...

Őszinte értékelés a legjobb moonshiners 2022 (hirdetések nélkül)

Hé, holdkórosok!! Gyakorlatilag bármilyen eszközzel lehet holdfényt készíteni, de jobb, ha kényelmesen csináljuk! Minden évben új moonshinerek töltik fel a piacot új modellekkel. A választék óriási, de nem minden lepárlónak van joga a motorháztető alá állni. Egyesek régi technológiát használnak, amely negatív hatással van a teljesítményre és a víztakarékosságra. Szakértőkkel beszélgettünk, és összeállítottuk a 2022-es év legjobb lepárlóit.

A rangsorba kerülő jelöltek kiválasztásakor gondosan tanulmányoztuk a jelenlegi desztillációs piacot. Az egyik alkalmazottunk azt mondta: „A francba, ha hamarabb elolvastam volna ezt a cikket, más gépet vettem volna!”Tehát ne kövessétek el ugyanazt a hibát, mint a mi Szerjozsánk – tanulmányozzátok alaposan az anyagot, és válasszátok meg a megfelelőt!

;)

A szeszes italok fajtái

Still Still Maker száraz elpárologtatóval

. Kompakt és olcsó lepárlók minőségi holdfény otthoni előállításához. A szárítószer nemcsak tisztítja az italt, hanem ízesítésre is használható. Nagyszerű lehetőség a kezdő felhasználók számára;

oszlop típusú lepárló.

Ez a típus súlyosabb. Ezekkel az otthoni lepárlókkal első osztályú, nagy tisztaságú italokat készíthet. Ha a szerkezetben van egy bilincscsatlakozó, akkor a készüléket korszerűsítheti rektifikált szesz előállítására (96,6 proof). Azok számára, akik szeretik a kísérleteket – ez a legjobb;

Oszlopos desztilláló egység extrakciós egységgel.

Ezek otthoni lepárlóüzemek a legtisztább szesz és első osztályú holdfény előállítására. A holdfény zászlóshajói, ha úgy tetszik. Használatuk olyan egyszerű és egyszerű, hogy még egy kezdő is megbirkózik vele. A termelékenység és a sokoldalúság prémium kategóriába tartozik.

Mi a legjobb szeszfőző, amit meg lehet vásárolni

A kérdés, hogy mi a legjobb szeszfőző, nem lehet könnyelmű, mert a vásárlás nem egy évre szól. A megvásárolt berendezések minősége pedig meghatározza a kapott termék tisztaságát és az azt fogyasztók biztonságát. Ajánlatos, hogy az Ön személyes igényei és a folyamat körülményei alapján válassza ki az Ön otthonának legmegfelelőbbet. Ha nem biztos a megfelelő választásban, akkor a cikkben említett TOP egyenirányítókból kiindulhat.

Hogyan választjuk ki a jelölteket

Építőanyag.

Az anyagnak tartósnak és strapabírónak kell lennie. Nem léphet kémiai reakcióba a folyadékkal, hogy ne rontsa a holdfény ízét.

A falak és a fenék vastagsága.

Nincs szükségünk „fóliából” készült lepárlóra, de a vastag falak mínuszban vannak.

A lepárlás sebessége.

Itt minden világos: minél gyorsabban, annál jobb.

Hűtés.

Nemcsak hatékony, hanem gazdaságosnak is kell lennie.

A csomag.

Király, ha a készlet mindent tartalmaz, ami a desztilláláshoz szükséges, anélkül, hogy bármi extrát kellene vásárolnia.

Nagyon fontos szempont egy otthoni lepárló számára.

Garancia a készülékre.

A gyártó bizalmát mutatja termékei iránt.

A moonshiner módosítási lehetőségei.

Fűtés típusa, fűtőelem csatlakoztatásának lehetősége.

Mit kell keresni a választáskor

Ha van egy kérdés, hogy mi a legjobb eszköz a ház számára, először is meg kell határozni, hogy milyen mennyiségű holdfényre van szükség, és milyen kezdeti nyersanyagot használnak. oktatás 1 Ha a házban a legjobb készüléket választjuk, először is meg kell határozni, hogy milyen mennyiségű holdfényre van szükség, és milyen kezdeti nyersanyagot használunk. Ha minőségi terméket szeretne kapni, függetlenül a nyersanyagtól, érdemes egyenirányítókat használni. Minőségi nyersanyagok felhasználása esetén a különleges ízű italok előállításához a desztillálóberendezések alkalmasabbak.

Ha mindezt már eldöntöttük, akkor már csak a holdfény készítésénél fontos paramétereket kell meghatározni. Ezek közé tartoznak a következők:

  1. Berendezések. Minél több tartozékkal rendelkezik, annál több lehetőséget kínál.
  2. Tekercs hossza, anyaga és szerkezete. Minél hosszabb a tekercs, annál jobb. Az is a legjobb, ha rozsdamentes acélból készül.
  3. A kocka térfogata. Aszerint kell választania, hogy a késztermékből mennyit szeretne egyszerre megkapni.
  4. A készülék további elemekkel történő utólagos felszerelésének lehetősége, ha többet szeretne belőle.

Az oszlopos desztillálóberendezések desztillálóegységgel

Rodnik Pro 3 még mindig gyártó

A Rodnik Pro 3 a legjobb alternatíva az árkategóriájában. Hol láttál még oszlopos lepárlót folyadékválasztó egységgel 14k-ért?. rubel? Ez a készülék nagyon egyszerű és megbízható kialakítású.

Az utóhűtő szilikon tömlővel csatlakozik az elszívó egységhez, az elszívást pedig egy Hoffmann bilincs szabályozza. Semmi törés, az extrakciós funkció tökéletes, nincs probléma. a készüléknek van egy kis hátránya. De a késztermék minősége tűz. Ezek első osztályú házi párlatok lesznek. A szorítókötések hatalmas kreativitási területeket nyitnak meg a lepárlásban. Adjunk hozzá egy másik lepárlót, és máris 96,6 fokos alkoholt kapunk.

Előnyök:

  • A legolcsóbb a kategóriában;
  • Jó teljesítmény 1,5″ mérethez képest;
  • Az elszívóegység egy csővel rendelkezik, amely a váladékáramlást pontosan középre központosítja;
  • az elszívóegység egyszerű és robusztus felépítése.

Hátrányok:

  • A gépen nem lehet tiszta alkoholt kapni „a dobozból”;
  • nincs bilincses csatlakozás a fűtőelem alatt.

Schnapser XO4-M

A brutális Schnapser XO4-M még mindig

. Ez a készülék dupla elszívóegységgel rendelkezik – egy a gőz és egy a folyadék elszívásához. Ön dönti el, hogyan desztillál! Ezzel a készülékkel bármilyen luxuslikőrt elkészíthet otthon. Rich komplett készlet tartalmaz egy réz fúvóka Panchenkov és fixáló SPN, – a legtisztább szellem 96,6, ahogy mondják, „egyenesen a dobozból”. Hacsak nem kell vásárolnia egy további még mindig.

Maga a készülék elég nagy teljesítményű, és óránként 5-12 liter holdfényt képes előállítani. Minden hűtőben 8 cső van, ami még maximális vételezési kapacitásnál is biztosítja a víztakarékosságot.

Természetesen szeretnénk megemlíteni a csap és a fogantyúk kedvezőtlen elhelyezését. Ideális esetben a csapnak és a fogantyúknak egy síkban kell lenniük, hogy a lepárlót könnyen ki lehessen üríteni a lepárlóból. Itt különböző síkokon vannak, ezért nagyobb erőfeszítésre van szükség a víz lecsapolásához. Roppant kényelmetlen is.

Előnyök:

  • Gőz- és folyadékmintavevő egység;
  • nagy kapacitás;
  • a TEN alatt van egy bilincs;
  • gazdag készlet.

Hátrányok:

  • A lefolyócsap kényelmetlen elhelyezkedése;
  • Kis garancia – 2 év;
  • Az alkohol előállításához egy további szeszfőzőt kell telepítenie;
  • a desztillációs tartály hiányos feltöltése.

Luxstahl 8M még mindig

Hihetetlenül erős otthoni szeszfőzde 3″-os oszlopával megmutatja, milyen a teljesítmény éretten! Nem minden gép büszkélkedhet 12 l/h maximális desztillációs sebességgel. „A Luxsthal 8M-et elegáns megjelenése különbözteti meg a többi lepárlótól – drága és fényűző megjelenése van. Azt gondolhatod, hogy 3 hüvelyk nem gazdaságos. A gyártó azonban egy nagy teljesítményű, 15 csöves, 3 hüvelykes hűtőt szerelt be, amely jól teljesíti a feladatot.

A hőálló fogantyúk a csap síkjában vannak, így a kockából a víz könnyen lefolyik. Az elszívó egységnek van egy dioptriája, így megnézheti, hogy a váladék milyen méltóságteljesen tér vissza a mozdulatlanba. A lepárlóban a szelektáló egység csak folyadékot tartalmaz, de még ez is nagyban megkönnyíti a desztillációt. Ennek az otthoni lepárlónak a költségei drágák. De higgye el, megéri: erőteljes, kényelmes, egyszerű és gazdaságos.

Előnyök:

  • 3 hüvelyk – teljesítmény;
  • Nagyon gazdag felszerelés;
  • szokatlan megjelenés;
  • tiszta szellem a gépen „out of the box”;
  • óránként több mint 2 liter tiszta alkohol;
  • optimalizált hűtőrendszer – a vízáramlás tekintetében, és nem látszik, hogy 3 in;
  • kényelmesen elhelyezett fogantyúkkal és leeresztőcsappal;

10 év garancia.

Hátrányok:

  • A mintavételi egység csak folyadék;
  • Drága;
  • nagyon magas és nehéz.

Wein 6 Pro

Egy nagyon menő gép, amivel bármi éghetőt lehet készíteni: holdfény, elit szesz, a legtisztább alkohol 96,6 fokon. A Wayne 6 Pro szinte bármire képes (a holdfényt azonban magának kell kivennie a hűtőből). A legjobb választás egy lepárlónak és egy kezdő lepárlónak is, aki még csak most ismerkedik a lepárlással. A frakciók kényelmes extrakcióját a gőz és folyadék kettős extrakciós egység biztosítja. Válassza ki, amit szeretne, és élvezze a lepárlás folyamatát. A flegma számot a szerelvényen lévő csap segítségével állíthatja be.

Az extrakciós egység beépített dioptriával rendelkezik a desztilláció szabályozására. A megfelelő váladék-visszavezetés érdekében a szerelvény közepén egy cső található. A tesztek kimutatták, hogy ez a szeszfőző egy óra alatt több mint 2 liter szeszes italt képes előállítani! Ha a nyers szeszről beszélünk, az 12 liter óránként.

Ha desztillálni szeretne, egy második lepárlót kell hozzáadni, és a lepárló végső magassága egy 50 literes lepárlóval 2 150 mm lesz. A mérnökök megértették, hogy nem minden lepárlónak van lehetősége arra, hogy egy ilyen magas gépet otthon tartson. Következésképpen a Vaina felső hűtőegysége a dőlésszöget illetően állítható be.

A moonshiner elég gazdag – nem kell semmi extrát vásárolnod!

Előnyök:

  • Az alkohol 96,6 fok a „dobozból” készült eszközön;
  • Több mint 2 liter alkohol óránként;
  • gazdag készlet;
  • A felső hűtő a dőlésszöghez igazítható;
  • 10 év garancia;
  • Gőz- és folyadékmintavevő egység;
  • Az elszívó egységnek van egy csöve, amely a váladékot pontosan középre központosítja;
  • rendelkezik fűtőelem csatlakozóval.

Hátrányok:

  • Magas ár.

oszlop típusú állóképek

Alkash a 2. lépcsőfokon

Milyen nagyszerű név egy szeszfőzőnek – az Alkash . Ez egy elég jó oszlopos lepárló, amely kiváló minőségű holdfényt készít otthon. Nem egy kiemelkedő specifikáció, de tökéletesen ellátja a feladatot.

Az Alkash nagyon egyszerű felépítésű. A deflagmátor és a hűtő 5 csöves, és a tömlők a szokásos „halszálkás” csövekkel vannak hozzájuk csatlakoztatva. Nincs gyorskioldó és nincs vízvezeték. Sajnos a gyártó csak egy 20 literes lepárlót kínál ehhez a lepárlóhoz. A desztillációs kocka fogantyúi kényelmetlenül vannak elhelyezve. Ezen túlmenően, a folyadék leeresztése a kockából kényelmetlen lesz a lefolyócsap elhelyezkedése miatt. De mindent egybevetve, ez egy jó moonshiner a pénzéért.

Előnyök:

  • Egyszerű kialakítás;
  • van egy bilincscsatlakozás az oszlop korszerűsítéséhez
  • csap a bard lecsapolásához;
  • olcsó.

Hátrányok:

  • Az oszlop felső része elpusztíthatatlan;
  • csak egy literből lehet választani.
  • csak egy év garancia.

Erős alkoholgyártó Bulat

A Bulat Bogatyr egy nagyon érdekes párlat, sajátos sajátosságokkal. Négy különböző kockaméret áll rendelkezésre: 12, 21, 37 és 50 literes. Az oszlopok közül is választhat – 1,5 vagy 2 hüvelyk. Természetesen a két hüvelykes változat hatékonyabb lesz. De egy 50 literes kocka gyakorlatilag 25 000 rubelbe kerül.

A fő hátránya a nagyon sajátos kocka fedél és annak rögzítése. Lapos fedél. Ez azt sugallja, hogy itt nincs strukturális merevség. Tehát a gyártó csak vastagabbá tette – 3mm. Szerelés – 4 csavaros bilincs. A gyártó ezt előnynek tekinti. Mindenesetre egy bilincs sokkal kényelmesebb. De a fedélnek van egy szeleppel és egy dugóval ellátott beömlőnyílása. A desztilláció során lehetőség van a főzet feltöltésére.

A 2 hüvelykes változatban a Bulat egy nagy teljesítményű 9 csatornás hűtővel rendelkezik, amely irigylésre méltó gazdaságossággal hasznosítja az akár 6,5 kW-os hőmennyiséget. A hűtőszekrényhez és a deflagmátorhoz vezető tömlőket egyszerű, de robusztus halszálkacsuklókkal kötik össze.

Előnyök:

  • 1,5 és 2 hüvelykes oszlopok közül választhat;
  • erőteljes hűtőrendszer;
  • töltőnyak a fedélben;
  • a holdfény magas fokú tisztítása;
  • fejleszthetőség;
  • A nyers szeszesital merítési sebessége 8-10 liter óránként;
  • 10 év garancia.

Hátrányok:

  • A készülék nehéz és lapos fedele;
  • a fogantyúk kényelmetlen elhelyezése;
  • A 2″-os változat 50 literes tartállyal majdnem annyiba kerül, mint egy elszívóegységgel ellátott szeszfőző.
  • gyenge felszereltség.

A Schnapser X5 moonshiner

A két hüvelykes Schnappser oszlop – nagy teljesítményű otthoni lepárló a legtisztább szeszes italok előállításához. A gyártó 4 literes méretben adta meg a választási lehetőséget: 17, 25, 37 és 50 literes. Több pénzért az X5-öt desztilláló helyett autoklávval is lehet rendelni.

Érdemes megjegyezni, hogy a 17 literes változat nem rendelkezik sem szeleppel a bárd leeresztésére, sem a fűtőelem alatti bilinccsel. De minden változat egyformán jó hűtőrendszerrel rendelkezik: 8 x 12 mm-es csövek minden egyes hűtőelemben. Egyszerre erőteljes és gazdaságos. A ferromágneses alj lehetővé teszi bármilyen típusú fűtőberendezés használatát. A weboldal szerint ez egy „élettartamú gép”, de valójában 2 év garanciát kapunk. Mindent összevetve, nagyon jó érték. Az X5 a 2 hüvelykes oszlop miatt drágább, mint a konkurencia

Előnyök:

  • Erőteljes és gazdaságos hűtőrendszer;
  • gazdag felszereltséggel;
  • 2″ oszlop;
  • Óránként akár 12 liter nyers szesz;
  • Fűtőelem csatlakoztatásának lehetősége.

Hátrányok:

  • 2 év garancia;
  • súlya van;
  • A tartály nincs 100%-ig feltöltve.

Wein ReForm állóképek

Nos, ez a műfaj klasszikusa. Már két éve a legjobb lepárló a szakmában. Elfogadható ár, könnyű használat, hatékonyság és gazdaságosság. A gyártó csak kétféle – 20 és 37 literes – kapacitást kínál. Elődeihez hasonlóan a Reform is átépíthető tiszta rektifikált szesz előállítására – a bilincscsatlakozások korlátlan lehetőségeket kínálnak.

A „Wayne” különleges jellemzője, hogy a fogantyúk és a lefolyócsap egy síkban vannak. A Wein Reform még mindig a berendezések széles választékával büszkélkedhet. A mérnökök még egy olyan apró részletre is gondoltak, mint a kifolyónyílás elhelyezése a termékleadó kifolyócsőben. Ez a távoli végén helyezkedik el, hogy a termék ne gyűljön össze a tölcsér sarkában, amikor a nyerspárlatot lefejtik. A hűtőrendszert optimalizálták: Az osztó 5 különböző irányba osztja el a vízáramot. Ezért a hűtési folyamatba minden zugot bevonunk. „Másfél” esetén a készülék nagyon jó kiválasztási sebességgel rendelkezik – 10 l/h.

Előnyök:

  • Jó erő;
  • gazdag felszerelés;
  • csatlakoztathat egy fűtőelemet;
  • A fedél lehetővé teszi a tartály 100%-os használatát;
  • Kényelmesen elhelyezett fogantyúk és lefolyócsap;
  • erőteljes hűtés;
  • 10 év garancia.

Hátrányok:

  • 1.5″;
  • nem a legnagyobb kapacitás.

Az árak átlagosak, a minőség csúcsminőségű

Az első helyen – egy szeszfőzde még mindig 12600 rubelért. Azt állítják, hogy nincs analógja a világon. Egyedülálló – egy kialakításban: dupla desztillációs kocka, száraz elpárologtató és kétkörös hűtő. Először kap egy tisztított szeszes italt vagy egy erős holdfényt.

A második helyen a holdfénygép dobry jar dachny áll, amely több hasznos tulajdonsága miatt került ebbe a rangsorba:

  • nincs szükség a hálózati vízellátáshoz való csatlakozásra. Az itteni hűtő 20 literes, öt megerősített tekercses tekercseléssel;
  • Az Ön által választott lepárló: 12-től 120 literig;
  • száraz elpárologtatóval és gőzhőmérséklet-jelzővel felszerelve;
  • az ár 12750 p-től kezdődik. és a térfogat növekedésével 36000 p. De a legnépszerűbb kockák nem olyan drágák: 20L – 13500, 30L – 14250.
Jó meleg

A harmadik helyen a Phoenix Zenith. Ez még mindig lehetővé teszi, hogy a szennyeződésektől szinte 100%-os tisztaságú terméket kapjunk. A főszerepet egy Pancsenkovval töltött párologtató kapja. Az alkoholgőzök felfelé áramlanak, a nehézpárlatok pedig a lepárló falán kondenzálódnak, és visszavezetődnek a tartályba.

A holdfényt a desztillációs oszlopban tovább tisztítják, és a végén már tiszta. Az ital erősségét akár tiszta szeszes italig is beállíthatja. 8 féle tartályt kínálunk 12 liter és 50 liter közötti kapacitással. Egy ilyen egységért 12000 és 19500r közötti összeget kell fizetni.

Száraz elpárologtatóval ellátott lepárlógépek

Selmash prémium

Megnyílt a minősítés moonshiners száraz párologtató baba Selmash Premium. Ideális kis lakásokhoz – szétszerelés nélkül tárolható. Könnyen áll a motorháztető alatt, és bármelyik tűzhelyről felmelegszik. Három kockaméretben kapható: 14, 20 és 30 literes.

Nem lehet frissíteni, mert nincsenek bilincscsatlakozásai. Az Ön „felső határa” körülbelül 65 fokos erősség és 3 liter/óra lepárlási sebesség. Száraz elpárologtató közvetlenül a desztilláló lepárló felett. Ez a kialakítás kiküszöböli a lepárló szirupolajok lecsapolásának gondját, mivel azok visszaáramlanak a lepárlóba. Csak 1 év garancia.

Előnyök:

  • A desztillációs olajok a desztillációs kockában maradnak;
  • kompakt;
  • olcsó.

Hátrányok:

  • nem frissíthető;
  • egy év garancia;
  • Hajlítható készlet
  • alacsony teljesítmény.

alkash Kuzmich

Egy másik lepárló a rangsorunkban. Olcsó és kompakt otthoni lepárlógép száraz elpárologtatóval. Nincs túlzásba vitt tervezés – minden a lehető legegyszerűbb és legmegbízhatóbb. A készülék kialakítása lehetővé teszi, hogy a 1,5″-os bilincscsatlakozással egy lepárlót adjon hozzá. Maximális sebességnél óránként akár 4 liter nyersalkohol is kifújható. Nem „űr”, de nem rossz.

Ez egy igazán olcsó egység, amelytől nem szabad varázslatot várni. De a pénzért ez egy nagyon tisztességes lehetőség. Nos, mi kell még 10 000 rubelért?? Élelmiszer minőségű rozsdamentes acélból készült desztillációs kocka, amely feljavítható, bármilyen típusú tűzhelyen melegít, nagyon könnyen tárolható. A szárazpárologtató aromatálcával rendelkezik a párlatok ízesítéséhez.

Előnyök:

  • Van egy csomó kapcsolat;
  • olcsó;
  • normál kimenet.

hátrányok:

  • Rossz felszerelés;
  • egy év garancia.

Schnapser Extra 2022 Pro

A modell kora ellenére nem tudtuk figyelmen kívül hagyni ezt a gépet. Ezen nagyon jó minőségű és tiszta holdfényt lehet kapni. „A Schnappser Extra három szintű tisztításon megy keresztül, beleértve egy előtisztító deflegmátort is.

5 különböző térfogatú palackból választhat: 15, 20, 30, 42 és 50 liter. A bilincscsatlakozással egy oszlopot lehet felszerelni a még mindig. Az ital erősebb és tisztább lesz.

„A Schnappser könnyen karbantartható, mivel a fedél teljesen levehető. Ezenkívül nem kell elfordítania szárnycsavarokat – a bilincs sokkal kényelmesebb. Az injekciós üveg és a fedél tömítettségét szoros szorító és tömítés biztosítja. A fedél nagyon erős és merev: 2 mm vastag. A merevséget a fedél alakja biztosítja.

Előnyök:

  • Gazdag választék a literenkénti párlatok között;
  • hármas tisztítás;
  • frissíthető;
  • a fedél teljesen levehető;
  • erőteljes hűtés;
  • gazdag csomagolás.
  • fűtőelemmel fűthető.

Hátrányok:

  • A desztillációs lepárló kapacitást nem használják ki teljes mértékben. A 20 literes tartály valójában 17-18 literes;
  • kis garancia.

Németország-3

És milyen más lepárlóval lehet holdfényt készíteni, amelynek aromakamrája akár 85 fokos is lehet?? Képzelje el: a 10 000 rubelnél kevesebb, mint 10 000 rubeles készüléken ugyanolyan minőségű erős italokat készíthet, mint a drágább lepárlókon. Az alkoholos gőzök három tisztítási szinten mennek keresztül: rézdesztillációs torony, szárazpároló és hűtőszekrény. Egyébként a német hűtőszekrény fejlett (tekercs hossza 1490 mm) – könnyedén rendelkezik akár 3500 kW-ról is. Normál lepárlási üzemmódban óránként 6 liter holdfényt könnyedén előállíthat.

a lepárlóhoz 1,5″-os bilincscsatlakozóval további oszlop is hozzáadható a még tisztább és erősebb italok előállításához. A száraz gőz bármilyen aroma-összetevővel feltölthető. Sajnos ez még mindig nem készült el az égéstermék-csőhöz való csatlakozáshoz. 3 év garancia.

Előnyök:

  • Holdfény 85 fokig a kimenetnél;
  • a költség kevesebb mint 10 000 rubel;
  • háromszoros desztilláció;
  • Gazdag felszerelés;
  • nagy kapacitás;
  • nagy teljesítményű hűtőszekrény;
  • utólag is felszerelhető;

Hátrányok:

  • Nincs bilincscsatlakozás a fűtőelemhez.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Zsuzsa Kovács

    Melyik lenne a legmegfelelőbb oldal, ahol megtalálható az őszinte értékelés a legjobb „moonshiners” című sorozatról 2022-ben, hirdetésmentesen?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása