...

2022 legjobb társasjátékai a Hobby Hour szerint

Szerzők: Maxim Somov, Alexey Banko, Alexey Kovalev, Maxim Yarantsev

Ez a cikk a legjobb társasjátékokat mutatja be, amelyeket a Hobbióra blog szerzői a 2022-es évben megismertek.

Egyetértek, túl sok minden történt 2020-ban globális szempontból. Valószínűleg azt fogjuk mesélni az utódainknak a jövőben, hogy hónapokon át otthon maradtunk, élet-halál harcot vívtunk a hajdináért és a WC-papírért, maszkot viseltünk és hittünk a legjobbakban, és megmentettük a városainkat. Nézzünk vissza mosolyogva a mostani nehézségekre és a furcsa időkre, amelyekben élünk.

Szerencsére a világ nem korlátozódik arra, ami odakint van. Mindig lehetséges, hogy kinyitsz egy dobozt, kiterítesz egy bizonyos mennyiségű kartont, műanyagot és fát, és egy másik helyen, egy másik időben találod magad, és ilyen érzelmeket kapsz..

Ezek azok a játékok, amelyekről ma beszélni fogunk. Íme, a társasjátékok gyűjteménye, amelyek így vagy úgy, de a szívünkben a leginkább visszhangot keltettek. A többi játszott játék mellett ők azok, akik biztosították a jogot arra, hogy 2020 arcának nevezzék őket.

Fallout

  • 1-4 játékos
  • 13 éves korától
  • 120-180 perc

Egy közeli jövő, ahol Amerika „felépült” a kínai atomcsapásból, alkalmazkodott az élethez egy poszt-apokaliptikus pusztaságban, és most az élet, bár torz és csúnya, többé-kevésbé rendbe jött… Kivéve persze a halálos mutánsokat, a sugárzást és a radikális frakciókat, amelyek bárkit képesek egy pillanat alatt megölni. Egy ilyen szép helyen a játékosoknak küldetéseket kell teljesíteniük, részt kell venniük a frakcióháborúban, szintet kell lépniük és folyamatosan kalandokat kell találniuk a… head.

A Fallout egy sandbox játék, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kiválasszák a történet alakulását egy párton belül. Az örökségi elemet elegánsan beépítették a játékba – a cselekvések következményei megnyitnak bizonyos lehetőségeket és lezárnak másokat, a siker és a kudarc egyaránt a fejlődés motorja, amelytől a kudarcokat egyáltalán nem fogják „kudarcnak” tekinteni. Ugyanakkor az alapdobozban rengeteg különböző telek vannak, és nem sok szó esik a kiegészítésekről.

Igen, a játék nem minden rendben van a szabályokkal, de megszoktuk, hogy játszani nem a puszta győzelem, és a folyamat, és úgy érzi, és higgye el, az érzés a kaland benne wow.

Szerezz trófea felszerelést, vagy vedd meg kereskedőktől, fejleszd a karaktered képességeit és légy bátrabb, okosabb, ügyesebb, fedezd fel az elhagyatott épületeket és szentélyeket, találj egyedi tárgyakat, harcolj szupermutánsokkal és a halál karmaival, és válj Wasteland legendává!!

Legjobb stratégiák

Az egyik legnépszerűbb társasjáték a stratégia. Fejlesztened kell a karaktereidet, kezelned kell az erőforrásokat és tárgyalnod kell a többi játékossal. Valószínű, hogy a játék során sokat megtudsz a gyermekeid jelleméről.

A legjobb stratégiai társasjátékok az egész család számára

Gyarmatosítók

Catan szigetének lakói békés életet élnek, juhokat nevelnek, fát takarítanak be és új településeket építenek. A gyarmatosítók a saját hasznukat keresik a szigeten, legyőzve a bennszülötteket vagy együttműködve velük. A törvényen kívüliek mindkettőnek ártanak. Mi a teendő? Használd a diplomáciát, majd a nyílt háborút, hogy hozzáférj az erőforrásokhoz, és a lehető legjobban telepedj le a szigeten.

A játék gyönyörűen kidolgozott: minden részletet sokáig meg akarnak nézni.

„A mező olyan egyedi darabokból áll, amelyek tetszőleges sorrendben egymásra rakhatók, így a végtelenségig játszhatsz.”.

Colonizers van egy gyermek változat, amely játszható 6 éves kortól. Fényes és vidám, és a rablók helyét egy alattomos szellem vette át.

  • Életkor: 10+
  • Játékosok száma: 3-4
  • Átlagos játékidő: 45-90 perc

Kicsi a világ

Gazdasági számítás és katonai stratégia – ez kell ahhoz, hogy a kis törzsedet a világ uralmára vezesd. Hogy ki lesz az egyes játékosok uralma, azt csak a véletlen (vagy az alku) dönti el. A játék úgy kezdődik, hogy mindenki megkapja a 12 faj egyikét – ez lehet ember, gnóm vagy óriás. Egy faj véletlenszerűen kap egy speciális képességet, például diplomáciát vagy fizetőképességet. Onnan kell felépítened a saját birodalmadat a fajod jellemzőinek és képességeinek felhasználásával.

A Little World számos variációval és bővítéssel rendelkezik, bár még az alapkészlet sem válik sokáig unalmassá.

  • Életkor: 8+
  • Játékosok száma: 2-5
  • Átlagos játékidő: 30-60 perc

A világ 7 csodája

Egy puszta építkezés nem tűnik a civilizáció bölcsőjének, de azzá válhat. Ez az, amire a játékosok törekszenek – biztosítani a poliszuk katonai fölényét és gazdasági fejlődését, gondoskodni a kultúráról és a tudományról, hogy végül felépítsék a világ egyik csodáját.

„Az Ön fejlesztési stratégiájának eléggé előremutatónak kell lennie ahhoz, hogy három történelmi korszakot is átfogjon: az építkezés kezdetén hozott első döntései néhány évszázaddal később mindenképpen hatással lesznek.”.

Érdekes módon ebben a játékban nincsenek háborúk. A seregek kaphatnak egyfajta felülvizsgálatot és győzelmi pontokat, de nincsenek csaták, amelyeket meg kell vívni.

  • Életkor: 13+
  • Játékosok száma: 2-7
  • Átlagos játékidő: 45-90 perc

Gloomhaven. Grim Harbour

  • 1-4 játékos
  • 14 éves kortól
  • 60-120 perc

Kell-e mondanom, hogy mi a játék?? Úgy tűnik, mindenki tud róla! A cikk megjelenésekor a játék a BGG weboldalon a népszerű társasjátékok rangsorában az első helyen állt.

A Gloomhaven egy dungeon fantasy kalandjáték örökségi elemekkel. Ennek a játéknak nagy előnye, hogy nincs vezető, akinek a szerepét a playbook végzi. A kampány során te és zsoldos barátaid küldetéseket és küldetéseket teljesítetek, démonokkal és élőholtakkal harcolhattok, kincseket kereshettek, és felfedezhetitek Grim Harbour titkait!

A Gloomhaven egy szórakoztató utazás órákig, napokig, sőt talán évekig!

Már régen, 2022-ben elindultunk Dark Harbor világába. De a Gloomhaven játékhoz társaságra (lehetőleg 4 játékosra), rendszeres összejövetelekre (legalább hetente) és sok türelemre van szükséged (mert a játékot 200+ órányi játékidőre tervezték). És a 2022-es évben minden összejött! Két évvel az első dungeon túránk után újra felfedeztük Gloomhaven csodálatos kalandvilágát!

Monopoly

Valószínűleg a világ leghíresebb gazdasági játéka. A mechanika egyszerűsége és ugyanakkor az események változatossága teszi az egyik legérdekesebb játékká. Ez a legnépszerűbb társasjáték minden korosztály számára.

Egy gazdasági stratégiai játék nagyon prózai céllal – csődbe juttatni a riválisaidat. Az induló tőkét bölcsen kell felhasználnia, kiegyensúlyozott befektetéseket kell eszközölnie, és fel kell mérnie a kockázatokat.

Ahogy haladsz előre a játékban, kereskedhetsz az ellenfeleiddel, kölcsönkérhetsz a bankból és véletlenszerű segítséget kaphatsz, ha a megfelelő rekeszekbe kerülsz. Fő jövedelem: Bérleti díj az ellenfeleidtől, amikor lecsapnak az ingatlanodra.

Izgalmas játék azoknak, akik szeretik kiszámítani a tetteiket, és meg akarják tanulni, hogyan kell döntéseket hozni. Egy Monopoly-játék akár órákig is eltarthat, és a legjobb három vagy négy játékossal játszani.

Anakronizmus:

  • 1-től 4 játékosig
  • 15 éves kortól
  • 30-120 perc

„Az Anachronism David Turci gazdasági stratégiai játéka az emberi túlélésről egy poszt-apokaliptikus jövőben és az időutazásról szól. A játék alapvető mechanikája a munkásokkal való klasszikus interakción alapul: bérbeadás, lakhatás és etetés (kifejezetten ehhez a játékhoz – öntözés). Az izgalmakat fokozza, hogy a külvilág számára exoruhákat kell készíteni és használni, valamint a dolgozókat különböző osztályokba kell osztani a specializációjuk alapján. Van egy kis része a saját gazdasági motorod építésének, amikor a szentélyed javításáról van szó. Az időutazás a pénzkölcsönzés mechanikájára emlékeztet, de egy gazdagabb jövőből származó magadtól, ami felvet néhány szép tervezési kihívást. Minden játékmechanika szorosan kapcsolódik a végrehajtott akciókhoz, és logikai alapú, ami a frakciók aszimmetriájával és a művészi leírással együtt olyan mély atmoszférát teremt, amely a legtöbb gazdasági stratégiára nem jellemző.

Az „Anakronizmus” volt a távozó év egyik legemlékezetesebb felfedezése. Kifinomult és sok szempontból kiegyensúlyozott, a játék nagyszerű élményt nyújt. Rengeteg minőségi alkatrész, 5 kiegészítő modul, amelyek a honosított játék alapváltozatában szerepelnek, lehetővé teszik, hogy a játékosok különböző igényeihez igazítsa azt. Kiváló szóló mód a Chronobot logaritmikus táblájával, amely ügyesen utánozza a játékot egy valódi emberrel. Szemet gyönyörködtető miniatűrök, amelyek a játékosok minden cselekedetét láthatóvá teszik. Játékmenet – változatos, mert a sok változó minden játékot egyedivé tesz. A fentiek együttesen teszik ezt a játékot olyan játékká, amelyet a táblagépek tengernyi újítása ellenére mindig szívesen látnak a játékasztalnál.

Munchkin

Ez a legnagyobb társasjáték ezen a listán. És ezt a címet nem a részek mérete miatt kapta, hanem a történet összetettsége és lenyűgözősége miatt. A játékmechanika ezernyi különböző történetfejlődést tesz lehetővé, de a helyzetet tovább bonyolítja a játékosok közötti konfliktusok lehetősége.

Mit kell még olvasni: Minden az asztali futballról

Ez a szerepjáték három-hat fős csoportok számára a legalkalmasabb. Nem lesz szórakoztató játszani két embernek, és több ember nagyban összezavarja a helyzetet. A cél minden játékos számára a tizedik szint elérése. Mindenki úgy jut el erre a lépcsőfokozatra, hogy szörnyekkel harcol, dungeonokon halad át, és nyereségesen eladja a felszerelését.

Minden résztvevő nem csak egy lovag, aki legyőzi a szörnyeket, hanem egy „munchkin” is, ami azt jelenti, hogy ravasznak kell lenned, és ki kell állnod a saját nyereségedért. Minél több felszerelést és átkot gyűjtesz, annál gyorsabban érheted el a hőn áhított 10-es szintet!

A Nagy Nyugati Út

  • 2-4 játékos számára
  • 12 éves kortól
  • 75-150 perc

A VZP messze nem új, 2016-ban jelent meg, a Zvezda által honosított változat 2020-ban érkezett hozzánk. Lokalizáció – ez egy erős szó, mert a játék nyelvfüggetlen, csak a szabályokat kell lefordítani.

A játékban egy farmer szerepét játszod, és az a feladatod, hogy a tehéncsordát Texasból Kansasbe vezesd, és vonattal küldd el őket az állam városaiba. Az úton lesz mindenféle épületek, indián tepees és akadályok, akkor építeni épületek, amelyek lehetővé teszik, hogy végre különböző műveleteket (mint például a bérbeadás munkások vagy vásárolni tehenek). És az egész utat Texasból Kansasba fogsz haladni többször a játékban a pénzért és a győzelmi pontokat.

Legjobb társasjátékok

A „The Great Western Way” egy nagyszerű konfliktusmentes euro, remek tervezéssel, alacsony időigénnyel és rengeteg nyerő stratégiával. A játék során minden játékos felépíti a saját személyes nyerő pontszám-motorját, és ez a motor játékról játékra módosítható, javítható és bővíthető mindenféle részletekkel. Annyira magával ragadott minket ez a játék, hogy írtunk egy áttekintést és három cikket tippekkel a játékról (a sofőr, a gépész és a művezető útja)! Egy meditatív estét eltölteni a barátokkal, akik Texasból Kansasba hajtanak marhákat, nem is lehetne jobb?

Híres társasjátékok gyerekverziói

Vannak olyan játékok, amelyeket az egész világon szeretnek. Amikor két vagy három generáció ül össze az asztal körül, csak elő kell venni a Monopoly-dobozt, és a korkülönbség azonnal eltűnik.

Sok népszerű játéknak van gyermekverziója, amelyet az óvodások is játszhatnak. A felnőtt változat ajánlott korhatára 8 éves kortól.

Monopoly

Ez a játék 1935-ben hódította meg a világot, és a mai napig nem veszített népszerűségéből. A szabályok egyszerűek, és nincs is jobb módja annak, hogy elmagyarázzuk egy gyereknek az alapvető közgazdasági ismereteket: hogyan működik a bankrendszer, mik az eszközök, mire jó a pénz, és miért fizetünk adót. A játékosoknak mérlegelniük kell a lehetőségeiket, meg kell jósolniuk a versenytársak cselekedeteit, tárgyalniuk kell és reagálniuk kell a közbeeső esélyekre.

A Monopoly több tucat változata létezik, beleértve a gyermekverziókat is.

  • Életkor: 5+
  • A játékosok száma: 2-6
  • Átlagos játékidő: 60-90 perc
Híres társasjátékok gyerekverziói: Monopoly

Vonatjegy

A cél itt látszólag egyszerű – a vonat útvonalát kell létrehozni a térképen. De az úton még mindig időben kell szállítani az utasokat, biztonságosan szállítani a rakományt, időben eljutni a vasútállomásra, és általában sok kérdést megoldani. Minden játékosnak más az érdeke, ezért tárgyalni kell (vagy becsapni a többieket). Az nyer, aki egy adott útvonalat vagy a leghosszabb útvonalat tudja megépíteni.

„A plusz varázst az apró, színes szekerek adják, amelyeket az útvonal mentén kell felállítani.”.

A játékhoz számos bővítmény és önálló változat is készült. Egyszerűsített útvonalak és színes térképek a gyermekek számára kifejlesztett változatban.

  • Életkor: 6+
  • Játékosok száma: 2-5
  • Átlagos játékidő: 60-90 perc

Carcassonne-i gyermekek

A klasszikus Carcassonne a középkorban játszódik, a feudális urak meghódítják földjeiket, várakat építenek és védekeznek a rablók ellen. A gyerekeknek szóló változat egy faluban játszódik, ahol a háziállatok szétszóródtak. A gyerekeknek juhokat, borjakat, malacokat és csirkéket kell elkapniuk, és ugyanakkor birtokba kell venniük a házakat, mezőket, tavakat és más tárgyakat.

A játék edzi a vizuális memóriát és megtanít észrevenni apró dolgokat.

A Carcassonne felnőtt verziója számos önálló történetet és kiegészítő készletet tartalmaz.

  • Életkor: 4+
  • A játékosok száma: 2-4
  • Átlagos játékidő: 30-60 perc

Star Wars: Outer Rim

  • 1-4 játékos számára
  • 14 éves kortól
  • 120-180 perc

Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi galaxisban..

A „Star Wars: Outer Ring” egy asztali kalandjáték, amelyben a játékosok azért versenyeznek, hogy a galaxis leghíresebb zsoldosává váljanak Cantonicától Tacodanig. Egy sandbox játék, ahol a játékosok szabadon választhatnak a hírnév és a vagyon megszerzésének számos módja közül. Szállíthatsz legális és „nem annyira legális” rakományt, lehetsz fejvadász, lehetsz ász pilóta és rohamosztagos, és a fontos emberek vagy idegen állatok szállításától kezdve a bankrabláson át az ősi templomok kifosztásáig bármit megtehetsz. Vagy csináld az egészet egyszerre!

Megfizethető ár. 2 óra ésszerű játékidő. Egyszerű szabályok. Ismerős karakterek a szeretett Star Wars-univerzumban. Mandaloreai ihletésű kaland. A szinte teljes cselekvési szabadság, a tisztességes mennyiségű komponens és a játék előtti előkészítés elég nagy mennyiségű véletlenszerűsége felkelti az érdeklődést az újbóli és újbóli kipróbálás iránt. Minden alkalommal egy új történet! Mi kell egy nagyszerű estéhez a barátokkal?

Ticket to ride

Ez egy olyan játéksorozat, amely a „Legszebb társasjátékok” közé tartozik. Színesen megtervezett társasjátékok a világról és az összes kontinensről, ahol a játékosnak utasokat kell küldenie a célállomás kártyákon szereplő megfelelő városokba.

A győztes az a játékos, aki a legtöbb nyereménypontot kapja. Többféle módon lehet őket toborozni – pályák fektetése, utasok küldése és feladatok elvégzése.

A sorozatban szereplő társasjátékok listája számos különböző változatot tartalmaz, beleértve Amerikát, Európát és a skandináv országokat is. Egyetlen gyermek sem fog unatkozni. Ahogy egyre több és több aspektusát fedezik fel kedvenc játékuknak. A játék színes grafikával és még műanyag állomásfigurákkal is rendelkezik.

A szülők gyakran keresnek valamilyen társasjátékot a gyermek számára. Ez egy alapvetően hibás megközelítés. Gondoljon a furcsa és érdekes társasjátékokra. A gyerekek játék közben tanulnak és fejlesztik készségeiket, ezért a szülő érdeke, hogy bevonja és izgalomban tartsa őket.

Star Wars: Felkelés

  • 2-4 játékos
  • 14 éves kortól
  • 180-240 perc

A 2016-os játék, amelyet 2019 végén/ 2020 elején mutatunk be. Csak egy felfedezés! A „Star Wars: Uprising” egy nagyszabású aszimmetrikus párbaj, amely a klasszikus Star Wars filmtrilógián alapul.

Az egyik játékos egy kis és titkos lázadás szerepét veszi át, amely egyenlőtlen harcot vív az igazságért és a szabadságért a galaxisban. Egy másik a hatalmaskodó és hatalmas Birodalmat játssza, aki kész bármit megtenni, hogy megtalálja és elpusztítsa a Lázadókat. A játék során a játékosok különböző küldetéseket teljesítenek – a saga fordulatait, katonai akciókat hajtanak végre, csapatokat építenek és meghiúsítják az ellenfél küldetéseit.

Mitől olyan jó ez a társasjáték??

legjobb társasjátékok

Először is, nagyon szép. A miniatűrök nagyon lenyűgözőek. Hatalmas és gyönyörűen kialakított játéktér. Kártyák, amelyeken a kedvenc karaktereid szerepelnek a sagából. Mindez a lehető legmélyebbre hatolva egy messzi-messzi galaxisban lévő világban!

Másodszor, aszimmetrikus. Játszhatsz egy galaktikus méretű pusztítást hozó halálgépként, valamint a megfoghatatlan és kétségbeesett lázadóként is!

Harmadszor, és talán a legfontosabb, a kitűzött célok puszta változatossága. És sok játék után a játék eljut arra a pontra, amikor megpróbálod megérteni az ellenfeled érzelmeit és reakcióit, és az ellenfele viszont megpróbál téged becsapni a nem megfelelő érzelmekkel.

Csillagbirodalmak

  • 2-4 játékos
  • 15 éves kortól
  • 15-30 perc

A történet, a feszültség, a mély univerzum – ez nem a Star Empiresről szól. A játék nem viszi, de viszi, tartja, és már több mint száz játék van az övé alatt, és még többet akarsz. Ha nem tudnád, ez a játék a társasjátékosok körében „A mag” néven ismert – addig nem fogsz elszakadni tőle, amíg végig nem játszottad..

Az ötlet nagyon egyszerű – két szembenálló fél van, akik űrhajókat és állomásokat vásárolnak maguknak egy céllal: elpusztítani az ellenfelet. A játék egy pakliépítő motorra épül, és az összes kézre kerülő kártyát húzza, amelyek négyféle típusúak – a hajók elégetése, az egészség helyreállítása, a maximális sebzés, valamint a saját és az ellenfél kártyáinak eldobása. Az azonos típusú hajók szinergiát teremtenek egymással, ami még több előnnyel jár. Egyszerű, változatos és rendkívül szórakoztató!

A legjobb társasjátékok

A ZI-ről tényleg nem sok mindent kell írni, és már van egy általános elképzelésed a játékról. Csaták, kombinációk és egy kis szerencse – így jellemeznénk az idei év legemlékezetesebb töltelékjátékát.

De mit mondhatnék, jobb, ha te magad próbálod ki! A kis kártyajáték elég kedvező áron kapható, rengeteg tisztességes extrával rendelkezik, nagyon érdekesen skálázható, és okostelefonokra is átültethető. Határozottan felfelé mutató hüvelykujjat adok.

P. s. Azt beszélik, hogy az egyik írónknak annyira tetszett, hogy talán még idén megjelenik egy cikk, amiben megnézi.

Nemesis

  • 1-től 5 játékosig
  • 12 éves kortól
  • 90-180 perc

A téli álomból a nyílt tér közepén bukkansz fel… Melletted ott van egy bajtársad már kihűlt holtteste. Furcsa zajok jönnek a szellőzőrendszerből. A válaszfalakon itt-ott tisztázatlan nyálka lóg. Ó, és van egy üzenet a táblagépeden a Társaságtól. Mit fogsz választani?? Hűséges leszel a legénységhez? Vagy úgy dönt, hogy teljesít egy küldetést? Vagy esetleg, csak a móka kedvéért, szökj meg egy mentőkabinban? Önön múlik, hogy eldöntse!

Legjobb társasjátékok

A Nemesis egy félig kooperatív társasjáték az ameritrash műfajban. Valószínűleg a legjobb kaland horror játék 2022-ben. A játék akciódús, nincs leállás, rendkívül újrajátszható. Briliánsan megvalósított harci rendszer, különösen a dinamikus idegen életerő pontszámok. Egy potenciális áruló tovább fokozza a válságot és a konfliktust. A kiváló minőségű és lenyűgöző szépségű indulóért pedig nézze meg a beágyazott szervező komponenseit és miniatűrjeit. Egyértelmű, hogy az Awaken Realms megjelent és a Hobby World lokalizált egy remekművet. Ezzel gratulálunk nekik! És persze várva a Nemesis Lockdown közelgő megjelenését.

Evolúció. Véletlen mutációk

Egy nagyon érdekes játék, amelyet 2010-ben mutatott be az alkotója, az orosz biológus Dmitry Knorre. Gyorsan népszerűvé vált az egész világon, és joggal nevezték el az év társasjátékának. Soha egyetlen más játék sem ért el ilyen gyors népszerűséget.

A játék célja, hogy a lehető legtöbb túlélőképes és bőséges élőlénypopulációt hozza létre. A játékban résztvevők egyre több és több képességet adnak hozzá teremtményeikhez, ami az evolúció csúcsára emeli őket.

Az Evolúciónak eredetileg volt egy egyszerűbb változata is, de az alkotója elégedetlen volt a történet tudománytalan jellegével. Tehát ezzel együtt létrehozott egy változatot – az evolúciót. Véletlenszerű mutációk.”. A kártyák most már fajokra vannak osztva, és számolni kell velük.

A résztvevők felváltva döntenek arról, hogy hogyan rendelkezzenek egy eldobott kártyával – új állatfajtát jelentenek be, vagy új tulajdonságot adnak egy meglévőhöz. A játék akkor ér véget, amikor a pakliban már nincs több kártya. A győztest pontozással határozzák meg – minden egyes túlélő állatért, tulajdonságokért és bónuszokért.

Megfertőzött Grál. Avalon bukása

  • 1-4 játékos
  • 14 éves kortól
  • 120-240 perc

A torzulás elfoglalta Avalont. A kerekasztal már nem létezik. Camelot elbukott? Vagy nem. Rajtad áll, hogy mindent kitalálj. Keresse meg az első expedíciót a falujából. Tudja meg, hogyan állítsa le a Warp. Milyen veszélyeket rejt a Progenitors?. És ne felejtsd el, hogy pihenned kell, enned kell, és meg kell küzdened a szörnyekkel. Igen, és próbálj meg nem meghalni útközben.

a legjobb társasjátékok

Tainted Grail – egy újabb újdonság a lengyel Awaken Realms kiadótól a toplistánkon!. És egy másik ameri, csak a sötét fantasy kaland beállításban. Egy teljes körű narratív kaland vár rád, a lehető legjobban felépített nem lineáris történettel, moduláris kalandtérképpel, okos karakterfejlesztő rendszerrel és innovatív harci és tárgyalási mechanikával. 15 megadott forgatókönyvek állítható nehézségi szintek segítenek választani, ahogy személy szerint szereted a modern számítógépes játékok – a könnyű forgatókönyv a hardcore-epic. A Nemesishez hasonlóan az alkatrészek és a miniatűrök is kiváló minőségűek, és szó szerint könyörögnek a festésért. És ha nem fukarkodsz a Monsters of Avalon nevű külön doboz szörnyekkel, akkor a pártod nemcsak változatos, hanem őrülten szép is lesz.

Hogyan válasszunk társasjátékot

A legjobb társasjáték kiválasztásához gyakorlati tanácsokkal segít nekünk Anna Shiryaeva, a csodálatos képregény- és ajándékbolt, a Comics House tulajdonosa. Az egész arról szól, hogy jól érezzük magunkat a folyamat során.

Ki fog játszani

Először is, a játékodat a játékosok számához, preferenciáihoz, képzettségükhöz, és a játékban részt vevő játékosok számához kell igazítanod. A törvény értelmében a kiadók nem árulhatnak társasjátékokat korhatármegjelölés nélkül. Elég könnyű segíteni a felnőtteknek is a megfelelő illeszkedés kiválasztásában, a „Minél idősebb, annál nehezebb” elv mentén.

Bulizáshoz – nyugodjon meg

A forró italokat kínáló partikhoz jobban jársz egy egyszerű és kompakt kártyajátékkal. Ők is kevesebbe kerülnek, így nem olyan sajnálatos, hogy elveszíti őket, és gyorsabban tanulnak.

Ne feledkezzen meg a témáról

Bármelyik tévésorozat, film vagy franchise rajongóinak jót tesznek a tematikus játékok, még ha nem is értik a lényeget, az emberek élvezni fogják a kedvenc készleteikkel való játékot. Tökéletes kiegészítője lehet egy tematikus partinak is.

Drága ajándék kiadások

Ajándékként egy tapasztalt játékos számára meglehetősen alkalmas drága „prémium” játékok. 5-6 ezer forintba kerül, de az ínyenceknek sok örömet fog okozni. A figurák ezekben a játékokban kiváló minőségű műanyagból készülnek, és ami a legfontosabb – lehetőség van a testreszabásra (színezés és díszítés), amely egy teljes értékű új hobbivá nőhet.

A legjobb a vendégek számára

Akik szeretik gyakran összegyűjteni vendégeiket, azoknak ajánljuk a tanulságos vagy fizikai aktivitást igénylő játékokat (például a híres Twistert). Általában ezek a játékok a középső árkategóriába tartoznak. Ha 4-5 ilyen játékkal rendelkezik, máris jó úton halad, hogy vendégeinek folyamatosan érdekes és igénytelen szórakozást nyújtson.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Márton Fekete

    Melyik társasjátékukat ajánlanád a kezdőknek? Érdekelne egy könnyen tanulható, de szórakoztató játék a 2022-es legjobbak közül. Esetleg van valami ajánlatod a Hobby Hour cikke alapján? Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása