...

TOP-7. A legjobb babakocsik. Értékelés 2022!

A babakocsik és babakocsik nagyban megkönnyítik az aktív gyermekek és mobilis szüleik életét. Városi kirándulások, utazások és repülőutak soha nem nélkülözhetik ezeket a könnyű, kompakt készülékeket. „Az ExpertCent a szülők véleménye alapján kiválasztotta a 2022-es év 15 legjobb esernyős babakocsiját, amelyek kategóriájukban a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

Nem tévedni egy jó babakocsi-kanál (vagy babakocsi, ahogy az európai gyártók ezt a fajta babakocsit nevezik), számos fontos tényezőt kell figyelembe vennie.

Hogyan válasszunk babakocsit

A modern esernyőkocsik olyan széles körű műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, hogy néha nem világos, miért különböznek egymástól, és miért kerülnek egyesek többe, mint mások, látszólag azonos modellek. Elmondjuk, mire kell figyelnie a babakocsi vásárlásakor, hogy az „utazás” ne csak a gyermek, hanem a szülők számára is kényelmes legyen:

  • Súly. A botok lehetnek könnyűek (kb. 6 kg) vagy elég terjedelmesek (akár 15 kg). Optimális súly 10 kg körül. A könnyű bot alkalmas az alacsony termetű és súlyú anyák számára, könnyen hordozható akár egy kézzel is, de a gyermek felboríthatja. A nehezek viszont nehézségeket okoznak a kormányzásnál, és gyakran túlságosan terjedelmesek, és még a felvonóban sem férnek el.
  • Kerekek. A négykerekűek nagyon stabilak, míg a háromkerekűek fordulékonyabbak, de könnyen döcögnek. Ezenkívül a kerekek mérete és a felhasznált anyag számít – a nagy kerekekkel rendelkező modell jó a „durva sétához”, míg a normál sétáknál ez a szempont nem olyan fontos (vannak jó párnázottságú és kis kerekekkel rendelkező babakocsik). Olvasson többet az anyagról a GYIK-ben.
  • Elérhető a. Vannak klasszikus és extra felszereléssel ellátott botok. A második kategóriába olyan babakocsik tartoznak, amelyek a következőket tartalmazzák: lábtartó, babakocsi-ülés, pumpa a kerekek pumpálásához, pohártartók és egy sapka a lábakon. Csak a célokat és a költségvetést kell figyelembe vennie.
  • A háttámla pozíciók száma. Ezt a kritériumot a gyermek életkora határozza meg. A kicsik számára a három vagy öt háttámla pozícióval rendelkező modell alkalmas, így a baba ülve is aludhat és megfigyelheti a körülötte lévő világot. Az idősebb gyermekek esetében ez a kritérium nem olyan fontos – a legtöbbször ülve „utaznak” a babakocsival.

Az is fontos, hogy a bot ne csak az összes minőségi kritériumnak megfeleljen, hanem kényelmes is legyen gyermeke számára. A legjobb esernyős babakocsik listájára a legsikeresebb modelleket választottuk ki, amelyek nemcsak az anya és a baba számára kényelmesek, hanem a megjelenésük miatt a szemnek is tetszenek.

Hasznos választási anyag

A legjobb egész évben használható modellek

A nádból készült babakocsikra általában csak nyári lehetőségként gondolunk. De egy nagyobb kerekekkel és vastag lábfedéllel rendelkező modell az alacsony szezonban is használható, és délen még télen is használható.

Peg Perego Si (2018) – a bot a legjobb ütéscsillapítással

4.9

★★★★★

szerkesztői értékelés

89%

a vásárlók ajánlják ezt a terméket

Lásd a ▶ Áttekintés

A frissített olasz C 2022 kiváló terepjáró képességgel rendelkezik a 16 és 18 cm-es kerekeknek köszönhetően. A manőverezőképessége is jó.

A ferde hátsó kerekek segítenek abban, hogy a notebook soha ne csússzon szét. És a Peg Perego nagyszerű lengéscsillapítókkal is rendelkezik – a legjobbak az esernyős babakocsik között.

Újonnan párnázott matraccal és meleg, hézagmentes, kényelmes huzattal kapható. A heveder belülről pántolható, és a lábtartó mögött van rögzítve, hogy a baba véletlenül se tudja lábbal lehúzni.

A háttámla érdekes módon, két karral, amelyek speciális tartókarokat tartanak. A háttámla a saját súlya miatt akár 150°-kal is leengedhető egy gombnyomással. Az egyetlen hátránya ennek a rendszernek a rángatózó kibontakozó mozgás.

Előnyök:

  • Stabil, tartós keret;
  • A lengéscsillapítók jelenléte;
  • A fogantyúk kényelmes magasságállítása;
  • Egy menetben kibontható;
  • Összecsukva a babakocsit könnyen magunk mögött vihetjük;
  • Függőleges parkolás.

A hátránya:

  • sekély csuklya;
  • Haszontalan megtekintő ablak.

Kényelmes, mérsékelten járható bot, amely minden évszakban alkalmas, és kiválthatja a terjedelmes járókeretet, ha jó utakkal rendelkező nagyvárosban él.

Baby Care GT4 – nagy babáknak

4.8

★★★★★

szerkesztői értékelés

88%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Lásd a véleményt▶

Az előző modell közeli rokona, de kedvezőbb áron, ugyanazokkal a túlméretezett hátsó kerekekkel, és még téli sétákhoz vagy földutakhoz is alkalmas. A kapucni nagyon mély, és az ülő gyermeket egészen a lábáig eltakarja, és egy nagy termikus fedél is tartozik hozzá.

A babakocsi rekordsúlyát (10 kg) részben ellensúlyozza a megnövelt, 18-19 kg-os teherbírás és a tágas alvóhely, amely meleg kabátot és télikabátot is befogad. „A csomagtér alacsonyan helyezkedik el, de a kosár térfogatának feláldozásával a felső kampókra át lehet akasztani a jobb hozzáférhetőség érdekében.

Előnyök:

  • Bőséges belső tér (az ülés szélessége 37 cm);
  • Nagy lombkorona;
  • Könnyen „járható” fel és le a lépcsőn;
  • Teleszkópos, 3 állású fogantyúk;
  • Oldaltámaszos háttámla;
  • Rugalmas összecsukható lökhárító.

Hátrányok:

  • Nehéz.

A súlyos bot biztosan nem alkalmas utazásra, de nagyon alkalmas arra, hogy helyettesítse a szokásos egész évszakos babakocsit, még egy nagyon nagy gyermek számára is.

Babyhit Rainbow LT (2018) egy nagyszerű szezonon kívüli babakocsi

4.7

★★★★★

szerkesztői felülvizsgálat

87%

A vásárlók nagyon ajánlják ezt a terméket

A kínaiak folyamatosan fejlesztik legnépszerűbb modelljüket. A legújabb verziók még tovább hosszabbították a már amúgy is mély lábfedelet, ergonomikus fogantyúkat készítettek, és most már a fedelek teljes eltávolításának lehetőségét is hozzáadták.

Kompakt mérete ellenére a sétapálca stabil, köszönhetően a kissé nehezebb, 8 kg-os váznak és annak, hogy nem ül túl magasan a gyermeken.

A dönthető háttámla okosan van kialakítva. 110-170 fokban forgatható, ami azt jelenti, hogy ébrenlét közben háttámlaként használható, és hosszú utakon alváshoz is alkalmas.

A Rainbow LT minden kereke lengéscsillapítóval van felszerelve. Bár nem sokat használják durva utakon, a kisebb bukkanókat gond nélkül „lenyelik”.

Előnyök:

  • A mély csuklya és a hosszú köpeny teljesen eltakarja a babát;
  • A háttámla egy kar segítségével hangtalanul emelhető/leengedhető;
  • Levehető, nyitható lökhárító;
  • Magasan felfüggesztett kosár;
  • Az automatikus reteszelő mechanizmus összehajtott helyzetben;
  • Könnyen manőverezik a járdaszegélyek felett.

Hátrányok:

  • A kosár kis térfogata.

A megújult Rainbow nem rossz babakocsi a nyárra és a szezonon kívüli időszakra. De ez nem alkalmas egy havas télre valahol a periférián.

GYIK

Melyik anyag jobb a kerekekhez?

A kerekesszékek leggyakrabban gumiból, műanyagból készülnek, vagy egy csőből és egy gumiabroncsból állnak. Nézzük meg közelebbről az egyes típusokat:

  1. Felfújható – nagyszerű terepjáráshoz. A kamrákban lévő levegő jól csillapítja és tompítja az út egyenetlenségeit. A fő, de kisebb hátránya, hogy rendszeresen fel kell őket pumpálni.
  2. A gumikerekek tartósabbak, mint a felfújható kerekek, de rosszabb az ütéscsillapító képességük.
  3. Műanyag – a legtöbb esetben olcsó kerekesszékekre szerelve. Minden jellemzőjük (beleértve a zajt is) kevesebb, mint a felfújható és a gumi, de a babakocsi végső költségét sokkal olcsóbbá teszik.

E 3 típuson kívül néha találkozhatunk gélkerékkel is, amelyek jellemzőiket tekintve nagyon hasonlítanak a felfújható kerekekhez, de nem kell felpumpálni őket, és nem kell tartaniuk a defektetől. Sajnos nagyon kevés babakocsi rendelkezik ilyen kerekekkel.

Tegye fel kérdését

Baby Pokit

A kicsiny Pokit úgy néz ki, mint egy görgős sámli. Vizuálisan szemlélve ugyanez a benyomás: ingatag, gyenge, gyenge… Viszont 17 kg-ig könnyedén viszi a gyerekeket (ez a deklarált súlyhatár, mi személy szerint túlléptük)

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Anna Farkas

    Kedves olvasó! Szeretnék egy kérdést feltenni a „TOP-7. A legjobb babakocsik. Értékelés 2022!” cikkhez kapcsolódóan: Melyik babakocsi érhető el Magyarországon a felsoroltak közül, és melyiket ajánlanád a legjobban? Köszönöm válaszodat!

    Válasz
    1. Benedek

      Kedves olvasó! A legjobb babakocsik közül több már elérhető Magyarországon is, például a Chicco Bravo Trio, a Baby Jogger City Select és a Bugaboo Cameleon 3. Személyes véleményem szerint a Chicco Bravo Trio a legjobb választás, mivel praktikus, könnyen kezelhető és biztonságos a kisbabák számára. Remélem tudtam segíteni! Köszönöm a kérdést!

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása