...

A legjobb vezeték nélküli fejhallgató a TV 2022: Költségvetés és prémium

Néhány évvel ezelőtt, az ilyen fejlesztések korunk, mint egy TV-készülék és fejhallgató tűnt teljesen összeegyeztethetetlen dolgok. A mai elektronikus kütyük piaca a kiegészítők hatalmas választékát kínálja, amelyek az otthoni szórakoztatáshoz nagy készülékekkel párosíthatók. Hogyan válasszuk ki a megfelelő eszközt a tévénézéshez?

Milyen jellemzőkkel kell a legjobb „füleknek” rendelkezniük a szegmensükben? Milyen típusú fejhallgatót válasszon: vezeték nélküli vagy hosszú vezetékkel?? A következő cikk egyértelmű válaszokat ad ezekre és más kérdésekre annak, aki úgy dönt, hogy megvásárolja ezt a TV-kiegészítőt.

A vezeték nélküli és vezetékes fejhallgatók működési elve TV-hez

A vezetékes típusú fejhallgatók működési elve nem rendelkezik sajátosságokkal. A kábel a TV-porthoz csatlakozik, és elkezdi a TV-hangjelet a felhasználó „fülébe” sugározni. Az ilyen típusú tartozékok fő előnye, hogy általában olcsóak. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a vezeték jelenléte, bármilyen hosszú is legyen, a tulajdonos számára korlátozást jelent. Az, hogy átlagosan 3-5 méter távolságra kell lennie a TV-készüléktől, logikussá teszi a bluetooth fejhallgató megvásárlásának elutasítását a vezetékes típus javára, kizárólag akkor, ha az eszközt a számítógépen való munkavégzésre kívánja használni.

A vezeték nélküli, bár a nem távoli riválisaiknál gyengébb hangminőségűnek tekinthető, sokkal népszerűbbek a felhasználók körében, akik a tartozékot a TV-jükkel párosítják. Működési elvük szerint több típusra oszthatók:

  • infravörös;
  • vezeték nélküli fejhallgató;
  • Bluetooth;
  • Wi-Fi – fejhallgató.

Az IR fejhallgató felépítése hasonló a hagyományos távirányítóhoz. Az ilyen típusú szerkentyű megvásárlásakor szem előtt kell tartania, hogy a tartozék helyes működése csak akkor lehetséges, ha mindig 6-10 méteren belül van

Ahogy a neve is sugallja, a vezeték nélküli fejhallgató rádióhullámokon keresztül párosul a Smart TV-vel. Ebben az esetben csak a külső hullámok vagy betonfalak szakíthatják meg a készülék működését. Megbízhatóság a jelátvitel az oka a növekvő vágy a műholdas szolgáltatók, hogy indítson saját márka modell a fogyasztói piacon (például Tricolor TV a gyártó a népszerű rádió fejhallgató BFMH 101 és így tovább).

A Bluetooth fejhallgató legfeljebb 9-15 méteres hatótávolságon belül működik

a wi-fi „fülek” vásárlásakor tisztában kell lennie az időjárás, az idegen elektromos eszközök stb. lehetséges hatásával a helyes működésükre. Egyébként, ha stabil internetkapcsolattal rendelkezik, ez a típusú fejhallgató csak pozitív érzelmeket hoz a leírt tartozék használatából.

Sennheiser RS 185

Specifikációk:

  • Ellenállás: 32 ohm
  • Érzékenység: 106dB
  • Frekvenciatartomány: 8-22,000Hz
  • Harmonikus torzítási tényező: 0.5 %
  • Készenléti idő: 18 óra
  • Tápegység: 2 AAA
  • Súly: 301 g
  • Hatótávolság: 100

A Sennheiser RS 185 egy nyitott fülhallgató rendkívül természetes hangzással és dedikált fejhallgató állvánnyal.

A vezeték nélküli Bluetooth-fejhallgatókban használt párosítási eljárás hiánya lehetővé teszi, hogy HD-minőségű videókat nézzenek, késleltetés nélkül.

A fejpánt fém alapjának kivételével a szerkezet teljes egészében tartós műanyagból készült. A tetején két puha párna található. Az első 3-5 percben a nyomás lokalizáltnak tűnik, de ahogy viseli a készüléket, szinte észrevehetetlenné válik a fején.

A fejhallgató kiegyensúlyozott hangzással rendelkezik, és 100 méteres hatótávolságon belül tisztán továbbítja a hangot. Az akusztikus stílus hasonló a klasszikus Sennheiser HD 650-hez: sűrű és gazdag hangzás, enyhén földes basszus és alacsony torzítás, amely lehetővé teszi, hogy a hangerőt teljesen felhangosítsa. A nyitott konstrukció nem biztosítja a hallgató számára a megfelelő szintű zajszigetelést.

Előnyök a

  • Tiszta és nagy hangzás
  • Robusztus kialakítás
  • Jó kommunikáció az otthonban

Hátrányok

  • Gyenge magasság
  • Merev fülpárnák

A fejhallgató főbb jellemzői

Fontos megérteni, hogy gyakran a gyártó, miközben a fogyasztók figyelmét a termék bizonyos paramétereire összpontosítja, szándékosan félrevezeti őket azzal, hogy csak olyan számokat határoz meg, amelyek „az emberek fülében” vannak. A leendő vásárlóknak a készülék fő jellemzői alapján kell dönteniük, amelyek nem mindig szerepelnek a termék csomagolásán:

  1. A frekvencia a készülék által reprodukált teljes frekvenciatartomány mérőszáma. Ezt a kritériumot nem szabad döntőnek tekinteni a „fülek” kiválasztásakor, mivel a szállítók nem adnak részletesebb, konkrétabb információkat, amelyek az említett frekvenciaválaszt kialakították (a teszteléshez használt berendezések, feltételek stb.).
  2. A termék csomagolásán feltüntetett frekvenciatartomány azonban hasznosabb lehet, ha az amplitúdó-frekvencia válaszsal együtt értékelik, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a céljai számára a legjobb lehetőséget válassza ki (nehéz zenét hallgatni – basszus, a reprodukált adások hangjainak hangsúlyozása – az átlagos frekvenciaválasz, stb.).
  3. A fülimpedancia a tartozék bemenetén lévő jel impedancia szintjét mutatja. Ez a jellemző az egyik legmeghatározóbb a készülék hangerejének meghatározása szempontjából.
  4. A fejhallgató érzékenysége a legpontosabban a maximális hangerőszintet jelzi. Tehát a filmnézés, zenehallgatás vagy játék közbeni maximális elmélyülés érdekében válasszon egy pár nagy érzékenységű és alacsony impedanciájú fejhallgatót.
  5. A RES vagy nemlineáris torzítási együttható a potenciális vásárlót az átvitt hangjel lehetséges torzításának átlagos mértékéről tájékoztatja. Logikus, hogy olyan fejhallgatót válasszon, amelynek THD-értéke minimális, ami garantálja a legjobb hangminőséget.

Miért nem orvosolja a helyzetet a hangerő felhangosítása?

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja a hang hozzáadása, ami nem a legjobb megoldás:

  1. A megnövekedett zaj irritálja a háztartást, zavarja a TV-műsorok közös nézését, és a rossz hangszigetelésű házakban elrontja a környező szomszédok életét.
  2. A tévébemondók gyakran nagy sebességgel beszélnek, néha kétszer olyan gyorsan, mint az átlagemberek. A tanulmányok azt mutatják, hogy ez a beszédtempó nagyon megnehezíti a hallássérült idősebb nézők számára a beszéd megértését, még nagyobb hangerőn is. Ez tehát negatívan befolyásolja a nyugdíjasok azon képességét, hogy megnézzék kedvenc tévéműsoraikat.
  3. A környezeti zaj szintén jelentős hatással van a hallgatási viselkedésre. A programokat megzavarhatják a mindennapi hangok (város, háztartási gépek), a szoba faláról visszaverődő jelek (visszhang). A hangerő felhangosítása nem fogja teljesen elnyomni őket.
  4. Emellett a zaj lehet maguknak a televíziós műsoroknak a hangsávja (zene, speciális effektek). Ilyen esetekben a hangerő felhangosítása automatikusan növeli a kísérő zajok hangerejét.

Gyakran előfordul, hogy a hangerő jelentős növekedése a fő oka a hallásgondozó szakember felkeresésének és a hallókészülék beszerzésének.

Hogyan válasszunk

Tekintettel a mai gyártók által kínált termékek széles skálájára, a felhasználónak egyértelműen meg kell határoznia a megvásárolni kívánt eszköz rendeltetését. Az első dolog, amit figyelembe kell venni:

  • kábel hossza;
  • A vezeték nélküli kapcsolat típusa;
  • eszköz kinézet;
  • hatalom;
  • funkcionalitás.

Ha úgy dönt, hogy kábeles fejhallgatóba fektet, fontos, hogy a lehető leghosszabb, legalább 6-7 méter hosszú kábellel szerelje fel őket. A kisebb kábel jelentősen korlátozza és beszűkíti a felhasználót, és arra kényszeríti, hogy „közel” üljön a TV-képernyőhöz. Ezenkívül rugalmasnak és lehetőleg levehetőnek kell lennie, hogy az eszköz hosszabb élettartamát biztosítsa.

Ha vezeték nélküli fejhallgatót választ, célszerű Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolatot választani, mivel ennek nagyobb a jel „tartási” hatósugara, és kevésbé valószínű, hogy interferenciát, háttérzajt vagy a készülék meghibásodását okozza.

A vásárlásra tervezett eszköz típusáról beszélve érdemes előnyben részesíteni a fejhallgató zárt vagy félig zárt típusát, amely maximális volumetrikus hangot és minőségi hangszigetelést biztosít; a vezetékes típusú „fülek” esetében a legjobb a szegmensben az egyoldalú típusú eszközök.

A megvásárolni kívánt fejhallgató teljesítményét a televízió hangjelző képességének megfelelően kell megválasztani (legfeljebb 50 000 mW). Ügyeljen arra, hogy ez az érték megegyezzen a megadott maximális értékkel . A fenti intézkedés segít megelőzni a „fülek” elhasználódását, ha rendszeresen párosítják őket digitális berendezésekkel.

A kiválasztott eszköz funkcionalitásának a felhasználó igényein kell alapulnia. Ha például egy egyszobás lakásban élnek egy kisgyermekkel, a szülőknek fontolóra kell venniük az alapcsomagban párban értékesített „iker fejhallgatót” az esti tévénézéshez.

Hallókészülékek a tévénézéshez

A hallókészülék kiválasztásához forduljon a helyi hallásgondozó központhoz vagy fül-orr-gégészhez. A hallókészülékek szakmai tanácsadás nélküli vásárlása és viselése halláskárosodást okozhat.

Orvosa gondosan felméri az Ön helyzetét, értékeli a halláskárosodást, és segít Önnek a hallókészülék kiválasztásában. Néha a hallókészülékek viselése nem ajánlott. Ilyen esetekben más módszereket alkalmaznak a hallás javítására vagy helyreállítására.

A hallókészülékek a hangfeldolgozás különböző típusaira oszthatók:

  • Analóg – megfizethető, de nem képes megkülönböztetni a beszédet és felerősíteni minden bejövő hangot. Hosszú ideig történő használat esetén károsíthatja a hallást.
  • digitális – összetettebb és drágább, beépített szoftverrel.

Az analóg hallókészülékek teljesen megoldhatják a tévénézés problémáját??

Sajnos nem mindig. Egyes viselők elégedettek a hallókészülék vásárlásával, míg másoknak még a vásárlás után is nehézséget okozhat a hallásuk. A tény az, hogy a hallókészülékeket úgy tervezték, hogy javítsák a beszélt nyelv hallás utáni megértését.

A hangszórók frekvenciatartománya nagyon eltérő, és a hangszórók nem mindig adnak vissza jó minőségű hangot. Ezért a televíziós beszédértés az idősek nagy része számára nem javul, még akkor sem, ha analóg hallókészüléket viselnek.

Digitális hallókészülékek tévénézéshez

A modern programozható hallókészülékek számos funkcióval rendelkeznek. Egy hallásgondozó szakember segítségével megtalálhatja a legjobb lehetőséget, és megkaphatja a megfelelő hallókészülék-illesztést.

Lehetőség van a hallókészülék egyéni preferenciákhoz való igazítására:

  • Irányított mikrofonok – lehetővé teszik a beszéd és a zaj megkülönböztetését, még akkor is, ha az egy irányból érkezik. Ez lehetővé teszi, hogy nézés közben kommunikáljon az emberekkel, és meghallja a külső zajokat (csengő, síró baba stb.);
  • Zajcsökkentési lehetőségek – egyes készülékek képesek kiszűrni a háttérzajokat, például az ajtócsapkodást és a beszélgetéseket, hogy Ön a műsorra koncentrálhasson, és jobban hallja, amit a műsorvezetők mondanak;
  • Beszéderősítés – kiemeli az élő beszédet a hangfolyamból és felerősíti azt anélkül, hogy a kísérő hangokat hangosabbá tenné;
  • Vezeték nélküli kommunikáció a készülékek között – ha egy család több tagja is visel hallókészüléket, akkor kényelmesen, valós időben kommunikálhatnak egymással;
  • Bluetooth-kapcsolat – a vezeték nélküli opció segítségével csatlakoztathatja a műszereket számítógépéhez, telefonjához vagy televíziójához;
  • távirányító – lehetővé teszi a műszerek távolról történő kezelését (hangerő fel- vagy leállítása stb.). .);
  • A Music/Movie/Concert opció kiváló zenehallgatást vagy tévézést biztosít.

A vásárláskor feltétlenül szükséges, hogy a szakember elmagyarázza a felhasználónak vagy a kísérő személynek, hogyan kell a készüléket a tévénézéshez megfelelő programra állítani, és hogyan kell átkapcsolni a normál beszélgetéshez.

Előnyök és hátrányok

Miután tájékozott döntést hozott az adott „fülek” megvásárlásáról, a felhasználónak meg kell győződnie arról, hogy nincsenek a termék legjellemzőbb hátrányai a TV-ről való hanghallgatáshoz.

A kábel tartozékhoz:

  • Rövid vezeték, amely használat közben súlyos mozgáskorlátozásokat okoz;
  • alacsony hangszigetelés.

Vezeték nélküli fejhallgatóhoz:

  • A hangminőség romlása a vezetékes társaikhoz képest;
  • az időszakos „feltöltés” szükségessége.

A termék nyilvánvaló hátrányainak jelenléte mellett érdemes értékelni a kiválasztott fejhallgató modell pozitív aspektusainak számát és minőségét.

Vezetékes eszközök esetén:

  • Hagyományos TV hangkimenethez való csatlakoztatás lehetősége
  • A hangminőség maximális megőrzése
  • A hangerőszabályzó elhelyezése a kábelen.

Vezeték nélküli fejhallgatóhoz:

  • Nincsenek drótok, amelyek korlátozzák a mozgást és a mozgást használat közben;
  • Kiváló minőségű hangszigetelés a masszív építésnek köszönhetően;
  • Magasabb szintű mikrofon zajszűrés a kábeles analóghoz képest.

Sony MDR-RF811RK

Specifikációk:

  • Ellenállás: 32 ohm
  • Érzékenység: 100dB
  • Frekvenciatartomány: 20-20 000 Hz
  • Hangszóró: 40 mm
  • Használati idő: 16h
  • Tápegység: 2 AAA
  • Súly: 270 g
  • Hatótávolság: 100

Sony MDR-RF811RK – olcsó vezeték nélküli fejhallgató a japán audioberendezés-gyártótól. A jelátvitelhez a készülék két különböző csatornát és rádiófrekvenciás technológiát használ, amely akár 100 méteres körzetben is lefedettséget biztosít. Nincs probléma a vételi minőséggel, ha egy háromszobás lakásban mozognak a vendégek.

Teljesen közepes szilárdságú műanyagból készült. A tetején a szokásos fedőlap helyett egy önbeálló keret található rugalmas szalagokkal, amely a fejlesztők szerint növeli a hallgatási kényelmet. A gyakorlatban ez a konstrukciós megoldás 2-3 óra használat után komoly nyomást gyakorol a fülre.

A töltőaljzat, a bekapcsológomb, a kijelző, a hangerőszabályzó és a csatornaválasztó kapcsoló a jobb és bal oldalon található. A fejhallgatót két „kis” elem táplálja, amelyek egy kazettába vannak csomagolva.

A 40 mm-es neodímium meghajtók kiváló hangzást biztosítanak minden sávon. A basszus mély és lágy, a közép- és magas hangok torzítás nélkül. A hangzás hátránya a háttérzaj alacsony hangerőnél.

Előnyök

  • Gyors csatlakoztathatóság
  • Ergonomikus kezelőszervek
  • 2 csatornás jelátvitel
  • Szövet fülpárnák

Hátrányok:

  • Kényelmetlen fejpánt a tetején
  • Háttérzaj

A vezeték nélküli fejhallgatók értékelése TV-hez

A mai piacon a TV fejhallgatók hatalmas választéka között vannak olyan csúcsmodellek, amelyek egyfajta rangsorolást hoznak létre a termékek szegmensében.

Philips SHP2500

Előnyök a

  • Kényelmesen elhelyezett hangerőszabályzó a kábelen;
  • kibővített csomag;
  • Minőségi hangátvitel;
  • hosszú kábel.

Hátrányok:

  • alacsony hangszigetelés;
  • csendben;
  • „Merev” fejpánt, amelyet hosszabb ideig fájdalmas használni;
  • nyikorgó hang.

799 ₽-tól

Megjegyzés: Ideális azok számára, akik a kábeles fejhallgató alapvető jellemzőit keresik, amelyek kizárólag a tévénézéshez szükségesek, mások zavarása nélkül.

Teljes értékű tartozék, amely ugyanolyan jó, mint a népszerű társai az árkategóriájában (pl. LG).

Pioneer SE-M631TV

Előnyök a

  • a hangerőszabályzó kényelmes elhelyezése a kábelen;
  • magas hangminőség;
  • hosszú kábel.

Hátrányok

  • A tartozék törékeny kialakítása;
  • Primitív kialakítás az árkategóriájához képest.

1990-től ₽

Megjegyzés: a hangminőségnek és a magas hangszigetelésnek köszönhetően ezek a fejhallgatók ideálisak azok számára, akik nem csak tévézni, hanem különféle zenéket is hallgatni szeretnének.

A „fülek” kényelmes, hosszú távú használatával létrehozott magas szintű hangszigetelés.

Panasonic RP-HT090 E-H

Előnyök a

  • A hangerőszabályzó kényelmes elhelyezése a kábelen;
  • alacsony költség;
  • hosszú kábel.

Hátrányok

  • „Szoros” fejpánt, amely hosszú használat során kényelmetlenséget okoz;
  • rések, ahol a kábel belép a fülbe.

584 ₽-tól

Megjegyzés: ideális az idősek számára (hangos hang) vagy mások számára, akik egy minimális alapfelszereltséget szeretnének kevés pénzért.

Alapvető funkciók alacsony áron.

Pioneer SE-CL621TV

Előnyök:

  • A hangerőszabályzó kényelmes helye a kábelen;
  • cserélhető fülpárnák az alapcsomagban;
  • jó zajszűrés;
  • hosszú kábel.

Hátrányok

  • rosszul átgondolt tervezés.

1,499 ₽-tól

Megjegyzés: ideális ár-érték arány.

„Plug-in fülek”, amelyek hangátvitel szempontjából ugyanolyan jók, mint teljes méretű társaik.

A vezetékes fejhallgatók értékelése TV-hez

Sennheiser RS 165

Előnyök

  • tervezés;
  • Könnyen csatlakoztatható és használható;
  • hosszú akkumulátor-üzemidő.

hátrányok

  • Kisebb háttérzaj jelenléte;
  • Egy „szerény” csomag;
  • Az alacsony töltések hangmegszakításokhoz vezethetnek.

8499 ₽-tól

Kiváló alternatívája optikai bemenetű megfelelőjének, azonos műszaki jellemzőkkel.

Philips SHC1300

Előnyök

  • Elfogadható hangminőség (csak akkor, ha a szükséges illesztőprogramok telepítve vannak);
  • alacsony költség;
  • Szilárd vétel egy fejhallgatóhoz képest a maga árkategóriájában.

Hátrányok

  • Alacsony akkumulátor élettartam;
  • gyenge hangszigetelés;
  • Lehetséges zümmögő hang, ha a tartozékot energiatakarékos izzó közelében használja.

1750-től ₽

IR fejhallgató a szerény felhasználónak.

Samsung EO-BG950 U Flex

Előnyök a

  • A mikrofon kiváló minőségű jellemzői;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • a fejpánt „puha” kialakítása;
  • Kiváló minőségű térhatású hangzás.

Hátrányok

  • meghibásodás más márkájú készülékekkel;
  • „Flimsy” hely a kábel bemenet a „füle” magukba a „fülek.

3690 ₽-tól

Stílusos Bluetooth fejhallgató, amelyet mindig viselni szeretne.

Tartalom:

  • 1 A vezeték nélküli TV tartozékok jellemzői 1.1 infravörös eszközök
  • 1.2 Hangátvitel rádiójelen keresztül
  • 1.3 Hang Bluetooth-on keresztül
  • 1.4 WiFi fejhallgató
  • 2 A TV fejhallgató kiválasztási kritériumai és főbb műszaki adatai
      2.1 Támogató, teljesítményjellemzők
  • 3 Top 5 vezeték nélküli fejhallgató televíziókhoz
      3.1 Sony MDR-FF 865 RK
  • 3.2 Pioneer SE MS 7 BT
  • 3.3 Philips SHC 1300
  • 3.4 SKY Maxx i8x
  • 3.5 Philips SCH 8535
  • A kedvenc film, sorozat nézése gyakran egybeesik a gyermek házi feladatával vagy csendes időtöltésével. Gyakran előfordul, hogy csak pihenni szeretne, és nem zavarják zavaró zajok, miközben filmet néz. És mindkét esetben a vezeték nélküli fejhallgató a TV-hez segít. Jó választás a tökéletes hangminőséghez. Lehetővé teszi a nézési pozíció egyszerű megváltoztatását. Nem kell azon gondolkodnia, hogy a vezeték hossza elég hosszú-e ahhoz, hogy kényelmesen üljön az ágyon.

    Fejhallgató vezeték nélküli TV-hez

    Lássuk a szerkentyű jellemzőit, kiválasztási kritériumokat. Tekintse meg a mai tévékhez való népszerű kiegészítő modelljeinket.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Avgustin Simon

    Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

    Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
    Comments: 1
    1. Ferenc Gábor

      Melyik vezeték nélküli fejhallgató lenne a legmegfelelőbb választás a TV-hez 2022-ben, ha a költségvetés és a prémium minőség is fontos szempont?

      Válasz
    Megjegyzések hozzáadása