...

9 legjobb TV jó hangzással – Értékelés 2022

Üdvözlet, kedves olvasók. Ha Ön rendszeres vásárló, akkor tudja, hogy a televízióvásárlás hosszú távú elkötelezettséget jelent. A mai gyártók igyekeznek a lehető legváltozatosabbá tenni készülékeiket, és a legújabb technológiával felszerelni őket. Ezért olyan nehéz választani.. A számos modell mellett a specifikációkat is meg kell értenie. Ez az egyetlen módja annak, hogy olyan tévét vásároljon, amely minden szempontból megfelel Önnek.

Ezért készítjük ezt a cikket az Ön számára, hogy elmondjuk Önnek a legjobb tévékészülékeket az Ön otthonába. Összeállítottunk egy válogatást különböző képernyőméretű tévékészülékekből, így biztosan megtalálja a megfelelőt bármelyik szobába. A legjobb az egészben, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik a legjobb és legfejlettebb tévékészülékekkel rendelkeznek, hogy jól nézzen ki az otthonában.

Operációs rendszer

Ha Smart TV-t keres, az operációs rendszer gyártónként eltérő. Minden operációs rendszernek megvannak a maga sajátos jellemzői. Tehát annak eldöntéséhez, hogy melyik Smart TV-vel rendelkező TV márkát választja, meg kell vizsgálnia az egyes funkciókat.

Kezdjük azzal, hogy ez egy beépített operációs rendszerrel és alkalmazásokkal rendelkező televízió, amely lehetővé teszi az internethez való csatlakozást. Ez viszont lehetővé teszi, hogy a világhálón különféle tartalmak között böngészhessen. Internet-hozzáférés Wi-Fi vagy internetkábel segítségével.

Milyen TV-t kell vásárolni otthonába 2022-ben a szakértők szerint

A cégek különböző operációs rendszereket használnak a gyártási folyamat során. A Sony és a Philips például Android TV-vel, az LG WebOS-szel, a Samsung Tizen-nel rendelkezik. Ne feledje, ezek a TV-k drágábbak, mint a Smart TV nélküliek.

Ha nem szeretne túlfizetni a Smart TV funkcióért, akkor külön is vásárolhat Smart TV set-top boxot. Bármilyen alkalmazás letölthető, ha csatlakoztat egy vevőt. A set-top box ára a gyártótól és a paraméterektől függ.

A Tizen OS a leggyakoribb. Az operációs rendszer egyik legfontosabb előnye az egyszerű használat és a rugalmasság. A Smart Hub menü ikonjai a képernyőn módosíthatók. Emellett a rendszer automatikus üzemmódban két oszlopba osztja az alkalmazásokat – a gyakran használtakat és a ritkábban megnyitottakat.

A Tizen OS jellemzői:

  1. A távirányító giroszkóppal rendelkezik.
  2. Beépített globális keresés.
  3. Social TV – egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre kommunikáljon a közösségi hálózatokban és nézze a műsort.
  4. Arcfelismerési lehetőség webkamerával.
  5. Intelligens interakcióvezérlés.

Az Android TV operációs rendszer nem kevésbé elterjedt és sok felhasználó számára ismerős. Rendszerjellemzők:

  1. Letölthető alkalmazások és játékok nagy listája.
  2. A távirányító gamepadként is használható.
  3. Van egy hangalapú keresés.
  4. A felület intuitívan egyszerű és könnyen érthető.

A következő operációs rendszer WebOS, és annak jellemzői:

  1. Böngésző nélkül is élvezheti a YouTube, a Picasa és más alkalmazásokat.
  2. Kényelmes Smart Share opció a fájlok külső tömegtároló eszközről történő kimenetéhez.
  3. Beépített asszisztens, ez segít azoknak a felhasználóknak, akik még nem dolgoztak Smart TV-vel korábban.
  4. A Magic Motion távirányítót játék joystickként is használhatja.

Gyors ellenőrzőlista a TV kiválasztásához

  • Megjelenés

A modern modellek olyan karcsúvá váltak, hogy az emberek már nem akarják, hogy elrejtsék őket a „falakban”, hanem éppen ellenkezőleg, hajlamosak mutogatni őket. Könnyedén kiválaszthat egy funkcionális és az Ön ízlésének megfelelő modellt. Léteznek még olyan képtévék is, amelyek kijelzője az előlap területének 99%-át elfoglalja, és mindössze 15 mm vastag. Falra szerelhető vagy állványra helyezhető.

  • Méret

Minél nagyobb a képernyő, annál jobb. Végül is ez az, amelyik a leginkább „magával ragadó” képet adhatja, és a nézőnek a jelenlét érzetét kelti.

  • Felbontás

Ugyanez a helyzet a mérettel: minél magasabb, annál kényelmesebb nézni. Az optimális választás a 4K (8 millió képpont – képzelje el a zoomot!!).

  • HDR vagy széles dinamikatartomány támogatás

Ezzel a funkcióval a kép szó szerint új szintre lép: a keretben lévő sötét és világos tárgyak közötti kontraszt drámaian javul, a tónusok a valósághoz közel kerülnek, a sötét jelenetekben minden, még a legkisebb részletet is látni fogja.

  • Hang

Ha nincs minőségi hang, akkor a legszebb képnek sem fogsz örülni. Ellenőrizze a hangszórók számát és helyét, nézze meg, hogy van-e zajszűrés és automatikus hangolás.

  • További jellemzők

Hozzáadva az árhoz, de a fenébe is, milyen jó, hogy a gyors Wi-Fi-n keresztül használhatja az internetes szolgáltatásokat, vagy csatlakozhat a számítógépéhez távoli hozzáférésen keresztül!

A legolcsóbb és legmegbízhatóbb TV

DIGMA DM-LED24SQ20 24″

Olcsó kompakt TV vezeték nélküli internettel, minden alapvető funkcióval. Maximális felbontás 720p HD. Android alapú Smart TV. Súlya 2,5 kg, szilárd VESA tartóval, 10×10 cm-es méretben.
Minőségi kép, jó betekintési szögek, stílusos kialakítás. Külön fényerőszabályozó elem a beállításokban. A menü felhasználóbarát, érthető. Fejhallgató-csatlakozó, USB-csatlakozó, Ethernet, HDMI. Alacsony, mindössze 17 watt/óra energiafogyasztás. A tuner jól veszi az alapcsatornákat. Ár 8000 USD-től.

Előnyök:

  • Smart TV;
  • súlya 2,5 kg;
  • betekintési szögek;
  • kép;
  • tervezés.

Hátrányok:

  • tuner teljesítménye;
  • A hang néha nem elég.

Novex NWX-24H121MSG 24

Háztartási készülék kis helyiségbe, konyhába, házikóba. Maximális felbontása 720p HD. Android Smart TV. Wi-Fi modul van telepítve, van HDMI, USB. VESA tartóval 10x10cm. Tömeg 2,6 kg. Ár 8000 USD-től.
Online csatornák, videók és filmek nézésére alkalmas TV az interneten, online mozi. A hangzás minimális, csak a legalapvetőbb hangszórókat vagy egy soundbar-t kell csatlakoztatnia a hangerő növeléséhez.

A távirányító jó, praktikus. A menü intuitív, gyorsított. Összeszerelve holtjáték, nyikorgás nélkül.

Előnyök:

  • Wi-Fi;
  • Smart TV Android;
  • funkcionalitás;
  • Ár;
  • képminőség.

Hátrányok: a hang gyenge.

Yuno ULX-24TC211 23.6″ (2020)

Egy kis TV kiváló minőségű képekkel. Széles betekintési szögek, a kép világos és telített. Van egy kis keret, de ez nem rontja a megjelenést, a test műanyagból készült.
Funkcionális, nagy teljesítményű. Minden feladatot jól kezel. 1 GB RAM, 8 GB belső memória. A távirányító hagyományos, klasszikus billentyűelrendezéssel.

Vezeték nélküli internet, Smart TV, USB, HDMI, Ethernet csatlakozók a kábelhez. Ezen kívül akár 1 TB-os merevlemez is csatlakoztatható. 720p HD felbontás. 7,5 x 7,5 cm-es VESA tartóval érkezik. Ár 9 000 rubeltől.

Előnyök:

  • Smart TV Android;
  • Wi-Fi;
  • ár-érték arány;
  • Távirányító klasszikus billentyűkiosztással.

Hátrányok: 1GB RAM.

TELEFUNKEN TF-LED24S05T2S 23.6″

Olcsó, könnyű TV 720p HD felbontással. Android-alapú Smart TV, Wi-Fi, Ethernet, USB, HDMI. Stabil VESA 10x10cm-es VESA tartóval rendelkezik. A modell funkcionális, praktikus, minden szükséges funkcióval rendelkezik.
A kép fényes, éles, kontrasztos, állítható. A keretek vékonyak. A betekintési szögek lehetővé teszik, hogy bármilyen szögből nézze a filmet – minden jól látható. Néha nem elég hangerő, mélység, gazdagság és térfogat.

A csatornák gyorsan, késedelem nélkül görgethetők át. A TV olvassa a különböző flash eszközöket, lejátssza és gyorsan elküldi nekik az információkat. Gyermekbiztos és minőségi kivitelezés. Ár 9 000 rubeltől.

Előnyök:

  • súly 2,6 kg, méretek;
  • Smart TV;
  • Kép;
  • teljesítmény.

Hátrányok: gyenge hang.

ECON EX-32HS013B 32″

Költségvetési TV 720p HD felbontással, Android alapú Smart TV. Wi-Fi, Ethernet, USB és két HDMI csatlakozóval felszerelve. 20×20 cm méretű, praktikus VESA tartóval rendelkezik. A vezérlés egyszerű, a menü intuitív.
A mátrix kiváló minőségű, a hangzás jó, gazdag. Klasszikus minimalista kialakítás, a test műanyagból készült, visszapattanások nélkül, könnyű súlyú. Standard filmalkalmazás telepítve. Az 1 GB RAM miatt néha a kép késhet videók nézése, internetezés közben. Ár 9 500 RUB-tól.

Előnyök:

  • multifunkcionalitás;
  • Smart TV;
  • ár-érték arány;
  • praktikus távirányító.

Hátrányok:

  • csak egy USB port
  • 1GB RAM.

Melyik tévét vennéd meg 2021-2022-ben??

Sajnos nehéz az összes gyártót egy helyen összegyűjteni, ezért a véleményeket, a szakértők véleményét és a személyes gondolatokat használjuk a minősítés összeállításához. Hogy a lista ne tűnjön elfogultnak, jegyezzük meg, hogy 4K formátumban a dél-koreai gyártók több mint 60%-os részesedéssel rendelkeznek az európai piacon, és ezek a számok egyre nőnek. Ha nem tudja, hogy melyik tévét válassza idén, javasoljuk, hogy először nézze meg a modellek és kínálatuk listáját, mert nagyon sok méltó megoldás létezik. Következtetésünk:

  1. Egy olcsó okostévé a Xiaomi Mi TV P1;
  2. A legjobb költségvetési modell a konyhába az LG 32LM6390;
  3. Játékra alkalmas televízió a Samsung UE50TU7097U;
  4. Az ár és a minőség tekintetében a 4K modell a NanoCell LG 55NANO866;
  5. A legjobb 4K-s tévé a Samsung QE65Q70TAU;
  6. Prémium modell 8K-val – Samsung QE82Q800TAU.

Milyen paramétereket kell használni a TV kiválasztásához?

A megfelelő TV kiválasztása a legjobban az átlóval kezdődik. A kijelző méretének meghatározásához fel kell mérnie, hogy mennyi hely áll rendelkezésére, és hova fogja elhelyezni a készüléket. A tévék egyre vékonyabbak és az átlójuk egyre nagyobb, és lehetséges, hogy gondos mérés után rájön, hogy van hely egy szélesebb átlójú tévé számára. Egy másik fontos paraméter a képernyő felbontása. Meghatározza a modell által támogatott maximális képminőséget. Tesztjeink azt mutatják, hogy a legjobb 4K modellek minden formátumban a legjobb képminőséget nyújtják. Nézze meg a mátrix típusát, a képernyő frissítési sebességét (különösen fontos a játékoknál), a hangminőséget és a megfelelő csatlakozók elérhetőségét is.

További információ a televízió kiválasztásáról

A legjobb TV-k 50-55 hüvelykes képátlóval

  • Leff 50U510S, 50″ – 19.500 ₽
  • Philips 50PUS7605, 50″ – 26,000 ₽
  • LG 55UN80006, 55″ – 39,500 ₽
  • Samsung QE50Q60TAU, 50″- 45,000 ₽
  • Samsung QE55Q70TAU QLED, 55″ – 60,000 ₽

Leff 50U510S

Egy eszköz, amelyet sokan méltatlanul figyelmen kívül hagynak, csak azért, mert a Yandex platformon fut. Valójában ez egy egyedülálló TV, amelynek átlója 50″ a költségvetés ára, ami nagyszerű a családi nézéshez. TV költség ~19,500 ₽.

Ez a modell Direct LED háttérvilágítást használ, amely segít elkerülni a sarkokban a tükröződést.

A Yandex platform a vállalat összes szolgáltatását integrálja a készülékbe. A Kinopoisk HD tartalomszolgáltatás például nem csak lagmentes, de egy okos felületen keresztül könnyebben is vezérelhető.

Hátránya, hogy a 60 Hz-es képernyőfrissítési frekvencia nem túl magas. Ezenkívül a 178 fokos állítólagos betekintési szög nem teljesen őszinte. A TV-t kényelmesen lehet nézni egy 3 fős kis csoportban, de egy nagy társaságban a kép a sarkokban torzul az oldalsó nézők számára.

Mivel az orosz vállalat termékei, amely Leff márkanév alatt gyárt televíziókat, a piac számára meglehetősen új – a márka csak 2019-ben indult, nehéz beszélni a minőségi hagyományokról.

Mindazonáltal a készülék még mindig jó választás azok számára, akik 50 hüvelykes televíziót szeretnének vásárolni anélkül, hogy túl sok pénzt költenének.

Philips 50PUS7605

TV, amely már elnyerte a „népi” státuszát az ár és a képminőség kiváló kombinációjának köszönhetően. 50″ képátlójú képernyő, 4K UHD (3840×2160) felbontás, HDR10+, Dolby Vision. A TV a SAPHI platformot futtatja, gyorsan fut, de nem sok alkalmazással.

A mátrix jó betekintési szögeket biztosít, így nagy társaságban is élvezheti a képet. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a TV tisztességes prémium minőségben továbbítja a képeket.

Ebben a modellben a gyártók a funkcionalitást és a technológiai előnyöket választották, egyértelműen megtakarítva a szekrény anyagain. A TV kialakítása meglehetősen minimalista és a műanyag viszonylag olcsó. Mindazonáltal ez a hátrány inkább az esztétikai, mint a gyakorlati szempontok közé sorolható.

Az egyetlen igazi hátránya a nem túl modern HDMI támogatás és a kis távirányító, ahol a gombok közel vannak egymáshoz, ami nagyon megnehezíti a rendszer vezérlését. Azonban van hanghívás. Nagyszerű lehetőség a ~30,000-es tartományban.

LG 55UN80006

Kiváló modell 55″ hüvelyk képátlóval, 4K UHD, HDR10 (3840×2160) képátlóval. A LED-es háttérvilágítás Direct LED, a Smart-TV platform pedig a hagyományos webOS.

Amellett, hogy az eszköz illeszkedik az intelligens otthoni rendszerbe, számos, a virtuális valósággal kapcsolatos funkciót is támogat. A NextGen konzolok előestéjén ez különösen érdekes.

A készülék erőssége a támogatott formátumok száma is: MP3, WMA, MPEG4, HEVC (H.265), Xvid, DivX, MKV, JPEG, valamint hangvezérlés.

Ami az ár-technológia – az egyik legjobb eszközök a csoport 55-s, de a képminőség még mindig egy kicsit követelés. A legmagasabb pontszámhoz a TV-nek nincs HDR10+, és a paramétereit tekintve a nagyfelbontású formátum hiánya eléggé észrevehető.

Érdemes megjegyezni, hogy az üzletekben széles ársávban van ez a modell, de ha a költségvetés szigorúan 40 000 ₽-ra korlátozódik, ez a TV lesz a legjobb vásárlás.

Samsung QE50Q60TAU

A készüléket a boltokban ~45,000 ₽-tól lehet megtalálni. A TV meglehetősen jól működik az árához képest. A Quantum HDR felelős a képminőségért, amely a robbanásokat, a vizet vagy például az éjszakai városi fényeket hiperrealisztikussá teszi. Ez a hatás filmnézés és játék közben is működik. A játékosok számára egy speciális üzemmód is rendelkezésre áll, amely minimalizálja a késleltetést, így gyorsabb válaszidőt tesz lehetővé. A tévé azt is tudja, hogyan válassza ki automatikusan az optimális képernyőfrissítési sebességet.

Képernyő átlója 50″ hüvelyk, háttérvilágítás típusa – QLED. A Samsung ezzel a kifejezéssel a háttérvilágítás azon típusára utal, amely kvantumpontok alapján működik. A technológia alapja egy hagyományos LED LCD volt, de a Samsung mérnökei egy fém nanoszűrőt fejlesztettek ki, amely a kijelző és a LED háttérvilágítás között helyezkedik el a jobb színvisszaadás érdekében.

A meglehetősen széles képernyő ellenére a betekintési szögek vegyesek. Ha egy öt-hat fős csoportban nézi a tévét, a kép az oldalt ülők számára kissé elmosódottnak tűnhet.

Míg a legtöbb LG modell webOS-t használ operációs rendszerként, a Samsung a Tizen-t részesíti előnyben. Ez az operációs rendszer hagyományosan számos kérdést vet fel. Sokan hibáztatják a sport közbeni szaggatott nézésért. Bár ez a helyzet ritka, de ha lehetősége van arra, hogy tesztelje a TV-t egy futballmérkőzésen – jobb, ha él vele.

Samsung QE55Q70TAU QLED QE55Q70TAU QLED

Kiváló modell, amely egyforma sikerrel kezeli a videót és a játékokat is. HDR10+, Quantum HDR technológiával. A TV kíméletes a gyengébb minőségű képekhez, és szemcsésedés és elmosódás nélkül alkalmazkodik hozzájuk. Annak ellenére, hogy a fényerő a kép QLED Samsung QE55Q70TAU nem veszít a valósághű átvitel, így a kép nem tűnik fényesnek.

Szintén a plusz oldalon a készülék a távirányító és a képernyő frissítési sebessége 200 Hz, ami nem is minden TV nagyobb átlójú és prémium szegmensben.

Nem úgy tűnik, mintha a next-gen konzolokra lett volna hangolva, pedig az.

A tévé meglehetősen finomhangoló rendszerrel rendelkezik, de a dobozból kivéve bizonyos színeknél előfordulhatnak görcsök: előfordulhat, hogy savas kéket vagy pirosat lát. További hátrányok közé tartozik az analóg bemenetek hiánya.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Máté Kántor

    Miért nem látható a teljes lista?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása