...

Top 18 legjobb légtisztító: Értékelés 2022

Ivan Omelchenko

A légtisztítók egyre népszerűbbé váltak 2022-ben. A többlépcsős szűrőrendszernek köszönhetően a háztartási készülékek képesek a legkisebb porszemcsék 99,5%-át felfogni, amelyek a vírusok és baktériumok vektorai. A legjobb légtisztítók rangsorában szereplő modellek hatékonyan tudnak küzdeni a növényi spórák, a városi szennyezés, a cigarettaszag és a háziállat szőr ellen. A párásítók és légtisztítók optimális lakóklímát teremtenek a lakásban, és csökkentik az akut légúti fertőzések és a Covid-19 kockázatát.

A cikk tartalma

A legjobb légtisztító lakásokba: Philips AC2729

A legjobb ár-érték arányú vásárlás

Philips AC2729 légtisztító

Előnyei: ez a 2 az 1-ben klímaberendezés párásítja és tisztítja a levegőt a szennyező anyagoktól, káros gázoktól, baktériumoktól és vírusoktól akár 60 m2-es helyiségekben. A légtisztító kialakítása bármilyen belső térhez alkalmazkodik: felszerelhető hálószobában, gyerekszobában vagy folyosón. A kis görgők javítják a mobilitást, és még egy törékeny lány is mozgathatja a készüléket a lakásban.

A háztartási légtisztító Wi-Fi modullal rendelkezik, amely szinkronizálódik az okostelefonjával. A Philips Home alkalmazással távolról vezérelheti a készüléket, módosíthatja az üzemmódokat és a beállításokat. Tisztítóereje nagyon nagy: a 0,003 mikron méretű részecskék 99,99%-át eltávolítja, ami több tízszer kisebb, mint az ismert vírusok mérete.

A légáram hátulról lép be a tisztítóba, ahol egy előszűrő fogadja (a durva por, a szőr és a pelyhek felfogják). Továbbá van egy szénszűrő lemez, amelynek fő feladata, hogy elnyelje az összes kellemetlen szagot a lakásban. A fő HEPA-szűrő felfogja a toxinokat, allergéneket, penészspórákat és aeroszolvegyületeket.

A PM2.5 érzékelő figyeli a levegő minőségét, és ennek megfelelően állítja be a tisztítás intenzitását. A Philips AC2729 párásító 500 ml/h párásítási kapacitással és 7 literes víztartállyal rendelkezik.

Hátrányok: nincs

A listák legjobbjai

A legjobbakról beszélve nemcsak a teljesítményük minősége, hanem a megfizethetőségük is. Nem mindig a legdrágább berendezés a legjobb, mivel néha túlfizetünk a márkáért. Ezért a következő jelöléseket javaslom:

  • az ár és a minőség tekintetében;
  • Egy közepes méretű lakás esetében.

A legjobb légtisztító-párásító ár és minőség tekintetében

A városi lakásoknak jobb mikroklímára van szükségük, és nem mindig lehet drága termékeket vásárolni. A költségvetési lehetőségek között tisztességes, képes kiváló minőségű tiszta levegőt a szennyeződésektől és rövid idő alatt párásítja azt. Ide tartozik a Sharp KC-D51RW is.

Sharp KC-D51RW légtisztító és párásító nyitott oldalsó tartállyal

Ezt a modellt legfeljebb 38 négyzetméteres helyiségre tervezték.., ideális stúdió vagy egy hálószobás lakásokhoz. Alternatívaként felváltva bekapcsolhatja a különböző helyiségekben, és a kívánt tisztítási és párásítási szint elérésekor áthelyezheti más helyiségekbe. A könnyű szállítás érdekében görgőkkel rendelkezik, mivel a készülék súlya 9,2 kg.

A légkondicionáló berendezés tisztítási kapacitása 306 m3 óránként.. legfeljebb 600 ml víz fogyasztása mellett. A 2,5 literes tartályt úgy tervezték, hogy maximális használat mellett 3-4 órát, minimális használat mellett pedig körülbelül 10 órát bírjon.

Beépített szűrők: előszűrő, HEPA és aktív szénszűrő. A rendszert úgy tervezték, hogy ne csak a nagy részecskéket, például a háziállatok szőrét, hanem a kisebbeket, például a port, a polleneket, a mikrobákat és még a kellemetlen szagokat is felfogja.

Példa az érintőképernyős panelre orosz nyelven

Az érintőképernyős kezelőszervek a felső panelen vannak elhelyezve. Beállíthatja a párásítás intenzitását és beállíthatja az időzítőt. A kijelzőn a párásodás, a szűrő szennyezettsége, az alacsony vízszint és a bekapcsolás jelzései láthatók. Emellett ionizáció is van. Az ionizátor aktiválása után nedves tisztítás szükséges, mert a por megtapad a padlón, a bútorokon és a falakon. Ez a technológia eltávolítja a statikus elektromosságot és csökkenti a baktériumokat.

Egy szakértő véleménye

Antonina Sidorova

Tegye fel kérdését

Ionizálás közben nem ajánlott a dohányzás, mivel ez az eljárás fokozza a káros anyagok bejutását a szervezetbe. És ugyanezen okból nem szabad használni, ha beteg emberek vannak a szobában.

Sharp KC-D51RW

A legjobb légtisztító-párásító egy közepes méretű lakás számára

A városi levegő fő problémája a szennyezés, majd a párásító. Mindannyian tiszta oxigént akarunk lélegezni és egészségesek akarunk lenni. Ezért javaslom, hogy figyeljen a Panasonic F-VXR50R modellre.

Panasonic F-VXR50R oldalról kitett légtisztító szűrővel

Inkább tisztító, mint párásító. Ezért kicsi a víztartály – mindössze 2,3 liter, ami alig elegendő egy egész napra. De a készülék alapvető funkciójával tökéletesen megbirkózik. Néhány vásárló azt tapasztalta, hogy a vásárlás óta több vizet kellett hozzáadniuk a tartályhoz, amíg elegendő víz nem volt a szobában.

A belsejébe beépített HEPA-szűrő, amely a finom por- és pollenszemcséket felfogja. A kellemetlen szagokat visszatartó szén-dioxid-zárvány is megtisztul. A fogyóeszközöket nem kell olyan gyakran cserélni (10 évente), és könnyen beszerezhetők a boltokban. Gyakorlatilag semmilyen zajt nem kelt működés közben.

A légtisztító- párásító kezelőpanelének felülnézete

Elektronikus vezérlőpanel oroszul. Lehetőség van az időzítő, a tisztítás és a párologtatás intenzitásának beállítására. A szennyeződés típusa beállítható, és a készülék automatikusan bekapcsol a levegő tisztításához. Az elkapó az oldalán van. Amint aktiválódik, az előlap kinyílik. A tisztítási eljárás végén automatikusan bezáródik. Gyermekzárral rendelkezik, amely megakadályozza a véletlen bekapcsolást. Amikor a fény kialszik, a jelzőfény kigyullad, és a készülék éjszakai üzemmódba kapcsol. A tisztítás és a párásítás külön-külön is bekapcsolható.

Ha elvesztette a kézikönyvet, a hátsó borító részletesen elmagyarázza, hogyan kell gondozni és tisztítani a készüléket.

Kezelhető terület 40 négyzetméter. .

Hozzávetőleges légáram 306 köbméter../500 ml vízfogyasztás maximális beállításnál.

Panasonic F-VXR50R

A legjobb párásító légtisztító: Kitfort KT-2811

360°-os független fúvókákkal

Légtisztító Kitfort KT-2811

Előnyök: Olcsó párásító légtisztító Kitfort légtisztító alkalmas elhelyezés egy szobában egy terület legfeljebb 30 m2, amely létrehoz egy jó mikroklíma az emberek és az állatok számára. A fát imitáló betétekkel ellátott fehér tok harmonikusan illeszkedik bármilyen belső térbe, és nem vonzza magára a figyelmet. A hordozható légtisztító asztali telepítést tesz lehetővé (a gumírozott lábak védik a felületet a karcolásoktól).

Az érintőképernyős kezelőpanel intuitív ikonokkal és fényes fehér háttérvilágítással rendelkezik, amely igény esetén kikapcsolható. A párásító légtisztító fedelén két fúvóka található, amelyek egymástól függetlenül 360°-ban elforgathatók, hogy a gőzt a kívánt irányba irányítsák. A víztartály 5 férőhelyes.3 l, ami 17 óra folyamatos működésre elegendő. A folyadékszint látható az átlátszó mérőskálán. Távirányítóval együtt.

A beépített nedvességmérő méri és szükség szerint automatikusan átállítja a programokat a lehető legjobb beltéri klíma fenntartása érdekében. A felhasználó a páratartalom célértékét 40 és 80% között 5 lépésben állíthatja be. A gőz intenzitása három üzemmódban állítható. Az időzítő 1 és 12 óra között kapcsol be, amit sok felhasználó nagyon kényelmesnek tart. A használati melegítő 50°C-ra emeli a párolgó víz hőmérsékletét, ami „meleg köd” hatást eredményez.

Ez a háztartási légtisztító a legmodernebb HEPA-szűrőt tartalmazza, amely csapdába ejti a port, az allergéneket, a baktériumokat és a vírusokat (beleértve a koronavírust is), valamint eltávolítja a kellemetlen szagokat és a dohányárut.

A demineralizáló patron tisztítja a vizet, így a párásítás során nem maradnak fehér lerakódások a bútorokon. Az illatosító funkcióval megtöltheti a szobát kedvenc parfümje illatával, vagy tonikolajokat használhat. A légtisztító zajszintje 45 dB-en belül van (halkabb, mint egy hűtőszekrény normál működése), így nagyon kényelmes elaludni a készülék működése közben.

Hátrányok: a felhasználói beállítások nem kerülnek elmentésre, ha a készülék kikapcsol.

Légmosó vagy párásító és légtisztító?

Egy meglehetősen gyakori helyzet: egy személy szeretne vásárolni egy légmosót, azt gondolva, hogy ezáltal lezárja a párásítás és a légtisztítás kérdését, beleértve a következőket is. Ez annak köszönhető, hogy az emberek meg vannak győződve arról, hogy a légmosó egy tisztító, mivel a név azt sugallja, hogy „mossa a levegőt”, ami azt jelenti, hogy a levegő tiszta a kimenetnél. Irodánkban gyakran megfigyeljük a következő eseményeket: egy személy bejön a fent említett feltételezésekkel, elkezdesz vele közelebbről beszélgetni, elmagyarázod, hogy a légmosó nem légtisztító, és jó lenne két külön készüléket vásárolni ezekre a feladatokra. oktatás 1 A légtisztító nem légtisztító, hanem légtisztító, és a légtisztító nem légtisztító. Számos lehetőség van a láthatáron:

  • Egyszerűen vásároljon egy légmosót
  • Vagy vásároljon ultrahangos párásítót légtisztítóval párosítva.

Nézzük meg, hogy ez igaz-e, mert a vásárlás a legegyszerűbb dolog. Sokkal nehezebb helyesen gondolkodni és választani, és mit kell megvenni, hogy megfelel-e nekem, hogy ez biztosan az én lehetőségem, és hogy vannak-e fogyóeszközök, és mi lesz a működés költsége általában?? Hogyan fog ez az egész a távolságon keresztül teljesíteni, és használni fogom, vagy csak megveszem, egy idő után elfelejtem, és egyedül maradok a csalódottságommal? És ezek olyan döntő pontok, amelyekre sokan nem is gondolnak. Ezekkel a nem nyilvánvaló pontokkal fogunk foglalkozni ebben az anyagban, és a történetünk végén eljutunk a megfelelő készlethez.

Kiindulási pontok:

Mielőtt légmosót vásárol, gondolja át, hogy mit szeretne elérni? Mi késztette a vásárlásra?? Minél többet válaszolsz a kérdésre, annál inkább el tudod dönteni, hogy hol keress. Leggyakrabban, amikor ügyfelekkel beszélgetünk, valami ilyesmit hallunk: „Párás levegőt akarok, és tisztítani akarom, és ehhez egy légmosót akarok vásárolni. Vagyis szinte mindenkinek két problémát kell megoldania:

  • Tegye párássá a száraz levegőt, és végre normálisan tudjon aludni, lélegezni, és ne ébredjen fel az éjszakai szárazságtól;
  • Lélegezzen tiszta levegőt. Itt bonyolultabb, mivel a légtisztító eredménye, ellentétben a mosogatóval, nem azonnal látható, de szó szerint 5-7 nappal később senki sem fogja azt gondolni, hogy úgy döntött, hogy a semmiért vásárol egy légtisztítót.

Összefoglalva, két problémát kell megoldanunk: a párás levegő és a tisztított levegő megszerzését.

Légmosó vagy párásító és légtisztító

A képen: Boneco W210 (légmosó), Boneco P340 (légtisztító), Boneco U300 (ultrahangos párásító)

A párásítókkal és légtisztítókkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

Érdemes természetesnek venni – a légmosó nem légtisztító, csak a levegőben szálló por, pollen és egyéb lebegő részecskék egy bizonyos részét felfogja. A mosógép csak a konstrukciója miatt képes az ilyen részecskék felfogására: felülről kell, hogy legyen légbeömlője, a lehető legtöbb levegőt kell beszívnia, és csak akkor hasznos, és akkor nevezhető légmosónak, nem pedig párásítónak.

A legkisebb részecskékről van szó, amelyek szabad szemmel nem láthatók, és csak légtisztítóval lehet velük megbirkózni; a légmosó itt nem lesz a helyén. Ha allergiás, van értelme vásárolni egy légtisztítót, ez teljesen gondoskodik az összes allergiás problémáiról, és könnyedén lélegezhet. Ha nem szenved semmitől, akkor a légzsákok analógiája egy autóban megfelelő lenne: jelenlétük és minőségük nem érdekel minket az első balesetig. Mindenkinek és mindenkinek szüksége van egy légtisztítóra, mert rossz levegőminőségi körülmények között élünk, és ha más nem, akkor csak idő kérdése.

A következtetés ebből az, hogy a légmosó még csak meg sem közelíti a légtisztító hatékonyságát.

Hogyan lehet lezárni a párásítás problémáját:

Hogyan párásíthatjuk a levegőt? Két alapvető egység van az arzenálunkban – ultrahangos párásítók és légmosók. Mindkettő párásító, csak más működési elvekkel és gyökeresen eltérő megközelítéssel.

Röviden, az ultrahangos párásító, a jó úton kell egy nagyon mély tisztítás a víz, ideális esetben még desztillált, és a levegő mosó önthet rendszeres csapvízzel.

Mindez lefordítja azt a tényt, hogy az ultrahangos párásító használata pénzbe kerül, valamint a tiszta vagy desztillált víz is pénzbe kerül, és egy hónapot költeni 4-5 ezer rubelt érhet el. Ha hajlandó megengedni magának, akkor kérjük, mosson ultrahangos párásítóval.

Az emberek hangja:

Valaki azt fogja mondani – „Van egy szűrőrendszerem (nem ozmózis), és abból öntöm a vizet oda!”. Oké, lehet önteni, de van két pont:

  1. Az ilyen szűrőrendszerek nem desztillálják a vizet, csak tisztítják azt. Az ultrahangos párásító működése közben a vízben maradó elemek a levegőben terjednek, és Ön belélegzi őket. A baj az, hogy ezek az elemek nem kerülhetnek a tüdőnkbe, és ha szisztematikusan használják, akkor az ember ellen játszik.
  2. A vízkezelő rendszer használata is pénzbe kerül. Egy hónap alatt csak egy párásítóval legalább 300 literes további terhelést adsz neki, és a szűrők pénzbe kerülnek, és az erőforrás nem végtelen.
Légmosó vagy párásító

A képen Boneco W210 és Boneco U300.

Valaki más azt fogja mondani, hogy „hogy lehet, hiszen demineralizáló patronok vannak benne?!” Igen, de az a feladatuk, hogy lágyítsák a vizet, és ne legyen fehér felhalmozódás. Miközben semlegesíti a fehér plakkot okozó kalciumot és magnéziumot, a víz más kémiai vegyületekkel telítődik, amelyeket az ember belélegzi.

Végeredményben – az ultrahang csak azoknak kényelmes, akiknek desztillálógépük vagy korlátlan mennyiségű desztillált vízkészletük van.

Egy ködfelhő:

Egy másik dolog az ultrahangos párásítókkal kapcsolatban: Tócsákat hagyhatnak maguk után. A párásító által kibocsátott ködfelhőnek legyen ideje szétoszlani a levegőben, mielőtt a padlóhoz érne. Ezt nagymértékben befolyásolja a párásító működési intenzitása (gramm/óra), valamint a belsejébe szerelt ventilátor teljesítménye. Minél erősebb a ventilátor, annál magasabbra emelkedik a felhő. Minél nagyobb a párásítás intenzitása, annál vastagabb és „nehezebb” a felhő. Azok, akiknek már volt ultrahangos párásítójuk, nagy valószínűséggel mostanra már tudják, hogy gyakran tócsát kaptak a párásító alatt. Ez azonnal azt jelenti, hogy nem lehet használni a laminált / parketta, és általában törölje a vizet mögötte rendszeresen nem normális.

Boneco U300 párásító

Boneco U300. A gőzsugár magas, és kettős kifolyócsővel rendelkezik a beállításhoz.

Füst:

Egy másik fontos szempont az ultrahangos párásító használatakor a köd megjelenése a szobában. Minél keményebben dolgozik, annál inkább úgy tűnik. Elhagyja, amikor elkezdi szellőztetni a szobát.

Az ultrahangos párásító rövid összefoglalója:

Ezért az ultrahangos párásító egyszerűen kompromisszumok összessége. Én személy szerint nagyon szeretem a ködfelhő keletkezését, de az ötlet, hogy desztillált vizet öntsünk bele, tegyük valahová magasabbra, hogy a felhőnek legyen ideje szétoszlani, egyáltalán nem tesz boldoggá, ezért van mindenhol légmosó.

Olyan légmosó, mint egy párásító:

Légmosó mint párásító – egy nagyszerű lehetőség, amely nem párásítja túl a szobát, amely nem rendelkezik kötelező fogyóeszközökkel, bármilyen vízzel tölthető, és egy jó légmosó megkerüli szinte minden ultrahangos párásítót a párásítás hatékonyságát.

Boneco W210. A Boneco család legjobb légmosója. A legkényelmesebb és legpraktikusabb.

Mint látjuk – a legegyszerűbb és legkompromisszummentesebb megoldás a légmosó. Mi a magunk részéről erősen ajánljuk a boneco légtisztítókat, mert mi használjuk őket, és valóban úgy gondoljuk, hogy ezek a legjobbak a piacon.

Szükséged van-e egyáltalán légtisztítóra a csomagban, vagy meg tudsz lenni anélkül is:

Nem számít, hol él, legyen az egy erdős terület és egy vidéki ház, vagy egy ház az út mentén, ahol nagy a forgalom – mindenhol szükség van egy légtisztítóra. És nem számít, hogy valaki allergiás-e vagy sem: a légtisztító sok szennyeződést felszed. Az alábbiakban a csapat a webáruházunk megmutatja az eredményeket a légtisztító 1 hónap után. Oda megy, ahol van egy légmosó, ahol egy robotporszívó fut és takarít minden nap, ahol az ablakokat rendszeresen kinyitják szellőztetés céljából, és ahol az utca túloldalán egy építkezés van.

légtisztító:

Tehát most már foglalkoztunk a párásítással, és most áttérünk a légtisztításra. Mik itt a fontos és meghatározó pontok? Ne feledje, olyan eszközre van szükségünk, amely hatékony és kényelmes a felhasználó számára. A légtisztító olyan eszköz, amelynek a nap 24 órájában kell működnie, és amikor egy személy jelen van, a működése nem szabad megterhelnie. Vagyis tetszeni kell a megjelenése, vagy legalábbis semleges érzelmeket kell kiváltania, hogy ne foglaljon sok helyet, hogy hatékonyan megbirkózzon a levegő tisztításának feladatával, és a szűrőknek mindig rendelkezésre kell állniuk, így a vásárlás nem egyszeri és értelmetlen volt. Ezenkívül a kiválasztási kritériumok szűkülnek, ha háziállatai vannak, mivel itt szorosabban kell dolgoznia az előszűrővel, mert sok szőr lesz rajta. Vegyük a dolgokat lépésről lépésre.

Boneco légtisztítók

Boneco P500 és Boneco P340 légtisztítók. A zászlóshajó és a junior modell.

Alapvetően három alapvető variáció létezik:

  1. A készülékbe épített hepa szűrő
  2. Szövetszűrő
  3. Önálló szűrő

Ha vannak háziállatai, akkor csak külön szűrővel rendelkező tisztítószereket érdemes vásárolni, mivel ilyen szűrő esetén a hepa-szűrő nem porszívózhat, mivel a porszívó károsítja a hepa-szűrő szerkezetét, és az veszít a hatékonyságából.

Előszűrők a légtisztítókban

Példák durva szűrőkre. Balról jobbra – bevarrt előszűrő (a legszerencsétlenebb és leghibásabb megvalósítás), szövetszűrő, hálós szűrő műanyag alapon.

A szövetszűrőn belül a karbantartás kényelmetlen lesz, mert nagyon sokáig tart, hogy kézzel tisztítsa meg, és itt a gépben kell mosni, és 10-15 naponta mosni kell, és alig egy évig tart. Önálló szűrőként nagyon egyszerű és könnyen karbantartható megoldást kapunk, amikor csak folyó víz alatt kell leöblíteni ezt a szűrőt, hagyni megszáradni és visszatelepíteni.

Szűrőrendszer:

Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, az a szűrőrendszer. Léteznek örökös szűrőkkel és kivehető szűrőkkel ellátott légtisztítók. Olvassa el a légtisztító kiválasztásáról szóló anyagunkat, hogy ne ismételjük meg ezt az információt itt. Röviden, az állandó szűrőkkel ellátott légtisztítók esetében fel kell adnia az idejét, hogy gondoskodjon ezekről a szűrőkről. Az időd pénz, vagy egyszerűen csak évente egyszer vásárolsz egy légszűrőt?.

Mit válasszon:

Tehát a mérleg egyik oldalán egy pár ultrahangos párásító és légtisztító, a másik oldalon – csak egy légmosó. Mit válasszunk? Az ultrahangos párásítóval rengeteg korlátozást és komplikációt kapunk. Igen, ez olcsóbb, de a nem nyilvánvaló pontok formájában a szükségességét, hogy töltse ki csak tisztított vagy akár desztillált, a megjelenése köd a szobában, a pocsolyák kialakulása és a közvetlen fenyegetés a parketta és laminált … Túl sok feltétel, hogy megvásárolja ezt a készüléket, és használja azt.

A légmosó részeként abszolút igénytelenséget kapunk a használatban, bármilyen vizet önthet, soha nem hagy pocsolyát, és használata a legbiztonságosabb a laminált és keményfa padlóhoz. Nagyon könnyen ápolható és nem igényel fogyóeszközöket, megbízhatósága és élettartama általában végtelen.

A légmosó és a légtisztító kombinációja az egyetlen ésszerű megoldás. Így kapunk egy nagyon hatékony csokrot, amely a lehető legtisztább levegőt biztosítja számunkra, megfelelően párásítja azt, és nem pazarolja az idejét, és nem hoz létre egy csomó akadályt a használatához.

Következtetés – lemondunk az ultrahangos párásítókról, és a légmosó és a légtisztító kombinációja mellett döntünk. Igen, egy kicsit drágább, de nem kerül többe, és nincsenek rejtett nehézségek.

Boneco W300 légmosó

39 990

Boneco W400 légtisztító

49 990

Boneco W210 légmosó

31 990

A legjobb légtisztító allergiásoknak: Sharp KC-D41RW/RB

Kizárja a virágzó növényeket és a nyárfa pelyvát

Sharp KC-D41RW/RB légtisztító készülék

Előnyök: A Sharp 3 az 1-ben klímaberendezés egy olyan korszerű készülék, amely egyesíti a légtisztítást, a párásítást és az ionizációt. A készüléket egész évben folyamatos, éjjel-nappal tartó munkára tervezték. 216 m3/h légtisztító kapacitásával legfeljebb 26 m2-es helyiségekbe ajánlott.

A készülék hagyományos típusú párásítást alkalmaz (hideg párologtatás), amely kényelmes környezetet teremt anélkül, hogy a levegő nedvességgel telítődne, és hogy a padlóra vagy a bútorokra meszes maradványok kerülnének. A tartály két és fél liter vizet tartalmaz, ami maximális teljesítmény mellett 6 óra önálló üzemidőt biztosít. Az allergiabarát légtisztító az érzékelőrendszerének köszönhetően teljesen automatikus működésre képes. Az érzékelők elemzik a környezetet és a megfelelő pillanatban aktiválják a készüléket.

A Sharp klímaberendezés célja, hogy megtisztítsa az otthonában lévő levegőt, ezért négyfokozatú szűrőrendszerrel rendelkezik, amely az összes ismert szennyező anyag ellen küzd. Az első akadály egy előszűrő (a hátsó panelbe épített finom hálós szita), amely a szőr, a macska- és kutyaürülék, a durva por.

1,12 m2-es HEPA szűrő biztosítja a jó szűrést, eltávolítva a legfinomabb porszemcséket, allergéneket, polleneket és vírusokat. A cigaretta, az égés és a szennyezés szagát elnyomja a szénszűrő, amely elnyeli azokat. A szabadalmaztatott Sharp Plasmacluster technológia, amelyet kizárólag orvosi eszközökben használnak, töltött ionok áramát generálja, amely inaktiválja a levegőben terjedő vírusokat (Covid-19), penészgombákat, allergéneket és egyéb szennyeződéseket. A légtisztító megváltoztatja a vírus szerkezetét, és belülről pusztítja el azt.

Hátrányok: nincs miért panaszkodni.

Márkák és népszerű modellek áttekintése

A munka magas minősége és tartóssága a következő márkák termékeivel büszkélkedhet: Venta (Németország), Boneco (Svájc), Sharp (Japán), Panasonic (Japán), Bork (Németország), Electrolux (Svédország). A hazai márkák közül a Fanline elnyerte a megbízható gyártó hírnevét.

Venta légtisztítók sorozata

„A Venta zuhanytisztítót a magánháztartásokban és a vállalkozásokban használják. A gyártó három változatot kínál otthonra: LW15, LW25 és LW45. Minden egységet egy adott párásítási/tisztítási területre terveztek.

Kiemelkedő jellemzők:

  • Az illatanyag-adalékanyagok felhasználhatók;
  • Lehetőség a higrosztát csatlakoztatására;
  • Vízhiány esetén a művelet leáll;
  • nincsenek cserélhető kazetták;
  • A Venta-Absorberrel a víz egy hónapon belül kétszer cserélhető.

LW15 250-300 USD irányárral.., LW45 – 550 u..

Venta légtisztító

Általános jellemzők: a hidroszűrés típusa – lamellás dob, a működési és újratöltési mutatók jelenléte. Az LW15 2 üzemmódban, az LW25 és LW45 3 üzemmódban működik. 10 év garancia

Boneco – mosórendszer levegő ionizálással

Egy svéd cég ionizáló rúddal ellátott légmosót fejlesztett ki. A W2055D az előtisztítás mellett antibakteriális és illatanyag-védelmet is biztosít. A lenyűgöző tisztítási felület mellett a Boneco energiatakarékos készülék rendkívül energiatakarékos.

További jellemzők: zajszint – 25 dB, két üzemmód, LCD kijelző a páratartalom ellenőrzéséhez és beállításához. A levegő ionizálása is benne van

A W2055D tisztításjelzővel rendelkezik, és nincs szükség szűrőcserére. További előnye a 230-260 USD közötti versenyképes ár..

Hátrányok: viszonylag nagy méret (36*36 cm, 5,9 kg) és az allergiások számára a tisztítás hiánya.

Sharp CW – a tisztítás és a párásítás szimbiózisa

A KC sorozat (840E, 850E, 860E) teljes értékű légkondicionáló berendezések, kiváló minőségű szűréssel. A készülékek a Plasmacluster ionizációs technológiával működnek.

A Sharp KC erősségei:

  • háromfokozatú ventilátor;
  • A szűrőrendszer a következőket tartalmazza: durva szűrés, HEPA antibakteriális szűrő, abszorpciós szagtalanító gát;
  • Szag-, por-, páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők rendelkezésre állása;
  • energiatakarékos invertervezérlés;
  • „Pollenellenőrző” üzemmódot, „ioneső” üzemmódot biztosít.

A légkondicionáló egységek két ventilátorral rendelkeznek, és a légáramlás 20°-os szögben áramlik ki.

Sharp légtisztító-párásító

A szoba ajánlott mérete: 840E – 26 négyzetméter.850E – 38 négyzetméter.A802 az eső, 860E 48 négyzetméter, 860E az eső.. Legfeljebb 1%-os hiba a digitális páratartalom-jelzésben. Hozzávetőleges ár 650-700 USD..

„Intelligens klímaberendezés a Panasonic-tól

A japán Panasonic F-VXH50 az innováció megtestesítője a tisztább levegőért folytatott küzdelemben. A tisztítóegység minimalizálja az allergéneket, szennyeződéseket és kiegyenlíti a páratartalmat.

Az F-VXH50 funkciói:

  1. Nanoe technológia. A modul gyököket hoz létre a vízben, így hatékonyabban távolítja el a szagokat és a baktériumokat. A nanorészecskék a légköri nedvességből származnak, így a Nanoe-modul alig kopik.
  2. Tisztítás kompozit légszűrővel. A készülék csapdába ejti az allergéneket és a vírusokat. 99%-os szűrési hatékonyság.
  3. Econavi funkció. A légtisztítási sebesség optimalizálása, a készülék szükség szerinti aktiválása.
  4. Mega Catcher. 3D-cirkuláció és erőteljes légszívás. Biztosítja a levegő be- és kivezetésének egyenletességét.

Az F-VXH50 megszünteti a szagokat a levegő, a szagtalanító és a párásító szűrők minőségi tisztításával.

Páratartalom- és légköri állapot érzékelők, gyermekzár, szűrőbetét cseréjének jelzője. Csendes működés (18 dB) alvó üzemmódban

F-VXH50 költségek 450-500 y..

Bork A802 – kétszintű szűrés

Az A802 légtisztító- párásító második neve Rain. Kényelmes töltőrendszer, egyszerű és elegáns kialakítás kiváló funkcionalitással kombinálva.

Az A802 műszaki és működési jellemzői:

  • Alapterület: 30 négyzetméter.;
  • A zajszint 6-42 dB;
  • Teljesítmény – 23 W;
  • A víztartály kapacitása – 3,2 liter;
  • Maximális párásító kapacitás 600 ml/h;
  • Érintőképernyős kezelőpanel;
  • Higrométer, üzemmódjelzők (5 sebességfokozat).

A levegő két tisztítási szinten halad át. Először egy enzimszűrő távolítja el a penészspórákat, baktériumokat, és a levegőáram vízzel történő áthaladásával megszabadul a porszemcséktől.

Bővebben a Bork takarítókról.

Az E802 nem távolítja el a kellemetlen szagokat. A csepp alakú tál elhelyezési korlátozásokkal rendelkezik: minimális távolság a faltól 30 cm, a tisztító fölött 120 cm-től 120 cm-től

A legjobb párásítós légtisztító: Boneco W200

Csendes európai márkájú modell

Légtisztító Boneco W200

Előnyök: A Swiss Air Washer egy 2 az 1-ben készülék, amely párásít és megtisztít egy 50 m2-es lakást a pollenektől, szőrmétől, allergénektől. A készülék a természetes párolgás elvén működik, így éjjel-nappal folyamatosan működhet a helyiség túlmelegedésének veszélye nélkül.

A Boneco W200 nem igényel éves kiadást a fogyóeszközökre: nincs szűrő vagy szénkazetta. A karcsú, praktikus kialakítás diszkrét, és feltűnésmentesen integrálható a hálószobába, a gyerekszobába vagy a közös helyiségbe. A fehér előlapon található a „mosó”, az üzemmódok egyetlen vezérlőeleme. A tartály 4,5 liter vizet tartalmaz, ami 15 órányi tisztításhoz és párásításhoz elegendő. Ezüstbevonatú rúd megakadályozza a dohosodás kialakulását.

A legtöbb lapos légmosóval ellentétben nem tárcsás kazettákat használ, hanem egy 3D szivacsot egy forgó dobon. Ez a megoldás jobban távol tartja a szennyeződéseket a ventilátor levegőjétől. A szivacsszerkezet egy vékony szintetikus horgászzsinórt tartalmaz, amely 10 m2 összfelületű sejteket hoz létre. A szivacs tartós és könnyen tisztítható folyó víz alatt.

A Boneco egy jelentős és régi márka a párásítók piacán. Ez volt az a vállalat, amely először mutatta be a nyilvánosságnak a légmosót egy olyan kialakításban, amelyet ma már minden vállalat széles körben használ. A Boneco készülékek rendkívül megbízhatóak és hatékonyak. A felhasználók megjegyzik a megjegyzésekben, hogy a W200 modell csendesen működik és nem gurgulázik.

Hátrányok: Nem észlelhető

Előnyök és hátrányok

Mint minden háztartási készüléknek, a párásítóknak is vannak előnyei és hátrányai. Az előny a költséghatékonyság. Míg más készülékek speciális hűtőfolyadékot használnak, amelyet külön kell megvásárolni, a klímaegységeket sima jéggel vagy hideg vízzel kell hűteni. A szakaszos légtisztítás szintén határozottan előnyös. A hagyományos párásítók csak szűrőket használnak a kezdeti tisztításhoz, míg a mosogatók vizet használnak szűrőként.

A hátrányok közé tartozik a ventilátor időszakos zaja és a fogyóeszközök beszerzésének szükségessége. Érdemes keresni a boltban. A zajszintet fel kell tüntetni a készülék jellemzői között, a szűrők költségét pedig a tanácsadótól vagy az eladótól lehet kérni.

A legjobb légtisztító asztmásoknak: Panasonic F-VXR50R-K

Képzés és szennyeződés előrejelzés

Panasonic F-VXR50R-K légtisztító készülék

Előnyök: az intelligens klímakomplexum megtisztítja a pollenekkel és porral telített városi levegőt, amely a felső légúti allergiás betegségekben (asztma) szenvedők számára aktuális. Az F-VXR50R-K párásítást és szagtalanítást is biztosít. Ez a készülék legfeljebb 40 m2 alapterületű helyiségben helyezhető el, energiafogyasztása 46 W, fogyasztása 500 ml/óra.

Három színben kapható webáruházunkban, hogy bármilyen dekorációhoz illeszkedjen. 2m hosszúságú kábel. Jelentős méretei (36x24x56 cm) teszik ezt a készüléket meglehetősen mobilissá. 2,3 literes kivehető tartály, tiszta kijelzővel a folyadékszint ellenőrzéséhez. A burkolat belsejében található egy fejlett párásító és gombásodásgátló szűrő.

A szennyeződésérzékelő szenzor vizsgálja a levegőt, meghatározza az allergének vagy a cigarettafüst koncentrációját, és automatikusan optimalizálja a kimenő levegő mennyiségét. A levehető panel mögött egy összetett levegő- és szagtalanító szűrő található. Biotisztító, porgyűjtő, valamint a gombák és baktériumok tisztítójaként működik. Egy japán tanulmány szerint az allergének 99,87%-át eltávolítja a levegőből.

Az asztmásoknak szánt légtisztító automatikusan működik, és a páratartalom-, szag- és szennyeződésérzékelőknek köszönhetően intuitív módon alkalmazkodik a környezeti feltételekhez. Az időzítő 1 és 8 óra közötti üzemidőre állítható be, amelyet kikapcsolás követ. Az Econavi funkció csendes üzemmódba helyezi a keringetőgépet, kis mennyiségű levegőt fúj ki, hogy ne zavarja az alvást. A Panasonic F-VXR50R-K képes tanulni, információt gyűjteni és megjósolni a szennyeződés szintjét, optimalizálva ezzel a teljesítményét.

Hátrányok: nincs azonosított.

A legjobb légtisztító: Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Színes szennyezésjelzővel

Xiaomi Mi légtisztító 3H

Az előnyök: a légtisztító optimális feltételeket teremt a jó közérzethez és a szellemhez az otthonban. A készülék 45 m2 vagy annál kisebb alapterületű lakásokhoz alkalmas. A készülék megjelenése egy fehér téglalap, kis lyukakkal az oldalán, ventilátorráccsal és kör alakú OLED érintőkijelzővel. Egy ujjmozdulattal kiválaszthatja a három tisztítási mód egyikét: automatikus, felhasználói és éjszakai üzemmód (32 dB zajszint).

A levegő tisztaságát egy nagy pontosságú lézeres részecskeérzékelő valós időben jelzi a kijelzőn. A képernyő a páratartalom szintjét és a helyiség hőmérsékletét mutatja. A szennyeződés szintje könnyen meghatározható a kijelző színe alapján (zöld, ha minden rendben van, és piros, ha erőteljes szűrésre van szükség).

Az allergén- és portisztítót kívánság szerint okostelefonról is lehet vezérelni. Egyszerűen telepítse a My Home alkalmazást a telefonjára, amellyel távolról hozzáférhet az összes keringető beállításához. A Xiaomi Mi Air integrálható egy öko intelligens otthoni rendszerbe.

A Xiaomi Mi Air Purifier 3H háromlépcsős szűrés belseje. Az első szakasz minden nagy szennyeződést, például a hajat és a gyapjút felfogja. A második – a legkisebb részecskék 0,3 mikronig. A harmadik órában egy aktív szénszűrő lép működésbe, amely elnyeli a kellemetlen szagokat. A keringető nagy teljesítményét a centrifugális ventilátor, a kefe nélküli motor és a megnövelt kifúvórács területe biztosítja.

Hátrányok: nincs.

A legjobb ionizátoros légtisztító: Sharp KC-D51RW

Molekuláris szinten elpusztítja a vírusokat és baktériumokat

Sharp KC-D51RW légtisztító készülék

A Sharp légtisztítót házak és lakások párásítására és légtisztítására tervezték 35 m2-ig. A készülék tele van olyan technológiával, amelyet eredetileg az orvosi ágazat számára fejlesztettek ki, de később a háztartási alkalmazásokban is alkalmazták. A készüléket egész éves folyamatos használatra tervezték. A KC-D51RW párásító és tisztító funkciói egymástól függetlenül vagy együttesen is működtethetők.

A légcsere 280 m3/h. A légkondicionáló rendszer a hagyományos párologtatás alapján működik. A hidratáló elem egy viszkózból készült korong. Legfeljebb 10%-kal merül a víztartályba, ami kb. 600 ml/h párásító teljesítményt eredményez.

Négylépcsős légtisztítás. Az első szint – egy finom rács, amely visszatartja a szennyeződés, a gyapjú, a szőr, a pelyhek és a szőrszálak nagy részecskéit. A HEPA szűrő elnyeli a PM2.5 részecskéket, allergéneket, vírusokat és baktériumokat. A faszén keret küzd a lakásban lévő áporodott szagok ellen (dohányszag, állatok, WC).

A Plasmacluster technológia a vírusok, mikrobák és baktériumok ellen irányított ionárammal harcol, elpusztítva azok fehérjeszerkezetét. A készülék bekapcsolásakor kis mennyiségű ózon bocsátódik ki, amely az emberre ártalmatlan. A légtisztítót könnyű kezelni az érintésvezérléssel: számos üzemmód és beállítás áll rendelkezésre.

Hátrányok: Nincs higrométer. 2,5 literes víztartály.

Hogyan válasszuk ki a légtisztító- párásítót

Egy jó légtisztító-párásító elengedhetetlen a gyermekes családok és az idősek számára. Ahhoz azonban, hogy a készülék hatékonyan működjön, néhány árnyalatot figyelembe kell venni:

  1. Annak a helynek a mérete, ahol a készüléket használni szeretné. A párásító-tisztító specifikációjában meg kell határozni, hogy melyik helyiségben használható. Átlagosan körülbelül 40-50 négyzetméter. vagy 2,5 liter, de ez a szám lehet kisebb is. Győződjön meg arról, hogy a készülék elég erős az Ön otthonához.
  2. A fogyóeszközök költségei. Amint fentebb említettük, a csere szűrők költségei nagy szerepet játszanak. Válasszon egy megfizethető árú készüléket, hogy a jövőben ne bánja meg a vásárlást.
  3. Energiafogyasztás. A klímaberendezések általában kevés villamos energiát használnak, de van néhány kivétel. Ha a készülék sterilizáló/gőzfűtő funkcióval rendelkezik, a párásító több energiát fogyaszt. Ugyanez vonatkozik az egyéb opcionális szolgáltatásokra is.
  4. Vezérlés. A készüléknek könnyen kezelhetőnek kell lennie, ha gyermekek és idősek is használni kívánják. És sokkal kellemesebb néhány gombot megnyomni, mint fél napot tölteni egy kézikönyv átlapozásával. Válasszon olyan készülékeket, amelyek maximálisan automatizálják a párásítási és légtisztítási folyamatot, hogy ne kelljen minden műveletet ellenőrizni.
  5. Méretek és súly. A méretek fontosak a kis helyiségek esetében. Ráadásul rendszeresen mozgatni és tisztítani kell. Ez különösen igaz a víztartályra; annak feltűnésmentesen kell illeszkednie a mosogatóba.
  6. További funkciók. Egyes párásító modellek extra funkciókkal rendelkeznek, amelyek szintén hasznosak lehetnek otthonában. Ezek közé tartozik az ionizáció (ezüst víztisztítás), a hűtés, az illatosítás és a levegő sterilizálása. Figyeljen rájuk.
  7. A tartály térfogata és vízfogyasztása. A vízfogyasztás egy másik fontos tényező.. Mi határozza meg a készülék hatékonyságát. A nagyobb terek párásításához több vízre van szükség, mint a kisebbekéhez. Ugyanez vonatkozik a tartály kapacitására is: minél nagyobb a tartály, annál tovább tud működni a párásító.

Olcsó légtisztító: Xiaomi Mi Air Purifier 3C

Vezérlés okostelefonon keresztül

Xiaomi Mi légtisztító 3C

Előnyök: Az olcsó lapos légtisztító optimális ár-teljesítmény arányának köszönhetően rendkívül népszerű a felhasználók körében. A 3C légtisztító stílusos megjelenésű, prémium kategóriás szerkentyűnek tűnik, és prémium recirkulációs technológiával rendelkezik. A légtisztító háromrétegű HEPA-szűrőn alapul, amely aktív szenet tartalmaz. A 0,3 mikron átmérőjű részecskék több mint 99,6%-át felfogja, és eltávolítja a kellemetlen szagokat.

360°-os légkörforgató rendszer, amely 20 perc alatt megtisztítja egy harminc méteres helyiség levegőjét. A meghosszabbított élettartamú szűrő percenként 5330 liter levegőt szív be, és csapdába ejti a baktériumokat, vírusokat, káros gázokat és port. Ez a modell hatékonyan védi a felhasználót a Covid-19, a H1N1 vírus és a staphylococcus baktérium ellen. A digitális LED-kijelzőn látható a szennyezőanyag-koncentráció és a kiválasztott üzemmód.

A légtisztító okostelefonról vezérelhető. A Xiaomi Home mobilalkalmazással információkat kaphat a levegő minőségéről, távolról vezérelheti a készüléket, és integrálhatja azt egy intelligens otthoni rendszerbe. A zajszint nem haladja meg a 31 dB-t, így egy jó légtisztító Xiaomi Mi Air Purifier 3C alkalmas azok számára, akik éjszaka könnyű alvóak.

Hátrányok: nem azonosított. A legjobb ár-érték arányú modell 10.000 rubelig.

A legjobb dohányfüst tisztító: Winia AWX-70

Olyan érzést kelt a levegőben, mint egy zivatar után

Légtisztító Winia AWX-70

Plusz: A modern keringető Winia AWX-70 nem csak tisztítja, hanem vízrészecskékkel is telíti a levegőt, finoman és egyenletesen a felhasználó számára optimális szintre emelve a helyiség páratartalmát. A 9 literes víztartály biztosítja a légtisztító folyamatos és önálló működését a különböző üzemmódokban. Átlátszó ablak az elülső oldalon lehetővé teszi a folyadékszint ellenőrzését.

A légtisztítót úgy tervezték, hogy a párásítás hagyományos és legbiztonságosabb módszerét – a természetes párolgást – használja. A Winia AWX-70 előnye, hogy csapvíz is használható. A gyártó a készülék telepítését legfeljebb 56 m2-es helyiségekben ajánlja.

A legjobb légtisztító működési elve egyszerű: a víz a dob forgó tárcsáira esik, és vízfüggönnyé alakul, amely „mossa” az áthaladó levegőt. Így megismétlődik a nedvesítés és tisztítás természetes folyamata, ahogyan az esőzéskor történik. Megszünteti az összes nemkívánatos szennyeződést 0,3 mikronig: növényi pollen, aeroszol szennyező anyagok, cigaretta kátrány, por, háziállatok szőre és allergének.

A Winia AWX-70 légtisztító egyedülálló tulajdonsága, hogy a vízzel töltött lemezek mellett egy teljes értékű HEPA-szűrőt is használ, amely megsokszorozza a készülék hatékonyságát. A beépített ionizátor javítja a levegő általános minőségét.

Hátrányok: 8 kg feletti súly és a méretek miatt padlóra kell állni.

Klímakomplexumok

Érdemes megvenni?

Az éghajlati rendszer egy tisztító és egy párásító egyben. Általában hagyományos párásítókkal – gazdaságosak és nem igénylik a páratartalom szabályozását. Ezért a választást csak a helyiség térfogata és egy sor tisztító szűrő kell irányítani.

A legnépszerűbb modell az úgynevezett légmosó. A perforált felületű nedves tárcsák összegyűjtik a port és a szennyeződéseket a készüléken áthaladó levegőből, de a tisztítás hatékonysága sokkal kisebb, mint a kombinált szűrőtisztítók esetében. A párásító kapacitásuk is sok kívánnivalót hagy maga után, így ha magas minőségű párásítást és légtisztítást szeretne – vásároljon két különálló egységet. Nemcsak hatékony, hanem olcsóbb is. Ha mégis kettő az egyben készüléket szeretne vásárolni, javasoljuk, hogy keressen HEPA- és aktívszenes szűrővel ellátott modelleket (pl. Sharp KC-D41 RW/RB, Boneco 2071). Légtisztító és párásító katalógusunk segít megtalálni az Ön igényeinek megfelelő modellt.

Hogyan lehet pénzt megtakarítani, amikor vásárol egy légtisztító és párásító?

A legegyszerűbb módja a pénzmegtakarításnak, ha megfelelő kimenettel rendelkező készüléket választunk. A fogyasztók gyakran úgy gondolják, hogy minél erősebb és hatékonyabb a tisztító, annál jobb; de nem feltétlenül kell túlfizetni az extra köbméterekért. Azt is jó ötlet előre ellenőrizni, hogy milyen karbantartást igényel a készülék – a negyedéves szűrőbetétcsere nagy hatással lehet a költségvetésére.

Egy másik módja a pénzmegtakarításnak a felesleges berendezések elkerülése. Íme két példa a kétes előnyökkel bíró funkciókra:

  • Ozonozás. Az ózon hatékony a mikroorganizmusok és a mérgező gázok ellen – ez a tulajdonság gyakran megtalálható a modern tisztítószerekben és párásítókban. Ez azonban ellentmondásos előny, mivel egy ilyen aktív oxidáns nagy mennyiségben káros lehet az egészségre.
  • Ionizáció. Funkciója miatt a porszemcsék egymáshoz tapadnak és lerakódnak a padlón és más felületeken – így nedves felmosással gyorsan megszabadulhat tőlük. De ennek a funkciónak a szükségessége is megkérdőjelezhető: a kis töltött részecskék lerakódhatnak a tüdőben és egészségkárosodást okozhatnak.

A legjobb légtisztító csecsemők számára: Venta LW15

Ideális gyermekszobába

Venta LW15 légtisztító

Előnyök: Az LW15 párásító ideális kis helyiségekbe, amelyek mérete 15-20 m2. Többcélú klímavezérlő egység, amely ideális, ha kisgyermeke van. A biztonságos kialakítás, a csendes működés és a környezetbarát anyagok lehetővé teszik a gyermekszobában való elhelyezést és a használatot az első naptól kezdve.

A légmosó a hideg párologtatás elvén működik, így megakadályozza a helyiség felesleges kiszáradását és a fehér foltokat a bútorokon és a ház virágain. A levegő egyenletesen, a WHO által ajánlott 50-60%-os páratartalomra párásodik. A műanyag dob összegyűjti a háziport, a polleneket és más, legfeljebb 10 mikron méretű részecskéket, és a portálcába mossa őket. Ez utóbbi nem igényel különösebb karbantartást – 2-3 naponta elegendő folyó víz alatt átöblíteni.

A baba légtisztító szűrt vagy csapvízzel is működtethető. A Venta LW15 energiatakarékos modell, mindössze 4 wattot fogyaszt (ami egy elektromos fogkeféhez vagy öntözőrendszerhez hasonlítható). A burkolat teljesen szétszerelhető, és az alkatrészek mosogatógépben fertőtleníthetők.

Hátrányok: A felső panelen lévő diódák éjszaka meglehetősen fényesnek tűnhetnek.

Melyik a jobb??

A légtisztító akkor a legjobb, ha meg kell szabadulnia a háztartási vegyi anyagok részecskéitől, penészspóráktól, bizonyos szagoktól, illékony portól. A párásítók nélkülözhetetlenek a fűtési szezonban, amikor a levegő túl száraz lesz. A kétféle klímaberendezés kiegészíti egymást: egyidejűleg is telepíthetők. Ha a családban allergiások vagy kisgyermekek vannak, ez a „duó” jelentősen javítja az életminőséget.

Ha nem engedheti meg magának mindkettőt, válasszon egy légmosót: Ez párásítja a levegőt és felfogja a szennyeződéseket a lemezeken.

A legjobb szűrő nélküli légtisztító: Ballu AW-320/AW-325

Egyszerű készülék nagy hatékonysággal

Ballu AW-320/AW-325 légszűrő

Előnyök: univerzális légtisztító cserélhető szűrők nélkül, amely segít megteremteni a család minden tagja számára a kényelmes életkörülményeket és az egészséget. Különösen hasznos télen, amikor a központi fűtés bekapcsol, és a lakás levegője elkezd kiszáradni, ami orrirritációt, torokszárazságot és fejfájást okoz. A Ballu AW-320 párásítja, tisztítja és illatosítja a levegőt kedvenc illataival.

A készülék tetején érintésérzékeny gombok találhatók. Az automatikus üzemmód automatikusan 45%-on tartja a beltéri páratartalmat, az éjszakai üzemmód pedig minimálisra csökkenti a zajszintet. Víz a tartályhoz, amelynek kapacitása 5.A csapból 7 liter használható, ami megkönnyíti a klímaberendezés használatát.

A legjobb légtisztító belsejében a műanyag tárcsák forognak. Áthaladva rajta, a száraz levegő megtisztul és a „hideggőz elvének” megfelelően párásodik. A szennyeződések, szappan, növényi bélyegek az olajteknőbe mosódnak. A levegőmosó DSS ezüstrúddal van felszerelve a biztonságos, vegyszermentes vízfertőtlenítéshez. Az aromaolajok speciális kapszulája lehetővé teszi, hogy a helyiséget frissítő gyógynövényes jegyekkel töltse meg.

Hátrányok: rövid vezeték. A beépített nedvességmérő 5%-os pontossággal működik.

Ha párásítóra van szüksége?

A klimatikus rendszerek és berendezések piacát évente új technológiai eszközökkel frissítik. Az egységek fő célja a beltéri levegő minőségének javítása. A két nagyon különböző feladatot ellátó légtisztítókra és párásítókra állandó kereslet mutatkozik.

Egy adott készülék megvásárlásának fontosságát és szükségességét egyedileg határozzák meg. A pollen- vagy porallergiásoknak például többlépcsős szűréssel rendelkező légtisztítót kell vásárolniuk.

Egy kisgyermekes családnak szabályoznia kell a szoba páratartalmát, mert a száraz környezet csökkenti az immunrendszert, és a csecsemők gyorsan felszedik a vírusokat.

Az egészséges mikroklíma elérése érdekében azonban egyetlen paramétert sem szabad elhanyagolni. A nagyvárosokban a lakás levegője nehezen tisztítható – az autók kipufogógázai, az utcai por és a szennyezett gőzök befelé hatolnak.

A páratartalom helyzete sem jobb – a fűtési szezon kezdetével a légkör páratartalmának aránya 25%-ra csökken a 60-65%-os egészségügyi szabvány helyett.

Tiszta levegő

A párásítót úgy tervezték, hogy optimalizálja a víz nedvességtartalmát – 40-60%-ra növelve azt -, míg a tisztító eltávolítja a káros szennyeződéseket, megelőzve az allergiát és más betegségeket

Először is, a szennyezett és túlszárított levegő negatív hatással van az emberi egészségre.

Valószínű következmények:

  • torokkaparás, szédülés, gyengeség és gyors fáradtság előfordulása;
  • allergiás reakciók kialakulása (különösen gyermekeknél);
  • a nyálkahártyák irritációja és a bőr kiszáradása;
  • A légtisztítót úgy tervezték, hogy a vírusos megbetegedéseket a legösszetettebb formában előzze meg.

A száraz levegő növeli a számítógépek, televíziók és más készülékek statikus elektromosságát. Ez a por elektromosságot okoz, és felfelé száll.

A száraz levegő következményei

A következtetés nyilvánvaló – a száraz, szennyezett levegő rosszabbul érzi magát. A többfunkciós párásító-tisztító készülékeket arra használják, hogy megszabadítsák a légkört a portól és nedvességgel telítsék azt

A legjobb otthoni keringető: Boneco W300

Egyszerű működés és nagyfokú autonómia

Boneco W300 légtisztító

Előnyök: a legjobb légtisztító ionizátorral, nagy tartállyal és két üzemmóddal 55 m2-ig terjedő helyiségek számára. A készüléket nagy hatékonyság és egyszerű használat jellemzi. Offline működés akár 3 napig is, anélkül, hogy a felhasználó részéről bármilyen figyelmet igényelne. A készülék mérete 28x40x41 cm, és padlóra állítható.

A felhasználói vélemények szerint a legjobb háztartási légtisztító teste minőségi ABS műanyagból készült. Az előlapon található egy kör alakú kapcsoló, amely két üzemmódot aktivál: nappali (intenzívebb) és éjszakai (csendes üzemmód). A LED kijelző tudatja, hogy mikor kell feltölteni a 12 literes víztartályt. Nincsenek folyadékminőségi követelmények – a csapvíz is megfelel.

Az otthoni légtisztító egy 3D szivacsot tartalmaz, amely hatékonyan tartja vissza a levegőben lévő port, háziállatok szőrét, polleneket és mikrorészecskéket. Az ionizáló ezüst ISS rúd további fertőtlenítést biztosít. A légmosó viszonylag halkan működik, mindössze 28 dB-t produkál. Nincs szükség szűrőkre vagy fogyóeszközökre, a test és a szivacs mosogatógépben mosható.

A Boneco W300 2022-es besorolású, és azok számára alkalmas, akik egy egyszerű, igénytelen készüléket keresnek a lakás levegőjének hosszú ideig tartó párásítására. Nappal és éjszaka is működhet, és még egy idős ember is képes megbirkózni a vezérléssel.

Hátrányok: nem azonosított

A legjobb 2 az 1-ben párásító-tisztító: Boneco W1355A

Csendes működés és a nyári eső frissessége

Boneco W1355A légtisztító

Előnyök: A Boneco légmosó egy könnyen karbantartható készülék, amely kombinálja a párásítást és a légtisztítást akár 50 m2-es lakásokban és irodákban. A működés a levegő természetes „mosásának” elvén alapul, vegyszerek vagy eldobható szűrők használata nélkül. Szerepüket a szabadalmaztatott technológiájú, folyamatosan vízzel nedvesített, forgó perforált tárcsák látják el. Magas hatásfok alacsony energiafogyasztás mellett (20 watt).

A szélmalom lapátjaiként forgó 22 nedvszívó korong az olajteknőbe mosódik. Áthaladva rajta, a száraz levegő megnedvesedik, így fenntartva a helyiség természetes páratartalmát. A porszemcsék, növényi spórák, állati szőrszálak, allergének és egyéb szennyeződések leülepednek a dob felületén, majd a lefolyóba kerülnek. A lakás legjobb légtisztítója szinte csendes, ezért a Boneco W1355A-t gyakran telepítik a gyermekszobákba.

A levehető 7 literes tiszta víztartály kényelmes fogantyúval van ellátva. A munkaterületet elegendő folyadékkal látja el az automatikus áramlási szelepnek köszönhetően. Az Ionic Silver Stick antibakteriális rendszer ezüstionokkal fertőtleníti a vizet az olajteknőben és megakadályozza a rossz szagok kialakulását.

Sok vásárló a Yandex.A Market a 2 az 1-ben légtisztító és párásító teljesítményét a nyári eső utáni frissesség érzéséhez hasonlítja. Fenntartja az egészséges beltéri klímát, amely télen a fűtés miatt gyakran párátlanodik. Megsemmisíti a káros mikroorganizmusokat, segít az álmosság, ingerlékenység leküzdésében. A klímavezérlő rendszer javítja a csapatmunkát, és megvédi a régiségeket és az értékes parkettát a deformálódástól.

Hátrányok: nincs

Otthonának párásítása: szükség vagy luxus

A hidegáram aktívan leolvasztja a vízrészecskéket a téli hidegben. A nyár beköszöntével – a forró patakok által kiszárítva -. A párásodás problémája súlyosbodik, amikor a lakóterekről van szó. A fűtőtestek gyakorlatilag „kiégetik” a nedvességrészecskéket az oxigénből, kiszárítva azt. A forró nyári napokon a víz koncentrációját a folyamatosan működő légkondicionáló berendezés minimalizálja.

Hogyan válasszuk ki a párásító légtisztítót az otthoni légtisztítót?

Ennek eredményeként a páratartalom 30-32%-ra van beállítva. A szoba fülledt lesz, a közérzeted és a teljesítményed szenved. Az emberi szervezetnek 40-60%-os nedvességkoncentrációra van szüksége a normális működéshez. Nyáron még több – 50-65%. Nincs szüksége légtisztítóra és párásítóra otthonában. De melyik eszköz a jobb?

A legjobb intelligens légtisztító: Xiaomi Mi Air Purifier Pro

Hangvezérléssel

Xiaomi Mi Air Purifier Pro légtisztító

Előnyök: A lakásokba szánt, nagy hatékonyságú légtisztító gyorsan és átfogóan távolítja el a veszélyes anyagokat és a kellemetlen szagokat egy legfeljebb 60 m2-es helyiségben. A Levegőtisztító Pro egy 73 cm magas oszlop, amely fehér, hipoallergén és hőálló ABS műanyagból készült.

Az intelligens keringető tisztítási kapacitása 500 m3/h, így 7 perc alatt teljesen megszűri a levegőt egy nappaliban vagy hálószobában. A lézeres érzékelők másodpercenként akár 1000-szer is átvizsgálják a teret a legfeljebb 2,6 milliméteres finom porszemcsék után. A mikroprocesszor automatikusan szabályozza a légbeszívás sebességét a nagy hatékonyságú hengeres szűrő számára.

A Xiaomi intelligens légtisztító visszatartja a szennyező anyagok 99,98%-át, a penészspórákat, a polleneket, az allergéneket, a formaldehid és a toluol nyomait. Az aktív katalitikus szénszűrő belső rétege hatékonyan elnyeli a háziállatok, a dohányfüst és a fürdőszoba szagát. A felhasználóktól kapott visszajelzések szerint nagyon jól teljesít az influenza- és virágzási szezonban, a maximális CADR 674,1 m3/h.

15%-kal hosszabb szűrő élettartam. A nagy porkapacitás akár 14 hónapig tartó szűrőhasználatot tesz lehetővé. A 60 W-os kefe nélküli motor és a centrifugális ventilátor csendes működést biztosít, és percenként akár 1000 liter levegőt is megtisztít. Az előlapon lévő OLED érintőképernyőn keresztül kezelhető.

Az intelligens allergiás légtisztító a My Home alkalmazáson keresztül szinkronizálódik az okostelefonnal, majd fejlett teljesítménystatisztikák, AI-alapú hangvezérlés és intelligens otthoni csatlakoztathatóság áll rendelkezésre. A Xiaomi Mi Air Purifier Pro támogatja a Google Assistantot és együttműködik a Yandex Alice-szal.

Hátrányok: nincs.

A Dyson legjobb légtisztítója: Dyson Pure Hot + Cool HP05

Legnagyobb légáram 1116 m3/h

Dyson Pure Hot Cool HP05 légtisztító

Előnyök: A Dyson légtisztító egy multifunkcionális 3 az 1-ben készülék, amelyben a brit mérnökök kombinálták a légkeringetőt, a fűtőberendezést és a ventilátort. A készülék csapdába ejti a potenciálisan káros szennyező anyagokat, beleértve a 0,1 μm-es baktériumokat és a Covid-19 vírus különböző törzseit, és az Air Multiplier technológia segítségével egyenletesen elosztja a felmelegített, tisztított levegőt a helyiségben.

Dyson funkciókat vezérli a távirányító, amely mágnesesen csatlakozik a test a jobb légtisztító. Három mikroprocesszorral felszerelt, nagy érzékenységű érzékelő automatikusan érzékeli a levegőben lévő részecskéket és optimalizálja a keringető működését. A beépített színes LCD-kijelző mutatja a levegő minőségét, az észlelt szennyeződés típusát és a szűrő aktuális állapotát.

A csúszó kupola 45°-tól 360°-ig forgatható, így a légáramlás pontosan beállítható. Az időzítő funkció lehetővé teszi az automatikus kikapcsolást 8 órán belül. A felhasználó a tisztítási sebességet a 3 elérhető szint egyikének kiválasztásával állíthatja be. A ventilátoros fűtési mód télen egyenletes meleget biztosít kiszáradás nélkül, nyáron pedig kényelmes hűtést. Az éjszakai üzemmód 38 dB-re csökkenti a zajszintet, így a nap 24 órájában használható.

A Dyson légtisztító az emberi szem számára láthatatlan légszennyező anyagokat is elkapja, és az egyik legnépszerűbb modell. Az aktív szénszűrő eltávolítja a kellemetlen szagokat, aeroszolokat és az égés nyomait. A nagy érzékenységű üvegszálas boroszilikát HEPA-szűrő felfogja 99.Az allergének, baktériumok és vírusok 95%-os eltávolítása. A készülék másodpercenként 310 liter levegőt szív be, lehetővé téve a levegő keringését a helyiségben.

Hátrányok: nincs.

A legjobb szagelszívó: Tefal PU4026

Formaldehid-felfogó szűrővel

Tefal PU4026 légtisztító

Előnyök: A lakásokba szánt nagy teljesítményű légtisztító kivételesen csendes, a legkisebb szennyeződés-, por- és allergénrészecskék 99,9%-át visszatartja, és megvédi a felhasználókat a vírusos megbetegedésektől. Az intelligens rendszer több érzékelőt használ a szennyezés mértékének érzékelésére, és automatikusan szabályozza a szűrés sebességét.

Az Intense Pure Air tisztítórendszer három egymást követő szűrővel rendelkezik. A nagyobb por-, állatszőr- és szőrszálrészecskéket visszatartja a finom hálókkal átszőtt szűrő. Az aktív széngranulátumból készült szűrő elnyeli a vízipipából származó szagokat, füstöt és katalitikusan szétválasztja az anyagokat ártalmatlan összetevőkké. A legfinomabb részecskék a cserélhető HEPA-szűrőben maradnak, amely a pollenek, penészgombák és allergének utolsó határává válik.

Az egyedülálló NanoCaptur kemiszorpciós szűrő távol tartja a mérgező formaldehidet, amely a forgácslap- és rétegelt lemezgyantákból szabadulhat fel. Ionizációs funkció, telíti a levegőt negatív ionokkal. A felhasználók megjegyzik, hogy a bekapcsolás után könnyebben lélegzik. A légtisztító 1, 2, 4 vagy 8 órás üzemidőre programozható.

A legjobb légtisztító burkolata fehér matt műanyagból készült, a légkivezető rács kerülete kék fénnyel van ellátva. A levegőminőség-jelző színváltás a kék (tiszta levegő) és az ibolyaszín (erősen szennyezett levegő) között egyenletesen változik, így a felhasználó egyértelmű tájékoztatást kap a légtisztító beállításainak megváltoztatásáról. A kezelőpanel mechanikus gombokkal rendelkezik. A légáramlás iránya 45°-os tartományban változik. Súly – 5.7 kg, praktikus fogantyúkkal hordozható.

Hátránya: A háttérvilágítás nem kapcsolható ki teljesen.

A legjobb recirkulátor UV lámpával: AIC CF8410

Fotokatalitikus szűrővel és ionizációval

AIC CF8410 légtisztító

Előnyök: Baktériumölő légtisztító, magas fokú műszaki felszereltséggel az optimális beltéri klíma érdekében. A készüléket folyamatos, 24/7-es működésre tervezték, mivel több automatikus programmal rendelkezik. A keringető tisztítja a levegőt a portól, az állatszőröktől, a pollenektől, a gázoktól, az aeroszoloktól és a légzőszervi megbetegedéseket okozó vírusoktól. Kompakt méretének és alacsony zajszintjének (50 dB) köszönhetően a készülék a telepítés után gyakorlatilag láthatatlan, elölről szellőző kialakítása pedig lehetővé teszi a falhoz közeli telepítést.

A levegő áramlási sebessége 180 m3/h, így a készülék egy 28 m2-es helyiségből óránként több mint háromszor tisztítja ki a levegőt. A szakértők azt javasolják, hogy a légtisztítót zsúfolt helyiségekbe telepítsék: irodák, recepciók, kezelőszobák. A finom részecskék maximális elnyelésével a modell jó választás szerverszobákba és bányászati berendezéseket tartalmazó helyiségekbe.

Az AIC CF8410 készüléktest belsejében egy ötfokozatú szűrőrendszer található, amely tartalmaz egy előszűrőt, egy szénszűrőt és egy maximális osztályú HEPA szűrőt. Ez utóbbi képes az 1 és 3 μm közötti részecskék 99,85%-át felfogni, gyakorlatilag eltávolítva az allergéneket és a baktériumokat a helyiségből. A fotokatalitikus szűrő a szagok és az illékony szerves vegyületek ellen harcol azáltal, hogy molekuláris szinten lebontja őket. Az ultraibolya lámpa sterilizálja a szivattyúzott levegőt, így az teljesen biztonságos a kimenetnél.

A keringető 55 wattot fogyaszt, így 50-55 rubelbe kerül a fenntartása. havonta. AIC CF8410 – a legjobb légtisztító az allergiások számára 2022-ben, az influenza szezonális járványai, akut légúti fertőzések, nátha és orrfolyás esetén.

Hátrányok: nincs.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

A légtisztító/ párásító hatékonysága és felhasználóbarátsága a kezdeti specifikációtól és a készüléknek az adott alkalmazáshoz való alkalmasságától függ.

A modell kiválasztásának a következő paramétereken kell alapulnia:

  • kapacitás;
  • zajhatás;
  • energiafogyasztás;
  • a működési módok száma;
  • szűrő/párásító minőség;
  • a fenntartási költségek;
  • további lehetőségek;
  • méretek.

áteresztőképesség. Minden egységet úgy terveztek, hogy egy adott métert szolgáljon ki. A helyiség területe a légtisztító és a párásító kiválasztásának fő meghatározója, függetlenül a modelltípustól.

tisztább teljesítmény

A legtöbb háztartási egység zónatípusú. 15-50 négyzetméteres területeken használható.. a nagy hatékonyságú modellek akár 100 négyzetméteres helyiségeket is képesek „lefedni”.

A választás árnyalatai:

  • annak a helyiségnek a mérete, amelyben a légtisztítót elhelyezik, lehetőleg 5 négyzetméteres kiterjedéssel; – annak a helyiségnek a méretei, ahol a légtisztítót elhelyezik.;
  • Ha egy készüléket vásárol több helyiséghez, akkor a nagyobb helyiség területét kell figyelembe venni.

Fontos jellemző a tisztítás sebessége. A légtisztító működésének minősége attól függ, hogy mennyire képes a helyiség térfogatához igazodni. A levegőcsere mértéke 80 és 450 cfm között változik.m/óra.

Levegőcsere-ráta

A megfelelő kapacitás kiszámításához a helyiség területét meg kell háromszorozni. A származtatott érték az ajánlott óránkénti levegőcsere. Nem kell kompromisszumot kötni a 100 köbcentiméteres besorolással kapcsolatban.A tisztító óránkénti teljesítménye 70 négyzetméteres területet fed le hatékonyan

Zajhatás. A 24 órás használathoz válasszon csendes készüléket, amelynek zajszintje legfeljebb 35 dB. A gyermek szobájának vagy hálószobájának lehetőleg csendesnek kell lennie – nem több mint 20 dB.

A hangteljesítményt a ventilátor teljesítménye és kialakítása határozza meg. A tárcsás „légmosók” kevésbé zajosak, mint a kúpos típusok. A „hideg” vagy ultrahangos párásítóval ellátott tisztítóberendezések normál zajszintjén belül.

Energiafogyasztás. Ez különösen fontos, ha a készüléket napi 24 órán keresztül kell használni. A nagy teljesítményű egységek energiafogyasztása érthető. Tehát nincs értelme nagy teljesítményű egységet választani – mindent mértékkel kell csinálni.

Működési módok. A készülék ventilátorteljesítményét a ventilátor teljesítménye és kialakítása, valamint a készülék vásárlásakor figyelembe vett nagyobb tér mérete határozza meg.

Csendes működés

Kívánt üzemmódok: éjszakai – gyakorlatilag csendes munka alacsony kapacitáson, intenzív – a mikroklíma gyors helyreállítása a maximális légcserével, normál – a beállított paraméterek fenntartása

Szűrés/nedvesítés minősége. A tisztítás mértéke az alkalmazott szűrőrendszertől, a párásítás pedig a készülék típusától függ. Az eszközök minőségi jellemzőit a fentiekben áttekintettük.

Az áttekinthetőség érdekében az információkat rendszerezni lehet:

  • Tisztító párásítási opcióval – nagy tisztítási kapacitás mérsékelt nedvességtelítettséggel (átlagosan 50%-ig);
  • párásító-ionizátor – akár 70%-os páratartalmat biztosít, egylépcsős tisztítás ionizációval (allergiások számára nem hatékony);
  • levegőmosó – minőségi párásítás és a „durva” szennyeződések tisztítása, az allergének ellen tehetetlen;
  • Légkondicionáló – magas szintű tisztító/párásító teljesítmény.

Karbantartási költségek. Előzetesen figyelembe kell venni a berendezés gondozási igényeit és a szűrők karbantartásának rendszerességét. Az ár tekintetében a légmosók és a párásítók-ionizátorok fenntartása kevésbé költséges.

Cserélhető szűrők

A többlépcsős szűréssel rendelkező klímaberendezések és légtisztítók üzemeltetése többe kerül. Ajánlott szűrőcsere-intervallumok: durva szűrő tisztítása évente, antibakteriális „gátak” hathavonta, széngát és HEPA-szűrő évente egyszer

Másodlagos funkciók. A gyártók a különböző „hasznosságok” integrálásával próbálják megkülönböztetni termékeiket.

További gyakorlati lehetőségek:

  • A higrosztát, egy páratartalom-érzékelő bekapcsolja a készüléket, ha a levegő száraz, és kikapcsolja, ha a levegő kellően telített;
  • illatanyag-adagoló – az illatkapszulák elhelyezésére szolgáló rekesz lehetővé teszi, hogy kedvenc aromájával töltse meg otthonát;
  • Időzítő – a működés időtartamának programozása;
  • Fény – szükség esetén helyettesítheti a teljes értékű éjszakai fényt.

Méretek. A párásító-tisztító mérete fontos, ha a készüléket különböző helyiségek kiszolgálására vásárolják. A terjedelmes egység cipelése problémát jelent majd. a görgők egy lehetséges megoldás.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Virág Farkas

    Mi a legjobb légtisztító 2022-ben? Kérlek, oszd meg velem az értékelést és véleményedet a legjobb 18 légtisztítóval kapcsolatban. Köszönöm!

    Válasz
    1. Csaba

      Ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy mi a legjobb légtisztító 2022-ben, számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Fontos azonban megemlíteni, hogy az értékeléseim és véleményem szubjektívek, és másoknak eltérő tapasztalataik lehetnek. A legjobb 18 légtisztító közé tartozhat a Dyson Pure Hot+Cool, Honeywell HPA300, Blueair Blue Pure 211+, Coway AP-1512HH Mighty, és az Alen Breathesmart 75i. Mindegyiknek megvannak a saját előnyei és hátrányai, beleértve a teljesítményt, zajszintet, funkciókat és ár-érték arányt. Nagyon fontos, hogy alapos kutatást végezz előtt, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb légtisztítót.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása