...

A legjobb hajómotorok | Top 12: Rangsor 2022 + Vélemények

Hajómotorok minősítése
Név Értékelés Jelölés
1 Tohatsu M3.5B2S 4.87 A legjobb ár-érték arány
2 Yamaha 3 BMHS 4.81 A legnépszerűbb motor
3 Hidea HD 3.5FHS 4.75 Magas fokú karbantarthatóság
4 Honda BF2.3DH SCHU 4.62 A legmegbízhatóbb csónakmotor
5 Mercury F3.5M 4.59 Legjobb felszerelés
6 Johnson 3.5 4.55 Hátsó fogaskerék
7 Toyama TA3.5 4.47 Egyszerű kialakítás. A legnagyobb fordulatszámú motor
8 Hangkai M3.5 4.39 Legjobb ár
9 Mikatsu M3.5FHS 4.28
10 Yamabisi T3,5BMS 4.09

A legjobb motorgyártók 3,5 literes motorokhoz. .

A japán márkák hagyományosan a csónakmotorok piacán tartják a kezükben a pálmát: Yamaha

(Yamaha),
Tohatsu
(Tohatsu),
Honda
(Honda) és
Suzuki
(Suzuki). Motorjaikat mindig a magas üzemidőre, a szilárd építési minőségre és a könnyű kezelhetőségre tervezték. De ezek is elég sokba kerülnek. Ráadásul a legtöbb japán egység önjavítása lehetetlen, és a műhelyekben történő karbantartás ugyanolyan megterhelő a zsebeknek, mint a vásárlás. Japán motorok azoknak, akik értékelik a minőséget és a megbízhatóságot, és hajlandóak fizetni érte.

Az amerikai márkák nem maradnak le a japánok mögött. Merkúr

(Merkúr) és
Johnson
(Johnson) – népszerű, nagy hírnévvel rendelkező márkák. Minőségben nem rosszabbak, mint a japán egységek, de egy kicsit olcsóbbak, mind a vásárlás, mind a szervizelés tekintetében. Elvileg ezek a cégek egy szintre hozhatók, de ha a katalógusok sokszínűségéről van szó, a felkelő nap országából származó gyártók a győztesek.

Természetesen nem nélkülözheti a kínai márkákat, amelyek egyre inkább átveszik a piacot. Az ország cégei már régóta nem másolják a külföldi márkákat, és saját hajómotorokat gyártanak, amelyek minősége csak kissé rosszabb, mint a kiváló japán gyártóké. A fő előny itt az ár. Az olyan motorok, mint a Toyama

(Toyama),
Hankai
(Hangkai) és
Hidea
(Hidea) már régóta keresett a fogyasztók körében, akik nem akarnak túlfizetni egy nagynevű névért. Ezenkívül a kínai egységek könnyen karbantarthatók és könnyen javíthatók, ami szintén nagyon fontos.

Ez nem az összes márka a piacon, de még közülük is sokan választhatnak. Ahogy mondják, minden ízlés és pénztárca. Robusztus, tartós erőművet szeretne – válassza a japán márkát. Nincs kedve fizetni egy szép logóért és egy hangzatos névért – fontolja meg a kínai opciót. És azok számára, akik a középutat keresik, ott vannak az amerikaiak…

A legjobb elektromos csónakmotorok értékelése

A csónakok villanymotorjai csak most kezdenek keresetté válni Oroszországban, de Európában, Amerikában és az Egyesült Államokban aktívan használják őket. Ezeket az egységeket megfizethető ár jellemzi, ha nem veszi figyelembe az akkumulátorokat és a töltőket. Környezetbarát és csendes működésűek, jó műszaki értékekkel rendelkeznek.

HDX 86X

A Hondex nemrég kezdett el elektromos motorokat gyártani hajókhoz. Az egyik legjobb legújabb konstrukció a HDX 86X, amelynek űrtartalma 1,2 liter.. A készülék vízhűtéses és 13,2 kg súlyú, így könnyen szállítható, akár egyedül is. A készülék olyan hajókhoz alkalmas, amelyek teljes tömege emberekkel együtt nem haladja meg az 1400 kg-ot. A tolóereje a csúcsponton akár 38 kg is lehet.
A Minn Kota Endura C2 30 hasonlóan népszerű változatával összehasonlítva ez a készülék maximális sebességnél és 84 amper terhelésnél is akkumulátort igényel. Ez gyors gyorsulást és 15 km/h maximális hajósebességet eredményez, de ez a szám nem stabil, mert a hajó teljes súlyától függ. A fő hátránya a teljes készletben van, mert az akkumulátort külön kell megvásárolni. Ahhoz, hogy hosszú ideig lehessen a vízen vezetni, a gyártó azt javasolja, hogy vásároljon egy 100 Ah-s akkumulátort. Mindez negatívan befolyásolja a teljes költséget, de a készülék minősége és képességei megéri.

Előnyök:

  • 1,2 literes teljes motorteljesítmény..
  • A készülék meglehetősen csendes működése a 2 lapátos légcsavarral és kipufogórendszer nélkül.
  • Legfeljebb 1400 kg önsúlyú és 920 mm-es farmagasságú hajókon használható.
  • Jó ár-érték arány.

Hátrányok:

  • Az akkumulátor megvásárlásának szükségessége, ami meglehetősen drága.
  • Ha vízen közlekedik, helyet kell biztosítani az akkumulátornak.

Minn Kota Endura C2

Ez a modell kiváló alternatíva a benzinmotorok számára. Alkalmas kisebb gumicsónakok és lassú hajók vagy horgászok számára. A modell azzal a szándékkal készült, hogy egy kompakt motort készítsen, és ez tökéletesen sikerült. Kis mérete ellenére a design nagyon jó és funkcionális.
2 lapátos hajócsavarral rendelkezik, amely könnyen áthalad az algás terepen, és ha elakad, könnyen kioldható a hátrameneti sebességváltóval, bár a sebesség alacsony, így a csónak 5 km/h-ra gyorsul fel. Ez a csúcsérték, és a legmagasabb fokozatban történő előrehaladáshoz. Ezekkel a jellemzőkkel a készülék 30 amper fogyasztása. A fogyasztók szerint a csónakmotor és a tartozékok könnyen elférnek az autó csomagtartójában. A készülék súlya mindössze 7 kg, de ajánlott 100 Ah-s akkumulátort használni a teljesítményhez, így a súly azonnal megnő. A többi elektromos modellhez hasonlóan csendesen működik, és nem kerül kipufogógáz a vízbe vagy a légkörbe.

Előnyök:

  • Szinte nincs zaj működés közben.
  • Nincs kipufogórendszer.
  • Kisebb méret és súly.
  • Autóban, a csomagtartóban szállítható.
  • Kiváló minőségű konstrukció és tervezés.
  • Megfizethető ár.

Hátrányok:

  • Telepíteni kell és helyet kell találni egy akkumulátornak a hajóban.
  • Nagyon alacsony vízsebesség, amely akár 5 km/h is lehet.

Hogyan válasszunk 3,5 liter alatti motort?. .?

A 3,5 literes motorok műszaki paraméterei. Sokkal kisebb helyigényűek, mint erősebb testvéreik. Először a motor lökettérfogatára figyeljen

. Közvetlenül kapcsolódik a kimenő teljesítményhez, de kissé változhat. Minél nagyobb a hangerő, annál gyorsabban éri el a motor a maximális fordulatszámot.

A löketek és a hengerek számát nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ilyen motorok szinte mindig kétüteműek és egyhengeresek. És a semleges sebesség elérhetősége

egyértelmű előny. Nem minden motor rendelkezik vele, és ez nagy különbséget jelent a végső költségben. Semleges nélkül is lehet élni, de sokkal kényelmesebb vele, mivel a propeller mozgása csak akkor indul el, amikor elfordítod a gázgombot, nem pedig indítás után.

Egy másik fontos paraméter a sebesség

, pontosabban a hatótávolságuk. Minél magasabb a max, annál gyorsabban hajtja a motor a hajót. A tartomány lehetőséget ad arra, hogy nagyon lassan menjen, például vadászat vagy horgászat közben, vagy elég gyorsan.

Az is jó, ha megnézzük, milyen hűtőrendszert használnak

. Két lehetőség van: levegő és víz. A léghűtéses motorok általában gyorsabban felmelegednek, de sokkal egyszerűbb és olcsóbb a gyártásuk. A vízhűtés lehetővé teszi, hogy a motort a lehető legnagyobb mértékben a túlmelegedés veszélye nélkül lehessen üzemeltetni.

Osztályozás

A hajtásláncról

1. Elektromos.

Általában olcsó és kompakt modellek, amelyek könnyen felállíthatók vagy eltávolíthatók a biztonságos tárolásra szolgáló biztonságos helyre történő szállításhoz. Alacsony zajszintjük miatt általában a vízen való mozgáshoz használják, ahol a szennyező kibocsátású, zajos gépek használata tilos.

2. Kétütemű benzin.

Nagyon könnyű, de zajos és falánk egységek, amelyek folyékony üzemanyaggal működnek. A benzin és a motorolaj keverékét szokás az ajánlott arányban használni. Ezeknek a gépeknek korlátozott az élettartama, és az üzemanyag nagy része a kipufogógázzal együtt a vízbe kerül.

3. Négyütemű benzinmotorok.

üzemanyag-hatékonyabb modellek, amelyek 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot igényelnek, mint a kétüteműek. Nincs szükség előzetes üzemanyag-előkészítésre, az olaj és a benzin külön-külön töltődik fel.

Hogyan indulnak el

  1. 1. Kézi – a leggyakoribb és a legolcsóbb a kis mérete miatt. Zsinórral indít az üzemanyagszivattyú szivattyúzása után. Erőre van szükség, de nem ritka, hogy a szalagok megnyúlnak a zsinór rántása után.
  2. 2. Elektromos – a motor a kulcs elfordításával vagy egy gomb megnyomásával aktiválódik, és bekapcsolja az indítót. Azonban a termék ára és mérete növekszik, amelyet nehéz lesz eltávolítani a hajóról használat után, hogy biztonságos helyen tárolja a tárolást. Az indításhoz akkumulátorra is szükség van.
  3. 3. Combi – kézzel vagy indítóról indítható.

Működési mód szerint

1. Rumpel-kormányzás – a motorforgatógomb használatával.

2. Távirányítású, speciálisan erre a célra átalakított kormánylapátokkal.

Top 10. Yamabisi T3,5BMS

Értékelés (2021): 4.09

  • Műszaki adatok
  • Ország: Kína
  • Teljesítmény (l. .): 3,5
  • A motor hengerűrtartalma (cc). cm): 75
  • Sebességtartomány: 4200-5500
  • Hűtés: vízhűtés
  • Fogaskerekek: előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 13

Fiatal kínai márka, amely még csak most szerzi meg piaci részesedését, és ezért viszonylag olcsó motorokat gyárt csúcsfelszereltséggel. 75 köbcenti van a forgattyúházban és 5500 fordulat/perc. Nem a legjobb teljesítmény, de egészen elfogadható a PVC csónakok számára 200kg-ig. A motor vízhűtéses, így nem kell aggódni a túlmelegedés miatt nagy igénybevétel esetén. Semleges sebességgel is rendelkezik, ami nagyon kényelmes. Külön kiemelendő az előkeverő rendszer, amely az üzemanyagot és az olajat egymástól függetlenül keveri össze. Ez nagyon kényelmes a kétütemű modellek esetében, mivel nem kell az üzemanyagot saját maga összekeverni a tankolás előtt.

Előnyök és hátrányok

  • Előre keverő rendszer
  • Különböző légcsavarok állnak rendelkezésre
  • Elektronikus gyújtás
  • Csak 1,1 literes tartály
  • Csak rövid holtfát használ
  • Kis áttétel

Tohatsu

A Tohatsut 1922-ben alapították Tokióban. 1935-ben gyártotta első kétütemű külmotorját. Az 1980-as évek végén a vállalat együttműködési megállapodást kötött egy amerikai partnerrel, és négyütemű motorok gyártásába kezdett.

Termékválaszték

A márka széles modellkínálata a könnyű és nehéz vízi járművek különféle módosításaiból áll. A legszembetűnőbb példák:

– Tohatsu MFS 2 motorok.5 S. Ezek kis teljesítményű négyütemű egységek, amelyeket kis, kétüléses típusú halászhajókhoz terveztek.

– Tohatsu MFS 20E S motorok. A termékcsalád négyüléses túrahajókhoz készült modelleket tartalmaz, amelyek többfunkciós kormányrúddal vannak felszerelve.

– Tohatsu motorok MFS 50W ET L. A nagy és közepes méretű hajóknak szánták, fokozatmentes sebességszabályozással rendelkeznek, és alkalmasak a tengeren történő pergetésre.

– Tohatsu M 5 S motorok. Ezek kétütemű motorok horgászathoz és vízi vadászathoz.

– Tohatsu M 50 EP S motorok. Nagy teherbírású és vontatóhajókon használják őket.

Top 9. Mikatsu M3.5FHS

Értékelés (2021): 4.28

  • Jellemzők
  • Ország: Dél-Korea
  • Teljesítmény (LE). .): 3,5
  • Motor hengerűrtartalom (cc). cm): 72
  • Sebességtartomány: 4000-5500
  • Hűtés: vízhűtés
  • Fogaskerekek: előre
  • Száraz tömeg, kg: 12

A Tohatsu egy igazi középút. Közepes teljesítményű csónakmotor alapfelszereltséggel és egyszerű csomagtervezéssel. Itt semmi sem különbözteti meg a versenytársaktól. Nincs gond a javításokkal. 72 cm3 hengerűrtartalmú forgattyúsház és 5500 fordulat/perc csúcsfordulatszám. A hajó lassan gyorsul, de nem kell aggódnia a motor túlmelegedése miatt. Az egyszerű kialakítás ellenére vízhűtéses, és a kipufogógáz a légcsavaron keresztül távozik. Ez nagyon csendesen működik, azonban a hajót csak előre mozgathatja. Nincs semleges, így indításkor ki kell emelni a holtfát a vízből.

Előnyök és hátrányok

  • Hosszú kormányrúd
  • Univerzális farokrögzítő
  • Gazdaságos energiafogyasztás
  • csak egy sebességfokozat
  • Nagyon lassú gyorsulás

A motorok jellemzői

A hajóhoz való megfelelő motor kiválasztásához fontos, hogy a vevő ismerje annak alapvető jellemzőit. Mivel a csónakmotorok, bár szerkezetileg egységesek (pl. a szerelési módszerek szabványos választékával), meglehetősen összetett eszközök, és számos jellemzővel rendelkeznek. Ezek a funkciók a következők:

  • motorteljesítmény (általában lóerőben, ritkábban kW-ban kifejezve)
  • elmozdulás
  • fordulatszám (rpm)
  • áttételi arány
  • a légcsavar átmérője és osztása
  • fogaskerekek száma
  • a hajó farához való rögzítés módja (vagy a holtfa hossza; van egy rövid S vagy hosszú L láb, amely 381 vagy 508 mm-es far magasságnak felel meg)
  • vezérlés (kormányzott, távirányítású vagy vegyes)
  • felhasznált üzemanyag
  • súly és méretek

Ilyen nagyszámú jellemzőből választani elég nehéz lesz minden vásárló számára, de ez nem igazán szükséges, mert, mint korábban említettük, a hajókon való használathoz a legtöbb jellemzőt egységesítik.

Például a legtöbb csónakhoz (a könnyű PVC felfújható csónakoktól a kis fém csónakokig) a 381 mm hosszú S típusú farokrögzítő a standard választás. A légcsavarok átmérőjét és osztását a gyártó automatikusan választja ki a motor teljesítménye és fordulatszáma stb. alapján..

Így a vevők feladata nagymértékben egyszerűsíthető azáltal, hogy az áruk kiválasztásakor elemzett jellemzők számát minimálisra csökkentik. A másodlagos jellemzőket elhagyva csak három fontos jellemző van:

  • motorteljesítmény
  • légcsavar átmérője
  • motor súlya

Ezeket a jellemzőket használták fel a csónakmotorok piacának alábbiakban bemutatott összehasonlító elemzéséhez.

Top 8. Hangkai M3.5

Értékelés (2021): 4.39

Legjobb ár A legolcsóbb csónakmotor, amely 15%-kal kevesebbe kerül, mint legközelebbi versenytársa.

  • Jellemzők
  • Ország: Kína
  • Teljesítmény (l. .): 3,5
  • A motor hengerűrtartalma (cc). cm): 49
  • Fordulatszám-tartomány: 4200-5300
  • Hűtés: levegő
  • sebességváltó: előre
  • Száraz tömeg (kilogramm): 9.7

A csúcsmárkák motorjai mindig drágák, és nem teszik lehetővé, hogy pénzt takarítson meg. Mint mindig, a kínai gyártók megmentik a helyzetet. Hankai M3.5 – A legolcsóbb csónakmotor, amely kevesebb mint 12 ezer rubelbe kerül. Ez azt jelenti, hogy szabványos farokrögzítővel rendelkezik, és nincs teleszkópos rúdja. Persze egy ilyen motortól nem is várnánk sokat. A léghűtéses légcsavarok korlátozott üzemidővel és megnövekedett terheléssel rendelkeznek. A maximális fordulatszám a Hankaj-val szintén nem a legmagasabb, ami azt jelenti, hogy a hajó lassan veszi fel a sebességet. Nagyszerű karbantarthatóság. A motor önállóan javítható, és száraz állapotban kevesebb mint 10 kilogrammot nyom.

Előnyök és hátrányok

  • Legolcsóbb motor
  • Könnyűsúlyú
  • Kis forgattyúház térfogat
  • Lassú gyorsulás
  • Gyenge hűtőrendszer

Merkúr 9.9 MH TMC (247cc)

A hajómotorok teteje 9.9 .. ez a modell több okból is bekerült. Ezt a PM-et a japán fejlett technológia alapján tervezték, a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően. Ez a motor az egyik leggazdaságosabb a kategóriájában. Használható a hajón való mozgáshoz különböző vizeken, beleértve a sekély vízben való mozgást is, mivel dőlésszöge különböző pozíciókban állítható.

Merkúr 9.A 9 MH TMC könnyen kezelhető. Figyelemre méltó az alkatrészek korrózióállósága, a kivitelezés erőssége miatt. A sebességváltó aljzatának alakját úgy optimalizálták, hogy a hullám könnyen levágható legyen, így csökkentve a légellenállást és növelve a hajó sebességét ahelyett, hogy csökkentené azt.

Top 7. Toyama TA3.5

Értékelés (2021): 4.47

A lehető legegyszerűbb motor közvetlen meghajtással és teleszkópos gémmel, amely bármelyik farhoz rögzíthető.

Legnagyobb fordulatszámú motor Maximális fordulatszám 9000, ami majdnem kétszerese a legközelebbi riválisának.

  • Jellemzők
  • Ország: Kína
  • Teljesítmény (LE). .): 3,5
  • Motor hengerűrtartalom (cc). cm): 60.2
  • Sebességtartomány: 5000-9000
  • Hűtés: levegő
  • Fogaskerekek: előre
  • Száraz tömeg, kg: 8.1

Első pillantásra ez a csónakmotor inkább egy fűnyírónak tűnik. Hogy őszinte legyek, van egy csomó közös, csak ahelyett, hogy a trimmer rúd itt van telepítve a holtfa egy propellerrel. Ennek a kialakításnak az előnye a lábhossz növelésének képessége. Teleszkópos. A motor bármelyik farokrészhez csatlakoztatható, szerelt vagy helyhez kötött. Egy másik határozott előny – fordulatszám. Végsebességnél a motor 9000 fordulat/perc fordulatszámot produkál, és ez 3,5 literhez képest sok nyomaték. . A zajos működés azonban áldozatot jelent. Mint a semleges sebesség hiánya. A hasonló elrendezésű motorok nincsenek felszerelve velük.

Előnyök és hátrányok

  • Teleszkópos küllő
  • Bármelyik gerincoszlopra felszerelhető
  • Könnyű súly
  • Magas fordulatszám
  • Hangos működés
  • Csak első sebesség

Ötödik hely Toyama TM9.8FS

A 99.000 rubel (négyütemű) átlagos ára egy kínai négyütemű motor, amelynek japán neve Toyama, amelyről a japánok soha nem hallottak. A Mennyei Birodalomból származó fenevad erejét a 209 köbcentiméteres motor adja.

Ez a motor tisztességes építési minőséggel rendelkezik, és rendelkezik a meghirdetett tolóerővel, mérsékelt zajjal és jó gazdaságossággal, amely minden négyütemű motorra jellemző. A Toyama TM9 motor egyik jelentős hátránya.8FS egy magas ár, majdnem százezer rubelbe kerül, ami drága a kínai gyártók számára, mivel egy kis felárral lehet venni az időt tesztelt Yamaha bár egy kétütemű.

toyama motor 9.8 négyütemű

Toyama TM9 specifikációk.8FS

Előnyök: Tisztességes minőség Gazdaságos használat

Hátrányok: Magas költségek

Top 6. Johnson 3.5

Értékelés (2021): 4.55

Hátsó sebességváltó Motor hátrameneti és hátrameneti sebességgel. Ritka opció 3,5 LE-ig terjedő egységekhez.

  • A jellemzők
  • Ország: USA
  • Teljesítmény (l. .): 3,5
  • Motorteljesítmény (cc. cm): 77.8
  • Sebességtartomány: 4500-5500
  • Hűtés: víz
  • Fogaskerekek: előre/semleges/hátramenet
  • Száraz tömeg, kg: 13,5

15-20 évvel ezelőtt az amerikai Johnson márkát tartották a legjobbnak a piacon, és nem volt versenytársa. Ma már számos gyártó, köztük a kínaiak is megelőzték, de továbbra is tisztességes modelleket gyárt. E motor megkülönböztető jellemzője a visszatekerési sebesség rendelkezésre állása. 3,5 literes motorokhoz. . ritkaság. Könnyű kezelhetőség biztosított. Ehhez jön még a márka összes motorjának magas építési minősége. Az alkatrészek azonban problémát jelenthetnek. A szükséges alkatrészeket megtalálhatja az interneten, de a kiskereskedelmi üzletekben ritkán kaphatók. Hátránya a magas üzemanyag-fogyasztás: 4 liter óránként nagy szó egy ilyen jármű esetében.

Előnyök és hátrányok

  • Hátsó fogaskerék
  • Vonzó kialakítás
  • Nehézségek az alkatrészek megtalálásában
  • Alig kapható az üzletekben

A Suzuki DT9 motor előnyei.9AS:

1. Kényelmes sekélyvízi működés;

2. Megfelelően optimalizált reteszelőrendszer a tolatáshoz

3. Praktikus motor a szállításhoz a kompakt, összecsukható fogantyúnak köszönhetően

4. Intelligens kialakítású kipufogórendszer

5. Megnövelt hengerűrtartalom 284 köbcentiméter és alacsony, 33 kg-os tömeg.

A 20 literes súlycsoportban.. fogyasztóink véleménye szerint a legjobb a legendás koreai márka képviselője volt

Mikatsu M20FHS

Költség: 126 900 rubel.

A Mikatsu már több mint 15 éve van a piacon! Az évek során bebizonyította ügyfeleinek, hogy képes felvenni a versenyt a nagy japánokkal és amerikaiakkal, és még mindig pénzt takarít meg a karbantartási és beszerzési költségeken!

A Mikatsu M20FHS – egy motor, amely egy jól ismert „bolti kollégán” – egy 18 lóerős Tohatsu 2 ütemű motoron – alapul..

A dél-koreai gyártó összegyűjtötte a „japán” legjobb aspektusait a motorháztető alatt, miután számos hasznos manipulációt végzett a karburátorral, a hengerrel, a légcsavarokkal és a tatra, miközben új szintre emelte a specifikációkat, és valami igazán egyedülállót hozott létre!

A Mikatsu M20FHS egyedülálló jellemzője, hogy a „legjobb elmék és hozzáértő kezek” erőfeszítéseit Mikatsu M9 kereskedelmi név alatt álló motorra lehetett fejleszteni.9FHS ENDURO. Figyelemre méltó, hogy 326 köbcentiméteres hengerűrtartalommal és 20 teljes értékű lóerővel ez a motor nem igényel regisztrációt.

Top 5. Mercury F3.5M

Értékelés (2021): 4.59

Jobb felszereltség A motor maximális mennyiségű elektronikával rendelkezik, amit ilyen teljesítményű motoroknál ritkán látni.

  • Jellemzők
  • Ország: USA
  • Teljesítmény (l. .): 3,5
  • Motor hengerűrtartalom (cc). cm): 85
  • Sebességtartomány: 4600-6000
  • Hűtés: víz
  • Fogaskerekek: előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 17

Ha első pillantásra úgy gondolja, hogy az árcédula indokolatlanul magas, javasoljuk, hogy nézze meg közelebbről. A Merkúr úgy döntött, hogy minden elektronikus fejlesztését ebbe fekteti bele. A motor rengeteg érzékelővel és riasztóval rendelkezik. Nem kell aggódnia a túlmelegedés miatt. A villanymotor létfontosságú ereje Európában és az Egyesült Államokban is keresett, és nemrég vált népszerűvé Oroszországban is. Az olajszint is állítható. Egyébként az olajat itt nem kell összekeverni az üzemanyaggal. A motor négyütemű, amely 3,5 literes motorral. . sokat. A felszereltség miatt azonban hátrányai is vannak. Először is, az alacsony karbantarthatóság, másodszor pedig a szerkezet viszonylag nagy súlya. Ki kell békülni vele.

Előnyök és hátrányok

  • Rengeteg kiegészítő elektronika
  • A négyütemű rendszer
  • Csendesen fut
  • Túlmelegedés elleni védelem
  • Az alacsony karbantarthatóság
  • Magas üzemanyag-fogyasztás
  • Súly 17 kilogramm

Kiválasztási szabályok

Annak meghatározásához, hogy melyik hajómotor a jobb, figyelembe kell venni a főbb jellemzőket és néhány sajátosságot, amelyeket ismernie és figyelembe kell vennie. A mesterek számos paramétert azonosítottak. Az egyik legfontosabb a motor típusa lesz. A hajóegységek lehetnek:

  • Az elektromos motorokat Európában és az USA-ban gyakran használják, de Oroszországban nem olyan régen még keresettek. A fő előnyök a csendes működés, a környezetbarátság, a költség, de meg kell vásárolni egy extra akkumulátort és töltőt.
  • Benzinmotorok – szabványos motor, amely az üzemanyag elégetését használja a hajócsavar forgatásának és a hajó mozgásának beindításához. Két- és négyütemű modellekben kaphatók. Az elsők egyszerű kialakításúak, olcsók és ergonomikusak, de teljesítményben alulmaradnak egy négyüteművel szemben. A kialakításnak köszönhetően megbízhatóbbak, szennyezett vízben, rossz minőségű üzemanyaggal is működhetnek. A második változat szerkezetileg összetettebb és modernebb, de kevésbé megbízható. De környezetbarát és nagyobb teljesítményű.

A motor típusán kívül más jellemzők közül is választhat:

  • Teljesítmény – a hajó méretétől és súlyától, a hajóban tartózkodó személyek számától közvetlenül függő paraméter. Például 1-2 ember számára, nehéz felszerelés nélkül, egy 5 liter alatti modell is elegendő lehet.. Ezek az egységek rövid távolságokra alkalmasak. Ha legfeljebb 3 ember és nem sok rakomány van a hajón, a 10 literes kapacitás is megfelelő lehet.. A hosszú távú utazás teljes felszereléssel egy 20-25 literes motor vásárlását javasolja.. és így tovább. Az ilyen egységek egyszerre akár 8 embert is szállíthatnak.
  • Méret – a hajó méretéhez hasonlónak kell lenniük. Ha rossz modellt választ, fennáll a veszélye annak, hogy a hajó hátsó részén nagy szöget képez, és akkor a fedélzeten a kényelem azonnal elvész. A kis hajók kompakt, legfeljebb 2 literes tartállyal rendelkező egységeket választhatnak.
  • A hajócsavar merülési mélysége a hajómotorok fontos jellemzője, amely meghatározza a gépek élettartamát, a teljesítmény alkalmazásának ésszerűségét és egyéb tényezőket. Fontos figyelembe venni a hajó magasságát és a merülés mélységét.
  • kormányzás – távoli és közvetlen modellek. Az első modell hosszú hajókhoz alkalmas, ahol a kormánylapát a deszka közepén helyezkedik el. A második lehetőség – kormányzás kormányrúddal. Ez lehetővé teszi a gép mechanikus forgatását. Maga a típus robusztusabb, alkalmas közepes és kis méretű hajókhoz, amikor rövid ideig kell a vízen mozogni.
  • A márka nem a legfontosabb paraméter a választáskor, de ezt is érdemes megnézni. A kezdőknek ajánlott a világpiac vezetőinek változatait vásárolni, és a tapasztaltaknak jó lesz az orosz vagy kínai modellekkel, de a bevált márkákra is figyelniük kell. oktatás 1 A kezdőknek ajánlott a világpiac vezetőinek változatait vásárolni.

Ha olyan motort vásárol, amely már használatban volt, fontos, hogy ellenőrizze az általános állapotot, az egység működését, vagy 3-5 napot vegyen igénybe, hogy befusson, és ellenőrizze közvetlenül működés közben. Természetesen a legjobb, ha új termékeket vásárol, ezek garanciával rendelkeznek, és biztosak lehetünk a problémamentes működésben. Ha nincs pénze, akkor válassza ki a legjobb kínai hajómotort megfizethető áron, vagy halassza el a vásárlást egy ideig, amely alatt pénzt takaríthat meg.

Top 4. Honda BF2.3DH SCHU

Értékelés (2021): 4.62

A legmegbízhatóbb csónakmotor A magas minőségéről és megbízhatóságáról ismert modell. Számos online teszt megerősíti.

  • Jellemzők
  • Ország: Japán
  • Teljesítmény (l. .): 2,3
  • A motor hengerűrtartalma (cc). cm): 57
  • Sebességtartomány: 5000-6000
  • Hűtés: kényszerített levegő
  • Fogaskerekek: előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 13,6

Ha a csónakmotor kiválasztásakor mindenekelőtt azt szeretné, hogy a lehető legmegbízhatóbb legyen, akkor az Ön választása a Honda. Aligha versenyezhet bárki ezzel a japán márkával termékeinek hosszú élettartamában. És itt jönnek be a BF2 előnyei.3DH SCHU nem ér véget. Viszonylag kis lökettérfogat és teljesítmény mellett a motor 6000 fordulat/perc nyomatékot termel. Ez azt jelenti, hogy nagyon gyorsan felveszi a maximális sebességet, de még mindig nem érdemes túlterhelni a motort. Léghűtéses. Erőltetett, de még mindig rosszabb, mint a víz. A Honda motorok hátrányai a magas karbantartási költségek. A motorok nem olcsók, és ha elromlanak, sok pénzt kell fizetni.

Előnyök és hátrányok

  • Nagyon jó minőségű alkatrészek
  • Megbízható összeszerelés
  • Rengeteg nyomaték
  • Hosszú gyártói garancia
  • Alacsony karbantarthatóság
  • Drága karbantartás
  • Magas árcédula

Összehasonlító táblázat

Ranglista hely / Név Szakértői megítélés Ár, RUR.
Elektromos motorok hajókhoz
Minn Kota Endura C2 34 98 a 100-ból 19 770 – 20 990
HDX 50L 90 a 100-ból 17 000 – 18 700
Intex 68631 85 a 100-ból 15 576 – 21 480
Kétütemű csónakmotorok
Huter GBM-35 96 a 100-ból 16 790 – 18 469
Toyama T18BMS 92 a 100-ból 112 300
Mikatsu M3.5FHS 90 a 100-ból 35 900
HDX T 2.6 CBMS 85 a 100-ból 21 200
SEA-PRO T 2.6S 82 a 100-ból 19 600 – 20 900
Négyütemű csónakmotorok
Mikatsu MF5FS 100-ból 100 69 900
Honda BF2.3DH SCHU 95 a 100-ból 82 000 – 82 900
HDX F9.8 BMS 90 a 100-ból 113 500
SEA-PRO SMF 18 88 a 100-ból 24 600 – 30 000

*Az árak 2022 februárjában érvényesek

Amellett, hogy a funkciók a rangsorban kap egy leírást a modellek, valamint néhány ajánlást a felhasználók és a szakértők, hogy segítsen az ügyfeleknek választani a megfelelő terméket.

Nemcsak a benzinmotorok, hanem az egyre népszerűbbé váló elektromos motorok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezért minden terméket három csoportba sorolunk kialakításuk szerint:

  • elektromos hajómotorok
  • kétütemű csónakmotorok
  • négyütemű csónakmotorok

A rangsor rövid összefoglalóval zárul, kiemelve az egyes kategóriák vezetőit és azok megkülönböztető jellemzőit.

Top 3. Hidea HD 3.5FHS

Értékelés (2021): 4.75

Magas fokú karbantarthatóság A motort úgy tervezték, hogy bármelyik modulhoz könnyen hozzáférjen, így biztosítva a magas fokú karbantarthatóságot még a terepen is.

  • Műszaki adatok
  • Ország: Kína
  • Teljesítmény (l). .): 3,5
  • Motor hengerűrtartalom (cc). cm): 75
  • Sebességtartomány: 4200-5300
  • Hűtés: víz
  • Fogaskerekek: előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 13

A Hidea egy fiatal kínai gyártó, amelyet az különböztet meg, hogy képes meghallgatni az ügyfeleit. Ezt a modellt a vállalat ügyfeleinek szem előtt tartásával tervezték, így sokan úgy vélik, hogy ez a legjobb ár-érték arányú termék. Fő jellemzője a nagyfokú karbantarthatóság. Minden modulhoz gyors hozzáférést biztosít, és nem kell az egész motort végigjárni, hogy egy adott részhez eljusson. Ennek ellenére nem biztos, hogy egyáltalán szükséged lesz javításra. Az építési minőség nagyon magas szintű, és az árcédula nem sokkoló. Igaz, a fordulatszám-tartomány nem a legnagyobb, de egy PVC csónakhoz ez elég jó.

Előnyök és hátrányok

  • Javítható kivitel
  • Olcsó karbantartás
  • A tatfedélzet cseréjének lehetősége
  • Ésszerű ár
  • Kis üzemanyagtartály
  • Hangos működés

Ügyfélválasztás és felhasználói igények

Amikor arról van szó, hogyan válasszunk csónakmotort, a felhasználói vélemények nagy szerepet játszanak a történetben. A listák összeállításakor nem csak a gyártó állításai, hanem a tulajdonosok megjegyzései is vezéreltek minket. Tehát elvileg a fenti listák bármelyike „népi választásnak” nevezhető, mivel minden modell kiérdemelte a felhasználók bizalmát.

Nem ésszerű külön minősítést készíteni, mert a „népszavazási” kritérium túlságosan homályos. Lehetetlen minden teljesítménykategóriát lefedni, és az ár és a minőség közötti egyensúlyt egy éterben megtalálni. Mielőtt tehát az emberek „hangját” megszólítanád, meg kell határoznod a motor alapvető jellemzőit. És itt egy kis útmutató a kezdők segítésére.

Top-2. Yamaha 3 BMHS

Értékelés (2021): 4.81

A legnépszerűbb motor A motor nagyszámú értékeléssel és teszttel rendelkezik a neten. A modell népszerűsége a márka hírnevének és hírnevének köszönhető.

  • Jellemzők
  • Ország: Japán
  • Teljesítmény (l. .): 3
  • A motor hengerűrtartalma (cc). cm): 70
  • Sebességtartomány: 4500-5500
  • Hűtés: víz
  • Fogaskerekek: előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 16,5

A Yamaha az egyik legjobb hajómotorgyártó, függetlenül attól, hogy milyen erősek. Most már van egy 3,5 literes egységünk. ., Semleges sebességgel és távirányítós csatlakoztathatósággal. Ritka egy ilyen teljesítményű motor esetében. Száraz állapotban alig több mint 16 kilogramm. Nem a legkönnyebb motor, különösen a forgattyúsház 70 cm3-es térfogatával. Külön említést érdemel az automatikus üzemanyag-keverő rendszer. A motor kétütemű, de az üzemanyaghoz olajat adnak. Csak egy speciális tartályba kell önteni. A vízhűtési rendszer szintén örömére szolgál, mivel lehetővé teszi, hogy a motort a végsőkig futtassa anélkül, hogy félnie kellene a túlmelegedéstől.

Előnyök és hátrányok

  • Távirányító opció
  • Számos teszt a neten
  • Automatikus olaj-üzemanyag keverés
  • Névre szóló márka
  • Viszonylag nagy súly
  • Kis olajteknő kapacitás

A vizsgált motorok összehasonlító táblázata

Külső motor Ár (t.dörzsölje) Max. sebesség (km/h) Gyorsulás 0-tól max. sebesség (sec) Zaj (üresjárat/közepes/max). fordulatszám), dB(A):s Tömeg (kg).) Garancia (év) Értékelés
Honda BF10 157 27,4 16 59/75/90 42 6 4/5
Lehr 9.9 propán 145 25 17 66/80/92 39,8 3 3/5
Mariner/Mercury F9.9 137 31,5 15,7 60/79/92 37,6 5 5/5
Suzuki DF9.9A 129 28,7 16,5 60/78/91 39 5 4/5
Tohatsu MFS9.8 131 30,5 18 60/79/92 37 5 4/5
Yamaha F9.9JMHL 165 30,9 15,8 59/77/91 39 3 5/5

A Motor Boat & Yachting magazinból

Címkék
Honda Lehr Mercury Suzuki Tohatsu Yamaha Honda Lehr Mercury Suzuki Tohatsu Yamaha

Top 1. Tohatsu M3.5B2S

Értékelés (2021): 4.87

A legjobb ár-érték arányú motor optimális műszaki jellemzőkkel, magas építési minőséggel és vonzó árcédulával.

  • Műszaki adatok
  • Ország: Japán
  • Teljesítmény (l). .): 3,5
  • A motor hengerűrtartalma (cc). cm): 74.6
  • Sebességtartomány: 4200-5300
  • Hűtés: víz
  • Sebesség előre/semleges
  • Száraz tömeg, kg: 13

A japán Tohatsu márka nem gyakran kínál a rajongóknak kedvező árú megoldásokat, még a 3,5 literes motorok esetében sem. . De vannak kivételek, amelyek közül az egyik most előttünk áll. a legkisebb méretű hajó a Tohatsu termékcsaládban, mégis optimális teljesítményt és hagyományosan magas építési minőséget kínál. A motor vízhűtéses és semleges fordulatszámú. Így nem kell mindig felemelni a kormánykereket indításkor. Ezzel sincs gond, hiszen csak 13 kilogrammot nyom. Igaz, a motor fordulatszáma nem a legmagasabb, de ez csak azt befolyásolja, hogy milyen gyorsan éri el a végsebességet.

Előnyök és hátrányok

  • Minőségi kézművesség
  • Vonzó ár
  • Takarékos üzemanyag-fogyasztás
  • Vízhűtéses
  • Rövid holtfa
  • Alacsony maximális sebesség

a rangsor élére

Suzuki DF9.9A

  • Ár – 129 000 rubel.
  • Végsebesség 28,7 km/h.
  • Gyorsulás 0-tól max-ig.Sebesség – 16,5 mp.
  • Zaj – 60/78/91 dB.
  • Súly – 39 kg.
  • 5 év garancia.

Hasonlóképpen a Mariner F9.9 a Suzuki DF9.9 legkisebb lökettérfogatú motor és 208 cm3.lásd. De valamivel jobban pörög, az optimális teljesítménye 9,79 literes.. 5200 és 6200 fordulat/perc közötti fordulatszámon érték el. Ez egy kéthengeres motor, opcionális külső üzemanyagtartállyal.

Építési minőség – 4/5

  • A Suzuki mérnökei folyamatosan próbálják csökkenteni a motorok súlyát, ami egy kissé megbízhatatlannak tűnő motorkonstrukciót eredményez. De ez nem érinti a mai kórtermet. Nemcsak minőségi összeszerelés és felszerelés, de a megjelenése sem hagy kétséget afelől, hogy. Ráadásul 5 év gyártói garancia is van rá.

Teljesítmény – 4/5

  • A Suzuki DF9 teljesítményéről.A 9A pont középen helyezkedik el, 28,7 km/órás végsebessége 16,5 másodperc alatt éri el a 28,7 km/órás végsebességet. Mai tesztünkben egy Suzuki modellt teszteltünk hosszú lábbal, ami nem teljesen megfelelő (nem tudtuk S-lábbal kapni). A „short-boost” motornak valamivel jobb eredményeket kellett volna mutatnia. Az alacsony sebesség nagyon jó, nagyon gyorsan eléri a kezdeti sebességet, és a hajó könnyen, ellenállás nélkül repül.

Kényelem – 3/5

  • A kényelemben a Suzuki sem dönt rekordot. Üresjáratban 60 dB zajszintet produkált, ami összehasonlítható a Tohatsu és a Mariner modellekkel, de a kényelem szempontjából elmarad a Honda-tól. Közepes fordulatszámon a zajszint 78 dB, maximális fordulatszámon pedig eléri a 91 dB-t, ami szintén átlagos érték az általunk ma tesztelt motorok között. A sajátosság az, hogy a maximális motor fordulatszámon adott ki egy csomó fröccsenés, amelyek biztonságosan repült a csónakba, de ez a viselkedés a motor, mi nagyrészt tulajdonítani annak a ténynek, hogy a teszt volt egy modell egy hosszú (L) lábát.

Könnyű használat – 5/5

  • A kormányrúd egy több gyűrűből összeállított fogantyú. A legvégén található a sebességváltó vezérlése, mögötte középen pedig a kipörgésgátló gyűrű. Első pillantásra nem tűnik túl praktikusnak, de néhány kör után világossá vált, hogy ez a vezérlés nagyon kényelmes.

Összességében – 4/5

  • Suzuki DF9.A 9A nagyon jó benyomást tett ránk a kivitelezés és a használhatóság tekintetében. És az ár nagyon kedvező. Bár még akkor is, ha volt egy szabványos, rövid daiduw, a Yamaha még mindig verte a Suzuki sebesség szempontjából.

Következtetések

A márkaválasztás kérdése nem egyértelmű, és nincs egyetlen helyes válasz.

Néhányan hajlandóak túlfizetni a márkáért, alternatíva nélkül. Ez egy jó megoldás, ha anyagilag készen állsz rá. Ne feledje, hogy még a jó japán gépeket is szervizelni kell. Vigyázzon motorjára sok szezonon át.

Néhányan pénzt akarnak megtakarítani, és kínai megfelelőket választanak. Figyelembe véve az értékesítési statisztikáinkat és a garanciális alkalmazások számát, a kínai motorok elég jól működnek, és nem okoznak gondot. Különböző kínai márkákat használtunk ki, és összességében a benyomásaink pozitívak, nem szégyelljük a motorjainkat.

Nézze meg ezt a videót, és nézze meg, hogy talál-e további információkat magának

Mindenesetre nem lehet végleges következtetést levonni, a végső döntés mindig Önön múlik. Reméljük, hogy a blogon és a YouTube-csatornánkon található információk lehetővé teszik, hogy helyes és megalapozott döntést hozzon.

Termelés

A vállalat a különböző kapacitású egységek széles választékát kínálja az ügyfeleknek, a különböző működési és vezérlési sémák, valamint azok jellemzői tekintetében.

Kétütemű

A motor forgattyús tengelyfordulatonként két dugattyúmozgással működik.

Pozitív jellemzők:

  • csendes futás;
  • alacsony súly a 40 literes teljesítményű egységeknél..;
  • magas nyomatékérték;
  • nagy megbízhatóság;
  • Csökkentett méret, alkalmas mélyedésekkel rendelkező hajókhoz;
  • alacsony gyorsulás;
  • hibátlan működés minden időjárási körülmények között és nehéz terhelések esetén.

A hátrányok közé tartoznak:

  • magas zajszint alacsony és közepes fordulatszámon;
  • Magasabb üzemanyag- és olajfogyasztás.

Négyütemű

Az erőforrás két forgattyús tengelyfordulat alatt négy dugattyúmozgással működik. A Tohatsu termékek a legjobb teljesítményt nyújtják még a legigényesebb igényekkel rendelkező ügyfelek számára is.

Pozitív jellemzők:

  • könnyedség;
  • nagyobb hatalom;
  • nagy megbízhatóság;
  • továbbfejlesztett funkcionalitás;
  • számos lehetőség;
  • CARB és EPA megfelelés;
  • stílusos design.

TLDI technológiával

Nagy teljesítményű közvetlen befecskendezési technológiát alkalmaz a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése, valamint az olaj- és üzemanyag-fogyasztás jelentős csökkentése érdekében. Eléri a négyütemű motor erényeit, miközben megtartja a kétütemű motor teljesítményét.

TLDI – Kétütemű alacsony nyomású közvetlen befecskendezés.

Pozitív jellemzők:

  • könnyű indítás minden időjárás esetén a légcsappantyú bezárása nélkül;
  • elektronikus fordulatszám-beállítás alapjáraton;
  • alacsony rezgés;
  • kényelmes, szinte füstmentes és csendes működés;
  • Nem kell benzint és olajat keverni;
  • Sima utazósebesség.

Yamaha Motor Company

A Yamaha Motor nem csak hajómotorok, hanem csónakok, motorkerékpárok, motoros szánok, motoros szánok, hangszerek és hangszerek legnagyobb gyártója a világon. A vállalatot 1888-ban alapították, és ma több mint kétszáz hajtómü modifikációt gyárt felfújható hajókhoz, kisméretű hajókhoz, jachtokhoz, dingikhez és sportcsónakokhoz.

Termékválaszték

Hét alaptartomány. Az orosz viszonyokhoz igazítva:

– Yamaha Hi-Tec motorok. Kétütemű motorok elektronikus befecskendező rendszerrel.

– Eredeti Yamaha motorok. A termékcsalád alacsony költségű, jó teljesítményű tagjai.

– Yamaha Four Storke motorok. A termékcsalád négyütemű egységeket tartalmaz alacsony farmagasságú kis hajókhoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Avgustin Simon (author)

    Kedves Olvasó! Szereted a hajózást? Érdekelnek a legjobb hajómotorok? Most megtekintheted a 2022-es rangsort és véleményeket ezekről a motorokról. Azonban lenne egy kérdésem: Melyik hajómotor szerepelt a legnagyobb meglepetés számodra az esetleges listán? Köszönöm válaszodat!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása