...

9 legjobb IPS TV – Értékelés 2022

Melyik TV-t válassza otthonába

A mai világban a televízió minden otthonban jelen van. Gyakorlatilag a család részévé vált. Néhány évente meg kell vásárolni. Széles termékválasztékát folyamatosan frissítik új termékekkel. Íme, milyen tulajdonságokra érdemes odafigyelni a tévé kiválasztásakor.

A régebbi CRT- és plazmatévéket, amelyek már majdnem kivonásra kerültek, új képátviteli technológiával rendelkező televíziók váltják fel.

  • LED (angolul light emitting diode, azaz fénykibocsátó dióda) – folyadékkristály, vékony panelekkel. Az előnyök a modellek széles választéka, a különböző szerelések lehetősége, a könnyűség, valamint az átvitt képek telítettsége. Alacsony kontraszt és kis betekintési szög a hátránya.
  • OLED (az organikus LED rövidítése). Ezek a termékek azért drágábbak, mert számos jobb tulajdonsággal rendelkeznek: kisebb monitorszélesség a LED-hez képest, nagy kontraszt, széles betekintési szög. A tartományt főként nagy átlósok alkotják.
  • QLED – Kvantumpontos kijelző. Ez a cím a Samsung tulajdona. Más gyártóknak más neve lehet pontosan ugyanarra a technológiára.

Kívülről alig lehet különbséget tenni e technológiák között. És a TV költsége közvetlenül függ a gyártótól, a mérettől, a kiegészítő funkcióktól és számos technikai mutatótól.

Smart TV

A beépített Smart TV egy olyan funkció, amely megpróbálja a tévét számítógéppé alakítani. Más szóval, ez egy internetkapcsolat. Mostantól online filmeket nézhet, hozzáférhet a közösségi hálózatokhoz és kereshet a világhálón.

Jól hangzik, de szem előtt kell tartanod, hogy nem olyan kényelmes a használata, mert távirányítóval vezérelhető.

A beépített Smart TV alternatívájaként külön set-top boxot is vásárolhat. Gondolja át tehát, hogy tud-e ezen pénzt megtakarítani, és hogy valóban szüksége van-e erre a funkcióra.

A férjemmel úgy döntöttünk, hogy nincs szükségünk erre a „kütyüre”: a házban több eszközről is hozzáférünk az internethez. A tévé okostévé nélkül olcsóbb, de nagyobb képernyővel rendelkezik. Két év használat után a legkevésbé sem bántuk meg a döntésünket.

TV beépített Smart TV-vel

Diagonális

A méret a kicsiktől (19 hüvelyk) a nagyokig (180 hüvelyk) terjed. Az utóbbiakat házimoziként használják. Az ideális monitorformátum kiszámításához a televízió és a néző közötti távolságot el kell osztani 4-gyel.

Például egy 50 hüvelykes képátló megfelel egy olyan szobában, ahol a kanapé 3 méterre van a tévétől. A megfelelő modell kényelmet és biztonságot nyújt kedvenc tévéműsorainak és filmjeinek megtekintéséhez.

Képminőség

Számos jellemző hasznos a képernyő ezen aspektusának értékeléséhez.

1. Felbontás. Egységnyi területre jutó képpontokban mérve. Minél nagyobb, annál jobban látszanak a kép részletei. A két legelterjedtebb formátum a HD Ready (1280*720 képpont) és a Full HD (1920×1080 képpont hüvelykenként). A kapott kép minőségének különbségét csak nagy képernyőn (32 hüvelyk felett) tudjuk felmérni. A közelmúltban egy új Ultra HD (4K) 3840*2160 felbontású készülék érkezett a piacra. A kép nagyon tiszta, még kis monitorokon is. De többnyire normál minőségű TV-t kell néznie, mivel ebben a formátumban nagyon kevés tartalom van.

2. Képernyőfrekvencia, amely meghatározza, hogy hány képkocka jelenik meg másodpercenként. Hertz-ben mérve. A kép nem lesz elmosódott és éles 100-200 Hz-en.

3. Mátrix típus, amely meghatározza a pixel eszközt. A legnépszerűbb:

  • TN (olcsó modellekben használt kristályok, amelyekben a pixelek spirálisan sorakoznak, ez a változat takarékos az energiafogyasztásban, nem adja át a teljes színpalettát, és a színkép a betekintési szögtől függ);
  • VA (a rövidítés a függőleges igazítást jelenti, és a szűrőkben alacsony dudorokkal körvonalazott pixelzónák jelenléte miatt a kimeneti kép tiszta, világos kép, amely nem változik a betekintési szöggel);
  • IPS (ami a flat out rövidítése, és ebben az esetben a vezérlőelektróda az egyik oldalon van, így az előnyök a széles látószög és a színtelítettség, a hátrányok pedig a magas ár, az alacsony kontraszt, a pixelek közötti hangsúlyos rács).

4. A válaszidő felelős a gyors jelenetek kiváló minőségű lejátszásáért. 8 milliszekundum alatt az objektum szélei nem biztos, hogy tiszták.

Frekvencia

Ahhoz, hogy megértse, mi a legjobb képfrissítési frekvencia a televíziójához, meg kell értenie, hogy mi az. A frekvencia a másodpercenkénti képfrissítések száma, amelyet hertzben mérnek. Néha sweep time-nak is nevezik. Minél magasabb az érték, annál gyorsabb és simább a kép. Ha nem változtatjuk meg elég hamar, akkor észrevehetjük, hogy a hurok.

Rögtön el kell mondani, hogy a tényleges frekvencia mindig kisebb, mint 120 Hz. Alapvetően nincs szükség többre, mert az interlaced TV jelet 50 Hz-es frekvenciával, a progresszívet pedig 100 Hz-es frekvenciával továbbítják.

  1. A keresztpásztázás azt jelenti, hogy a szabványos 625 soros videót két hullámban küldi ki, azaz. . A képernyő félkockánként változik: a páros sorok először, a páratlan sorok másodszor.
  2. Progresszív letapogatás esetén a kép minden sora egy menetben kerül továbbításra, ezért a kép jobb minőségű.

Az interlaced szkennelés hátrányai csak a széles képernyő átlós képátlójánál vehetők észre. A kis LCD TV-k esetében az 50 Hz több mint elég.

Minden 100 Hz feletti frekvencia egy marketingfogás és egy úgynevezett speciális technológia, amelyet a flicker és a jitter hatás kiküszöbölésére terveztek, extra képkockák mesterséges létrehozásával.

Fontos megfontolások

Amikor keres egy, értékelje a TV néhány jellemzőjét.

  • A televízió falra szereléséhez olyan vékony modellt válasszon, amely a lehető legjobban beleolvad a falba. Olyan gipszkarton esetén, amely nem bírja el a képernyő súlyát, szerelje fel a képernyőt egy állvánnyal ellátott bútorra. Vásárláskor figyelembe kell vennie az állvány és a szekrény vagy a talapzat méretét.
  • Az energiafogyasztás a képernyő átmérőjével növekszik. A LED TV-k 40-300 wattot igényelnek óránként. Az OLED ebből a szempontból gazdaságosabb. Az energiatakarékossági funkció és az intelligens háttérvilágítás-szabályozás ezt a számot csökkenti.
  • Elméletileg a TV 20-30 évig is szolgálhat. A gyártó 50.000-100.000 óra minőségi munkát garantál. Ennek az időnek az elteltével a kép nem lesz olyan fényes, mint korábban.
  • A vásárlás szempontjából döntő fontosságú a külső adathordozók csatlakoztatására szolgáló portok jelenléte: USB (pendrive, okostelefon, fényképezőgép stb.) és az adattárolásra szolgáló USB-portok..), HDMI (számítógép-csatlakozás, játékberendezés), LAN (port az internetkábelhez), AV (audioberendezés csatlakoztatása).
  • Márka. Egy termék ára közvetlenül a gyártótól függ. A minősítés szerint a legjobb gyártók a következők: Sony, LG, Samsung, Panasonic, Philips. A vállalatok alacsony, közepes és prémium kategóriájú termékeket gyártanak. Tartják magukat, mert a minőségi, gyors új technológia a TV-kben.

Sok otthonban és lakásban egynél több televízió van. A helyiség, amelyben elhelyezik, befolyásolja a jellemzőket.

melyik TV-t válasszuk a hálószobába, konyhába, nappaliba

Interfészek

A televízió funkcionalitása nagymértékben kibővül más digitális eszközök csatlakoztatásával. Ezt különböző interfészek segítségével lehet megtenni.

HDMI – egy olyan kábel csatlakozója, amely lehetővé teszi a nagy felbontású digitális adatok továbbítását. Játékkonzolját, számítógépét és más multimédiás eszközöket is csatlakoztathat a tévéhez. A HDMI-változat határozza meg a sávszélességet:

  • HDMI 1.4 – képes 4K videót 30 kHz-es frekvencián továbbítani;
  • HDMI 2.0 – 60 kHz;
  • HDMI 2.1 – 120 kHz;

USB – lehetővé teszi pendrive, külső merevlemez és egyéb adathordozók csatlakoztatását a tévéhez a tartalom megtekintéséhez.Bluetooth – vezeték nélküli kapcsolat segítségével csatlakoztathatja okostelefonját, táblagépét, billentyűzetét, egerét és egyéb eszközeit.WI-FI – lehetővé teszi a TV vezeték nélküli csatlakoztatását az internethez.Ethernet – vezetékes internetkapcsolat a TV-hez. Kábeles kapcsolat esetén a hálózati jel kevesebb interferenciát tartalmaz, és a kapcsolat sebessége nagyobb.

TV a konyhában

A képernyő testét védeni kell a víztől, zsírtól, gőzöktől és a vízzel szemben. A modellnek ellen kell állnia a hőmérséklet-ingadozásoknak. 9 négyzetméterig az optimális méret 16-19 hüvelyk. A nagy konyhák számára a 22-26 hüvelykes képernyőméret megfelelő. Egy stúdiólakásban a monitorok kiválasztásának általános szabályai a következők.

Hogyan válasszuk ki a TV-t a konyhában

Gyártók

Az abszolút listavezető itt a három óriás: a Sony, a Samsung és az LG. Ők azok, akik újítanak és új „trükköket” találnak ki, amelyek javítják a teljesítményt és kiveszik a pénzt a pénztárcánkból. Az ő termékeik a legdrágábbak, és sok lelkes (és kevésbé lelkes) véleményt kapnak.

Kicsit lemaradva a német Loewe márka. Bár a mainstreamben nem annyira ismert, mint az előbbiek, ez is csúcstechnológiát kínál, magas áron.

A Panasonic, Sharp, Haier, Haier, Philips tisztességes készülékeket mutat be. Termékeik „egyszerűbbek” és ezért olcsóbbak.

A költségvetési szegmenst a Haier, Supra, Horizont, Hyundai, Daewoo, Prestigio és más márkák képviselik.

A legfontosabb, hogy ne vásároljon olyan ismeretlen gyártót, amelynek termékválasztéka néhány modellre korlátozódik. Az ilyen termékek vásárlóinak tapasztalatai alapján, amelyeket a fórumokon osztanak meg, valószínűleg csalódni fog egy ilyen beszerzésben.

TV a nappaliban

Ebben a szobában, a legtöbb esetben, vannak modellek egy nagy átlós. Találja meg a tökéletes méretű képernyőt a nappalijához. A beépítési helyüket – fal, alkóv, szekrény vagy szekrény – is figyelembe veszik. Különböző színű egységek is kaphatók, amelyek bármilyen belső teret kiegészítenek.

Hogyan válasszon TV-t a nappalijába

Képernyőfelbontás

A képátmérőnél fontosabb a TV képernyő felbontása. Ennek oka az, hogy minden kép pixelekből épül fel, olyan apró pontokból, amelyek egyetlen színt közvetítenek. Minél több pont van a képernyőn, annál élesebb lesz a kép. A nagy felbontású TV-ket még közelről is lehet nézni, és a képen nem látszik „szemcsésség”. A képernyő felbontása a képátlóval függ össze: minél nagyobb a képátló, annál nagyobb a felbontás.A tévékészülékek felbontásuk szerint vannak kategorizálva:

  • A HD (1366×768) ideális kisebb képernyőkhöz, akár 32″ méretig. A nagy HD képernyőkön a kép közelről észrevehetően szemcsés lesz.
  • A Full HD (1920×1080) a legelterjedtebb felbontás manapság. Jó nagy képernyőméretekhez.
  • 4K vagy UltraHD (3840×2160) – manapság ez a felbontás rendelkezik a legjobb képminőséggel. Standard és nagy képátlójú (40″-tól) televíziókhoz használható. Az ilyen modellek azonban meglehetősen drágák.

Összefoglalva, ha választania kell az átlóméret/felbontás között, azt tanácsoljuk, hogy vásároljon kisebb méretű, de nagyobb felbontású tévét.

Hogyan válasszon egy jó TV-t otthonába?

Jobb, ha vásárlás előtt ellátogat egy üzletbe, és saját szemével értékeli a tévét. Először is, természetesen részletesen meg kell vizsgálni az interneten található összes minta specifikációit. Könnyedén böngészhet a választékban, az értékelésekben és a TV-értékelésekben otthonának kényelmében. Például a Yandex.A piac képes a kívánt TV-ket bármilyen paraméter szerint rendezni. Ugyanez a lehetőség biztosítja az M.Videó.

Hogyan válasszon egy jó TV-t otthonába

Mivel azonban a modellt nem lehet ilyen módon teljes mértékben értékelni, a következő lépés egy látogatás az üzletben, ahol az ügyfél további tanácsokat kap. Emellett az interneten keresztül történő drága vásárlások is aggodalomra adnak okot. A szokásos üzlet előnye a beállítási és telepítési szolgáltatásokban rejlik. A márkás üzletek nagyszerű ajánlatokat kínálhatnak.

Amikor az eladótérben értékeli a televíziót, használja a távirányítót, hogy megnézze, hogyan működik a minta. A megtekintés nem lehet kényelmetlen. Ha nem vagy elégedett valamelyik paraméterrel, ne változtasd meg, mert a gyártó szabványos beállításaival készült képnek tetszeni kell a vásárlónak. De a kontraszt és a fényerő értékek további növelésével és csökkentésével az ügyfél a lehető legteljesebb mértékben megismerheti a monitor képességeit.

A hangot úgy is lehet értékelni, hogy megkérjük a vásárlót, hogy játssza le a felvételt. A basszusnak mélynek kell lennie, zörgés nélkül, még nagy hangerőn is, és a lehető legtermészetesebbnek kell lennie.

A videojelek eltérései gyakran előfordulnak az üzletekben. Ahhoz, hogy megismerkedjen a bemutatott minta összes funkciójával, érdemes kérni, hogy a felvételeket a képernyőn közvetítsék. Van egy lista a filmek ajánlott jeleneteiről is. Fontos ellenőrizni a televíziós jel minőségét. A kiskereskedők gyakran manuálisan állítják be a képet, hogy a terméket kedvező színben mutassák be, és az alsó kategóriás gyártók gyakran matricákkal díszítik a tévét, amelyek azt mondják, hogy sok olyan funkció van, amit valójában nem látunk.

A sok információ hallgatása a tanácsadótól megnehezíti az ügyfél számára a koncentrációt, ezért csak az előnyök és hátrányok mérlegelése után vásároljon.

Meg kell jegyezni, hogy a TV kiválasztása erőfeszítés kérdése. Fontos, hogy minden tényezőt elemezzünk, és ne vásároljunk elhamarkodottan. Ha ismeri a kívánt készülék pontos márkáját, előnyösebb a gyártó üzletének szolgáltatásait igénybe venni. Minden modern modell hasonló jellemzőkkel rendelkezik, ezért csak a gyakorlatban kell összehasonlítani őket.

Hang

A mai kütyük egyre vékonyabbak és vékonyabbak. A technológia egyre kevésbé nehézkes, ugyanakkor áldozatokat kell hozni, hogy az elektronikus „töltelék” elférjen benne.

És az egyik áldozat a hang. Ritkán volumetrikus, inkább az ellenkezője: szinte minden eszköznek rossz hangja van, különösen az olcsó termékeknek. Tehát mindenképpen értékelje a hangot, amikor megvizsgálja a. Mert miközben a képet nézik, a fogyasztók hajlamosak megfeledkezni a hangról.

Nagyszerű, ha a tévéje Dolby Digital dekóderrel van felszerelve, vagy lehetőleg olyan, amely támogatja a Nicam. Képesek kevéssé vagy egyáltalán nem tisztességes hangzást biztosítani. A hangszórók együttes teljesítményének pedig legalább 20 wattnak kell lennie.

A drágább példányok beépített mélynyomóval vannak felszerelve, de ha Ön a kiváló minőségű hangzás ínyencje, akkor hangszórórendszert kell vásárolnia.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Bence Takács

    Kedves olvasó! Azonban szükségünk van arra, hogy pontosítson egy dolgot: Milyen szempontok alapján végezték a 9 legjobb IPS TV értékelését 2022-ben? Kíváncsi vagyok, hogy a tesztelés során milyen szempontokat vettek figyelembe, például a képminőséget, a funkciókat, vagy esetleg az ár-érték arányt. Mindenesetre örömmel várom a választ!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása