...

A legjobb bimetál fűtőradiátorok 2022

Helyszíni radiátorcsere
Bimetál fűtőradiátorok - minőségi értékelés a felhasználói vélemények alapján

Nehéz elképzelni egy modern lakást fűtőradiátor nélkül. Az ilyen eszközök iránti kereslet meglehetősen nagy. A gyártók mindent megtesznek, hogy meglepjék a végfelhasználót az ergonómiával, az eredeti dizájnnal, a minőséggel és még a készülék súlyával is. A mai válogatásban a bimetál radiátorokat vesszük közelebbről szemügyre. Ez a termék számos jelentős különbséggel rendelkezik társaitól. A készülék felépítésénél egyszerre két fémet használnak: acélt és alumíniumot. Ez utóbbi biztosítja a készülék nagy hőteljesítményét és tartósságát, az acél pedig ellenállóvá teszi a radiátort a korrózióval szemben. Külsőleg elég problematikus megkülönböztetni egy bimetál radiátort egy közönséges alumínium készüléktől. Pontosan ugyanúgy néznek ki. A fő különbség a belsejében rejlik. Az alumínium lamellák az acélcsövekből álló hűtőmaghoz vannak rögzítve.

A KP gondosan elemezte a gyártók ajánlatait, és rangsorolta a 10 legjobb bimetál radiátort a fűtéshez 2022-ig.

A legjobb márkájú bimetál radiátorok

A fűtőberendezések piacán sok jó hírű cég van, de nem mindegyik tud jó minőséget kínálni elfogadható áron. Több mint 20 vállalat termékeit elemeztük, és kiválasztottuk a minőség, a formatervezés és az energiahatékonyság szempontjából legjobbakat. Ennek eredményeképpen a következő 7 márka szerepel a rangsorban:

  • Global – a márka története 1971-ig nyúlik vissza, a vállalat egy kis üzletből egy ipari óriássá nőtte ki magát, amely radiátorokat gyárt. Termékeinek fő jellemzői a könnyűség, a szép design, a könnyű telepítés és használat. Hatékonyak a melegvizes alkalmazásokban. a karcálló felületkezelés és a kiváló minőségű festékbevonat még hosszabb használat után sem változtatja meg a színét.
  • Rifar – ennek a márkának a bimetál radiátorai Oroszországban készülnek, és a legjobb ár-minőség kombinációval rendelkeznek. A termékek tartósságának, megbízhatóságának és hatékonyságának biztosítása érdekében a gyártás minden szakaszában ellenőrzik. A vállalat termékpalettáján monolitikus és szekcionált modellek egyaránt szerepelnek. Némelyikük több méretben is kapható. A szelvények közötti illesztések tökéletes tömítése különbözteti meg őket, ami minimálisra csökkenti a hűtőfolyadék szivárgását. Magas és alacsony nyomáson is hatékonyak maradnak.
  • A Rommer az orosz mérnökök által kifejlesztett, egyedülálló technológiával rendelkező szekcionált fűtőtestek piacának egyik vezetője. Ez a vállalat saját gyárral rendelkezik, amely Kínában található. A gyártás során felelősségteljesen jár el, és nemcsak a készterméket, hanem minden egyes öntött részt külön-külön is tesztel. Ez kiküszöböli vagy minimálisra csökkenti a hibák kockázatát. Termékei megfelelnek a nemzetközi minőségi szabványoknak. A gyűjtőcsövek acélból és korrózióálló anyagokból készülnek, ami meghosszabbítja az élettartamukat.
  • A Sira vezető szerepet tölt be az otthoni és lakásfűtési radiátorok gyártásában. Termékei szigorú ellenőrzés mellett készülnek, és megfelelnek minden minőségi és biztonsági követelménynek, így a bimetál radiátorok egyik legjobb gyártója. Alacsony energiafogyasztásuk és nagy teljesítményük jellemzi őket. Termékei innovatív kialakítással, jó tartóssággal és kiváló korrózióállósággal rendelkeznek. Szinte soha nem zajosak, ami nagyon kényelmessé teszi a használatukat. Ezek több szakaszból állnak, és a vásárlástól függően a modelltől függően szükség szerint hozzáadhatók vagy kivonhatók a vásárláskor.
  • A Lammin márka termékeit modern finn technológiával fejlesztik ki, és a legjobb oroszországi és kelet-ázsiai üzemekben gyártják. Termékeit az jellemzi, hogy válogatott anyagokból készülnek. Kiváló minőségű töltésük és tiszta megjelenésük jellemzi őket, amelyet a csúcstechnológiás festés biztosít. A tartós bevonatnak köszönhetően a termékek képesek megbirkózni a különböző negatív tényezőkkel.
  • A Royal Thermo egy ipari konszern, amelynek termelési létesítményei Oroszországban és Olaszországban találhatók. 2002 óta van jelen az orosz piacon, és jó hírnévre tett szert. Ez egy teljes körű szolgáltatást nyújtó vállalat, amely technológiát fejleszt, átgondolja a tervezést és mindezt a gyakorlatban is megvalósítja. A gyártás teljesen automatizált, de a minőségellenőrzést minden szakaszban elvégzik. Ezért a Royal Thermo termékei megfelelnek az ISO 9001 és az ISO 14001 szabványoknak.
  • Radena – a cég több szakaszból álló bimetál radiátorokkal rendelkezik, amelyek száma elérheti a húszat vagy annál is többet. Átlagosan akár 110 fokos hőmérsékletet és 25 bar üzemi nyomást is kibírnak. Más cégek termékeivel összehasonlítva a hőhordozó minimális térfogata 0.10-0.19 l szakaszonként. A termékek fehér színben készülnek, és gyönyörűen illeszkednek bármilyen belső térbe. Optimális ár-minőség arányuk van.

Ha valami olcsóbbra van szüksége, akkor figyeljen a Radena, Royal Thermo, Rommer termékekre. Más vállalatok kínálatában a középpontban a középáras modellek és a prémium kivitelek állnak.

Öntöttvasból alumínium és bimetál

A modern radiátorok úttörője az öntöttvas radiátor, amelyet az olasz származású, de orosz állampolgársággal rendelkező német honfitársunk, Franz San Galli talált fel és öntött az üzemében. Abban az időben már léteztek német vízmelegítő rendszerek, de San Gally volt az, aki feltalálta az öntöttvas radiátort. Az ő javaslatára az „orosz akkumulátor” vastag csövek formájában függőleges korongokkal terjedt el a világon, ahol aktívan fejlesztették. Új formákat találtak ki, és más fémekkel helyettesítették az öntöttvasat, amíg fel nem találták az acélradiátort. Míg az alumínium radiátorok egy évszázaddal később jelentek meg – a hatvanas években Olaszországban, és néhány évvel később kifejlesztettek egy bimetál kialakítást is.

San Gally által gyártott radiátor

A legjobb bimetál radiátorok értékelése

A jelöltek kiválasztásakor megvizsgáltuk a termék teljesítményét és a vásárlói visszajelzéseket. A győztesek rangsorba kerülése a következő paraméterek alapján történt:

  • Méretek – magasság, szélesség, vastagság;
  • Az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • Tervezés;
  • A rendelkezésre álló szakaszok száma;
  • Telepítési módszer;
  • A fűtési rendszer megfelelő működéséhez szükséges vízmennyiség;
  • Maximális megengedett üzemi hőmérséklet;
  • Nyomáskülönbségekkel szembeni stabilitás és annak megengedhető felső határai;
  • A fűtési rendszer irányultsága – modern vagy régi stílusú;
  • Korrózió elleni védelem;
  • A termék súlya;
  • Könnyű telepítés.

A legjobb bimetál fűtőtestek kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont az ár-érték arány, valamint a gyártó cégek hírneve volt. Elemeztük a piacon való elérhetőségüket és a gyártói garancia érvényességét.

#3 Royal Thermo Biliner.

radiátorcsere a lakásban hasznos cikkek

Ezt a modellt csak szokatlan aerodinamikai kialakítása és széles függőleges kollektorai különböztetik meg. Sokaknak tetszik az a tény is, hogy számos színben kapható. A megbízhatóság és a szakaszok közötti szivárgás elleni védelem, valamint a radiátor és az átmenet közötti tömítés kiszáradása esetén ez a radiátor, valamint bármely hazai és importált modell rosszabb, mint az első két résztvevő az értékelésemben.

kapcsolási rajzok bimetál radiátorokhoz (8)

Melyik radiátorok jobbak – alumínium, öntöttvas vagy bimetall

Az öntöttvas radiátorok messze a legtartósabbak, több mint 30 évig, vagy még tovább tartanak, mivel ellenállnak a nyomásingadozásoknak és a rossz minőségű hőátadó folyadék negatív hatásainak. Úgy néznek ki, mint a hagyományos radiátorok. Az alumínium és a bimetál modellek lapos talppal és több szelvénnyel rendelkeznek, amelyek száma a terméktől függően változhat.

Típus Előnyök Hátrányok
Öntöttvas Melegíti a szomszédos tárgyakat Lassabban adja le a hőt
Alkalmas bármilyen típusú fűtési rendszerhez Nehezebb
Megbízhatóan ellenáll bármilyen termikus folyadékminőség hatásainak
Alumínium Ésszerű ár Kisebb választék
Könnyen telepíthető Rosszabb festékmegtartás
Nagynyomású élettartam Korrózióállóság
Bimetál Nem fél a nyomáshullámoktól Nyári lecsapolást igényel
Ellenáll a korróziónak Nem a legvastagabb fal
Alacsony súly Nem tartanak olyan sokáig, mint az öntöttvasak

Az öntöttvas akkumulátorok már szinte elavultak, mint a szovjet időkben voltak. Különösen alkalmas utólagos felszerelésű helyiségekbe. A modern felújításban a bimetál vagy alumínium típusok a leggyakoribbak, bár az előbbiek olcsóbbak és megfizethetőbbek.

Legjobb acél radiátorok

Legjobb acél radiátorok

No. 2 Monolith őshonos testvére – Rifar Supremo.

Az alsó csatlakozóval ellátott radiátor cseréjének viszonyítási alapja

Ez a radiátor a széles függőleges kollektorok kivételével rendelkezik a nagyobb testvérének minden szerkezeti előnyével, de stílusosabb kialakítású. Ezért elsősorban az új épületekbe való beépítését javasolnám, ahol általában a hűtőközeg egy hurokházban kering, amely a fő vezetékből a hőcserélőn keresztül az egyes fűtőegységekben lévő hőcserélőn keresztül veszi át a hőt.

A legjobb bimetál radiátorok oldalsó csatlakozással

Ez a csatlakozási módszer a legelterjedtebb, ha régebbi lakóépületekről van szó. Ezekben a csőcsatlakozás általában függőlegesen történik az emeletek között, összekötve a felszállókat. Ebben az esetben a hőhordozó-ellátás a felső csatlakozón, a kimenet pedig az alsó csatlakozón történik. Elemeztünk 10 különböző modellt, és az energiahatékonyság, a legjobb minőség és a megfizethetőség alapján kiválasztottuk az 5 legértékesebb lehetőséget.

Global Style 500

…A Global Style 500 radiátor még nagy helyiségek fűtésekor is jó hatást biztosít, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy teljesítményét befolyásolja az ablakpárkánytól, a padlótól és a faltól való távolság, amelyet pontosan be kell állítani…

szakértői vélemény

A legjobb bimetál radiátor lakások és házak számára, köszönhetően jó hőteljesítményének, amely lehetővé teszi, hogy az év leghidegebb időszakában is kényelmesen tartózkodjon a lakásban. Ez a teljesítmény a termék nagy felülete és az alumínium használata miatt vált lehetővé.

Kialakítása rendkívül tartós, így mind autonóm, mind központi fűtési rendszerekbe beépíthető. Mégis, szigorúan korlátozott az üzemi nyomás – legfeljebb 35 atm-ig. A gyártó szekcionálhatóvá tette, ami megkönnyíti a telepítési folyamatot, mivel tetszés szerint csökkentheti vagy növelheti a szekciók számát.

Előnyök

  • Jó összeszerelési minőség;
  • Egyszerű kialakítás, amely könnyen illeszkedik minden belső térbe;
  • Nincs kitéve korróziónak;
  • Rendezett méret és forma;
  • Irányított levegő- és hőáramlást hoz létre.

Hátrányok

  • A radiátor tisztítása nem megengedett súrolószeres tisztítószerekkel.
  • Automatikus szellőzőnyílást igényel.

Sira RS Bimetal 500

Ezt a bimetál radiátort a fűtéshez a 10 legjobb versenyző közül választották ki, amelyek nem tudtak vele versenyezni a gazdaságosság és a használat hatékonysága terén. Acélból és alumíniumból készült, sok hőt ad le, és még a hűvösebb helyiségekben is melegen tart. Igaz, a szobák 20 négyzetmétertől. . Minimum 5 szekciót igényel, de nem probléma, mert mindig megrendelheti a megfelelő számot, de ugyanakkor nem haladhatja meg a 20-at. A vélemények szerint a szerkezet gyorsan felmelegszik a kis vízmennyiség miatt (0.2 l szakaszonként). A falra akasztható, és könnyen elfér az ablak alatt.

Előnyök

  • Kiváló minőségű kivitelezés;
  • A maximális üzemi túlnyomás 40 atmoszféra;
  • Nagy biztonsági tartalék;
  • Jól ellenáll a hidraulikus és egyéb igénybevételeknek;
  • Szép festés, nem sárgult;
  • Magas fokú tömítettség.

Hátrányok

  • Alkalmanként enyhe recsegés.

A Sira RS Bimetal 500 modellekről szóló vélemények kiemelik kedvező méreteit, ami azt jelenti, hogy kis helyiségekben, alacsony ablakpárkányokkal is felszerelhető.

Rifar bázis 500×14

A Rifar Base 500×14 egy kedvező árú, falra szerelhető bimetál radiátor. Ennek köszönhetően a vendégek számára gyakorlatilag láthatatlan marad. A gyártó 3 változatot kínál különböző méretekben, lehetővé téve a legmegfelelőbb konstrukció kiválasztását, figyelembe véve a szoba négyzetét. Ugyanakkor itt van egy szabványos szerkezet, amely 14 szekciót tartalmaz, hozzáadni vagy eltávolítani őket a cég nem kínálja fel.

A termék súlya közel 27 kg, ami némi nehézséget okozhat a telepítésben, és külső segítséget igényel. A vékony lamellák ellenére a konstrukció kiváló biztonsági tartalékkal rendelkezik, és jól tartja a hőt. Az ajánlások semleges hozzáállást mutatnak a keret élénk fehér színéhez, amely gyorsan koszolódik. A radiátorhoz nem szabad súrolószereket használni.

Előnyök

  • Jó hőelvezetés;
  • Gyönyörű design;
  • Gyors fűtés;
  • Ellenáll a nyomásemelkedéseknek;
  • Ellenáll az agresszív termikus folyadékoknak.

Hátrányok

  • Gyárilag alapfelszereltségként.

A vélemények pozitívan beszélnek az ízületek minőségéről Rifar Base 500×14, így az áttörések és az árvíz kizárt, és a termék tartósságát gyakorlatilag nem befolyásolja.

Rommer Profi Bm 350

Ez a bimetál radiátor a klasszikus termékek legjobb képviselője. Optimális magassága 415 mm, és könnyen felszerelhető még kis helyiségekben is. Közepes vastagságának köszönhetően a hő gyorsabban és megfelelő szinten oszlik el a helyiségben. Biztonságosan használható, de 36 bar-t nem meghaladó nyomás mellett. A csövek acélból készülnek, amely kiváló hővezető képességéről híres, de a korrózió elkerülése érdekében a legjobb, ha szezonon kívül nem hagyunk benne vizet.

Előnyök

  • Gyorscsatlakozás, oldalsó;
  • Széleskörű konfigurációs lehetőségek a szakaszok tekintetében;
  • A gyártó garanciája;
  • Még a rossz vízminőségnek is ellenáll;
  • Nagy tartósság;
  • Jó lefedettség.

Hátrányok

  • Jobb a háztartási fűtési rendszerekkel való használat.

A Rommer Profi Bm 350 könnyen illeszkedik bármilyen belső térbe, és szabványos kialakításának és kis méreteinek köszönhetően nem zavaró.

Lammin Eco BM-500-80

A modell különlegessége, hogy alacsony és magas minőségű hűtőközeggel működő fűtési rendszerekben egyaránt használható. A radiátor még akkor is jól teljesít, ha nagy nyomásnak van kitéve, akár 40 bar nyomásnak is. Ez valamivel több, mint néhány társa a minősítésben.

Meg kell jegyezni a festék tisztességes minőségét is, amely sok éven át tart. Sajnos nem lehet kiválasztani a kívánt szekciók számát; 1, 4, 6, 8, 10 vagy 12 szekcióban kaphatók. A termék falai elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a nagy nyomásnak, és az acél, amelyből a csövek készülnek, nem vetemedik.

Előnyök

  • Kétlépcsős festési technológia;
  • Kis mennyiségű víz a szelvényben – 0.2 ;
  • Nagy, karbantartható terület;
  • Alacsony, 12 kg-os súly;
  • Jól melegít.

Hátrányok

  • Egy magasság 55.7 cm.

No. 5 – STOUT Space 350

Könnyen telepíthető és könnyen karbantartható radiátor egy jól bevált márkától. Nem vonzza a port, így nem kell porszívózni vagy takarítással bajlódni. Mindössze egy alkalmi törlés szükséges. a készüléket nagyon egyszerű telepíteni, még egy tapasztalatlan felhasználó is képes kezelni azt. Ezenkívül a radiátor jól bírja a nagy nyomást, így bármilyen fűtési rendszerben használható.

A konstrukció robusztus, a bevonat kiváló minőségű, nincs benne forgács vagy a gyártó gondatlanságának egyéb nyoma. A véleményekben a tulajdonosok nem számolnak be szivárgási problémákról, valamint a kényelmes oldali csatlakozásról. Ami a hátrányokat illeti, miután elemeztük a véleményeket, nem találtunk ilyeneket.

STOUT Space 350

A legjobb bimetál radiátorok alsó csatlakozással

A fűtési rendszerhez való csatlakozásnak ez a módja meglehetősen ritka. Főleg magánlakásokban használják, ahol a radiátorokat egymás mögé szerelik be. Ebben az esetben a hőátadó folyadék átáramlik a körfolyamaton, de nem mindig egyenletesen oszlik el. Emiatt egyes csövek melegebbek, mások hidegebbek lehetnek. Ez egy keringető szivattyút használ, amely a belső térben hőhordozó áramot hoz létre. Megvizsgáltuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, és kiválasztottuk a legjobb bimetál radiátorokat.

Rifar Monolit Ventil

Ez a bimetál radiátor a jó ár-érték arány miatt került be az értékelésbe. Nagyon „robusztus”, ha hőátadó folyadékokról van szó, szelvényei 150 bar nyomásig ellenállnak a vízütésnek. A visszajelzések azt mutatják, hogy a szivárgások észrevehetetlenek a jól tervezett illesztéseknek köszönhetően. A hőátadás szinte hibátlan, így a lakás vagy a ház hőmérséklete tartós használat mellett is jó szinten marad. De számítson arra, hogy egy ilyen kialakítás több mint 30 négyzetméteres területet fog fűteni. ., már nem szükséges.

A Rifar Monolit Ventil radiátor gyönyörű fehér színű és kiváló minőségű bevonattal rendelkezik, amely ellenáll a nedvességnek és más negatív tényezőknek. Ennek a változatnak további előnye, hogy új és régi fűtési rendszerekhez egyaránt alkalmas. Egy helyiség hatékony fűtéséhez mindössze 0.21 liter/szelvény, ami magas hatékonyságot jelez.

Előnyök

  • 25 év gyári garancia;
  • Kellemes design;
  • 135 °C-ig ellenáll a hőmérsékletnek;
  • Sima felület;
  • Optimális magasság 57 évnél.7 cm;
  • Lassú hűtés;
  • Súly 12 kg.

Hátrányok

  • Nincs lehetőség a szakaszok tetszés szerinti utólagos felszerelésére.

A szállítási terjedelem tartalmazza a radiátor csatlakoztatásához szükséges összes tartozékot – áramláselosztók, lengő kivezetések, dugók és szelepek.

Royal Thermo PianoForte torony x 18

Ez egy másik olyan kialakítás, amely a szelvények függőleges elrendezése miatt eredeti kialakítású. Az alapkészlet 18 darabot tartalmaz, ami nagy hőkapacitást biztosít, és lehetővé teszi a levegő hőmérsékletének gyors növelését még nagy helyiségekben is. Ezek a jellemzők a bimetálradiátor 2142 W-os teljesítményével és a szükséges kis mennyiségű, 3 W-os hőhordozóval magyarázhatók.78 liter víz a teljes építkezéshez. Az alsó részen van csatlakoztatva, és a fűtési rendszerrel való összekötő elemek kívülről alig láthatók.

Előnyök

  • 110 °C-ig ellenáll a hőmérsékletnek;
  • A falak gyorsan felmelegednek;
  • Kellemes dizájn;
  • Egyszerű útválasztás;
  • Jól melegít.

hátrányok

  • 1440 mm-es magassága miatt sok helyet igényel a falon;
  • Nem a legolcsóbb ár.

Radena VC 500

Ez a bimetál radiátor mindenekelőtt megjelenésével tűnik ki a rangsorban szereplő többi modell közül. Meglehetősen széles szakaszokkal rendelkezik, aminek köszönhetően csökkenthető volt az építési ár, és nem veszítheti el a hőelvezetést. A falon lóg, és az átlagos magassága 55.2 cm, könnyen elfér bármilyen helyen, beleértve az ablakok alatt is. Az egyik szekcióban 0.22 liter víz, ahol a víz minősége nem különösebben fontos. Mivel a fűtési rendszerben kevesebb hő keletkezik, és szinte azonnal felmelegszik, a helyiség lényegesen gyorsabban felmelegszik, mint egy magasabb érték esetén.

Előnyök

  • Maximális üzemi hőmérséklet – 110 °C;
  • Kiváló minőségű alkatrészek;
  • Jó összeszerelés;
  • Kiváló minőségű felületkezelés;
  • Alacsony érzékenység a rendszernyomás hirtelen változásaira.

Hátrányok

  • Minimum 3 szekcióban eladó.

Melyik bimetál radiátort érdemes megvenni?

Jó választásnak tekinthetők azok a modellek, amelyeknél a hőátadó közeg kémiai ellenállása 6,5 – 9 pH tartományban van. Egy szakasz súlya általában 1.5-2 kg. Átlagos hőteljesítmény 100-185 W. A hatékony működés érdekében a szerkezetnek legalább 25 atmoszféra nyomást kell kibírnia. A minőségi termékben mind az elosztók, mind a függőleges csövek acélból készülnek. A szabványos ablakpárkányok esetében a radiátor magassága kb. 0.5 m, de alacsonyabb pozíció esetén a modellek legfeljebb 0.35 cm.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy melyik bimetálradiátort érdemes megvásárolni, a céltól függően:

  • A régi típusú alkalmazásokhoz a Global Style 500 a megfelelő választás.
  • Kisebb helyiségekben a Sira RS Bimetal 500 fűtőberendezéssel is beéri.
  • Azokban a házakban, ahol a csövekbe rossz minőségű hűtőfolyadékot vezetnek, használhatja a Rifar Base 500 x
  • Ha a fűtési rendszerekben gyakran előfordulnak nyomáskiugrások, érdemes különös figyelmet fordítani a Rommer Profi Bm 350.
  • Ha nagyon gyorsan felmelegedő radiátorra van szüksége, akkor a bevált Lammin Eco BM-500-80.
  • Kb. 20 négyzetméteres fűtőfelületekhez. . A Rifar Monolit Ventil 500 x5 modell hasznos lenne.
  • Az autonóm fűtésnél érdemes elgondolkodni a Royal Thermo PianoForte Tower x 18.
  • A Radena VC 500 ideális kisebb helyiségekbe.

Ha a legjobb bimetál radiátort választotta, hamarosan észreveszi, hogy mennyivel melegebb az otthona. A minősítésben csak azokat a modelleket mutatjuk be, amelyek számos pozitív vásárlói véleményt kaptak, és amelyeket sikeresen teszteltek a gyakorlatban. Mind a költségvetési, mind a prémium modellek elérhetőek – reméljük, mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást!

Hogyan kell kiszámítani a szakaszok számát

Javasoljuk, hogy használja az online kalkulátort a radiátorok számának kiszámításához a helyiség alapterületére vetítve.

A bimetál szekcionált radiátorok minden gyártója a kísérő dokumentációban feltünteti az egyik szekció kapacitását. Például egy 1,85 wattos szakasz 1,5 m2 -es helyiséget képes fűteni. Ha a terület méretét elosztjuk 1,5-tel, megkapjuk a BM sugárzók függőleges szegmenseinek szükséges számát.

Ha a szobában két ablak van, és a fűtéshez 20 szakaszra van szükség, akkor minden ablakpárkány alá 10 szakaszból álló radiátorokat szerelünk. A számítás során figyelembe veszik a helyiség vagy a ház falburkolatának állapotát és anyagát. Ha az építmény több mint 20-30 éves, a szakértők azt tanácsolják, hogy a szakaszok számának kiszámításakor 1,2 együtthatót vegyenek figyelembe.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Fanni Kozma

    Melyik bimetál fűtőradiátor a legjobb választás 2022-re?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása