...

Top 10 legjobb légtisztító Xiaomi: értékelés 2021-2022-ben, és melyiket válassza a lakásodhoz

A Xiaomi víztisztítói funkcionálisak, miközben ötvözik a stílusos dizájnt és az elfogadható árat.
Ez a fő oka annak, hogy sok vásárló a cég klímaberendezéseit részesíti előnyben.

De a legjobb modell kiválasztása 2021-2022-ben nem könnyű, mert mindegyikük széles körű hasznos lehetőségekkel, számos előnnyel és funkcióval rendelkezik.

Elkészítettük a Xiaomi légtisztítók felülvizsgálatát.

A 2021-2022-es évek legjobb modelljeit tartalmazza, amelyek a munka elvében, a vezérlési módszerben, a teljesítményben különböznek. A toplistát valódi felhasználók visszajelzései és szakértői vélemények alapján állítottuk össze.

Top 10 legjobb Xiaomi légtisztítók rangsor 2021-2022

Helyszín Név Ár
Top 4 legjobb légtisztítók Xiaomi ár/minőség arányban
1 Xiaimi Mi légtisztító (FJY4013GL) Ellenőrizze az árat
2 Xiaomi Mi légtisztító 3H (FJY4031GL) Ellenőrizze az árat
3 Xiaomi Mi légtisztító 2S (FJY4020GL) Ellenőrizze az árat
4 Xiaomi MiJia légtisztító 3 Ellenőrizze Ellenőrizze az árat
Top 4 legjobb légtisztítók Xiaomi HEPA szűrővel
1 Xiaomi Mi légtisztító 2H (FJY4026GL) Ellenőrizze az árat
2 Xiaomi Mi autós légtisztító (JHN4001CN) Ellenőrizze az árat
3 Xiaomi Smartmi friss levegő rendszer falra szerelhető (VTS6001CN) Nézze meg az árat
4 Xiaomi Mi légtisztító 2 Nézze meg az árat
Top 2 legjobb Xiaomi légtisztítók ionizációval
1 Xiaomi KJ300F-X3(M) Ellenőrizze az árat
2 Xiaomi Youpin Cleanfly DF-500 Ellenőrizze az árat

Tartalomjegyzék:

  • Top 10 legjobb légtisztítók Xiaomi 2021-2022 értékelés
  • Melyik légtisztító Xiaomi a lakásodhoz??
  • Top 4 legjobb légtisztítók Xiaomi ár-érték arányban
  • Xiaimi Mi légtisztító (FJY4013GL)
  • Xiaomi Mi légtisztító 3H (FJY4031GL)
  • Xiaomi Mi légtisztító 2S (FJY4020GL)
  • Xiaomi MiJia légtisztító 3
  • Top 4 legjobb Xiaomi légtisztítók HEPA szűrővel
  • Xiaomi Mi légtisztító 2H (FJY4026GL)
  • Xiaomi Mi autós légtisztító (JHN4001CN)
  • Xiaomi Smartmi friss levegő rendszer falra szerelhető (VTS6001CN)
  • Xiaomi Mi légtisztító 2
  • Top 2 legjobb légtisztítók Xiaomi ionizációval
  • Xiaomi KJ300F-X3(M)
  • Xiaomi Youpin Cleanfly DF-500
  • Vásárlói vélemények
  • Következtetés
  • Hasznos videó

A Xiaomi párásítók jellemzői

Vegye tudomásul! A száraz beltéri levegő gyakran okozója a vírusos megbetegedéseknek.

A Xiaomi modellek nagyon jó minőségűek, ezért egyre többen szeretik megvásárolni ennek a márkának a termékeit.

A Xiaomi párásító egységek főbb jellemzői a következők:

  1. Tervezés. Szinte minden modell modern stílusú, amely bármilyen belső térhez illik. A fehér párásítók mellett a márka téglavörös, smaragdzöld és kék-kék árnyalatú termékeket is gyárt.
  2. Ár. A Xiaomi termékek költségei valóban alacsonyabbak, mint más vállalatoknál. Ugyanazért az árért a vevő olyan készüléket kap, amely több funkcióval rendelkezik, mint más márkák hasonló készülékei.
  3. Minőség. A levegő párásítására szolgáló „intelligens” eszközök nemcsak kiváló minőségű konstrukcióval vannak felszerelve, hanem saját mobilalkalmazással is rendelkeznek. Az okostelefonos vezérlés kényelmesebbé teszi a készülék kezelését.
  4. Tartomány. A Xiaomi gondosan figyelemmel kíséri a modern háztartási készülékek legújabb trendjeit. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek mindig választhatnak.

Ezenkívül szinte minden párásító csendes.

Legyen tisztában! Nem zavarják a lakókat sem éjjel, sem nappal, és csendes légkört teremtenek a házban.

Melyik légtisztító Xiaomi választja a lakás számára?

A légtisztító kiválasztásakor a legfontosabb elem a szűrő, amely többféle lehet: előszűrő, finom szűrő, aktívszénszűrő, elektrosztatikus szűrő, vízszűrő stb.

A takarító kiválasztásánál további fontos tényezők:

  • Zajszint. Éjszakai vagy gyermekszobában történő munkavégzés esetén az alacsony, legfeljebb 30 dB zajszintű készülék a legjobb.
  • Teljesítmény. A paraméter felelős azért a levegőmennyiségért, amelyet a termék egy óra alatt feldolgoz. Nagyszerű eredmény – óránként két-három alkalommal történő feldolgozás.
  • Szintén fontos a modell kiválasztásakor az időzítő, a telepítési módszer, a szűrő szennyezettségi szintjelzője.

Xiaomi Smartmi Humidifier 2: párásítja és tisztítja a lakás levegőjét

Mi a különbség a légmosó és a hagyományos ultrahangos párásító között?? Mik az előnyei és hátrányai ennek a készüléknek. A véleményemben a Xiaomi Smartmi Humidifier 2 példáján keresztül próbálok erről mesélni. Rögtön mondhatom: ez a dolog a házhoz nélkülözhetetlennek és feltétlenül szükségesnek mondható. De hadd mondjam el sorrendben.

A fűtési szezonban a lakás levegője nagyon száraz lesz. És ez cseppet sem kellemetlen. És még a túl száraz levegő is egészségtelen.

Ha reggelente száraz orral és torokkal ébred, gyakran fáj a feje, vagy alvási problémái vannak, akkor könnyen lehet, hogy a lakásában túl száraz a levegő. A lakásokban a fűtőtestek miatt a levegő páratartalma gyakran 20 százalékos vagy még alacsonyabb. A kényelmes szint 40-50%-nál kezdődik. Természetesen vannak olyan régiók, ahol az emberek megpróbálják párátlanítani a levegőt. De én nem abban a régióban élek. Az ablakom előtt sivatag van, nagyon alacsony páratartalommal, és a fűtés ellenem dolgozik. Általában a párásító a lakásban, hogy csak egy must. Sokan pedig olcsó ultrahangos párásítót vásárolnak erre a célra. És valóban párásítják a levegőt, de gyakran vannak hátrányaik. Itt vannak:

Tábla. Ha rendes csapvizet öntünk, a párásító körül fehér lerakódás keletkezik, amely aztán a szoba összes felületét beboríthatja.

Hatástalan párásítás. Igen, úgy tűnik, hogy párásítja a levegőt, de valójában az ultrahangos párásító a vizet valami ködszerűvé alakítja. És ez a köd némileg különbözik a valóban párás levegőtől.

Szuszpenzió, baktériumok, por, algák. Mindez a vízcseppekkel együtt a levegőben van, és te belélegezheted. És rendben van, ha ez néhány anyag a vízből (amely leülepedik, mint egy plakk). A víz pedig tartalmazhat baktériumokat és algákat, amelyek természetes módon képződnek a párásító tartályban. És ez is, a vízporral együtt, a levegőbe száll, és eljut a tüdőnkbe. És igen, a vízpor sikeresen felfogja a porszemcséket a levegőben, és a tüdőnkbe is elviszi őket. Igen, ha belegondolsz, paranoiássá válhatsz.

Szivárgás. Nagyon gyakran látok visszajelzéseket sok párásítóról, amelyekben azt írják, hogy a burkolat meglehetősen gyorsan korrodálódott és szivárgott. Nos, ha a párásító maximális teljesítményen működik, és több nedvességet termel, mint amennyit a levegő fel tud szívni, akkor a tócsák a közeli felületeken 100% -ban.

De az ultrahangos párásítók plusz oldala megfizethető áron és egyszerűséggel írható le. És az általános hozzáférhetőség. Ezek a párásítók minden elektronikai boltban kaphatók, és általában széles választékban kaphatók. De a hátrányokat tekintve az általam jelzett pluszok nem olyan jelentősek.

És itt az emberek kezdenek elgondolkodni, de mi az alternatíva?? És ez tényleg így van. Ezek úgynevezett légmosók. Sajnos nem ilyen nagy választékban vannak a piacon, és az árcédula általában egyáltalán nem vonzó. De a Xiaomi mosogatók megjelenésével a helyzet javult. Megpróbálom felsorolni az ilyen eszközök előnyeit:

Csendes. A légmosók, különösen alacsony fordulatszámon nem csapnak nagy zajt. Ideálisak a hálószobában, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Hatékonyság. A mosogatón keresztül beszívott levegő épp annyi nedvességgel telítődik, amennyit fel tud venni. A levegő természetes módon nedvességgel telített, nem tele van finom vízcseppekkel.

Porkontroll. A mosogató belsejében a levegő porszemcséket hordoz, a nedves lemezek belsejében pedig a por leülepszik. És már tiszta levegő jön ki a párásítóból. Az allergiások értékelni fogják. És én személy szerint azt tapasztaltam, hogy a mosogató beépítése óta lényegesen kevesebb por van a szobában.

A légmosóknak azonban vannak hátrányai is:

Karbantartás. A mosogatókat gyakrabban kell tisztítani. Mivel sok por kerül a vízbe, a víz gyorsan romlik, és akár szaga is lehet. Ideális esetben a tartályt kéthetente ki kell öblíteni és meg kell tisztítani. És a lemezek is jobb, ha tiszták. Bár ez mind egyéni, és függ a víz minőségétől, valamint attól, hogy mi száll a levegőben.

Mint már megértette, nem létezik tökéletes eszköz. Mindig van egy árnyoldala és egy előnye. De a fentiek után úgy döntöttem, hogy a légtisztítót választom. Nem akarom belélegezni az ultrahangos párásítóból kijövő anyagot. Számomra ez a legfontosabb kritérium. Paranoiás vagyok. Nos, azt is eldöntötte, hogy pontosan Xiaomi Smartmi Humidifier 2 (a második verzió, amely egy kijelző). Van az első verzió is, ez nem rendelkezik kijelzővel. Ez általában egy kicsit olcsóbb, de két hátránya is van. Először is, nincs kijelzője, és a test műanyagból készült (a második verzió egyfajta bioplasztikus adalékanyagot igényelt, amely megakadályozza a tartályban a káros mikroflóra kialakulását), és másodszor, az első verziónak van egy gyári hibája, amely idővel elkezdhet szivárogni a motormechanizmuson keresztül (a 4PDA-nál minden részletesen le van írva).

Mivel két hálószobám van, egyszerre két mosdót rendeltem. Az első, amit a vadszőlőn rendeltem, ez lesz a felülvizsgálatban. A másodikat pedig az Aliexpressen rendeltem, és ezzel volt egy kis probléma. Először az eladó ragaszkodott ahhoz, hogy 30 dollárral többet fizessen a légmosóért, és nem volt hajlandó elküldeni. Hosszú ideig leveleztem vele, és mindenféle büntetést ígértem neki. Aztán a technikai támogatással való kapcsolatfelvétel után az eladó végül elküldte a mosogatót. És sikeresen úton volt hozzám, egészen addig az időpontig, amikor megérkeztem az országba, ahol már megtudtam a helyi postahivatalból, hogy a csomag nem az én városomban és nem az én nevemen van. Végül csak két hónapot vesztettem az eladó miatt. Vitát nyitottam, és az eladó azonnal elfogadta azt. Egy nappal később a pénzt visszautalták a kártyámra, és ismét rendeltem egy másik mosogatót a wildberries-től. Hagytam egy megfelelő értékelést az eladónak, és egy privát üzenetben neki, amint tudtam. A doboz használati utasítása kínai nyelven van, így egyáltalán nem tudom ajánlani, hogy bármit is vásároljon.

Érdemes megjegyezni, hogy a Xiaomi Smartmi Humidifier 2 a mi piacunkon két módosításban van jelen. A kínai piac és a globális piac számára. A következő különbségekkel rendelkeznek: a kínai változaton hieroglifák vannak a képernyőn, a globális változaton angol betűkkel. Kínai dugó a kínai változathoz, európai dugó a globális változathoz. A Mihome kapcsolati szerverei a globális és a kínai verzió esetében is eltérőek. Kínai mosogató lehet kötni az európai szerverek MiHome, de ez megköveteli tamburin (Én eredetileg minden Xiaomi intelligens elektronika csatlakozik a szárazföldi Kína, így ez a probléma megkerülte nekem). És igen, a kínai változat általában olcsóbb, mint a globális változat. De mint láthatjuk, a verziók közötti különbségnek nincs hatása a funkciókra. Mindkét változat ugyanúgy működik az alaptevékenységükben. Ezért írok a verziók közötti különbségekről csak tájékoztató jelleggel.

Én személy szerint a kínai változatot kaptam. Egy tisztességes méretű dobozban érkezett:

Belsejében található maga a légmosó, a tápegység és a kézikönyv:

A készlethez mellékelt kézikönyv kínai nyelvű. De vannak képek, amelyek mindent világossá tesznek. Azonban minden világos képek és utasítások nélkül:

A készletben lévő tápegység 12V 0.75A, kínai típusú dugóval (de az eladó egy adaptert tett a készletbe)

Ha magát a mosogatót nézzük, az egy fehér műanyag doboz. A tetején van egy rács, amelyen keresztül vizet öntünk, és tiszta, nedves levegő távozik. Az elülső oldalon a kijelző és a vezérlőgombok találhatók. A hátoldalon van egy rács, amelyen keresztül a levegő belép, egy lyuk a páratartalom-érzékelő és a tápegység csatlakozó portja. Az alján pedig négy gumiláb található, amelyeknek köszönhetően a mosogató magabiztosan áll bármilyen felületen, és nem csúszik.

Kialakításánál fogva a légmosó két félből álló pár, amelyek egymáson állnak. Az alsó rész a víztartály, amely vízszintérzékelővel és hidratáló és tisztító tárcsákkal rendelkezik.

A felső rész tartalmazza az összes elektronikát, ventilátort, érzékelőt, és az alsó résztől vízzel van elszigetelve.

Maga a tárcsás tumbler is említésre méltó. Speciális műanyagból készültek. Egy tengelyen menetes. A tárcsás kialakítás szükség esetén szétszerelhető, például öblítéshez, vagy ha valami beleakadna.

A tárcsákkal együtt a tengelyen egy fogaskerék is található, amely a felső ellenkerékhez kapcsolódik, és így a tárcsákat hajtja.

A tengely és a tárcsák mindig azonos fordulatszámon forognak, annak ellenére, hogy a mosogató három ventilátorfordulatszámmal rendelkezik.

Most tekintsük meg a kijelzőt. Az előlapon van. Mindig kijelzi a helyiség aktuális páratartalmát, a tartályban lévő vízszintet, a Wi-Fi kapcsolat állapotát. A kijelző oldalán két érintőgomb is található. Az egyik felelős a fényerőért. Három fényerő üzemmód van: teljes fényerő, közepes fényerő és kikapcsolt kijelző. A második gomb a működési módért felelős. Négyféle ventilátorteljesítmény-móddal és egy automatikus üzemmóddal rendelkezik, amely a páratartalom szintjének és a napszaknak megfelelően állítja be a teljesítményt (a MiHome-on keresztül állítható)

Most, hogy áttekintette a párásítót, máris nekiláthat a használatnak. Ehhez be kell dugni a tápegységet, és meg kell tölteni a mosogatót 4 liter vízzel. Egy szabványos 5 literes palack praktikus ehhez. A vizet a felső rácson keresztül önti ki, és a töltési folyamatot a képernyőn egy alsó vonallal, valamint a töltési százalékos számadatokkal követi nyomon:

Csak győződjön meg róla, hogy minden papírt, műanyagot és hungarocellt eltávolít a mosogatóból, mielőtt elkezdi. Erre még egy matrica formájában is emlékeztet:

Egy csipogó hang is hallható, amikor a haj 99%-ban megtelt, ami jelzi, hogy elegendő vizet ivott. Egyébként, ha kíváncsiak vagytok, ennyi víz van a mosogatóban, amikor 100%-ban tele van

Nem kell aggódnia a víz kifolyása miatt töltés közben. A rács kissé süllyesztett, és az összes víz, még ha egy kicsit fröccsen is, a tartályban marad. És azok a cseppek, amelyek a rácson maradnak, meglehetősen gyorsan elpárolognak a kifelé áramló levegőben:

Miután feltöltötte a vizet, csatlakoztathatja a készüléket a MiHome-hoz. Az én esetemben a piacról származó, pluginok nélküli verzió van telepítve. Kiszolgáló régió Kína szárazföldi része. A csatlakoztatás körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

Egyébként a telefon beállításaiban ki kell választania a „Kína” régiót a megfelelő firmware betöltéséhez. Ennek elmulasztása hibákhoz vezethet. Én is olvastam erről a 4PDA-n, és tudtam. A kínai régió csak a telepítés és a csatlakoztatás idejére van feltüntetve, ezután visszaküldheti a. Továbbá, miután hozzáadta a MiHome-hoz, hozzáadhat egy légmosót Alice intelligens otthonához. Hangutasításokkal pedig megváltoztathatja a teljesítményt, be- és kikapcsolhatja, leolvashatja a tartályban lévő vízszintet vagy a páratartalmat és a hőmérsékletet abban a helyiségben, ahol a mosógép található:

De őszintén, be kell vallanom. Miután telepítettem ezeket az „intelligens funkciókat”, soha nem használtam őket. Jó, hogy vannak ilyenek, de valójában nincs rájuk szükségem. De nagyszerű, hogy minden ott van.

A beépített páratartalom-érzékelővel kapcsolatban is szeretnék hozzátenni valamit. Eredetileg úgy gondoltam, hogy ez az érzékelő durván túlértékelt lesz, mivel ugyanabban a készülékben kell lennie, ahonnan a párás levegő kijön. De a xiaomi mérnökei átgondolták ezt a kérdést, és az érzékelőt a lyuk mellé helyezték, ahol a „piszkos” levegő bejut, hogy úgy mondjam, így a mosogató és egy különálló higrométer leolvasása ugyanabban a szobában szinte nem különbözik. Legfeljebb 1-2%.

Most leírom a használatáról szerzett tapasztalataimat. Itt valószínűleg több szöveg lesz, mint bármi más, de hogyan máshogy?.

Az egyik legfontosabb kérdéssel kezdem. Zajszint. Ahogy fentebb írtam, három teljesítményszint létezik. Alig hallani a mosogatót az első szinten, és már hónapok óta a nap 24 órájában fut az első teljesítményszinten. Mivel a gyerekek hálószobájában van. De néhány héttel ezelőtt elkezdett valami extra zajt csapni a ventilátorral, mintha rezonálna… Jelenleg a kettes sebességet használom. Nem mondanám, hogy hangos, de hallani lehet a légáramlást a csendes térben. Harmadik fordulatszámon már hallható a mosogató, és nem maga a ventilátor hallható, hanem a levegő a mosogatón keresztül. Kiderült, hogy az első és a második sebesség még éjszaka is használható, és nem igazán zavarja az alvást. Jobb, ha csak napközben kapcsolja be hármas fokozaton.

Ami a párásítást illeti. A babám páratartalma kezdetben 20-25%-os volt. Nagyon alacsony. Reggel nagyon száraz orral és torokkal ébredtünk – olyan volt, mintha száraz kéreg lenne a torkodban. Azt hiszem, ez sok ember számára ismerős. Egy pohár vizet kellett az ágy mellé tennem, és néha még éjszaka is felkeltem, hogy igyak belőle. Reggel pedig lehetetlen volt bármit is csinálni víz nélkül, ébredés után első dolgod volt vízért nyúlni, hogy megnedvesítsd a torkod. Amint betesszük a mosogatót, ez a probléma megszűnt. Annak ellenére, hogy a mosogató a hálószobában van, az egész lakás levegőjét párásítja. A gyerekszoba a legrosszabb, de mivel a levegő a lakásban kering, a többi hálószobában is párásodik a levegő. Az első napokban sikerült az általános páratartalmat 20%-ról 35-40%-ra emelnem. Ideális esetben persze minimum 40% és lehetőleg 50%, de ez akkor lesz, ha egy második mosogatót is így teszek fel.

Az én konkrét esetemben naponta kb. 6 liter víz megy a levegőbe a hatékonyság és a párolgás szempontjából. Mindig újratöltöm, és ez az első ventilátor szintjén van. Ha a ventilátort a hármas fokozatra, azaz a legmagasabb fokozatra állítjuk, akkor 24 óra alatt 10 liter vizet fújhatunk a levegőbe. De ez haszontalan, mert a helyiséget fokozatosan kell párásítani, nem pedig egyszerre. Naponta szellőztetem az összes szobát, és egy óra alatt, amíg az ablakok nyitva vannak, a páratartalom 40%-ról 25-30% körülire csökken (még télen is nagyon száraz a kinti levegő, és az összes páratartalom kimegy az ablakon). Itt van egy grafikon világosan mutatja, hogy megnyitottam az ablakot 11 órakor.00, és két óra alatt a páratartalom és a hőmérséklet szintje csökkent:

De itt láthatja, hogy a párásító elkezd működni, és a páratartalom szintje növekszik:

Ha az egészet nézzük, a párásító (mint párásító) megbirkózik a munkával. A levegő határozottan jobb, párásabb és sokkal jobb érzés a hálószobában. Nincs kiszáradó torok éjszaka. És általában véve ez sokkal kényelmesebb. De a készüléket, mint emlékszünk, légmosónak hívják. És itt nem tudom tesztelni, mint egy mosogatót. Van egy PM2 légrészecskemérőm.5, amellyel megpróbáltam bármit is tesztelni, de akárhányszor is próbálom megmérni, 50-70 közötti részecskeszámot mutat mind a bemeneten, mind a kimeneten. Tehát ami ezután következik, az pusztán szubjektív vélemény lesz. És azt mondja nekem, hogy működik. Hadd kezdjem a vélemény logikájával. A levegő kering, és porszemcséket hordoz. Lehetetlen nélküle, mivel mindig por van a szobában. Nem lehet nem. A nedves tárcsákon áthaladva a levegőben szálló pornak mindenképpen le kell ülepednie a vízben. Ez a fizika.

És az a tény, hogy az elméletem igaz, azt bizonyítja, amit a saját szememmel látok. Egy hét alatt elég tisztességes mennyiségű lerakódás halmozódik fel a mosogató belsejében az alján lévő szennyeződés formájában. Ez a por. Nem mutatom meg a képet, túl csúnyán néz ki. Itt csak a szavamat kell hinned. És mellesleg észrevettem, hogy amint a hálószobai mosogatóba telepítették, az asztal és a fiókos szekrény észrevehetően kevesebb port kezdett letelepedni. By the way, az ilyen mosogatók áttekintésében gyakran írják, hogy egyfajta nyálkát képeznek. Valószínűleg ott kel életre az a sok szar, ami eddig repkedett. A vízben életre kel és baktériumtelepekké alakul (ez csak találgatás). De én személy szerint nem találkoztam ezzel, mert azonnal egy régi ezüstgyűrűt dobtam a tartály aljára. Fertőtlenítőszerként működik.

És még valami. Szintén a 4PDA-ból származik. Ennek a mosogatónak van egy dobja, amely csak beleillik a fülkébe, és nincs csapágyazása. És egy idő után (a beszámolók szerint egy év vagy több), az állandó súrlódástól rozsdásodnak a hornyok. A probléma részleges megoldására az emberek azt tanácsolják, hogy vásároljanak szilikon élelmiszerzsírt a kávéfőzőkhöz. Megcsináltam, másfél dollárért vettem itt. Megérkezett, lekenyerezve. Tényleg lágyabbá és simábbá teszi a dob forgását. Magát a zsírt nem mossa ki a víz. A műanyag elhasználódásáról még korai lenne ítélkezni, a mosogatót még csak néhány hónapja használjuk.

Xiaomi Smartmi párásító 2 megvásárlása

Következtetés:

Összefoglalva, azonnal szeretném elmondani, hogy én személy szerint elégedett vagyok a vásárlásommal. A nem túl vonzó ár ellenére sokkal kényelmesebb levegőt kaptam, mint a mosogató megvásárlása előtt. Már most megéri a pénzt, amit elköltöttem. Nekem sincs problémám a fehéres lepedékkel, mint az ultrahangos párásítókkal. Rögtön szeretném elmondani, hogy nem azt kérem, hogy rendelje meg ugyanazt a párásítót. A felülvizsgálat nem erről szól. A felülvizsgálatban beszélek a tapasztalataimról, és az okos olvasó átfutotta magát, és úgy gondolja, hogy szüksége van rá vagy sem. Ha hirtelen az ellenkezőjét kezded bizonyítani a hozzászólásokban, akkor sajnos valami baj van az információérzékeléseddel. Ez egyébként nem csak erre a felülvizsgálatra, hanem általában minden felülvizsgálatra vonatkozik. De összefoglalva, természetesen ajánlom ezt a tisztítószert megvásárlásra, ha ugyanazokat a problémákat tapasztalja, mint én voltam. Vannak lehetőségek nevesebb gyártóktól is. Boneko, Winia és Venta típusok. De gyakran sokkal többe kerülnek. Két-háromszoros áron. És itt felmerül a kérdés, hogy megéri-e a többletköltséget, ha az eredmény ugyanaz.

Népszerű modellek értékelése

Ha úgy dönt, hogy funkcionális eszközt vásárol egy jól ismert kínai cégtől, akkor fontolja meg a gyártó által kínált számos modellt, amelyek a legsikeresebbnek és költséghatékonyabbnak tekinthetők.

Íme a legjobb modellek értékelése rövid áttekintéssel, előnyökkel és hátrányokkal a minősítések és a vásárlói vélemények alapján.

#1

Xiaomi Mi légtisztító 2S (FJY4020GL)

Ultra-modern készülék, amely tökéletesen illeszkedik bármely helyiség belsejébe.

A Xiaomi Mi Air Purifier 2S egyszerű formákkal, karcsú élekkel és hófehér színnel rendelkezik.

A légtisztító működése azon alapul, hogy az oldalán lévő lyukakon keresztül beszívja a levegőt, átengedi a szűrőkön, majd a tetején lévő ventilátoron keresztül kifújja.

A HEPA szűrő eltávolítja az összes apró részecskét, beleértve a baktériumokat és a baktériumokat is a légkörből.

Műszaki jellemzők:

  • Hasznos terület – 37 négyzetméter..;
  • Sebességek száma – 3;
  • jellemzők – HEPA szűrő;
  • kijelző – igen;
  • kijelző típusa – OLED;
  • kapcsolat típusa – Wi-Fi.

Előnyök

  • stílusos design;
  • sokkal kevesebb por van;
  • készülékkel vagy anélkül is működik;
  • csendes.

Hátrányok

  • drága szűrő;
  • Az alkalmazásban ki kell választania a kínai régiót;

#2

Xiaomi Mi Air Purifier Pro (FJY4013GL)

Egyedülálló torony típusú légtisztító fejlett fúvórendszerrel.

A Xiaomi Mi Air Purifier Pro modell készülék megnövelt friss levegőáramlási sebességgel rendelkezik.

Zajtalanul adszorbeálja a finom port, a formaldehidet és más szennyező anyagokat.

A készülék előszűrő ráccsal és kiváló minőségű szénszűrővel van felszerelve, amelynek köszönhetően még a legapróbb por molekulákat is eltávolítja a helyiségből.

Műszaki adatok:

  • Használható terület – 60 négyzetméter..;
  • elektronikus vezérlés;
  • A hygrostat – van;
  • maximális légcsere – 500 köbméter.m/óra;
  • ionizáció – nem;
  • klímaberendezés – igen; higrosztát – igen.

Előnyök

  • nagyon csendes automatikus üzemmódban;
  • A hét minden napján van időzített munka;
  • futurisztikus design;
  • mobilalkalmazás távoli hozzáféréssel.

Hátrányok

  • A fúvási intenzitási módok csak az alkalmazásban állíthatók be;
  • instabil a szőnyegen;
  • a mobilalkalmazás kényelmetlen.

#3

Xiaomi Mi légtisztító 2

Modern otthoni segítő, amelynek célja a szennyezett levegő tisztítása, ami negatívan befolyásolja az általános jólétet.

Légtisztító fényérzékeny érzékelőkkel, szűrőszennyezettség-jelzéssel és kijelzővel a kényelmes felügyelet érdekében.

A készülék vezérlése az okostelefonra előre telepített mobilalkalmazással történik.

A légkör mielőbbi megtisztításához a tulajdonosnak csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik az alkalmazásba, és megérinti a gombot.

Specifikációk:

  • energiafogyasztás – 28W;
  • szűrők – faszén, előszűrő;
  • elektronikus vezérlés;
  • telepítés – padlóra állítva;
  • teljes méret – 24x52x24 cm.

Előnyök

  • sebességszabályozás;
  • távirányító;
  • működés egy intelligens otthoni rendszerben;
  • a párolgás intenzitásának kiválasztása;
  • a készülék könnyű mozgatása.

Hátrányok

  • csak padlóra állítva;
  • a csere szűrők további költségei;
  • magas zajszint bizonyos üzemmódokban.

#4

Xiaomi Mi autós légtisztító

Hordozható készülék az autóba, amely rövid idő alatt kiszűri a káros részecskékből az autóban lévő levegőt.

A Xiaomi Mi autós légtisztító olyan szűrőbetétet tartalmaz, amely mindössze 3 perc alatt képes megtisztítani az autó levegőjét.

A két ventilátorral felszerelt speciális kialakítás optimalizálja az oxigénáramlás irányát, így a tisztított áramlatok az egész kabinban keringenek.

Az amerikai porérzékelő valós időben jelzi a PM2 szintet.5 mikroklíma.

Specifikációk:

  • teljesítmény – 60 köbméter.m/h;
  • elektronikus vezérlés;
  • zajszint – 42 dB;
  • jelzés – piszkos szűrő;
  • okostelefonos vezérlés – igen.

Előnyök

  • kényelmes rögzítés;
  • jól tisztítja a légkört;
  • Eltávolítja a dohányszagot.

Hátrányok

  • használhatatlan, ha egy ajtó vagy ablak nyitva van;
  • ha hideg évszakban bekapcsolják, még hidegebb lesz az autóban.

#5

Xiaomi Smartmi Fresh Air System falra szerelhető légtisztító

Friss levegő beszívó ventilátor, amely lehetővé teszi a friss levegő beáramlását a kültéri levegőből anélkül, hogy a felhasználónak szellőztetnie kellene a helyiséget.

Xiaomi Smartmi Fresh Air System Wall Mounted – egy új típusú készülék, amely az utcáról veszi a levegőt, megszűri és a házba szállítja.

A készülék energiafogyasztása alacsony, 48 watt, ami fontos a modern ember számára.

Telefonon vagy táblagépen keresztül vezérelhető.

műszaki jellemzők:

  • a szűrő háromszintű szűrő;
  • légkapacitás – 220 cc../;
  • hangerő – 41 dB
  • Okostelefonos vezérlés – elérhető;
  • telepítés – falra szerelhető.

Előnyök

  • a légáramlás nem érzékelhető, még a készülék közelében sem;
  • nem kell kipufogócsatornát építeni;
  • könnyű kezelhetőség;
  • alkalmas nagy helyiségekbe

Hátrányok

  • Nehéz telepíteni;
  • nincs fűtési funkció.

#6

Xiaomi Mi légtisztító Max

Erőteljes tisztítógép, páratlan szívókapacitással, akár 1000 köbméterig.. levegő óránként.

A légtisztító képes a kezelendő helyiség térfogatához igazodni.

Az innovatív oxigénbevezető rendszer célja a be- és kimeneti áramlás növelése.

A nagy pontosságú lézeres érzékelők még a légkörben lévő legkisebb porszemcséket is érzékelik.

A mikroklíma minőségének változása megjelenik a készülék kijelzőjén.

Műszaki jellemzők:

  • zajszint – 34 dB;
  • Hasznosítható terület – 120 négyzetméter..;
  • rendelkezésre áll egy higrosztát;
  • szabályozás – van;
  • távirányító – nem.

Előnyök

  • Legnagyobb teljesítmény;
  • nagy kijelző;
  • minimális zaj;
  • porháló a szűrők előtt;

Hátrányok

  • Egyetlen ventilátor nem kapcsolható ki;
  • nincs bluetooth.

Következtetések

Amikor egy Xiaomi légtisztító vagy párásító szaküzletbe megy, fontos szem előtt tartani, hogy:

  • az energiafogyasztás, a vezérlés típusa és a beépített szűrők megléte a fő kiválasztási szempontok;
  • A további funkciók jelenléte egyszerűsíti a készülékkel való munkát, de növeli a költségeit is;
  • Kompakt készülék kis helyiségekbe, asztali vagy padlóra állítható telepítéshez.

Mire kell figyelni a választáskor?

A különböző modellek ellenére mindegyiknek sajátos jellemzői vannak.

Xiaomi párásító vásárlásakor a vásárlónak a következő paraméterekre kell figyelnie:

  1. Teljesítmény. Ezt abban a vízmennyiségben mérik, amelyet a készülék egy óra alatt el tud párologtatni. Ezt a paramétert személyes szempontok szerint kell megválasztani. A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy egy készülék csak egy helyiséget képes párásítani.
  2. Zajszint. A levegő páratartalmának folyamatos fenntartásához a készüléket a nap 24 órájában be kell kapcsolni. A zajszint határozza meg, hogy egy személy mennyire érzi magát kényelmesen egy szobában egy működő eszközzel.
  3. Energiahatékonyság. A készülék megvásárlása előtt a vásárlónak gondolnia kell az energiafogyasztásra. Minél kisebb a készülék teljesítménye, annál gazdaságosabb a villamosenergia-fogyasztás.
  4. Méretek. A készülék mérete fontos egy kis lakással rendelkező személy számára. Nem számít, hogy milyen kicsi a készülék, valahol el kell helyezni.

Ne feledje! A tartály mérete, az extra funkciók és a higrosztát szintén befolyásolja a készülék hatékonyságát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Ádám Pál

    Szia! Szeretném megkérdezni, hogy melyik a legjobb légtisztító Xiaomi és melyiket ajánlod a lakásomhoz? Kíváncsi vagyok az értékelésekre és hogy milyen funkciókkal rendelkeznek a legfrissebb modellek 2021-2022-ben. Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása