...

A legjobb autórozsda elleni szerek rangsora 2022-ben

Autó rozsda eltávolító
Festékvédelem autók számára

*Áttekintés a legjobbakról a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A fényképezőgép megvásárlása előtt ellenőrizze a szakmai segítővel.

Amint az új autó az útra kerül, a karosszériája számos káros hatásnak van kitéve. A hagyományos festés a homoknak, köveknek és víznek való kitettség után gyorsan meghibásodik, és az acélszerkezetet felfedi. A padlólemezeken, kerékdobozokon és küszöbökön néhány év elteltével rozsda és rozsdagödrök jelenhetnek meg. A modern autókat gyárilag korróziógátló kezeléssel látják el. De az időtartamának vannak korlátai. Ezért a karosszériára vonatkozó kiegészítő védőintézkedéseket időben meg kell hozni. Az orosz piacon a korróziógátlók széles választéka áll rendelkezésre, amelyek műszaki paramétereikben, élettartamukban és árukban különböznek egymástól. Szakértői tanácsadásunk segíthet kiválasztani a megfelelő terméket az Ön alkalmazásához.

Tanácsadás a tartósító lakk kiválasztásához

Úti cél.

A korrózióvédő készítményeket elsősorban rendeltetésük szerint különböztetjük meg.

  1. A vastag masztixokat még a karosszéria alatti területek kezelésére is használják, ahol ecsettel vagy festékszóróval lehet dolgozni. Szívós bevonatot képeznek (5 mm-ig), amely ellenáll a kő- és homokütéseknek.
  2. A folyékony autórozsda-eltávolítókat a gyártók többnyire aeroszolos dobozokba csomagolják. A cső alakú hosszabbító vezetékkel a felhasználó könnyen elérheti a nehezen hozzáférhető helyeket is. A rejtett üregekben nincs szükség nagy vastagságra, de a bevonatnak vízlepergető tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Élettartam

. Fontos, hogy ne csak az árra és a csomagolásra figyeljünk, hanem arra is, hogy meddig tartanak. Mivel az alváz és az üregek kezelése időigényes tevékenység, jobb, ha olyan termékeket választunk, amelyek több évre nyújtanak védelmet. Az alvázvédelmet csak az az autótulajdonos újíthatja meg évente, aki eléggé törődik vele.

Környezetbarátság

. A jármű alatti aljszőrzettel végzett munka során kerülni kell a bőrrel vagy a légutakkal való érintkezést. A korszerű készítmények közé tartoznak a környezetbarát készítmények, amelyek nem tartalmaznak káros oldószereket. Drágább, mint a hagyományos masztix. De jobb, ha a legegyszerűbb egyéni védőeszközöket (kesztyű, védőszemüveg, légzőkészülék) használjuk.

Alkalmazás jellemzői.

Minden gyártó a saját alkalmazási technikáját ajánlja követni.

  1. A legnehezebb rész az alváz előkészítése. A szennyeződések és a por eltávolításával nem lesz gond, de a rozsda ellen nem fogsz tudni küzdeni pillanatok alatt. Ezért olyan rozsdaölő termékeket keresünk, amelyek a korrodált felületekre is alkalmazhatók.
  2. A legjobb módja az egyenletes felület létrehozásának, ha airless spray-t használunk. Ebben az esetben fontos, hogy az antikorner oldószerrel a kívánt konzisztenciára hozza a kívánt állagot. A kefebunda megjelenése valamivel rosszabb. De vastagabb lesz, bár tovább tart a száradás.

Kiválasztottuk a 12 legjobb alvázvédő termékcsaládot. Ezek mind elérhetőek hazánkban az autóipari kereskedelemben. Az expertology magazin a szakértői közösség véleménye alapján állította fel a rangsort, nem hagyva figyelmen kívül a fogyasztói észrevételeket.

A karosszériaüvegek értékelése

Íme a népszerű és hatékony karosszériafeltöltő anyagok minősítése. A lista azokat a termékeket tartalmazza, amelyekről valódi pozitív véleményeket vagy értékeléseket találtak. Ez a minősítés csak tájékoztatásul szolgál, nem eladó, nincs reklám. A felülvizsgálat két részre oszlik – a szabad felületekre (alváz, küszöbök, kerékjárati ívek) és a belső felületekre szánt termékekre.

Ha bármilyen tapasztalata van az alább felsorolt termékekkel vagy bármely más termékkel kapcsolatban, kérjük, ossza meg azokat a hozzászólások között. Mindenkinek jót tesz.

Korróziógátló szerek védett felületekhez

Dinitrol 479

A Dinitrol 479 korróziógátló szer szintetikus gumin alapul, korróziógátlók hozzáadásával. Sok bemutatóterem az autó eladásakor azonnal felajánlja a vásárlóknak, hogy ezzel az eszközzel dolgozzanak fel egy új autót. Ez azzal kapcsolatos, hogy a „Dinitrol” antikorrektor szükséges, hogy tegye a felületen egy speciális technológia, és a garázsban körülmények között a saját kezével, hogy ez meglehetősen nehéz.

Az Anticor Dinitrol 479 kiváló tapadással rendelkezik, tökéletesen megtapad a felületen, és szórópisztollyal alkalmazható. A termék jó mechanikai védelemmel rendelkezik a test, kiváló zajszigetelés, megbízható védelem a nedvességgel, sókkal, kémiai reagensekkel szemben. Az antikorner sajátossága a nagy sűrűségű. Emiatt nem tud behatolni a mikropórusokba, ezért megelőzésre ajánlott, pl. új autók esetében.

5 literes üvegekben kapható. Egy ilyen bank ára 2022 tavaszától körülbelül 3500 orosz rubel.

1

  • Előnyök:
  • Kiváló teljesítménytulajdonságok – mechanikai, kémiai, zajszigetelés;
  • a használat tartóssága;
  • Jó ár-érték arány, minőség és csomagolási mennyiség.
  • Hátrányok:
  • speciális alkalmazási módszereket kell követni;
  • csak viszonylag új autókon ajánlott használni (vagy a karosszéria befejezése után).

Tectyl Bodysafe

A Tectyl Bodysafe egy bitumen alapú korrózióvédő szer. Szabadonálló felületeken történő használatra szánták. nagyon hatékony védelem a só és más vegyi anyagok ellen. tökéletesen ellenáll az éles, jelentős hőmérséklet-ingadozásoknak, jó gátló tulajdonságokkal rendelkezik. Az interneten találkozhatsz egy csomó negatív értékeléssel erről az anticorról, de gyakran az a tény okozza őket, hogy az autósok nem tartják be a termék felhordásának technológiáját a felületre, és ebben az esetben nagyon fontos!

A hátrányok közé tartozik a közepes mechanikai védelem. Más szóval a nagy sebességű apró kavicsok károsíthatják a korrózióvédelmet. Ennek elkerülése érdekében ajánlott több réteg bevonatot felvinni. A „Tektil” korróziógátlónak alacsony zajszigetelő hatása is van.

A Tectyl Bodysafe különböző kiszerelésekben kapható. A leggyakoribb termék az 5 literes üveg. A Tectyl Bodysafe szórópisztollyal történő használatra alkalmas; ecsettel történő felhordás nem ajánlott. Ennek a csomagnak a hozzávetőleges ára 2022 tavaszán körülbelül 4000 orosz rubel.

2

  • Előnyök:
  • hosszú védelmi időszak;
  • Ellenállás a kémiai reagensekkel szemben;
  • Szélsőséges hőmérsékletekkel szemben ellenálló, még kritikus hőmérsékleten is;
  • magas tapadás;
  • képes behatolni a festék és a fém mikropórusaiba.
  • Hátrányok:
  • Alacsony mechanikai védelem (tartósság);
  • a jármű belső terének alacsony zajszigetelése;
  • viszonylag magas ár.

Test 950

A Body 950 korróziógátló szer az aluljárók, kerékjárati ívek és az aluljáró küszöbök korrózióvédelméhez. Ez egy szürke spray. Gumiból és gyantából készült. Közvetlenül az eredeti festékrétegre is felhordható (kérjük, vegye figyelembe, hogy nem ajánlott a festett felületre felhordani, mivel a festéknek saját színe van, vagy a kezelt területet utólag külön lefesteni). Az Anticor „Bodi 950” megbízhatóan védi a karosszériát a kavicsoktól, vegyszerektől, nedvességtől. A rozsdára alkalmazva lokalizálja a rozsdát és megakadályozza annak további terjedését. Bármilyen festékrendszerrel használható.

Az autórajongók a Body 950-et mérsékelten hatékonynak találták. Jól védi a karosszériát a káros hatásoktól, de rövid az élettartama, ezért 1-2 évente fel kell újítani. Az antikorner két vagy három rétegben kerüljön fel. Egy réteg száradási ideje körülbelül 20…30 perc. Teljes száradás egy nap után. Egy festékszóró doboz fél négyzetméterre elegendő, két réteg festékre.

400 ml-es flakonban, spray formájában kapható. Az ára a fenti időszakban 300 rubel körül van.

3

  • Előnyök:
  • könnyű használat;
  • Nagy száradási sebesség;
  • jó szintű mechanikai védelemmel, valamint vegyszer- és zajvédelemmel rendelkezik;
  • alacsony költség.
  • Hátrányok:
  • csak viszonylag új autókon működik jól, nem olyan hatékony a rozsdás karosszéria védelmére;
  • Erős szaga van.

Hi-Gear korróziógátló gumitöltővel

A Hy-Gir korróziógátló szer szintetikus gumin alapul. Korróziógátlókat és védőelemeket is tartalmaz. A konzerválószer a jármű aljának és a kerékjárati íveknek a kezelésére szolgál. Új és rozsdás felületeken egyaránt használható. De a valódi kísérletek azt mutatták, hogy a rozsdás felületek gyorsan rozsdásodnak, ezért csak megelőző intézkedésként ajánlott a régi, de jól ápolt karosszériára alkalmazni.

Könnyen alkalmazható a szórófejes dobozból. Csak azt vegye figyelembe, hogy amikor megnyomja a tartály gombját, a lövések nagyon nagyok, így egy kis időbe telik, amíg megszokja. A használati utasítás kifejezetten előírja, hogy a terméket első alkalommal két rétegben kell felvinni, majd a további rétegeknél egy-egy rétegben kell alkalmazni. Az első réteg száradási ideje 20 perc. A termék teljes száradási ideje 3…12 óra. A ballonhoz tartozik egy hosszabbítócső a nehezen hozzáférhető helyeken való használathoz.

A valós tesztek átlagos teljesítményt mutattak. Jó az új fémre, és magától lepereg a régi rozsdáról. Kellően vastag védőréteget képez. 454 ml-es aeroszolos dobozban kapható. Vásárolható cikkszám: HG5756. A termék egy dobozának ára körülbelül 500 rubel.

4

  • Előnyök:
  • vastag és szilárd védőréteget képez a felületen;
  • Különböző felületekhez használható;
  • rozsdás felületeken is alkalmazható;
  • Tartalmazza a hosszabbító csövet;
  • jó a tapadása, nem gördül le a lejtős felületekről.
  • Hátrányok:
  • A szórófej túl sűrűn jön ki a kannából;
  • mechanikai behatás során rozsdás felületekről leválhatnak.

Cordon

A „Kordon” korróziógátló szer egy univerzális eszköz. Különösen alkalmas gépjárművek belső és külső részeinek kezelésére, de ipari és háztartási felhasználásra is. Használható például csöveken, szelepeken, garázskapukon, egyéb fém alkatrészeken, sőt, még a fa korhadásának megakadályozására is.

Anticor „Kordon” bitumen, lágyítószer, korróziógátlók, szintetikus gyanta és töltőanyagok alapján készült anticor. Jó hasznosítási tulajdonságokkal rendelkezik. Növeli a zajszigetelést az utastérben, szilárdan védi a boltozatokat, az alját, a küszöböket és más kezelt részeket a mechanikai igénybevételtől és a kémiai reagensektől. -50°C és +100°C közötti hőmérsékleten használható. A hozzávetőleges fogyasztás négyzetméterenként legfeljebb egy kilogramm. Két vagy három rétegben, körülbelül egyórás időközönként vigye fel. Egy nap után hagyja teljesen megszáradni.

A Kordon korróziógátló használatával kapcsolatos visszajelzések többnyire pozitívak. Különböző tartályokban kapható. A legnépszerűbb azonban a 650 ml-es aeroszolos doboz. A megvásárolható cikk kódja PT180042. Az ilyen doboz ára körülbelül 800 rubel.

5

  • Előnyök:
  • A termék sokoldalúsága;
  • jó tapadás;
  • jó működési tulajdonságok;
  • megbízható védelem a rozsda terjedése ellen;
  • közvetlenül a rozsdás felületre lehet felvinni;
  • Különböző kiszerelésben kerül forgalomba.
  • Hátrányok:
  • Bizonyos esetekben alacsony hatékonyság, mivel a rozsda nagyon mélyen van.

Wurth

A Wurth anti-corrector a gyártó szerint egy bitumen-gumi alapú polírozószer, amely a jármű aljának védelmét szolgálja. Új vagy rozsdás felületeken is alkalmazható. A gyártó azonban továbbra is azt ajánlja, hogy a terméket tiszta, zsírtalanított és előkészített felületen kell alkalmazni. A tesztek megerősítik. Vigye fel a Wurst alvázvédőszert 3-4 rétegben, hogy akár 4 mm vastag védőfóliát hozzon létre. A védőfóliában a szilárd zárványok aránya kb. 66%. Az alvázfényező felhasználási hőmérséklete -25°C és +80°C között van. 60…90 perc után korróziógátló filmet képez, teljes száradás 24 óra után.

A tesztek és a felülvizsgálatok azt mutatják, hogy a Wurth korróziógátló szer jól teljesít az újonnan előkészített felületen. Még akkor is kitart, ha jelentős mechanikai igénybevételnek van kitéve. A rozsdás felületről azonban még enyhe erőkifejtés után is lepereg. Ezért megelőző szerként használható.

500 ml-es aeroszolos dobozban kapható. Üzemi nyomása 3…6 bar. A termék 20…30 cm távolságból alkalmazható. Cikkszám – 0892073. Egy doboz ára 550 rubel.

6

  • Előnyök:
  • Jó védő tulajdonságokkal rendelkezik új és/vagy előkészített felületek esetében;
  • könnyű használat;
  • gyors száradási idő;
  • elfogadható ár.
  • A hátrányok:
  • rozsdás felületen alkalmazva még enyhe mechanikai behatás is elmossa a rozsdát.

Dugla MRB 3003

A Dugla MRB 3003 egy ecsettel felkenhető, korróziógátló, zajtaszító bitumenes keverék. Különlegessége, hogy vastagabb, mint a fent említett aeroszolok, ezért mechanikailag jobban védi az alvázat a zaj behatolása ellen. Bizonyos esetekben, ha a masztixdoboz fel van bontva, nagyon sűrű, ezért oldószerrel hígítható. Nagyon jó védő tulajdonságokkal rendelkezik, elnyeli a kövek, a víz, a zajok ütéseit.

Hátrányai közé tartozik a felhordás kényelmetlensége, mivel emellett ecsetre is szükség van, valamint az áthatoló képesség meglehetősen alacsony. Alacsony ára miatt azonban a Dugla Masticot alváz- és kerékjáratvédő anyagként ajánljuk.

A Dugla MRB 3003 2,3 kg-os fémdobozban kapható. Cikkszám – D010103. Egy doboz 400 rubelbe kerül.

7

  • Előnyök:
  • alacsony ár, figyelembe véve a nagy csomagolást;
  • a kezelt felület megbízható mechanikai védelme;
  • jó zajelnyelés.
  • hátrányok:
  • Alacsony penetráció, csak előkészített felületen alkalmazható;
  • Ecsettel kell felvinni, ami nem mindig kényelmes.

Rozsda Stop B

A Rust Stop márkanév alatt kétféle Rust Stop kapható, azaz belső és külső felületekre. A vastagabb „Rust Stop B” a külső felületekhez használatos. A jármű teljes körű megelőző kezelésére tervezték. Az alkalmazás hatékonysága érdekében elengedhetetlen, hogy a kezelendő felületeket, hézagokat és hegesztési varratokat lemossák és megszárítsák (vagy sűrített levegővel fújják), valamint hogy a műanyag karosszériát, kerekeket és egyéb, a kezelést akadályozó elemeket eltávolítsák.

A Rust Stop alvázvédő olajos bázisú. Ezért tart elég sokáig a gyógyulás. Még néhány hét elteltével is fennáll a veszélye annak, hogy a ruhák szennyeződnek az anticorax-szal (köszönhetően annak a ténynek, hogy gond nélkül mosható). Az anticor a tisztított alapolajnak köszönhetően nagyon nagy penetrációs képességgel rendelkezik. A termék nagyon vékony, ezért óvatosan kell vele bánni. A termék a meglévő rozsdára alkalmazva megakadályozza a további terjedést. Ezért a rozsda stop anticor kiválóan alkalmas a rozsda elleni munkára.

A tapasztalatok szerint a test alatti kezelés körülbelül két évig tart, de utána meg kell ismételni. Az oldat alkalmazásának nagy részét képezi a karosszéria autó samponnal történő lemosása is, mivel az autó olajjal fényes lesz. Néhány napot hagyjon az alkalmazáshoz. Összességében azonban a Rost Stop anticornealról szóló vélemények többnyire pozitívak. De nem tanácsos saját maga alkalmazni, inkább vigye el egy szakműhelybe.

A „Rost Stop” korróziógátló szer különböző tartályokban kapható és könnyen feltölthető. A rozsdaeltávolító egy literjének hozzávetőleges ára körülbelül 800 rubel.

8

  • Előnyök:
  • nagy átütőerő;
  • kiváló tapadás;
  • a korróziógátlót közvetlenül a rozsdára lehet felvinni;
  • megbízhatóan védi a kezelt felületet;
  • alacsony ár.
  • hátrányok:
  • nehezen alkalmazható;
  • a kezelés gyakorisága csak 2 évig.

LIQUI MOLY Unterboden-Schutz

A LIQUI MOLY Unterboden-Schutzot a gyártó az aljzatburkolati keményítő vegyületként határozza meg. Bitumenből és gyantából készült, oldószerek és rozsdagátlók hozzáadásával. Jó védelmet nyújt a vegyi anyagok, sók és szennyeződések ellen. A Liqui Moli aluvédőanyag jelentős hátránya azonban a nagyon alacsony mechanikai ellenállás. Valós tesztek azt mutatták, hogy ha apró kövek, valamint vízfolyások érik, az antikorner könnyen lemosható, mind az új, mind a rozsdás felületről.

De ettől eltekintve a termék egyébként elég jó – jó védő tulajdonságokkal rendelkezik, zajcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen alkalmazható, nem csöpög. nem csak az aluljáróhoz, hanem a küszöbökhöz és a kerékjárati ívekhez is használható. Az alkalmazást követő 30-60 percen belül elég gyorsan megszilárdul.

Ez a termék 1 literes aeroszolos dobozban kapható. Vásárlási cikk – 6112. Egy csomag ára 700 rubel.

9

  • Előnyök:
  • Alkalmazás után gyorsan szárad;
  • könnyű használat;
  • magas zajelnyelő tulajdonságok;
  • jó védelem a vegyi támadás ellen
  • hosszú élettartam.
  • Hátrányok:
  • nagyon gyenge mechanikai védelem, vízzel lemosható, és szenved a kőbehatolástól;
  • viszonylag magas ár a versenytársakhoz képest.

Fegyverfaggyú

A gunmetal (vagy röviden Pussalad) néven ismert korróziógátlót eredetileg a kézifegyverek és tüzérségi lőfegyverek konzerválására találták fel. Úgy néz ki, mint az olvadt paraffin vagy litol. A lőfaggyú nem rossz működési tulajdonságokkal rendelkezik – nem oldódik vízzel, ellenáll a -50 ° C és +50 ° C közötti hőmérsékletnek, kiváló tapadással rendelkezik, alacsony árú, más kémiai összetételekkel keverhető. A zsiradék azonban elsősorban tartósító zsiradék! Ezért a legjobb, ha csak a korróziógátló kezelés kiegészítő összetevőjeként használják..

A páncélfém csak olyan autók esetében hatékony új rozsdagátló, amelyek karosszériája egyáltalán nem rozsdásodik. Ha rozsdafoltok vannak, a zsiradék használhatatlan lesz! Ezenkívül, ha például a karosszéria küszöbök rozsdás üregeibe töltjük, a vegyület eltömíti a szellőzőnyílásokat, és a rozsda még kedvezőbb körülmények között fog kialakulni.

Alkalmazás előtt kb. +90 °C-os hőmérsékletre kell melegíteni, és 10 … 20% benzint vagy lakkbenzint kell hozzáadni, majd kevergetve folyékonyabb állapotot kell elérni. Jobb, ha elektromos tűzhelyen melegítjük, mivel a gyanta meggyulladhat! A terméket ecsettel vigye fel a megtisztított és előkészített felületre..

A lőfaggyú a gyártótól függően különböző csomagolóanyagokban kerülhet forgalomba. A termék 1 kg-jának hozzávetőleges ára 150 rubel..

10

  • Előnyök:
  • alacsony ár és kereskedelmi elérhetőség;
  • jól tapad a fémhez;
  • Jól véd a kémiai hatások ellen;
  • széles hőmérséklet-tartomány – -50°C és +50°C között;
  • nem oldódik vízzel;
  • könnyen alkalmazható a felületen.
  • hátrányok:
  • a kezelt felület közepes mechanikai védelme;
  • Nem tartalmaz elegendő inhibitort (azaz csak új, korrózió nyomai nélküli felületeket lehet vele kezelni);
  • nehéz lehet, ha rejtett felületekre fújjuk;
  • több kárt okozhat, mint hasznot, ha helytelenül használják;
  • több hónapig folyékony marad, és foltot hagyhat a karosszérián és a ruhákon.

A legjobb tartósítószer üregekkel rendelkező járművekhez

Tectyl 550 ML

A Tectyl 550 ML korróziógátlót a gyártó inkább tartósítószerként pozícionálja. Permeteződobozban kapható, ami megkönnyíti a használatát. Előnyei a jó tapadás, a lejtős vagy függőleges felületeken való ellenállás (a termék „nem csúszik”), a hideggel és a hőmérséklet-ingadozással szembeni ellenállás. A Tektil 550 ML védi a fényezést, és nagyon jól behatol az autó fényezésének pórusaiba.

Hátránya, hogy rosszul hatol be a meglévő rozsdába. Ezért csak viszonylag új, még jó állapotú fényezésű autókon van értelme használni. A rozsda eltávolításához jobb, ha egy másik terméket választunk.

500 ml-es aeroszolos dobozokban kapható; Tectyl 550 ML. A fenti időszakra vonatkozó hozzávetőleges ára körülbelül 600 rubel.

1

  • Előnyök:
  • Jó tapadás, a termék nem csúszik a ferde felületeken
  • a kialakított film szilárdsága;
  • Kiváló védelem a nedvesség és a különböző vegyi anyagok ellen;
  • használhatóság.
  • A hátránya:
  • A korróziógátló szer nehezen hatol be, ezért csak megelőző szerként használható a rozsda és a korrózió kezelésére.

LIQUI MOLY Wachs-Korrosions-Schutz

A LIQUI MOLY Wachs-Korrosions-Schutz viaszos bitumenalapú, cinkkel kevert alapanyagon alapul. A terméket elsősorban tartósítószerként és a festék vagy fém alkatrészek megelőző védelmére használják. Nagyon jó penetrációval rendelkezik. Hosszú élettartamú, felhordás után gyorsan szárad. minden hőmérséklet-ingadozást elvisel, ellenáll a szennyeződéseknek és jó tapadással rendelkezik.

A hátrányok azonban számosak. Különösen a Liqui Moli anti-corrector közepes mechanikai védelemmel rendelkezik. Más szóval, a repülő kavicsok idővel leverhetik a felszínről. nem szigetel jól a külső zajoktól. Egy másik hátránya – kis csomagokban értékesítik, amelyek mennyisége nagyon kicsi még egy kis autó feldolgozásához is, és az ár jelentősen magas.

A LIQUI MOLY Wachs-Korrosions-Schutz 500 ml-es aeroszolos dobozokban kerül forgalomba. Cikkszám: 6103. Egy csomag ára 1000 rubel körül van.

2

  • Előnyök:
  • könnyű használat;
  • jó védelem a nedvességgel, sóval és más kémiai reagensekkel szemben;
  • Kiváló tapadás és penetráció
  • jó rugalmasság nagy filmszilárdsággal kombinálva.
  • Hátrányai:
  • alacsony zajelnyelési tulajdonságok;
  • a permet magas illóanyag-tartalma;
  • Alacsony csomagolási mennyiség magas árral kombinálva.

Nanoprotech Super Anticor

A Nanoprotech Super Anticor egy orosz fejlesztés, és széles körben használják az autórajongók. Univerzális termékként belső és külső felületekre egyaránt használható. Így anticorrector Nanoprotech célja, hogy feldolgozza a belső felületek a test, az alsó, küszöbök, ívek, rejtett üregek a csomagtartó és a belső, a motorháztető alatti térben. A termék más berendezések, például csövek, szelepek kezelésére és a járművek szezonon kívüli tartósítására is használható.

megbízható védelem a fémek és a festékek nedvességgel, napfénnyel, vegyi anyagokkal szemben, kiváló penetrációval. Jó tapadású, nem csúszik lejtős felületeken. -20°C és +35°C közötti hőmérsékleten alkalmazható, -80°C és +140°C közötti hőmérsékletnek ellenáll. A garancia időtartama egy év.

Egy szórófej elegendő két négyzetméter bevonásához. Nedves felületen is alkalmazható. Ártalmatlan a festékre. Teljesen kikeményedik 24 óra elteltével. A termékről ismert, hogy az alkalmazás után zsírfoltokat hagy maga után, ezért a legjobb, ha nem használjuk fedetlen felületeken (fényezés).

210 ml-es szórófejes flakonban kapható. A termék egy dobozának ára körülbelül 400 orosz rubel.

3

  • Előnyök:
  • A korróziógátló tartós, rugalmas védőbevonatot képez;
  • Hosszú védelmi idővel rendelkezik;
  • Viszonylag gazdaságos fogyasztás a versenytársakhoz képest;
  • széles üzemi hőmérséklet-tartományban;
  • megbízható korrózióvédelem és mechanikai védelem;
  • jó ár-érték arány.
  • A hátrányok:
  • Néha kisebb kapacitású kannák is kaphatók;
  • Az állítólagos nanotechnológia valójában nem más, mint egy kereskedelmi lépés.

Rozsda Stop A

A Rust Stop A alkalmas rejtett felületek kezelésére. Az állaga jobban önthető, mint a „Rust Stop B” megfelelője. Egyéb jellemzőit tekintve lényegében ugyanazok. A Rost Stop A használata alkalmas különböző rejtett felületek kezelésére. Az alváz alatti karosszériaelemekhez, a csomagtérben lévő karosszériaelemekhez, különböző rejtett hegesztési varratokhoz, az ajtók belső üregeihez, az ajtók belső felületeihez stb.

Permetezőpisztoly. A Rost Stop A rozsdagátló szer különböző tartályokban és egyszerűen csapolva kapható. Hasonló az ára, és literenként körülbelül 800 rubelbe kerül. A szervizállomásokon gyakran csak a kezelés árát adják meg, amely tartalmazza az anyagokat.

4

A legjobb rozsdaölő szerek legjobb tartományai

Jelölés spot termék neve ár
A legjobb test alatti tartósítószerek 1 Tectyl Bodysafe 1 307 ₽
2 Dinitrol 479 1 067 ₽
3 MERCASOL 3 780 ₽
4 HB BODY 930 338 ₽
5 RUST STOP 842 ₽
6 Tectyl 1 404 ₽
7 LIQUI MOLY Wachs-Korrosions-Schutz 919 ₽
A legjobb üregkitöltő 1 Tectyl ML 1 404 ₽
2 Krown 40 900 ₽
3 Dinitrol ML 790 ₽
4 LIQUI MOLY Hohlraum-Versiegelung 739 ₽
5 VELV MOVIL-5E 198 ₽

Univerzális eszközök

Hogyan végezzen korróziógátló kezelést saját maga? Használjon olyan általános célú terméket, amely minden felületre alkalmas.

A következő tartósítószerek alkalmasak az aljzat és az üregek kezelésére.

HB Body 930 Bitumen

Ha nem tudja, hogyan védje meg az autó alját és üregeit a korróziótól, akkor használhatja a következőket.

Ez az univerzális termék kopásálló filmet képez, amelyet víz vagy oldószerek nem tudnak lemosni. Kiváló tapadást biztosít, kitölti a repedéseket és megőrzi a rozsdát.

Az ST egyenletes réteget képez, csepegés nélkül. Használható hegesztett és repedezett kötések tömítésére. Permeteződobozokban kapható, így ideális szegmentált alkalmazásokhoz. Fő hátránya: a felület nem festhető.

Waxoyl Hardwax Schutz

Ha a karosszéria védelmét feltűnésmentesen kell tartani, a Waxoyl Hardwax Schutz.

Ennek a készítménynek a különlegessége a legvékonyabb, mindössze 80 mikronos alkalmazási réteg. És ez elég lesz ahhoz, hogy zajálló felületet hozzon létre.

A termékben nincsenek oldószerek, így a festék nem károsodhat. Könnyen eltávolítható, mielőtt teljesen megszáradna. a fő hátránya a gyógyulás. Szárítási idő – 6 óra.

..T Inc. Rast Stop „B”

Ennek a korróziógátlónak az a sajátossága, hogy erőteljesen behatol a fémtestbe. ..T Inc. A Rast Stop „B” a legkisebb pórusokba is beszívódik és eltávolítja a nedvességet.

Kisebb rozsdasérüléseket rozsdagátlóval „gyógyíthat”. Egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik: A..T Inc. A Rast Stop „B” nem keményedik meg teljesen, de tartósan mozgékony.

Nincs hátránya, kivéve egyet: a hamisítványok nagy száma. A cég kanadai, így szinte lehetetlen megvásárolni az eredeti RunStopot az Orosz Föderációban. Miért jobb, ha az Ebay-en rendeljük őket.

A legjobb üreg korróziógátló kezelés

A karosszéria sok rejtett üreggel rendelkezik, amelyeken belül nehéz korróziógátló kezelést végezni. A folyékony bevonat hasznos lehet: miután megszáradt, vékony filmréteget képez a karosszéria felületén. Napjainkban a klasszikus alaplakk méltó versenytársai a következő termékek.

Tectyl ML

Értékelés: 4.

A Tectyl ML karosszériafesték képes behatolni a jármű legszűkebb és legrejtettebb sarkaiba is. Az amerikai termék világosbarna filmet képez, amely rugalmas és nedvességtaszító. A szakértők az ajtók, küszöbök és oldaltagok belső felületének korrózióvédelmére ajánlják. A termék konzerváló rétegként is használható a masztix, például a Tectyl Bodysafe felhordása előtt. Az aeroszolos antikorrigálóval végzett munkának +20ºC feletti hőmérsékleten kell történnie. A fényezésen lévő cseppeket benzinnel vagy oldószerekkel távolítják el. Anticorb a felülvizsgálatunk győztese.

A hazai autósoknak nincs panaszuk az amerikai megfogalmazásra. csak az egyliteres szórófejes doboz ára meglehetősen magas.

Előnyök

  • könnyen alkalmazható;
  • mély behatolás;
  • átlátszó bevonat;
  • tartósság.

Hátrányok

  • csak +20ºC-on alkalmazható.

Hogyan válasszunk korróziógátlót egy autó számára?

A megfelelő termék kiválasztásának elkerülése érdekében fontos figyelembe venni a jármű állapotát, a helyet és az alkalmazás módját. De garantálni lehet az autó karosszériájának és más részleteinek hatékony védelmét, ha az antikorner használatára vonatkozó utasításokat elolvasták és szigorúan betartották.

Azoknak az autótulajdonosoknak, akik olyan régiókban élnek, ahol erős hőmérséklet-ingadozások vannak, érdemes közelebbről megnézniük a RunWay termékcsaládot. Ha az autóban már van rozsda, akkor a Hi Gear-t kell választani. Ha megbízható és rendkívül rugalmas termékre van szüksége, érdemes közelebbről megnézni a Moovilt és a gumipolírozókat. A festékréteg nélküli csomagterek esetében a bitumenes-gumis masztix alkalmas.

A jogorvoslat kiválasztásakor fontos megérteni, hogy lehetetlen olyan autó-korrekciógátlót találni, amely egyszerre megoldja az összes problémát. A festék érintkezhet a festékkel. Ezért ilyen sokféle termék áll rendelkezésre a piacon.

Vásárlás előtt tanulmányozza az egyes funkciókat, olvassa el a felülvizsgálatot és a tapasztalt autótulajdonosok tanácsait. Vásárolhat olcsó és drága rozsdamentesítő anyagokat is, zajcsökkentő funkcióval és anélkül.

Az alábbiak használatának előnyei és hátrányai

A masztixok előnyei, amelyeket az autótulajdonosok válaszaiban jegyeztek meg:

  1. Gyors gyógyulás. Az autó a kezelést követő napon használható.
  2. Lassítja a korróziós folyamatokat a masztixba kevert inhibitorokkal.
  3. Kiegészítő zajszigetelés bitumen- vagy gumi alapú anyagokból.
  4. Könnyű permetezési technika (szórófejjel, szórófejjel vagy ecsettel).

Az anyagok hátrányai:

  • A felhordás előtt a felületet elősúrolni kell;
  • a masztixok nem állítják meg a mély korróziót;
  • A festék elszíneződése lehetséges;
  • időszakos javításokra van szükség (élettartam 1,5-6 év);
  • A fagypont alatti hőmérséklet nem megengedett.

Hogyan kell egy minőségi korrózióvédő bevonatnak lennie

Annak ellenére, hogy az antikorrok sokfélék, ugyanazok a követelmények vonatkoznak rájuk. A legfontosabbak a következők:

  • a bevonat és a karosszéria közötti tapadás mértéke;
  • Szavatossági idő;
  • homogén szerkezet;
  • a mikrorepedések és a forgácsok kitöltésének mértéke;
  • nincs lepattanás vagy repedés;
  • magas hőmérséklettel szembeni ellenállás, beleértve a tűzállóságot is;
  • nedvességállóság.
Ápolás előtt és után

Mielőtt felfednénk a rozsdamentesítő bevonatok minden titkát, nem lehet egyetérteni a szakértők többségével, hogy a korrózió elleni küzdelem legjobb módja az, hogy 2-3 évente cseréljük ki az autót. A gyári bevonat az ideális garancia a bevonat kialakulása ellen, és amint elkezd öregedni, jelentkeznek az első problémák, és szükségessé válik a korróziógátló intézkedések meghozatala.

Ha az autó cseréje nem a legjobb megoldás, akkor a legjobb, ha speciális termékekhez fordul, amelyek legalább lassítják, ha nem is szüntetik meg véglegesen a problémát.

A legjobbak listája

A fent említett nevek mellett a három kiválasztási szempontot szeretnénk közelebbről megvizsgálni, és mindegyikben egy-egy újabb képviselőt emelnénk ki a rozsdaölő szerek közül. Szóval:

  • Legjobb ár;
  • Rejtett felületekhez;
  • külső felületekhez.

Menjünk a.

Legjobb ár

Anticor Kordon in Euro, egy keverék alapú bitumen, szintetikus gyanta, finom töltőanyagok, lágyítószerek és korróziógátlók, célja a külső és belső felületeken a jármű, lehet használni más fémfelületek feldolgozására. Száradás után víztaszító bevonatot képez, amely ellenáll az erős hőmérséklet-ingadozásoknak (-50°C és +100°C között).

Hőmérséklet legalább +15°C
rétegek száma 2 – 3
teljes száradási idő 24

Kordon korróziógátló szer

Rejtett felületekhez

A Dinitrol ML figyelemre méltó mélyen behatoló nedvességelvezető és vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik, megállítja a korrózió kialakulását. Szárítás után rugalmas, barna színű filmet képez.

Sűrűség 23°C-on 850 kg/köbméter.
Száraz filmvastagság 10 μm
Nedves film 30 μm
Skin-over idő 1

Átlagos ár: 3700 rubel 5 literre.

Dinitrol ML korrózióvédő szer

Külsőre

A Noxudol UM 1600 egy szálerősítéssel, viasszal, gyantákkal és korróziógátlókkal ellátott bitumenes anyag. A felhordás után feszes, rugalmas filmet képez, amely zajcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Permetezéssel alkalmazható, nem kell alaposan megtisztítani a felületet a rozsdától.

Sűrűség 1040 kg/köbméter.
Filmvastagság 1000 és 2500 μm között
Üzemi hőmérséklet +15 – +25°

Literenkénti ár: 350 rubel.

Noxudol UM 1600 rozsdagátló

Hasznos információk

Tanácsok az autófestéshez:

  1. Ne alkalmazza a vegyületet laza rozsdarétegre, azt le kell kaparni.
  2. Ha a festék alapozót tartalmaz, akkor mono-alapozót használnak. A rétegek száma legalább 3 kell, hogy legyen.
  3. A bevonat csak száraz felületre vihető fel.
  4. Nagyobb területek festésekor csíkokban fessünk. Minden sornak át kell fednie az előzőt.

Olvasson többet az autók rozsdaeltávolításának technikáiról és értékeiről itt.

Amink van?

– A nyár vége felé jött a 12 éves Ford Focus – külsőleg rendezett, de kissé megviselt „arccal”, jó csomaggal (és „dobokkal” hátul, ha!), dolgozik. Sikeres példa? Egészen addig, amíg meg nem pillantod az alját – olyan szép, hogy „nem kapsz levegőt”, ahogy a dal mondja.

Jó esetben mindent le kellett volna csiszolni és alapozni, és csak ezután kezelni rozsdaeltávolítóval. De a felületes telefonálás és a „guglizás” nem hozott eredményt – barátaimnak nincsenek meg a szükséges szakemberek, vagy a szemgolyóig elfoglaltak, és az internet a mesteremberekkel is kevés.

Az óra ketyegett, október volt. Itt az ideje, hogy tegyünk valamit! Türelmetlenül úgy döntöttek, hogy alkalmazni „korróziógátló” az élő – közvetlenül a rozsda. „Emlékezned kellett volna decemberben! – gúnyolódtak a kollégák. – Tedd meg, de elkéstél – nyáron kellett volna megtenned. De valószínűleg nem lesz rosszabb, amíg megfelelően kezelik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Kristóf Fekete

    Mi a legjobb autórozsda elleni szer a 2022-es rangsorban? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik és hogyan alkalmazható hatékonyan? Érdemes-e még a hagyományos rozsdaellenes festéseket használni, vagy az újabb technológiák jobbak? Kérem, osszák meg velünk a legfrissebb információkat és ajánlásokat az autórozsda elleni védelem terén. Köszönöm szépen!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása