...

Top 20 legjobb hófúvógép magánházakhoz: 2021-2022-es értékelés, műszaki leírás és vásárlói vélemények

Hófúvó – a megfelelő választás azoknak, akik nem akarnak sok időt tölteni hólapátolással.

Többféle modell van raktáron.

Hófúvógép kiválasztásakor érdemes alaposan áttekinteni a fajtákat.

Vegye figyelembe a különböző egységek előnyeit és hátrányait is.

Helyszín Név Ár
Top 10 legjobb benzines hómaró
1 PATRIOT Szibéria 68E Tudja meg az árat
2 Huter SGC 8100C Ellenőrizze az árat
3 Denzel GSB-53 Ellenőrizze az árat
4 Mobil K C65B6.5 Ismerje meg az árat
5 Parton PA65227ES Lásd az árat
6 CHAMPION ST246 Ellenőrizze az árat
7 Huter SGC 3000 Ismerje meg az árat
8 MasterYard ML 7522 Tudja meg az árat
9 CHAMPION ST556 Ellenőrizze az árat
10 Huter SGC 4000 Tudja meg az árat
Top 10 legjobb elektromos hómaró
1 Sibrteh ESB-2000 Ismerje meg az árat
2 Denzel EST-51Li Tudja meg az árat
3 ELITECH CM 2E Lásd az árat
4 Hyundai S 500 Ismerje meg az árat
5 AL-KO SnowLine 46E Ismerje meg az árat
6 Daewoo Power Products DAST 3000E Ellenőrizze az árat
7 BAJNOK STE1650 További információ az árról
8 Sibrtech ESB-46LI Ismerje meg az árat
9 Greenworks 80V akkumulátorral Ismerje meg az árat
10 Greenworks G40SS30 2600807 akkumulátor nélkül Ellenőrizze az árat

Típusok és rövid leírás

A hómarók típusai motortípus szerint:

  1. elektromos. Hálózati áramellátás, így a tisztítási terület a vezeték hosszától függ. Alkalmas a nemrég lehullott hó kis mennyiségű eltakarítására. A gazdasági szegmensben bemutatott. Optimális könnyű napi munkához.
  2. Benzin. Önálló működés, kényelmes és nagy teljesítményű. Használható olyan távoli helyek tisztítására, ahová az elektromos egységek nem jutnak el. Drágábbak és karbantartást igényelnek: utántöltés, olajcsere, rendszeres ellenőrzés. Ötször nagyobb termelékenységgel rendelkezik, mint egy elektromos modell.
  3. Újratölthető elemek. Különféle elektromos gépek. Egy bedugott gép akár 3 óra folyamatos hóeltakarításhoz is elegendő. Mobil gépek, mivel kábelek nélkül működnek. De alacsony teljesítmény mellett. Gyakrabban használják kis területek tisztítására.

Melyik hófúvó jobb egy magánlakás számára?

A hókotró kiválasztásának számos kritériuma van egy magánlakás számára. A választás során fontos, hogy a készülék működési elvét és a tisztítandó területet figyelembe vegyük. Ezért mindenekelőtt a kidobott hó mennyiségére és az összegyűjtött hó mennyiségére kell figyelni.

Mikhail Voronov

Mikhail Voronov

A legjobb, ha kétfokozatú gépet vásárol, hogy a csigák forgási frekvenciáját egymástól függetlenül beállíthassa. A kimeneti ernyő felelős a hó beviteléért. De a fő munkát még mindig a csigák végzik. Fontos, hogy olyan hómarót válasszon, amelynek csigái fémből vagy vasból készültek.

A legjobb hódobó berendezéseket speciális csavarral tervezték. A készülék felelős a hó kidobásáért. A készülék konyhakés alakú.

A fúrószegélyek élei 2 típusúak lehetnek – fogazott vagy sima. A legjobb, ha sima csigákkal rendelkező hómarót választunk. Könnyedén megtisztítják a friss havat vagy a hetekig tartó esőt.

A kerti aprítóval könnyű rendet tartani. A legjobb modellek értékelését itt találja.

Az egyes hókotró modellek eltérőek abban, ahogyan haladnak. A nem hajtott gépeket a fogyasztók ritkán részesítik előnyben. Az ilyen gép tulajdonosának kézzel kell vezérelnie a készüléket. A hó szórási távolsága nem haladja meg az 5 métert. Ez egy nagyon rövid távolság, ha a technikát egy nagy területen alkalmazza. Az egyéb beállítások szintén önbeállítóak.

Másrészt az önjáró gépek emberi segítség nélkül is képesek a felszínen közlekedni. A készülék besorolása hasonló az önjáró hófúvókéhoz. Az önjáró hófúvó bármilyen sűrűségű hóval megbirkózik. A nagy területek többnyire kisebb területek tisztítására alkalmasak. De egy ilyen automatikus hómaró sokkal többe kerül, mint az első lehetőség.

A legtöbb fogyasztó a kerekes hómarókat is előnyben részesíti, mivel ezeket a gépeket könnyebb irányítani.

Hogyan válasszunk és mit keressünk?

A hófúvó kiválasztásakor a szakértők azt javasolják, hogy figyeljen a következő árnyalatokra:

  1. A megtekintése. Az eszközök lehetnek önjáró és nem önjáró berendezések. A nem motoros gépeket Ön előtt kell tolni, ami megnehezíti a takarítást. Leginkább a sík felületeken a közelmúltban leesett könnyű hó eltakarítására alkalmas. Majdnem minden elektromos modell nem hajtott, míg a benzines modellek fordítva vannak. A nagy teljesítményű motor lehetővé teszi a kerekek gyors forgását. Van egy vezérlőpanel a gép működtetéséhez. Széles hótér és nagy dobástávolság jellemzi. A minőséget nem befolyásolja a terep.
  2. Osztály. A legkisebb hólapátok elektromos lapátok, amelyekkel könnyen le lehet lapátolni a havat a tetőről. A legstrapabíróbb hómarókat nagyobb területek tisztítására tervezték. Vannak professzionális nyomkövető egységek.
  3. Takarítási terület. Döntsön a tisztítási területről. Ha elég csak a garázsba vezető utat megtisztítani, akkor a kompakt, olcsó modell a megfelelő választás. Egy elektromos készülékre van szükség egy akár 100 négyzetméteres terület gyors megtisztításához. Nagy területek (legfeljebb 2500 négyzetméter) esetén jobb, ha egy benzinüzemű egységet vásárol, mivel gyorsan megbirkózik a terület tisztításával.
  4. Motor teljesítménye. Minél nagyobb a méret, annál gyorsabb és hatékonyabb a hóeltakarítás. De a nagyobb teljesítményű motorokkal rendelkező egységek drágábbak. A ház előtti terület tisztítására 1-2 kW-os készüléket használhat, 5-6 hektárnyi telken 6-7 literrel. ., 1-1,% hektár – 8-9 liter. ., 2 500 m2 felett – több mint 9 liter. . Minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a dobótávolság.
  5. Sebességváltó. Szinte minden önjáró hómaró több sebességfokozatú. Praktikus funkció, mivel a hó magasságától, sűrűségétől és szerkezetétől függően különböző üzemmódokat választhat.
  6. Vödör mérete. Minél szélesebb a vödör, annál több havat tud egyszerre lapátolni. Nem kell többször átmennie ugyanazon a területen, hogy tökéletesen megtisztítsa azt. A kompakt elektromos ásók szélessége legfeljebb 26 cm, így kisebb munkákhoz használhatóak. 115 cm-ig terjedő csigaszélességgel kapható.
  7. csiga anyaga. A műanyag csiga kiválóan alkalmas a könnyű, alacsony magasságú hó eltakarítására, de nagy terhelés alatt megrepedhet. A gumiborítású fémcsiga alaposabb: laza vagy nedves hó esetén is használható. A fogazott acélcsiga gyengébb, mint a többi típus: még a jégdarabokat is képes kezelni.
  8. Hóeltakarítási rendszer. Az elektromos és a nem önjáró benzines egységek egylépcsős rendszerrel rendelkeznek: a havat egy csiga gyűjti össze, majd a kidobó területre dobja. A két tisztítási fázissal rendelkező gépek 3-4 pengés forgó fémszerkezettel rendelkeznek. A havat apró szemcsékre aprítják. A drágább modellek háromlépcsős tisztítórendszerrel rendelkeznek – a legtermékenyebb és leggyorsabb. A gépek három csigával rendelkeznek: az oldalsó csigák felfogják a havat, a középső pedig felaprítja azt. Késeik villámgyorsan felaprítják a havat, és a hócsúszdába dobják.

Hol keresse a véleményeket

A legtöbb online kiskereskedőnél lehetőség van véleményt küldeni. De a legtöbb ilyen véleményt az üzlettulajdonosok rendelik meg.

Ez azért történik, hogy meggyőzzék a potenciális vásárlókat arról, hogy ez az adott üzlet kínálja a legjobb hólapátokat.

Egy alternatív módja a különböző vélemények megtalálásának:

  • írja be egy keresőmotorba (Google, Yandex, stb.). .) a hófúvó neve;
  • hozzá a „reviews” szót.

Ez az a fajta lekérdezés, amelyre a keresőmotorok hivatkoznak:

  • az online boltok véleményező oldalai;
  • Különböző oldalak, ahol közzéteszik a véleményeket (úgynevezett „otzovicki”);
  • Különböző fórumok, ahol bizonyos kérdéseket vitatnak meg.

Az első kettő gyakorlatilag használhatatlan, különösen az első. Végül is, a róluk szóló véleményekért többnyire fizetnek. Tehát a szerzők azt írják, amit az oldal tulajdonosai elrendeltek. A negatív értékeléseket viszont a boltosok gyakran egyszerűen törlik.

Ezekkel az oldalakkal és oldalakkal ellentétben a fórumok sokkal több igaz információt nyújtanak. Végtére is, a felhasználók nemcsak véleményt cserélnek bizonyos eszközökről, hanem mindent megvitatnak róluk.

Természetesen vannak olyan vélemények is, amelyeket a hómarók gyártói vagy eladói fizetnek. De a látogatók és a fórumozók gyorsan leleplezik őket.

A hófúvókról szóló, kifejezetten a fórumokról szóló vélemények megtalálásához adja hozzá a „vélemények fórum” kifejezést a keresősávban a hófúvó modelljéhez. Vagy talál kész linkeket a cikkünk alján.

Népszerű gyártók

A vidéki házak és dácsák tulajdonosai körében a legnépszerűbbek a következő gyártók hófúvói:

  1. Sibrtech – egy cseljabinszki vállalat, amely nagy teljesítményű kompakt kombájnokat gyárt. A modellek elektronikus vezérléssel, hűtőrendszerrel, elektromos vagy benzinmotorral vannak felszerelve. Gyorsan és hatékonyan tisztítják meg a havat és a jeget a felszínről.
  2. Az Elitech egy orosz vállalat, amely 2008 óta van jelen a piacon. A gyártó kínálatában robusztus karbon házzal, erős motorokkal és minőségi hóaprító elemekkel rendelkező gépek találhatók.
  3. Daewoo – koreai márka, amely a 90-es évek elején nyerte el a fogyasztók bizalmát. A termékcsalád praktikus és megbízható kombájnok, amelyek gyorsan megtisztítják a területet a hótól és a jégtől.
  4. A Patriot egy jól ismert amerikai vállalat, amelyet 1973-ban alapítottak. Sok modell létezik kiváló minőségű anyagokkal és összeszereléssel. A gyártó sok fém alkatrészt használ.
  5. A Huter egy német vállalat, amely viszonylag nemrég lépett be az orosz piacra, de sikerült elnyernie a fogyasztók bizalmát. A Hooter hófúvók praktikus és funkcionális gépek, amelyek nagy területek tisztítására alkalmasak.
  6. A Parton egy amerikai vállalat, amely a 10 legnagyobb kerti berendezésgyártó között szerepel. A termékek nagy teljesítményű gépek, amelyek bármilyen időjárási körülmények között üzemeltethetők. 6 és 13 LE közötti gépek.
  7. Hyundai – a kertészeti berendezések jól ismert dél-koreai gyártója. A termékcsalád számos olyan egységet kínál, amelyek utak és nagyobb területek tisztítására használhatók.

Melyik márkát válasszuk??

2021-2022-ben a vásárlók a következő gyártók hómaróit értékelték:

  • Honda – a dekompressziós technológián alapuló multifunkcionális gépeket kínál;
  • A Husqvarna több fokozatú, hidrosztatikus váltóval és kényelmes vezérléssel rendelkező technika;
  • Hyundai – a hómarók funkcionalitással és nagy teljesítménnyel rendelkeznek;
  • Patriot – a gyártó kifejezetten extrém körülményekhez tervezett, gazdaságos motorral ellátott kompakt készülékeket szállít.

Melyik márkát válassza – az ügyfél dönt. Érdemes azonban alaposan tanulmányozni a műszaki leírást és a tulajdonosok véleményét, hogy ne bánja meg a döntését.

Top benzines hómarók

Benzinmotoros hómaró nagy teljesítményű motorral a gyors és hatékony hóeltakarításhoz. A készülék kiválasztásakor érdemes értékelni annak teljesítményét, méreteit és egyéb paramétereit. A top 10-es lista segítségével könnyen megtalálhatja az Ön számára megfelelőt.

PATRIOT Szibéria 68E

Nagy teljesítményű hókotró 11 lóerős motorral. 60 cm-es munkaszélességgel, fényszóróval és elektromos indítóval lehetővé teszi nagy területek gyors megtisztítását.

Szabad kézi vezérlés az egykezes működtetéshez.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 60 cm;
  • dobási távolság – 10 m;
  • Fém csiga anyaga;
  • teljesítmény – 6,5 l. .;
  • üzemidő – 3 óra.;
  • súly – 96 kg.

Előnyök:

  • Kényelmes működés;
  • könnyű és megbízható indítás;
  • nagy kerekek 14 évre;
  • Kiválóan alkalmas nagy területek megtisztítására.

Hátrányok:

  • ki kell cserélni az olajat a motorban;
  • Nem praktikus vezetőgörgők (nyolcas számmal leírva).

Huter SGC 8100C

A készüléket nagy területek tisztítására tervezték. Könnyen takarítható egy erős hóesés után. Erős, tizenegy lóerős motorral felszerelt, olcsó AI-92-es benzint fogyasztó motor.

220 V-os hálózatra csatlakoztatható.

Elektromos áram hiányában kézi indítót lehet használni.

Jellemzők:

  • Munkaszélesség – 70 cm
  • csiga anyaga – fém;
  • 11 liter teljesítmény. .

Előnyök:

  • kitartó pályák;
  • gyors jégdarabolás;
  • LED-es fényszóró;
  • könnyű kezdés.

hátrányok:

  • kis hasmagasság;
  • A kar rögzítőlemeze gyorsan deformálódik.

Denzel GSB-53

Minőségi kivitelű, praktikus gép. Enyhén lehullott hó eltakarítására szolgál. Hatékony kis területeken.

Tökéletesen tisztítja az utakat, felhajtókat és a garázst.

A gépet kemény és egyenletes felületek tisztítására használják.

Könnyű és fordulékony.

Jellemzők:

  • A munkaszélesség 53 cm;
  • dobási távolság – 11 méter
  • A csiga anyaga fém;
  • 6,5 literes teljesítmény. .;
  • súly – 58,3 kg.

Előnyök:

  • elegáns megjelenés;
  • gyorsan és könnyen elindítható;
  • kiváló dobótávolság;
  • fényszóró.

Hátrányok:

  • alacsony teljesítmény;
  • kényelmetlen fogantyúk.

Mobil K C65B6.5

A készüléket tisztítási utak tisztítására tervezték. Nagy szilárdságú acélból készült robusztus csigával felszerelve. Nagy kerékátmérőjének köszönhetően kiválóan tisztítja az útburkolatot.

A sebességet egy megbízható variátor állítja be.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 65 cm;
  • dobótávolság – 12 m;
  • csiga anyaga – fém;
  • űrtartalom – 6,5 liter. .;
  • 100 kg súly.

Előnyök:

  • erős motor;
  • a hó távoli kidobása;
  • könnyű használat;
  • manőverezhetőség.

Hátrányok:

  • magas költségek;
  • rendszeres diagnosztika és karbantartás.

Parton PA65227ES

A Parton hófúvó tökéletesen megbirkózik a vidéki ház melletti terület megtisztításával. Hat előre- és két hátrameneti sebességgel, a munkafelületen lévő karral vezérelve.

Az erős négyütemű motornak és az elektromos indítónak köszönhetően gyorsan elindul.

manőverezhető.

Könnyen kezelhető.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 69 cm;
  • A dobótávolság 10 m;
  • csiga anyaga – fém;
  • teljesítmény – 6.5 l. .;
  • súly – 102 kg.

Előnyök:

  • Könnyen indítható az elektromos indítóról;
  • széles sebességtartomány;
  • nagy teljesítmény;
  • minőségi anyagok;
  • gyors hóaprítás.

Hátrányok:

  • magas ár;
  • alacsony garancia.

CHAMPION ST246

Kis területek tisztítására szolgáló gép. A frissen leesett utak hó eltakarítására használják. A motor AI-92 benzinnel működik. Tartály kapacitása 1,6 liter.

Elindítja a kézi indítót.

Egylépcsős tisztítórendszerrel felszerelve.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 46 cm;
  • a csiga anyaga gumi;
  • teljesítmény – 2,2 l. .;
  • súly – 26 kg.

Előnyök:

  • kompakt méret;
  • kényelmes használat;
  • elfogadható ár;
  • vonzó megjelenés.

hátrányok:

  • alacsony teljesítmény;
  • nincs a hóelvezetés irányának távvezérlésű beállítása a fogantyún.

Huter SGC 3000

Robusztus gép kis területek takarítására; négyütemű motorral. Kézi karral felszerelve a hó szórási irányának beállításához.

A csiga még a kemény havat és jeget is felaprítja.

A csúszkák védik a vödröt a sérülésektől munka közben.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 52 cm;
  • dobótávolság – 9 m;
  • a csiga anyaga gumi;
  • kapacitás – 4 liter. .;
  • súly 43 kg.

Előnyök:

  • nagy tartály;
  • gyors indítás;
  • kiváló minőségű aprítás;
  • jó teljesítmény.

Hátrányok:

  • gumírozott műanyag csiga;
  • nincs sebességbeállítás.

MasterYard ML 7522

Benzinmotoros gép kerékkioldó rendszerrel. Kompakt méret és nagy teljesítmény a gép mindenhol használható.

Nagy szilárdságú fémből készült test és acélból készült csiga.

Rövid idő alatt nagy mennyiségű munkát végezhet el.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 56 cm
  • dobótávolság – 12 m;
  • A csiga anyaga fém;
  • 6,5 literes teljesítmény. .;
  • súly – 72 kg.

Előnyök:

  • stílusos design;
  • tágas tartály;
  • acél csiga;
  • erős motor;
  • gyors kezdés;
  • sodródás.

Hátrányok:

  • kényelmetlen művelet;
  • a hajtószíj gyorsan meghibásodik.

CHAMPION ST556

A gép nagy mennyiségű hó eltakarítására alkalmas. Nagy teljesítményű motorral szerelve a könnyű indítás és a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás érdekében.

A vödör magassága speciális sílécekkel állítható be.

Az ernyő akár 180 fokban is elforgatható.

A kerekek kiváló tapadással rendelkeznek.

Kormányról működtetett sebességváltó.

Jellemzők:

  • 56 cm munkaszélesség;
  • csiga anyaga – fém
  • teljesítmény – 5,5 l. .;
  • 75 kg súly.

Előnyök:

  • Mérsékelt ár;
  • könnyen és gyorsan elindítható;
  • jó külső kialakítás;
  • Kiváló száraz hóeltakarítás;
  • Hosszú, egyenes szakaszok optimális tisztítása.

Hátrányok:

  • kényelmetlen művelet;
  • a tömörített hó gyenge tisztítása.

Huter SGC 4000

Önjáró hófúvó, amely kiválóan tisztítja a kis területeket. 5,5 lóerős, négyütemű motorral felszerelve.

A csiga 56 cm szélességben fogja fel a havat, és a sok fogának köszönhetően gyorsan felaprítja azt.

nagyon manőverezhető.

nincs csúszás jeges körülmények között a mélyen kiálló kerekek miatt.

Jellemzők:

  • A munkaszélesség 56 cm;
  • a csiga anyaga fém;
  • teljesítmény – 6,5 l. .

Előnyök:

  • optimális ár;
  • minőségi anyagok;
  • nagyszerű aprító;
  • jó jég mobilitás.

Hátrányok:

  • nehéz;
  • rosszul bírja a nedves havat.

A minőség és megbízhatóság szempontjából legjobb modellek áttekintése

Denzel GSB-53

Benzinmotoros hókotró könnyű hó eltakarítására különböző terepeken. Szélessége miatt

és munkamagasságának (53, illetve 51 cm) köszönhetően a gép képes nagy mennyiségű törmeléket eltakarítani nagy területekről.

A modell önjáró, így nem igényel kezelőt. Elég, ha a gépet bármely irányba irányítja, és figyelemmel kíséri a munka minőségét.

A gép fogazott fémcsigával van felszerelve. Ez a készülék segít a hó aprításában és közvetlenül egy tartályba irányításában. Az újrahasznosított üledéket 11 méterrel arrébb dobják ki. De ne feledje, az ernyőt kézzel kell beállítani.

A gumiabroncsok mély futófelülettel rendelkeznek. Nincs csúszás a jeges utakon. A nagyméretű kerekek biztosítják a gép nagy terepjáró képességét.

Minden kezelőszerv a konzolon található: a felhasználó hozzáférhet a működési paraméterek beállításához. kompakt méretek (63×76.5×59 cm). A hókotró könnyen tárolható szűk helyen, és működés közben könnyen áthajtható a kis utakon is.

Jellemzők:

  • motortípus – négyütemű, benzinmotor;
  • motorteljesítmény – 6.50 . .

Előnyök

  • gyors indítás nagy hidegben;
  • tömörség;
  • széles fogás, dobótávolság;
  • erős motor;
  • Könnyű kezelhetőség;
  • viszonylag csendes működés.

Hátrányok

  • kényelmetlen fogantyúk;
  • műanyagból készült adapter.

PATRIOT PS 603

Kompakt, önjáró benzinmotoros hómaró a nagyobb gépek minden tulajdonságával rendelkezik.

Kizárólag csapágyakat és nem perselyeket használnak a szerkezetben. bronzból készült csigakerék, amely tízszeresére növeli a modell élettartamát. A fő előnye, hogy a gépet a piacra kerülés előtt beállították és tesztelték.

Erős, saját fejlesztésű motorral felszerelve, amely viszont állandó pihenés nélkül képes megbirkózni a nagy mennyiségű munkával. Széles sebességtartományt kínál, és nincs összekapcsolás

Fém fogazott csiga, amely képes a hó eltakarítására a jeges foltokról. A csiga munkaszélessége és magassága (56, illetve 40 cm), valamint a hószórás távolsága (10 méter) ideális a közmunkások számára. A hócsúszda minden irányban és szögben forgatható (max. 190 fok), így a hó egy kijelölt területen repül le.

Jellemzők:

  • Motortípus – benzinmotor, négyütemű;
  • motorteljesítmény – 6.50 . .

Előnyök

  • jó teljesítmény;
  • Funkcionalitás és tömörség;
  • könnyű kezelhetőség;
  • jó üzemanyag-fogyasztás;
  • kiváló flotáció;
  • olcsó üzemeltetés.

Előnyök

  • nem található.

CHAMPION ST656

Benzinmotoros önjáró hómaró teljes sebességváltóval, beleértve az 5 előremeneti sebességet is

és 2 visszafelé.
Tökéletes a ház körül és a környéken lévő bármely területre.
A téli tetőszelepes motor öntöttvas hengerbéléssel hosszú élettartamot biztosít, és könnyű indítást biztosít alacsony hőmérsékleten is.

Az acél kivezetőcső biztonságosan kezel nagy mennyiségű fagyott, nedves havat. Az acélfogú csiga hatékonyan töri fel az omlós, tömör havat és a jégkéreggel borított havat.

A gép speciális futófelülettel rendelkezik a csúszós felületek elkerülése érdekében. A motor fojtószeleppel és szellőzőnyílásokkal van felszerelve, így nagy sebességnél is alacsony zajszintet biztosít.

Állítható hószórás távolság; a gép csigával aprítja a havat. A hófogó szélessége és magassága (56 és 51 cm) segít nagy területeket rövid idő alatt megtisztítani.

Jellemzők:

  • motortípus: négyütemű, benzinmotor;
  • motorteljesítmény – 6.50 . .;
  • tartálykapacitás – 3.6 .

Előnyök a

  • felhasználóbarát kezelőpanel;
  • Többféle sebesség;
  • Kompakt és csendes;
  • a csiga minőségi munkája;
  • megbízható összeszerelés;
  • erős motor;
  • gazdaságos üzemanyag-fogyasztás.

Hátrányok

  • forgatónyél;
  • súly.

Daewoo Power Products DAST 2500E

Jó, viszonylag olcsó elektromos hófúvó gumi-metál csigával a hatékony takarításhoz

aszfaltig. Ideális burkolt kőutak tisztítására.
A kő sérülése elkerülhető.
A munkaszélesség és a hóeltakarítási magasság (45 és 25 cm), valamint az állítható hószórás (1 m és 10 m között) biztosítja, hogy az udvarok szinte pillanatok alatt megtisztíthatók legyenek. A fényes LED-es fényszórónak köszönhetően sötétedés után is takaríthatja a havat.

A GRAB and GO sima csigás meghajtási rendszerrel előreviszi a gépet. Panelen keresztül, egykezes működtetés. A robusztus ABS ház megakadályozza a gép sérülését a szűk kanyarokban.

A fő jellemzője az akár 200 fokos kilövési szög. A hó egyenletesen szóródik szét az út szélén, így biztosítva a tiszta és rendezett söprési eredményt.

Speciális futófelület a kerekeken a jobb felületvédelem érdekében. A gyártó további mobilitási elemeket is beépített a korábban felszerelt kerekek sérülése esetére.

Jellemzők:

  • A motor típusa elektromos;
  • motorteljesítmény – 3.40 . .

Előnyök

  • mély vödör;
  • Állítható hószórás távolság;
  • jó erő;
  • a fényszóró jelenléte;
  • puha fogás;
  • Kiváló minőségű tisztítás a sínek károsodása nélkül;
  • csendes működés.

Hátrányok

  • rövid kábel;
  • Rosszul bánik a jéggel.

A legjobb elektromos hófúvók

Az elektromos hófúvók nagy keresletnek örvendenek a nagy teljesítményük miatt. A népszerű márkák tucatnyi modellt kínálnak minden ízlésnek megfelelően: utak és nagy területek tisztítására. A TOP 10 a legjobb, optimális tulajdonságokkal rendelkező egységeket foglalja magában.

Sibrtec ESB-2000

Sík felülettisztító egyfokozatú csigás rendszerrel.

Az összecsukható fogantyú megkönnyíti a gép tárolását.

Könnyen manőverezhető és szállítható kerekeken.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 46 cm;
  • dobótávolság – 9 m;
  • A csiga anyaga gumi;
  • Erőteljes 2 kW;
  • súly – 15 kg.

Előnyök:

  • csendes működés;
  • jó hószórás;
  • gyorsan és könnyen tisztítható;
  • egyértelmű utasítás.

hátrányok:

  • a zsinór útban van;
  • rossz jég eltávolítása.

Denzel EST-51Li

Vezeték nélküli készülék a könnyű hó eltakarítására az udvari területekről.

Lítium-ion akkumulátorral felszerelve.

51 cm szélességig megragadja a havat és a megfelelő irányba dobja azt.

A fejlámpának köszönhetően a sötétben is lehet dolgozni.

Könnyen vezethető.

Műszaki adatok

  • 51 cm széles markolat
  • csiga anyaga – gumi;
  • teljesítmény – 2 kW;
  • A fejlámpa jelenléte – igen;
  • súly – 20 kg.

Előnyök:

  • akkumulátortöltő mellékelve;
  • kényelmes használat;
  • anyagminőség;
  • kis ár.

hátrányok:

  • alacsony teljesítmény;
  • nem lapátolja a tömörített havat.

ELITECH CM 2E

Olcsó és könnyen kezelhető gép kiváló tulajdonságokkal. 50 cm hó és 33 cm hóig terjedő hótakaró.

Nincs kellemetlenség munka közben.

Az összeszerelő és szétszerelő készüléket tartalmazza.

Jellemzők:

  • munkaszélesség – 50 cm;
  • A dobótávolság 3-8 m;
  • csiga anyaga – gumi;
  • 1,8 kW;
  • súly – 16 kg.

Előnyök:

  • kompakt méret;
  • stílusos design;
  • hetekig tartó hó eltakarítása;
  • A megadottnál több kidobás.

Hátrányok:

  • a hó elakad a szíj és a motor területén;
  • Magas energiafogyasztás.

Hyundai S 500

Gép nagy teljesítményű motorral és LED-es fényszóróval. Túlterhelés elleni védelemmel felszerelve. Egygombos indítás. Gyors hólapátolás akár 6 méteres távolságra is.

A hatótávolság a hó sűrűségétől és állapotától függ.

Jellemzők:

  • A munkaszélesség 46 cm;
  • kilövési tartomány – 3-6 m;
  • a csiga anyaga gumi;
  • teljesítmény – 2 kW;
  • súly – 14,2 kg.

Előnyök:

  • Legfeljebb 20 cm-es havat kezel;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • kényelmes fogantyú;
  • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok:

  • zajos motor;
  • kényelmetlen fényszóróbeállítás.

AL-KO SnowLine 46E

Jól kiegyensúlyozott modell elfogadható áron. A készülék csendes motorral rendelkezik.

Ideális a hó eltakarítására az udvaron és az utakon.

Automatikus kikapcsolás a motor túlmelegedésének elkerülésére.

könnyű kezelhetőség.

Jellemzők:

  • Munkaszélesség – 46 cm;
  • Kiürítési tartomány – 10 m;
  • csiga anyaga – gumi;
  • teljesítmény – 2 kW;
  • súly – 15 kg.

Előnyök:

  • nagy teljesítmény;
  • hővédelem;
  • összecsukható fogantyú;
  • minőségi csigák.

Hátrányok:

  • 2 cm-nél kevesebb havat dob ki rövid távolságra
  • nem vágja a jeget.

Daewoo Power Products DAST 3000E

Nagy teljesítményű, modern gép. Könnyen használható és karbantartható.

Sötétben vagy havas körülmények között is használható.

Biztosítja a terület gyors átfésülését.

Kevés erőforrást használ.

Könnyű és fordulékony.

Előnyök: A fejlámpa lehetővé teszi a sötétben való munkavégzést:

  • munkaszélesség – 51 cm;
  • dobótávolság – 1-12 m;
  • a csiga anyaga gumi;
  • teljesítmény – 3 kW;
  • súly – 16,8 kg.

Előnyök:

  • tömörség;
  • hatalom;
  • A száraz hó gyors eltakarítása;
  • kényelmes működés.

Hátrányok:

  • Nem veszi fel a nedves havat;
  • Hosszú vezeték szükséges;.

BAJNOK STE1650

Költségvetési gép alapfunkciókkal. Alkalmas tartós használatra zord körülmények között. A motor zajtalanul működik.

A ház előtti utak rövid idő alatt megtisztíthatók.

Könnyű kezelhetőség minden körülmények között a jó terepképességnek és a kényelmes beállításoknak köszönhetően.

az ellenőrzések nagyon egyszerűek.

Még egy lány is megbirkózik vele.

Jellemzők:

  • Munkaszélesség – 50 cm;
  • csiga anyaga – gumi
  • teljesítmény – 1,6 kW;
  • 16 kg súly.

Előnyök:

  • Teljesítmény;
  • alacsony ár;
  • kiváló terepjáró mobilitás;
  • egyszerű indítás és működtetés.

Hátrányok:

  • zajos működés;
  • kis kerekek.

Sibrtec ESB-46LI

Akkumulátoros egység a kis területeken nem összetapadt hó könnyű eltakarításához. Minőségi, nagy teljesítményű motorral felszerelve.

LED-es zseblámpa a sötétben történő munkavégzéshez.

A gép támasztókerékkel van felszerelve és könnyű súlyú.

Ez manőverezhetőséget biztosít.

Jellemzők:

  • A munkaszélesség 46 cm;
  • 7 m dobótávolság;
  • csiga anyaga – gumi;
  • súly – 16 kg.

Előnyök:

  • gyorstöltés;
  • nincsenek drótok;
  • nincs dízelmotor;
  • könnyen használható;
  • gumicsiga.

Hátrányok:

  • a szagot munka közben;
  • Egy kis kilövő ernyő.

Greenworks 80V akkumulátorral

Nagyszerű hólapátoláshoz kis mennyiségben. Akkumulátorral működik, amely rövid idő alatt feltöltődik és akár három órán át folyamatos munkát biztosít.

széles csigával gyorsan elvégzi a munkát.

Nagyon egyszerű a működése.

Előnyök:

  • munkaszélesség – 50,8 cm;
  • 6 méteres dobótávolság;
  • csiga anyaga – gumi-műanyag
  • 16 kg súly.

Előnyök:

  • hatalom;
  • mobilitás;
  • egygombos indítás;
  • nagy kapacitású akkumulátor;
  • gyorstöltés.

Hátrányok:

  • csavaros kupakok a klipszek helyett;
  • Nem lapátolja a nedves havat.

Greenworks G40SS30 2600807 akkumulátor nélkül

Kompakt modell nagyszerű segítő lesz a kertben. A készüléket úgy tervezték, hogy könnyen tisztítsa a ház területeit. A motor a benzinmotoros társaihoz hasonlóan működik.

A készülék csendesen működik és nem rezeg.

könnyen irányítható.

Jellemzők:

  • A munkaszélesség 30 cm;
  • a csiga anyaga gumi-műanyag;
  • Súly – 16 kg.

Előnyök:

  • kompakt méret;
  • A laza hó lapátolása 20 cm mélységig;
  • kevés helyet foglal;
  • könnyen kezelhető.

Hátrányok:

  • A felső rész nem választható le az alsó részről;
  • magas költség.

El tudod hinni a fórumokon lévő véleményeket

Bármilyen felülvizsgálat ezen a fórumon nem több, mint egy adott hófúvó modell tulajdonosának személyes véleménye.
Tehát minden visszajelzés szubjektív.

az ember, bármilyen okból kifolyólag, vár valamit, de amit kap, az vagy az, amit vár, vagy valami más.

Ezenkívül a hókotrók működési feltételei is eltérőek.

Az egyik eltávolítja a friss havat, és nincs probléma. Mások két hétig tartó minőségi hóval és jégkéreggel küzdenek.

Természetesen az első esetben bármilyen hazai (kézi) hómaró megfelel, a második esetben pedig csak egy nagyon erős és nehéz önjáró modell.

A legtöbb esetben a felülvizsgálat alapja a gép használatának teljes tapasztalata, beleértve:

  • karbantartás;
  • javítás.

A gépet megfelelően használják és karbantartják, így az rendkívül hatékony a hóeltakarításban. Mások figyelmen kívül hagyják a kézikönyvet vagy a használati utasításokat. Ezért a készüléket rossz üzemmódban használják.

Ez okozza a hibát:

  • hatékonyan dolgozni;
  • gyorsan lebomlik.

És azok, akik nem használják megfelelően a hómarót, nem mindig vallják be.

Ezért kell átfogóan foglalkozni a fórumokon érkező visszajelzésekkel. Nemcsak magukat a véleményeket, hanem más felhasználók reakcióit is. Végül is, a valódi vélemények nem mindig objektívek.

Az egyik, miután elolvasta a fizetett véleményeket, hatalmas teljesítményt várt egy olcsó és gyenge hófúvótól, és csalódott az eredményben. Mások nem sajnálták a pénzt egy nagy teljesítményű gépre, és ezért nagyon elégedettek az eredménnyel.

Egy harmadik személy összehasonlítja hómaróját a szomszéd gépével, elfelejtve az osztály és a költségek közötti különbséget, így vagy elégedetlen, vagy éppen ellenkezőleg, el van ragadtatva.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Viktor Varga

    Mit fontos figyelembe venni a hófúvógép vásárlásakor? Melyik a leghatékonyabb modell és mi alapján értékeljük? Mekkora terület tisztítására alkalmasak? Milyenek a vásárlói tapasztalatok ezekkel a gépekkel? Milyen kiegészítő funkciókkal rendelkeznek? Fontos a könnyű kezelhetőség és a zajszint csökkentése is? Köszönöm a válaszokat és az ajánlásokat!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása