyzők könnyedén el tudják csavarni a vipeket és gyors fordulatokat tudnak tenni.

Ha a modell keskenyebb, a trükkös modellt brakeflipekhez, inverzekhez, ternekhez tervezték.

TechTeam Old Boy 2020 – Az utcai pisztoly

A legsokoldalúbb trükkös robogó a legjobb robogó minősítésben, amely 160 és 175 cm közötti magasságra alkalmas, és nemcsak utcán, hanem parkban is használható. Bár az Old Boy a népszerű Street Boy frissített változata, amelyet kifejezetten utcai ugrásokhoz fejlesztettek ki, a szilárd alap és a HIC kompresszió a TechTeam Old Boy-t megbízható járművé teszi még a professzionális rámpaugrásokhoz is.

A TechTeam Old Boy fő paraméterei:

  • súly – 4,3 kg;
  • 100 kg-ig terjedő terhelés;
  • a váz alumíniumötvözetből készült;
  • Kerékátmérő és anyag – 11 cm, krómozott poliuretán, 88A merevség;
  • A csapágyak ABEC 9-esek;
  • A kormánylapát magassága és szélessége 65 cm (a fedélzetről) x 60 cm
  • fedélzet – 53×12 cm;
  • ára 10300 rubel.

A fiának vagy lányának szánt tizenéves terepmotor kiválasztása nem csak a minősítések, vélemények vagy visszajelzések alapján történhet – a gyermeknek is szeretnie kell a vezetést.

Amit a méretekről tudni kell

A méretek a főcső átmérőjére vonatkoznak. Ezeket az értékeket milliméterben mérik. A különbségek lehetnek mind a külső, mind a belső átmérőben. A kormányt 31 mm külső átmérővel kell jellemezni.9 mm. Ebben az esetben alkalmas normál bilincshez vagy scs 32-hez.0 mm.

A belső cső átmérőjének meg kell egyeznie a villa átmérőjével.

Az alulméretezett kormánykerék olyan kormánykerék, amelynek külső átmérője 33.9mm. A bilincshez van rögzítve, amelynek belső átmérője 34 mm.0 mm.

A belső cső átmérőjének meg kell egyeznie a villa átmérőjével.

kormánylapát alakja

A piacon három fő kormányforma létezik:

  • t-bar;
  • y-alakú;
  • batwing.

t-alakú – ez a legegyszerűbb típus. A forma valóban hasonlít az ábécé egy ismerős betűjére. Előnyök az egyszerű kialakításban és a biztonságban. a kormány olcsó és könnyű. Alkalmas kezdőknek, gyerekeknek és tinédzsereknek. Ennek a kormánytípusnak a leggyengébb pontja a tartócső és a főcső hegesztése. Ez a probléma különösen nagy magasságban történő ugrásoknál jelentkezik.

U alakú kormány. Ez egy robusztusabb és szilárdabb rendszer. A tartóoszlopok egyenletesebben osztják el a súlyt. De ezért az extra stabilitásért magasabb árat kell fizetnie. Ráadásul ez az opció kevésbé biztonságos, amikor a kormánykerék megpördül (azaz a kormánykerék elforgatása a levegőben).

Batwing – ez a legerősebb és szerkezetileg legmegbízhatóbb változata a kormánynak. A feszültségek ezekben a modellekben egyenletesen oszlanak meg a hegesztési pont és a keresztrúd között. Ez utóbbi felelős azért, hogy a kormány geometriája megmaradjon, és a terhelés átkerüljön az egyik oldalról a másikra. Ez a legstabilabb és legnehezebb konstrukció, a súlypontja nem középre esik. Ideális magasugrásokhoz és parkos lovaglásokhoz.

Kompressziós rendszer kiválasztása

Mi a tömörítés?? Ez egy speciálisan tervezett rendszer, amely a villát a kormányhoz rögzíti, és megakadályozza, hogy különböző trükkök végrehajtása közben kieszen.

Négy fő típus létezik:

  • A menetes villa a legegyszerűbb tömörítéssel rendelkező elem. A kormányrúddal együtt egy hagyományos ellenanyával van meghúzva. Ezt az opciót a legegyszerűbb robogókon használják, és csak kezdőknek való.
  • Az SCS az egyik legstabilabb tömörítési rendszer, de hátránya, hogy könnyű. A bilincs ebben az esetben a villához és a kormányrúdhoz külön-külön van rögzítve. Drága és fejlett robogókon használt.
  • ICS – az elérhető tömörítési rendszer. A kormányt a villához kell húzni egy tömörítő csavarral, amely a villán keresztül a kormányoszlophoz rögzített horgonyba kerül. Pontosan rögzíti a kormány pozícióját.
  • HIC – egy lehetőség olyan robogókhoz, amelyeknek kicsi, kicsi kormánya van. Ez 2 korábbi rendszer hibridje. Ez a típus egy további távtartót használ, amelyet a villára helyeznek, hogy kiegyenlítse a csőátmérő különbségét. Opció csak a professzionális sportmodellekhez.

Milyen lemez anyaga

A sportmodellek felnijei alumíniumból vagy műanyagból készülnek. Műanyag hubok – kevésbé tartósak, de olcsóbbak és nagyon könnyűek. Kezdő lovasok számára azért jó megvásárolni őket, mert rendkívül stabilak, és nem engedik, hogy a poliuretán kerék leváljon.

A professzionális modellekben leggyakrabban alumínium tárcsákat használnak. Ezek drágábbak. Két alapváltozatban kapható – küllős maggal és teljes fémvázzal. A küllős felnik könnyűek, de kevésbé merevek, mint a tömör felnik, ezért nagy a deformáció kockázata.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Máté Kántor

    Ki döntötte el, hogy ezen a listán melyek a legjobb stunt rollerek? Van valamilyen tapasztalata, és melyik modellt ajánlaná számomra?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása