...

11 A legjobb 4K TV 55in – Értékelés 2022

Mint azt Ön is tudja, egy jó, modern, többfunkciós televízió kiválasztása nehéz feladat.. a modern eszközöket egyszerre több alapvető és kiegészítő kritérium alapján választják ki. Az alapvető kritériumok lehetővé teszik, hogy több modell közül válasszon, a további kritériumok pedig lehetővé teszik, hogy kiválassza a tökéletes órát, amely minden szempontból megfelel Önnek.

De mi, a mi választékunkban, megpróbáljuk a lehető legkönnyebbé tenni az Ön számára. És ebben a válogatásban összegyűjtöttük Önnek a legjobb 4K TV-ket 55 hüvelykes képátlóval. Csak nálunk találja meg a valóban legjobb, multifunkcionális, minőségi és tartós TV-ket ésszerű és nem túlzó árakon.

Következtetés

A nagyméretű tévék mostanra divatossá váltak a fogyasztók körében. Ez a rangsor a legjobb 50-55 hüvelykes képátlóval rendelkező modelleket vizsgálja. mindegyiküket bizonyos paraméterek különböztetik meg. Amint láthatja, az első dolog, ami szemet szúr, az az árkülönbség. És még akkor is, ha valaki másnak a tévéje drágább, valaki másé olcsóbb, ez nem jelenti azt, hogy a drágább jobb. Ahhoz, hogy megértse, melyik a megfelelő az Ön számára, figyelnie kell az összes jellemzőre, és nem csak az első modellt kell választania.

Annak érdekében, hogy ne válasszon rosszul, érdemes odafigyelni:

  • Power Box;
  • Hangminőség;
  • A kijelzőmátrix;
  • Hogyan működik a képfeldolgozó.

Ha csak nagyszerű tévét szeretne nézni, de nem akar túl sok pénzt költeni és normális képet nézni, akkor egy olcsó tévé a megfelelő megoldás. Ha Full HD vagy akár primitív 4K felbontásra van szüksége, akkor érdemes egy középárkategóriás modellt választania. Egyébként a közepes árkategóriában jó modellek találhatók nagyszerű jellemzőkkel (a rangsorban vannak). De ha nem elégszik meg a jó képminőséggel, és mindent tökéletesen akar látni, akkor vegyen egy prémium televíziót (bár sokan úgy gondolják, hogy ez pénzkidobás). Érdemes az anyagi lehetőségeire is összpontosítani.

A legjobb 4K és 55in TV modellek

Sony KD-55AF8

Sony KD-55AF8 fénykép

Ez a TV a legmodernebb technológiával készült. Különösen a hátoldalon található 3 hüvelykes átlós, alacsony frekvenciájú hangszóróval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző rezgését akusztikus felületként használja. Ez egy nagyon praktikus hangreprodukciós technológia, ahogy a fejlesztők állítják, és ez egészen a Dolby Atmos minőségig ér. Az előlap keret nélküli, a design modernizált, monolitikusnak tűnik. Nincsenek előlapi hangszórók. A külső eszközökhöz szükséges összes csatlakozó és csatlakozó a hátoldalon található. A TV Android TV operációs rendszerrel fut, és hozzáfér a Google Assistanthoz.

A termékben processzorként az X1 Extreme processzort használják – ez az egyik legerősebb, kifejezetten képfeldolgozásra tervezett processzor. A TV támogatja az összes modern képformátumot. A mélynyomó nincs mellékelve, de az alacsony frekvenciák elég jól reprodukálhatók, sem a közép-, sem a magas frekvenciák nem vesznek el. A TV teljes hangteljesítménye 50 Watt. A beépített memória itt 16 GB, 8 GB RAM-mal. Rengeteg kimenet, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen külső eszköz csatlakoztatható.

Előnyök:

  • Keret nélküli kialakítás;
  • Kiváló minőségű kivitelezés;
  • Szilárd védelem a vakítás ellen;
  • Nagyon széles betekintési szögek;
  • Stabil állvány;
  • Az eredeti hangrendszer.

Hátrányok:

  • Magas költségek.

Sony KD-55AF8

LG OLED55B7V

LG OLED55B7V fénykép

Ez a modell már több mint két éve van a piacon, és jelenleg az egyik legolcsóbb az 55 hüvelykes képátlóval rendelkező termékek között. A képernyő felbontása megfelel az UHD minőségnek, támogatja a HDR, HLG, Dolby Vision. WebOS 3 operációs rendszerrel.5 Smart TV. Ez a TV rozsdamentes acél állványt tartalmaz. Nagyon szépen néz ki, ráadásul biztonságosan védi a TV-készüléket az esetleges leeséstől. A távirányító könnyen kezelhető, intuitív, a képernyőn megjelenő mutatókkal rendelkezik, és az eredeti Netflix és Amazon Video gombokat is hozzáadták. A hátsó panel egyszerre 4 HDMI kábelhelyet tartalmaz. A képminőség és az éles, fekete szín világos. A központi processzor automatikusan szabályozza a TV fényerejét.

Tovább: Top 10 legjobb játék [yearcode] az okostelefonodra

A design egyszerű, de funkcionális: nincsenek felesleges részletek. A keret keskeny a kijelző körül, a betekintési szög pedig széles: a kép nem torzul, még 178 fokos szögben sem. Az alsó keret szélesebb, mint a többi, ez azért történt, mert a hangszórók itt vannak beszerelve. A mátrix OLED technológiával készül, amely többrétegű vékonyréteg-struktúrákat használ. Az energiafogyasztás gazdaságos. Érdemes megemlíteni a hőmérséklet-tartományt is, amelyben a technika működhet – -40 és +70 fok között mozog. A processzor több fokozatú zajcsökkentéssel rendelkezik, így gyakorlatilag nincs szemcsésedés. A palettán sok szín és különböző árnyalat található.

Előnyök:

Extra 30% kedvezmény Erborian szépségápolási termékek március 31-ig a promóciós kóddal OZONHBP235 az ezen az oldalon található termékeken! Korai lejárat lehetséges.

  • Magas skálázási minőség;
  • Keskeny keret a kijelző körül;
  • Egyedi szűrő rendelkezésre állása, amely jelentősen csökkentheti a tükröződést;
  • A költségek meglehetősen ésszerűek;
  • Vonzó megjelenés minimalista megjelenéssel.

Hátrányok:

  • Az antialiasing rendszer nem mindig működik olyan jól, ahogyan azt szeretné.

LG OLED55B7V

TCL L50P6US

TCL L50P6US fénykép

Eredeti, szigorú megjelenéssel rendelkezik. A kijelzőt körülvevő keret meglehetősen vékony, és a hátlap egy darabból áll. A karosszéria ezen eleme acéllemezből készült, a külső oldala fekete matt festékkel van bevonva, amely csillogó pöttyökkel van ellátva. Az alumíniumkeret az alján szintén fekete színűre van festve. A hátsó panel rendezettnek és stílusosnak tűnik. A képernyőegység teteje mindössze 9,5 mm vastag. A folyadékkristály mátrix fekete és szinte teljesen sima, csak enyhe mattodással. Nem tükrözi túl jól a tükröződést, ezért célszerű a TV-t úgy felszerelni, hogy ne legyen kitéve közvetlen napfénynek. Az alsó elülső oldalon van egy ablak az infravörös távirányító vevőkészülék számára. A bekapcsoló gomb LED-es háttérvilágítással rendelkezik.

Az állvány két ketyegő elemet tartalmaz. Ez egy robusztusabb alumíniumötvözetből készült. Az elülső oldaluk eloxált, matt fekete felületű. Csúszásgátló párnákkal rendelkeznek, amelyek még polírozott felületeken is jól teljesítenek. A lábak meglehetősen merevek, a TV nagyon stabil, csak enyhe lejtéssel hátrafelé. Csatlakozók bőségesen – Ethernet-kábel, HDMI, USB-bemenet, fejhallgató-csatlakozó csatlakozóval. Elég sok előre telepített alkalmazás, az operációs rendszer simán és stabilan fut. Az USB-csatlakozón keresztül hagyományos USB-stickeket és külső merevlemezeket is csatlakoztathat.

Előnyök:

  • Kiváló multimédiás képesség;
  • A kimeneti késleltetés jelentéktelen;
  • Minimális válaszidő;
  • A TV-tartalom interferencia és zaj nélkül reprodukálódik;
  • Külső adathordozó csatlakoztatásával adásokat rögzíthet;
  • TV-je távirányítóval és mobileszközéről is vezérelhető.

Hátrányok:

  • Alacsony fényerő esetén a képernyő enyhén villódzhat;
  • A kereten lévő ferdeség enyhe tükröződést eredményez.

TCL L50P6US

Haier LE55Q6500U

Haier LE55Q6500U kép

Az összeszerelés ezen TV-k készül Szentpéterváron, a termékek értékesítésében viszonylag nemrégiben jelent meg. A megjelenés érdekes, bár nem túl feltűnő. A test kiváló minőségű műanyagból készült, megerősítő bordákkal. Arany-selyem árnyalatokkal festett, a keret keskeny, a hátoldalon fényes betét van. A lábak fémből készülnek, ugyanolyan színűek, mint maga a test, és egymástól jelentős távolságra helyezkednek el. Képes a tervezést a falra szerelni. Nincsenek nyílások a TV és a külső eszközök közötti kábelek tárolására. A tápkábel nem húzódik ki. Eleinte enyhe műanyagszag érezhető, de néhány nap múlva ez eltűnik. Az előlapon található egy joystick gomb, amely lehetővé teszi a menükben való navigálást. A TV készüléket is be- és kikapcsolja. A távirányító ergonomikus kialakítású, a gombok ergonomikusan vannak elhelyezve és csúszásgátló bevonattal vannak ellátva.

A modell alapja a Samsung által tervezett és gyártott VA mátrix. A kontraszt nagyon magas szintű, ami kiváló fekete mélységet biztosít. Az oldalsó LED-es háttérvilágítás a legkisebb helyi sötétedést sem okozza. A válaszidő mindössze 11 ms, így a TV konzolként vagy teljes értékű személyi számítógép-monitorként is használható. A hangszórórendszert két hangszóró képviseli, amelyek összteljesítménye 20 watt – ez elég egy nagy szoba számára. A hangszórók kiváló minőségűek, nincsenek szokatlan nyikorgások vagy zajok. A csatlakozók száma meglehetősen nagy – három HDMI aljzat, két USB 2 bemenet.0, Wi-Fi modul és LAN-port biztosított.

Előnyök:

  • Eredeti optikai megjelenése lehetővé teszi, hogy sikeresen versenyezzen a drágább modellekkel;
  • Érdekes és lédús kép természetes színekkel;
  • Kiváló minőségű hangzás;
  • Számítógépes monitorként is használható;
  • Rövid válaszidő.

Hátrányok:

  • Műanyag test – egy ilyen kíváncsi TV jobban megfelelne a test fémből készült test.

Haier LE55Q6500U

Hisense H50A6100

Hisense H50A6100 fénykép

A termékek meglehetősen fiatal kínai vállalat, amely viszonylag nemrégiben jelent meg a piacon. Maga a tévé tavaly év közepén került a felhasználókhoz. Megjelenését tekintve hasonló a gyártó által kifejlesztett más modellekhez. A teteje meglehetősen keskeny, a keret fémszerű kialakítású. A lábak is önállóak, a klasszikus állvány helyett. A készlet alsó részén találhatóak a hangszórók, az alaplap és más fontos alkatrészek, így viszonylag széles. Néhány külső eszköz csatlakoztatására szolgáló bemenet az oldalán található, a többi pedig derékszögben a hátlapon. A kép elég jó, nincs panasz szinte zajok – ez még a fájlok nagyon jó minőségű lejátszására is vonatkozik, beleértve a Blu-ray-t is. Nem hiányzik a fekete. A jel késleltetése körülbelül 50 ms, ezért nem ajánlott a TV-t játékmonitorként használni.

Tovább: Top 10 legjobb professzionális filctoll, hogyan válasszon jó filctollat??

A hangszórórendszerhez több lehetőség is rendelkezésre áll. Kombinált kimeneti teljesítménye 14 watt – két hangszóró egyenként 7 wattos teljesítményű. Az optimális hallás nem túl nagy helyiségekben érhető el. A TV tulajdonosai szerint a minőség magas színvonalú. A dizájn tökéletesen működik a streaming típusú tartalmakkal, amelyek gyakoriak az olyan streaming szolgáltatásokban, mint a Netflix és az Amazon Prime. A távirányító gombokkal rendelkezik a következők eléréséhez. Külső interfészek szabványos készlete.

Előnyök:

  • Nagyon kedvező ár
  • Tökéletes részlet;
  • Támogatja a legmagasabb minőségű képet;
  • Kiváló minőséggel összeszerelve.

Hátrányok:

  • Alacsony válaszidő.

Hisense H50A6100

Xiaomi Mi TV 4S 55

Xiaomi Mi TV 4S 55 fénykép

Egy másik Kínában gyártott termék. Külsőleg szinte teljesen megegyezik a többi okostévével: a kialakítás alumíniumkeretet tartalmaz, a sarkok pedig speciális megerősítéssel rendelkeznek, amely megóvja a készüléket mindenféle sérüléstől. A profil meglehetősen vékony – a modell teteje 48 mm vastagságú, ezért minden szükséges óvintézkedést meg kell tennie a helyére történő telepítéskor. A hátlap teljes egészében kiváló minőségű műanyagból készült. Hőelvezető nyílások találhatók. Az elülső oldal szinte teljes egészében üveg. Ez a TV nagyon jól fog kinézni az állványon, valamint a falon is. Tökéletesen illeszkedik bármelyik szoba berendezésébe. A kijelző enyhén ívelt, így a néző teljesen elmerül a képernyőn zajló eseményekben. Érdemes megemlíteni különösen a betekintési szögek – ez a paraméter majdnem 180 fokos.

A mátrix jól működik 4K képminőséggel. IPS technológiát használ, és a késleltetés itt minimális – az egyik legalacsonyabb az egész felülvizsgálatunkban, 8 ms 60 Hz-es frissítési frekvencia mellett. Még az aktív jelenetek is nagyon tisztán reprodukálhatók. A kijelző dinamikus háttérvilágítással rendelkezik, amely a Direct-Lit technológiát használja. Önállóan alkalmazkodik a kép dinamikájához és a színekhez. Van egy látásvédelmi opció, de alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, ezért manuálisan kell aktiválnia. Funkciók ez a modell az Android platformon alapul, az operációs rendszer teljesen rosifikált, így nagyon könnyű lesz megérteni. A készülék 1,8 GHz-es négymagos processzoron alapul, Mali-450 grafikus gyorsítóval. 16 watt teljes akusztikai teljesítmény.

Előnyök:

  • Támogatja az összes ismert videó- és hangfájlformátumot;
  • Teljesen rosifikált operációs rendszer;
  • Stabilan működik mindenféle külső adathordozóval;
  • Minimális válaszidő;
  • Nem kell sok időt tölteni a kezelőfelület megértésével
  • Nagy tisztaság a kép dinamikájától függetlenül.

Hátrányok:

  • A szemvédelmet magának kell bekapcsolnia.

Xiaomi Mi TV 4S 55

BBK 55LEX-6042/UTS2C

BBK 55LEX-6042/UTS2C kép

A kialakítás 16:9 képarányú LCD-kijelzővel van felszerelve – ez a hagyományos lehetőség egy hasonló képátlójú TV esetében. 4K képminőségű felbontás, a kép 50 Hz-es frissítéssel frissül. Ez még a legaktívabb jelenetek tiszta lejátszásához is elegendő. A LED-ek a panel oldalán találhatók. Nagyrészt ennek a technológiai megoldásnak köszönhetően a tévé meglehetősen vékony, de egyes felhasználók azt állítják, hogy az oldalakon lehet némi háttérvilágítás. A gyártó által bejelentett betekintési szögek, a valóságnak megfelelően – 178 fok. A televízió hangteljesítménye 16 W: két hangszóróval rendelkezik, amelyek egyenként 8 W teljesítményűek. Ezek elégségesek ahhoz, hogy térhatású hangzást képezzenek, még egy jelentős alapterületű szobában is.

A tévé SmartTV funkcióval rendelkezik, amely a készüléket szinte teljes értékű személyi számítógéppé alakítja. Különösen az interneten való szörfözésre használhatja: videókat nézhet, zenét hallgathat, különböző oldalakat látogathat. A funkcionalitás középpontjában a Linux alapján kifejlesztett, rosifikált Android platform áll. Sokféleképpen alkalmazható. Interfészek a külső eszközök csatlakoztatásához elég – három bemenet HDMI és USB, jack csatlakoztatni a klasszikus analóg antenna, Ethernet-csatlakozó, egy Wi-Fi modul. A test műanyag, könnyű, de fokozott robusztussággal rendelkezik.

Előnyök:

  • Azonnal megtalálja a hálózatot és csatlakozik hozzá;
  • A kép gyönyörű, tiszta, a színek a természeteshez közel állnak;
  • Az operációs rendszer indítása nagyon gyors;
  • Számos hasznos és szórakoztató program.

Hátrányok:

  • Enyhe interferencia fordulhat elő analóg jel használatakor.

BBK 55LEX-6042/UTS2C

SUPRA STV-LC55GT5000U

SUPRA STV-LC55GT5000U kép

A legjobb 4K felbontású 55 hüvelykes tévék közül a harmadik helyen egy olyan terméket találtunk, amely még a legigényesebb filmrajongóknak is tetszeni fog. A képminőség kiváló, így a néző teljesen belemerül a képernyőn zajló eseményekbe. A betekintési szögek szélesek, így nem kell közvetlenül a kijelző előtt ülnie, hogy ne maradjon le semmilyen részletről. A kép világos, a színek gazdagok és természetesek. A televízió beépített Wi-Fi-vel, valamint SmartTV funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a legmegfelelőbb tartalom kiválasztását. Az összes népszerű online filmszínház, streaming szolgáltatás és sok más funkció áll a felhasználó rendelkezésére.

Tovább: IMILAB V1 robotporszívó – az intelligens robotporszívó teljes áttekintése

Nem kell médialejátszót vásárolnia, mert az beépített és minden ismert formátummal képes együttműködni. Külső eszközöket többféle csatlakozón keresztül csatlakoztathat. A válaszidő karcsú, körülbelül 12 ms, így a tévé csatlakoztatható a számítógéphez, és játszhat kedvenc játékaival. A burkolat műanyag, meglehetősen vékony és a keretek keskenyek, így tévénézés közben nem tűnnek fel. A TV-t nem kell állványra szerelnie, a falra is felakaszthatja. Az interfész itt rosified, gondosan megtervezett, nagyon simán működik, nem észleltek késedelmeket és lassulásokat.

Előnyök:

  • Megbízhatóság és tartósság;
  • Hosszú élettartam;
  • Nincs villogás vagy késés;
  • Magas építési minőség.

Hátrányok:

  • Drága kialakítás.

SUPRA STV-LC55GT5000U

Philips 55PUS6503

Philips 55PUS6503 fénykép

A gyártó legújabb tévécsaládja, amely tavaly került forgalomba. A felhasználók megjegyzik a modell meglehetősen kedvező árát. A megjelenés jellemző a vállalat termékeire. Az egyetlen dolog, ami némi változáson ment keresztül, az a test színe: szürke lett. A klasszikus Philips Ambilight itt nem szerepel, ami lehetővé tette a kialakítás vékonyabbá tételét, de úgy döntöttek, hogy Direct LED háttérvilágítással helyettesítik, és az itt használt LED-ek több éves rendszeres használat után sem égnek ki. A kép elég kontrasztos, bár IPS mátrixot használ. Minden jelenet élénk és hangsúlyos, a nézőt nem vonja el a képernyőn történtekről. Jól átgondolt hangszórókezelés.

A méretezés stabil – nincs panasz. P5 CPU-t használnak itt. Stabil működés és zökkenőmentes menüben való navigáció. Számos külső interfész szabványos, lehetséges, hogy a DVB-T2 HD szabvány, valamint a legtöbb TV a felülvizsgálatunkban van egy Wi-Fi modult. Az egyik legerősebb hangszórónk, két darab 10 W-os meghajtóval. Minden frekvencia nagyon jól hallható, beleértve a basszust is.

Előnyök:

  • LED háttérvilágítás a kijelzőn;
  • Ésszerű költségek;
  • Kiváló minőségű összeszerelés;
  • Könnyű menü navigáció;
  • A távirányító ergonomikusan formázott.

Hátrányok:

  • Az állvány lábainak túlságosan szétterpesztése, ami negatívan befolyásolja a konstrukció stabilitását.

Kérjük, vegye figyelembe

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Avgustin Simon (author)

    Ki írta az értékelést? Milyen szempontok alapján választották ki a legjobb 4K TV-ket 2022-re? Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek ezek a tévék? Ajánlja-e a szerző ezeket a modelleket? Mennyibe kerülnek?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása