...

Top 7 legjobb titán bevonatú serpenyő (TOP 7) 2022

A titán serpenyők rozsdamentes acélból, öntöttvasból vagy alumíniumból készült termékek, titán mikroszemcséket tartalmazó tapadásmentes bevonattal. A vezető gyártók gyémántforgácsot adnak a felső réteg összetételéhez, ami extra tartósságot biztosít a bevonatnak. Egy ilyen serpenyő egyszeri megvásárlása sok pénzt takarít meg. Egy közepes árú teflonbevonatú serpenyő átlagosan két-három évig bírja, míg egy titán serpenyő négyszer annyi ideig.

Mi a titánbevonat és hogyan alkalmazzák

A titán egy erős, könnyű fém, amely ellenáll a rozsdának és a magas hőmérsékletnek. Magas ára miatt nem használják a legtisztább formában a főzőedényiparban. A főzőedények teflon, kerámia, polimerek és titán mikroszemcsék ötvözeteivel vannak bevonva.

A tapadásmentes titánbevonatra nincs szabványosított szabvány, és a gyártók nem kötelesek megadni a termék pontos összetételét. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy a serpenyőt az ára és a címkén szereplő információk alapján válasszuk ki. Egy minőségi bevonattal ellátott serpenyő nem kerülhet három fillérbe.

A titán és kerámia tapadásmentes bevonat a legtartósabb és legökologikusabb választás. Alkalmas minden típusú sütőhöz és főzőlaphoz.

Titán serpenyők - teljes műszaki leírás

A titánbevonat felvitelére három módszert alkalmaznak

  1. A plazmaspriccelés során a kész (öntött vagy préselt) edényekre vékony anyagréteget visznek fel, akár kézzel, akár automatikusan. A bevonatot sűrített levegővel permetezik. A főzőedények kiváló tapadásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gondos kezelés mellett évtizedekig kitartanak.
  2. A voilizálás során a bélyegzett korongok fölé könnyű titán „fátylat” permeteznek. Az ilyen edények teljesítménye magas: hosszú élettartam, kopásállóság és karcolás.
  3. A bütykölési módszer lényege, hogy a titániumot gumírozott hengerek segítségével helyezik el az előformázott korongokon. a korongokat ezután a kemencében 430 °C-on sütik, majd a terméket a prés alatt formázzák. A serpenyők olcsók, de alacsony kopásállóságúak. A felületen a hengerhengerlés nyomai láthatók.

Előnyök és hátrányok

A titánbevonat előnyei:

  • magas hővezető képesség;
  • Ellenáll a sérüléseknek;
  • a fém spatulák használatának lehetősége;
  • hogy a teljes felületet egyenletesen melegítse;
  • Főzés olaj nélkül;
  • környezetbarátság;
  • nem lépnek reakcióba az élelmiszerekkel
  • a bevonat nem szívja magába a szagokat;
  • könnyű ápolás;
  • Tartósság;
  • A főzőedények minden mosogatógéphez és mosogatógéphez alkalmasak.

Hátrányok:

  • magas költségek;
  • A tartósság a bevonat felhordásának módjától függ;
  • az 5-9 mm-es aljú és falú edényeket súlyozzák.

Biztonságos-e a serpenyő az egészségedre nézve?

A titán tapadásmentes serpenyők biztonságosak az egészségre nézve. Megfelelő használat esetén nem lépnek reakcióba az élelmiszerekkel, és nem bocsátanak ki káros anyagokat. Ahhoz, hogy teljesen biztosak lehessünk a biztonságukban, néhány szabályt be kell tartani:

  • ne melegítsen üres serpenyőket, edényeket;
  • A sütési hőmérséklet ne haladja meg a 250 °C-ot;
  • a főzőedények alacsony és közepes hőfokon történő főzéskor is használhatók;
  • nem tisztítható súrolószerekkel. Megkarcolják a bevonatot, és a levált részecskék károsak lehetnek a szervezetre.

Még ha a titán serpenyőket gondosan kezelik is, ajánlatos azokat rendszeresen cserélni. A tapadásmentes serpenyők tapadásmentes alternatívái közé tartoznak a rozsdamentes acélötvözetek.

Jellemzők

Titán serpenyők - teljes műszaki leírás

A titán főzőedények megkülönböztető jellemzői a következők:

  1. A politetrafluor-etilénből és mikroszkopikus méretű titánrészecskékből álló titánréteg erős és tartós termékké teszi a terméket.
  2. A serpenyők teste gyakran alumíniumból, öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készül. Az öntött lemezek drágábbak, mint a préselt lemezek.
  3. A permetezett termék belső rétege sűrű és sima, ellenáll a mechanikai sérüléseknek.
  4. A titán főzőedények teljesítményjellemzői hasonlóak az öntöttvas termékekéhez, és bizonyos tekintetben messze felülmúlják azokat. A titán bevonatú serpenyők kisebb súlyúak és nem igényelnek különleges gondoskodást.

Átmérő

A titán bevonatú serpenyők átmérője változó: 18, 20, 22, 24, 26, 28 cm. Ez a serpenyő felső átmérője. A fedél ehhez van illesztve. A serpenyő méretének kiválasztásakor a családtagok számát vegye figyelembe: 22-24 cm egy személynek, 24-26 cm kettőnek, 28 cm négy vagy több személynek. A 18-20 cm átmérőjű titán serpenyő ideális ételek melegítésére, tojás vagy palacsinta sütésére.

falvastagság

A kiváló minőségű serpenyők 2,5-3 mm vastag titánfalúak és 3,5-9 mm vastag titánfenekűek. Minél vastagabb az alap, annál jobb. Ez a fajta serpenyő sokáig melegszik, de hosszabb ideig tartja a hőt, és tovább főzhető az étel. Az ételek nem égnek meg, még hosszabb használat után sem.

Fedelek és fogantyúk típusai

Titán serpenyők - teljes műszaki leírás

A serpenyők öntött vagy levehető fogantyúval kaphatók. a fő szempont a kényelem és a biztonság.

A serpenyő fogantyúi cellulitból, hőálló szilikonból vagy fémből készülnek. Leggyakrabban levehető vagy nem levehető fogantyúval ellátott főzőedények kaphatók. Hőálló műanyagból készülnek, amely akár 260 °C-os hőmérsékletet is kibír. A tartók könnyen kezelhetők, nem égetik meg a kezét. Ha azonban a hőmérsékleti profil nem megfelelően van fenntartva, a felület érdes lesz.

A hőálló szilikont a fém teljesen vagy részlegesen borítja. A fogantyúk 220°C-ig bírják a hőt, nem égetik meg a kéz bőrét, és kellemes tapintásúak.

A fémalapok a legkényelmetlenebbek. Gyorsan felmelegednek. A serpenyő puszta kézzel való megfogása veszélyes. Gyakran a gyártók szilikon vagy Beckelite betéteket biztosítanak.

A fedelek alakja a serpenyő formájától függ. Kerek, négyzet vagy téglalap alakban kaphatók gőzkivezetéssel vagy anélkül. Rozsdamentes acél vagy üveg. A fedéltartók hőálló műanyagból, szilikonból és fémből készülnek. A fedelek komplett serpenyőben vagy külön-külön is kaphatók. Megakadályozzák a zsírok, gyümölcslevek és folyadékok kifröccsenését.

Anyagválaszték

Már említettük, hogy különböző fémötvözetek használhatók alapként. A választás során a használat kényelmére, a termék súlyára és árára összpontosítson. A titán serpenyők különböző anyagokból készülhetnek.

Öntött alumínium

Elég nehézkesen, vastagabb falakkal és vastagabb alappal rendelkeznek. Az alap vastagsága 5 és 10 mm között változhat. Ezek sokoldalúan használható serpenyők, amelyeket napi szinten lehet használni. Nem deformálódnak és nem változtatják meg tulajdonságaikat, ha különböző típusú főzőlapokon használják őket.

Öntött serpenyő titán bevonattal Előnyök:

  • Nagy szilárdság és hővezető képesség;
  • könnyen használható;
  • Ellenáll a korróziónak;
  • Sokoldalúság (számos különböző étel elkészítéséhez használható)
  • Élettartam: 10-25 év;
  • akár 400 fokos hőmérsékletet is kibír.

Az alumínium serpenyőknek van néhány hátrányuk is. Ők elsősorban a költségekkel foglalkoznak – különösen egy olyan termék esetében, amelynek az alsó vastagsága körülbelül 10 mm. A főzés után a főtt ételt át kell helyezni egy másik edénybe.

Rozsdamentes acél

A gyors felmelegedés és a tartósság jó tulajdonságai ellenére van néhány jelentős hátránya:

  • magas ár;
  • Indukciós tűzhelyen nem használható.

Titánbevonatú rozsdamentes acél serpenyő A titánbevonat hosszabb élettartamúvá teszi a rozsdamentes acél serpenyőket. Egyes gyártók azt állítják, hogy termékeik akár 80 évig is eltarthatnak.

Kiválasztáskor ügyeljen az ötvözet összetételére – az olcsó nikkel jelenléte az oxidációs folyamat miatt nem biztonságos.

Öntöttvas

Ezt az anyagot már jó ideje használják a főzőedényekben. Ma pedig nehéz túlbecsülni az öntöttvas serpenyők előnyeit. Bármilyen tűzhelyen használható, beleértve az indukciós tűzhelyeket is.

Még érdekesebb: Mi a legjobb serpenyő a palacsintákhoz: értékelés, választási szabályok

A bevonat nélküli öntöttvas serpenyőknek van egy bosszantó hátránya: a porózus felületi szerkezet „csapdába ejti” a főzési szagokat. A titán bevonat teljesen semlegesíti ezt az árnyalatot, és fokozza a főzőedények már amúgy is kiváló teljesítményét. Ami a hátrányokat illeti, számos öntöttvas edény létezik:

  • A termékek tömegessége és nehézsége;
  • Kis méretválaszték;
  • ideális pároláshoz (sütéshez nem mondható 100%-ban alkalmasnak).

Az öntöttvas serpenyők az alumínium vagy acél termékekhez képest lényegesen olcsóbbak.

A serpenyő kiválasztása a főzőlaphoz

Az öntöttvas, alumínium és rozsdamentes acél serpenyők alkalmasak gáz-, hagyományos elektromos és üvegkerámia főzőlapokon való használatra.

a rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból készült lapos, vastag aljú főzőedények és a speciális tekercs szimbólum az indukciós főzőlaphoz készültek.

Fő fogadás. Válasszon olyan átmérőjű edényeket, amelyek megfelelnek az elektromos főzőlap égőkörfogatának. Ez csökkenti a főzéshez szükséges energiát, és biztosítja, hogy a hő egyenletesen oszlik el a főzőedény felületén.

Hátrányok

Ezek kevés számúak, de befolyásolhatják a serpenyő kiválasztását:

  • Egyes fogyasztók számára más anyagokhoz (pl. alumínium) képest még mindig nehéznek tűnhet.
  • A gátlástalan gyártók olyan fémeket adnak hozzá, amelyek befolyásolhatják a főtt étel minőségét (pl. nikkel). Ez egészségügyi problémákhoz is vezethet. Különösen akkor, ha allergiás reakciókra kell számítani. Néha egyáltalán nincs titán a modellben, még akkor sem, ha azt állítják, hogy a termékben szerepel.
  • A főzés után célszerű a főtt ételt azonnal átrakni egy másik edénybe.
  • A főzés és a serpenyő tisztítása során a túlzott mechanikai behatás károsíthatja a serpenyő felső rétegét. Ez károsíthatja a felületet, és megfoszthatja a terméket tapadásgátló hatásától.
  • Mivel a serpenyők nem a legtisztább formában készülnek titánból, hanem más fémekkel kombinálva, idővel oxidálódhatnak, és szükségtelen ízeket és aromákat adhatnak az ételekhez.
  • Többe kerül, mint más serpenyők (például a teflonbevonatúak).
Titán bevonatú serpenyő használata

Gondozás

Ha nem megfelelően működik, még a legdrágább és legjobb minőségű titán serpenyő sem tart ki, és a szemétben végzi. Az élettartam meghosszabbítása és a tapadásmentes tulajdonságok megőrzése érdekében ajánlatos betartani a helyes használati szabályokat:

  1. Az új serpenyőt ki kell csomagolni, és meleg vízzel és mosogatószerrel ki kell öblíteni. Ezután törölje szárazra egy puha törülközővel, és kenje be vékony réteg növényi olajjal. Nincs szükség további előkészületekre – az ételeket azonnal elkészítheti a serpenyőben.
  2. Az ételek keveréséhez jobb, ha fából, szilikonból vagy műanyagból készült eszközöket használunk. Bár a felület karcálló, nem ajánlott a húst késsel vágni a titán serpenyőben, vagy fémvillával forgatni a szeleteket.
  3. Csiszolóanyagokat vagy agresszív vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószereket nem szabad használni.
  4. A rászáradt ételmaradékok könnyen eltávolíthatók, ha a serpenyőt 1-1,5 órára meleg vízbe áztatjuk, majd puha szivaccsal és mosószerrel áttöröljük.
  5. Minden mosás után a serpenyőt szárazra kell törölni.
  6. Ne melegítse túl a titánbevonatú serpenyőket. Ez a védőréteg lebomlásához vezet.

Hogyan kell újraépíteni egy bevonatot

A tapadásmentes bevonatok egyike sem újítható fel, beleértve a titán bevonatokat is. Ha a bevonat a használat során annyira megvetemedett, hogy alatta fém látszik, ki kell dobni.

Lásd. Vannak olyan cégek, amelyek újrafényezési szolgáltatásokra szakosodtak, de ezek gyakran annyiba kerülhetnek, mint egy új serpenyő.

A tapadásmentes bevonattal ellátott edények veszélyesek?

A serpenyő belsejében lévő tapadásmentes bevonat lehetővé teszi az egészséges sütést, de bizonyos körülmények között veszélyes lehet.

Mítoszok és tények

Van egy mítosz, miszerint minden tapadásmentes bevonat veszélyes az egészségre. A gyakorlatban azonban csak a megkarcolt teflonbevonat veszélyes, mert kémiai elemeket tartalmaz. A felületi bevonat sérülése esetén behatolhatnak az élelmiszerekbe.

Van egy olyan mítosz is, hogy a természetes bevonatú serpenyők (kő, gyémánt, kerámia, titán) olyan erősek, hogy nem félnek a fémtárgyakkal érintkezni. Úgy vélik, hogy a tapadásmentes edények egészségügyi kockázatok nélkül használhatók. A természetes bevonat nagyon kemény, de megsérülhet, ha szándékosan megütjük egy fémtárgygal. A sérült tapadásmentes bevonat már nem tekinthető teljesen biztonságosnak.

Fontos. A természetes bevonat önmagában nem jelent veszélyt, de a karcolások felfedik a fémet, amelyből a serpenyő készült. A fém melegítéskor káros anyagokat bocsát ki, és kellemetlen ízt ad az ételnek.

Legjobb gyártók

A Tefal egy francia márka, amely 1956-ban mutatta be az első teflonbevonatú serpenyőt. A termékek kiváló minőségűek és megfelelnek a nemzetközi szabványoknak és a fogyasztói igényeknek. A termékcsalád titán-, kerámia- és teflonbevonattal kapható. Hard Titanium+ titán bevonatú főzőedények speciális hőjelzővel Thermo-Spot®. A serpenyők alkalmasak intenzív napi használatra, megőrzik eredeti megjelenésüket és tapadásmentes tulajdonságaikat. Egy 24 cm átmérőjű és 5 cm magas falú serpenyő 3590 rubelbe kerül az Orosz Föderáció hivatalos online boltjában. kedvezmény nélkül.

A Woll egy német márka, amely tanúsított főzőedényeket gyárt. Az öntött serpenyő egyedi szilárd titán bevonattal kézzel készül. Ez a prémium minőségű főzőedény segít időt és energiát megtakarítani az ízletes és egészséges ételek főzése közben. A Diamond Titan Best sorozat gyémántdarabokat tartalmazó ötrétegű bevonattal ellátott termékeket tartalmaz. A gyártó szerint fémtárgyak használhatók az ételek keverésére. A 8 mm vastag alap elősegíti az egyenletes hőeloszlást és az energiatakarékosságot. Egy 24 cm átmérőjű, 5 cm magas falú serpenyő 8150 rubelbe kerül az Orosz Föderáció hivatalos online boltjában. nincs kedvezmény.

A Rondell egy német márka, amely minőségi és megbízható főzőedényeket kínál háztartási és professzionális használatra. Titán, kerámia és teflon bevonatú változatban kapható. Márkaszlogen: Funkcionalitás, minőség és modern stílus. A termékek tulajdonságait európai minőségi tanúsítványok igazolják. A TriTitan háromrétegű belső bevonattal ellátott főzőedények lehetővé teszik a fém konyhai kiegészítők használatát. Egy 24 cm átmérőjű serpenyő a Weller sorozatból, 5 cm magas falakkal, 1990 rubelbe kerül. nincs kedvezmény.

Titán serpenyők - teljes műszaki leírás

A „Neva-metal főzőedények” a tapadásmentes tulajdonságokkal rendelkező tanúsított főzőedények orosz gyártója. Egyszerűség, könnyű ápolhatóság és kiváló minőség – így jellemzik a vállalat termékeit. Titán, teflon és kőbevonatú termékek kaphatók. A Titan termékcsalád szuperkemény bevonattal és fokozott kopásállósággal rendelkező termékeket tartalmaz. Egy 24 cm átmérőjű és 6,2 cm falmagasságú serpenyő ára 2531 €. nincs kedvezmény.

Hogyan válasszunk egy jó titán serpenyőt?

A minőségi serpenyő kiválasztásának kritériumai

  1. Alapanyag. Az öntött alumínium edények gyorsan felmelegednek, jól megtartják a hőt és egyenletesen elosztják azt a felületén. Ideális sütéshez. Az öntöttvas és rozsdamentes acél serpenyők vastag falúak és nagy teherbírásúak; alkalmasak húsok és zöldségek párolására és párolására. Hosszan tartó hő és melegen tartja a főtt ételt.
  2. Alsó vastagság. A serpenyők optimális aljvastagsága 5 mm. Minél hosszabb a főzési idő, annál vastagabb az alja.
  3. Átmérő. Meg kell egyeznie az égő átmérőjével. A főzőedények kiválasztása a családtagok számától, a főzés gyakoriságától és a felhasználási céltól függ. Például egy 26-28 cm átmérőjű serpenyő tökéletes lenne egy négytagú család teljes vacsorájának elkészítéséhez.
  4. Shape. Ez az érték az ügyfél preferenciáitól függ. Klasszikus kerek edények kaphatók. Sokoldalú – sokféle étel elkészítésére alkalmas. A titán négyzet alakú serpenyők tágasak. Hús, pástétom vagy zöldség elkészítéséhez. Az ovális formájú termékek ideálisak egész halak főzéséhez.
  5. A fogantyú. A levehető fogantyúval ellátott edények a legkényelmesebbek. Ha szükséges, a fogantyú eltávolítható, és a serpenyő a sütőbe helyezhető. Ez a fajta főzőedény könnyen tárolható a szekrényben. A Beckelite vagy szilikon fogantyúk ergonomikusak és biztonságosak. A fémtartóhoz nem lehet hozzáférni sütőkesztyű nélkül.
  6. Főzőlap kompatibilitás. A vastag mágneses alappal rendelkező mágneses lábasok ideálisak az indukciós, de nem a gáz- és elektromos tűzhelyek számára.
  7. Belső réteg. A jó minőségű titán főzőedények sima, egyenletes bevonattal rendelkeznek, repedések és karcolások nélkül, kivéve, ha maga a modell dombornyomott. Ez azt jelenti, hogy a plazmabevonási eljárást alkalmazták.

Hogyan válasszunk egy jó titán serpenyőt?

A bemutatott fajták közül a jó konyhai segédeszköz kiválasztása nem könnyű. Vegye figyelembe a költségvetését és a főzési módját. Ügyeljen az ötvözet összetételére, válasszon a biztonság, a környezetbarát és a praktikusság érdekében. A törékeny hölgyeknek nincs értelme nagy, nehéz öntöttvas serpenyőt venni – kényelmetlen lenne használni. Ha nem célja, hogy amatőr szakács legyen, akkor ne keressen tovább, mint a praktikus rozsdamentes acélból készült.

Kiválasztási kritériumok:

  1. Fal- és alapvastagság. A háztartási főzéshez ideális választás a legalább 5 mm vastag aljú serpenyő. Ez biztosítja az egyenletesen felmelegített felületet és a főzés lehetőségét bármilyen ételhez. A húsnak legalább 4 mm vastagnak kell lennie az alján, hogy palacsintát lehessen sütni – palacsintához azonban 2 mm is elegendő.
  2. Méret. A 18, 20, 24, 26 és 28 cm-es szabványméretek a leggyakoribbak. A 18 és 20 cm átmérőjű aljú serpenyők univerzálisak. Nagycsaládosok számára vásároljon nagyobb méretű serpenyőt.
  3. Shape. A kerek termékek univerzálisak; a négyzet alakú titánbevonatú grillserpenyők alkalmasak dohánycsirke főzésére, az ovális forma egész hal főzésére.
  4. Fogantyú. Kényelmesen kell pihennie a kézben, és szorosan illeszkednie kell a serpenyőhöz. Jó, ha a gyártó lehetőséget kínál a fogantyú eltávolítására és a serpenyő sütőbe helyezésére. A felhasznált anyagnak a lehető legkisebb hővezető képességgel kell rendelkeznie.

Válasszon az Ön főzőlapjának megfelelően: az égők méretének meg kell felelnie a főzőedény aljának átmérőjének. Ha egy nagy serpenyőt egy kis égőre teszünk, akkor a közepén főtt ételt kapunk, a szélein pedig nyers ételeket.

Melyik tűzhelyhez alkalmas

A titán serpenyők minden típusú tűzhelyen használhatók, elektromos, gáz- vagy akár indukciós főzéshez is. Egy dolgot azonban érdemes megjegyezni. Az indukciós főzéshez speciális edényekre van szükség. azaz olyan anyagokból kell készülnie, amelyek mágnesezhetőek. Az öntöttvas és a rozsdamentes acél a leggyakoribb formái az ilyen típusú főzőedényeknek. Ha van egy nem mágneses serpenyő a házban, elegendő egy speciális adapter. Egyfajta közvetítőként működik a főzőedények és az indukciós főzőlap között.

Élethosszig tartó

Az egyik legfontosabb kritérium minden edény esetében a tartósság. Ha minden gyártási folyamatot betartanak, a titánbevonatú serpenyő hosszú élettartamú. Ne feledje azonban, hogy ha a titániumbevonatot ráfújják, az ilyen konyhai eszközök körülbelül 40 évig is elállnak. Ha a fémfelületre hengeres bevonatot visznek fel, az nem tartós, mert egyenetlenül oszlik el; a titánlemez kissé egyenetlenül oszlik el, és nagyon hajlamos lehet a törésre. A vékony területek egyszerűen átégnek.

A legjobb rozsdamentes acél serpenyők

Az acél serpenyő sokoldalú: nagyon kevés karbantartást igényel, könnyen felmelegszik és sokáig megőrzi a hőt. A rozsdamentes acél modellek különböző típusú tűzhelyeken használhatók: gáz, indukciós, üvegkerámia vagy elektromos tűzhelyeken. Mindenféle étel elkészíthető rajta, de leginkább gyors, magas hőmérsékletű sütéshez alkalmas.

Vitesse VS 2381 gázserpenyő alaplappal

4.9

★★★★★

szerkesztői értékelés

96%

ügyfeleink ajánlják ezt a terméket

A modell méretei 33 cm átmérőjű fedélre és 4,5 cm magas oldalra vonatkoznak. Teljesen összeszerelve a serpenyő súlya 1,65 kg. Tartalmazza a titán bevonatú serpenyőállványt, a rozsdamentes acél rácsot és a fedelet. Mivel a rács és a tálca közepén egy lyuk van, ez azt jelenti, hogy az összes étel nyílt tűzön készül.

Előnyök:

  • könnyűsúlyú;
  • Steakek, bordák és haldarabok egyenletesen átsültek;
  • a termékek megőrzik természetes ízüket és illatukat;
  • Kényelmes formájú fogantyú a fedélen;

Hátrányok:

  • Sok helyet foglal el.

Ez a serpenyő ideális az otthoni grillezés szerelmeseinek, kis kávézók vagy éttermek tulajdonosainak. Nagy mennyiségű étel fér el benne, és könnyen tisztítható a mosogatógépben.

Amet Classic-Prima kerek serpenyő

4.8

★★★★★

szerkesztői értékelés

87%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Az Amet serpenyő formája szabványos, kerek (16 cm átmérőjű és 26 cm átmérőjű). Az edény térfogata mellett a vásárló azt is kiválaszthatja, hogy a serpenyő öntött fogantyúval, réses zsanérral vagy dupla rúddal ellátott fedéllel legyen lefedve. A fedelek anyaga a kínálatban eltérő; van acél és üveg.

Előnyök:

  • a hosszú fogantyú nem fogja fel a tűzhely hőjét;
  • A többrétegű alj egyenletesen osztja el a hőt;
  • az ételek nem égnek a felszínre.

Hátrányok:

  • kívülről nehéz tisztán tartani.

Egy könnyű reggeli nagyon gyorsan főzött ilyen edényekkel. Ezért egy kis kapacitású acél serpenyő a legjobb egy személy számára. A családosok nagyobb modellt választhatnak.

OLVASSA TOVÁBB

10 legjobb tojásfőző

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Gréta Hegedűs

    Melyik az Ön személyes kedvenc titán bevonatú serpenyője a TOP 7 közül? Miért választotta ezt a modellt?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása