...

Top 10 legjobb AMD Ryzen 7 processzorok: 2021-2022-es rangsor és melyik a jobb választás

A számítógépet működtető chip a központi feldolgozó komponens. Az AMD 2021-2022-ben az egyik legnagyobb számítógépes processzorgyártónak számít. A processzorokat jó teljesítményük, teljesítményük, energiahatékonyságuk és más, ugyanilyen fontos tulajdonságaik miatt értékelik.

Az AMD processzorok sora meglehetősen nagy, így az ügyfelek nehezen tudják eldönteni, hogy melyiket vegyék meg.

Hogy segítsünk a választásban, rangsoroltuk a következőket. A 2021-2022-es év legjobb AMD processzor modelljei ár/teljesítmény arányban a következőkkel.

A modellek kiválasztása a specifikációk, az ár, a referenciaértékek, a vásárlói vélemények és a szakértői vélemények alapján történt.

Top 10 legjobb AMD Ryzen 7 processzor 2021-2022

Helyszín Név Ár
A 4 legjobb AMD Ryzen 7 processzor ár/teljesítmény szerint 2021-2022-ben
1 AMD Ryzen 7 2700 Ismerje meg az árat
2 AMD Ryzen 7 1800X Tudja meg az árat
3 AMD Ryzen 7 PRO 3700 Ellenőrizze az árat
4 AMD Ryzen 7 1700 Kérjen árat
Top 4 legjobb AMD Ryzen 7 processzor játékhoz
1 AMD Ryzen 7 5800X Ár megtanulása
2 AMD Ryzen 7 3800X Ár megtanulása
3 AMD Ryzen 7 3700X Az árat tudni kell
4 AMD Ryzen 7 2700X Ismerje meg az árat
Top 2 legjobb AMD Ryzen 7 processzor telepítéshez
1 AMD Ryzen 7 PRO 4750G Ismerje meg az árat
2 AMD Ryzen 7 3800XT Ár megtanulása

A legjobb Ryzen processzor a notebookhoz

Ryzen kis folt a hordozható PC-k világában – vékony és könnyű laptopok. Az AMD noteszgépek ára jellemzően alacsonyabb, mint az Intelé.

Például HP Envy X360 Ryzen 7 2700U-val 90kért. Intel Core i7 – 130k. Több RAM-mal is rendelkezik, de ez nem magyarázza meg az ár ugrásszerű növekedését.

Szeretjük a nagyszerű megjelenést és barátságos árat kínáló laptopokat, így a Ryzen 5 a mi választásunk.

Valami, mint az Ideapad 530S vagy Acer Swift 3 (AMD verziók) kap egy divatos laptop alatt 63k. A Vega 8 grafikus komponens pedig körülbelül kétszer annyiba kerül, mint az Intel UHD 620, amit egy Intel Core i5-8250U laptopban kapunk. A processzor indítási teljesítménye is összehasonlítható.

Az AMD processzorok kevesebb ventilátorral rendelkeznek, és a vásárlók kevésbé bíznak bennük, mint az Intel processzorokban, ezért az AMD laptopok árai általában elég vonzóak.

Hogyan válasszunk AMD Ryzen 7 processzort??

  • Órássebesség. A processzor képessége, hogy bizonyos mennyiségű műveletet bizonyos idő alatt feldolgozzon. 2,9 GHz-en indul, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 2 milliárd 900 millió műveletet képes végrehajtani.
  • Magok száma. Több mag jobb teljesítményt nyújt. A többmagos CPU lehetővé teszi, hogy fizikailag több feladatszálat különítsen el, az egyik mag az egyikért, a másik a másikért felel. Ez kiküszöböli a szálváltást és javítja az általános teljesítményt.
  • Rendszerbusz frekvencia. Minél nagyobb, annál gyorsabb az információcsere és annál hatékonyabb a processzor.

A legjobb Ryzen processzor játék PC-khez

Egy lépéssel továbbmegyünk: melyik Ryzen-t ajánljuk ésszerű költségvetésű PC-s játékhoz? Ryzen 2600X jó választás.

Ez egy hatmagos processzor, 12 szálakkal, 3,6 GHz-es alap órajelen, 4 GHz-es turbóval.2GHz.

Valószínűleg nem fogjuk összehasonlítani a Ryzen 2600X-et az Nvidia RTX 2080-zal. Mégis, meglepően jól kezeli még az olyan csúcskategóriás grafikus kártyákat is, mint a GTX 1080 vagy az 1080Ti.

Ismét Ryzen egyszerűen olcsóbb, mint az Intel alternatíva. Összehasonlítható az Intel Core i5-8600k modellel, amely 22 000 rubelbe kerül.

Egyéb lehetőségek:

Ryzen 5 2600 – Az alsó kategóriás modell valamivel kisebb teljesítményű és valamivel rosszabb hűtővel rendelkezik. Azonban, ha nem áll szándékodban túlhajtani, akkor sokaknak jobb választás lehet, mivel 15kért kapható. TDP-je is alacsony, így kevésbé terheli a hűtőrendszert.

A Ryzen 5 2400G a legnagyobb teljesítményű Ryzen 5 integrált grafikával, ebben az esetben Vega 11-gyel. A Ryzen 3-hoz hasonlóan a GPU-val ellátott Ryzen 3-hoz hasonlóan ez is csak az alkalmi játékosoknak való. De mivel a Vega 11 még mindig a belépőszintű GTX 1050-hez képest is lapos, nem tekinthető az igazi játékosoknak szánt hardvernek.

Top 4 legjobb AMD Ryzen 7 processzorok ár/minőség szerint 2021-2022-ben

Az AMD Ryzen 7 egy professzionális processzor programozók, játékosok és videószerkesztők számára.

AMD Ryzen 7 2700

Az AMD Ryzen 7 2700 processzor alkalmas nagy teljesítményű számítógépek építésére – irodai, játékos vagy multimédiás felhasználásra.

Nyolc maggal rendelkezik, amelyek egyszerre akár tizenhat információs szálat is képesek kezelni, ami növeli a teljesítményt a játékokban, az adatbázis-elemzésben vagy a háromdimenziós objektumok megjelenítésében.

SenseMi technológiával, amely lehetővé teszi a chip számára, hogy 25 MHz-es lépésekben állítsa be az órajelsebességet anélkül, hogy a parancssorból kimaradna.

Segít fenntartani a PC egyenletes sebességét, valamint csökkenti az energiafogyasztást és a hőt.

Ha száz százalékban ki szeretné használni a processzor lehetőségeit, egyszerűen futtassa az AMD Ryzen Master alkalmazást, és növelje az órajelet a kívánt szintre.

A termék dobozában egy nagy teljesítményű ventilátor található. A LED háttérvilágítással 16,7 millió szín közül választhatsz.

Jellemzők:

  • Magok száma – 8.
  • Hőleadás – 105 kW.
  • 3700 MHz-es órajel.

Előnyök a

  • Nem melegszik fel.
  • Erőteljes.
  • Erőteljes.

Hátrányok

  • Nem a legerősebb magok.

AMD Ryzen 7 1800X

Az AMD Ryzen 7 1800X egy nagy teljesítményű erőmű azok számára, akik maximális hatékonyságot keresnek az alkalmazások széles skáláján.

A chip egyik előnye az ingyenes szorzója. Túlhajtja, és jobb beállításokat kaphat a későbbi használathoz.

A termék nyolc maggal rendelkezik, amelyek 3600 MHz-es órajelen járnak. Ha a terhelés nagy, a termék egyenesen booster üzemmódba kapcsol 4000MHz-ig. A szálak száma összesen 16, a chip egyszerre több feladat elvégzésére is képes.

A 16 MB-os Layer 3 gyorsítótár nagy adatfeldolgozási sebességet biztosít. A termék AM4 aljzattal rendelkezik. Ezt a paramétert figyelembe kell venni az alaplapi kompatibilitás érdekében.

A 14 nm-es processzor-technológiát a gyártás során már alkalmazták.

Segít nagy teljesítményt és energiamegtakarítást elérni. A chip energiafogyasztása 95W, maximális hőfoka pedig 90 fok.

A specifikációk:

  • 14 nm-es gyártástechnológia.
  • Szorzó – 36.
  • A memória kapacitása 128 GB.
  • Csatornák száma – 2.

Előnyök a

  • Multitasking.
  • Nyolc mag.
  • Ár.

Hátrányok

  • Néha előfordulnak indítási problémák.

AMD Ryzen 7 PRO 3700

A nyolcmagos AMD Ryzen 7 PRO 3700 kiváló választás a profik számára.

Az eszköz olyan hatékonysági szintet tud biztosítani, amely elegendő mindenféle program és adatméret kezeléséhez.

A processzor egyik felhasználási területe a nagy volumenű erőforrásokra összpontosító számítógépek.

A termék kiemelkedik 3600 MHz-es órajelével. Maximális sebesség turbó üzemmódban 4400 MHz. Szintén ingyenes szorzóval rendelkezik.

A második és harmadik szintű gyorsítótár 4MB és 32MB.

Nincs a készülékbe épített grafikus mag. Tekintettel a termék igen magas szintű teljesítményére, ez a funkció nem meglepő: sok esetben a termékhez grafikus kártyára van szükség.

A lapkakészlettel együtt használt memória mérete legfeljebb 128 GB lehet. A memória sebessége 1500 MHz és 3200 MHz között változik.

Jellemzők:

  • Kilenc mag: 8.
  • 7 nm-es gyártástechnológia.
  • Hőelvezetés – 65.

Előnyök a

  • Teljesítmény.
  • Ár.
  • Sharp.

Hátrányok

  • A CPU frekvenciák mesterséges korlátozása.

AMD Ryzen 7 1700

Az AMD Ryzen 7 1700 12 nm-es gyártástechnológiával készült, amely az alacsony energiafogyasztás és hőelvezetés mellett nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé.

A bemutatott készülék a legmegfelelőbb abban az esetben, ha megfizethető és kiváló minőségű

Nyolc, egyenként 3 GHz-es mag elegendő teljesítményt biztosít mindenféle alkalmazás és program futtatásához.

A processzor kiválóan alkalmas olyan számítógépek építéséhez, amelyeket nagy volumenű alkalmazások kezelésére terveztek, beleértve a nehéz játékokat is. Harmadik generációs 16 MB-os gyorsítótár a gyakori adatfeldolgozás extra hatékonysága érdekében.

Jellemzők:

  • 8 mag.
  • 3,7 GHz-ig terjedő frekvenciák.
  • Memóriacsatornák száma – 2.

Előnyök

  • Nyolc mag.
  • Alacsony TDP.
  • Fedél alatti forrasztás.

Hátrányok

  • Lassú túlhajtás.

Mi a jobb az Intelnél?

Amd apu vagy intel

Az Intel volt a legjobb választás, jobb technológiával és általános teljesítménnyel, különösen a csúcskategóriában. Az AMD, amely megfizethetőbb megoldásokat kínált, amelyek a nyers teljesítményre támaszkodtak, hogy felvehessék a versenyt az Intel megoldásaival.

Bár az AMD tartotta a lépést, a dolgok 2013 után romlani kezdtek. Az AMD nemrég fejezte be az FX-sorozatú processzorok kiadását, amelyek soha nem látott számú magot, nagy túlhajtási lehetőségeket és magas órajeleket kínáltak. Az első kiadáskor relevánsak voltak.

Évek óta nem volt az AMD-nek új nagy kiadása. Technológiájuk stagnált, és végül lemaradt az Intel technológiája mögött, amely évről évre folyamatosan fejlődött. Sokan úgy gondolták, hogy az AMD-t kizárólag az ATI korábbi felvásárlása és a Radeon GPU-sorozat tartotta életben.

Az FX sorozat hamarosan megmaradt a belépő szintű futásnál, és néhány középkategóriás játékgép és az A-sorozatú APU-k csak a legegyszerűbb számítógépekben voltak megtalálhatóak, nem játékra tervezték őket. Az egyetlen reménysugár az efemer „Zen” architektúra volt, amely évek óta épült az AMD lefelé ívelő spirálja alatt. 2022 márciusában történt..

Top 4 legjobb AMD Ryzen 7 sorozatú processzor játékhoz

Íme a legjobb AMD Ryzen 7 CPU-k játékhoz.

AMD Ryzen 7 5800X

Az AMD Ryzen 7 5800X a Zen 3 architektúrán alapuló Vermeer család középső tagja, amely két félvezető lapkakészlettel rendelkezik: egy 7 nm-es SSD lapkakészlettel, amely nyolc processzormagot tartalmaz, és egy 12 nm-es lapkakészlettel, amely memória- és PCI Express vezérlőket, valamint egyéb külső interfészeket tartalmaz.

Az SMT-támogatás miatt a 8/16 magos képlet megfelelő ehhez a processzorhoz, így a Ryzen 7 3800X utódja a legújabb architektúrával.

Ami a kompatibilitást illeti, ez a processzor alkalmas az AM4 foglalathoz, 105 W-os TDP-vel és 95 fokos maximális hőmérséklettel.

Képes támogatni a DDR4-3200 memóriát és jó teljesítményt nyújt a tesztek során 32 százalékos teljesítmény mellett.

Jellemzők:

  • 8 mag.
  • A processzor feldolgozási technológiája 7 nm.
  • Szálak száma – 16.

Előnyök a

  • Teljesítmény.
  • Hustle.
  • A kétvezetékes átkódolás repül.

Hátrányok

  • Ár.

AMD Ryzen 7 3800X

A többszálú, nyolcmagos AMD Ryzen 7 3800X a 7 nm-es gyártástechnológián alapul, és csúcskategóriás CPU-t tartalmaz.

A terméket az Intel Core i7 9700K fő versenytársaként pozícionálják.

Ez a processzor a 3700X testvértermékétől a magas, 3,9 GHz-es órajelben és az ebből eredő nagyobb hőleadásban különbözik.

A CPU nagy terhelés esetén automatikusan 4,5 GHz-re emelkedik, és a felhasználók a feloldott szorzóval túlhajtást is végezhetnek.

A készülék nagy teljesítményéhez a 32 MB-os gyorsítótár is hozzájárul.

A motor képes megfelelően működni DDR4 3200 MHz-es RAM memóriával. Nincs dedikált grafikus mag, de van egy beépített grafikus hűtés.

Jellemzők:

  • 95 Celsius fokon működik.
  • A szorzó 39.
  • Csatornák száma – 2.
  • 128 GB memóriakapacitás.

Előnyök a

  • Termékeny.
  • Erőteljes.
  • Nagyszerű teljesítmény.

Hátrányok

  • Nagyon felmelegszik.

AMD Ryzen 7 3700X

Az AMD Ryzen 7 3700X nagy teljesítményű PC-khez – multimédiás, irodai és játékgépekhez – alkalmas.

Nyolc magja egyszerre tizenhat adatfolyam feldolgozására képes, így a játékokban optimális FPS-re és a különböző objektumok gyors renderelésére számíthat.

A chip 7 nm-es eljárással készült, amely támogatja a legújabb órajel-szabályozást.

Stabil teljesítményt nyújt minden munkaterhelés mellett, minimalizálva az energiafogyasztást és a hőelvezetést.

A számítógép teljesítményét növelheti, ha szüksége van rá. Ehhez futtassa az AMD Ryzen Master alkalmazást, és állítsa be a kívánt órajelet.

A dobozban egy nagy teljesítményű ventilátort talál, háttérvilágítással, amely beállítható.

Hőcsövei a készülék fedeléhez érnek, kiküszöbölve a túlmelegedés lehetőségét. A speciálisan tervezett pengék 39 dB-re csökkentik a zajszintet, és segítenek a szoba csendben tartásában.

Jellemzők:

  • A hőteljesítmény 65W.
  • Magok száma – 8.
  • Órajelsebesség – 3600 MHz.

Előnyök

  • Gazdaságos.
  • Hideg.
  • Teljesítmény.

Hátrányok

  • Átlagos túlhajtási teljesítmény.

AMD Ryzen 7 2700X

Az erőteljes, okta-core AMD Ryzen 7 2700X a legnehezebb feladatokkal is megbirkózik, és könnyedén megoldja azokat a tapasztalt és kezdő tulajdonosok számára egyaránt, a játéktól az irodai vagy grafikai feladatokig.

A dedikált beágyazott technológiák felgyorsítják a teljesítményt. Az eljárások összetettségétől függően a készülék egytől tizenhat szálig terjed, és így minden alkalmazás és különböző program kiváló minőségű és gyors működését biztosítja.

A készülék 14 MB harmadik generációs DDR4 memóriával rendelkezik az optimális sebesség és a nagy hatékonyság fenntartása érdekében többfeladatos üzemmódban.

A hűtő megakadályozza a termék túlmelegedését, és megvédi a meghibásodástól és a meghibásodástól. Az eszköz maximális frekvenciája 4350 MHz, és a szorzó feloldva van.

Kapcsolási funkciók:

  • 12 nm-es gyártástechnológia.
  • A hőleadás 105W.
  • Szálak száma 16.

Előnyök a

  • Nem melegszik fel túlságosan.
  • Termékeny.
  • Jó ár.

Hátrányok

  • Nem a legerősebb magok.

2. lehetőség: Egy átlagos játék PC-konfiguráció 1000 dollár körüli összegben

A fenti minimális felépítésünk könnyen frissíthető, csak a Ryzen 3 2200G processzort kell kicserélnünk egy új Ryzen 5 2600-ra (6 mag, 12 szál), és további komponenseket kell hozzáadnunk. De először is meg kell vásárolnia egy videokártyát.

A konfiguráció a következő:

  1. Ryzen 5 2600 processzor (BOX). Miért nem R5 1600, R7 1700, vagy bármely más, nem fogjuk elmagyarázni, mert ez a cikk túl hosszú. Hozzátéve: A Ryzen 5 3600-as kiadásával jobb, ha azt veszed, ha van rá pénzed és frissíteni tudod a BIOS-t.
  2. Alaplap: MSI B450 Tomahawk. Vagy a fent említett versenytársak listájáról. A normál opciók az MSI B450-A Pro és az ASRock B450 Pro4
  3. Grafikus kártya: az RTX 2060 tökéletesen párosítható a Ryzen 5 2600-zal. Jó használt GTX 1070 vagy 1070Ti 8Gb lehetőségek. Ha ez nagyon drága, akkor mehet egy GTX 1060 6Gb, vagy RX 570 8Gb a következő néhány évben. Hozzáadás: Az RTX 2060 Super és az RTX 2070 Super megjelenésével ezek a Ryzen 5 3600-zal párosítható jó opciók.
  4. Memória: 2 x 8GB 3000-3200 MHz-es memória, például „Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB DDR4 PC4-25600, CL 16T, 3200 MHz”. 16 GB elegendő az összes modern játékhoz, és néhány évig kitart. De bármikor hozzáadhatsz még 16. Ha frissítesz az előző minimális buildre (amely 2 4Gb-os táblát tartalmaz), akkor egyszerűen hozzáadod ezeket a 2 8 táblát is, és máris 24Gb-ot kapsz.

A többi hardver (tápegység stb..) mindegy, a fentiekben leírtak szerint. A Ryzen 5 2600 (BOX) processzor a 3600 (BOX) processzorhoz hasonlóan egy dobozos hűtővel érkezik, ami teljesen elegendő lesz.

Ha egy kicsit túl akarod túlhajtani a processzorodat, vagy csak egy kis csendet szeretnél, akkor egy kicsit jobb hűtőre lesz szükséged, pl. olcsó „DeepCool GammaXX 300” (van 300R háttérvilágítással). Feltétlenül kérdezze meg a kereskedőt, hogy a csomag tartalmaz-e AM4 aljzathoz való foglalatokat. Cooler

Nagyon csendes (csak 21dB zaj), akár 130W-ot is képes elvezetni, és 3 hőcsővel rendelkezik.

A hűtő már rendelkezik hőpasztával, de vásárolhat pótlást is. Az Arctic MX-4-et ajánljuk, de a legolcsóbb KPT-8-at is megveheti, szinte nincs különbség.

Ez a 2018-2019-es játék PC konfiguráció egy AMD processzorral bármilyen játékot kihoz FullHD felbontáson, maximális grafikai beállítások mellett, kényelmes, 60 feletti FPS-sel. Az is könnyű lesz, hogy játsszon az összes játékot, hogy fog megjelenni a következő néhány évben, és még postázni, ha akarod.

Teszt 9 játékban körülbelül ugyanazzal a konfigurációval (Ryzen 5 2600 + GTX 1070Ti + 16Gb RAM) 1080p-ben ultra beállításokkal:

Top 2 legjobb AMD Ryzen 7 processzorok felszereléséhez

Az alábbiakban az AMD Ryzen 7 processzorok legjobb modelljeit találja a telepítéshez.

AMD Ryzen 7 PRO 4750G

A Renoir architektúrán alapuló AMD Ryzen 7 PRO 4750G asztali processzort elsősorban irodai rendszerekhez tervezték.

Nyolc maggal és tizenhat menettel rendelkezik, és 7 nm-es eljárással készül. Maximális frekvenciája 4400 MHz, a szorzó feloldva.

A terméket a gyártó a közepes teljesítményű számítógépek építésére szolgáló CPU-ként pozícionálja, ami lehetővé teszi az irodai és otthoni használatot egyaránt.

Ez az AM4 foglalatú modell kompatibilitást mutat a DDR4 memóriával, amely 3600-4400 MHz-es órajelet támogat.

A legnagyobb támogatott RAM méret 128 GB. A készülék a legmodernebb, 2100 MHz-es órajelű videomaggal is rendelkezik.

Jellemzők:

  • A szorzó 36.
  • Memória típusa – DDR4.
  • Csatornák száma – 2.

Előnyök a

  • Teljesítmény.
  • Video Core.
  • Nem melegszik túlságosan.

Hátrányok

  • Problémák vannak a videó illesztőprogramokkal.

AMD Ryzen 7 3800XT

Az AMD Ryzen 7 3800XT processzor több félvezető lapkán alapul: két 7 nm-es nyolcmagos CCD lapkakészlet a számítási magokkal és egyetlen 12 nm-es IOD lapkakészlet, amely a memóriavezérlőnek és az Infinity Fabric logikának ad otthont.

Az egyszerre két chipkészlet használatának köszönhetően a készülék egy 64 MB-os óriási harmadik szintű gyorsítótárral és 12 feldolgozómaggal rendelkezik, amelyek négy CCX komplexre oszlanak, amelyek mindegyike három további magot és egy 16 megabájtos gyorsítótár szegmenst tartalmaz.

Mindezeket az alkatrészeket egy saját fejlesztésű busz köti össze.

A frekvencia a 3,8 és 4,7 GHz közötti tartományban van, így a processzor 100 MHz-cel tovább gyorsítható. Ugyanakkor az eszköz megtartja a 105 W-os hőcsomagot és a 142 W-os energiafogyasztási korlátot.

Jellemzők

  • Socket: AM4.
  • Folyamattechnológia – 7 nm.
  • Szálak száma – 16.
  • Szorzó: 39.

Előnyök

  • Erőteljes.
  • Erőteljes.

Hátrányok

  • Ár.

Energiafogyasztás

Mielőtt rátérnénk a játéktesztekre, nézzük meg a rendszer energiafogyasztását. A 3700X csak 7W-tal fogyaszt többet, mint a 3600X, pedig kétszer annyi magja van, mint a 3300X-nek.

A 3900X használja a legtöbb energiát. Úgy tűnik, hogy a 3950X-nek kellene a legéhesebbnek lennie, de az AMD a legjobb kristályokat választotta ehhez a processzorhoz. Ez lehetővé teszi, hogy alacsonyabb feszültségen működjön és kevesebb energiát fogyasszon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Dávid

    „Melyik az Ön személyes preferenciája szerint a legjobb AMD Ryzen 7 processzor az év 2021-2022 során, és miért? Mi alapján értékeli a teljesítményt és a funkcionalitást?”

    Válasz
  2. Gergely Hargitai

    Melyik az első helyezett az AMD Ryzen 7 processzorok között a 2021-2022-es rangsorban, és miért jobb választás?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása