...

TOP 15 legjobb autós navigációs eszköz: 2021-2022-es értékelés és melyik GPS-modell kiválasztása

A hagyományos papírtérképek alapján történő útvonaltervezés vagy navigáció már régóta a múlt relikviájának számít. A turistáknak és az autósoknak mostantól praktikus eszközök állnak rendelkezésükre – navigátorok.

Ez a kis kütyü segít az ismeretlen terepen való navigálásban, az összetett útvonalak megtervezésében és az aktuális forgalmi helyzetről való tájékozódásban.

A zökkenőmentes munka érdekében nagyon körültekintően kell kiválasztani a navigátort. Nézze meg a kijelző méretét, a szoftvert, a vevőegység típusát és a memóriakapacitást.

Hasznosak lehetnek az olyan kiegészítő funkciók is, mint a barométer vagy az iránytű.

Hogy megkönnyítsük a navigátor kiválasztását, összeállítottunk egy rövid listát az alapvető kritériumokról és a legjobb navigátorok értékeléséről a 2021-2022-es éveknek megfelelően az ár/teljesítmény arány szempontjából.

A cikk tartalma

A TOP 15 legjobb navigátor értékelése 2021-2022-re

Helyszín Név Ár
Top 3 legjobb navigátor ár/minőség szerint 2021-2022-re
1 Garmin Oregon 750 Ellenőrizze az árat
2 NAVITEL G550 Moto Lásd az árat
3 Garmin DriveSmart 51 RUS LMT Ismerje meg az árat
Top 3 legjobb navigátor GLONASS-szal
1 Garmin Montana 700 Ellenőrizze az árat
2 NAVITEL G500 Ellenőrizze az árat
3 Garmin eTrex 20x Ellenőrizze az árat
Top 3 legjobb navigátor kihangosítóval
1 Prology iMap-MOTO Nézze meg az árat
2 Garmin Drive 52 RUS MT Ellenőrizze az árat
3 Mio C520 Ellenőrizze az árat
Top 3 navigátor forgalmi dugókkal letöltés
1 Garmin DriveSmart 55 RUS MT Ellenőrizze az árat
2 DIGMA AllDrive 401 Tudjon meg többet
3 Garmin Drive 51 LMT-S Európa Tudja meg az árat
Top 3 legjobb navigációs eszköz fájlnézővel
1 Prology iMAP-A520 Tudja meg az árat
2 NAVITEL N500 Mágneses Ellenőrizze az árat
3 Garmin GPSMAP 64 Tudja meg az árat

Hogyan válasszunk eszközt – mit kell keresni??

A navigátor megvásárlása előtt el kell döntenie, hogy mennyi ideig és milyen körülmények között fogja használni a készüléket.

A kiválasztásban a következő paraméterek játszanak fontos szerepet:

  1. Vevő típusa. A legtöbb modern készülék GPS-vevővel van felszerelve, amely akkor is képes meghatározni a koordinátákat, ha a kilátást fák és egyéb akadályok akadályozzák.
  2. Képernyő. A kijelző átlója a legtöbb modern navigátorban azonos, és ráadásul tükröződésmentes bevonattal rendelkezik, amely megkönnyíti a sötétben vagy erős napfényben való olvasást.
  3. Beépített térképek. E kritérium szerint az összes navigátor topográfiai, gépjármű- és tengeri navigátorokra oszlik. Az első típusú térképek lehetővé teszik a felhasználó aktuális helyzetéhez legközelebbi objektumok megtekintését. Ideálisak a hátizsákos utazók számára, mivel lehetővé teszik a közeli utak böngészését és útvonalak létrehozását.
  4. A tartozékok elérhetősége. Rendszerint a készülékkel együtt a teljes készlet tartalmaz egy tokot, amely védi a képernyőt a karcolásoktól. Kívánatos egy övcsipesz is, amellyel a készüléket az övén viselheti, valamint egy kábel, amellyel a készüléket a számítógéphez csatlakoztathatja.

A legtöbb GPS-készülék kezelőfelülete hangjelzésekkel rendelkezik, amelyek értesítik a felhasználót, ha közeledik egy célállomáshoz vagy ha megérkezett egy adott helyre.

Top 3 legjobb navigátor ár/minőség szerint 2021-2022-re

Sok turista és autótulajdonos nem hajlandó navigátort vásárolni, mivel ennek az eszköznek a költsége túl magas. Valójában azonban számos megbízható márka kínálatában vannak olyan termékek, amelyek megfelelő értéket kínálnak egy nagyon tisztességes minőségért.

Garmin Oregon 750

A kompakt navigátor fejlett képességekkel rendelkezik az ismeretlen terepen való navigáláshoz.

A készüléket továbbfejlesztett antennakialakítással látták el, amely még a gyenge műholdas jeleket is érzékeli. Funkcionalitását tekintve a kütyü sokoldalú, mivel túrázók, hegymászók és autósok számára is alkalmas.

Bluetooth vagy Wi-Fi engedélyezve az eszköz szinkronizálásához az okostelefonnal.

Ennek köszönhetően a szoftverfrissítések automatikusan elvégezhetők.

Ezenkívül a navigátor egy kis kamerával rendelkezik, amely segít elmenteni a memóriaeszköz emlékezetes fotókat az utazásról vagy annak koordinátáiról.

A gyártó létrehozott egy speciális alkalmazást, amelyen keresztül kezelheti a készüléket, fényképeket menthet, vagy megoszthatja útvonalait barátaival.

Az információk kényelmes megtekintése érdekében a navigátor speciális bevonattal ellátott kijelzővel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen fényviszonyok mellett kényelmesen elolvassa az információkat.

Műszaki jellemzők:

  • 3″ képátlójú képernyő;
  • 16 órás üzemidő;
  • 210 g.

Előnyök a

  • Van egy kamera vakuval és zseblámpával;
  • a test védve van a nedvességtől;
  • automatikus szoftverfrissítés elérhető;
  • további műszerek (iránytű, barométer és magasságmérő);
  • jó térerő.

Mínuszok

  • Az akkumulátor nem tart sokáig;
  • alacsony fotóminőség.

Ez a navigátor modell univerzálisnak tekinthető: nemcsak autóba, hanem kerékpár kormányra is felszerelhető.

A készlet tartalmazza a megfelelő tartozékokat. Windows vagy Linux alatt fut, és a széles körű, előre telepített térképcsomag azt jelenti, hogy a dobozból kivéve azonnal használhatja, anélkül, hogy magának kellene frissítenie a szoftvert.

A modell másik jellemzője a képernyő, amely speciális bevonattal rendelkezik, amely még akkor is működik, ha kesztyűt viselve ujjal érintjük meg.

A készülék teste ütésálló, és a funkcionalitása nem változik nedves vagy poros környezetben, így a készüléket bármilyen időjárási körülmények között használhatja.

A navigátor memóriájában számos offline térkép van tárolva, amelyek internetkapcsolat nélkül is használhatók a navigációhoz.

A beépített szoftver nem csak gyorsan elkészíti az útvonalat, hanem értesíti a felhasználót az útvonalon érvényes sebességkorlátozásokról is.

műszaki jellemzők:

  • 4,3″ képátlójú képernyő;
  • üzemidő 2 óra;
  • súly 215g.

Előnyök:

  • Olcsó, de megbízható navigátor;
  • részletes, előre telepített térképek;
  • A burkolat védve van a portól, nedvességtől és ütésektől;
  • a képernyő még akkor is reagál, ha kesztyűs ujjal érintjük meg;
  • vannak csomagolt tartók.

Hátrányok

  • Egyes felhasználók szerint a képernyő túlságosan fakó;
  • rövid akkumulátor-üzemidő.

Garmin DriveSmart 51 RUS LMT

Az olcsó, de fejlett funkcionalitású navigátor intelligens funkciókkal rendelkezik az ismeretlen területeken való könnyű navigációhoz.

A készülék egyik előnye a fényes érintőképernyő kijelzője, amely speciális bevonattal rendelkezik, így minden fényviszonyok között könnyen leolvasható. A készülék már előre telepített részletes térképekkel rendelkezik, így a felhasználónak nem kell saját maga telepítenie a szoftvert vagy letöltenie a térképeket.

A frissítések szintén automatikusak.

Sok más márkájú navigátorhoz hasonlóan ez a modell is szinkronizálható okostelefonnal Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével. A gyártó a valós idejű szolgáltatások széles skáláját nyújtotta.

A felhasználó különösen a forgalmi dugókat és a közeli parkolók állapotát tudja majd ellenőrizni.

Ezenkívül a tulajdonos képes lesz az időjárással kapcsolatos információk megtekintésére, és a kényelmesebb használat érdekében a modell hangvezérelt navigációs tippekkel rendelkezik.

Műszaki jellemzők:

  • a képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • futási idő 1 óra;
  • súly 174g.

A

  • Alacsony költség további funkciókkal;
  • vannak hangutasítások;
  • pontos és részletes előre telepített térképek;
  • Automatikus szoftverfrissítés;
  • Nagy és fényes képernyő.

Hátrányok

  • Egyes felhasználók túl nagynak találják a navigátort;
  • nem túl kellemes hang a hangutasításokban.

A legjobb navigációs szoftverek áttekintése

A navigációs szoftverek széles választékából a következő típusokat kell kiemelni, amelyek nem csak könnyen kezelhetők, de a felhasználók visszajelzései is nagy számban érkeznek.

Fizetett

Az alkalmazások használatához csomagot kell vásárolnia. Vállalattól függően egyszeri vagy éves díj fizetendő. A csomag ára a felhasználási régiótól függően változhat.

CitiGid

Egy „fiatal” program, amely kezd népszerűvé válni az autósok körében. A program segítségével gyorsan navigálhat még a legtávolabbi sarkokban is. A funkciók közé tartozik az ingyenes telepítés Szentpéterváron és Moszkvában. Ha azonban más régiókban kell navigálnia, akkor fizetős programot kell vásárolnia.

A szoftver ki tudja számítani az útvonal hosszát és a járművezető által eltöltött időt. A forgalmi dugókat és az esetleges megállásokat figyelembe veszik. Az utazási idő napszaktól függően változhat.

E navigációs rendszer használatával minden autós biztonságosan utazhat nagy területeken, és hosszú utakra indulhat.

Előnyök:

  • Gyorsan kikövezi az utat;
  • nagy részletesség.

Hátrányok:

  • ingyenes alkalmazás csak a moszkvai és szentpétervári régiók számára

Sygic

A navigációs szoftvert 2004-ben vezették be, de gyorsan népszerűvé vált a felhasználók körében. Az alkalmazást támogatja az iOC és az Android. Az alkalmazás az első hét napban ingyenesen használható, de a próbaidőszak után csomagdíjat kell fizetni. Lehetőség van Oroszország vagy Oroszország + Európa csomag külön-külön történő megvásárlására. A csomagot csak egyszer kell megvásárolnia, és a szolgáltatás frissítéseit később is használhatja anélkül, hogy előre kellene fizetnie.

A beállítások menü nagyon egyszerű. Csak meg kell adnia az úti célját, és a rendszer automatikusan megtervezi a leggyorsabb útvonalat. 3D képtámogatás;. Ez a funkció nagyon kényelmes a városban való mozgáshoz.

A skála a személyes preferenciáktól függően változtatható. A kívánt útvonal megrajzolásakor használhat hangutasításokat.

Előnyök:

  • egyszerű menü;
  • gyors keresés;
  • a skála önállóan választható ki.

Hátrányok:

  • nem észlelt.

A navigációs alkalmazást támogatják az Android, iOS, Windows Phone, Windows Mobile, BlackBerry OS, Symbian, Bada, Java, Symbian, BlackBerry OS, Windows Phone, Windows Mobile, BlackBerry OS, Symbian, Bada és Java alapú okostelefonok és táblagépek. A gyors telepítés és az intuitív kezelőfelület nem csak könnyen használhatóvá, de egyszerűvé is teszi a készüléket. A jellemzők között szerepeljen az a tény, hogy a vállalat saját navigációs készülékek gyártására specializálódott a telepített szoftverrel.

A telepítés után a járművezető részletes információkat kaphat a megtett útvonalról. A felhasználók azt is megjegyzik, hogy a térkép nem csak az aszfaltos utakat, hanem az országutakat is mutatja. Így a sofőr még a városon kívüli utakon sem fog eltévedni.

A járművezető által megtett útvonal rögzíthető és megosztható egy másik felhasználóval. Ez a funkció lehetővé teszi a járművezető koordinátáinak gyors meghatározását vészhelyzet esetén. A beállítások lehetnek orosz vagy angol nyelvűek, ezt a kritériumot a felhasználó egyedileg határozza meg.

Előnyök:

  • támogatja a legtöbb CIS-térképet;
  • offline üzemmódban is működhet;
  • a program mutatja az időjárás változásait;
  • forgalmi dugók megjelenítése;
  • tárgyak részletezése;
  • az összes térfigyelő kamera megjelenítése.

Hátrányok:

  • az útvonalon lévő pontok megjelenítésében hibák fordulhatnak elő
  • Minden további funkciót külön kell megvásárolni.

Garmin

Az alkalmazás lehetővé teszi a tiszta képeket, amelyek megkönnyítik a navigációt nemcsak a városban, hanem a városon kívül is. Meg kell azonban jegyezni, hogy az alkalmazás csak az adott márka navigációs eszközeit támogatja. Azok a felhasználók azonban, akik ezt a GPS-navigációt választották, számos pozitívumot jegyeznek meg.

A képernyő valósághű utakat jelenít meg a közeledő táblákkal és felügyeleti eszközökkel. A járművezető beállíthatja a szükséges paramétereket, és a szoftver rövid idő alatt megtervezi a legrövidebb útvonalat. A rendszert eredetileg csak az amerikai piacon használták, de fokozatosan meghódítja a FÁK-országokat is.

Előnyök:

  • a kezelőfelület intelligens és egyszerű;
  • nagy részletesség. Lehetőség van a házszám megadására és útvonal létrehozására;

Hátrányok:

  • Csak márkás navigátorokon használható.

IGO

Ezt a programot nemcsak az autósok, hanem az utazók is gyakran használják. Egyszerű kezelőfelületet tartalmaz, és különböző nyelveken is fogadhat tippeket. Hosszabb utazásokhoz nyújtott szolgáltatások. A térképek akár 70 országot is megjelenítenek, így az utazás távolságától függetlenül mindig pontosan meg tudja határozni az útvonalat, és használhatja a hangalapú asszisztenst.

A beállított útvonaltól való eltérés esetén a navigációs rendszer önállóan újratervezi és értesíti az új térképet. A navigáció lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja úti célját, és a legtöbb eszköz támogatja.

Előnyök:

  • hangutasítások;
  • Egyszerű felület;
  • pontos útvonalvezetés.

Hátrányok:

  • A frissítések ritkák.

Ingyenes

Az ingyenes GPS-navigációt nyújtó cégek lehetővé teszik a gyors útvonalszámításhoz szükséges alapfunkciók letöltését. Opcionális extrák térítés ellenében felajánlhatók.

Yandex Navigátor

A járművezetők által leginkább igénybe vett szolgáltatás. A navigációt gyakorlatilag minden okostelefon és navigátor támogatja. A navigátor részletes útvonalvezetést tesz lehetővé. A járművezető önállóan választhat: a térkép teljes betöltése vagy csak a kívánt szakasz betöltése. A részleges betöltés időt takarít meg, és részletesebb útvonaltervezést tesz lehetővé.

A GPS-navigáció másik jellemzője, hogy a kiválasztott objektumot részletesen meg lehet vizsgálni. A program számos speciális beállítással rendelkezik, amelyek javítják a képminőséget.

A Yandex Navigator használatával a járművezető nem fog unatkozni az úton. Használhatja az Alice hangalapú asszisztenst, amely tájékoztatja Önt a legfrissebb hírekről és időben értesíti az időjárási viszonyok változásáról.

A Yandex Navigator nagyon gyorsan települ, és automatikusan frissül, ha csatlakozik az internethez.

Előnyök:

  • Könnyen beállítható;
  • Pontos terepmegjelenítés;
  • további funkciók elérhetősége.

Hátrányok:

  • nem azonosított.

Google Maps

Navigáció, amelyet a járművezetők gyakran választanak, hogy ne csak a városon belül, hanem azon kívül is közlekedjenek. Számos, egymást kiegészítő alkalmazást tartalmaz. A Google Maps nemcsak a terület nagy részletességű térképeit teszi lehetővé, hanem további funkciókat is tartalmaz. Segítségével a járművezető megtudhatja az úton található szállodák, benzinkutak és éttermek helyét.

Az alkalmazás a legtöbb országot lefedi, ezért gyakran választják az utazók. A felhasználó képes lesz útvonalakat és érdekes pontokat hozzáadni. A különleges funkciók közé tartozik a hangalapú asszisztens használata. Az alkalmazást az Android Auto és CarPlay rendszert futtató fedélzeti számítógépek támogatják.

Az alkalmazás azonnal értesíti Önt, ha baleset vagy dugó van az úton. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy időben megtalálja az elterelő útvonalat. Az alkalmazás anélkül használható, hogy a szemét levenné az útról. A hangalapú asszisztens az utazás során végig figyelmezteti Önt az útitervben bekövetkező változásokra.

Előnyök:

  • A kezelőfelület világos és könnyen beállítható;
  • a járművezető maga választja meg a nyelvet;
  • Támogatja az egész világ térképét;
  • A skála önállóan beállítható;
  • Az adatbázis naponta frissül.

Gyengeségek:

  • Meg kell adni a felhasználói adatokat, amelyeket a felhasználói adatbázisba kell beírni.

Progorod szolgáltatás

Ideális nagyvárosok számára. Nemcsak az orosz nagyvárosok térképeit tartalmazza, hanem külföldi országok térképeit is. Telepítve okostelefonra vagy táblagépre. A navigáció segítségével elkerülheti a forgalmi dugókat és megtalálhatja a legmegfelelőbb csomópontot. A szolgáltatásban minden változás valós időben történik. Az alkalmazás telepíthető olyan rendszerekre, mint az android és az iOS.

Előnyök:

  • háromdimenziós kép;
  • egyszerű kezelés.

Gyengeségek:

  • a külföldi országok térképei nincsenek egyértelműen részletezve.

Google Maps

Ingyenes szolgáltatás, amely bármely okostelefonra telepíthető. Meg kell azonban jegyezni, hogy az alkalmazás csak Oroszországban érvényes. Nagyon népszerű a nagyvárosokban. Városon kívüli utazáskor általános információkat adhat, tárgyakra vagy útjelző táblákra való utalás nélkül.

Előnyök:

  • teljesen ingyenes;
  • könnyen használható;
  • A legtöbb eszköz támogatja.

Hátrányok:

  • A frissítések ritkák.

Autosputnik

Ingyenes térkép, amelyet gyakran választanak az autósok számára. alkalmazás népszerűségre tett szert a számos extra funkciónak és a rendkívül részletes térképeknek köszönhetően. A járművezető előre észleli a közeledő tárgyat.

Az Avtosputnik különösen népszerű a városi vezetés részeként. Mivel lehetővé teszi, hogy megfelelő útvonalat találjon a legkevesebb forgalmi dugóval. Az alkalmazás nem csak személygépkocsikhoz, hanem teherautókhoz is használható.

Előnyök:

  • minden eszközre telepíthető;
  • könnyen használható;
  • Törölje a menüt.

Hátrányok:

  • Néha lefagy.

OsmAnd

Népszerű alkalmazás, amely teljesen ingyenesen használható. Az alkalmazás kialakításának megvannak a maga sajátosságai, így nem minden járművezető tudja gyorsan megtanulni a megfelelő útvonalat. A térképeket letöltheti okostelefonjára vagy navigációs készülékére, és hálózati kapcsolat nélkül is használhatja őket.

A vállalat további funkciókat is kínál az alkalmazáshoz, de ezekért a szolgáltatásokért fizetni kell. Sok felhasználó azonban megjegyzi, hogy az alapvető funkciók elegendőek ahhoz, hogy egyértelmű útvonalat biztosítsanak.

Az alkalmazás hangutasításokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a járművezető számára, hogy anélkül kapja meg a szükséges információkat, hogy szemét levenné az útról.

Előnyök:

  • a bázist rendszeresen frissítik;
  • gyorsan reagál a parancsokra;
  • hangalapú asszisztens.

Hátrányok:

  • nincs azonosítva.

2GIS

Kényelmes alkalmazás, amely lehetővé teszi a nagyobb városok térképeinek megjelenítését. Az eredményül kapott kép rendkívül részletes, ezért sok járművezető túl sok telítettséget észlel a tárgyaknál. Ennek ellenére a GPS-navigáció nagyon praktikus, és lehetővé teszi, hogy gyorsan elérje a megfelelő kérelmet.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az alkalmazás csak az internetkapcsolat után működik. Ha nincs internet, a navigáció akadozik. A felhasználói vélemények szerint az alkalmazás nagyon hasznos a nagyvárosokban. Nemcsak a járművezetők, hanem a gyalogosok is használhatják.

Előnyök:

  • könnyen használható;
  • nagy részletességgel;
  • ingyenes használat.

Hátrányok:

  • hálózati hozzáférés szükséges.

Top 3 legjobb navigátor GLONASS-szal

A GLONASS-szal rendelkező navigátorok a legkényelmesebbek és legfunkcionálisabbak közé tartoznak, mivel lehetővé teszik a részletes térképek megtekintését és a pontos útvonalak megrajzolását. 2021-2022-ben a felhasználók különösen nagyra értékelik az ebbe a kategóriába tartozó 3 eszközt.

Garmin Montana 700

ennek a navigátornak az ára magasabb, mint a piacon kapható átlagos navigátoroké, de ezt a fejlett funkciók és funkciók teljesen ellensúlyozzák.

Először is, a készülék sokoldalú, mivel autóba szerelhető, túrákra vagy vadászatokra vihető.

A készülékhez tartókészlet tartozik, és a készülék teste megbízhatóan védett a portól, a szennyeződéstől, a nedvességtől és az alacsony hőmérséklettől.

A beépített nagy teljesítményű antenna stabil műholdas jelet biztosít, még akkor is, ha a közelben akadályok vannak (pl. fák vagy épületek).

A további funkciók közé tartozik az iránytű és a barométer, és az érintőképernyő még akkor is reagál, ha kesztyűs ujjal érintjük meg.

A készüléket USB-porton keresztül lehet csatlakoztatni a számítógéphez, és maga a navigátor Bluetooth és Wi-Fi segítségével szinkronizálható az okostelefonnal.

Specifikációk:

  • a képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • 18 óra üzemidő;
  • súly 397 g.

Előnyök a

  • A kijelző nagy és fényes;
  • Működik hibák és fagyások nélkül;
  • Az érzékelő akár kesztyű érintésével is működik;
  • mellékelt tartók;
  • Előre telepített térképek gazdag választéka.

Hátrányok

  • nagyon magas árat;
  • A test nincs védve az ütésekkel szemben.

Olcsó, de kellően jó minőségű és funkcionális autós navigátor GLONASS támogatással rendelkezik.

De ha a felhasználó további térképeket szeretne telepíteni, könnyen megteheti, mivel a készülék 4 GB belső memóriával rendelkezik. A készülékben van egy memóriakártya telepítésére és a készülék képességeinek bővítésére szolgáló nyílás is.

A navigátor felületét gondosan úgy tervezték meg, hogy a felhasználó bármilyen összetett útvonalat létrehozhasson, és a pontok száma nem korlátozott.

A készülék nagy teljesítményű, modern antennával van felszerelve, így még akadályok jelenlétében is tökéletesen fogadja a műholdas jeleket.

Egy másik funkció a 3D térképnézegető a terep magasságának, az épületek emeletszámának és egyéb paramétereknek a megtekintéséhez.

A fedélzeti számítógép is rendelkezik, amely értesíti a felhasználót az út mentén lévő kamerákról és radarokról.

Specifikációk:

  • a képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • 4 GB memória;
  • 950 mAh akkumulátor.

Előnyök

  • Megfelelő ár és kiterjesztett funkcionalitás;
  • stabil műholdas jelet kap;
  • intuitív menü navigáció;
  • A burkolat tapintása kellemes;
  • kellemes hangvétel.

Hátrányok

  • Érthetetlen utasítások;
  • gyakran lefagy.

Garmin eTrex 20x

A kompakt, olcsó és funkcionális navigátor biztonságosan univerzálisnak nevezhető, mivel nemcsak az autóba telepíthető, hanem túrákra is.

A modell kicsi, de nagyon fényes kijelzővel van felszerelve, amely a fényviszonyoktól függetlenül könnyen leolvasható.

Robusztus kemény tok, nem kell félnie a véletlen ütésektől és a nedvességtől, így a készüléket magával viheti túrázásra, vadászatra vagy horgászatra, és bármilyen időjárási körülmények között használhatja.

A készülék képes egyszerre követni a GLONASS és a GPS műholdakat, és szinte azonnal kiszámítja a felhasználó helyzetét.

Ezenkívül a navigátor fejlett antennával van felszerelve, így a jel még különböző akadályok jelenlétében is fogható. Bár a készülék már tartalmazza az előre telepített térképeket, a térképeket saját maga is hozzáadhatja a PC-n keresztül történő letöltéssel.

Műszaki jellemzők:

  • 2,2 hüvelyk képátlójú képernyő;
  • üzemidő 25 óra;
  • súly 142g.

Előnyök a

  • alacsony ár a sokoldalú használat mellett;
  • a ház védve van a nedvességtől és a portól;
  • színes és részletes térképek
  • A kis méret lehetővé teszi, hogy a navigátort túrákra is magával vigye;
  • Hosszú akkumulátor élettartam.

Hátrányok

  • kis képernyő;
  • Egyes felhasználók túl lassúnak találják a navigátort.

Top 10 értékelés a KP szerint

A szerkesztő választása

Garmin DriveSmart 61 RUS LMT (átlagár 20.5 ths. rubel)

Garmin DriveSmart 61 RUS LMT. Fotó: Garmin

Garmin DriveSmart 61 RUS LMT. Fotó: Garmin
Navigátor Garmin DriveSmart 61 RUS LMT nem egy rossz megoldás a legjobb GPS rendszerek között az autók számára. Ez a navigátor számos, a járművezető számára hasznos figyelmeztetéssel segíti Önt. Ezek a figyelmeztetések magukban foglalják a sebességre vonatkozó figyelmeztetéseket, amikor korlátozott területre hajtanak be, a forgalmi figyelmeztetéseket, az éles kanyarokat és más potenciális közúti veszélyeket. A navigátor ingyenes online térképeket és navigátorfrissítéseket kínál, ami nagyszerű, mert nem kell fizetnie semmilyen kiegészítőért vagy frissítésért. A navigátor 6 hüvelykes kijelzője kétféle tájolási lehetőséget kínál, így csak Önön múlik, hogyan állítja be a készüléket. A készüléket úgy programozhatja, hogy vezetés közben szöveges üzeneteket, telefonhívásokat és alkalmazásjelzéseket kapjon.

előnyök és hátrányok

Rugalmas értesítési rendszer, jó szoftver
Magas ár

Többet mutasson

Radardetektorok

A radarriasztások segíthetnek megmenteni a járművezetők költségvetését és idegeit

TomTom GO 6200 (átlagár 16.5k). rubel)

TomTom GO 6200. Fotó: TomTom

TomTom GO 6200. Fotó: TomTom
a TomTom GO 6200 rendelkezik a legjobb térképkiosztással a piacon. Sok épület 3D-ben látható, és a színeknek köszönhetően még ránézésre is könnyű követni az útvonalakat, az automatikus zoom pedig megkönnyíti a navigációt a forgalmas kereszteződésekben és körforgalmakban. A GO 6200 forgalmi figyelmeztetések egy másik fontos előnye. A GO 6200 külföldön történő használatra is fejleszthető.

Előnyök és hátrányok

Külföldi használatra való képesség, könnyű navigáció

Magas ár

Többet mutasd meg

Globalsat ND-105C (átlagár 2650 rubel)

Globalsat ND-105C. Fotó: Globalsat

Globalsat ND-105C. Fotó: Globalsat
Az ND-105C nagy érzékenységű GPS, Micro USB, alacsony energiafogyasztás és rendkívül kis méretű formafaktor jellemzi. Ez a termék MTK GPS megoldással működik; kiváló érzékenységet és teljesítményt biztosít még városi környezetben is. Az ND-105C akár 210 PRN csatornát is támogat. A 66 keresési és 22 egyidejű követési csatornával az ND-105C a lehető legrövidebb idő alatt fogadja és követi a műholdakat, még gyenge jelszint esetén is.

Előnyök és hátrányok

Pontos navigáció, kedvező árú

Nincs saját kijelző

Többet mutasson

Milyen más navigátorokat érdemes figyelembe vennie

Konzul 7.0 Parkolómonitor (átlagár 8 800 €)

Consul 7.0 parkolásfigyelő. Fotó: Konzul

Konzul 7.0 Parkolásfigyelő. Fotó: Konzul
Konzul 7.0 Parkolómonitor – Egy olyan eszköz, amely egyesíti az autó GPS-navigátorának és a tolatókamerával ellátott táblagépnek a funkcióit. Az Android operációs rendszer lehetővé teszi, hogy a Play Marketből telepítse az ízlésének megfelelő navigációs szoftvert. Bluetooth vagy WiFi internet-hozzáférésen keresztül a felhasználó tájékoztatást kaphat a forgalmi dugókról vagy az útviszonyok változásairól.

Előnyök és hátrányok

Android operációs rendszer, tolatókamera

Átlagos képminőség

Többet mutasson

Garmin Drive 50 RUS LMT (átlagos ár 13.3k. rubel)

Garmin Drive 50 RUS LMT. Fotó: Garmin

Garmin Drive 50 RUS LMT. Fotó: Garmin
A Garmin Drive 50 RUS LMT navigátor leghíresebb tulajdonsága, hogy mennyire könnyű követni az utasításokat ezen a készüléken. Az 5″-os kijelző elég világos és meglepően pontos utasításokat ad. Vannak hangutasítások. Az egyetlen hátránya, hogy nincs Bluetooth és Wi-Fi, ami azt jelenti, hogy nem tudja majd csatlakoztatni az okostelefonját a készülékhez. Bár nem tűnik soknak, ez a hátrány csökkentheti az útra való összpontosítás képességét, mivel az okostelefon-kapcsolat lehetővé teszi szöveges üzenetek és hívások küldését és fogadását, valamint a zenelejátszást és az online közlekedési frissítések fogadását.

Előnyök és hátrányok

Könnyű navigáció, hangalapú asszisztens, jó kijelző

Nincs Bluetooth vagy Wi-Fi

Többet mutasson

Garmin DriveSmart 55 RUS MT (átlagár 19.2k). rubel)

Garmin DriveSmart 55 RUS MT. Fotó: Garmin

Garmin DriveSmart 55 RUS MT. Fotó: Garmin
A DriveSmart 55 tiszta, 1200 × 720 pixeles kijelzője sokkal felhasználóbarátabb, mint a legtöbb hasonló méretű modell 480 × 272 felbontású képernyője. A többérintéses vezérléssel pedig sokkal könnyebb nagyítani és kicsinyíteni a térképet, mint a hagyományos GPS-képernyő vezérlésével. Bár az 5,5 hüvelykes képernyő nagyobb, mint a hagyományos, 5 hüvelykes képernyővel rendelkező modelleknél, a keret nélküli kialakításnak köszönhetően a teljes egység valamivel kisebb. A legjobb navigátorokhoz hasonlóan az 55 is képes Bluetooth-on keresztül csatlakozni az okostelefonhoz, ami lehetővé teszi, hogy úti célokat küldjön a készülékre, a képernyőn bejövő üzeneteket fogadjon, és további utazási és közlekedési információkat kérjen le.

Előnyök és hátrányok

Kiváló minőségű képernyő, keret nélküli kialakítás

Magas ár

Többet mutasson

Pioneer AVIC-F250 (átlagár 11.5 ths. rubel)

Pioneer AVIC-F250. Fotó: Pioneer

Pioneer AVIC-F250. Fotó: Pioneer
A Pioneer AVIC-F250 egy rugalmas navigációs rendszer, amely a Pioneer navigációs technológia minden előnyét biztosítja. Ez magában foglalja a továbbfejlesztett képminőséget, kompakt méretben, amelyet könnyű elrejteni a kesztyűtartóba vagy az ülés alá. A műholdas rendszerek e tartományának térképi lefedettsége egész Európát lefedi, legalább 9 millió kilométert 44 országban. A NavGate rendszert személyre szabhatja az érdeklődési pontok hozzáadásával, vezetési és üzemanyag-jelentések készítésével, valamint a kezdőképernyő testreszabásával is.

Előnyök és hátrányok

Széles adatbázis, nagy pontosságú navigáció

Nincs saját kijelző

Többet mutasd meg

Garmin GPSMAP 64 (átlagár 20.9K USD). rubel)

Garmin GPSMAP 64. Fotó: Garmin

Garmin GPSMAP 64. Fotó: Garmin
Garmin GPSMAP 64 navigátor védelemmel. Ez a sokoldalú GPS tartós és funkcionális, és még a sűrű erdőkben vagy mély völgyekben is kiváló lefedettséget biztosít. Ez azt jelenti, hogy bárhol is tartózkodik, a készüléknek észlelnie kell a tartózkodási helyét. A 2,6 hüvelykes színes GPS-kijelző mindenféle napfényben olvashatóvá teszi, az IPX7 vízállósági besorolás pedig azt jelenti, hogy időjárástól függetlenül számíthat rá. Mindez, valamint a GPS-egységek és a GLONASS-vevő nagy érzékenységének köszönhetően kiváló vétel, az egyik legjobb megoldássá teszi a piacon azok számára, akiknek nagyon túrázó navigátorra van szükségük. És az autóban is van helye.

Előnyök és hátrányok

Víz- és porvédelem (a terepjárók értékelni fogják), helymeghatározási pontosság

Magas ár

Többet mutasson

Garmin eTrex 20x (átlagár 15.2k). rubel)

Garmin eTrex 20x. Fotó: Garmin

Garmin eTrex 20x. Fotó: Garmin
Az ETrex 20x egy könnyű, kompakt készülék (145 gramm), amely kényelmesen elfér a zsebében. A készülék két AA elemmel működik, amelyek 25 órányi folyamatos használatra elegendő energiát biztosítanak, ami fantasztikus. A tokot úgy tervezték és tervezték, hogy élettartama alatt több ütésnek is ellenálljon, és IPX7 minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy rövid időre vízbe merülve is működőképes marad.

Előnyök és hátrányok

Víz- és porálló, hosszú akkumulátor-élettartam

A kompakt képernyő kényelmetlen lehet az autóban

Többet mutasson

Digma DM430B (átlagos ár 5,500 rubel)

Digma DM430B. Fotó: Digma

Digma DM430B. Fotó: Digma
A Digma DM430B egy kedvező árú, Bluetooth-kompatibilis, valós idejű forgalomfigyelő készülék. Ez ma az egyik legjobb ár-érték arányú termék. További bónuszként – a térfigyelő kamerák azonosítása. Digma DM350 – kicsi és olcsó navigátor, amely csak működni fog. Navitel navigációs szoftverrel rendelkezik. Digma DM435 – ez ugyanaz a jól ismert modell Digma DM430B, csak eltávolították az összes szép szerkentyűt, és csak az alapfunkciókat hagyták meg, és az ár a navigátor 4,3 hüvelykes határáig csökken.

Előnyök és hátrányok

Megfizethető ár, sok funkció

Átlagos építési minőség

Többet mutasson

Top 3 legjobb navigátor kihangosítóval

Kihangosítóval felszerelt navigációs eszközök, nagyon kényelmes, mert nem csak az autóba telepíthetők, hanem kerékpártúrákra vagy túrákra is elvihetők.

Prology iMap-MOTO

A hordozható navigációs rendszer nem drága, de funkcionalitása és funkciói mindenképpen figyelmet érdemelnek.

Ez a modell ideális a motorosok számára, mivel a készülékhez egy speciális tartó tartozik, és az érintőképernyő még akkor is reagál, ha kesztyűs ujjal nyomják meg.

A por és nedvesség ellen masszívan lezárt, így biztonságosan magával viheti akár hosszú, terepjáró utakra is.

A készülék már rendelkezik előre telepített részletes térképekkel. De ha a firmware nem elég, a felhasználók saját maguk is letölthetnek térképeket.

A készülék 4 GB memóriával rendelkezik, és a további bővítési lehetőségekhez egy további memóriakártya-nyílással rendelkezik.

Hangutasítással és megnövelt térképi részletességű útvonaltervezéssel felszerelve.

Specifikációk:

  • 4,3 hüvelykes képernyő;
  • a processzor sebessége 800 MHz;
  • 4 GB memória.

Előnyök a

  • alacsony ár;
  • vannak előre telepített térképek;
  • Van egy memóriakártya telepítésére szolgáló nyílás;
  • Tartozék a motorkerékpárok kormányára történő rögzítéshez szükséges tartóval;
  • elég fényes képernyő.

Hátrányok

  • időnként lefagy;
  • Nem minden térkép pontos.

Garmin Drive 52 RUS MT

Árát tekintve ez a navigátor a középső árkategóriába tartozik, de az átgondolt kialakítás és a funkcionalitás teljes mértékben indokolja az árát.

A menü nagyon egyszerű és egyértelmű, így a térképen való navigálás és az útvonal létrehozása még a kezdő felhasználók számára sem jelent problémát.

Az információk megtekintése kényelmesebb volt, a gyártó a navigációs képernyőt megnövelt átlóval szerelte fel, és egy speciális bevonat lehetővé teszi, hogy az információkat még nagyon erős napfényben vagy sötétben is elolvassa.

A készülékbe számos valós idejű funkciót is beépítettek.

A felhasználó különösen a forgalmi dugókra, az időjárásra, a rendelkezésre álló parkolóhelyekre és egyéb hasznos adatokra vonatkozó információkat tekintheti meg, amelyek segítenek a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben eligazodni egy ismeretlen területen.

Műszaki jellemzők:

  • 5″ képátlójú képernyő;
  • 1 óra üzemidő;
  • súly 170.8g.

Előnyök a

  • egyszerű és világos menü;
  • Fényes, nagy érintőképernyő;
  • a tok védve van a nedvességtől;
  • részletes színtérképek;
  • vannak online szolgáltatások.

Hátrányok

  • egyes felhasználók túlzottnak találják az árat;
  • néha lassú a térképek betöltése.

Mio C520

Olcsó, stílusos és funkcionális navigátor, amelyet magával vihet a túrákra, be lehet tenni az autóba vagy fel lehet szerelni a motorkerékpár kormányára.

A fényes, színes érintőképernyő elég nagy ahhoz, hogy a felhasználó minden részletet láthasson a térképen.

A készülék beépített újratölthető akkumulátorral működik, amelyet rendszeresen tölteni kell, és az akkumulátor élettartama kevesebb mint 4 óra.

A kényelmesebb működés érdekében a készülék beépített fejhallgatóval és mikrofonnal is rendelkezik.

A kütyü rendelkezik néhány előre telepített térképpel, de a felhasználó saját maga is letölthet térképeket a számítógépéről. Ehhez a készülék elegendő mennyiségű memóriával rendelkezik.

A minőségi modern antenna gyorsan elkapja a kapcsolatot a műholdakkal, és még akadályok jelenlétében is megtartja a jelet.

A készülék olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint a videólejátszás, a hanghallgatás vagy a fényképek megtekintése.

Specifikációk:

  • 4,3″-os képernyő;
  • 4 órás akkumulátor-üzemidő
  • súly 190g.

Előnyök a

  • Megfelelő ár, egyszerű felülettel;
  • a csomag tartalmaz egy szabványos tokot;
  • van egy beépített videólejátszó;
  • elegendő képernyőméret;
  • Van egy beépített hands free.

Hátrányok

  • a térképek betöltése sokáig tart;
  • gyenge akkumulátor.

Top 3 navigátor a letöltött forgalmi dugókkal

Számos modern navigátor modell valós idejű szolgáltatásokkal van felszerelve. Az egyik legnépszerűbb funkció a forgalmi dugók valós idejű megjelenítése.

Garmin DriveSmart 55 RUS MT

Közepes árú, de fejlett navigátor, amelyet autóba való beszerelésre terveztek.

A túrákon, hogy a készülék nem fog működni, mert az akkumulátor élettartama (az autó elektromos hálózatához való csatlakozás nélkül) csak 1 óra. Ebben az esetben a készülék minden részletét gondosan megtervezték a maximális felhasználói kényelem érdekében.

Ez nem csak az átgondolt menükezelésre vonatkozik, hanem a hangutasítások elérhetőségére is.

A navigátor képernyője elég nagy és fényes, és a kijelző speciális bevonata lehetővé teszi, hogy még erős napfényben vagy sötétben is olvasható legyen.

A készülék már rendelkezik előre telepített térképekkel, de a gyártó további 4 GB belső memóriával látta el a készüléket, így a tulajdonos további térképeket tölthet le saját maga.

Specifikációk:

  • A képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • 1 óra játékidő;
  • 150.5g súly.

Előnyök

  • nagy képernyő;
  • Törölje a vezérlő menüt;
  • Stabil jelfogás és nem reagál az interferenciára;
  • masszív tok;
  • Hangalapú asszisztens.

Hátrányok

  • Csak autóba történő beszerelésre alkalmas;
  • nem túl jó minőségű tartó mellékelve.

DIGMA AllDrive 401

Az egyik legolcsóbb navigátor a piacon, amely rendelkezik az összes olyan funkcióval, amelyre azonnali útvonalvezetéshez vagy ismeretlen területeken történő navigációhoz szüksége van.

De a jövőbeli tulajdonosnak szem előtt kell tartania, hogy a modul csak autóba való beszerelésre szolgál: ez a modell nem alkalmas kerékpárosok és túrázók számára. A demokratikus ár ellenére a készülék funkcionalitása eléggé elégséges.

A készülék már rendelkezik a terület részletes, előre telepített térképeivel. Ha azonban ezek nem elegendőek, a felhasználó további térképeket tölthet le a PC-n keresztül.

Annak érdekében, hogy a tulajdonosnak ne kelljen folyamatosan figyelnie a térképet, hanem csak az utat tartsa szemmel, a készülék hangasszisztenssel rendelkezik.

Megmondja, hogy mikor és melyik irányba kell fordulnia, figyelmeztet a jelzésekre, és megközelíti az úti célját.

Specifikációk:

  • 4,3 hüvelykes képernyő;
  • 4GB memória
  • 850 mAh akkumulátor.

Előnyök:

  • az egyik legalacsonyabb ár a piacon;
  • Hangalapú asszisztens;
  • Elegendő választék előre telepített térképekből;
  • Minőségi szoftverrel együtt;
  • Robusztus tok, amely ellenáll az ütéseknek.

Hátrányok

  • a forgalmi dugók letöltése nem mindig működik megfelelően;
  • Nagy erőfeszítéssel megnyomott bekapcsológomb.

Garmin Drive 51 LMT-S Európa

Ennek a navigátornak a költsége átlagon felüli, de a készülék gyártója jól ismert a hazai fogyasztók számára.

Ebben az esetben a készülék használata rendkívül egyszerű, és még a kezdő felhasználóknak sem okoz nehézséget a készülék beállítása, a térképek megtekintése vagy az útvonal összeállítása.

A készülék kiváló minőségű antennával van felszerelve, amely gyorsan felveszi a jelet és stabilan tartja azt. Ezáltal a térképek szinte azonnal betöltődnek.

Ezenkívül a gyártó gondoskodott néhány további, online elérhető szolgáltatásról is.

A felhasználó különösen az időjárásra és a forgalmi dugókra vonatkozó információkat tekintheti meg, hogy a legrövidebb és legkényelmesebb útvonalat alakíthassa ki még ismeretlen területeken is.

Specifikációk:

  • a képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • üzemidő 1 óra;
  • súly 171g.

Előnyök a

  • Van egy hangalapú asszisztens;
  • Állandósult állapotú műholdjelek megtartása;
  • Gyorsan tölti be a térképeket;
  • kényelmes útvonalvezetés;
  • lehetővé teszi a forgalmi dugók online módban történő megjelenítését.

Hátrányok

  • az ár átlagon felüli;
  • rövid akkumulátor-üzemidő.

Hogyan válassza ki a megfelelő navigációt az autójához

Minden navigációs térkép fő feladata az útvonal minél részletesebb és pontosabb megrajzolása. A GPS-navigátorok azonban különböző funkciókkal rendelkezhetnek, amelyek megkönnyítik a navigációt. A megfelelő program kiválasztásakor figyelembe kell vennie:

  • Speciális funkciók, egy ilyen funkció nem csak az útvonal megrajzolását teszi lehetővé, hanem az objektumok megjelenítését is. Ez nagyon kényelmes, ha a járművezető ismeretlen területen tartózkodik.
  • A modern rendszerek támogatása. Számos népszerű alkalmazás telepíthető Android, iOS, Windows Phone rendszerekre.
  • Frissítési mód. Optimális, ha a térkép automatikusan frissül a hálózathoz való csatlakozás után. A térkép külföldi használata esetén azonban ez a lehetőség költséges lehet, ezért nem ésszerűtlen a kézi frissítés funkciója.
  • Költségek. A népszerű navigációs alkalmazások ingyenes alapfunkciókat kínálnak. Ha azonban nagyobb részletességre van szükség, érdemes megnézni a fizetős ajánlatokat.

A megfelelő navigációs rendszer kiválasztásakor meg kell vizsgálni a menü jellemzőit. Mivel úton van, nem okozhat gondot az útvonal megtervezése.

Melyek a navigációs térképek a járművezető számára

A navigátorok számára többféle térkép létezik:

  • Raszteres térképek. Az információ a műholdfelvételek eredményeként jelenik meg. A térkép segítségével láthatja a domborzati viszonyokat.
  • Vektoros térképek. Nagyon gyakran használják az autósok. Ennek a térképnek az az előnye, hogy nemcsak a domborzat látható az útvonalon, hanem minden szükséges pont is. Például szállodák, benzinkutak stb.

A megfelelő program lehetővé teszi, hogy részletezze az útvonalat, és kényelmessé tegye az utazást.

Top 3 legjobb navigátor fájlnézővel

Egyes modern navigátorok rendelkeznek olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a fájlok, például az út során készült fényképek vagy videók megtekintését. A kategória három legjobb modellje a következő lett.

Prology iMAP-A520

Ez a hordozható navigációs rendszer minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre a teljes körű működéshez szüksége van.

A képernyő elég nagy, és speciális tükröződésgátló bevonattal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy még gyenge fényviszonyok mellett is megjelenítse az információkat. a termék a legújabb szoftverrel rendelkezik, amely automatikusan frissül.

A gyártó azt is biztosította, hogy a tulajdonos a készüléket a vásárlás után azonnal használni tudja.

Ehhez részletes színes térképek vannak beépítve a készülék felületébe, de ha ezek nem elegendőek, a tulajdonos további adatokat tölthet le PC-n keresztül.

Más adatok tárolására is alkalmas, mivel elegendő memóriával rendelkezik, és a kezelőfelület lehetővé teszi, hogy a képernyőn megtekinthesse az utazásokról készült jegyzeteket vagy fényképeket.

Specifikációk:

  • A képernyő átlója 5 hüvelyk;
  • 4 GB memória;
  • Akkumulátor 950 mAh

Előnyök a

  • Nem magas ár és jól átgondolt funkcionalitás;
  • Robusztus és ütésálló test
  • Stabilan tartja a jelet;
  • Speciális firmware;
  • Egyszerű útvonalvezetés.

Hátrányok

  • egyes felhasználók túlságosan zavarosnak találják a szoftvert;
  • Csak autóba történő beszerelésre alkalmas.

Megfizethető ára ellenére ez a navigátor az egyik legfunkcionálisabb és legmegbízhatóbb készülék a piacon.

Úgy tervezték, hogy autóba szereljék, és nem hosszú távú autonóm működésre tervezték, így nem lehet túrázásra vagy kerékpáros kirándulásra magával vinni.

A gyártó által előre telepített térképeken kívül a készülék képes további térképek letöltésére PC-n keresztül.

A gyártó kényelmes hangasszisztenssel szerelte fel a készüléket, így az útközben is kényelmesen használható anélkül, hogy a térkép nézegetése elterelné a figyelmét.

Értesíti a felhasználót az útjelző táblákról és munkálatokról, a kanyarokról és az úti céltól való távolságról.

A készülék másik előnye – a megnövelt átmérőjű képernyőn, és a kijelzőn megjelenő információk maximális kényelme érdekében speciális tükröződésgátló bevonat van.

Specifikációk:

  • 5″ képátlójú képernyő;
  • 8 GB memória;
  • 950mAh akkumulátor.

Előnyök a

  • Az ár indokolt, figyelembe véve az okos funkcionalitást;
  • kellemes hangutasítások;
  • Előre telepített térképek széles választéka;
  • a csomagolás egy kényelmes tartót biztosít a mágnesre;
  • a térképek automatikusan frissülnek.

Hátrányok

  • a képernyő felbontása nem túl magas;
  • gyakran veszíti el a teljesítményét.

Garmin GPSMAP 64

A bevált gyártó navigátorának másik jó modellje nélkülözhetetlen asszisztens lesz egy ismeretlen területen tett autóút során.

Hosszú akkumulátor-üzemidő, így magával viheti túrázás vagy vezetés közben is. A modul funkcionális jellemzői is magas szinten vannak.

A gyártó elegendő számú előre telepített színes térképpel látta el, és az egyszerű és világos felhasználói felület lehetővé teszi az útvonal gyors létrehozását.

A készülék számos további funkcióval rendelkezik a szabadtéri sportok szerelmesei számára.

A funkciók közé tartozik a vadászati és halászati naptár, a fájl- és fényképnézegetési funkció, a területszámítás, az iránytű, a magasságmérő és a barométer.

Specifikációk:

  • 2,6 hüvelyk képátlójú képernyő;
  • 16 órás üzemidő;
  • 230g.

hátrányok

  • Kiterjesztett funkcionalitás megfelelő áron;
  • Rengeteg további funkcióval rendelkezik;
  • gyorsan veszi a műholdas jeleket;
  • Azonnal létrehoz egy térképet;
  • Ragyogóan látható, ütésálló ház.

Hátrányok

  • nem tartalmaz további elemeket;
  • kis képernyő.

A GPS-navigáció használatának előnyei

A dedikált navigációs szoftver használata időt takarít meg a járművezető számára. Az alkalmazások nemcsak a részletes útvonalat jelenítik meg, hanem lehetővé teszik az autó helyzetére vonatkozó adatok elküldését is baleset esetén. A járművezetőnek nem kell az útvonalat papír alapú hordozón követnie. Mindössze annyit kell tennie, hogy megadja a koordinátákat, és az alkalmazás automatikusan kiszámítja a megfelelő opciót. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy kényelmesen utazhasson.

A megfelelő navigációs szoftver nemcsak kényelmessé, hanem biztonságossá is teszi az utazást. A fejlett alkalmazások figyelmeztetnek az útjelző táblákra és a videokamerákra. Emellett sok program előre figyelmeztet az úton történt balesetekre és a forgalmi dugókra. Telepíthető okostelefonra és táblagépre, valamint fedélzeti számítógépre is. Lehetőség van egy navigátor megvásárlására is, amely már rendelkezik a hosszú utazásokhoz szükséges összes szoftverrel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Levente

    Melyik autós navigációs eszközt ajánlanád 2021-2022-ben, és miért? Még nincs döntésem a GPS-modell kiválasztásával kapcsolatban, ezért érdekelne a véleményed.

    Válasz
  2. Nikolett Nagy

    Milyen szempontok alapján történt az értékelés és milyen szempontokat lehet figyelembe venni a legjobb autós navigációs eszköz kiválasztásakor?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása