...

A legjobb színes lézernyomtatók értékelése 2022-2021: leírások, előnyök és hátrányok, vélemények, árak

A jó nyomtatás kedvelői olyan színes lézernyomtatókat választanak, amelyek nemcsak szöveges dokumentumot, hanem kiváló minőségű képet, fotót is nyomtatnak. A modern eszközök 2022-2021-ben a minőség mellett a mátrix- és tintasugaras nyomtatóknál gyorsabb sokszorosítási sebességet is kínálnak. A különböző modellek minden ízlésnek és költségvetésnek megfelelnek, ami néha megnehezíti a választást. Az otthonába vagy irodájába telepíthető legjobb lézernyomtatók rangsorának célja, hogy segítsen Önnek a vásárlási döntés meghozatalában.

A cikk tartalma

Lézernyomtató kiválasztása

Hogyan működik a lézernyomtató és mik az előnyei?

Nyomtatóra van szüksége a képek vagy szövegek számítógépről papírra történő átviteléhez. A lézernyomtatók képalkotási elve a következő:

  • A lézersugár egy elektromosan töltött képdobra esik, amely eltávolítja a töltést a dob azon területeiről, ahol a nyomtatott képnek meg kell jelennie;
  • A tinta vonzódik ezekhez a területekhez, majd átkerül a lapra;
  • a képet egy kemence rögzíti, amely felmelegíti a papírt.

Mire kell figyelni a lézernyomtató kiválasztásakor

A lézernyomtató helyes kiválasztásához érdemes áttekinteni a nyomtató főbb jellemzőit:

  1. Papírméret.
  2. Termelékenység.
  3. Nyomtatási sebesség.
  4. Felbontás.
  5. Nyomtatási szín.
  6. Interfész típusa.
  7. Extra funkciók.

Papír formátum

A legtöbb lézernyomtatót A4-es méretű papírra tervezték. A felhasználók többsége számára keresletet jelent. Az A3-as papírra nyomtatni képes nyomtatók sokkal drágábbak, és általában diagramok, táblázatok vagy rajzok nyomtatásához szükségesek.

Termelékenység

A nyomtató teljesítménye a nyomtató terhelhetőségén alapul. Egy otthoni vagy kis irodában elegendő lehet havi 3 000-10 000 oldal. Egy közepes méretű irodának elegendő egy olyan eszköz, amely havi 20 000-40 000 oldal nyomtatására képes. A nagyvállalatok irodai dolgozói gyakran használnak olyan nyomtatókat, amelyek havi kapacitása 50 000 lap vagy annál több.

Nyomtatási sebesség

Ez akkor fontos, ha nagy mennyiségben kell nyomtatnia. A 12-20 oldal/perc sebesség sok feladathoz elegendő. A nagyméretű irodai eszközök 50-60 oldal/perc nyomtatási sebességet tudnak produkálni, a maximális nyomtatási sebesség 80 oldal/perc lehet.

A lézernyomtató nyomtatási sebessége szorosan összefügg a színnel és a papírmérettel.

Az automatikus kétoldalas nyomtatással rendelkező modelleket kell előnyben részesíteni. Sokkal gyorsabbak a kétoldalas nyomtatásban, különösen a kézi kétoldalas nyomtatókhoz képest. A papírtálcában lévő oldalak kézi adagoláskor gyakran elmozdulnak, így időveszteséget okoz a megfelelő pozícióba helyezésük.

Felbontás

A készülék felbontása határozza meg a vonalak tisztaságát, és a hüvelykenkénti pontok számában mérhető. A legtöbb lézernyomtató felbontása 600×600 dpi. A sebesség megfelelő szövegek, grafikonok és diagramok fekete-fehér nyomtatásához. Ha azonban szürkeárnyalatos képeket szeretne, akkor 1200×1200 dpi-s nyomtatóra lesz szüksége. Ennek a minősítésnek magasnak kell lennie egy színes lézernyomtatónál, mivel különben a képen színes pontok és pontok jelennek meg közeli vizsgálatnál.

Nyomtatás színe

A fekete-fehér nyomtatókra nagyobb a kereslet, mint a színes nyomtatókra. Ha színes nyomtatót választ, érdemes átgondolnia, hogy valóban szüksége van-e rá. Ne vegye túlárazottan a színes nyomtatót, ha csak alkalmi fotónyomtatáshoz van rá szüksége. Jobb, ha erre a célra stúdióba megyünk. A nyomtató megvásárlása előtt célszerű ellenőrizni a patronok újratöltésének elérhetőségét is, mivel ez a funkció jelentősen csökkenti a nyomtatási költségeket.

Az interfész típusa

A lézernyomtatókat leggyakrabban B-típusú USB-csatlakozóval szerelik fel. Egyes modellek USB hubként is működhetnek, így növelve a rendelkezésre álló bővítőhelyek számát és lehetővé téve a közvetlen nyomtatást USB-stickről. Vannak beépített kártyaolvasóval rendelkező nyomtatók, amelyek lehetővé teszik a fájlok nyomtatását memóriakártyákról.

Az Ethernet modellek lehetővé teszik a nyomtatóhoz való hálózati csatlakozást. Ez a funkció hasznos az irodákban és vállalkozásokban.

A modern lézernyomtatók Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozhatnak az eszközökhöz. Ez ideális otthoni nyomtatók számára. Dokumentumok küldése számítógépről, táblagépről, laptopról vagy okostelefonról Wi-Fi-n keresztül. A piacon népszerűek a kombinált interfésszel és többféle csatlakozási lehetőséggel, például Wi-Fi-vel és USB-vel rendelkező modellek.

További funkciók állnak rendelkezésre

Néhány kereskedelmi nyomtatót faxkészülékkel, szkennerrel vagy telefonnal is felszereltek. Ezeket MFP-knek nevezik.

Léteznek olyan lézeres készülékek is, amelyek rendkívül speciális funkciókkal rendelkeznek, például speciális papírra való nyomtatásra, további laptálcákra stb.. Az opcionális extrák mindegyike növeli a nyomtató árát, ezért fontos, hogy tisztában legyen azzal, miért van szüksége egyikre vagy másikra.

A legjobb tintasugaras nyomtatók

Ez a szegmens nagyon különbözik az előzőtől. Meg kell érteni, hogy a színes nyomtatók gyakori tintafrissítést igényelnek és sok pénzbe kerülnek. Ha nem bánod, akkor érdemes közelebbről is megnézni, csak a 2022-es év legjobb modelljei szerepelnek a listán.

Canon PIXMA TS704

Azok számára, akik színes anyagok nyomtatását szeretnék elkezdeni, egy kedvező árú, nagy funkcionalitással rendelkező készülék megfelelő. Piezoelektromos tintasugaras technológia, kompatibilis a szabványos A4-es papírmérettel. Jó a kiváló minőségű rajongóknak, kis méret és LCD kijelző vezérlőgombokkal. Öt különálló tintatartállyal nyomtat. Az XL patronokkal körülbelül 400 oldalnyi dokumentum nyomtatható ki. 350 lapos tálca kapacitása, lehetővé teszi a folyamatos működést. Duplex nyomtatási funkció bevezetése. USB-n, Ethernet-en és Wi-Fi-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, lehetővé téve a nyomtatást mobileszközökön keresztül is.

Epson L120

A japán Epson cég gondoskodott a nyomtató új kialakításáról hagyományos megjelenéssel. Itt semmi sem felesleges: a 461 x 130 x 215 mm-es, alig több mint két kilogramm súlyú, szabványos fekete műanyag házban. A világ majdnem legkisebb nyomtatójának tartják. A funkcionalitás elég egyszerű, tintasugaras technológiával működik. Négy színes kazetta áll rendelkezésre, amelyek egyszerre akár 45 A4-es lap betöltését is lehetővé teszik. A nyomtatási sebesség percenként kb. 9 monokróm oldalig terjed, míg színes nyomtatás esetén ez a sebesség 5 oldal/percre csökken. Mindkettő maximális felbontása 720 x 720. A jövőbeli tulajdonosok imádni fogják a fényes papírra való nyomtatás lehetőségét.

Brother DCP-T310 TintaBenefit Plus

Ez a készülék három az egyben funkcionalitást kínál. Ez azt jelenti, hogy nemcsak normál dokumentumokat nyomtathat, hanem szkennelhet és másolhat is. A piezoelektromos technológia és a szabadalmaztatott folyamatos tintaellátó rendszer a nyomtatót működésbe hozza. A nyomtatófej tisztításának köszönhetően megakadályozza a tinta kiszáradását. Az ár közepes, a vásárlók megjegyzik, hogy nagy előnye van más modellekkel szemben, különösen nagyra értékelik, ha nem akarja zavarni a patronok állandó újratöltését.

Epson L805

Nyertes színes nyomtató neves cégtől. A prémium szegmensre vonatkozik. Funkciók Wi-Fi nyomtatás. Támogatja az Android és iOS mobil operációs rendszereket. Beépített folyamatos tintaellátó rendszerrel rendelkezik. Könnyű újratöltés és gyors sebesség, akár 40 színes oldal percenként. A nyomtatási felbontás 5760×1440-ig terjed. Mindössze 12 másodperc, és a nyomtató máris elégedett a színes fotóval. Ha letölti az Epson Print szoftvert, nyomtathat kiterjesztett fájlokat .pdf, .jpeg. Egy utántöltő 1800 fotóhoz elegendő.

2022 legjobb lézernyomtatói

Lézernyomtatók otthoni használatra

Canon i-SENSYS LBP112 Brother HL-L5200DW HP LaserJet Pro M15w Brother HL-1223WR Brother HL-L2340DWR Brother HL-L2340DWR

Lézernyomtatók az irodában

HP LaserJet P4014 Brother HL-L6300DW Ricoh P C301W Canon imageRUNNER 1435P Canon i-SENSYS LBP352x Canon i-SENSYS LBP352x

Színes lézernyomtatók

Ricoh p c301w KYOCERA ECOSYS P5021cdn HP Color LaserJet Pro M454dw Canon i-SENSYS LBP712Cx Xerox VersaLink C400DN Xerox VersaLink C400DN

Lézeres otthoni nyomtatók

Canon i-SENSYS LBP112

10 650

Asztali modell fekete és fehér patronnal, otthoni vagy kis irodai használatra alkalmas. A felmelegedés legfeljebb 15 másodpercig tart. A papírtálca 150 lap befogadására alkalmas. 60-163 g/m² súlyú lapok kezelésére alkalmas.

A nyomtató fóliákra, címkékre, fényes és matt papírra, kártyákra, borítékokra nyomtat. 12 000 oldalra tervezett képdob. Patron élettartama 1600 oldal.

128 MB processzormemóriával felszerelve. USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez. 900W energiafogyasztás működés közben, 2,7W készenléti üzemmódban. Zajszint 47dB. A nyomtató súlya 6 kg.

Jellemzők:

  • Lapok száma havonta 10,000;
  • A4-es méret;
  • 600×600 dpi felbontás;
  • 22 ppm sebesség
  • Első nyomtatási idő 6,5 másodperc.

megfizethető ár

Melyik nyomtatót érdemes választani

A fő szempont, amely alapján ki kell választania az otthoni nyomtatót, az alkalmazás. Ha tanulmányaihoz van szüksége, és gyakran kell jelentéseket, esszéket és más szövegszerkesztési dokumentumokat nyomtatnia, érdemes lézernyomtatót választania. Ha Ön lelkes fotós, és szeretné megőrizni képeit emlékként, akkor a tintasugaras technológiát használó készülékeket kell választania.
Ha már meghatározta, hogy mit szeretne a nyomtatójától, érdemes megfontolni más lehetőségeket is. Fontos tényezők a készülék mérete és súlya, a nyomtatási minőség és sebesség, a tintafogyasztás mértéke, a nyomtató és a hozzá szükséges fogyóeszközök ára.

12 legjobb 43 hüvelykes TV – Értékelés 2022
15 legjobb színes nyomtató
16 legjobb TV – Értékelés 2022
A 12 legjobb 32 hüvelykes TV – Értékelés 2022
A 12 legjobb 40 hüvelykes TV – Értékelés 2022
Top 10 TV 50 hüvelyk – Értékelés 2022
15 legjobb lézernyomtató
15 legjobb 55 hüvelykes TV – Értékelés 2022
15 legjobb laptopok tanulásra
15 legjobb játék notebook
15 legjobb tintasugaras nyomtató

Canon i-SENSYS LBP112

Megbízhatóság,
alacsony súly;

építési minőség;

nem eredeti kazetták telepíthetők;

elfogadható ár.

Demo patron alacsony tonerhozammal mellékelve.

Brother HL-L5200DW

19 560

Otthoni vagy kis irodai használatra alkalmas nyomtató fekete és fehér patronokkal. Teljesen automatikus kétoldalas nyomtatás. 300 lapos papírtálcával és 50 lapos kézi adagolóval rendelkezik.

Képes fényes és matt papírra, címkékre, fóliára, kártyalapra és borítékokra nyomtatni. A képdob kapacitása 50 000 oldal, a toner élettartama pedig 3 000 oldal. A processzor 256 MB memóriával rendelkezik. Wi-Fi, Ethernet (RJ-45) és USB kapcsolaton keresztül csatlakoztatható.

A nyomtató tájékoztató LCD-panellel rendelkezik, és 640 W-ot fogyaszt. Zajszint üzemmódban 52dB. Súly 10,7 kg.

Jellemzők:

  • Lapok száma havonta 12,000;
  • A4 formátum;
  • 1200×1200 dpi felbontás;
  • 40 ppm sebesség;
  • Első nyomtatási idő 7,2 másodperc.

Kétoldalas nyomtatás

6-7-8-9-9-10 helyszínek

Befejeztük a top 5 legjobb ár-érték arányú nyomtatót. A többi modellt az alábbi táblázatban találja az árral és a patron élettartamával (amely újratölthető):

Helyszín Modell Költségek Kazetta kapacitás
6 Xerox Phaser 4600DN $390 13000 oldal
7 Kyocera FS-1370DN $280 7200 oldal
8 Kyocera FS-2100DN $445 12500 oldal
9 Kyocera FS-4100DN $464 15500 oldal
10 Brother HL-6180DW $430 8000 oldal

Ne feledje: Csak olyan költséghatékony nyomtatókat mutattunk be, amelyekről az ügyfelek pozitívan nyilatkoztak. Ez azt jelenti, hogy ez a minősítés szubjektív. Könnyen kihagyhattunk volna néhány gazdaságosabb modellt, de a róluk szóló vélemények hiánya miatt nem használtuk őket ebben a rangsorban.

Kérjük, értékelje a cikket:

Csatlakozz a Telegramhoz

Brother HL-L5200DW

kétoldalas nyomtatás;
megbízhatóság;

könnyű beállítás;

magas minőség;

csendes működés;

több csatlakozási interfész.

sok helyet foglal el.

HP LaserJet Pro M15w

8 400

Megfizethető lézernyomtató otthoni használatra fekete-fehér patronnal fehér házban. Papíradagoló 150 lapos kapacitással. A nyomtató képes borítékokra, fényes és matt papírra, címkékre, borítékokra nyomtatni.

A papír súlyának 65-120 g/m² között kell lennie. A képdob élettartama 1,000 oldal. A nyomtató 16 MB processzorral rendelkezik. Wi-Fi-n és USB-n keresztül csatlakoztatható eszközökhöz. Működési zajszint legfeljebb 51 dB. Energiafogyasztás működés közben 210W, nyugalmi állapotban 2,2W. A készülék súlya 3,8 kg.

Jellemzők:

  • 8,000 lap/hó
  • A4-es méret;
  • 600×600 dpi felbontás
  • 18 oldal/perc sebesség;
  • Első nyomtatási idő 8,4 másodperc.

Alacsony súly

Brother HL-1223WR

Könnyűsúlyú
könnyen használható;

Különböző kazetták telepíthetők;

robusztus;

Egyszerű és gyors Wi-Fi kapcsolat.

Nincs duplex nyomtatás.

Brother HL-L2340DWR

11 500

Otthoni és kis irodai használatra alkalmas nyomtató fekete és fehér patronokkal. Automatikus kétoldalas nyomtatással van felszerelve. Bemelegítési idő 9s. Az adagolótálca 250 lapos kapacitással, 100 lapos papírkimenettel rendelkezik. Kézi adagolás 1 lapos kapacitással.

Képes kártyára, fóliára, címkékre, fényes és matt papírra, borítékokra nyomtatni. A képdob kapacitása 12 000 lap, a nyomtatópatroné pedig 1200 lap. Processzormemória 32 MB. Wi-Fi-n és USB-n keresztül csatlakozik az eszközökhöz. Az LCD kijelzőn megjelenő információk.

Működési energiafogyasztás 455W, készenléti energia 58W. A zajszint üzemi állapotban elérheti a 49 dB-t. GDI nyomtatási nyelv. Súly 7 kg.

Jellemzők:

  • Oldalak száma havonta 12,000;
  • A4-es méret;
  • 2400×600 dpi felbontás
  • Sebesség 26 oldal/perc;
  • Első nyomtatási idő 8,5 másodperc.

Duplex nyomtatás elérhető

Brother HL-L2340DWR

Duplex nyomtatás elérhető;
külső nézet;

mellékelt tálca;

építési minőség;

Gyorsan nyomtat.

nincs USB kábel mellékelve.

Lézernyomtatók az irodában

HP LaserJet P4014

8 500

Asztali nyomtató fekete-fehér nyomtatással, amely alkalmas nagy irodák számára. 100 lapos papírtálcával rendelkezik. A nyomtató 60-200 g/m²-es papírhoz alkalmas.

Kártyák, címkék, fóliák, fényes papír, borítékok, matt papír nyomtatásához. Processzormemória: 96MB. USB interfészen keresztül csatlakoztatható.

A működtetés egy LCD információs panelen keresztül történik. Az energiafogyasztás 800 W üzemmódban és 17 W készenléti üzemmódban. Akár 58dB zajszint. A műszer súlya 26,5 kg.

Jellemzők:

  • 175,000 lap/hó
  • A4-es méret;
  • 1200×1200 dpi felbontás;
  • Sebesség 43 ppm
  • Első nyomtatási idő 8,5 másodperc.

Nagy teljesítmény

HP LaserJet P4014

megbízható,
magas termelékenység;

informatív kijelző;

egyszerű működés.

teljesítmény;

zajos működés közben.

Brother HL-L6300DW

36 900

Középméretű irodák számára alkalmas fekete-fehér nyomtatással rendelkező modell. A készülék 570 lapos papíradagoló tálcával van felszerelve. A kézi adagolótálca kapacitása 50 lap.

60-200 g/m² papírra alkalmas nyomtató. Fényes és matt lapokra, címkékre, fóliákra, borítékokra nyomtatható. A fotódob nagy, 50 000 oldalas hozamot biztosít, a toner hozama pedig 3000 oldal.

A processzor memóriája 256 MB. A nyomtató Wi-Fi, Ethernet (RJ-45), USB vagy NFC segítségével csatlakoztatható az eszközökhöz. A kezelőpanel 1,77 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkezik.

Az energiafogyasztás 740 W üzemmódban és 32 W készenléti üzemmódban. Akár 54dB zajszint. A nyomtató súlya 13,2 kg.

Jellemzők:

  • A havi lapok száma 15 000;
  • A4-es méret;
  • 1200×1200 dpi felbontás;
  • Sebesség 46 oldal/perc;
  • Első nyomtatási idő 7,5 másodperc.

Hosszú képdob élettartam

Kiválasztási útmutató

A nyomtató kiválasztásának a felhasználó igényei alapján kell történnie. A következő alapvető jellemzőket érdemes figyelembe venni:

  • Maximális papírtömeg-kapacitás. 80 g/m² elegendő otthoni használatra. Irodai környezetben előfordulhat, hogy nehezebb papírra kell nyomtatni;
  • Sebesség. Otthoni használatra nem nagy dolog, de irodai használatra igen;
  • Hosszabbítás. Ha fényképeket tervez nyomtatni, jobb, ha 1200 dpi-s modelleket választ;
  • Kazetta kapacitás. Azt tükrözi, hogy hány papírátfutást végezhet el a papír cseréje vagy újratöltése előtt.

Az alapvető műszaki adatokon kívül kérjük, ellenőrizze az opcionális extrákat is. Ilyen funkciók például a kijelző, a cserélhető adathordozókról vagy memóriakártyákról történő nyomtatás képessége. A vezeték nélküli kapcsolat is praktikus. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni vásárlás előtt. Csak így lehet biztos abban, hogy a választott nyomtató nem okoz csalódást a felhasználónak.

Brother HL-L6300DW

megbízhatóság;
Hosszú élettartamú képdob;

Rengeteg csatlakozási lehetőség;

kompatibilis a tintapatronokkal

magas ár.

Ricoh P C301W

25 200

Színes duplex nyomtató közepes irodai környezetbe. Kb. 20 másodperc bemelegedési idő. 250 lapos papíradagoló tálcával felszerelve. Csak 1 lap helyezhető a kézi adagolótálcába.

A 60-163 g/m²-es papírtömegek alkalmasak a nyomtatásra. Fényes és matt papírra, kártyákra, fóliákra, címkékre és borítékokra nyomtathat. A készülék 4 patronnal van felszerelve. A színes kazetta 6300 oldalig, a fekete-fehér kazetta 6900 oldalig tart.

Processzormemória 256MB. Wi-Fi, Ethernet (RJ-45), USB és NFC kapcsolaton keresztül csatlakoztatható. Működés közben a nyomtató zaja elérheti a 68,5 dB-t. Súlya 25 kg.

Jellemzők:

  • 65 000 lap havonta;
  • A4-es méret;
  • 2400×600 dpi felbontás;
  • 25 ppm fekete-fehér, 25 ppm színes. 25ppm;
  • Első nyomtatási idő 9,5 másodperc.

Gyorsan nyomtat

Brother INKvestment MFC-J995DW – a tinta megtakarítása érdekében

Brother INKvestment MFC-J995DW gazdaságos nyomtató

Amit szeretünk benne:

  • Nagyon alacsony oldalankénti költség
  • Gyorsan nyomtat szöveget és grafikát

  • Gyors szkennelési és másolási sebesség

Ami csalódást okozott számunkra:

  • A speciális anyagtálca egy lapra korlátozódik
  • Átlagos színes/fényképes szkennelések
  • Nem készít kétoldalas másolatokat/szkennel az ADF-en keresztül

A nyomtató ára sokkal több, mint a vételár: a tinta költségei elnyelhetik a kedvező árú tintasugaras készüléktől várt megtakarítást. Ha a legolcsóbb tintával rendelkező nyomtatóra van szüksége, akkor a Brother INKvestment MFC-J995DW-t ajánljuk. A nyomtató extra nagyméretű tintapatronokkal van felszerelve, és több évre elegendő tintát tartalmaz egy dobozban, ami együttesen a legalacsonyabb oldalankénti tintaköltséget eredményezi.

Ezen kívül a Brother MFC-J995DW megbízható nyomtatást, szkennelést és másolást kínál. A nyomtatási sebesség az átlagosnál gyorsabb, a duplex nyomtatás pedig az általunk látott leggyorsabbak közé tartozik. És mindezt kiváló minőségű nyomatok készítésével minden fronton.

Ricoh P C301W

Gyorsan nyomtat;
egyszerű beállítás;

A nyomtatás kétoldalas;

különböző csatlakozási lehetőségek;

megbízhatóság.

Nehéz;

Színminőség.

Canon imageRUNNER 1435P

39 500

A fekete-fehér nyomtató alkalmas otthoni vagy kis irodai használatra. Automatikus kétoldalas nyomtatással felszerelve. A készülék 20 másodperces bekapcsolás után felmelegszik. Az adagolótálca kapacitása 600 lap; a kimeneti tálca kapacitása 100 lap. 100 lap kézi adagolási kapacitás.

60-128 g/m² papírhoz alkalmas. Ezek lehetnek borítékok, címkék, kártyák és fóliák. A képdob 35 000 oldalig, a patron pedig 17 600 oldalig tart. 512 MB processzormemória.

A modell képes csatlakozni eszközökhöz Ethernet interfész (RJ-45), USB. Könnyen olvasható kijelző. 1500W-os energiafogyasztással és 55,2dB zajjal üzemel. Súlya 20,5 kg.

Jellemzők:

  • Havi teljesítmény 65 000 lap;
  • A4-es méret;
  • 600×600 dpi felbontás
  • 35 oldal/perc sebesség;
  • Első nyomtatási idő 7,8 másodperc.

Nyomtatási sebesség

Epson WorkForce WF-2760 – olcsó nyomtató

Amit szeretünk:

  • Gyors nyomtatási és másolási sebesség
  • Minőségi fotónyomtatás

  • Tartalmazza az automatikus dokumentumadagolót
  • Duplex nyomtatás

Ami csalódást okozott nekünk:

  • Átlagon felüli színes tintaköltség
  • Nincs külön tálca a fotópapír számára
  • Az ADF lassítja a nyomtatást

Az Epson Workforce WF-2760-nál olcsóbb nyomtatókat is találhat, de ebben az árkategóriában kevés olyan nyomtató van, amely automatikus dokumentumadagolóval és kétoldalas nyomtatásra alkalmas duplexerrel is rendelkezik. Ami még fontosabb, hogy az alacsony árért nem kell feláldoznia a sebességet vagy a minőséget.

Gyors nyomtatás és gyors másolás az Epson multifunkciós készülékkel, amely kiváló minőségű szöveget és vegyes grafikát biztosít. Remekül mutat a nyomtatásokon, legyen szó dokumentumokról vagy fényes fotókról.

Kedvezően nyomtat fekete tintával, így a WF-2760 nagyszerű választás, ha elsősorban fekete-fehér dokumentumokra van szüksége. Epson WF-2760 kb. 6-7 ezer forintos áron.A nyomtató a legjobb olcsó nyomtató az általunk vizsgált tintasugaras nyomtatók közül.

Canon imageRUNNER 1435P

megbízhatóság;
nyomtatási sebesség;

Számos csatlakozási lehetőség;

Hosszabb patron élettartam.

Sok energiát fogyaszt;

Tömör.

Canon i-SENSYS LBP352x

68 300

Automatikus fekete-fehér kétoldalas nyomtatás nagy irodai környezetekben. 29 másodpercig tart a bemelegedés a bekapcsolás után. Akár 600 oldal nyomtatási kapacitás.

A nyomtató 60-199 g/m² papírhoz alkalmas. Fényes és matt felületre, címkékre, borítékokra nyomtatható. 11 000 oldal tárolására alkalmas. 1024 MB processzormemória. A nyomtató Ethernet (RJ-45) és USB csatlakozóval csatlakoztatható.

Működés közben a teljesítményfelvétel 1650W, zajszint 71dB. A készülék súlya 26,2 kg.

Jellemzők:

  • 280 000 oldal havonta;
  • A4-es méret;
  • 1200×1200 dpi felbontás
  • 62 oldal/perc sebesség;
  • Első nyomtatási idő 7s

Nyomtatási sebesség

Canon i-SENSYS LBP352x

megbízhatóság;
nyomtatási sebesség;

magas termelékenység;

Duplex nyomtatás elérhető;

egyszerű beállítás.

Sokáig tart a felmelegedés;

zajos.

Színes lézernyomtatók

Ricoh p c301w

23 200

Színes nyomtató a közepes irodák számára. Kétoldalas nyomtatás. A modell 4 patronnal van felszerelve. 20 másodperces bemelegítési idő. Alapfelszereltségként 251 lapos papírkapacitás; a kimeneti tálca 150 lapos kapacitással rendelkezik.

A modell képes kártyákra, fóliákra, címkékre, fényes és matt papírra nyomtatni. A színes patron 6300 oldalig, a fekete-fehér 6900 oldalig tart.

256 MB processzormemória-kapacitás. A számítógép Ethernet (RJ-45), USB, Wi-Fi és NFC csatlakozási lehetőséggel van felszerelve. A kezelőpanel LCD kijelzővel rendelkezik. Az üzemi zajszint 68,5 dB, a nyomtató súlya 25 kg.

Jellemzők:

  • Havi lapok száma 65 000;
  • A4-es méret;
  • 2400×600 dpi felbontás
  • 25 ppm fekete-fehér, 25 ppm színes;
  • Első nyomtatási idő 9,5 másodperc.

Duplex nyomtatás

A legjobb lézeres multifunkciós készülékek az irodában

Gyakran a munka nem csak a nyomtatásra korlátozódik. Egyes dokumentumokat elektronikus formába kell konvertálni vagy „sokszorosítani”. Nem kell a munkaterületet mutogatni és kattintgatni a szerkentyűkkel; egy multifunkciós funkciónak több értelme van. 12 modellt fogadtak el az összehasonlításra, és közülük 3-at emeltünk ki a legjobbnak.

Xerox B1025DN

Az MFP lézernyomtató csak fekete-fehér nyomtatást támogat. De jól kezeli. 25 oldal/perc A4-es és 13 oldal/perc A3-as nyomtatás esetén. A kétoldalas nyomtatás szükség esetén gyorsabb teljesítményt biztosít. A beolvasás gyors, és a kimeneti fájl közvetlenül elküldhető e-mailben a címzettnek. Másoláskor 25 és 400% közötti zoom funkció áll rendelkezésre.

Előnyök

  • Hosszú, 13700 oldalas nyomtatási élettartam;
  • A processzor frekvenciája 1000 MHz;
  • Van AirPrint támogatás;
  • Könnyű hozzáférés a belső alkatrészekhez;
  • Felhasználóbarát kezelőpanel;

Hátrányok

  • Viszonylag alacsony, legfeljebb 163 g/m2 papírtömeghatár.

A vélemények pozitív megjegyzéseket tartalmaznak a szoftverről. Például az olyan apróságokat, mint 2 dokumentum beolvasása és esztétikus elhelyezése egyetlen papírlapon, a gyártók gyakran figyelmen kívül hagyják.

Samsung ProXpress M4070FR

Ez a modell faxkészülékkel egészíti ki a másoló, szkenner és másológép standard MFP funkciókat, amelyek akár 500 oldal tárolására és 33,6 Kbps sebességű átvitelére is képesek. Más összetevők nem maradnak le. A nyomtató és a fénymásoló gyorsan kezeli a feladatokat – 40 oldal/perces sebességgel. Szkenneléskor a szám 24-re csökken. Az elektronikus felbontás 4800×4800 dpi-re növelhető, ha szükséges.

Előnyök

  • Alacsony költségű pótalkatrészek;
  • Takarékos tintafelhasználás;
  • Nagyvonalú kezdőcsomag;
  • Automatikus kétoldalas beolvasás.

Hátrányok

  • Az elakadásjelzők gyorsan meghibásodnak.

A szoftverkomponens a HP-ét követi, így az adatok frissítésekor vagy az illesztőprogramok letöltésekor nem kell attól tartania, hogy egy „nem natív” webhelyre kell váltania.

Konica Minolta bizhub C227

Kategóriájában az egyetlen színes nyomtatással rendelkező multifunkciós készülék. Nagy mérete 585x735x660mm és 72kg-os súlya miatt a padlóra kell telepíteni. Ezért előre meg kell fontolni, hogy hová kell telepíteni. A készülékbe integrált 250 Gb-os merevlemez. Nem meglepő, hogy a szkenner egyszerre 45 oldalas sebességgel képes mindkét A3-as oldalra nyomtatni. Bármelyik funkció tetszőlegesen beállítható, a méretaránytól és a felbontástól kezdve a kontraszton át a színvisszaadásig.

Előnyök

  • Olcsó fogyóeszközök;
  • Minőségi vezetők;
  • Gyors reakcióidő az adott feladatra;
  • A másolat gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az eredetitől.

Hátrányok

  • Minimális felszereltség, még felső fedél nélkül is;
  • Csak angol nyelvű interfész.

A berendezés teljes beindításához a szervizközpontból mester hívására van szükség. Mivel e nélkül nehéz megérteni a beállításokat, azok rosifikációját és a számítógéppel való kompatibilitást.

Ricoh p c301w

kétoldalas nyomtatás;
különböző csatlakozási interfészek;

Nyomtatási minőség;

Könnyen használható.

nehéz.

KYOCERA ECOSYS P5021cdn

27 000

A beépített faxkészülékkel ellátott duplex színes nyomtató kis irodák számára alkalmas. A felhasznált patronok száma 4. 32 s bemelegítési idő. A papírtálcák kapacitása: A szabványos adagolási kapacitás 300 lap; a szabványos kimeneti kapacitás 150 lap. Kézi adagolás 50 lapos kapacitás.

Válasszon 60-220 g/m² sűrűségű papírt a nyomtatáshoz. Fóliákra, kártyákra, címkékre, borítékokra, fényes és matt papírokra nyomtat.

Mind a színes, mind a fekete-fehér patronok 1200 oldalra vannak méretezve. 512 MB processzormemória. A nyomtató Ethernet (RJ-45), USB, USB.

SD memóriakártyák támogatása. LCD kijelző információ. 345W energiafogyasztás, az üzemi zaj eléri a 45,4dB-t. A modell súlya 21 kg.

Jellemzők:

  • Havi lapok száma 30 000;
  • A4 formátum;
  • 1200×1200 dpi felbontás;
  • 21 oldal/perc fekete-fehér, 21 oldal/perc színes;
  • Első nyomtatási idő 11 mp.

Több csatlakozási interfész

Mire kell figyelni a nyomtató kiválasztásakor

Ez a két csoport olyan nagy, hogy nem tanácsos kizárólag ezen az alapon választani otthoni vagy irodai nyomtatót. Az irodai berendezések gyártói mindkét típusból több tucat modellt gyártanak, amelyek nemcsak a nyomtatási minőségben, hanem számos más paraméterben is különböznek. Ezek a paraméterek a következők:

1 Nyomtatási sebesség. A nyomtatási sebesség azt jelenti, hogy a nyomtató milyen gyorsan nyomtat ki egy-egy oldalt. Ez különösen igaz a tintasugaras nyomtatókra. Nagy mennyiségű nyomtatandó kép esetén meglehetősen sokáig várhat arra, hogy az összes lap kijöjjön a nyomtatóból.

2 Felbontás és színek száma. A nyomtatási technológiától függetlenül minden nyomtatót színes és fekete-fehér nyomtatókra lehet kategorizálni. Ha a nyomtatót szövegnyomtatásra vásárolja, és nincs szüksége színes képekre, olcsóbb, csak fekete tonert használó modell is kapható. A színes tintasugaras nyomtatók tintapatronjai három alapszínben tartalmaznak tintát: sárga, kék és piros. A készülék a kívánt színtartományba tartozó képet állít elő különböző arányok alkalmazásával.

3 A patron élettartama. a hozam általában a nyomtató által a kazetta cseréje nélkül kinyomtatható nyomtatott oldalak számát jelenti. A különböző modellek átlagos értéke 1000 és 3000 oldal között mozog.

4 Hálózati nyomtatás elérhető. A nyomtató hálózati eszközként való használata, amelyre több számítógépről képeket és szövegeket lehet küldeni, a leggyakoribb az irodákban és a vállalatoknál. Ha azonban otthonában vezeték nélküli otthoni hálózati funkcióval rendelkező nyomtatót telepít, több PC-ről és mobileszközről is küldhet képeket nyomtatásra.

5 Méretek és súly. A nyomtató beszerzésének tervezésekor figyelembe kell vennie, hogy hol lesz elhelyezve és hová telepíthető. Nem szabad kiemelkednie a szoba belsejéből, és kényelmesen kell elhelyezni. A polcnak képesnek kell lennie a készülék súlyának elviselésére is. A fogyasztó számára fontos az építési minőség, a megbízhatóság, a környezetbarátság és természetesen a nyomtató ára.

Vissza a menühöz ↑

KYOCERA ECOSYS P5021cdn

különböző csatlakozási interfészek;
Könnyen újratölthető patronok;

nyomtatási minőség;

Kétoldalas nyomtatás.

menü nem felhasználóbarát;

Tömör.

HP Color LaserJet Pro M454dw színes lézerJet Pro M454dw

26 300

Színes nyomtató közepes méretű irodák számára. Kétoldalas automatikus nyomtatással van felszerelve. A kézi papírtálca kapacitása 50 lap. Papírkapacitás 300 lapos normál adagoláshoz, 150 lapos kimenethez.

A nyomtató 60-200 g/m²-es papírhoz alkalmas. Nyomtatható: kártyákra, fóliákra, címkékre, borítékokra. Patron erőforrás: színes – 2100 oldal, fekete-fehér – 2400 oldal. 4 patron befogadására alkalmas.

512 MB processzormemória. A nyomtatóhoz Ethernet (RJ-45), USB, Bluetooth, Wi-Fi. Jellemzők 2,7 hüvelykes színes LCD kijelző. A nyomtató üzemi energiafogyasztása 550 watt, zajszintje 48 dB vagy kevesebb. Súlya 18,9 kg.

Jellemzők:

  • Lapok száma havonta 50 000;
  • A4-es méret;
  • felbontás 600×600 dpi
  • 27 ppm;
  • Első nyomtatási idő 9,7-11 másodperc.

Csendes működés

HP Color LaserJet Pro M454dw színes lézerJet Pro M454dw

számos típusú csatlakozási interfész;
Csendes működés;

Könnyen beállítható;

gyorsan nyomtat

informatív színes kijelző.

Vezető hibája.

Canon i-SENSYS LBP712Cx

40 500

Színes nyomtató közepes méretű irodákhoz automatikus kétoldalas nyomtatással. Bemelegedési idő a 31 másodperces üresjárati idő után. Szabványos adagoló kapacitása 650 lap, kimeneti kapacitás 200 lap. 100 lapos kézi papíradagoló kapacitás.

Fényes és matt papírra, címkékre, borítékokra, kártyákra való nyomtatásra alkalmas nyomtató. A színes toner teljesítménye 5400 oldal, míg a fekete-fehér toneré 6300 oldal.

4 beépített patron. A processzor memóriája 1024 MB. Ethernet (RJ-45), USB csatlakoztatható. Működés közben a nyomtató 1430 W-ot fogyaszt, a zajszint 51 dB-en belül van. A súlya 29 kg.

Jellemzők:

  • Lapok száma havonta 80 000;
  • A4-es méret;
  • 600×600 dpi felbontás;
  • 38 ppm;
  • Első nyomtatási idő 5-6 másodperc.

Számos típusú csatlakozási interfész

Canon i-SENSYS LBP712Cx

Számos típusú csatlakozási interfész;
Csendes működés;

gyorsan nyomtat;

Alkalmas fényképek nyomtatására;

Kompatibilis különböző patronokkal.

Nagy súly.

41 300

Színes nyomtató közepes irodák számára automatikus kétoldalas nyomtatással. 60 másodpercig tart a felmelegedés. Az adagolótálca kapacitása 700-1250 lap, kimeneti kapacitása 250 lap. 150 lap kézi adagolási kapacitás.

A nyomtató 60-220 g/m²-es papírra alkalmas. Kártyákra, címkékre, borítékokra és matt papírra nyomtathat. Mind a négy patron 2500 oldalt biztosít. Fotókönyv élet 60,000 oldal.

A processzor memóriakapacitása 2048MB. Ethernet (RJ-45) és USB csatlakozási lehetőség. Minden beállítás és állapotinformáció elérhető az 5 hüvelykes színes LCD kijelzőn.

Működés közben teljesítményfelvétel 76 W, zajszint 52,3 dB. Súlya 26 kg.

Jellemzők:

  • A havi lapok száma 80 000;
  • A4-es méret;
  • 600×600 dpi felbontás;
  • 35 oldal/perc sebesség;
  • Első nyomtatási idő 12-13 másodperc.

Alacsony nyomtatási költség

Az Epson Expression XP-640 a legjobb választás fotónyomtatáshoz

Ami tetszett:

  • Nagy sebességű nyomtatás, beleértve a kétoldalas nyomtatást is
  • Gyors, nagy felbontású másolás és szkennelés

  • Alacsony átlagos tintafogyasztás
  • Robusztus érintőképernyő

Amiben csalódtunk:

  • A szövegnyomatok nem tökéletesek
  • Lassú fekete-fehér szkennelés PDF
  • Nem lenyűgöző szkennelési minőség

Komoly benyomást tettek ránk az Epson Expression XP-640 által készített képek. Függetlenül attól, hogy sima vagy fényes fotópapírt használtunk, ez a tintasugaras nyomtató kiváló fotó- és grafikai nyomatokat készített – csak azt kívánjuk, bárcsak az XP-640 jobban működne a szöveges dokumentumok esetében. A fotósok különösen szeretni fogják az XP-640 meleg bőrtónusait és a szemet gyönyörködtető, gazdag színvilágú nyomatokat. Az Epson nyomtató nem csak jó, hanem az általunk vizsgált legjobb fotónyomtató.

Az Epson multifunkciós nyomtató akár kétszer olyan gyorsan nyomtatja a fényképeket, mint egy átlagos tintasugaras nyomtató, és az alacsony oldalankénti költség teszi az XP-640-et vonzó vételnek.

A szövegnyomatok nem élesek, de olvashatóak, és a legigényesebb felhasználók kivételével minden felhasználónak megfelelnek. Az XP-640 fényképnyomtatásban nyújtott sebessége kiterjed a dokumentumnyomtatásra, valamint a szkennelésre és másolásra is. Ha gyors nyomtatót keres, amely jól kezeli a fényképeket, akkor az Epson Expression XP-640-et ajánljuk.

GYIK

Melyik nyomtatót válassza otthonra: lézer vagy tintasugaras nyomtató??

A kérdésre adott válasz a nyomtató rendeltetésétől függ. Ha csak szöveges nyomtatásra van szüksége, akkor egy olcsó, fekete-fehér nyomtatással rendelkező lézernyomtató jobb választás lehet otthoni használatra. Bár drágább, mint tintasugaras társa, a gazdaságos toner és az olcsó fogyóeszközök révén később megtérül.

Fényképek és képek rendszeres nyomtatásához a legjobb, ha színes tintasugaras nyomtatót vásárol. Természetesebb és élesebb képeket készít, mint a színes lézer modellek.

Melyik lézernyomtató a megfelelő az otthoni és melyik az irodai használatra??

A nyomtató célja a teljesítményétől függ. Otthoni használatra egy olcsó fekete-fehér lézernyomtató, amelynek havi teljesítménye 3 000-10 000 oldal, elegendő. Irodai használatra, a munkaterheléstől függően, havi 20 000 oldal kapacitású készüléket kell választania.

LED nyomtatók – egy lépéssel előrébb

Érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi években a lézernyomtatók piacának egyre nagyobb részét foglalják el a más technológián alapuló eszközök – LED. A LED- és a lézernyomtatók közötti alapvető különbségek a következők.

  • Az ilyen készülékek nyomtatófejei nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így megbízhatóbbak és kevésbé zajosak.
  • A fénysugarak itt egy nagyságrenddel rövidebbek, mint a lézernyomtatóknál, és nem elektrifikálják a levegőt ózonemisszióval.
  • A LED nyomtatók sokkal kompaktabbak, különösen a színes modellek.

Végül pedig az információbiztonsági kérdések néha döntőek lehetnek. A megfelelő technológiával nem kell sok ahhoz, hogy a lézernyomtató által kinyomtatott dokumentum „képét” rekonstruáljuk a jellegzetes rádiósugárzásból. A LED-es eszközök esetében ez a megközelítés alapvetően lehetetlen.

Ebben a cikkben kifejezetten a nyomtatókkal foglalkozunk – már írtunk a legjobb lézeres multifunkciós készülékekről – olyan eszközökről, amelyek nemcsak nyomtatni, hanem másolni és faxolni is tudnak.

Sok lehetőség van, maradt, hogy kiválassza, hogy milyen lézer- és LED-nyomtatókat tartanak az orosz piacon a legjobbnak 2022 elején?

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Roland Török

    Melyik színes lézernyomtatót ajánlanád a legjobbnak 2022-re, figyelembe véve az értékeléseket, előnyöket és hátrányokat, valamint az árakat? Szeretném megtudni, hogy melyik modell garantálja a legjobb minőséget és megbízhatóságot a nyomtatási igényeimnek megfelelően. Köszönöm!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása