...

Top 25 csendes billentyűzet a számítógéphez 2022-ben

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Akár otthon, akár a munkahelyünkön, a számítógép előtt dolgozva gyakran kerülünk olyan helyzetekbe, amikor a csend kívánatos, sőt szükséges. És míg a számítógép hangszóróinak lehalkítása nem jelent problémát, más „ipari” hangok – ventilátorzaj, nyomtatózaj, egér- és billentyűzetkattogás – problémát jelenthetnek. A jövőbeli csend miatt azonban már előre aggódhat, amíg még a hardver megvásárlásának folyamatában van. Ma bemutatunk egy bővített értékelést a legjobb csendes billentyűzetek értékelésével, az Exprertology 2022-es piackutatása alapján.

A cikk tartalma

Melyek a különböző fajták??

Top 25 legjobb csendes billentyűzet számítógéphez 2022-ben
  1. Ollókezű. A csoport a laptopok használatára irányul. A klasszikus membrános eszköz nagy vastagsága miatt a fejlesztőknek el kellett gondolkodniuk annak javításán. Ehhez a mechanizmust áttervezték, 2 műanyag kontúrt illesztettek össze az enyém helyett, az így kapott forma hasonló az ollóhoz. A megoldás csökkentette a készülék vastagságát (6 mm) és a billentyűk löketét 2 mm-re csökkentette. A billentyűk és a LED-háttér közötti távolság lerövidítése megoldotta a karakterek egyenetlen háttérvilágításának problémáját.
  2. A pillangó billentyűzet. A modern szerkentyűkhöz a 6 mm túl sok. Kizárólag az Apple új, ultravékony MacBookjához fejlesztettek ki egy innovatív kapcsolótípust, a pillangó kapcsolót. 2 műanyag keretet tartalmaz, amelyek mozognak, hogy hasonlítsanak az azonos nevű rovar szárnyaira. A megoldás 40%-kal csökkentette a készülék vastagságát, de a
    • a membránbillentyűk teljes löketűek, azaz a billentyű 3,5-4 mm után megáll, majd visszatér az eredeti helyzetébe. Néhány esetben a lökethossz valamivel rövidebb, mindössze 2,5 mm.
    • Hang, ezek az eszközök a legcsendesebbek, mivel nincsenek olyan merev elemek, amelyek hangot hozhatnak létre, amikor érintkeznek egymással.
    • Az élettartam természetesen nem olyan hosszú, mint a mechanikusaké, de még mindig kb. 1 millió. Az egyes gombok megnyomása, és egyes gyártók esetében akár 10 millió. Idővel a műanyag alatti kupolák elhasználódnak, egyesek elvesztik rugalmasságukat, mások érzékenyebbé válnak, de ez mindkét esetben negatív hatással van a készülék működésére.
    • A működtető erő 25 grammtól 150 grammig terjed., Átlagosan 60-80 g.
    • A membránok nem tapinthatóak, úgy tervezték őket, hogy tompítva működjenek.

    A notebookok rövid leütésű billentyűkkel rendelkeznek, amelyek gumi- vagy szilikonmarkolat helyett pillangó mechanizmust használnak.

    Cherry MX kapcsolók

    A Cherry MX a mechanikus billentyűzetkapcsolók piacán a minőség szinonimájává vált. Ezért ismertetjük most a gyártó alapvető kapcsolótípusait.

    Fekete

    Ez egy lineáris kapcsoló, nagyon sima működéssel és alacsony zajjal. A működtetési erő akár 60 gramm is lehet. Más szóval, több erőt igényel, mint az MX Brown és MX Blue (alább említett). A Cherry MX Black a játékosok kedvence – különösen azoké, akik szeretnek valós idejű stratégiát vagy lövöldözős játékokat játszani.

    Red

    Hasonló a Cherry MX Black-hez: szintén lineáris és csendes (elnémítja a műanyagnak a műanyaghoz ütköző hangját mind a gomb megnyomásakor, mind a gomb felengedésekor). A piros a feketétől a kisebb működtetési erőben (45 gramm) különbözik. A Cherry MX Red szintén gyakori választás a játékosok körében.

    Kék

    Írógépre emlékeztető kattogó hangot ad ki. De a kattogó hang nem olyan hangos vagy ellenszenves. Ez a funkció jobb érzetet ad a kapcsoló működtetési pontjáról. Mindezek ellenére a billentyűk könnyen nyomhatók, így az ujjak nem fáradnak el gépelés közben.

    Barna

    Univerzális kapcsolónak tekinthető: elég halk, mert nincs kattanás, de a működtetési pont elég jól érezhető (könnyű megmondani, hogy mikor kell elengedni a kulcsot anélkül, hogy teljesen lenyomnánk). Egy funkció azoknak, akik sok szöveggel dolgoznak. De ha nem biztos benne, hogy mit szeretne, válasszon egy Cherry MX Brownt.

    Melyik billentyűzet típus a csendesebb?

    A billentyűzeteket kétféle billentyűszerkezetre osztják – mechanikus és membrános. Az előbbiek írógépszerűek, és megnyomáskor meglehetősen hangos hangot adnak ki, különösen holtjáték esetén. Ez utóbbiak szilikon tömítésekkel rendelkeznek, és általában nagyon csendesek.

    A világ legcsendesebb billentyűzete

    Elég sok alacsony zajszintű billentyűzet létezik, és lehetetlen objektíven megkülönböztetni a legcsendesebbet. A hangerő a modell összeszerelési minőségétől, de a felhasználótól és a gépelési erőtől is függ.

    A billentyűzetklasszikusok közül a legcsendesebbek a membrános billentyűzetek, amelyeknek a legalacsonyabb a billentyűútjuk. Még kevésbé zajosak az érintős billentyűzetek, amelyek elvileg nem rendelkeznek gombokkal. Azonban nem túl gyakoriak a használatukban, és nagyobb valószínűséggel hibásodnak meg.

    Figyelmeztetés! Még az érintős billentyűzetek is minimális gépelési zajt produkálnak gépelés közben.

    Razer BlackWidow Lite

    Kép via Razer

    A Razer BlackWidow Lite egy kompakt billentyűzet nélküli kialakítású, tíz billentyűvel és fehér háttérvilágítással (itt nincs RGB), amely fekete és fehér színben kapható (a Razer Mercurcy néven). Mechanikus Orange kapcsolókkal van felszerelve, amelyek saját szabadalmaztatott tervezésűek. Bár a kulcskapcsoló nem a legcsendesebb, még a csendesebb kulcskapcsolók világában sem, de o-gyűrűs csillapítókkal is rendelkezik. Ezek valódi fizikai gumigyűrűk, amelyek magához a kapcsolóhoz vannak rögzítve, hogy segítsenek csökkenteni a zajt minden egyes billentyű lenyomásakor, és meglehetősen éles hangcsökkentést biztosítanak. Ez is némileg professzionális megjelenésű azok számára, akik szeretnének egy kicsit a radar alatt repülni a játékfelszerelésükkel.

    Nézze meg az Amazonon

    Hogyan válasszunk csendes billentyűzetet

    Az alacsony zajszintű billentyűzet kiválasztásakor először a típusát kell megnéznie. Ha otthon kell dolgoznia egy olyan helyiségben, ahol mások is alszanak, nem ajánlott a mechanikus modellek használata.

    Előnyben kell részesíteni a membrános eszközöket. Minél lejjebb vannak a billentyűk, annál jobb. Jó, ha a billentyűket szilikon anyaggal vonják be – ez ráadásul tompítja a hangokat.

    Hogyan válasszunk csendes mechanikus billentyűzetet

    Ha valamilyen okból kifolyólag mechanikus billentyűzetet keres, érdemes megnéznie a kapcsolótípust. Háromféle kulcs létezik:

    • Haptikus – a billentyű akkor lép működésbe, ha egy tapintható akadályra nyomást gyakorolunk;
    • kattintható – határozott nyomást igényelnek, és hangos „kattanó” hangot adnak ki;
    • Lineáris – az ellenállás a lenyomással növekszik, a működtetés körülbelül a fél löketnél történik.

    A legcsendesebb billentyűzetek az utóbbi típusok. A tapintható eszközök zajszintje a modellek szerint változik. A kattogó eszközök eleve hangosak, és nem lehetnek csendesek.

    ASUS ROG Strix Scope Deluxe (Silent Red verzió)

    Kép az ASUS-on keresztül

    Az ASUS ROG Strix Scope Deluxe több mint egy komplett játékbillentyűzet. Ez egy teljes 104 billentyűs elrendezés, számos egyedi funkcióval. Először is, van egy extra széles bal oldali Ctrl billentyű, ami elsőre bután hangzik, amíg rá nem jön, hogy ez kevesebb véletlen Windows billentyű lenyomását jelenti játék közben. Mert semmi sem kényszerít olyan gyorsan leállásra egy Fortnite-munkamenetet, mint az egész játék minimalizálása. A következő funkció a Stealth gomb, amely azonnal elnémít minden hangot és minimalizálja az összes nyitott alkalmazást. Egy méltó funkció azok számára, akik egy vagy két játékot szeretnének játszani, a termelékenység benyomását keltve. Ezüst sapkákkal rendelkezik a WASD billentyűkhöz, gyorskapcsolóval a funkcióbillentyűk rétegeinek váltásához, memóriahabos csuklótámasszal, Aura Sync kompatibilitással és alumínium felső lemezzel. Végül, és ami a mi céljaink szempontjából a legfontosabb, Cherry MX kapcsolókkal rendelkezik, különösen a Silent Red változattal. Ezek a vonalkapcsolók lényegesen csendesebb működést biztosítanak, mint csendes társaik.

    A témában: A 6 legjobb alaplap és CPU játékhoz 2021-ben

    Megtekintés az Amazonon

    A csendes billentyűzetek erősségei és gyengeségei

    A perifériák piacán régóta vita folyik a mechanikus és a membrános billentyűzetek rajongói között. Mindkét oldalnak megvannak a maga érvei a választása mellett. Mielőtt vásárolna, alaposan meg kell vizsgálni a következőket.

    Tartósság:

    • Megfelelő áron;
    • A véletlenül kiöntött pohár víz nem árt;
    • Csendes: A mechanikushoz képest gyakorlatilag hangtalanok, és ha szeretné, a verseny hangját utánzó dugattyús változat is kapható;
    • rugalmas, különálló membráneszköz-csoport, könnyen magával vihető, mivel nem foglal sok helyet, kívánság szerint feltekerhető, a tablet, vagy telefon kiegészítőjeként működhet, amit a mechanikával technikailag nem lehet megtenni.

    Hátrányok:

    • A kulcsot a megállóig kell felhozni. Ellenkező esetben nem zárlatos, és a gomb nem számít. Probléma léphet fel azoknál, akik gyakorolják a gyors gépelést.
    • Tartósság. Fokozatosan csökkenti a membrán rugalmasságát, és a gombnak hosszabb időbe telik, amíg visszatér eredeti helyzetébe. A membrán élettartama 5-10 millió nyomást jelent.
    • A szilikon rugalmassága csökken és deformáció lehetséges;
    • A nem vízálló billentyűzetbe behatoló folyadék nem károsítja azt, de meg kell szárítani. A készüléket szét kell szerelnie;
    • Az érintkezőbetétek rácsmintázata korlátozza az egyidejűleg lenyomott szomszédos billentyűk számát. Az olcsó termékek esetében az érték 3.
    • A felgyülemlett törmelék rendszeres tisztítását igényli. Ellenkező esetben a teljesítmény csökken. Az ajánlás minden felhasználóra vonatkozik, függetlenül attól, hogy szokott-e a számítógép előtt enni.

    A szerkesztő választása

    A4Tech Bloody B810R fekete USB (átlagár 4300 rubel)

    A4Tech Bloody B810R fekete USB Fotó: A4Tech Bloody
    Ekkor lehet jó ár-érték arányú és megfizethető egy eszközben. Az elrendezés klasszikus, és 104 billentyűből áll. Sok versenytársával ellentétben ez nem csak cirill betűkkel rendelkezik, hanem háttérvilágítással is. A latin betűtípus azonban meglehetősen furcsa, és sokaknak nem tetszik. Az RGB-világítás többszínű és finomhangolható. Például lehet animálni, de ez egy kicsit drabális. WASD gyorsbillentyűkkel rendelkezik, ami minden játékos számára elengedhetetlen. Az ilyen típusú billentyűzetnek van a legjobb tapintása, de fel kell készülni arra, hogy a hangja az egész lakásban terjed. A Bloody B810R Blacknek több aprósága is van – egyesek a háttérvilágítást vezérlő szoftverre panaszkodnak, míg másoknak nem tetszik a téglalap alakú Enter kapcsoló. De ez csak az apróságok.

    Előnyök és hátrányok

    Ár-érték arány; cirill betűs billentyűk háttérvilágítással; éles optikai kapcsolók

    A háttérvilágítást vezérlő szoftver nem működik megfelelően

    Többet mutasson

    HyperX Alloy FPS RGB Black USB (átlagár 8000 RUB)

    HyperX Alloy Fotó: HyperX Alloy

    Olcsó játékmechanika a Kailh kapcsolók alapján. Ez utóbbiak a leggyorsabbak közé tartoznak a piacon, és a lövöldözősök rajongói tisztelik őket, ahol ez a sebesség nagyon szükséges. A billentyűzet súlya 1,1 kg – a keret fémből készült. De a billentyűzet szilárdan áll az asztalon. A szivárvány minden színében megvilágíthatja a billentyűket, a cirill betűket is. De teljesen más betűtípussal vannak írva, így nehéz őket a latin háttér előtt látni. Van egy további USB-csatlakozó a tokban, ami nem ésszerűtlen. A billentyűzet gyorsválasztó gombjai kegyetlen trükköt játszhatnak – egyes felhasználók panaszkodnak, hogy a billentyűk könnyű érintésre csörögnek, és egyesek hamis gépelési benyomásokat keltenek.

    Előnyök és hátrányok

    Az ultragyors kapcsolók a játékosok számára is vonzóak lesznek; a fémszerkezetnek köszönhetően stabil és megingathatatlan; USB burkolat

    A cirill betűk alig észrevehetőek; a hamis nyomások problémát jelenthetnek

    Többet mutasd meg

    Logitech G G613 vezeték nélküli fekete USB (átlagár 9600 rubel)

    Logitech G613 vezeték nélküli fekete USB Fotó: Logitech

    Ez a Logitech billentyűzet úgy néz ki, mint egy kísérlet arra, hogy visszatérjen a mechanika mint munkaeszköz gyökereihez. Van azonban egy további G-billentyű, amely különösen a játékosok számára lehet hasznos. De a többi játékos közönség számára ez a mechanikus „billentyűzet” nem rendelkezik háttérvilágítással és semmilyen különleges funkcióval. A Romer-kapcsolók nem elég informatívak. Egyébként a billentyűzet szép, széles csuklótámasszal, jó elrendezéssel és telefontartóval rendelkezik. A legújabb G613 Wireless Bluetooth-kompatibilis is lehet – nemcsak Cinezubon, hanem rádión keresztül is rendelkezik vezeték nélküli képességgel. Hallottam panaszokat a minőséggel kapcsolatban – egyesek megakadnak a kapcsolóban, mások a készenléti módban ragadnak. Kár, de két év garancia van az ilyen esetekre.

    előnyök és hátrányok

    A klasszikus irodai írógép; vezeték nélküli kapcsolat

    Nincs háttérvilágítás; néhány panasz a minőségre

    Többet mutasson

    A legjobb csendes billentyűzetek

    Apple Magic billentyűzet számbillentyűzettel (MRMH2RS/A) Space Gray Bluetooth

    Ez egy ultravékony Bluetooth-billentyűzet Apple-eszközökhöz. Bővített kulcskészletet kapott – 109 darab, ahol öt további multimédiás feladatokat lát el. Akár egy hónapig is üzemelő, újratölthető akkumulátorral ellátott készülék. A töltéshez saját Lightning-kábellel való csatlakoztatás szükséges. A modell sziget elrendezésű, kényelmes dőlésszögű, vastagsága 0,41 és 1,09 cm között változik. Súly – 390 gramm.

    Előnyök:

    • Nagyon vékony és könnyű;
    • kényelem;
    • Nagy akkumulátor-élettartam;
    • vezeték nélküli kapcsolat.

    Hátrányok:

    • elavult csatlakozókábel;
    • Csak Apple készülékekhez.

    Logitech vezeték nélküli, megvilágított billentyűzet K800 fekete USB

    Ez egy vezeték nélküli ollós billentyűzet háttérvilágítással és kényelmes dőlésszöggel. 108 billentyűvel rendelkezik, amelyek közül négy a multimédiás funkciókért felelős. USB-vevőt használ a csatlakozáshoz, amely rádiós kommunikációt biztosít. A billentyűk lézergravírozottak és homorúak, így úgy vannak kialakítva, hogy még kényelmesebben illeszkedjenek az ujjakhoz. Az akkumulátort 10 napos működésre tervezték, 6 óra alatt feltölthető microUSB kábel segítségével. Közelségérzékelővel rendelkezik, amely automatikusan bekapcsolja a háttérvilágítást, amikor a kezét a készülék közelébe teszi. Garancia 3 év.

    Előnyök:

    • kényelmes billentyűk;
    • lehetséges a töltésen dolgozni;
    • közelségérzékelő;
    • háttérvilágítás;
    • Ergonomikus billentyűk;
    • kényelmes dőlésszög.

    Hátrányok:

    • a háttérvilágítás nem állítható;
    • a közelségérzékelő nem működik a készülék töltése közben;
    • A régi microUSB szabványt használja;
    • nem minden kábel alkalmas.

    Razer Cynosa Chroma Black USB

    Razer Cynosa Chroma Chroma Black USB fénykép

    Ez a modell több mint másfél éve van jelen a számítógépes perifériák piacán. Ez idő alatt sikerült népszerűvé válnia a legkülönbözőbb felhasználók – programozók, számítógépes játékosok, irodai dolgozók, stb. Eredeti LED-es háttérvilágítással rendelkezik, amely egyenletes megvilágítást biztosít mind a cirill, mind a latin betűk számára.

    Ezenkívül még a billentyűk közötti tér is megvilágított, és maga a háttérvilágítás szinkronizálható az e gyártó által gyártott perifériás eszközökkel. A design elegáns és letisztult. Az anyagház kiváló minőségű csiszolt műanyagból készült, így nem maradnak ujjlenyomatok, szennyeződések vagy por hátra. A billentyűzetkészlet alapfelszereltség; a számlapot mellékeljük. Még a hagyományosan nagy gombok is csak kissé nagyobbak, ami pozitív hatással volt a modell ergonómiájára.

    A karakterek lézergravírozottak, így még nagy igénybevétel esetén sem dörzsölődnek le. A gumilábaknak köszönhetően a billentyűzet a lehető legstabilabban áll a felületen, természetes, hogy vannak lábak. Vízelvezető lyukakkal rendelkezik, amelyek szintén kiválóan alkalmasak a gombok között felhalmozódott szennyeződések eltávolítására. Standard kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, nincs extra védelem. Elég hosszú ahhoz, hogy a készüléket a számítógéptől jelentős távolságra helyezze el.

    Előnyök:

    • A billentyűzethez speciális csuklótámasz tartozik, amely nagyon kényelmessé teszi a billentyűzettel való munkát;
    • Állítható háttérvilágítási szintek;
    • A billentyűk elég pontosan nyomódnak, nagyon rövid úton.

    Hátrányok:

    • Meglehetősen drága.

    HyperX Alloy Elite RGB (Cherry MX Red) fekete USB

    HyperX Alloy Elite RGB (Cherry MX Red) fekete USB fénykép

    A termék kiváló minőségű, könnyű alumíniumötvözetből készült robusztus tokban van elhelyezve. A gombok kissé megemelkednek a felső felület fölé. Az általános megjelenés nagyon stílusos, és a billentyűzet prémium megjelenésű, amely nem hasonlít a mai legjobb csendes billentyűzetek áttekintésében szereplő többi modellhez.

    Ehhez a berendezéshez speciális állvány tartozik, amelyet egy pár horoggal rögzítünk. Rendezett textúrájú mintázat, amely megakadályozza, hogy ujjai és csuklói csúsznak a felületen. A felső rész enyhén megvastagodott. A bal felső sarokban három mechanikus gomb található, amelyek a háttérvilágítás fényerejének szabályozásáért, a játékmódra való átkapcsolásért stb. felelősek.

    A billentyűk szálcsiszolt műanyagból készültek, a betűk lézergravírozottak. Több gomb acélmintázatú – ez a játékfolyamatokban leginkább használt gombokra vonatkozik. A háttérvilágítás a lehető legegyenletesebb, a billentyűk közötti tér is háttérvilágítással van ellátva. Természetesen van két összecsukható alsó láb és gumipárna. A csatlakozókábel meglehetősen erős, szövetfonatba burkolt, a billentyűzetből kilépő terület megerősített és megbízhatóan védett a törés ellen. USB 3 interfészen keresztül csatlakozik a személyi számítógéphez.0, amely minimális válaszidőt biztosít.

    Előnyök:

    • Fém burkolat;
    • Eredeti LED-es megvilágítás a billentyűzet teljes területén;
    • Kivehető tenyértámasz;
    • Nagyon halkan működik;
    • Irányíthatja multimédiás folyamatait.

    Hátrányok:

    • Magas költségek.

    Corsair K95 RGB PLATINUM Rapidfire (CHERRY MX RGB Speed) Fekete USB

    Kiváló prémium billentyűzet Cherry MX kapcsolóval és RGB háttérvilágítással. De elég csendes és kényelmes a gépeléshez.

    Előnyök:

    • Fém burkolat
    • Kézállás
    • Extra kulcsok és kihúzó mellékelve
    • 8 MB belső memória
    • 24 hónap garancia
    • Anti-ghosting funkció
    • A háttérvilágítás beállításának lehetősége
    • Hangerőszabályzó

    Hátrányok:

    • Nincs fejhallgató-csatlakozó és mikrofon
    • Gyenge oldalsó gomb stabilizálás
    • A préselés meglehetősen zajos
    • Bonyolult szoftver
    • Vastag, nem rugalmas huzal
    • A kézenállás gyorsan koszos lesz
    • Nehéz szétszerelni a tisztításhoz
    • A kulcsfontosságú festékdarabok gyorsan lehámlanak

    A felhasználók azt írják, hogy a hiányosságok inkább csak nyaggatják őket.

    Bárki, aki értékeli a csúcskategóriás billentyűzeteket, ezt fogja megvenni, és a Corsair K95 RGB PLATINUM Rapidfire megfelel a hype-nak.

    Mad Catz S.T.R.I.K.E. 3 Játékos billentyűzet piros USB

    Top 25 legjobb csendes billentyűzet számítógépekhez 2022-ben

    Csendes billentyűzet 12 programozható billentyűvel – ez egy rövid lista a modell előnyeiről. A fekete-piros dizájn 16 millió színnel hígul fel. A csuklótámasz jelen van, akárcsak a makrók beállításának lehetősége. A legkényelmesebb billentyűkiosztás megkönnyíti a dokumentumokon való munkát, és a játék közbeni munkát is.

    Könnyed kattintás, nem dörzsölődik el. A csuklótámaszok jelentősen tehermentesítik a kezét. Nem csúszik az asztalon, és bár a súlya nincs megadva, a vásárlók szerint nehéz mozgatni. Az illeszkedés kifogástalan. A márkás modellek tökéletes helyettesítője.

    Cherry G80-3000 (csendes fekete változat)

    Kép via Cherry

    Most várjatok! Igen, a billentyűzet nagyon szerénynek tűnik. Nem, nincs jó minőségű RGB-világítás vagy multimédiás billentyűk. És nem is jön óriási piros és fekete gamer logókkal mindenhova ragasztva. A Cherry azonban Cherry MX Silent Black billentyűkapcsolókkal kínálja, amelyek még mindig relatív ritkaságnak számítanak a mechanikus játékbillentyűzetek világában. Valójában az egész billentyűzetet maga a Cherry gyártja, így tudhatja, hogy az igazi üzletet kapja. A Cherry MX Silent Black billentyűkapcsolók hasonlóak a Silent Red társaikhoz, de magasabb akcióval rendelkeznek. Ha tehát egy robusztus, teljes méretű, Cherry MX Silent Black billentyűzetet keres, amelyhez régi iskola esztétikája van, akkor érdemes megnéznie a Cherry legjobb kínálatát.

    Nézze meg az Amazonon

    További mechanikus billentyűzetek, amelyeket érdemes figyelembe venni

    Redragon Dark Avenger Black USB (átlagár 2400 rubel)

    Redragon Dark Avenger Black USB Fotó: Redragon

    Megfizethető és érdekes kínai eredetű mechanikus billentyűzet. Nincs számlapja, és Outemu Blue-t használ – a Cherry MX kék olcsóbb megfelelője. A háttérvilágítás jelen van, sőt, többszínű, és finom beállítása is lehetséges. A billentyűzeten a latin betűkkel együtt cirill betűk is vannak, de ezek majdnem egy vonalban vannak, ami egy maximalistának nem biztos, hogy tetszene. A minőség megkérdőjelezhetetlen – játék vagy gépelés közben minden olyan, amilyennek lennie kell, és a reakció olyan, amilyennek a mechanikától elvárható. Zajos, még a mechanikus társaihoz képest is: gépelés közben fémes csörgés hallható.

    Előnyök és hátrányok

    Nagyon olcsó; nincs panasz

    A NumPad hiánya sokaknak nem tetszik

    Többet mutasson

    OKLICK 969G SHOTGUN fekete USB (átlagár 2000 rubel)

    OKLICK 969G SHOTGUN fekete USB Fotó: OKLICK

    De olcsóbban is megteheted? Igaz – ha ez OKLICK 969G SHOTGUN fekete USB. A gyártó 2000 rubelért kínál mechanikusat, és ennyi pénzért nem mindig lehet tisztességes irodai membránt találni. De rengeteg kompromisszumot kell kötni. Például a cirill ábécé megvilágítása rosszabb. A háttérvilágítással kapcsolatban vannak kérdések – itt egymódusú, a szivárvány minden színében csillog. Vagyis nem lesz képes semleges tejfehérre állítani. Nincs számlap sem, és egyáltalán nincs csuklótámasz. Ez természetesen hozzájárul a kompakt súlyhoz – a billentyűzet tömege alig több mint 600 g. A gumírozott lábaknak köszönhetően stabilan áll az asztalon. Viszonylag új a piacon, és túl korai lenne bármit is mondani a tartósságáról

    Előnyök és hátrányok

    Nagyon olcsó; teljes lokalizáció

    Furcsa háttérvilágítás; hiányzik még a minimális csuklótámasz is

    Többet mutasson

    Razer BlackWidow (2019) Black USB (átlagár 9900 rubel)

    Razer BlackWidow Fotó: Razer

    A játékkultusz mechanikus billentyűzete (így fordítják le a BlackWidow-t) nemcsak hangsúlyozottan sötét dizájnnal, hanem a por és a nedvesség elleni védelemmel is büszkélkedhet. Ez utóbbi különösen hasznos lesz azok számára, akik szeretnek a számítógép mellett falatozni. Itt használt Razer Green / Clicky kapcsoló. Egyébként a mechanika mércéjéhez képest elég csendesek. A BlackWidow háttérvilágítása a legszimpatikusabb beállításra állítható be. De 10 ezerért. A Razer Green / Clicky még mindig nem elég a sikerhez. A felhasználók kritizálták a „billentyűzetet” a gyenge extra funkciók, a rossz billentyűlefedettség és a nem megfelelő cirill betűs megvilágítás miatt.

    Előnyök és hátrányok

    Bármelyik gamer szobát megtiszteli; viszonylagos csendesség

    Kissé túlárazott; gyenge opcionális funkciók

    Többet mutasson

    Patriot Memory Viper V730 (átlagár 6100 rubel)

    Patriot Memory Viper V730 Fotó: Patriot

    Mechanika a neves meghajtó- és RAM-gyártótól. Néhány játékhoz kapcsolódó kellék ellenére ez a billentyűzet inkább a klasszikus formavilág felé hajlik. „Teljes értékű, 104 gombos billentyűzet kényelmes csuklótámasszal. Így a vele való munka nem lesz kényelmetlen. A Kailh Brown billentyűzetmozgások sima és pontos választ biztosítanak, amellyel bármilyen játékban taktikai előnyre tehet szert, ahogy a gyártó ígéri. Az RGB-világítás itt elég primitív – csak piros és csak öt előbeállítás van. És ha az utóbbit el is tudod viselni, a piros szín nem mindenkinek fog tetszeni. A billentyűzet azonban kiváló minőségű, és sokáig kitart.

    Előnyök és hátrányok

    Jól felépített, masszív felépítés; kényelmes ergonómia

    Egy színű háttérvilágítás, mégpedig piros színű

    Többet mutasson

    SteelSeries Apex Pro TKL Black USB (átlagár $17k). rubel)

    SteelSeries Apex Pro TKL Black USB Fotó: SteelSeries

    Fizessen 17 ezer rubelt ezért a billentyűzetért? Mi? Igen! Legalábbis a SteelSeries, egy nagyra becsült kiberrajongó, úgy tűnik, ezt gondolja. Ennyi pénzért egy kompakt mechanikus billentyűzet számlap nélkül, mágneses csuklótámasszal. A mágneses kulcsok és kapcsolók Omnipoint. A technológia drága, de lehetővé teszi a működtető erő finomhangolását. Az anyagok és a kivitelezés kiváló minőségűek – a billentyűzetet úgy tervezték, hogy évekig gondtalan használatra legyen alkalmas.

    Előnyök és hátrányok

    Mágneses dugók; intelligens ergonómia

    Túlzó ár

    Többet mutasson

    Cooler Master SK630 Cherry MX RGB alacsony profilú kapcsoló fekete (átlagár 12k). rubel)

    Cooler Master Fotó: Cooler Master

    Ez a billentyűzet Cherry MX RGB kapcsolókon alapul, és alacsony billentyűprofillal rendelkezik. Nincs számlap vagy csuklótámasz – ez egy kompakt modell. A kapcsolóknak köszönhetően a billentyűzet viszonylag halk; nincs zavaró fémes csattogás. Az SK630 képes megjegyezni az előbeállításokat, amelyek a számítógépre telepített szoftver nélkül is működnek. Az RGB megvilágítás kiváló minőségű és egyenletes, és finomhangolható is. De ezen a modellen nincs cirill betűs jelölés – így vagy vakon kell beírni az orosz nyelvet, vagy a drága készüléket kell gravíroztatni.

    Előnyök és hátrányok

    Viszonylag csendes működés; beépített memória a beállításokhoz; C típusú port a csatlakozáshoz

    Nincsenek cirill betűk a billentyűkön

    Többet mutasson

    Asus TUF Gaming K7 Linear switch (átlagár 8000 rubel)

    Asus TUF Gaming K7 Linear kapcsoló Fotó: Asus

    Egy billentyűzet optikai kapcsolókkal, hangsúlyozott játékorientációval az Asustól. Nem a legdrágább, de por- és nedvességálló, ami azt jelenti, hogy egy kiömlött tea nem jelenti a készülék végét. Teljes méretű billentyűzet 104 billentyűvel. Van cirill betű is, ami egy kicsit halványabb, mint a latin betűk. A csomagban egy kivehető poliuretán habszivacs csuklótámasz is található. A felhasználók panaszkodtak a billentyűzet hibás szoftverére és a billentyűzet alkalmi elakadásaira. Az utóbbi kezelhető a beállítások visszaállításával, de még mindig – kellemetlen.

    Előnyök és hátrányok

    Csuklóvédelem; levehető csuklótámasz

    A szoftverrel kapcsolatos kérdések

    Többet mutasd meg

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Gergő Kovács

    Melyik a legjobb csendes billentyűzet a számítógéphez 2022-ben a Top 25 közül?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása