...

Top 15 legjobb AT gumiabroncs SUV-okhoz: 2021-2022-es rangsor és milyen gumit válasszon a sárban való használathoz

Top 15 legjobb AT gumiabroncs SUV-okhoz 2021-2022

Helyszín Név Ár
A 10 legjobb AT abroncs terepjárókhoz 2021-2022-ben ár/minőség szerint
1 Toyo Open Country A/T plus Tudja meg az árat
2 GOODYEAR Wrangler terepjáró kaland Kevlarral Ellenőrizze az árat
3 BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 Tudja meg az árat
4 MAXXIS Bravo AT-771 Tudja meg az árat
5 GOODYEAR Wrangler HP minden időjárási körülmények között Kérdezzen Kérjen árat
6 Hankook gumiabroncs DynaPro ATM RF10 Megtudhatja az árát
7 Viatti Bosco A/T 215/65 R16 98H További információ az árról
8 Általános Tire Grabber AT3 Lásd az árakat
9 Bridgestone Dueler A/T 001 További információ
10 Continental ContiCrossContact AT Ellenőrizze az árat
Top 5 legjobb ár-érték arányú AT gumiabroncs terepjárók számára
1 Yokohama Geolandar A/T G015 Lásd az árakat
2 GOODYEAR Wrangler DuraTrac Lásd az árlistát
3 NORTEC AT 560 Ellenőrizze az árat
4 Toyo Open Country A/T Tudja meg az árat
5 GOODYEAR Wrangler AT/SA Lásd az árat

Hogyan válasszunk AT gumiabroncsokat terepjáró használatra??

A 2021-2022-es évben az AT gumiabroncsok vásárlásakor a következő kritériumokat kell figyelembe vennie:

  1. A jármű okmányaiban feltüntetett profilméretek.
  2. Sebesség és terhelhetőség, a vezetési stílusától függően (szeret-e üldözni) és attól függően, hogy használ-e utánfutót vagy szállít-e terhet.
  3. Szezonalitás. Itt érdemes megemlíteni, hogy az egész évszakos AT gumiabroncsok sok szempontból rosszabbak, mint a normál gumiabroncsok, és nem szabad elvárni tőlük, hogy havas és hideg régiókban jól kezelhetők legyenek. Az egész évszakos modellek a legjobban azokban a régiókban használhatók, ahol az utakon nincs erős fagy és jég, mivel nincsenek tüskék, ezért nem zárható ki a csúszós felületen való elsodródás.
  4. Tread. Ha ideje nagy részét autópályán tölti, és csak alkalmanként találkozik terepjáróval, válassza a szimmetriát. Gyakori úthasználat esetén pedig megfontolandó egy agresszívabb, nyitott szélű futófelület.
  5. A futófelület mintázatára jellemző. A legjobb, ha nem a sekély mintázatot választja, mivel az elakad vagy eltömődik a szennyeződéssel, ami hátrányosan befolyásolja a vonóerő tulajdonságait.

A helyes választás módja

Minden autót gyárilag nyári gumiabroncsokkal szállítanak, de még a terepjárók is általában országúti abroncsokkal rendelkeznek. Ezért, ha terepen vezet, azonnal meg kell találnia a megfelelő gumiabroncsot.

  • A terepjáró modellek nem annyira piacképesek, mint a hagyományos autók, ezért előfordulhat, hogy nem talál a piacon olyan méretet, amire szüksége van. Ennek megfelelően felmerül az alternatívák kérdése, és ezeket bármelyik járműgyártó biztosítja. A cserére vonatkozó ajánlás a tulajdonosi kézikönyvben található, de könnyen megtalálhatja, ha megnézi az ajtó belső oldalán, ahol a cserecímke van elhelyezve.

Hol láthatók a gumiabroncsok méretei

  • A probléma az, hogy néha felnit kell cserélni ahhoz, hogy más gumiabroncsot kapjunk, és nem minden autótulajdonos hajlandó erre. Ha a felnik változatlanok maradnak, a gumiabroncs szélessége legfeljebb 10 mm-rel, a futófelület mélysége pedig legfeljebb 5%-kal növelhető vagy csökkenthető mindkét irányban.
  • Minél szélesebbek a gumiabroncsok, annál szélesebb az érintkezési felületük – ami rossz útviszonyok között jobb gyorsulást, jobb fékezést és jobb stabilitást jelent. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minél szélesebb a futófelület, annál kisebb a magasság – különben a kerék egyszerűen nem fér be az ívbe. Az alacsonyabb profilú gumiabroncs pedig sérülékenyebbé teszi a gumiabroncsot az oldalirányú sérülésekkel szemben, amelyek kockázata rossz utakon megnő.
  • A crossoverek és terepjárók számára tervezett gumiabroncsok méretkategóriáját számos gyártó az SUV előtaggal jelöli. Ez azt jelenti, hogy ezt a modellt úgy tervezték, hogy ne csak a rossz útviszonyoknak, hanem a nagyobb sebességet elérő autó súlyának is ellenálljon.

Ezeknek a gumiabroncsoknak magasabb a sebességindexük és a terhelhetőségi indexük, mivel több réteg karkasz merevítéssel és a gumiréteg alatti karkasszal rendelkeznek az oldalfalak védelme érdekében. A nem SUV-nak számító, de nagyobb hasznos terhelhetőséget igénylő járművek gumiabroncsmodelljei nem SUV, hanem XL jelöléssel rendelkeznek. Az ilyen gumiabroncsok erősebbek, nehezebbek és nagyobb tartósságot biztosítanak.

SUV autókategória

Offroad gumiabroncsok, hogyan válasszuk ki és mi a jobb

A minőség-ár arányt tekintve a gumiabroncs-termékeket három kategóriába szokás sorolni.

  1. Az első kategóriába a márkás gumiabroncsok tartoznak, amelyeket már elismert vállalatok gyártanak. Ez a prémium márka.
  2. A második átlagos árszegmens és a gazdaságos kategória márkái. Sokan ugyanazon prémiumvállalatok tulajdonában vannak, és azzal a céllal gyártják őket, hogy a kevésbé tehetős fogyasztókat is elérjék. Itt egy gumiabroncs egyszerűsített gumikeverékkel, új technológia bevezetése nélkül, és ezért alacsonyabb áron. Bár időnként ez a gumiabroncs bizonyos területeken felülmúlhatja a prémium kategóriás abroncsok teljesítményét. És miért is csodálkoznánk, hiszen minden második ilyen márka valaha független volt, de a körülmények folytán a nagyobb és pénzügyileg sikeresebb gumiabroncs-óriások szárnyai alá került.
  3. A költségvetési modellek leggyakrabban olyan gyárakhoz tartoznak, amelyek csak a gumiabroncsok piacát próbálják meghódítani. Körülbelül száz különböző márka van ebben a kategóriában – a versenyen ezek a gumiabroncsok általában hátul vannak, de általában jó üzemanyag-takarékossággal rendelkeznek. A SUV kategóriájú modelleket és különösen a sárgumikat ritkán mutatják be az ilyen gyártók.

Minél magasabb az árcédula, annál magasabbak az autó tulajdonosának elvárásai, bár az is előfordul, hogy ezek nem mindig teljesülnek. Az ilyen gumiabroncsok azonosítása érdekében különböző kiadványok és klubok részletes vizsgálatokat végeznek. Előfordul, hogy ugyanaz a gumiabroncs méretétől függően eltérő módon viselkedik, bár ehhez a vezetett autó jellemzői is hozzájárulnak. Mindazonáltal az ilyen tesztek megbízhatóak, és a legmegbízhatóbb modellt az Ön számára legfontosabb jellemzők szerint lehet kiválasztani.

Top 10 legjobb AT gumiabroncs SUV-okhoz 2021-2022-re ár/minőség szerint

Toyo Open Country A/T plus

Ha gyakran használja terepjáróját a legkülönbözőbb körülmények között, az autópályától az erdőig, érdemes megfontolni ezt a japán gyártótól származó opciót.

A modell számos előnnyel rendelkezik, amelyek minden felületen kiváló kezelhetőséget biztosítanak.

A gumikeverékhez szilícium-dioxidot adtak a nagy gördülési ellenállás, a tökéletes kezelhetőség érdekében az esőben és eső után, és jó útfelület mellett ezek az abroncsok lassan kopnak.

A váz magas peremfelülettel rendelkezik, így a gumiabroncsok stabilak, és nem félnek a külső behatásoktól.

Az aszimmetrikus futófelületi mintázat nagy sebességnél is csendes futást biztosít, a széles méretválaszték pedig segít abban, hogy gond nélkül megtalálja a járművéhez megfelelő cipőt.

A mély vízelvezető barázdák gyorsan elvezetik a nedvességet, a lépcsős blokkélek pedig nem emésztik fel a sebességet, és kiválóan alkalmasak homok és sár lapátolására.

Főbb jellemzők:

  1. Profil szélessége/magassága – 175-295/40-90.
  2. A gumiabroncs átmérője 15-21.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 180-240km/h/615-1450kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök a

  • Rendkívül csendes;
  • jó kezelhetőség száraz úton;
  • jól eveznek a földön és a homokban.

Mínuszok

  • Puha, gyorsan kopó gumiabroncsok;

GOODYEAR Wrangler terepjáró kaland Kevlarral

Sokoldalú gumiabroncsok, amelyek a tesztelés után 37 százalékkal jobb futásteljesítményt mutatnak a versenytársakhoz képest.

A felhasználók megjegyzik a modell nagy tartósságát, a kevlár rétegnek köszönhetően a vágások és a lyukadások terepjáró körülmények között gyakorlatilag nem léteznek. A futófelület mintázatát úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a nyomást, így az autó kezelhetősége teljesen új szintre emelkedik.

Gyors fékezés és jó tapadás aszfalton és földön is.

A gumiabroncsokat stabilitásukért is dicsérik könnyű földön. Az oldalsó blokkok itt nyitottak, így a szennyeződések a futófelületről kerülnek eltávolításra, nem pedig feltekerednek.

Húzószegélyek biztosítják, hogy a jármű szilárdan érintkezzen az úttal. A maximális sebesség és terhelés jelentősen növelhető a profilhoz való igazítással.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság szelvény – 195-285/55-85.
  2. Gumiabroncs átmérője 15-20.
  3. Max. sebesség/terhelés – 160-270km/h/730-1700kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök

  • stabil a sarkokban;
  • jó tapadás a burkolatlan terepen;
  • Robusztus váz és robusztus oldalfal;
  • gyors fékezés.

Hátrányok

  • Nincs nehéz sár;
  • zajos az úton.

BFGoodrich All-Terrain T/A KO2

Nyári gumiabroncsok minden típusú útfelületre, a terepjárók királyának is nevezik.

Terepjáró járművekhez tervezték, jól meghatározott futófelületi kontúrral, különböző szektorokkal a különböző út- és időjárási körülményekhez.

Ezeket a gumiabroncsokat rallye gumiabroncs-technológiával gyártják, ami tartósabb terméket eredményezett.

Megnövelt oldalfalvastagság, hogy ellenálljon a gumiabroncs bármilyen ütközésnek, anélkül, hogy terhelés alatt meghajlana vagy meghajlana.

A speciális gumikeverék csökkenti a kopást, különösen agresszív köves felületeken vagy burkolatlan utakon.

A futófelületet úgy alakították ki, hogy az apró kövek ne akadjanak meg rajta. A futófelület szélességét is megnövelték, így ez a modell nagyobb érintkezési felülettel rendelkezik, és ennek következtében a kezelhetőségi tapadás egy fejjel nagyobb, mint a versenytársaké.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság szelvény – 125-325/55-85.
  2. Gumiabroncs átmérő – 15-20.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 160-190km/h/730-1800kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök

  • alacsony kopási arány;
  • alacsony zajszint;
  • jó lebegés és kezelés;
  • robusztus oldalfal.

Hátrányok

  • nem alkalmas kemény gyorsításra;
  • Nagy teherbírású, növeli az üzemanyag-fogyasztást.

MAXXIS Bravo AT-771

Ez a modell az egész szezonra alkalmas abroncsok közé tartozik, amelyek kiváló terepjáró képességgel rendelkeznek bármilyen útfelületen.

A futófelület durva és agresszív, és jól teljesít terepen. Változtatható osztású blokkok, így a zajszint csökken, és még nagy sebességnél is felemésztődik a vibráció az utastérben.

A gumiabroncs mérsékelten puha, és finoman ütközik a kátyúkba és az útegyenetlenségekbe, anélkül, hogy rázkódna vagy becsípődne, ami a gumiabroncs kipukkadását okozhatná.

A kerekek vállrésze recézett, így a jármű még nedves földúton is magabiztosan manőverezhet.

Megbirkóznak az enyhe faggyal, és nem csúsznak a havon, de jégen nem alkalmasak, ezért elsősorban a meleg régiókban használják őket.

A váz erős, nejlonszálakból áll, ami kiküszöböli a gyors és kemény vezetés közbeni sérülés lehetőségét.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság szelvény – 195-325/50-85.
  2. A gumiabroncs átmérője 15-20.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 160-210km/h/710-1700kg.
  4. Egész szezonban.

Előnyök

  • olcsó;
  • Csendes és mérsékelten puha, nem ingadozik;
  • jó egyensúly.

Előnyök

  • Enyhe oldalirányú sodródás a sárban;
  • gyorsan kopik.

GOODYEAR Wrangler HP minden időjárási körülmény között

A gumiabroncs gyártója azt állítja, hogy ez egy egész évszakos gumiabroncs, de a felhasználók rámutatnak, hogy nem alkalmas erős havazásra vagy latyakra.

Télen ezért csak alacsony hószintű, enyhén lejtős régiókban szabad használni őket. A gumi mínusz tíz fokos hidegben is megőrzi rugalmasságát, nincs több simaság a hőségben.

Alkalmas gyors gyorsításra és gyors utazásra, ugyanakkor csendes és alacsony zajszintű, minimális rezgéshatással.

Középen három mély vízelvezető barázda található, így az autó könnyedén átszalad a mély pocsolyákon anélkül, hogy csónakká változna.

Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy az aquaplaning hatása nagyobb 50%-os kopási tényező esetén. Nedves úton a tapadás jó, és a jármű kanyarokban való magas szintű manőverezőképességénél.

Főbb jellemzők:

  1. Szelvényszélesség/magasság – 195-275/50-80.
  2. Gumiabroncs átmérő – 15-20.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 180-240km/h/690-1215kg.
  4. Évszak – nyár, nagyon meleg tél.

Előnyök:

  • jó a gyorshajtásra;
  • nincs zaj
  • ne érezzük a rúgásokat;
  • nem szenved sérvben.

Hátrányok

  • 50 százalékos kopás esetén az aquaplaning nyilvánvalóvá válik;
  • A futófelület eltömődik a sárban.

Hankook gumiabroncs DynaPro ATM RF10

Nyári AT gumiabroncs négykerék-meghajtású terepjárókhoz, a prémium kategóriába tartozik. Ábra

A futófelület agresszív, és ezeken a kerekeken nem félnek terepen vagy terepen menni.

A modell kiváló vonóerővel és alacsony zajszinttel rendelkezik, de egyes méretekben teljesen alkalmatlan nagy sebességre.

A számítógépes modellezés nagyobb érintkezési felületet eredményezett, egyenletes nyomáseloszlással a gumiabroncsban.

A futófelület szélesebb, az autó gyorsabb és jobban reagál a kormányzásra, a manőverezési teljesítmény is javult.

A vízelvezető hornyok lekerekítettek, így a nedvesség szinte azonnal elpárologhat. Az acélkordot dupla nejlonkord egészíti ki, ami megnövelte a gumiabroncs élettartamát és csökkentette a sérülés kockázatát.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság szelvény – 195-325/45-85.
  2. 15-22-es méretű gumiabroncsok.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 120-210km/h/710-1750kg.
  4. szezon – nyár.

Előnyök

  • minimális kopás;
  • nincs hangos zaj;
  • jó egyensúly;
  • az első havazáskor biztonságosan lehet vezetni.

Előnyök

  • Nehéz, a benzinfogyasztás nő;
  • a hajlítás meg van jegyezve.

Viatti Bosco A/T 215/65 R16 98H

A felhasználók ezt a modellt jó választásnak tartják a városban, ha az útfelület nem sima, és a gumit rövid időre kell cserélni.

A gumiabroncs viszonylag gyorsan elhasználódik, és nem alkalmas sárra és szennyeződésre, mivel a futófelület eltömődik, de száraz földön vagy durva aszfalton jól teljesít, anélkül, hogy a kezelhetőséget és a manőverezőképességet befolyásolná.

A maximális sebességterhelés, amelyet ez a modell elvisel, 210 km/h.

A gumi nem olvad, nem gördül, nincs aquaplaning, amit a szakértők a tesztelés során észrevettek.

A féktávolság rövid, a zajszint mérsékelt, és a rezgések csak nagy sebességnél jelentkeznek.

A modellt érdemes megfontolni ideiglenes alternatívaként, például a jármű eladása előtti használatra.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság keresztmetszet – 215/65.
  2. Gumiabroncs átmérő – 16.
  3. Legnagyobb sebesség/terhelhetőség 210/750kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök

  • Jó választás egy rossz utakkal rendelkező városban;
  • kis zaj;
  • stabilitás és manőverezhetőség sebességnél;
  • kiváló gyári egyensúly.

Hátrányok

  • A futófelület eltömődött sárral;
  • Gyorsan kopik.

Általános Tire Grabber AT3

Az amerikai gyártó egész évszakos AT abroncsai, amelyek jól bírják a sebességterhelést, és nem veszítik el az irányíthatóságot és a manőverezőképességet terheléskor.

Sok méret áll rendelkezésre, nem okoz gondot a megfelelő méret kiválasztása. Nincs rezgés vagy zaj, nem csúszik a kanyarokban.

A gumiabroncsok valóban egész évben használhatóak; a heves eső vagy havazás nem jelent problémát.

A jeges utakat óvatosan kezelje, de latyakos körülmények között.

A gumikeveréket úgy alakították ki, hogy a hőmérséklet-ingadozás ne befolyásolja jelentősen a rugalmasságát. Így akár meleg van, akár hideg, a gumiabroncsok az útfelület típusától függetlenül mérsékelten lágyak és jó tapadást biztosítanak.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság szelvény – 195-285/40-85.
  2. A gumiabroncs átmérője – 15-20.
  3. Végsebesség/terhelés – 180-240km/h/710-1450kg.
  4. Szezon – minden.

Előnyök

  • alacsony ár;
  • sok méretben;
  • terepjáró-kezelhetőség, még terheléssel is;
  • nincs zaj és rezgés;
  • könnyű kiegyensúlyozás.

Hátrányok

  • eltömődés a sárban;
  • Nő az üzemanyag-fogyasztás.

Bridgestone Dueler A/T 001

Az amerikai vállalat nem áll meg a téli vagy nyári standard modellek gyártásánál, hanem minden évszakra kínál terepabroncsokat.

Érdekes, hogy mind a gumikeverék, mind a modell kialakítása tökéletesen megfelel az orosz út- és időjárási körülményeknek, így ezek a gumiabroncsok népszerűek a sofőrök körében.

Az egyetlen nyilvánvaló hátrányként a megnövekedett üzemanyag-fogyasztást említik, mivel a nagyobb futófelület miatt megnőtt a jármű súlya is.

A gumiabroncsok nem félnek a vizes utaktól, és a burkolatlan utakon is kormányozhatók maradnak, anélkül, hogy kormányozni kellene.

Az agresszív futófelületi mintázat nagyméretű cellákkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy a sár és a törmelék a kerekekhez tapadjon, valamint mély barázdákkal és vízelvezető rendszerrel rendelkezik.

Ezért a gumiabroncsok nem úsznak, és minden időjárási körülmények között rövid a fékútjuk.

Főbb jellemzők:

  1. Szelvényszélesség/magasság – 195-285/55-85.
  2. A gumiabroncs átmérője – 15-18.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 170-210 km/h/710-1250 kg.
  4. szezon – minden.

Előnyök

  • Gyors fékezés és kezelhetőség nedves úton;
  • stabilitás a földön;
  • A futófelület nem tömődik el kövekkel;
  • Nincs zaj vagy rezgés.

Hátrányok

  • Nehéz, magasabb üzemanyag-fogyasztás.

Continental ContiCrossContact AT

A gyártó globális vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen, mivel termékválasztéka a különböző éghajlati és útviszonyokhoz igazodik.

Az AT gumiabroncsok minőségét és árát tekintve a lista élén ez a modell áll a nyári szezonra, széles mérettartományban, és akár 240 km/h sebességgel is képes megbirkózni.

A zajszint még nagy sebességnél sem zavaró, és nem visszhangzik az utastérben zúgás vagy rezgés.

A futófelület mintázata szimmetrikus, ami egyetemes használatra utal. Ezek a gumiabroncsok aszfalton, földön és kavicson egyaránt jól használhatóak; nem fél az útról letérni az erdőben vagy a mezőn sem.

A futófelület széles, jó vízelvezetéssel, így az autó nem fog úszni a pocsolyákban.

A felhasználók dicsérik a termék kezelhetőségét az első hóban, még a gumiabroncsok téli gumiabroncsra cserélése előtt. Az autó kiszámítható nedves úton, a fékezés gyors és csúszásnyomok nélkül.

fő jellemzők:

  1. Szélesség/magasság profil – 205-315/55-85.
  2. A gumiabroncs átmérője 14-18.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 160-240km/h/690-1400kg.
  4. Nyári gumiabroncs szezon.

Előnyök

  • egyensúly;
  • kiszámítható viselkedés nedves aszfalton és burkolatlan utakon;
  • Nincs aquaplaning hatás;
  • nem úsznak a hőségben.

Előnyök

  • Nagyobb tömeg és ezáltal magasabb üzemanyag-fogyasztás.

A legjobb téli szegecs nélküli gumiabroncsok terepjárók számára

Nokian gumiabroncsok Hakkapeliitta R3 SUV

Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0

A Nokian Tyres Hakkapeliitta R3 SUV alapvetően egy tipikus súrlódó gumiabroncs, de nem mentes a hátrányaitól, amikor csupasz jégen vagy latyakos havon kell kormányozni. De ugyanakkor aktívan törekszik arra, hogy kompenzálja a mellékhatás a hiánya szegecsek kölcsönhatás szabványos elektronikus rendszerek a modern autók, amelyek segítenek stabilizálni és off-road jármű az autópályán, és adjunk hozzá ellenőrzés egy kis csúszás. Ez a modell szellemiségében rendkívül közel áll a Yokohama Geolandar I/T-S G073-as modelljéhez, de a közelebbi időjárási körülményekre való tekintettel, tiszta finn érzékkel készült.

Mindkét gumiabroncs jellemzői lényegében azonosak: könnyűek, gazdaságosak és minimálisra csökkentik az aquaplaningot. A Hakkapeliitta R3 SUV előnye azonban a hangsúlyosabb oldalirányú megerősítés, amely biztosítja a szükséges tapadást, például olyan helyzetben, amikor ki kell jutni egy jeges útpadkából. A kerék oldalának véletlen elvágásának vagy kilyukadásának kockázata is minimálisra csökken, ami pozitív hatással van a tartósságra. Az egyetlen hátránya a magas ár, de a kezelés és a minőség rajongóinak ezt el kell viselniük.

Előnyök

  • hasonlóan a Yokohama Geolandar I/T-S G073 érdemeihez;
  • …+ megerősített oldalfal a jobb tapadásért és a kerék sérülése elleni védelemért a legkritikusabb pontokon.

Hátrányok

  • drága gumiabroncsok.

Yokohama Geolandar I/T-S G073

Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.9

Az egyik legtartósabb gumiabroncs a világpiacon, amely (a felhasználói vélemények szerint) akár 10 szezont is kibírhat. A Geolandar I/T-S G073 nagyon vonzó futófelületi mintázattal rendelkezik, amely kiváló eredményeket ér el mind a kerekek alól a felesleg elvétele, a kiváló tapadás megőrzése, mind a hókezelés terén (rendkívül jó tapadás és tömörített, tömörített hó esetén). „A tépőzár nagyon puha, csendes és gazdaságos a könnyű súlyának köszönhetően – a gyári számítások és a japán mérnökök okossága jó hatással volt rá. Ami szintén kiemelkedik, az a kiváló egyensúly – a Blizzak DM-V2-vel egy szinten van.

De bármennyire is nagyszerűek ezek az előnyök, nem minden hátrány nélkül valóak. Az a tény, hogy mint minden tépőzár, a Yokohama Geolandar I/T-S G073 is elég jól gurul a jégen, de a féktávolsággal van egy igazi probléma. A tapadással is vannak problémák, mivel a tömött hóban vagy jégnyomban a gumiabroncs egyszerűen nem hajlandó elmozdulni. De mindezek a tapadásmentes gumiabroncsok költségeinek tulajdoníthatók, így nem rontjuk el a kiváló japán tépőzáras gumiabroncsok hírnevét.

Előnyök

  • nagyon csendes és puha, és még extrém hidegben sem fagy meg;
  • könnyű súlya miatt gazdaságos;
  • Rendkívül tartós, ha szezonális változások figyelhetők meg;
  • Jó tapadás jégen és tömött havon;
  • Nulla aquaplaning.

Hátrányok

  • magas ár készletenként;
  • Hosszú fékút jégen.

Top 5 legjobb olcsó AT gumiabroncs SUV-okhoz

Yokohama Geolandar A/T G015

Ezek a futófelület-mintázatok bármilyen útfelületen használhatóak.

Ha hétvégén nem ül otthon, és sokat jár ki a városból, ez egy nagyszerű megoldás SUV vagy pickup teherautójához. Igaz, hogy ilyen abroncsokon lehetetlen vezetni, de 100-110 km/h sebességig a vezethetőség még esőben is kiváló, legyen szó autópályáról vagy terepről.

Az autó nem úszik a mély pocsolyákban, nem fél a kátyúktól, és nem igényel kormányzást.

Az eszköz arról nevezetes, hogy puha és sima vezetést biztosít az illesztéseken, kátyúkon és kátyúkon való áthaladáskor, miközben minimálisra csökkenti a sérv vagy a defekt kockázatát.

Az erős oldalfalak mechanikailag stabilak, a lyukadások és repedések a múlté.

A gumiabroncs nem lágyul meg magas hőmérsékleten, a kezelhetőség stabil, a manőverezőképesség és a kanyarodás pedig a szakértők elismerését váltja ki.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság profil – 175-325/40-85.
  2. A gumiabroncs átmérője 15-22.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 170-210 km/h/600-1700 kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök

  • Puha vezetés az ízületeken;
  • nem fél az alapozótól;
  • 100 km/h sebességig nincs zaj;
  • nem érzi a pálya.

Hátrányok

  • Nehéz egyensúlyt teremteni;
  • nagy sebességgel pattogva.

GOODYEAR Wrangler DuraTrac

Agresszív futófelületi kialakítású, egész szezonra alkalmas terepgumiabroncs, amely több, aszfaltozott szektorral rendelkezik, így bármilyen útfelületen tökéletes irányíthatóságot biztosít.

A mély barázdák elvezetik a nedvességet és csökkentik az aquaplaning hatást, míg a nyitott oldalsó élek elszívják a szennyeződést és a homokot, így még nedves talajon sem fog elakadni a jármű.

Ezt a modellt gyakran szerelik fel sportos haszonjárművekre és pick-upokra, amelyeket pótkocsikkal együtt használnak.

Gyorsításkor nincs lassulás, a bukkanók és kátyúk puhák, nincs rázkódás.

a megerősített zsinórok kiküszöbölik a hajszálrepedés vagy sérv esélyét, míg a felni védelme és a futófelület alacsony kopása a kemény motorozás minden rajongójának tetszeni fog.

Főbb jellemzők:

  1. Szelvényszélesség/magasság – 195-325/55-85.
  2. Gumiabroncs átmérője 15-20.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 150-180km/h900-1750kg.
  4. Az évszak a minden.

Előnyök:

  • alacsony kopás;
  • 110 km/h sebességig nincs zaj
  • Megerősített oldalfal mérsékelt puhasággal.

Hátrányok

  • rossz kezelés a jégen.

NORTEC AT 560

A modellt az Altaji Gumiabroncsgyár gyártja, ezért a legjobban alkalmazkodik az orosz éghajlati és útviszonyokhoz.

Ezek a gumiabroncsok többféle minőségűek, ezért a gumiabroncs tervezőinek keményen kellett dolgozniuk, hogy olyan gumikeveréket fejlesszenek ki, amely nem változtatja meg a rugalmasságát sem meleg, sem hideg időben.

Nyitott futófelületi kialakítás, nagyszámú egyedi blokkokkal. Sokszögletű alakjuk növeli a vonóerőt, csúszós felületen is.

A sár, a latyak, a homok és az agyag azonnal félresöpörhető, és a jármű megtartja kezelhetőségét, nem csúszik meg a kanyarokban, nem kell kormányozni manőverezéskor vagy előzéskor.

Főbb jellemzők:

  1. Profil szélessége/magassága – 215/75.
  2. A gumiabroncs átmérője – 15.
  3. Maximális sebesség/terhelés – 180km/h/800kg.
  4. szezon – minden.

Előnyök

  • Puha gumikeverék;
  • hideg időben nem keményednek meg;
  • Jó a latyakos utakon.

Hátrányok

  • Nehéz egyensúlyozás;
  • viszonylag gyorsan elhasználódnak.

Toyo Open Country A/T

A japán gyártó terepjáró képességekkel rendelkező nyári gumiabroncsai, amelyek nemcsak terepjárókra és pick-upokra, hanem személyautókra is alkalmasak.

Széles méretválaszték, szabadon hozzáférhető, ideális teherszállításra.

Az egyetlen nyilvánvaló hátránya a súlyos aquaplaning, mivel a futófelületből egyértelműen hiányoznak a mély vízelvezető barázdák és sávok.

Ezért nem ajánlott a használatuk olyan régiókban, ahol sok csapadék esik. De csak nedves úton, a kezelhetőség jó, a fékút rövid és csúszásmentes.

Fő jellemzők:

  1. Szelvényszélesség/magasság – 175-355/40-85.
  2. Gumiabroncs átmérő – 15-24.
  3. Maximális sebesség/terhelhetőség 160-240km/h/710-1750kg.
  4. Szezon – nyár.

Előnyök

  • személygépkocsikhoz is alkalmas;
  • lassú kopás;
  • gyors fékezés.

Hátrányok:

  • hajlamos az aquaplaningra.

GOODYEAR Wrangler AT/SA

A SUV-ok olcsó AT gumiabroncsainak végén érdemes megemlíteni ezt a GOODYEAR modellt, amely 2021-2022-re megőrzi népszerűségét és relevanciáját.

Ez a nyári gumiabroncsok megnövelt kapacitással, amely képes ellenállni a sebesség akár 210 km / h, anélkül, hogy kitöltené az utastér zörgés vagy rezgés. Megbízható, tartós, de puha, könnyen és simán áthalad egy csomóponton és kátyúkon, nem törik meg és nem úszik a hőségben.

A jármű kezelhetősége esőben sem szenved csorbát, minden mozgás és manőver kiszámítható.

A gumiabroncsok nem lötyögnek felhőszakadásban, jól teljesítenek a burkolatlan utakon, és a futófelület mintázatát úgy tervezték, hogy megakadályozza az apró kövek és törmelékek elakadását.

Az autó meglepően stabil a sárban, a sár nem tekeredik a gumiabroncs köré, hanem félredobja, ami ritka jelenség az AT abroncsoknál.

Főbb jellemzők:

  1. Szélesség/magasság profil – 205-265/65-85.
  2. A gumiabroncs átmérője 15-17.
  3. Maximális sebesség/terhelhetőség 160-210km/h/710-1150kg.
  4. Szezonális nyárra.

Előnyök a

  • csendben;
  • gyors fékezés;
  • Ne növelje az üzemanyag-fogyasztást;
  • gyors reakció a kormányzásnál.

Hátrányok

  • az egyensúlyozás nehézségei.

Az A/T gumiabroncsok viselkedése terepjáró körülmények között

  • Ezek a gumiabroncsok erőtlenek az oroszországi komoly terepen. Meg kell különböztetni a „off-road” fogalmát, amelyet az Audi Q7 és az UAZ Patriot gyártói jelentenek (amelyet egyébként itt írtak, hogy Patrick-ra tegyenek). A tapadás romlása a futófelület gyors eltömődése miatt következik be, amit a futófelület mintázati elemeinek egymáshoz való közelsége segít elő. A gumiabroncs csúszóssá és csúszóssá válik, és már nem tud a talajhoz tapadni.
  • Köveken és laza földön való vezetéskor ezek az abroncsok már jó terepjáró képességről tesznek tanúbizonyságot. A száraz részecskék nem tömítik el annyira a gumiabroncsot, mint a ragadós sár.
  • Futóhomokon való közlekedéskor az ilyen gumikon lévő autónak nincs tapadása. A futófelület ismét gyorsan szennyeződik, csúszóssá válik, és már nem képes hatékonyan tolni az autót.

Egy mellékes megjegyzés, ha a terepjárás még mindig prioritás, itt van egy tiszta föld gumi terepjáráshoz

Ha egy többcélú gumiabroncs nyomását csak egy atmoszférával csökkentjük, az komolyan javítja a terepjáró teljesítményét, de nem sokáig. De ne feledje, hogy a félig elhasznált gumiabroncsok nagymértékben növelik a keréklapulás kockázatát.

Melyik márkát válasszuk??

Íme néhány bevált és megbízható AT abroncsmodell, de azt javasoljuk, hogy először az alábbi három márka termékeit nézze meg:

  • A Toyo egy japán vállalat, amely számítógépes technológiát használ a gyártás során, és saját gumikeverék-összetételeket használ, gyakran megnövelve a futófelület szélességét a jobb tapadás érdekében;
  • A GOODYEAR népszerű gyártó, amely minden igényt és ízlést kielégítő modelleket kínál, széles méretválasztékkal és kiválóan alkalmazkodik a sebességhez és a nedves utakhoz;
  • Bridgestone – észak-amerikaiak, akiknek gumiabroncsai a lehető legjobban alkalmazkodtak az orosz utakhoz és a helyi éghajlathoz, gyors fékezéssel és jó manőverezési hajlammal.

A legjobb téli szöges gumiabroncsok SUV-okhoz

MICHELIN X-Ice North 4

Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0

A Motor magazin tesztjeinek második helye ellenére a MICHELIN X-Ice North 4 jobb szubjektív benyomásokat hagyott, és a finn versenytárshoz képest valamivel több a plusz a számlán. A meglehetősen szabványos, nyíl alakú futófelületi kialakítás – a szélektől a közepéig – kiegészült egy megduplázott szegecsdarabbal, amely az X-Ice North 3 bevezetése óta számos változáson ment keresztül. A jéggel érintkező terület megnövekszik, ami megfelel a megbízhatósági adatoknak, így a fékezés és a korcsolyázás jeges felületen sokkal jobban kezelhetővé válik. Valahogy megmagyarázhatatlan módon sikerült a zajt az elfogadható értékek tartományába száműzniük, miután ideális, kényelmes körülményeket teremtettek a vezetéshez.

A MICHELIN mérnökei azonban tovább mentek, és újratervezték a már amúgy is jó gumi összetételét. Az új elasztomerek egy részének bevezetésével az X-Ice North 4 lágyabbá vált, és a rugalmas deformáció kifejezett megjelenése minimalizálja a gumi egyenetlen kopását a kitörések és a súrlódás miatt. A fagyáspont -65 Celsius-fokra csökkent, és a tartósság is nőtt még néhány ponttal. Az ár mellett, amely a vásárlás legnagyobb akadályává vált.

Előnyök

  • Javított formula a gumiabroncsok tapadásához jeges felületeken;
  • Kiváló teljesítmény különböző útviszonyok között: a havas latyaktól a száraz aszfaltig;
  • alacsony zajszint;
  • a gumi fagyáspontja -65 Celsius-fok volt.

Hátrányok

  • magas költség.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Viktor Nagy

    Kedves olvasó! Kíváncsi vagyok, melyik az ön számára legjobb AT gumibroncs SUV-jához a 2021-2022-es top 15 rangsorban, és milyen típust ajánlanak a sárban való használathoz. Mit gondol, milyen kritériumok alapján érdemes választani? Önnek milyen tapasztalatai vannak ezekkel a gumikkal kapcsolatban? Köszönöm a válaszát!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása