...

Legjobb szemlencsék – Top 10 szemüveg rangsor 2022.

kontaktlencsék
Szemüveglencsék

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

A látássérültek a mai modern szemüvegek helyett inkább a szemüveget részesítik előnyben. Hogy átlátszó, színes vagy színezett, azt mindenki a saját ízlése szerint dönti el. A többi szempont a szemorvos megállapításaitól függ, mivel nem szabad kontaktlencsét vásárolni anélkül, hogy szakembertől ajánlást kapna.

Mire kell figyelni a kontaktlencsék kiválasztásakor

  1. Típusok
    . A lencsék kemény és lágy lencsékre oszthatók. Az előbbieket csak ritkán alkalmazzák, például összetett hibák esetén. Ez utóbbiak a legnépszerűbbek, mivel kényelmes viselet és a gyártók széles skálájából származnak.
  2. Oxigénáteresztő képesség és nedvességtartalom
    . Mindkettő egyformán fontos. Minél magasabb a minősítés, annál jobbak a szemei számára az előnyök és annál kényelmesebb az élmény. A szemészek azt tanácsolják, hogy legalább 50%-os nedvességtartalmú lencséket válasszunk.
  3. Hordható és cserélhető
    . Vannak napi, heti és havi viselésre alkalmas lencsék, valamint rugalmas opciók is. A csere gyakorisága szerint: naponta, hetente, kéthetente, havonta, háromhavonta, félévente, évente. Mindegyik lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, ezért a személyes preferenciák és az életmód szerint válasszon.

Top gyártók

lehet, hogy egy kicsit összezavarja a lencsék sokfélesége, amelyek közül választhat. De ez nem így lesz, ha előzetesen tanulmányozza a minősítést. Az emberek gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy sokáig kell várniuk, hogy jó minőségű és alacsony árú terméket találjanak. A legnépszerűbb gyártók jelenleg a következők: Johnson&Johnson, Bausch&Lomb, MaximaOptics, Zeiss, CIBA Vision.

A legtöbb termékfelhasználó elégedett a termékekkel, és a vélemények gyakran csak pozitívak. De mindenki más, ezért csak a gyakorlat vagy a személyes tapasztalat révén értheted meg teljesen a kérdést.

A legjobb kontaktlencsék értékelése a szem számára

Jelölés székhely termék neve ár
Legjobb eldobható kontaktlencsék 1 Napi adagok Összesen 1 Alcon 1 543
2 Biotrue ONEday Bausch + Lomb 780
3 1 napos Acuvue TruEye Johnson & Johnson 1 240
4 1-napos Acuvue Moist Johnson & Johnson 1 040
A legjobb kontaktlencsék egy hónapra 1 Avaira CooperVision 1 500
2 Air Optix Aqua Alcon 1 225
3 Maxima 55 Comfort Plus 739
Legjobb színes kontaktlencsék 1 SofLens természetes színek Bausch + Lomb 670
2 FreshLook dimenziók Alcon 1 400
3 FreshLook színek Alcon 690
4 1-napos Acuvue Define Johnson & Johnson 1 290
A legjobb asztigmatikus kontaktlencsék 1 Biofinity Toric CooperVision 1 540
2 1 napos Acuvue Moist asztigmatizmushoz Johnson & Johnson 1 275
3 Air Optix az Alcon asztigmatizmushoz Alcon 590

Milyen szempontok alapján kell kiválasztani a lencsetípust?

Az újonnan érkezőknek rengeteg kérdésük van, amikor az első választásukat meghozzák. Az optika kiválasztásakor több paramétert kell figyelembe venni.

Amikor látásjavító segédeszközt vásárol, összpontosítson a következőkre:

  • optikai teljesítmény;
  • dioptriák;
  • A hátsó felület alakja;
  • anyag.

A típus (merev vagy lágy) kiválasztása a diagnózisnak megfelelően történik. Az LCD-k asztigmatizmus vagy keratoconus kezelésére javallottak. Az IcL-t alacsony rövidlátás vagy magas látásélesség esetén írják fel.

Egy másik kiválasztási kritérium – a csere gyakorisága. Megkülönböztetünk napi, rugalmas, hosszabbított és folyamatos.

Vásárláskor figyelni kell a nedvességtartalomra. Ez a kritérium befolyásolja a viselő kényelmi szintjét és a szaruhártya kiszáradásának mértékét. A nedvességtartalomnak magasnak kell lennie. Alacsony százalékban zavarja a nyálkahártya égése és hiperémia az optika minden egyes viselése után.

A legjobb egész napos kontaktlencsék

Napi adagok Összesen 1 Alcon

Értékelés: 4.9

A lista élén a látáskorrekcióra szolgáló vízgradiens lencsék állnak. Egyedülálló gyártási technológiával rendelkezik, amely a felszínen 80%-os, a belsejében pedig 33%-os víztartalmat eredményez. A lencsék magas oxigénáteresztő képességi együtthatóval rendelkeznek – 156 Dk/t. Átlátszó szilikon hidrogélből készült. A felhasználók nagyfokú kényelemről számolnak be a viselés során, mivel a szem nagyon gyorsan hozzászokik az idegen tárgyhoz. Alkalmas allergiásoknak, száraz szem szindrómában szenvedőknek és kezdőknek.

Előnyök

  • könnyen felvehető és levehető;
  • Érzékeny szemek számára alkalmas;
  • 16 órán át viselt.

Hátrányok

  • könnyen megsérülnek;
  • Viszonylag drága – 1800 (30 db.).

Túlzott kopási idő

Egyes betegek úgy vélik, hogy az egynapos lencsék néhány napig történő viselése nem jelent katasztrófát. Ne ismételje meg a hibájukat! Az ilyen termékeket lefekvés előtt el kell dobni, ha figyelmen kívül hagyja ezt a tanácsot, olyan problémákkal szembesülhet, mint például:

  • Oxigénhiány. Ez létfontosságú elem a zavartalan anyagcseréhez és a sejtek életéhez. Az oxigénhiány súlyos látáskárosodáshoz vezet;
  • Gyulladás. Keratitis, kötőhártya-gyulladás stb.. fehérje lerakódások, szennyeződések felhalmozódása miatt alakulnak ki a látóideg felszínén.
A legkisebb kellemetlenség esetén is keressen fel egy klinikát. Egy tapasztalt orvos meghallgatja a panaszokat és meghatározza a probléma okát. Ha a veszélyes tüneteket figyelmen kívül hagyják, nagy a kockázata a visszafordíthatatlan rendellenességek kialakulásának.

A legjobb kontaktlencsék egy hónapra

Avaira CooperVision

Értékelés: 4.9

Először is, az Aquaform Comfort Science technológiával ellátott hidrogél lencsék. Harmadik generációs kategóriába sorolva. Magas, 125 Dk/t oxigénáteresztő képesség és 46%-os átlagos víztartalom jellemzi. nappali viseletre tervezték, ezért éjszaka le kell venni őket. Néhány felhasználó panaszkodik, hogy napközben a szemük kényelmetlenül érzi magát a szárazság miatt.

Előnyök

  • javított sima felület;
  • Az UV-szűrők a káros sugárzás 75%-át és 99%-át blokkolják.

Hátrányok

  • Relatív áron 1760 p (6 db).);
  • nem alkalmas érzékeny szeműeknek.

Air Optix Aqua Alcon

Értékelés: 4.8

A második sor a nappali kiterjesztett viseletű termékre vonatkozik. A lencsék viselése legfeljebb hét napig engedélyezett. Az oxigén áteresztőképessége meglehetősen magas, 138 Dk/t, a nedvességtartalom pedig alacsony, 33%. Befolyásolja a viselési kényelmet az érzékeny szeműeknél. A csomag 6 kontaktlencsét tartalmaz, amelyek 3 hónapra elegendőek.

Előnyök

  • biasfárikus forma;
  • védelem a felületi lerakódások ellen;
  • Meghosszabbítja a szárazságot a teljes viselési idő alatt.

Hátrányok

  • Nem alkalmas érzékeny szeműeknek;
  • 6 hónapig használható kontaktlencsék, amelyek viszonylag drágák, 1480 P (6 darab).).

Kontaktlencsék hosszabb viselésre

A hosszabb ideig viselhető optika akár 6 hónapig is használható (megfelelő ápolás mellett). Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk őket, hogy csökkentsük a fertőzés kockázatát, amikor a szemgolyóra helyezzük őket. Szükség lehet további hidratáló cseppek használatára.

OK VISION Szezon

OK VISION Season 46% nedvességet tartalmaz. Akár 3 hónapig is naponta viselhető. A kontaktlencse középen mindössze 0,06 mm vastag, ami azt jelenti, hogy az oxigén könnyen bejut a szaruhártyára.

Előnyök:

  • Alkalmas rövidlátók és távollátók számára – -15 és +12,5 közötti tartományban;
  • A fehérje lerakódások szinte soha nem halmozódnak fel a ruhadarab felületén;
  • Ne viselje őket hosszú ideig anélkül, hogy kiszárítaná a szemet;
  • Nemcsak a fókuszos, hanem a perifériás látást is javíthatja;
  • UV-szűrővel rendelkezik;
  • tartós.

Az egyetlen hátránya a távollátást korrigáló modellek magasabb költsége.

GELFLEX Sea Clear Vail

6 hónapig használható kontaktlencsék. Az anyag, amelyből készültek, tartós, de ez befolyásolta a nedvességtartalmat és az oxigén áteresztőképességet – 47% és 24 egység.

Előnyök:

  • Egy párban 3-6 hónapig használható;
  • Gyakorlatilag semmilyen szennyeződés nem tapad meg a felületen;
  • Az optika anyaga rugalmas, így könnyen a szemre helyezhető;
  • UV-szűrővel rendelkezik;
  • színezettek.

A termékcsalád csak a rövidlátást korrigáló modelleket tartalmazza.

Legjobb színes kontaktlencsék

SofLens természetes színek Bausch + Lomb

Értékelés: 4.9

Nappali viselésű kontaktlencsék a választék tetején. A légáteresztő képesség 14 Dk/t, a nedvességtartalom 38 %.6%. A hidrogél lencsék kiemelik a szemszín természetes szépségét. A termék 10 különböző árnyalatban kapható. A lencsék fő előnye, hogy még a legsötétebb szemeket, például a feketét és a barnát is elfedik.

Előnyök

  • természetes megjelenés;
  • Meghosszabbított kopási idő az anyag belső oldalára felvitt színnel;
  • Alacsony költség – 740 R (2 db).).

Hibák

  • nem észlelhető.

Hogyan kell helyesen fel- és levenni a lencséket??

A lencsék gyors levételéhez és felhelyezéséhez némi gyakorlatra van szükség.

Szánj egy kis szabadidőt a szabadnapodon vagy este munka után. Maradj nyugodt, ne aggódj. Ne feledd, hogy ha nem sikerül, akkor is megismételheted néhány perc múlva vagy később.

A legjobb, ha az első gyakorlatot tiszta, sík felületen, jól megvilágított helyiségben végezzük.

A lencsékkel való bármilyen manipuláció előtt alaposan mosson kezet, majd törölje le őket szöszmentes vagy papírtörlővel.

Hogyan kell feltenni?

  • Tartsa a lencsét a jobb kezével. Helyezze a mutatóujja párnájára;
  • Győződjön meg róla, hogy nincs kifordítva. Az egyenes lencse egy gömb része, de a fordított lencsének ívelt szélei vannak. Egyébként sok gyártó felszereli termékeit a helyes pozícionálás jelzőivel – ezek lehetnek egyszerű számok vagy betűk, vagy egy súlyjel (asztigmatikus lencsék esetében);
  • Tartsd nyitva a szemed. Bal kezével kissé húzza meg a felső szemhéját, hogy segítsen megállítani a pislogást. Miközben a lencsét az ujján tartja, a szabad ujjaival húzza meg az alsó szemhéjat;
  • határozott, egyenletes mozdulattal helyezze a lencsét a szembe. Nézzenek egyszerre felfelé. Ezután engedje el a szemhéját, és pislogjon néhányszor, hogy a lencse a megfelelő pozícióba kerüljön;
  • Ismételje meg a második szemmel.

Ne aggódjon, a termék nem tud a szem mögé gurulni vagy úszni.

Ha egy kicsit ideges vagy, nézz meg egy fotót vagy videót a folyamatról, és minden rendben lesz.

Hogyan kell eltávolítani?

  • Nézzen felfelé vagy oldalra és felfelé, majd a középső ujjával engedje le az alsó szemhéjat;
  • Helyezze mutatóujját a szemére. Lassan csináld, különben a szem becsukódik. Érintse meg a lencsét, majd mozgassa lefelé a szem fehér része felé;
  • A hüvelyk- és mutatóujjával kissé nyomja össze a terméket, majd vegye ki;
  • Ismételje meg egy második darabbal.

Ha a lencse nem cserélhető ki, alkalmazzon néhány cseppet. Ha újrafelhasználható lencséi vannak, ne feledje, hogy azonnal kezelje őket.

A legjobb asztigmatikus kontaktlencsék

CooperVision Biofinity Toric

Értékelés: 4.9

A lista élén a rugalmas viseletre szánt szilikon-hidrogél kontaktlencsék állnak. Legfeljebb havonta egyszer kell cserélni őket. magas, 160 Dk/t légáteresztő képességgel és 48%-os nedvességtartalommal rendelkezik. Az anyag annyira nedves, hogy nincs szükség speciális szemcseppekre. A torikus lencsék jobb geometriával rendelkeznek, ami jobb vizuális stabilitást és tisztaságot eredményez.

Előnyök

  • Ne okozzon kellemetlenséget;
  • Érzékeny szemek számára is alkalmas;
  • Egész napos kényelmet biztosítanak.

Hátrányok

  • Drága – 2600 p (6 darab).).

1 napos Acuvue Moist asztigmatizmushoz Johnson & Johnson

Értékelés: 4.8

A második helyen a hidrogél kontaktlencsék állnak. A légáteresztő képesség -25.5 Dk/t és 58%-os nedvességtartalommal rendelkezik. Ez a termék továbbfejlesztett változata az asztigmatizmus precíziós korrekciójához. A lencsék lehetővé teszik az aktív életmódot anélkül, hogy korlátoznák magukat. A LACREON technológia mindig nedvesen tartja a lencsét, mivel a nedvesítő komponens az anyag közepén helyezkedik el. Kis adagokban szabadulnak fel a nap folyamán.

Előnyök

  • gyorsított stabilizációs tervezés;
  • Érzékeny szemek számára alkalmas;
  • kényelmet nyújtanak.

Hátrányok

  • Viszonylag drágák, 1460 P (30db).).

Különböző modern gyártók lencséinek választéka

Napjainkban a piac nagyon jól telített különböző cégekkel, amelyek kontaktlencséket gyártanak. A költségek, alapvető paraméterek stb. változhatnak
nem akarsz spórolni egy ilyen fontos tartozékon

Acuvue lencsék

A márka termékeket gyárt magáncserére, valamint modelleket két hétig tartó viseletre, egy napra. Így mindenkinek lehetősége van arra, hogy megtalálja a számára legjobb lehetőséget. Ha azonban valaki úgy döntött, hogy ilyen lencsékkel helyettesíti a szemüveget, előzetesen konzultálnia kell egy orvossal.

12 legjobb kontaktlencse

Acuvue márkájú lencsék

ennek a márkának a lencséi nagyon jól ismertek gyakorlatilag az egész világon. Rendkívül puha, légáteresztő és kényelmes viselet jellemzi őket. A lencsék kékes árnyalatúak, így könnyen megtalálhatóak a tartályban. A lencsék hátrányai közül sok felhasználó kiemeli a magas költségeket.

Biomedikai lencsék

Ez a márka nagyon népszerű. Ezeknek a lencséknek a nedvességtartalma több mint ötven százalék. UV védelem is van. Sokan megjegyzik a kényelmet. A márka legnépszerűbb modelljei az egynapos és a kéthetes modellek. A szakemberek nem ajánlják ezeket a lencséket állandó viselésre. Ezek az elérhető legolcsóbb objektívek közé tartoznak, és megfelelő minőségűek. A csomagolás viszonylag olcsó, ezért sok felhasználó előnyben részesíti őket.

A 12 legjobb kontaktlencse

Biomedikai lencsék

Proclear lencsék

Ennek a márkának a termékeit tisztességes jellemzők jellemzik, köztük a vékonyság. Ez az opció gyakorlatilag kiküszöböli a kényelmetlenséget viselés közben. Ezt az opciót érzékeny szeműek választhatják. A termékek hidrofilek és biokompatibilisek. Jó légáteresztő képességgel rendelkeznek. A gyakran cserélhető lencsék különösen népszerűek. Sokan választják ezeket a lencséket, de mielőtt megvásárolnák őket, előbb fel kell venniük a kapcsolatot az optikussal.

12 legjobb kontaktlencse

Proclear lencsék

Tutti Premium lencsék

Ez a lehetőség nagyon hatékonyan ötvözi a látásjavítás és a kozmetikai hatás funkcióit. Ennek a márkának vannak színes lencséi. Sokan azért választják őket, mert jól illeszkednek a szem szaruhártyájához, anélkül, hogy irritációt okoznának. Nem okoz látásromlást sem. Az átlagköltség is egy plusz.

A 12 legjobb kontaktlencse

Tutti Premium lencsék

Előnyök

Az 1 hónapos lencsék gazdaságosak az 1 napos lencsékhez képest. Míg egy egyhónapos lencse ára 6-12 rubel, addig egy egynapos lencse ára 50 rubel körül van.

Az egy hónapos lencsék alvás közben is viselhetőek, ha a körülmények ezt megkívánják. Kényelmes.

Ezek a lencsék általában jól hidratáltak és magas oxigénáteresztő képességgel rendelkeznek, ami kényelmes viseletet biztosít számukra.

Helyes használat esetén biztonságosak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Zsófia Pál

    Mi a véleményed a legjobb szemlencsékről a 2022-es szemüveg rangsorban? Melyiket ajánlanád a leginkább?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása