...

A legjobb BCAA-k: Top 12 minőség és hatékonyság 2022-ben

Az egyik legnépszerűbb termék a sporttáplálkozási piacon jelenleg a BCAA. Az esszenciális elágazó láncú aminosavak komplexe, amely növeli az izomtömeget, fejleszti az erőt és az állóképességet, valamint támogatja a zsírégetést és az energiatermelést. Ez korántsem teljes listája a BCAA-k szedésével elérhető céloknak. Ma a cikkünkben részletesen beszélünk az ilyen sportkiegészítő sajátosságairól és jellemzőiről, elmondjuk a bevitelének rendszerét és a termékek kiválasztásának kritériumait. Végül a szakértők összeállítottak egy rangsort a legjobb BCAA-król, így kiválaszthatja és megvásárolhatja a minőségi és hatékony sporttáplálékokat.
KÉRDÉS: Mit gondol, mi a sporttáplálkozás?

A cikk tartalma

Mi a BCAA és mire való?

A fehérje pótlása elengedhetetlen a megfelelő testműködéshez és az aktív izomnövekedéshez. A fehérje 22 aminosavból szintetizálódik, de csak 13-at állít elő a szervezet saját maga. A többi 9 megtalálható az élelmiszerekben, amelyek közül 3 BCAA. Ezeket leucinnak, valinnak és izoleucinnak nevezik.

A BCAA az izomépítés alapanyaga, így az aminosavak teljes mennyiségének 25%-át teszi ki. A leucin az izomtömeg fő építője.

Ennek a komplexnek egy további sajátossága, hogy nem bomlik le a májban, mivel közvetlenül az izomrostokba kerül. A másik két aminosav a vér inzulinszintjének szabályozásával segít csökkenteni az éjszakai katabolizmust.

A BCAA szintén kiegészítő

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a BCAA-kból akkor tudod a legtöbbet kihozni, ha elegendő fehérje van a napi étrendedben.

Maxler BCAA por (Score: 4).5 az 5-ből)

A Maxler BCAA por a legjobb formulánkban szerepel, köszönhetően annak, hogy képes serkenteni az anabolizmust (izomnövekedést) és megakadályozni az intenzív edzések által okozott katabolizmust (izomlebomlást). Az amerikai Maxler márka nem különösebben népszerű, de meglehetősen magas szintű termékkel rendelkezik. Ezt a márkát gyakran a profi sportolók kedvelik.
Hatása sokkal gyorsabb, mint más termékeké. A készítők általában B6-vitamint és citrullin-malátot adnak a kapszulákhoz, de nem biztosítják az aminosavak szokásos arányát. A formula támogatja az izmokat és az immunrendszert, és növeli az állóképességet a testmozgás során.

Előnyök:

  • Az izomszövet gyorsított regenerációja és aktív növekedése;
  • a fehérjeszintézis növekedése.

Hátrányok:

  • Túlárazott termék.

Típusok és formák

A BCAA-kat nagyjából típusokra lehet osztani a komplexben lévő aminosavak aránya alapján. A piacon a következő arányok állnak rendelkezésre:

  • BCAAS 2:1:1;
  • BSAA 4:1:1;
  • BCAA 8:1:1;
  • BCAA 10:1:1.

Meghatározzák a leucin koncentrációját a másik két aminosavhoz, a valinhoz és az izoleucinhoz képest. Sok kezdő sportoló tévesen azt gondolja, hogy minél több leucin van bennük, annál erősebb lesz az anabolikus hatás. Valójában ez nem így van. A 2:1:1 arány a legkiegyensúlyozottabb és legoptimálisabb aránynak bizonyult. Ezért ajánlott ilyen termékeket választani.

Ezután beszéljünk a felmentési formanyomtatványokról – összesen négy van belőlük.

  1. Púder. A legköltséghatékonyabb és legnépszerűbb készítmény. A gyártó utasításai szerint a megfelelő arányban keverjük össze a szokásos ivóvízzel. A por alakú formák íze kellemetlenül keserű vagy túl savanyú lehet. Ez azonban inkább a készítményre és a felhasznált nyersanyagokra utal, mintsem a rossz minőség jele. A BCAA-k ma már számos ízben kaphatók, beleértve a gyümölcsös vagy bogyós gyümölcsökhöz hasonló ízeket, amelyek sokkal kellemesebbek. Alternatívaként ez a BCAA egy kanál porral és sok vízzel is bevehető az ízérzet csökkentése érdekében.
  2. A kapszulák. Kicsit drágább, mint a por, de sokkal kényelmesebb. Mindig magával viheti, és szükség esetén magával viheti. Az íz teljesen semleges, keserűség vagy savanyúság egyáltalán nem érezhető. Csak rövid ideig tart. A por ebből a szempontból gazdaságosabb.
  3. Tabletta vagy rágótabletta. Ugyanolyan minőségű és ízű őrölt por, mint a kapszulák. Egy hátránya van: kicsit hosszabb időbe telik, mire a szervezetben felszívódnak. Alacsonyabb költség, mint a kapszulák.
  4. Folyékony. Kész koncentrált shake. Könnyen magával vihető, nincs szükség keverésre vagy hígításra. Gyorsabban felszívódik, mint a por: a hatóanyagok a lenyelést követő 5 percen belül kifejthetik hatásukat. A kereslet alacsonyabb a viszonylag magas ára miatt.

USPlabs Modern BCAA (Score: 4).7 of 5)

Az USPlabs márka egy továbbfejlesztett BCAA formulát kínál, amely 15 gramm aminosavat tartalmaz, ami 5 grammal több, mint az eredeti formula, amely adagonként 10 gramm aminosavat tartalmazott. A kiváló minőségű por alakú étrend-kiegészítőt kiegyensúlyozott, 8:1:1 arányú leucin/izolucin/valin arány jellemzi, amely négyszer több leucint tartalmaz, mint a hasonló étrend-kiegészítők. A cukor és a mesterséges aromák szintén alacsonyak.
A képletet taurinnal, alaninnal és minden olyan adalékanyaggal dúsítják, amelyek célja, hogy növeljék az izmok védelmét a katabolizmus ellen. A 8:1:1 arány kiküszöböli a magasabb adagolás szükségességét, mivel a termék már tartalmaz egy univerzális formulát, és a szükséges összetevőket a megfelelő fehérjeszintézishez elegendő mennyiségben tartalmazza.

Előnyök:

  • jó feloldódás;
  • Teljes ízválaszték;
  • univerzális összetétel.

Hátrányok:

  • Magas ár 30 csomagért.

A BCAA-k helyes bevétele?

Átlagos napi BCAA-kiegészítés 10 grammnál. Ez elég jó a kezdő sportolóknak. Két adagra osztható, reggel és este, ha szeretné. A tanfolyam hozzávetőleges időtartama 3-4 hét.

A hivatásos sportolók esetében azonban az adagot növelni kell. Naponta körülbelül 20 grammra van szükség, amit szintén két étkezésre kell elosztani. A kezelés legfeljebb 2 hétig tarthat.

A BCAA-rendszert az adott nap edzési igényeihez is lehet igazítani. Mivel az intenzív izommunka az edzés során sok energiát igényel, ezt aminosav shake-kel lehet pótolni. Az edzés előtt vagy közvetlenül utána kell bevenni.

A pihenőnapokon a BCAA-k már nem

Ne feledkezzen meg a gyártó ajánlásáról sem. A készítménytől, az aminosavak arányától, a segédanyagoktól, az összetételtől és a formulázástól függően az adagolási mennyiség kissé felfelé vagy lefelé változhat.

A legfontosabb természetes

Az, hogy szed-e kiegészítőt, vagy sem, minden egyes személytől függ. Ha egy személy nem rendszeresen fizikailag aktív, nincs elég ideje az aktív életmódra, nem dolgozik állandó szocializációval, ideges összeomlással és túlzott mentális stresszel kapcsolatban, akkor megállítható a helyes étrend kiválasztása. oktatás 1 Ha egy személy nem rendszeresen fizikailag aktív, nincs elég ideje az aktív életmódra, nem dolgozik állandó szocializációval, ideges összeomlással és túlzott mentális stresszel. Elegendő naponta valin-, izoleucin- és leucin-tartalmú termékeket fogyasztani.

  • sajt;
  • tojások;
  • baromfi;
  • hús;
  • halak;
  • babok;
  • lencse;
  • Hattyú;
  • tej;
  • diófélék.

Ezeknek az összetevőknek jelen kell lenniük mindazok étrendjében, akik egészségesek és aktívak akarnak lenni.

Előnyök és ártalmak

A BCAA elágazó láncú aminosav komplex számos tudományosan bizonyított előnye van. Vannak azonban mellékhatások és ellenjavallatok is, amelyekkel tisztában kell lennie, mielőtt elkezdené a kúrát. A TechCouncil szakértői az olvasók kényelmét szolgálva összeállítottak egy táblázatot:

Előnyök Harms
Az izomerő fejlesztése, valamint a teljesítmény és az állóképesség fokozása Gyomorégés túlzott használat esetén
Csökkenti a bőr alatti zsírt és elősegíti a sovány testet Egyéni intolerancia lehetséges allergiás reakciókkal
Megőrzi a glikogént az izomban, ami különösen fontos az aerob tevékenység során gyomorrontás
Megakadályozza a fáradtság és a kimerültség érzését a rendszeres, intenzív edzés során
Fokozza a tesztoszteron és a növekedési hormon termelését
Jelentősen felgyorsítja az edzés utáni regenerálódást
Csökkenti az izomrostok károsodásának és sérülésének kockázatát
Magasan tartja az immunrendszert, ami fontos a fehérjehiányban szenvedő vegetáriánusok számára
Fokozhatja más sporttáplálék, például a tejsavófehérje hatását
10. Csökkenti az edzés utáni izom helyreállítási fájdalmakat

A BCAA-nak számos ellenjavallata is van, amelyeket kerülni kell:

  • Máj-, vese-, szív- és érrendszeri rendellenességek;
  • cukorbetegség;
  • Fokozott savasság a szervezetben;
  • Fekély és gyomorhurut;
  • Hasnyálmirigy rendellenességek.

Még ha nincs is ilyen súlyos betegsége, győződjön meg róla, hogy a megfelelő mennyiséget és adagot veszi be. Az esetleges mellékhatások és negatív reakciók elkerülése érdekében. Ne feledje, hogy a BCAA-k által okozott károkat a túladagolás és az éhgyomorra történő túlfogyasztás okozza.

Az aminosavak fő tulajdonságai

A piacon a legjobb gyártók által kínált termékek választéka valóban lenyűgöző. Jótékony tulajdonságai miatt nagyra értékelt. Egy biztonságos vegyület megfelelő alkalmazásával képes:

  • kompenzálja a fehérjehiányt;
  • az emberi szervezet energiatartalékainak helyreállítása;
  • Normalizálja az összes belső szerv működését;
  • A szövetek izomtónusának helyreállítása;
  • részben gátolja a kortizol képződését, amely a hosszan tartó és kimerítő edzések után károsan hat az izmokra, és fokozatosan tönkreteszi azokat;
  • Csökkentse a zsírfelhalmozódást a szervezetben;
  • Fokozza az izomnövekedést;
  • Serkenti az inzulintermelést;
  • javítja a szív- és érrendszeri funkciókat;
  • Növeli a teljesítményt és az állóképességet.

A fentieken kívül a termék alábbi előnyei is említésre méltóak

  1. Csökkentett fáradtságszint. Az anyag rendszeres bevitele, mint az elágazó láncú aminosav-kiegészítők kulcsfontosságú összetevője, enyhítheti a fáradtság terhét, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is. Tanulmányok kimutatták, hogy a BCAA-kiegészítőket szedő emberek komoly edzések során akár 15%-kal kevésbé érzik magukat fáradtnak, mint más sportolók. Az összetevő hozzáadása a sportolók étrendjéhez 17%-kal növelheti az állóképességi teljesítményt. A szakértők a BCAA-k szedését javasolják, hogy segítsenek az edzés utáni regenerálódásban.
  2. Az izomfájdalom csökkentése. A nehéz testmozgás izomfájdalomhoz vezet. Az olyan enzimek szintjének csökkentése, mint a kreatin-kináz és a laktát-dehidrogenáz. Ezek azok, amelyek károsíthatják az izomrostokat. A fájdalom csökkentése mellett az aminosavak védik az izmokat és segítenek a gyors regenerálódásban. Csökkenti a fájdalom szintjét egyharmaddal, amint azt a tanulmányok kimutatták. Ne feledje, hogy a fájdalomcsillapítás hatékonysága közvetlenül függ a személy nemétől és a naponta elfogyasztott fehérje teljes mennyiségétől.
  3. Izom tömeg növelése. Néhány kezdő sportoló elsődleges célja az izomtömeg gyors felépítése. A tudósok megállapították, hogy az elágazó láncú aminosavak fogyasztása után bizonyos, az izomtömeg növeléséért felelős enzimek aktiválódnak. A leucin kiegészítők hatékonyabbak, mint az izoleucin és a valin kiegészítők. És a kiegészítők sokkal hatékonyabbak, mint a természetes termékek és a szójafehérje.
  4. A vércukorszint csökkenése. Érdemes megjegyezni, hogy a tanulmányok eredményei vegyesek ebben a kérdésben. Egyesekről bebizonyosodott, hogy növelik az inzulintermelést, miközben csökkentik a vércukorszintet. Van egy tudóscsoport, amely megpróbálja megcáfolni ezt a következtetést, hivatkozva saját, laboratóriumban állatokon végzett vizsgálataik eredményeire. A terület valamennyi szakértője egyetért abban, hogy további kutatásokra van szükség a témában.
  5. Fogyás. A tudósok bebizonyították, hogy az összetevő képes csökkenteni az egyén saját testsúlyát és ellensúlyozni a túlzott súlygyarapodást. Ha naponta legfeljebb 15 grammot fogyasztanak a termékből, a súlyfelesleg kialakulásának kockázata 30%-kal csökken. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kísérletek résztvevői az elágazó láncú étrend-kiegészítők mellett szójafehérje-kiegészítőket is szedtek.
  6. A májbetegség szövődményeinek csökkent kockázata. Ez leginkább az enkefalopátiában szenvedőkre igaz, amely negatívan hat az agyműködésre, fokozatosan tönkretéve azt, egészen az eszméletvesztésig és a kómáig. Az elágazó láncú aminosavakkal való kiegészítés növeli a túlélési arányukat, és csökkenti a vírusfertőzésekkel kapcsolatos egyéb szövődmények kockázatát. A kiegészítők képesek helyreállítani a májműködést a műtét után, és felgyorsítják a személy felépülését. Tanulmányok szerint 7%-kal csökkent az idő előtti halálozások száma.

Kinek alkalmasak a BCAA aminosavak? A hivatásos sportolók és a rendszeresen edzőterembe járó emberek számára a legjobb kiegészítőnek számítanak. Ez a férfiakra és a nőkre egyaránt vonatkozik. Testük folyamatosan jelentős fizikai megterhelésnek van kitéve. A BCAA-komplexek a szövetek fehérjével való feltöltésére és a rostlebontás elleni védelemre ajánlottak. Feltölti az izmok fehérjéit, lehetővé teszi a testsúly szabályozását.

Kiválasztási kritériumok: Hogyan válasszuk ki a megfelelő BCAA-t??

  1. Formanyomtatvány kiadása. Mint már említettük, a BCAA-knak négy formája van: tabletta, por, kapszula és folyadék. Különböző aminosav-koncentrációkban és felszívódási sebességgel kapható. A por és a folyadék emésztése a leggyorsabb, de a kapszuláké a zselatinos bevonat miatt tovább tart. A készítmény minősége és hatékonysága független a készítmény összetételétől.
  2. Adagolás. E kritérium alapján a por a legjobbnak tekinthető. A legmagasabb adagolású aminosavak adagonként. A kapszulák és a tabletták valamivel alacsonyabb értékűek, de kényelmesebbek és bárhol bevehetők.
  3. Organoleptikumok. A BCAA pornak van egy nagy hátránya, mivel meglehetősen kellemetlen kesernyés-savanyú íze van. A koktélt majdnem túl nehéz meginni. Ha azonban ízesítő- és édesítőszereket tartalmazó termékeket választ, ez a hatás elkerülhető. Az oldhatóság szintén fontos szerepet játszik. Ha nem megfelelően kezelik, a shake csomókat és rossz minőségű shake-eket tartalmazhat. Válasszon finomabb finomságú termékeket, hogy ezt elkerülje.
  4. További összetevők. A BCAA-kiegészítők jelenléte jelentős előnyt jelenthet a sporttáplálék kiválasztásakor. Fokozzák az alapvető aminosavak felszívódását és növelik az edzés hatékonyságát. A gyártók glutamint, laktulózt, béta-alanint, citrullint, peptideket, ásványi anyagokat és vitaminokat adhatnak hozzá.
  5. Ár. Az ízesített aminosav-komplex drágább, de sokkal élvezetesebb inni, ezért érdemes túlfizetni. A legolcsóbb és leggyakoribb forma a por, míg a legdrágább a kapszula. Ár-érték arány és minőség, a mi folyékony tápszerünk a legjobb választás. Gazdaságos a használata, és számos adalékanyagot tartalmaz.

Top 7 legjobb BCAA gyártók

(márkaoldalakra mutató linkek hozzáadása)

A legjobb BCAA-k kiválasztása nehéz, mivel számos változata van ezeknek a kiegészítőknek a piacon. A gyártók között is van minősítés.

  1. Maxler

    (USA és Németország). Egy méltó és népszerű márka a profi sportolók körében, amely kiváló minőségű termékeket gyárt a középkategóriás árszegmensben. A széles termékválaszték magában foglalja a Maxler BCAA por (por semleges ízesítéssel vagy ízesítővel), kapszulák és tabletták különböző aminosavtartalmú formáit.

  2. Optimális táplálkozás

    (USA). Népszerű sporttáplálkozási vállalat, amely évek óta minőségi prémium termékeket készít széles választékban. Az olyan termékek, mint a serious mass, a whey gold standard már régóta világlegendák. A BCAA Optimum remek választás ár és minőség szempontjából.

  3. BioTech

    (USA). Felelős étrend-kiegészítő gyártó 1999 óta. A BioTech márka minőségi termékeket kínál a fogyáshoz, izomépítéshez és teljesítménynöveléshez.

  4. Végső táplálkozás

    (US). Az egyik legrégebbi amerikai sporttáplálkozási tanácsadó, 1979-ben indult. A neves márka széles termékcsaládot, állandó minőséget és innovációt kínál.

  5. RPS

    (Orosz teljesítményszabvány) Táplálkozás. Fiatal nemzetközi orosz-amerikai márka, amely 2014 óta van a piacon., Kiválóan felszívódó termékeket kínál minőségi összetevőkkel, kiegyensúlyozott összetétellel, kellemes ízzel és széles termékválasztékkal.

  6. Királyi fehérje

    (Oroszország). Jól ismert márka, amely számos táplálékkiegészítővel rendelkezik, beleértve az aminosavakat tartalmazó tablettákat és porokat is. A King Protein innovatív BCAA csomagolása hosszú ideig megőrzi a termék jótékony összetevőit.

  7. CyberMass

    (Oroszország). 2015-ben alapított vállalat., Saját laboratóriumokkal rendelkezik, ahol egyedi, biztonságos és hatékony táplálékkiegészítőket fejleszt a sporttáplálkozáshoz. A BCAA összetevőit a Cybermass Európában vásárolja, kizárólag természetes nyersanyagok felhasználásával, amelyeket a nemzetközi szabályoknak és szabványoknak megfelelő modern berendezéseken dolgoznak fel.

A jelöltek értékelésének összefoglaló táblázata

BCAA Hibák Ízek adagolási méret Keresés a boltjában
„Ultimate Nutrition BCAA 12000 ízesített BCAA 12000 Egyes ízek sajtos ízűek narancs, görögdinnye, szőlő, cseresznye, szeder, lime, citrom, limonádé, limonádé 7.6 Yandex.Piac
„Maxler BCAA Lean Egyes ízek cukrosak ananász, gyömbér, kivi, eper, kókusz, lime, menta, menta 5 Yandex.Piac
„Be First BCAA 2:1:1 Classic Powder” klasszikus por Vízben nem oldódik Ananász, narancs, cseresznye, gránátalma, szeder, füge, lime, málna, menta, semleges, feketeribizli, alma, bogyós gyümölcsök 5 Yandex.Piac
„Optimum Nutrition BCAA 5000 por” Optimum Nutrition BCAA 5000 por összesen 2 ízesítés narancsos, gyümölcsös 5 Yandex.Piac
„Sportline Nutrition BCAA 2:1:1 Egyes ízek sajtos ízűek narancs, görögdinnye, banán, cseresznye, dinnye, kivi, eper, kókusz, fahéj, lime, citrom, őszibarack, gyümölcs, alma 10 Yandex.Piac
„R-Line BCAA Caps Gyorsan megy semleges 5 kapszula Yandex.Piac
„Scitec Nutrition” BCAA-X vitamin-kiegészítők nélkül semleges 2 kapszula Yandex.Piac
„VPLAB” BCAA Ultra Pure túlméretezett kapszulák semleges 4 kapszula Yandex.Piac
„BioTechUSA BCAA+B6 A szuperélelmiszerek gyorsan fogynak semleges 4 fül Yandex.Piac
„Be First” BCAA tabletták nagyméretű tabletta semleges 5 fül Yandex.Piac
„2SN BCAA koncentrátum Tartósítószerek a tápszerben grapefruit, eper 25ml Yandex.Piac
„Nutrend BCAA folyadék tartósítószerek a tápszerben narancs 40 ml Yandex.Piac

Top BCAA & BCAA rangsor

Jelölés hely termék neve ár
Legjobb tiszta BCAA aminosavak (por) 1 Ultimate NutritionBCAA por 12000 1 368 ₽
2 SciVation Xtend 1 700 ₽
3 BSN Amino X 1 285 ₽
4 BioTech Amino Essentials 902 ₽
5 DymatizeBCAA Complex 5050 1 790 ₽
Top BCAA tabletták és kapszulák 1 Weider Maximum BCAA Syntho 1 899 ₽
2 Optimum Nutrition BCAA 1000 kapszula 1 350 ₽
3 SanBCAA Pro Reloaded 1 930 ₽
A legjobb BCAA folyékony formában 1 Olimp BCAA EXTREME SHOT 4000 100 ₽
2 Nutrend Amino BCAA Mega Strong 100 ₽

A legjobb BCAA por: Top 5 márka

„Ultimate Nutrition” BCAA 12000 ízesített – prémium minőség

Az amerikai gyártó aminosav-komplexuma segít fenntartani, erősíteni és felépíteni az izmokat edzés és regenerálódás során. Ezenkívül a kiegészítés véd a katabolizmus ellen, valamint növeli az erőt és az állóképességet. Ez a BCAA-komplexum energiát ad és csillapítja az éhséget is.

Önmagában a BCAA 12000 ízesített egy nagyszerű

A koktél vízzel van összeállítva. Körülbelül 200-300 ml folyadék étkezésenként. A legjobb a főétkezések – reggeli és vacsora – után bevenni. Ha edzést tervezel, akkor közvetlenül utána egy teljes adagot fogyaszthatsz.

Ízek Narancs, görögdinnye, szőlő, cseresznye, szeder, lime, citrom, limonádé, limonádé
Adagolási méret, g 7.6
Használati tanácsok alkalmazni 7 órakor.6g (1 adagolókanál) naponta 1 alkalommal étkezés közben, miután feloldotta egy pohár (200 ml) szobahőmérsékletű vízben
Átlagos ár (457g) 1800
Keresse meg az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • Ízek széles választéka
  • átlagár
  • Mélyen feloldódik jól
  • széleskörű cselekvés
  • könnyen emészthető
  • Egyes ízek (görögdinnye és lime) nagyon sajtosak

„Maxler BCAA Lean – egy formula rostokkal

Ennek a BCAA pornak a formulája egyedülálló. Az egyetlen általunk értékelt termék, amely rostot tartalmaz. A rost egy természetes élelmi rost, amely fokozza a felszívódást és a jóllakottságot.

Leucin, izoleucin és valin aminosavak 2:1:1 arányban hozzáadva. Gyors regenerálódás intenzív edzés után, segít a gyors regenerálódásban és csökkenti a fáradtságérzetet. A BCAA szép, terjedelmes és formás izmokat épít. A formula az anyagcsere-folyamatok felgyorsításával segít a súlygyarapodás elleni küzdelemben is.

A koktélt egy adagolókanál por (5 gramm) és 250 ml folyadék – víz vagy gyümölcslé – alapján készítjük el. Szükség esetén a kiegészítés naponta kétszer, edzés előtt és után is fogyasztható. A vásárlókat az ízek választéka is örömmel fogja fogadni. Számos szokatlan kombinációban kapható: „Uborka-Menta, Eper-Kiwi, Gyömbér-Lime és Ananász-Kókusz.

Ízek Ananász, gyömbér, kiwi, eper, kókusz, lime, menta
adag mérete, g 5
Diétás kiemelések Vegán, vegetáriánus
Használati ajánlások 1 adagolókanál (5g) keverjen össze 250 ml vízzel; naponta 1-2 alkalommal vegye be
Közepes ár (200g) 850
Megtalálható a boltban Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • magas minőség
  • átlagár
  • széles ízlésvilág
  • Élénkít és energetizál
  • Rostot tartalmaz
  • Egyes ízek túl édesek

„A Be First BCAA 2:1:1 Classic Powder egy népszerű termék

A leucin, izoleucin és valin klasszikus aránya optimális a fehérjeszintézishez és az izomnövekedéshez. Ráadásul ez a termék viszonylag kedvező árú, hatékony és széles ízválasztékkal rendelkezik – ezért is van ekkora kereslet a vásárlók körében.

A következő ízek állnak rendelkezésre: ananász, cseresznye, lime, narancs, bogyós gyümölcs, füge, gránátalma stb. Mindegyik enyhén édes és kellemesen fogyasztható. A klasszikus semleges íznek van egy enyhe keserűsége, ami nem mindenkinek tetszik, de nem tartalmaz színezéket, édesítőszert vagy aromát. Csak tiszta aminosavak.

Vegyen be naponta egy vagy két adagot. Mindegyik 150-250 ml folyadékban hígítva. Ha edzést tervezel, ajánlott a BCAA-t fél órával az edzés előtt és 10 perccel az edzés után bevenni.

Ízek ananász, narancs, cseresznye, gránátalma, szeder, füge, lime, málna, menta, semleges, feketeribizli, alma, bogyós gyümölcsök
adag mérete, g 5
Diétás jellemzők aszpartám- és maltodextrinmentes
Használati utasítás Vegyen be egy vagy két adagot (1 vagy 2 adagolókanál) 150-250 ml vízzel vagy gyümölcslével elkeverve; edzésnapokon vegyen be egy adagot 10-30 perccel az edzés előtt, és egy másikat közvetlenül utána; más napokon vegye be étkezések között; a jobb regenerálódás és a katabolizmus elnyomása érdekében vegye be alvás előtt és közvetlenül utána
Közepes ár (200g) 600
Keresse meg az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • magas minőség
  • közepes ár
  • ízválaszték
  • Hatékonyság
  • jó kompozíció
  • Nem oldódik jól vízben

Az „Optimum Nutrition” BCAA 5000 por egy hatékony kiegészítés

Az amerikai Optimum Nutrition gyártója a termékeinek kifogástalan minőségéről ismert, de ezt követi a megfelelő ár, amelyet nem mindenki fog szeretni. Az étrend-kiegészítőket csak naponta egyszer vagy kétszer kell bevenni, különösen azért, mert a piacon nagyon sok olcsó alternatíva van.

Mégis, ez a BCAA az egyik legjobb és leghatékonyabb. Öt gramm esszenciális aminosav L-formában adagonként. Aktívan táplálják az izomszövetet edzés közben és után, segítik az izomépítést és megakadályozzák a katabolizmust.

A BCAA 5000 por lehetővé teszi a sportolók számára, hogy szabályozzák szervezetük optimális aminosav-anyagcseréjét. Laktóz-, glutén- és aszpartámmentes, ami szintén egyértelmű előnyt jelent.

Étkezés után vagy fél órával az edzés előtt kell bevenni. Óra után is meg lehet inni, ha akarod.

Ízek narancsos, gyümölcsös
Adagnagyság, g 5
Diétás jellemzők Aszpartámmentes, gluténmentes
Felhasználási javaslatok A BCAA 5000 Powdert étkezések között, 30-45 perccel edzés előtt és/vagy közvetlenül edzés után vegye be
Átlagos ár (380g) 2000
Elérhető az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • Prémium minőség
  • hatékonyság
  • kiválasztott nyersanyagok
  • Laktózmentes és gluténmentes
  • bevált gyártó
  • magas ár
  • Ízek kis választéka

Allmax BCAA (Score: 4.6 out of 5)

Az Allmax kanadai gyártó kiváló minőségű, gyógyszerészeti minőségű, japán alapanyagokból készült aminosav-komplexet kínál. A BCAA márka 8 gramm tiszta aminosavat tartalmaz mérőkanálonként, amely jelentősen növeli a sportoló energiáját egy kimerítő edzés során. Az izomfáradtság és a katabolizmus ellen is küzdenek.
Az Allmax BCAA egy univerzális kiegészítő, amely az edzés bármely szakaszában használható, akár izomtömeg növelésére, akár testzsírvesztésre. A formula hatékony az izomtömeg újjáépítésében és növelésében, valamint az erőszintek növelésében.

Allergénmentes, gluténmentes és GMO-mentes. A formula minden sportoló számára alkalmas, sportágtól függetlenül.

A maximális teljesítmény érdekében ajánlott 5g terméket vízzel vagy gyümölcslével 10-15 perccel edzés előtt beadni. A táplálékkiegészítő 105g, 462g és 1166g kiszerelésben kapható 5 ízesítésben vagy ízesítés nélkül.

Előnyök:

  • Kiváló minőségű, gyógyszerészeti tisztaságú
  • Jó folyékony keverék.

Hátrányok:

  • magas ár.

Rendelés az online boltból

A legjobb BCAA kapszulák 2021-ben

„R-Line BCAA Caps: vonzó ár

A kényelmes kapszulaformának köszönhetően bármikor és bárhol könnyen bevehető. Remekül használható útra, vonatra és utazásra is. A gyártó a klasszikus 2:1:1 aminosav arányt választotta. Az Allmax BCAA egy univerzális kiegészítő, amely bármilyen edzésidőszakban használható, akár izomtömeg növelésére, akár testzsírvesztésre.

5 kapszula egy teljes adaghoz. Gyorsan feloldódik a szervezetben, jól felszívódik. Edzésnapokon vegyen be egy adagot 30 perccel az edzés előtt és egy másodikat közvetlenül az edzés után. Csak egy adag, étkezések között elosztva, elegendő a pihenőidőszakok alatt.

Csak egy íz: semleges. A kapszulaformának köszönhetően nem fog keserűséget vagy kellemetlen ízt tapasztalni a fogyasztás során.

Ízek semleges
Adagolási méret kapszulákban 5
Használati utasítás öt aminosavkapszulát vegyen be fél órával edzés előtt és fél órával edzés után bő vízzel vagy más itallal; pihenőnapokon öt kapszulát vegyen be egy ülésben, étkezések között
Közepes ár (200 kapszula) 600
Elérhető a boltban Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • elfogadható ár
  • könnyű használat
  • hatékonyság
  • nincs kellemetlen íz
  • Fájdalomcsillapítás edzés után
  • Szupergyorsan fogyasztható

„Scitec Nutrition BCAA-X – Vevő választása

A BCAA-X egy tökéletesen tiszta aminosav komplex, amely leucinból, izoleucinból és valinból áll. A keverési arány 2:1:1. Zsírtól, szénhidráttól és egyéb idegen anyagoktól mentes.

Kívánság szerint a sportoló kombinálhatja a kiegészítőt más típusú sporttáplálékokkal, és hozzáadhatja bármilyen edzés- és diétás programhoz, beleértve a fogyást célzó programokat is.

Egy tégely 120 kapszulát tartalmaz, amelyből adagonként csak kettőre van szükség. Ez összesen 60 felvételre elegendő, ami rendkívül gazdaságos. Csak egy íz: klasszikus, a kapszula formájú BCAA-kra jellemző.

Napi 4-16 kapszulát kell bevenni. A fokozott hatás érdekében vegyen be 4 kapszulát edzés előtt és 4 kapszulát edzés után. A pihenőnapok alatt bármikor bevehető.

Ízek semleges
Adagolási méret kapszulákban 2
Használati tanácsok Vegyen be 1 adagot edzés előtt és 1 adagot edzés után
Átlagos ár (120 kapszula) 650
Keresse meg az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • magas minőség
  • könnyű használat
  • gazdaságos fogyasztás
  • elfogadható ár
  • Nincs kellemetlen íz
  • hatékonyság
  • A készítményt nem dúsítják vitaminokkal és egyéb adalékanyagokkal

„A VPLAB BCAA Ultra Pure egy komplex formula

Egy szép, egészséges és sportos test a nyilvánvaló eredménye ennek a BCAA-nak. A benne lévő aminosav komplex fenntartja az izomrostok alakját és feszességét, növeli a térfogatukat és megőrzi a domborulatot a száradás során.

A BCAA Ultra Pure kizárólag tisztított, kiváló minőségű leucinon, izoleucinon és valinon alapul. Fokozzák az energiát, az állóképességet és az erőszintet. Antikatabolikus hatás.

4000 mg BCAA adagonként. Laktóz- és gluténmentes, ezért vegetáriánusok és ételintoleranciában szenvedők számára is alkalmas.

Egy tégely 120 kapszulát tartalmaz, így egy teljes étkezéshez csak 4 kapszulára van szüksége. Vegye be 20-30 perccel edzés előtt és után.

Ízek semleges
Adagolási méret kapszulában 4
Használati utasítás 1 adag edzés előtt és 1 adag edzés után
Átlagos költség (120 kapszula) 1500
Elérhető az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • Tiszta aminosavak összetétele
  • hatékonyság
  • Támogatja az izmok regenerálódását
  • elfogadható ár
  • magas minőség
  • A kapszulák nagyok és kényelmetlen bevenni őket

Miért van szükség a BCAA-kra, és miért elengedhetetlen kiegészítője a BCAA-knak??

A BCAA egy komplex termék, amely három aminosavat tartalmaz:

  • Leucin;
  • izoleucin;
  • Valine.

Ezek a nélkülözhetetlen kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy csak az élelmiszerekből származhatnak. A BCAA a fehérjében található legjobb aminosavak, ha izomépítésről és erőfejlesztésről van szó. Az izmok körülbelül 30-35%-ban BCAA aminosavakból állnak, ami megmagyarázza fontosságukat, nem csak a sportban, hanem általában minden motoros tevékenységben. A BCAA-kat ma már minden aminosav-rangsorban a fehérjekeverékekhez hasonlóan kötelezően szükséges kiegészítőként tartják számon.

Fő hatások:

  • Megakadályozza az izomrostok lebomlását a szövetekben zajló katabolikus folyamatok csökkentésével;
  • Felgyorsítja a tiszta izomnövekedést;
  • Növelje a helyreállítási képességeket;
  • Növeli az állóképességet, növeli az energiaszintet;
  • Elősegíti a zsírégető folyamatokat;
  • Hatékonyan kombinálható más étrend-kiegészítőkkel, sőt fokozhatja azok hatását.

A legjobb BCAA tabletták 2021-re

„BioTechUSA BCAA+B6 – egy működő kiegészítő

A standard BCAA komplex leucin, izoleucin és valin mellett ez a termék B6-vitamint tartalmaz. A BCAA-k segítenek normalizálni a fehérje-anyagcserét és a glikogéntermelést, és felgyorsítják a természetes anyagcserét. A vitamin megelőzi a fáradtságot és a kimerültséget.

A termék nem tartalmaz glikogént, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Szukralóz, maltodextrin vagy aszpartám nélkül. Minden más összetevő a legmagasabb minőségű és válogatott nyersanyagokból készült.

Vegyen be naponta négy tablettát. Az adagolást két részre kell osztani, 30 perccel edzés előtt és közvetlenül edzés után. Pihenőidőben csak főétkezés után. Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget, hogy ne okozzon mellékhatásokat.

Ízek semleges
Dózis mérete tablettában 4
Étrendi megfontolások aszpartámmentes, gluténmentes, maltodextrinmentes, szukralózmentes
Felhasználási ajánlások Vegyen be naponta négy tablettát étrend-kiegészítőként. A legjobb eredmény elérése érdekében vegyen be 2 tablettát 30 perccel edzés előtt és közvetlenül edzés után
Átlagos ár (100 tabletta) 900
Elérhető az üzletben Yandex.piac

Előnyök és hátrányok

  • magas minőség
  • Vitamin-tartalom
  • hatékonyság
  • Elfogadható ár
  • bevált gyártó
  • Csökkenti az edzés utáni fájdalmat
  • gyors fogyasztás

„A Be First BCAA tabletta jó minőségű termék

A BCAA por mellett a Be Firstnek van egy másik kiegészítő formája is: a tabletta. A BCAA tabletták szedése elősegíti a szervezet fehérjetermelését, növeli az erőállóképességet, segít a felesleges testzsír eltüntetésében, felgyorsítja az izomrostok növekedését, csökkenti az edzés utáni fájdalmat és helyreállítja az általános tónust.

Az átlagos sportoló számára a szokásos adag 5g. Ez az adag fedezi a szervezet napi aminosav szükségletét.

Vegye be edzés előtt és után, hogy csökkentse a katabolizmus negatív hatásait. A BCAA bevitelt nem szabad elhanyagolni a nem edzésnapokon sem. Ez alatt az időszak alatt az aminosavak kijavítják a rostokban lévő mikrotraumákat és felépítik az izmot.

Ízek semleges
Adagolási méret 5
Diétás előnyök aszpartámmentes, maltodextrinmentes és szukralózmentes
Útvonalterv Edzésnapokon vegyen be egy vagy két adagot (1 adag 5 tabletta) 10-30 perccel az edzés előtt és közvetlenül az edzés után; más napokon vegye be étkezések között; a jobb regenerálódás és a katabolizmus csökkentése érdekében vegye be alvás előtt és közvetlenül alvás után
Átlagos ár (120 tabletta) 650
Keresés az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • kényelmes csomagolás
  • megfizethető ár
  • Segíti a szervezet regenerálódását
  • hatékonyság
  • jó minőség
  • A tabletta egy nagy, kényelmetlen pirulát kell bevenni

A legjobb folyékony BCAA

„A 2SN BCAA Concentrate egy előkevert aminosav shake

A 2SN folyékony komplex hatékony eszköz a sovány izomzat építésére és az intenzív edzés utáni gyors regenerálódásra. 2:1:1 aminosav arányú. A BCAA folyékony formában történő szedésének előnye, hogy sokkal gyorsabban felszívódik a szervezetben.

B6-vitaminnal kiegészítve, amely pozitív hatással van az idegrendszerre és erősíti a sportoló immunrendszerét.

A BCAA-komplexum egyértelmű előnyei közé tartozik, hogy küzd a fáradtság ellen, formában tartja az izmokat és helyreállítja az aminosav-egyensúlyt.

40 ml adagonként egy pohár vízzel hígítva. Vegyen be egy fél órával vagy egy órával az edzés előtt, és egy másik adagot közvetlenül az edzés után.

Ízek grapefruit, eper
Adagolási méret, ml 25
Diétás jellemzők aszpartámmentes, maltodextrinmentes, szukralózmentes
Használati tanácsok 25 ml szirupot 50-100 ml vízben hígítsunk fel ízlés szerint. Az edzés intenzitásától függően napi 1-4 adagot vegyen be. Minden étkezés előtt jól rázza fel
Átlagos ár (1L) 1400
Keresse meg az üzletben Yandex.Piac

Előnyök és hátrányok

  • könnyű lenyelés
  • Vitaminokat tartalmaz
  • hatékonyság
  • jó minőség
  • megfizethető ár ebben a termékkategóriában
  • Grapefruit és eper különböző ízekben
  • Ritkán kapható a pulton kívül
  • tartósítószereket tartalmaz

BioTech Liquid BCAA (Score : 4.4 az 5-ből)

A Biotech Liquid BCAA egy sportkiegészítő, amely 2:1:1 arányban biológiailag hasznosuló BCAA-kon alapul, és az esszenciális aminosavak kiegészítő ellátását biztosítja a normál izomműködés támogatásához, a regeneráció felgyorsításához és az izomtömeg fejlesztéséhez. Egy adag Biotech Liquid BCAA körülbelül 4 g aminosavat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek a fokozott teljesítmény érdekében kerültek bele. A kiegészítő arginint, lizint és ornitint tartalmaz, amelyek más esszenciális aminosavak, amelyek segítik az izomfejlesztést és hatékonyabbá teszik az edzést. Ezenkívül a Biotech Liquid BCAA B6 és B12 vitamint tartalmaz, mivel ezek kölcsönhatásban vannak a fehérjeszintézissel, segítenek az inzulinszint fenntartásában és csökkentik az izomfáradtságot edzés közben. A koncentráció egy megfizethető kiegészítéshez nagyon magas, így hatékonysága tagadhatatlan. Azonban, ha elkezdi szedni ezt a terméket, követnie kell a szedési ütemtervet, hogy időben megkapja az aminosavakat és más szükséges anyagokat.
Előnyök:

  • magas koncentrációjú anyagok;
  • könnyen kezelhető

Hátrányok:

  • túlárazott

A BCAA-k tehát három aminosav komplexe, amelyek nagyon népszerűek az erőnléti sportolók körében. A kiegészítés megvásárlása előtt elemezni kell összetételét és az egyes termékek hatását a szervezetre, valamint a gyártó márkanevét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. János Rácz

    Melyik BCAA készítményre érdemes figyelmemet fordítanom 2022-ben a legjobb minőség és hatékonyság szempontjából?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása