...

A legjobb karaoke zeneházak értékelése (TOP-7) 2022

Karaoke rendszer

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szüksége.

A zenei központok az otthoni audiorendszerek teljes értékű alternatívái, számos kiegészítő funkcióval. Rendszeregységük nem csak médiaolvasó szoftverrel, hanem rádióhallgatásra alkalmas FM-modulokkal, sőt karaokéval is fel van szerelve.

Az Expertology magazin szerkesztősége a portál csapatával együtt átfogó piacelemzést végzett, és azonosította a fogyasztók számára jelenleg elérhető 11 legjobb karaoke-központot. A következő paramétereket használták kritériumként a termékek kiválasztásához a rangsorban:

  1. állítólagos hangszóró teljesítmény;
  2. A kivitelezés minősége és a tervezési elemek megbízhatósága;
  3. Fogyasztói és szakértői visszajelzések;
  4. költség;
  5. különleges funkciók és kiegészítő felszerelések elérhetősége.

Technológiai osztály

karaoke rendszer

Az otthoni karaoke gép kiválasztásakor minden személyt a pénzügyi eszközeik vezérelnek. A berendezéseknek három osztálya van az ár függvényében: költségvetési változatok, középáras modellek és drága vagy luxuscikkek.

Mielőtt karaoke rendszert választana otthonába, döntse el a berendezés árkategóriáját, és ismerkedjen meg annak jellemzőivel.

A legolcsóbbak nem biztosítanak jó hangzást. Ezek általában tartalmaznak egy karaoke konzolt és egy elfogadható árú mikrofont. A szaküzletekben számos olcsó lehetőség van, de a szakértők azt javasolják, hogy a közepes árkategóriából válasszon. Néha a különbség egészen jelentéktelen.

A fogyasztói visszajelzések szerint kezdetben azt tanácsolják, hogy válasszanak egy karaoke opcióval rendelkező, kedvező árú lejátszót, amely kényelmes használatot biztosít. Például a játékos Karafun, amely jól bizonyítottan. Az egyetlen hátránya, hogy – amint arra a felhasználók rámutattak – a mínuszokat át kell konvertálni a lejátszó formátumába, bár ez könnyen elvégezhető, még a kezdők számára is.

A közepes árú modellek minőségi professzionális lejátszók, amelyek otthoni és karaoke klubban is kiválóan használhatóak. Könnyen kezelhetőek, jelentős funkcionalitással rendelkeznek és kiváló minőségű hangzást biztosítanak.

A tapasztalt felhasználók rámutatnak, hogy a legfontosabb dolog egy működő dinamikus mikrofon, egy erősítő vagy egy aktív hangszóró megléte. Az aktív hangszóró olyan hangszóró, amely már rendelkezik beépített erősítővel. Professzionális és egyedi modellekben kaphatók. Lehetőség van mikrofon és laptop csatlakoztatására, valamint otthoni karaoke éneklésre.

A drága vagy luxusberendezések nem alkalmasak az otthoni használatra. Ez egy meglehetősen kifinomult és többfunkciós rendszer, amelyre inkább egy nagy helyszín esetében van szükség. Ezek árai is nagyon magasak.

A meghatározása

A zenei központ egy sztereó rendszer, amely kimenetekkel, a médiatelepítéshez szükséges csatlakozókkal és a zenelejátszáshoz szükséges hangszórókkal rendelkezik. Ezenkívül ezek a készülékek rádiómodulral vannak felszerelve a rádióállomások hullámainak keresésére, valamint egyéb kiegészítő funkciókkal, többek között karaokéval.

Milyen kritériumok szerint különböztetik meg a sztereó készülékeket?? Először is méret szerint:

  • A mikrorendszerek a legkisebb, minimális funkciókészlettel rendelkező eszközök;
  • mini rendszerek – nagyobb képességekkel és természetesen hatalmas méretekkel rendelkeznek. Az ilyen modellekben a hangszórók a főtesttől elkülönítve vannak elhelyezve;
  • Midi rendszerek – az eszközök ára magas, de a funkcionalitásuk lehetővé teszi, hogy a legjobb minőségben hallgassa a dalokat. Gyakran előfordul, hogy a gyártó felszerelt ilyen központok vinyl lemezjátszó. A felhasználó tetszése szerint telepítheti a hangszórókat, a lemezeket több darabonként lehet beírni a meghajtóba, a mikrofoncsatlakozás a karaoke számára kötelezően rendelkezésre áll.

Gyakran a berendezés mérete csak a helyiség belsejét érinti, de a műszaki előírások nem mindig függnek ettől a kritériumtól. Nem ritka, hogy még a legkisebb egység is sokkal jobban hangzik, mint egy terjedelmes modell.

Milyen egyéb jellemzőket érdemes keresni a rendszer megvásárlásakor?

Támogatott média

Leggyakrabban minden modern központ támogatja a legnépszerűbb médiumokat: CD, CD-RW, DVD, DVD-RW lemezeket, és az ilyen eszközök USB-csatlakozóval vannak felszerelve memóriakártyák vagy modulok számára, bármilyen operációs rendszerrel működnek.

Ami a lemezmeghajtót illeti, az leggyakrabban szabványos formában kerül forgalomba. Egyes modellek azonban fejlettebb meghajtóval vannak felszerelve, amelyek egyszerre több médiát is képesek betölteni és felváltva lejátszani őket.

Formátum

A rendszer kiválasztásakor mindenképpen ismerje meg a támogatott formátumokat. Ennek az elemnek szinte az összes formátumot tartalmaznia kell, így bármilyen fájlt lejátszhat bármelyik

Subwoofer

Két típusra oszthatók:

  1. Aktív – fejlettebb modellek. A felhasználó beállíthatja a hangszóró beállításait, a hangszórók az erősítőbe vannak beépítve, és a hangzást még a legválogatósabb audiofilok is értékelni fogják.
  2. Passzív – kezdetleges egységek, amelyek nem rendelkeznek kézi vezérlési lehetőséggel, de alkalmi használatra megfelelnek.

Wi-Fi

A mai rendszerekben ez a lehetőség nélkülözhetetlen. A vezeték nélküli internetkapcsolat támogatásának köszönhetően vezetékek vagy médiakészülékek használata nélkül hallgathat zenét. Vagyis a kütyükről vagy egyenesen az internetről.

Bluetooth

A fent leírt opciókhoz a következő kiegészítő is rendelkezésre áll. A Bluetooth-kapcsolat lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül élvezze audiofájljait anélkül, hogy a készülékeit kéznél kellene tartania. De nem használhatsz zenét az internetről.

HDMI csatlakozás

Mozi minőségű hangzást szeretne?? Ezután keressen egy ilyen kimenettel rendelkező modellt, amely csatlakozást biztosít a TV-hez. Csak győződjön meg róla, hogy előzetesen a megfelelő kábelt szerezte be. Ha van egy fényes képernyővel és lenyűgöző képátlóval rendelkező tévéje, akkor akár egy teljes értékű házimozi tulajdonosa is lehet. A HDMI-csatlakozó pedig kötelező a karaoke-ot támogató rendszerekhez.

Fejhallgató-csatlakozó

Ha teljes hangerőn szeretné hallgatni kedvenc zenéjét, és későre jár, mindenképpen szüksége lesz egy fejhallgatóval ellátott rendszerre. A szomszédok zavarása nélkül élvezheti kedvenc zeneszámait.

Súly

Fentebb lefestettük a zenei központok meglévő méreteit. Súly szempontjából otthoni használatra érdemes egy nehezebb, nagyobb teljesítményű és fejlett funkciókkal rendelkező modellt választani. A kisebb, könnyebb modellek nagyszerűek a szabadtéri tevékenységekhez és a szórakoztató piknikekhez.

Hangminőség

Értékes lehetőség minden felhasználó számára. Ha pénzt szeretne megtakarítani, fontolja meg azt a tényt, hogy az ilyen modellek hangja egyszerűbb lesz. De a drágább egységek fejlettebb hangprocesszorokkal rendelkeznek. A központ vásárlásakor elkövetett hibák elkerülése érdekében kérjen tanácsot az eladótól, vagy tanulmányozza át alaposan a használati útmutatót.

Zajcsökkentő rendszer

Minden modern modell rendelkezik ezzel a funkcióval, különösen azok, amelyek FM-tunerrel vannak felszerelve.

Rádió modul

Ha FM-tunerekről beszélünk, érdemes megfontolni ezt a lehetőséget. Az aktív rádióhallgatóknak olyan minőségi modullal rendelkező termékekre van szükségük, amelyek gyorsan és interferencia nélkül képesek a rádióállomások és hullámok vételére. Ha egyáltalán nem rajong a rádiózásért, akkor könnyen meg tud birkózni egy ilyen kiegészítés nélkül – olcsóbb.

A választás jellemzői

Karaoke gép képernyővel

Annak ellenére, hogy egy adott felhasználó egy adott márkát részesít előnyben, az otthoni karaoke kiválasztására vonatkozó vélemények vegyesek. Itt a költségvetésre, a jellemzőkre és a funkciókra kell támaszkodnia, valamint figyelembe kell vennie, hogy mit akar egy személy az ilyen berendezések megvásárlásával.

A berendezések három típusba sorolhatók:

  • DVD-lejátszó karaoke funkcióval (ez a legolcsóbb megoldás, de itt a hangminőség a mikrofontól függ). A felhasználók azt írják, hogy már nem lehet tisztességes karaoke CD-eszközt vásárolni. Van egy jó felbontású kép, és egy valós idejű értékelés az éneklésről. De az otthoni karaoke éneklés egyszerűen nem lehetséges. Az olcsó digitális hangfeldolgozás sok hangtorzítást és időeltolódást eredményez.
  • Karaoke lejátszó (kényelmes és funkcionális rendszer, amely különböző hangbeállításokkal rendelkezik, így ideális otthonra és bárba is).
  • Komponensrendszerek (ezek professzionális egységek, keverővel, minőségi phono és professzionális mikrofonnal).

Mielőtt kiválasztaná a karaoke-ot a ház számára, meg kell ismerkednie a berendezések kapcsolási lehetőségeivel, és hogy van-e olyan funkció, mint a dalok keresése, ami csak egyszerűsíti a rendszer használatának folyamatát.

Tehát néhány felhasználó megjegyzi a pozitív tulajdonságokat, és kiemeli a BEHRINGER MIX 800 MINIMIX karaoke konzolt. A költségek alacsonyak, és a Voice Canceller opció hatékonyan távolítja el az énekhangot bármely sztereóból

Ezenkívül érdemes megnézni a mikrofon csatlakozóinak számát is. Ha egyedül van, akkor a duett éneklése nem jöhet szóba.

Mennyibe kerül egy zenei központ??

A zenei központ ára 50 dollártól több ezer dollárig terjedhet. Az alapvető funkciókkal és tisztességes hangzással rendelkező modellek a 200 dolláros szegmensben találhatók. Ha minden olyan funkciót szeretne, amire szüksége van a bulikhoz, akkor a 200-400-500 dolláros kategóriát vegye figyelembe.
Ha a hangzás fontos az Ön számára, de nem tartja magát audiofilnak, és szereti az erőteljes, „lédús” hangzást hangsúlyos basszusokkal, akkor könnyen talál egy megfelelő modellt magának, akár 350 dollárig is. A választék széles, és az ár nagyban függ az extráktól.

YAMAHA ISX-80 színek

A kiváló minőségű hangzású zenei központok általában 300 dollárba vagy többe kerülnek. 500-700$-ért igazán érdekes hangzást találhatsz, elegendő erővel és nyugalommal. Nem sok értelme van az 1000 dollár feletti árú zenei központokat figyelembe venni: ennyi pénzért már különálló komponensekből is összeállíthat egy rendszert.

Átlagosan jobban fog szólni, mint a kész megoldás. De időbe telik. És az idegek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Gergő Biró

    Hol tudom megtalálni a legfrissebb és legátfogóbb értékeléseket a legjobb karaoke zeneházakról Magyarországon 2022-ben?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása