...

Holisztikus kutyaeledel – Top Foods 2022

élelmiszer
Név Értékelés Jelölte
1 Primordial kölyökkutyáknak csirke és hal 4.83 A legjobb száraztáp kölyökkutyáknak. Ésszerű ár
2 GO! Carnivore gabonamentes, csirke, pulyka, kacsa, lazac, pulyka, lazac 4.81 A legnépszerűbb gabonamentes ételek. A hús maximális százalékos aránya
3 Nutram T26 bárány 4.79 A leghipoallergénebb
4 Farmina N&D, gabonamentes, érzékeny emésztésű, bárányhús, quinoával 4.77 A legkíméletesebb formula
5 NOW FRESH szenior kutyáknak pulykával, kacsával, lazaccal és zöldségekkel 4.76 Népszerű étrend idősebb kutyák számára. Súlykontroll
6 Bosch Puha, bivaly, jamgyökérrel 4.76 Egyedülálló félig nedves formula. A legjobb a kényes és érzékenyek számára
7 Wellness CORE Óceán, lazac, tonhal 4.68 Kiegyensúlyozott halas étrend. Ár – minőség
8 Monge BWILD Feed the Instinct, kacsa burgonyával 4.66 A legjobb választás a kis fajták számára. A legfényesebb új formula
9 ORGANIX gabonamentes, kacsa, pulyka, csirke, csirke 4.52 A legnagyobb választék. Durva pellet
10 Pro Plan Optidigest, érzékeny emésztésre, pulyka 4.51 Legjobb ár. Könnyen megtalálható a boltban

A legnépszerűbb gabonamentes kutyaeledel-gyártók

A gabonamentes takarmányok márkái elsősorban a minőségre és nem a reklámra összpontosítanak. De vannak olyanok is, amelyekről sok tapasztalt kutyatulajdonos már hallott:

GO!

Kanada leghíresebb gabonamentes étrendje, amelyet 2022-ben vezettek be Oroszországban. Magas hústartalom és kukorica nélkül minden termékcsaládban. A márka gabonamentes és alacsony gabonatartalmú megoldásokat is kínál, mérsékelt rizstartalommal.

Farmina.

Egy jelentős olasz gyártó, amely a gabonaalapú gazdaságos étrendektől kezdve az N&D néven ismert, magas minőségű, alacsony és gabona nélküli termékcsaládokig minden élelmiszerosztályt létrehoz, beleértve az érzékeny emésztésre és a testtömeg-szabályozásra szánt hatékony étrendeket is.

ProPlan.

A száraz gabona nélküli eledelek gyártóinak sorában nemrég jelent meg az amerikai olcsó megoldás. A gabonaféléktől mentes adagja azonban még mindig az egyetlen a kínálatban, és a húsösszetevők mennyiségét tekintve érezhetően gyengébb, mint számos versenytársáé.

Mire kell figyelni a gabonamentes kutyatáp kiválasztásakor

Bármilyen banálisan hangzik is, az első dolog, amit ellenőrizni kell, hogy az eledel valóban gabonamentes-e. Nem ritka, hogy a cégek és üzletek a profit érdekében rizs- vagy alacsony gabonatartalmú tápok kategóriájába sorolják, megfeledkezve arról, hogy még 5% is káros lehet a különösen érzékeny háziállatok számára. Ezután ellenőrizze a hús és a hal százalékos arányát. Ideális esetben legalább 50%. Minél több, annál jobb.

Ne feledkezzen meg kutyája sajátosságairól sem. Az allergiásoknak jót tesz a csirke, csirkezsír, citrusfélék és egyéb potenciális allergéneket nem tartalmazó, gabonamentes kutyaeledel. A háziállat gyomor-bélrendszeri állapotát is figyelembe kell venni. Érzékeny emésztés esetén javasoljuk, hogy vegyenek figyelembe speciális készítményeket, amelyek általában könnyen emészthető összetevőket tartalmaznak, kiegészítve keményítővel és egyéb emésztést segítő kiegészítőkkel. De ha túlsúlyos vagy anyagcsere-rendellenességben szenved, akkor jobb, ha olyan ételt választ, amely kevés keményítőtartalmú burgonyát és tápiókát tartalmaz vagy nem tartalmaz.

Epilógus helyett

A szóban forgó termékek piaci elemzése azt mutatja, hogy a kutyatápok gabonamentes fajtái egyre népszerűbbek a fogyasztók körében. Ha egészségesebben tartjuk őket, megőrizhetjük kedvenceink egészségét, meghosszabbíthatjuk élettartamukat, és biztosíthatjuk, hogy ízletes ételt kapjanak. Érdemes azonban megjegyezni, hogy minél egészségesebb az étrend összetétele, annál drágább. De a jó hír az, hogy a csomagok széles skálája áll rendelkezésre, így a megfelelő mennyiséget a megfelelő áron választhatja ki.

Top 10. Pro Plan Optidigest, érzékeny emésztésre, pulyka

Értékelés (2021): 4.51

707 értékelés: Yandex.Piac, OZON, 4lapy, Wildberries, felülvizsgálat

Legjobb ár Annak ellenére, hogy a Pro Plan Optidigest egy jól ismert márka, a Pro Plan Optidigest a legközelebbi, nem gabonaalapú versenytársai árának töredéke.

Könnyen megtalálható a boltban A Pro Plan szinte minden állatkereskedésben kapható. Ez megkönnyíti a vásárlást. Fontos azonban, hogy az Optidigestet ne keverjük össze más, nem gabona termékcsaládokkal.

  • Jellemzők
  • Ország: USA (made in Italy)
  • Életkor és méret: kis fajtájú felnőtt kutyák
  • Íz: pulyka
  • Elérhető kg-ban: 0,7; 2,5 és 7
  • Fehérje: 30%
  • Zsírok: 17%
  • Zola: 8%

Legolcsóbb, de sok szempontból igen sikeres. Ahogyan az a gabonamentes étrendhez illik, ez az adag magasabb minőségű

Az ételeket jó fogyaszthatóságuk miatt is dicsérik. Sok kutya eszi meg élvezettel, finom és közepesen kemény pelleteket rágcsál, kisebb fajták számára is alkalmas. A Pro Plan azonban messze nem tökéletes, mivel alacsony a hústartalma, amelyet a gyártó növényi fehérjékkel és szójaliszttel próbál helyettesíteni, valamint magas a keményítőtartalma, ami elősegíti a súlygyarapodást.

Előnyök és hátrányok

  • Alacsony ár
  • Kicsi, könnyen rágható szemcsék
  • Javított gyomor-bélrendszeri funkció
  • Táplálékkiegészítők
  • Alacsony hústartalom
  • Fehérje és szójaliszt

Az FDA tanulmánya a kutyák és macskák étrendje és a szívizombetegség közötti kapcsolatról

2022 júliusában az FDA bejelentette, hogy vizsgálja a gabonamentes takarmányok fogyasztásával esetlegesen összefüggésbe hozható tágult szívizomzsibbadásról szóló jelentéseket.

A dilatációs kardiomiopátia a szívkamrák és pitvarok falának elvékonyodása az izomrostok dystrophiás folyamatai miatt. Ennek eredményeképpen szisztolés diszfunkció alakul ki: a kamrák rosszul húzódnak össze, és nem pumpálják az élet fenntartásához szükséges normális vérmennyiséget az erekbe. A betegség következménye a halál.

Egy tanulmány kimutatta, hogy sok kutyánál és macskánál, akik bizonyos, gabonamentesnek címkézett eledeleket esznek, dilatatív kardiomiopátia alakul ki. A kutatók megjegyzik: Ezek az élelmiszerek nagy mennyiségben tartalmaznak borsót, lencsét és más hüvelyeseket, valamint burgonyát különböző formákban (egészben, lisztben, növényi fehérjében stb..), mint fő összetevők (az első 10 tételben felsoroltak). Sok esetben olyan kutyafajtákról és macskákról volt szó, amelyeknél nem volt genetikai hajlam a betegségre.

Az FDA és az Állatorvosi Laboratóriumi Vizsgálati és Reagálási Hálózat az amerikai kormányzati és állatorvosi diagnosztikai laboratóriumokkal együttműködve 2022-ben kezdte meg a betegség eseteinek és az élelmiszerekkel való összefüggésüknek a vizsgálatát, amely ma is tart. Az eddig összegyűjtött és elemzett adatok alapján az ügynökség úgy véli, hogy az étrend és a kardiomiopátia közötti lehetséges kapcsolat összetett tudományos probléma, amely számos tényezőt érinthet.

Az FDA-nak bejelentett esetek

Vizsgálata részeként az FDA az „eset” fogalmát úgy határozza meg, mint olyan kutyát vagy macskát érintő betegség, amelynél hivatalosan megerősítették a dilatatív kardiomiopátia diagnózisát. Az FDA-nak benyújtott jelentések közül sok jelentés kiterjedt klinikai információkat tartalmazott, beleértve az echokardiogram eredményeit, kardiológiai és állatorvosi feljegyzéseket, valamint részletes táplálkozási kórtörténeteket.

2014. január 1. és 2022. április 30. között az FDA 524 betegségbejelentést kapott (515 kutyákra és 9 macskákra vonatkozóan). E jelentések némelyike egynél több érintett állatot tartalmazott ugyanabból a családból. Az Amerikai Állatorvosok Szövetségének becslése szerint az Egyesült Államokban 77 millió házi kutya él. A legtöbb megbetegedett amerikai kutya olyan állateledelt evett, amelyben nem alakult ki nyilvánvalóan kardiomiopátia. Nem ismert, hogy a kutyáknál milyen gyakran alakul ki a betegség, de a jelentések növekvő száma azt jelzi, hogy a genetikai hajlamot nem mutató kutyák esetében is növekedhet az esetek száma.

A dilatációs kardiomiopátia a kutyák, általában a nagy és óriás fajták (dobermann, német dán dog, ír farkaskutya stb.) genetikai állapotaként ismert.), valamint cocker spánielek és golden retrieverek. A kisméretű és közepes méretű kutyáknál ritkábban fordul elő a kórkép, bár több jelentés is van arról, hogy több. Különösen a taurinhiányt hozzák összefüggésbe a betegséggel.

A taurin egy szulfonsav, amely a szervezetben a cisztein aminosavból képződik. A legtöbb emlős képes a taurin bioszintézisére, de a macskák számára a taurin egy esszenciális szulfonsav, amelynek hiánya retina degenerációhoz és kardiomiopátiához vezet. A kutyák képesek a taurint állati eredetű táplálékból szintetizálni, de ehhez a taurin előanyagának, a ciszteinnek megfelelő mennyiségben kell a táplálékkal érkeznie és felszívódnia.

A kardiomiopátia genetikai formái általában a nagy és óriás fajtájú kutyákat érintik a középkorú és az idősebb kutyák között. Az FDA-nak bejelentett esetek a fajták, korosztályok és súlyok széles skáláját fedték le. A tudósok szerint egyes esetekben genetikai háttér vagy a genetikai hajlam és a táplálkozás kombinációja állhat a háttérben.

A bejelentett esetekből származó étrendi információk

A legtöbb jelentés száraz kutyatápokra vonatkozott, de a nyers, félig nedves és nedves eledelek is képviseltették magukat. Az alábbi táblázat olyan betegségjelentéseken alapul, amelyek az élelmiszer-márkákra vonatkozó információkat tartalmaznak, és egyes jelentések egyszerre több márkát is megneveznek. A tíz vagy több alkalommal megnevezett márkák az alábbiakban szerepelnek.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A megélhetési élelmiszereknél kevés a megbetegedések száma

Gabonamentes macska- és kutyaeledel – anti-rating

A legjobb, sokak szerint gabonamentes macska- és kutyatápok állnak a lista élén az esetek számát tekintve. Hogy ez a minőségüknek vagy a nagyobb gyakoriságnak köszönhető-e, nem állapítható meg.

Az élelmiszerek címkéit megvizsgálták annak megállapítására, hogy a termék tartalmaz-e gabonát (kukorica, szója, búza, rizs, árpa stb.).), valamint borsó, lencse, csicseriborsó, bab és burgonya, beleértve a jamgyökeret is. Mivel sok élelmiszer tartalmazott borsót és/vagy lencsét, a vizsgálathoz külön kategóriát hoztak létre: borsó és/vagy lencse. A termékek több mint 90%-a nem tartalmazott gabonaféléket, és a termékek 93%-a borsót és/vagy lencsét tartalmazott. Az ételek jóval kisebb hányada tartalmazott burgonyát.

Az élelmiszerekben lévő hüvelyesek és burgonya lehet a hibás?

Élelmiszer-vizsgálat

2022 júliusáig az FDA számos terméket vizsgált ásványi anyagok és fémek (kalcium, magnézium, foszfor, vas, kobalt, réz, cink, szelén, jód) és aminosavak, köztük taurin, cisztein és metionin tekintetében. Ez a vizsgálat nem mutatott ki rendellenességet. 2022 júliusa óta a gabonamentes és gabonatartalmúként megjelölt termékeket a következő kritériumok alapján vizsgálják:

  • fehérje;
  • zsír;
  • nedvesség;
  • szálak;
  • keményítő;
  • Cisztin, metionin és taurin.

A fehérje, a zsír, az összes taurin, az összes cisztin, az összes metionin, az összes metionin-cisztin és a stabil keményítő átlagos százalékos aránya szárazanyagra számítva (más szóval a nedvesség eltávolítása után) minden termék esetében azonos volt. Jelenleg további vizsgálatok folynak.

Taurin és aminosavak

Tanulmányok azt mutatják, hogy a taurin általában nem tekinthető esszenciális aminosavnak a kutyák számára, mivel a kutyák képesek szintetizálni ciszteinből és metioninból. (A taurin a macskák számára esszenciális aminosav.). Szinte valamennyi gabonamentes termék metionin-cisztin értéke meghaladta a minimális követelményeket. Az FDA azonban információkat gyűjt, hogy kiderítse, a taurin felszívódása szerepet játszhat-e a kutyák tágult kardiomiopátiájáról szóló jelentésekben.

A MURKOTIKI honlap szerkesztőinek javaslata

A gabonamentes takarmányokban gabonafélék helyettesítésére használt hüvelyesek és

Ezt a véleményt közvetve megerősíti az a tény, hogy a megbetegedett állatok nagy részét hüvelyesekből álló takarmánnyal etették, és körülbelül feleannyi állatot etettek nem hüvelyesekből álló takarmánnyal, de burgonyával. Az a tény, hogy a burgonya és a hüvelyesek gátlói különböznek (a növényi gátlók közül a hüvelyesek gátlói a legerősebbek) – ez lehet az oka a hüvelyeseket és a burgonyát fogyasztó betegek aránya közötti nagy különbségnek.

A cikk folytatása a reklám után

Golden retrieverekre vonatkozó adatok

Tanulmányok azt mutatják, hogy a golden retrieverek genetikailag hajlamosak lehetnek a taurinhiányra, ami fontos a dilatatív kardiomiopátia kialakulásával kapcsolatban. Joshua Stern állatorvosi kardiológus a Kaliforniai Egyetemről, Davisből tanulmányozta a tágult kardiomiopátia növekedését a golden retrievereknél, beleértve a lehetséges étrendi kapcsolatot is. Sok esetben a golden retrieverek taurinhiányban szenvednek. Azok az állattulajdonosok, akik gyanítják, hogy golden retrieverüknek betegsége van, konzultálhatnak állatorvosukkal a taurin teszt és az echokardiográfia elvégzéséről.

A dilatatív kardiomiopátia eseteinek megugrása egy másik rejtélyes szempont, hogy ez csak az elmúlt néhány évben következett be. Az FDA együttműködik az állateledel-gyártókkal, hogy jobban megértsék, hogy az összetevők megváltoztatása okozhatott-e,

Top 9. ORGANIX gabonamentes, kacsa, pulyka, csirke, csirke

Értékelés (2021): 4.52

A legnagyobb tasakok A legtöbb eledellel ellentétben az Organix nemcsak kis tasakban, hanem 18 kg-os kiszerelésben is kapható, ami hasznos, ha nagytestű kutyafajtát vagy több háziállatot tart.

Nagy pelletek Nem kell aggódni a rágás miatt. A pelletek a legnagyobbak közé tartoznak, és a legkönnyebben törnek le… Az adag optimális a nagytestű fajták számára.

  • Jellemzők
  • Ország: Oroszország (Hollandiában gyártott)
  • Kor és méret: felnőtt kutyák minden fajtából
  • Ízvilág: pulyka, csirke, kacsa
  • Csomagolási lehetőségek, kg: 2,5, 12, 18
  • Fehérje: 25,5%
  • Zsírok: 16%
  • Hamu: 7,5%

Az olcsóbb társaitól eltérően Organix termékünk jó egyensúlyt biztosít az ár és az összetétel között. Bár kapható, 20% dehidratált csirkehúst tartalmaz, nem pedig a legtöbb olcsó élelmiszerben található puszta fehérjét vagy lisztet. Ez az összetevő az első helyen áll a készítményben, ezért túlsúlyban van. 4% pulykahússal, 4% kacsahússal, szárított tojással és FOS prebiotikumokkal is kiegészítve a jó emésztés érdekében.

A lazacolajjal, glükozaminnal és kondroitinnal az Organix ápolja az ízületeket, erősíti azokat és megelőz számos problémát, ami különösen fontos a diszpláziára és más gerinc- és ízületi problémákra hajlamos nagytestű fajták esetében. Mindez az Organixot az egyik legjobb ár-érték arányú szárazeledellé teszi. A kutyák elég jól eszik ezt az ételt. A vélemények dicsérik jó illatát és normális emészthetőségét. A hús aránya azonban általában alacsony, nem haladja meg a 28 %-ot, mint a legtöbb olcsó étrendben.

Előnyök és hátrányok

  • Tisztességes összetétel
  • Megfelelő áron
  • Az emésztés és az ízületek átfogó ápolása
  • A kutyákat jó megenni
  • Nem túl magas hústartalom

A hagyományos élelmiszerekre való allergia tünetei

Az élelmiszerreakciók előfordulhatnak gyermekkorban” vagy a kutya életének bármely szakaszában. A kutya ételallergiájának leggyakoribb tünetei:

  • Bőrbetegségek: viszketés, pattanások, fekélyek, hólyagok, ekcéma. Az ekcémák leggyakrabban a kevés szőrrel rendelkező vagy szőrtelen területeken fordulnak elő: a pofán, a lábujjak között, a füleknél, az ágyékon és a hason;
  • Száraz bőr, korpásodás;
  • Tompa szőrzet, erős vedlés;
  • hasmenés, hányinger, hányás;
  • duzzanat;
  • váladékozás a szemekből, orrból, fülből;
  • letargia, étkezés megtagadása;
  • Fokozott szomjúság;
  • Görcsök, görcsök.

Ez nem jelenti azt, hogy ha az ételre adott mellékhatás jelentkezik, a kutyának a felsorolt tünetek mindegyike jelentkezni fog. A betegség mértékétől függ.

Top 8. Monge BWILD Feed the Instinct, kacsa és burgonya

Értékelés (2021): 4.66

20 értékelésért felelős: Yandex.Piac, OZON, Wadoo, Yavitrina

Az egyik legjobb választás a nagyon kicsi fajták számára. Jellemzője az 1 cm átmérőjű kis pellet, az emésztésre való odafigyelés és a csirke hiánya az összetételben.

Ragyogó újdonság Bár viszonylag új, ez az íz máris megnyerte a Monge ételek szerelmeseinek tetszését kiegyensúlyozott összetételével és a főbb allergének hiányával.

  • Jellemzők
  • Ország: Olaszország
  • Életkor és méret: felnőttek számára kisméretű fajta
  • Íz: kacsa
  • Csomagolási lehetőségek, kg: 2.5
  • Fehérjék: 30%
  • Zsírok: 20%
  • Hamutartalom: 7,5%

A Monge BWILD termékcsalád már régóta jó és népszerű eledel hírnevét élvezi sok kutya körében. Ez a gabona nélküli étrend folytatja a hagyományt, és legalább 65%-ban állati eredetű összetételű összetevőkből álló, átgondolt összetétellel örvendezteti meg a háziállatokat és gazdáikat. Ennek a szárazeledelnek a legvonzóbb tulajdonsága, hogy nem tartalmaz olyan allergéneket, mint a csirke, a gabonafélék és a citrusfélék, így még a legérzékenyebb és allergiára hajlamos kutyák számára is alkalmas. Főoldal

Az ételek emészthetősége pedig a prebiotikumok széles skálájának köszönhetően kiváló, többek között a következőknek köszönhetően

Előnyök és hátrányok

  • Prebiotikumok széles választéka
  • A kutyák szeretik
  • Nincs csirke vagy citrusfélék
  • Az ízületek és a szőrzet ápolása
  • Meglehetősen magas zsírtartalom
  • Nincs töltelékválaszték

Top 7. Wellness CORE Óceán, lazac, tonhal

Értékelés (2021): 4.68

44 értékelés a következő oldalról: Yandex.Piac, OZON, Magizoo, IRecommend, OtzyvKorm

Kiegyensúlyozott haltáp A legjobb hal alapú szárazeledel, beleértve a friss lazacot is. Magas tápértékű, csirke és más állati fehérjék teljes hiánya mellett.

  • Jellemzők
  • Ország: USA (Franciaországban készült)
  • Kor és méret: közepes és nagytestű felnőtt kutyák
  • Ízvilág: lazac és tonhal
  • Csomagolási opciók, kg: 1,8 és 10
  • Fehérje: 34%
  • Zsírok: 16%
  • Hamutartalom: 7%

Bár a csirke és a gabonafélék számítanak a leggyakoribb allergéneknek, ritkán előfordul, hogy a kutyák más húsokra is intoleránsak. A gabonamentes eledel halakkal a megoldás, és a Wellness Core-t az egyik legjobbnak tartják. Formulája hipoallergén, és nem tartalmaz húst vagy állati zsiradékot, csak lazacot, tonhalat, borsót, burgonyát, valamint néhány gyógynövényt és bogyós gyümölcsöt. Ezek a termékek nem okoznak mellékhatásokat, és diétásak, hozzájárulnak a jó alakhoz.

Az eledel a legmagasabb minőségi osztályba tartozik, holisztikusnak nevezik, és több mint 45%-ban tartalmaz halas összetevőket, így kutyája mindent megkap, amire szüksége van egy étrendből. A vélemények szerint ez a szárazeledel kellemes illatú, a pelletek optimális mérete, amely mind a közepes, mind a nagytestű fajták számára alkalmas, és kényelmes csomagolás a zacskó lezárásához szükséges klippel. A legtöbb kutya szereti a Wellness Core-t, de a halat nem kedvelő háziállatok nem mindig fogadják el azonnal a diétát.

Előnyök és hátrányok

  • Hipoallergén formula
  • Osztály Holisztikus
  • Nagy százalékban halak
  • Nincs csirke vagy más állati fehérje
  • Fehérje
  • Ízlés

Milyen élelmiszerek állnak rendelkezésre?

A piac telített a népszerű kutyatápok modelljeivel. A gyártók ilyen típusú termékeket állítanak elő:

Típusok Leírás
Száraz (granulált) A fő összetevők a szójabab, a rizs és a kukorica. A jó hírű márkák bárányt, kacsát és halat tartalmazó kutyaeledelt kínálnak. A termék átlagára magas, de a vásárlás kedvező árat jelent. Segítenek gyorsan telíteni a szervezetet. A pellet koncentrált kalóriát tartalmaz. A konzerveknek magas a víztartalma. A legjobb nagytestű fajták számára. Nagy előnye: jó állapotban tartja a fogakat. A fogak és az íny szinte soha nem gyulladnak be, de ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolhatná a háziállat fogmosását.
Konzerv (nedves) A legtöbb terméknek kellemetlen szaga van. Főként idősebb kutyák számára alkalmas. megtalálható a halakban, húsokban és baromfiban. Sok állat kedveli ezt a fajta táplálékot. Szeretik az illatát és az ízét. A fogyasztó szerint különös figyelmet kell fordítani a címkén szereplő információkra. A gyenge minőségű termék vizet tartalmaz, amelynek akár 80 százaléka is lehet. A minőségi konzervek nagy zöldségdarabokat tartalmazhatnak. Olcsó termék rizslisztből és korpából áll.
Félnedvesített Alacsony csomagolási súly. A megjelenés vonzó, azonban a vélemények áttekintése azt mutatja, hogy a gyártás során felhasznált összetevők károsak a háziállatokra. Magas a cukor- és víztartalmuk. A félig nedves ételek következetes fogyasztása elhízáshoz és rossz fogászati egészséghez vezet. Hol lehet megvásárolni őket? Megvásárolhatja őket a szakkereskedésekben, vagy megrendelheti őket online az e-shopban. Azonban nagyon rövid az eltarthatósági idejük.

A kedvtelésből tartott állatok növekedése alapján állnak rendelkezésre az eledelek:

  • nagytestű fajták esetében;
  • Kisebb fajták számára;
  • Közepes méretű fajtákhoz.

A kutya kora is fontos. Elérhető kölykök és felnőttek számára.

Top 6. Bosch Soft, bivaly és jamgyökér

Értékelés (2021): 4.76

51 értékelés a következő forrásokból: OZON, Ozovik, IRecommend, CMP24, Magizoo

Az egyedülálló félig nedves formula 19 százalékos nedvességtartalmat biztosít a Bosch Soft számára, ami több mint kétszerese a versenytársakénak. Bár félnedvesnek hívják, nem úgy néz ki, mint egy konzerv. A pellet száraz, de kíméletes.

A legjobb a kényes és érzékeny állatoknak A speciális formulának köszönhetően a diéta gazdag ízvilággal rendelkezik, amely még a legfinnyásabbaknak is tetszik. A lágy textúra pedig megkönnyíti a rágást és az emésztést.

  • Jellemzők
  • Ország: Németország
  • Életkor és méret: nagytestű, felnőtt kutyák
  • Ízesítés: bivaly
  • Elérhető kg-ban: 1; 2,5 és 12,5
  • Fehérje: 22%
  • Zsírok: 12%
  • Hamutartalom: 7,3 százalék

Bosch Soft – gabonamentes eledel nagytestű fajtáknak, vonzó illatú és szinte minden kutya kedveli, így jó választás a rendszeres etetéshez és a kiképzéshez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez segít jobban motiválni a kutyát a parancsok teljesítésére. Puha krokettjei nemcsak az ínyencek álmaivá teszik, hanem kiváló megoldás érzékeny emésztésű és szájüregi problémákkal küzdő kutyák számára is.

Az állaga lágyabb, mint a hagyományos száraztápé, és könnyebben emészthető, nem gyűrődik az íny, és nem igényel erős fogakat a rágáshoz. Ugyanakkor tökéletesen hipoallergén monoprotein összetételű, 40% friss bivalyhúsból készült, 40%-ban friss bivalyhúsból készült. De vigyázzunk, hogy sok kutya annyira szereti a Bosch Softot, hogy túl sokat eszik és meghízhat. A keményítő magas százalékos aránya szintén hozzájárul ehhez. Ezért fontos, hogy tartsuk magunkat az ajánlott takarmányozási tartományokhoz.

Előnyök és hátrányok

  • Ideális a képzéshez
  • Alkalmas nagy érzékenységhez
  • A krokettek puhák és könnyen rághatóak
  • Monoprotein formula
  • Fontos, hogy ne etessük túl

Top 5. NOW FRESH szenior kutyáknak pulykával, kacsával, lazaccal és zöldségekkel

Értékelés (2021): 4.76

89 értékelés a következő oldalról: Yandex.Piac, OZON, Petshop, felülvizsgálati felülvizsgálat, Magizoo

Népszerű étrend idősebb kutyáknak A legnépszerűbb és legismertebb gabonamentes étrend idősebb kutyáknak, többszörösét kapta a legközelebbi társainak.

Súlykezelés A legfontosabb megkülönböztető elem az ötletes étrend-készítmény, amely segít az optimális testsúly fenntartásában, sőt, akár enyhe súlycsökkenésben is, ami különösen fontos az idősebb háziállatok számára.

  • Jellemzők
  • Ország: Kanada
  • Életkor és méret: idősebb kutyák (7+), kistestű fajták
  • Ízvilág: pulyka, lazac, kacsa
  • Csomagolási opciók kg-ban: 1,59; 2,72; 5,45 és 9,98
  • Fehérje: 25,4%
  • Zsírok: 13,4%
  • Hamutartalom: 7,7%

Ahogy az egy kistestű fajtáknak szánt eledelre jellemző, a Now Fresh kis méretű, így ideális kölyökkutyák, Toy Terrierek és más miniatűr kutyák számára. Négylevelű lóhere alakúak, így nem nyeli el a falatot, és mohón rág minden egyes falatot. Ezért kissé nagyobb fajták, például tacskók és mopszok számára is alkalmas. Az előnyök itt még nem érnek véget. Most a Fresh kiegyensúlyozott formula pulykát, tojást, burgonyát és borsót, valamint némi lazacot és kacsahúst tartalmaz.

A megfelelő mennyiségű hús-összetevőknek köszönhetően az eledel elegendő fehérjét tartalmaz a kutyák számára a legjobb fehérjékből. Glükozaminnal, kondroitinnel és új-zélandi zöldkagylóval is gazdagított, amelyek segítenek az egészséges ízületek és szalagok támogatásában. A kritikusok gyakran megjegyzik, hogy amint elkezdik etetni a Now Fresh-t, a háziállatok élénkebbek, játékosabbak, karcsúbbak lesznek.

Előnyök és hátrányok

  • Kicsi, könnyen formázható szemcsék
  • Jó százalékos húsösszetevők
  • Erőt ad és támogatja az ízületeket
  • Széles körű csomagolás
  • Nem mindig alkalmas a kényeseknek

Top 4. Farmina N&D, gabonamentes, érzékeny bárányhús quinoával

Értékelés (2021): 4.77

174 értékelésért felelős: Yandex.Piac, OZON, OtzyvKorm, IRecommend

A legkíméletesebb formula Ez az eledel kifejezetten a legérzékenyebb kutyák számára készült, és csak természetes összetevőket tartalmaz, amelyek egészségesek és a legtöbb állat által jól tolerálhatók.

  • Jellemzők
  • Ország: Olaszország
  • Kor és méret: felnőtt kutyák minden fajtából
  • Ízvilág: bárány
  • Csomagolási lehetőségek, kg: 0,8; 2,5 és 7
  • Fehérje: 25%
  • Zsírok: 12%
  • Hamu: 7,5%

A Farmina N&D bárányhússal azon kevés termékek egyike, amelyre a kutyák szívesen és könnyen átállnak. Ennek a gabona nélküli eledelnek az összetevőit úgy választották ki, hogy tökéletesen emészthető legyen, és ne okozzon kellemetlenséget, még a nem legsimább étrendi változtatások esetén sem, ami önmagában a legjobbat hozza ki. Ennek ellenére a diéta a táplálkozási szempontból kihívásokkal küzdő kutyák számára alapvető fontosságú dolgokban gyönyörködik.

Mint alapanyag

Előnyök és hátrányok

  • Könnyű átalakítás
  • Javítja az emésztést és a megjelenést
  • Háziállatok által jól tolerált
  • Alkalmas allergiás és furcsa kutyák számára is
  • Nem a legkényelmesebb csomagolás
  • Meglehetősen magas ár

A legfontosabbak dióhéjban

  1. A kutyák táplálékallergiája a leggyakoribb.
  2. Megjelenhet gyermekkorban vagy bármikor az életben.
  3. Van egy egész listája azoknak a termékeknek, amelyekre a reakció a leggyakoribb.
  4. A tünetek különbözőek, az egyik vagy a másik jelentkezhet. Minden a test károsodásának mértékétől függ.
  5. A betegség első jeleinél érdemes felkeresni az állatorvost allergén vizsgálat céljából.
  6. A kutya eliminációs diétára fogása, minden gyanús dolog eltávolítása az étrendjéből.
  7. Kezdje el szedni az orvos által felírt antihisztaminokat.
  8. Válasszon olyan ételt, amelyről az élelmiszer gyártója azt állítja, hogy hipoallergén.
  9. Válasszon prémium, szuperprémium vagy holisztikus készítmények közül.
  10. A kiválasztás kis adag száraz eledel vásárlásával történik, gondosan figyelemmel kísérve a szervezet reakcióját.
  11. Válasszon olyan terméket, amely megfizethető és elérhető az üzletekben.

Nem létezik olyan eledel, amely egy allergiás háziállat számára ajánlható. Még a legdrágább termékek is tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek negatív reakciót okozhatnak. A legfontosabb, hogy a tulajdonos meghatározza az eredeti irritáló tényezőt, és felkészüljön arra a lehetőségre, hogy a kutya az eledel más összetevőire is allergiás lehet.

Ha a háziállat bármilyen ételallergiája van? Az allergén típusának azonosítása? Mi vezérelte Önt egy különleges étel kiválasztásában? Melyik márkát választotta?? Kérjük, ossza meg tapasztalatait a hozzászólásokban. Az Ön véleménye nagyon fontos számunkra.

Top 3. Nutram T26 Bárány

Értékelés (2021): 4.79

34 értékelés alapján a következőktől: OZON, Shop Lot, Unizoo, Zootovary

A leghipoallergénebb A Nutram legfontosabb előnyei között nem csak a kanadai származás, hanem a maximálisan természetes és biztonságos összetétel csirke, feldolgozott csirketermékek és egyéb allergének nélkül.

  • Jellemzők
  • Ország: Kanada
  • Kor és méret: közepes és nagytestű felnőtt kutyák
  • Ízvilág: Bárány
  • Elérhető kg-ban: 2 és 11,4
  • Fehérje: 30,2%
  • Zsírok: 16,3%
  • Hamu: 6,5%

Kifejezetten érzékeny és allergiára hajlamos háziállatok számára kifejlesztett gabonamentes, holisztikus étrend. A Nutram nem tartalmaz csirkét, gabonaféléket, citrusféléket és más potenciális allergéneket, valamint olyan összetevőket, amelyek növelik a gyomor savasságát vagy más módon megnehezítik az emésztést. Ehelyett ez a szárazeledel magas százalékban tartalmazott bárányhúst, ésszerű mennyiségű minőségi rostot hüvelyesek formájában, valamint almát, sütőtököt, quinoát és természetes prebiotikumokat, amelyek célja a normál gyomor-bélrendszeri működés biztosítása, a méreganyagok természetes kiöblítése és az allergia kockázatának csökkentése.

Ugyanakkor az adagot kagylóval és egyéb ízületeket támogató elemekkel egészítik ki, míg a lenmag pozitív hatással van a bőr és a szőrzet egészségére. Univerzális pelletmérete miatt is dicsérik, amely a közepes és nagytestű fajták számára is jó, és jobban véd az allergiával szemben. Az egyetlen hátránya a közepes és nagy adagok hiánya.

Előnyök és hátrányok

  • Ideális érzékeny háziállatok számára
  • Teljes egészségügyi ellátás
  • Osztály Holisztikus
  • Univerzális pellet méret
  • Kisebb csomagolási választék

Mi különbözteti meg a holisztikus étrendet más élelmiszerektől?

Marketing szempontból nézve a holisztikus élelmiszerek ára magas. Ennek ellenére a gazdaság és az állatorvosi szakma egyre inkább népszerűsíti őket, meggyőzve a fogyasztókat, hogy csak ilyen típusú élelmiszereket használjanak. Ennek a racionális döntésnek több oka is van.

  1. Természetes összetevők a készítményben. Az összes összetevő (zöldségek, gyökérzöldségek, hús- vagy halfrakciók, bogyós gyümölcsök, gyümölcsök, gabonafélék) megfelel az emberi fogyasztásra vonatkozó minőségi előírásoknak. A gyártók állítása szerint: a holisztikus termék az emberek által gond nélkül fogyasztható, gyermekek számára biztonságos. A koncepciót „emberi minőségű” – az élelmiszerek forradalmi megközelítése -ként határozzák meg.
  2. Minden összetevő kiegyensúlyozott és tesztelt élelmiszer- és gyógyszeripari szövetségek az Egyesült Államokban, biztosítva a teljes hiánya a kémiai származékok.
  3. A holisztikus táplálék összetétele a háziállatok kor, fajta, kategória és szükségletei alapján készült. 70 százalékos fehérjetartalmú élelmiszer és 30 százalékos fehérjetartalmú élelmiszer alapján. Az alsóbb takarmányozási osztályokban ugyanez az arány megmarad, de

    Top 2. GO! Carnivore gabonamentes, csirke, pulyka, kacsa, lazac, lazac

    Értékelés (2021): 4.81

    711 értékelés a forrásokból: Yandex.Piac, OZON, Otzovik, IRecommend, Sbermegamarket, Uniso, OtzyvKorm, Wildberries, Onlinetrade

    A GO legnépszerűbb gabonamentes eledele évek óta a legtöbbet emlegetett gabonamentes eledel, és az ikonikus Acana egyik fő versenytársa. Minőségi összetevői és gazdag összetétele miatt nagyra értékelt.

    Maximális hússzázalék A legtöbb versenytársával ellentétben a GO Carnivore valódi etetőanyag a háziasított húsevők számára. A húskomponensek aránya eléri a 85 százalékot.

    • A jellemzők
    • Ország: Kanada
    • Kor és méret: felnőtt kutyák minden fajtából
    • Ízesítés: pulyka, csirke, lazac, kacsa, kacsa
    • Csomagolás: 1,59 kg, 5,45 kg és 9,98 kg
    • Fehérje: 34%
    • Zsírok: 16%
    • Hamutartalom: 8,9%

    Évtizedes múltra visszatekintő, minőségi gabona nélküli eledel, amely a holisztikus osztály egyik legjobbja. A Go’s formula rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és – ami a legfontosabb – állati fehérjékben, amelyek tökéletesen emészthetőek kutyája egészsége és hosszú élettartama érdekében. Nem csoda, hogy a hús és származékai 85% -ával, beleértve a szárított csirkét, pulykát, lazacot, kacsát, heringet és e madarak és halak filéjét. Az étel egészséges zöldségek, gyümölcsök és bogyós gyümölcsök széles választékát is tartalmazza

    A GO jobb tolerálhatósággal is büszkélkedhet, mint sok más diéta, amint azt a vélemények is mutatják. Alkalmas a legtöbb kutya számára. A közepes pelletméretnek köszönhetően az eledel szinte univerzális, és alkalmas a kis, közepes és néhány nagytestű fajta számára. De a VEO-k, a dán dogok és a masztiffok számára sok tulajdonos túl kicsinek találja őket.

    Előnyök és hátrányok

    • Egy kipróbált és bevált holisztikus
    • Tápláló formula
    • Megfelelő áron
    • Alkalmas a legtöbb kutya számára
    • Nincsenek nagy csomagok
    • Kisebb a legnagyobb fajták számára

    Főbb termékfajták

    Akár kis-, akár nagytestű fajták számára készültek a termékek, a következő kategóriákba sorolhatók

    1. Turistaosztály. Nem büszkélkedhet a minőséggel. Kevesebb költséggel jár. Az előállítása során felhasznált másodlagos összetevők. Hús helyett hús- és csontliszt. Magas kukorica-, szója- és állati zsírtartalom. Ízesítőket, tartósítószereket és mesterséges adalékanyagokat használnak. Nagy mennyiségben fogyasztják, mivel az energiaérték minimális. A termék bármelyik szupermarketben megtalálható. Minden sarkon hirdetések vannak. Az átlagos ár minimális, az olcsó összetevők használata miatt. Az állatok gyorsan elfogyasztják, mivel az ízét a kalcium- és nátriumsók és a foszfor fokozzák.
    2. Prémium osztály. Minőségi termékeket használnak a gyártáshoz. Az összetevők listáján baromfi és hal szerepel. Magas rizstartalom és természetes összetevők (burgonya, cékla, sárgarépa). Ízesítők, színezékek és növényi fehérje jelen van, de kis mennyiségben. Kímélő fogyasztás. 75 százalékos emészthetőség. Az energiatartalom 350 kcal/100g felett van.
    3. Szuperprémium osztály (holisztikus). A termékminőség megfelelő szintű. Bárány, kacsa, lazac, baromfi és marhahús változatban kapható. Használjon zabot, árpát és lenmagot. Az E-vitamin stabilizátorként van jelen. Színezőanyagokat nem használnak. 83 százalékos emészthetőség, ami jelentősen csökkenti a termék fogyasztását. Energiaérték 450 kcal/100g.
    4. Diétás. Változtassa az eledel összetételét a kutya aktuális betegségének megfelelően. Egy sor mikrotápanyag és tápanyag kötelezően előírt. Többek között állatorvosok is részt vesznek a takarmányok fejlesztésében. A termékek megfelelőségét ellenőrzik, mielőtt a boltok polcaira kerülnének. Érdemes rámutatni, hogy a diétás élelmiszerek nem terápiás célúak. Nem gyógyítanak meg egy betegséget. Nem használnak drogokat. Ezen összetevők kombinációja csökkenti az érintett szerv terhelését, és gyors gyógyulást eredményez. Ezt az eledelt csak állatorvos által felírva szabad megvásárolni. Ez az eledel nem használható a háziállatok számára önmagában.

    Az, hogy melyik terméket jobb megvásárolni, számos tényezőtől függ, beleértve a tulajdonos pénzügyi helyzetét is. Kerülje az ömlesztett élelmiszerek értékesítését. Jobb, ha nagy zsákot vásárol, vagy ha ellenőrzi a zsák töltését. De tisztában kell lennie azzal, hogy nyitott zacskóban penészes, átázott és használhatatlan lehet. Az ilyen termékek fogyasztása emésztési zavarokat és allergiás reakciókat okozhat. Nem akar pénzt költeni az állatorvosra, ne spóroljon az állateledeleken.

    Gondosan tanulmányozza a címkét. Felsorolja a felhasznált összetevőket. Elsősorban a legmagasabb tartalommal rendelkező. A „csirke és rizs” címke nem mond semmit. Ezek az összetevők hiányozhatnak vagy minimális mennyiségben lehetnek jelen. Olvassa el az összetevőket. A következő lépés a vonalkód keresése és a származási ország azonosítása.

    Döntsön a húsról. Több alapvető választási lehetőség van: marhahús, pulyka, csirke. Allergiás állat esetében a bárány-, lazac- vagy bölénytartalmú termékek jöhetnek szóba. Ha azt írja, hogy „melléktermékek”, ne lelkesedjen túlzottan az alacsony ár miatt. Belsejében ismeretlen madarak feje, karmai, tollai és mancsai lehetnek.

    Fő összetevők:

    • szénhidrátok;
    • zsírok;
    • fehérjék;
    • szemek;
    • kukoricaglutén;
    • kukorica;
    • Egyéb összetevők (tojás vagy tojáspor, gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, algák, élesztő, kondroitin, glükozamin, probiotikumok, vitaminok, ásványi anyagok)
    • Antioxidánsok és tartósítószerek (gyógynövénykivonatok, olajok, C- és E-vitamin).

    Nem vásárolhat olyan élelmiszert, amelyet a gyártás során felhasználtak:

    • csokoládé;
    • szultán:
    • szőlő;
    • kukoricacsövek;
    • hagyma.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Anikó Németh

    Miért ajánlják a Top Foods 2022 nevű terméket?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása