...

2022 törésteszt autósülés minősítés: a legjobb biztonságos, könnyű autósülések 0, 1, 2, 3 csoportba tartozó gyermekek számára 9-36 kg között

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk egy gyermekülést?

A mai piacon nagyon sokféle gyermekülés létezik. A helyes választáshoz meg kell határoznia az alapvető paramétereket, és ragaszkodnia kell hozzájuk. Az alábbiakban ismertetjük a főbb kritériumokat, amelyekre figyelnie kell, amikor kiválasztja a gyermeke számára a biztonsági övet.

  • Biztonság. Az autósülés biztonságát töréstesztek során vizsgálják. Megmutatják, milyen sérüléseket szenvedhet gyermeke egy frontális vagy oldalsó ütközés során, és hogy az eszköz segít-e elkerülni ezeket. Minden terméknek rendelkeznie kell az ECE 44 és az új ECE 129 (i-Size) szabvány szerinti tanúsítvánnyal. Az ülésen narancssárga matricának és tanúsítványnak kell lennie.
  • A gyermek életkora. Minden eszközt a baba egy bizonyos korára terveztek. Azt tanácsoljuk azonban, hogy a gyermek testsúlyának és magasságának megfelelő ülést válasszon, mivel minden gyermek másképp fejlődik. Ha ezek a paraméterek teljesülnek, a baba kényelmesen érzi magát.
  • Ár. Az ár fontos kritérium. Az autósülések sokba kerülnek, de a modelltől függően több évig tartanak. De ha pénzt akarsz spórolni, válassz egy Transformer-ülést.
  • Szerelés. Az ülésnek gyorsan illeszkednie kell, és lehetőleg univerzális rögzítéssel kell rendelkeznie, ha különböző autókban tervezi az utazást. Az isofix rögzítési rendszer a legbiztonságosabb és leggyorsabb módja a felszerelésnek, a hámrendszer pedig a legsokoldalúbb.
  • A keret. Az alumíniumkeret robusztusabb, mint a műanyag, ezért jó választás. Bár ma már sok modell erős műanyag kerettel rendelkezik, és ugyanolyan erős, mint a fémből készültek. Vannak karosszék nélküli fotelek is, de ezek nem olyan kényelmesek és biztonságosak.
  • A termék súlya. Amikor a baba még csecsemő, a biztonsági autósülés hordozóágyként is funkcionál. Ezért fontos figyelembe venni a súlyát. Egy anya számára elég nehéz egy gyermeket cipelni, ha a súlya megegyezik egy csecsemő súlyával. A szilárd ülések akkor is problémát jelentenek, ha állandóan mozgatni kell őket.

A megfelelő ülés kiválasztásánál továbbra is a biztonság és a kényelem marad a legfontosabb szempont. Az ülésnek tehát minden oldalról védenie kell a gyermeket. Egyes modellek oldalsó panelekkel rendelkeznek ehhez, mások párnázott asztallal rendelkeznek. Egyes modellek fekvőmechanizmussal rendelkeznek, ami sokkal kényelmesebbé teszi az utazást. A fejtámlának szilárdan a helyén kell tartania a baba fejét anélkül, hogy megterhelné a nyakat és a gerincet.

Fontos a megfelelő ülés kiválasztása. Baleset esetén a rossz ülés nem védi meg a babát a sérülésektől. És ha hosszú ideig rossz helyzetben marad, a baba egészségügyi problémákat szenvedhet. Vigyázzon gyermekeire, és ne spóroljon a biztonságukkal és egészségükkel.

Listánk a fent felsorolt jellemzők alapján kiválasztott, legjobb minőségű modelleket tartalmazza, de a legjobb ülést csak Ön választhatja ki.

Mire kell figyelni az autós gyermekülés kiválasztásakor

Minden szülő a legjobbat szeretné gyermeke számára, de az autósülés piaca túlságosan telített modellekkel és gyártókkal. Mire kell figyelnie, hogy a baba kényelmesen érezze magát, de a biztonság ne sérüljön?
1

Mindenekelőtt a töréstesztek eredményeit kell figyelnie. A német ADAC autóklub és annak STIFTUNG WARENTEST magazinja a legismertebb törésteszteket végző szervezetek közé tartozik. Vannak más szervezetek is, amelyek kutatásokat végeznek (töréstesztek): A Svéd Közlekedéskutató Intézet VTI, amely a legszigorúbb értékelési kritériumokkal rendelkezik; a Holland Automobil Szövetség ANWB; a svájci, spanyol, finn és osztrák autóklubok, amelyek biztonsági értékelési elvei szinte azonosak az ADAC-éval.

2 Meg kell választania, hogyan csatolja azt. Az európai rendszerekhez hasonlóan hazánkban a legtöbb autósülés a hagyományos biztonsági övvel vagy az Isofix övrendszerrel van rögzítve. Ha régebbi járműve van, győződjön meg arról, hogy a jármű ülésén vannak rögzítő konzolok, amelyekhez az ülés fém alapsínjei csatlakoznak. Az ISOFIX kényelmesebb és biztonságosabb felszerelésnek számít. Ha az Ön autója amerikai, akkor lehet, hogy fel van szerelve LATCH-csal, de a kanadai autókban Canfix van. Mindkét rendszer hasonló az európai ISOFIX rendszerhez.

3 Ellenőrizze, hogy az európai biztonsági szabvány jelölése ECE R44/03 vagy ECE R44/04. Az első szabványt 1982-ben fogadták el, és 1993 óta minden európai autósülés rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal. Oroszországban saját tanúsítással is rendelkeznek.

4 Az anyagok, amelyekből az autósülések készülnek, nagyrészt azonosak. Az ülőlap polipropilénből, maguk az ülések habszivacsból készülnek. Lényegében az ügyfélnek olyan kárpitanyagot kell választania, amely könnyen eltávolítható, mosható, fakulásálló, fakulásálló. Fontos, hogy a baba ne izzadjon az autósülésben.

5 Kényelem és kiegészítő funkciók. A legjobb, ha a megfelelő gyermekülést a fiatal utassal együtt választja ki. A heveder opcionálisan felszerelhető ortopédiai huzattal, napernyővel, asztallal, párnával, lábtartóval, levehető huzattal stb.. Ellenőrizze a hevederek hosszát, elegendő helynek kell lennie a gyermek magasságához és a téli ruházathoz.

vissza a menübe ↑

A gyermekülések típusai

Az autósülés elődjét 1935-ben hozták létre az Egyesült Államokban, és az autósülések tömeggyártása a 60-as években kezdődött. Az első modellek univerzálisak voltak, minden korosztály számára. Az autósüléseket mostantól a gyermek súlya vagy életkora szerint osztályozzák, ami azt jelenti, hogy új ülést kell vásárolni, ha a gyermek elérte az előző ülés maximális értékének egyikét.

1

0. csoport (15 hónapos korig vagy 10 kg-ig). Ebben a csoportban a gyermek vízszintes helyzetben ül. A probléma az, hogy az oldalirányú elhelyezés miatt nehéz teljes biztonságot elérni benne. A legbiztonságosabb modellek a Romer Baby Safe Sleeper, a Bebe Confort Windoo Plus és a Jane Transporter. Számos hátrányuk van, többek között: nagy súly, magas költségek; sok helyet foglalnak el az autóban; rövid életűek, valójában legfeljebb 6-8 hónapig, amikor a gyermek elkezd ülni; csak a hátsó ülésen lévő gyermek szállítására használhatóak.

2

0+ csoport (15 hónapos korig vagy 13 kg-ig). Mindannyian hozzászoktunk a hordozóágyhoz, amely az autóban a menetiránnyal ellentétes irányba megy.

3

0+/1 csoport (1-től 4 éves korig vagy 18 kg-ig). Az 1. csoporttól eltérően, mert az ülést az ellenkező menetirányban is be lehet szerelni.

4

0+/1/2 csoport (1-7 éves korig vagy 25 kg-ig). Hasonló a 0+/1 csoporthoz, azzal a különbséggel, hogy az ülés valamivel nagyobb, a hevederek pedig valamivel hosszabbak.

5

1. csoport (9 hónapos kortól 4 éves korig vagy 9-18 kg-ig). Előre néző helyzetben, alvási pozícióval felszerelve. A biztonsági dőlésszög legfeljebb 35 fokos lehet. Ötpontos biztonsági övek.

6

1/2 csoport (2-7 év vagy 9-25 kg). Az ülések valamivel nagyobbak, mint az 1. csoportos modellek.

7

2. csoport (4-6 éves kor vagy 15-25 kg). Ritkán fordul elő, de a legtöbb gyártó a 2/3-os csoportba sorolja őket.

8

2/3 csoport (4-12 éves korig vagy 15-36 kg-ig). A gyermeket a jármű szokásos biztonsági öveivel rögzítették. Kevés modellben található alvási pozíció. A 4 éves korú gyermekek számára készült legtöbb autósülés ebbe a csoportba tartozik.

9

1/2/3 csoport (2-12 éves korig vagy 9-36 kg-ig). Kevésbé drága, mint a 2-3 különálló autósülés, de sokoldalúsága miatt hátránya van. gyakran használják a második autóban egy olyan családban, ahol a gyermek ritkábban utazik.

10

3. csoport (4-12 évesek vagy 22-36 kg). Sok ülés ebben a csoportban levehető háttámlával rendelkezik, és átalakítható ülésmagasítóvá.

11

Az ülésmagasítót akkor használják a gyermekek számára, ha a biztonsági öv elég nagy ahhoz, hogy a gyermeket megfelelően rögzítse. Az ülésmagasító háttámlával vagy anélkül is kapható. A háttámla nélküli ülésmagasítók nem biztonságosak, mert nem védik meg gyermekét az oldalirányú ütközéstől ütközés esetén. Az autósüléseket a gyermek koráig és súlyáig érdemes használni. A modern autósülések Isofix csatlakozókkal rendelkeznek a jobb rögzítés érdekében.

Standard modellek

  • 0 (0-9 hónap).) – A hordozóágyat 10 kg alatti, 75 cm magas csecsemők számára tervezték. A szélvédőhöz hátrafelé vagy a menetirányra merőlegesen illeszkedik. A fő különbség az, hogy a baba vízszintesen fekszik.
  • 0+ (0-1.5 éves korig – átalakítható autósülés, amely 13 kg-ig és 75 cm magasságig alkalmas. A csecsemők nyakcsigolyáinak fejlődése miatt a hátát a menetirány felé fordítva kell elhelyezni. A baba utazáshoz félig ülő helyzetben van. A legtöbb modell kerékagyra szerelhető és babakocsiként is használható.
  • 1 (1-4 éves korig) – ez az üléscsoport 9-18 kilogrammos gyermekek szállítását teszi lehetővé kb. 98 centiméteres magasságig. A baba úgy ül az ülésben, mint egy felnőtt, arccal előrefelé. A legtöbb modell ebben a kategóriában dönthető háttámlával rendelkezik, hogy a baba kényelmesen aludjon és ébren maradjon utazás közben. Egyes modellek párnázott biztonsági párnával is rendelkeznek, amely ütközés vagy erős fékezés esetén védelmet nyújt.
  • 2 (3-7 éves korig) – 120 cm magasságig és 15-25 kg testsúlyig alkalmas. A készülék leggyakrabban fekvő háttámlával és állítható fejtámlával rendelkezik. Abban különbözik a korábbi modellektől, hogy a gyermeket az autós biztonsági övvel rögzítik.
  • 3 (6-12 éves korig) – ezt az eszközt autósülés-emelőnek nevezik. Ez egyfajta párna, amely felemeli a gyermeket, hogy a biztonsági öv ne a nyakán, hanem a mellkasán keresztül a csípőjéig menjen. 22-36 kg-os és 135 cm magas gyermekek számára.

Univerzális modellek

  • 0+/1 (6 hónap-3 hónap).5 éves korig) – csak olyan csecsemőknél használható, akik már nem ülnek, mivel nem lehet vízszintesen elhelyezni. Az ülés 18 kilogrammos korig alkalmas a gyermekek számára. Egyéves korig kifelé néző irányban, egyéves kor után pedig befelé néző irányban szerelhető fel.
  • 1/2/3 (1-12 éves korig) – a legnépszerűbb kategória – kerekesszékes transzformátorok. 15 és 36 kg közötti és 130 cm magasságú gyermekek számára kapható. Átalakítható, ahogy a gyermek növekszik. Először a párnát távolítják el, majd az ülés hevederpántjait felváltja az autós öv, végül pedig a háttámlát távolítják el, így csak az ülésmagasító marad. A háttámla nem dönthető.
  • 2/3 (3.5-12 éves korig) – az ebben az ülésben utazóknak 15 és 36 kilogramm közötti súlyúnak és legfeljebb 130 centiméter magasnak kell lenniük. A készülék nem transzformálódik, a dőlésszög nem állítható. A gyermekeket az autó biztonsági övével rögzítik. Egyes modellek fejtámlákkal rendelkeznek.

A fenti 5 fő és 3 további kategória a legkeresettebb. A tényleges helyek száma sokkal nagyobb, de az alapelv ugyanaz. Az univerzális ülések választása a családi költségvetést kíméli, de csökkenti a kényelmet, és néha a biztonságot is veszélyezteti.

Top 3 legjobb ár-érték arányú autósülés 9-36 kg

Ha korlátozott költségvetéssel rendelkezik, vagy csak rövid ideig tervezi használni az autósülést, a következő olcsó modelleket érdemes megfontolni. Minőségük és biztonságuk nem rosszabb, mint drágább társaiké, bár sok felhasználó rámutat arra, hogy az ülés intenzív használat során gyorsan tönkremehet.

Zlatek Atlantic Lux

A valamivel több mint 3 ezer rubeles áron ez az ülés rendelkezik az összes szükséges funkcióval, hogy biztosítsa a gyermek biztonságát az autóút során.

Az ülést úgy tervezték, hogy a gyermek növekedésével együtt átalakuljon. A hevederpántok általában a járműben vannak felszerelve.

puha oldalsó párnákkal rendelkezik az extra védelem érdekében.

Az ülést kiváló minőségű, hipoallergén anyagból készült huzat borítja. Maga a fedél nagyon gyorsan és könnyen eltávolítható, így nagyon könnyű lesz tisztán tartani az ülést.

Műszaki specifikációk

  • súlya 4,8 kg;
  • szélesség 48 cm
  • Ülésmélység 42 cm.

Előnyök

  • széles korosztály számára alkalmas;
  • megfizethető ár;
  • A kis súly és a kompakt méretek lehetővé teszik, hogy az ülés bármilyen autóban elférjen;
  • A hámszíjak hossza állítható;
  • A szövet üléshuzatok könnyen eltávolíthatók mosáshoz.

Hátrányok

  • nem annyira kényelmes az övcsatokkal;
  • Olcsó műanyag burkolat.

Chicco Gro-Up

A neves olasz gyártó stílusos és színes autósülése nemcsak eredeti formatervezéssel, hanem jól átgondolt funkcionalitással is rendelkezik.

Mindössze 6 kg súlyú, és a szabványos biztonsági övek segítségével rögzíthető az utastérben.

Ez lehetővé teszi, hogy a termék könnyen eltávolítható és egy másik autóban szállítható legyen.

A gyártó gondoskodik a baba kényelméről az utazás során.

Az ülés ergonomikusan kialakított háttámlával és anatómiai párnával rendelkezik.

Ha a gyermek elalszik az úton, a háttámla félig fekvő helyzetbe mozgatható. A fejtámla magassága is állítható, így minden méretű gyermeknek megfelel.

Műszaki jellemzők:

  • 6 kg súly
  • szélesség 49 cm;
  • ülésmélység 52 cm.

Előnyök

  • megbízható, megbízható gyártó;
  • természetes, légáteresztő anyagból készült, levehető huzatok;
  • ergonomikusan formázott háttámla és ülés;
  • Hosszú, erős biztonsági övek;
  • Alacsony súly és kompakt méretek a könnyű felszerelhetőség érdekében.

Hátrányok:

  • vékony szövetborítás;
  • nem nagy a dőlésszög.

Capella S12310

Olcsó, de kiváló minőségű ülés, amely maximális biztonságot nyújt a baba számára az autóút során.

Mérete univerzális és 1-12 éves korú gyermekek számára alkalmas. Ez a termék a baba növekedésével párhuzamosan beállítható.

Az ülést úgy tervezték, hogy a jármű haladási irányába illeszkedjen, és a szabványos biztonsági övekkel rögzíthető.

A fejtámla magassága és a háttámla dőlésszöge állítható, arra az esetre, ha a baba útközben szeretne aludni.

Az ülés párnázott oldalsó védelemmel és anatómiai párnával rendelkezik az utazási kényelem fokozása érdekében.

Műszaki jellemzők:

  • A háttámla 5 különböző szögben állítható;
  • A fejtámla magassági pozíciók száma 4;
  • A gyermek maximális súlya 36 kg.

Előnyök

  • nagyon erős és biztonságos felépítésű;
  • Természetes, légáteresztő szövet belső szegély;
  • Anatómiai párna és ergonomikusan kialakított háttámla;
  • széles korosztály számára alkalmas
  • gyors és könnyű pozícionálás.

Hátrányok

  • a hevederek nem túl kényelmesek;
  • valamivel drágább, mint a hasonló modellek.

GYIK

Melyik a jobb rögzítési lehetőség az isofix vagy az autós övek esetében??

Az isofix rendszer lehetővé teszi az ülés biztonságos rögzítését az autósülésben. Az egység alján lévő konzolokból áll, amelyeket a jármű karosszériájának rögzítési pontjaihoz rögzítenek. A biztonság szempontjából előnyösebb, de nem minden autó számára alkalmas. Minden járműben van biztonsági öv, ezért ez az ülés univerzálisnak tekinthető. De ne feledje, hogy az ülés kiválasztásakor vegye figyelembe a hám hosszát.

Melyik autósülés vagy ülésmagasító jobb?

Az autósülés kiválasztásakor mindenekelőtt a gyermek biztonságát vesszük figyelembe az utazás során. Az olyan eszközök, mint például az ülésmagasító, nem felelnek meg ennek a kritériumnak, mivel nem védik meg gyermekét a sérüléstől ütközés esetén. A párnát úgy tervezték, hogy növelje a kis utasok magasságát, hogy megfelelően rögzíthessék őket a biztonsági övvel. Ezért érdemes olyan teljes ülést választani, amely oldalsó védelemmel van ellátva.

Melyik a jobb autósülés vagy autósülés nélkül??

Az üléskeret extra biztonságot nyújt a baba számára a járműben. Emellett állítható, és a párnázott háttámla segít a gerincet a megfelelő helyzetben tartani a kényelmes utazás érdekében. A keret nélküli eszközök kényelmetlenek és nem biztonságosak, ezért részesítsük előnyben az előbbieket.

Újszülött gyermek számára válasszon hordozóágyat vagy autósülést?

Az ülések fejlődési sajátosságaik miatt kategorikusan alkalmatlanok újszülöttek számára. Az autósülés csak akkor használható, ha gyermeke biztonságosan, támasz nélkül ül. De jobb egyéves kortól, amikor a baba gerince erősebb lesz. Válasszon tehát vízszintes helyzetű hordozóágyat vagy kisgyermekek számára félig ülő helyzetben lévő hordozóágyat.

Milyen töréstesztekben bízzon?

A töréstesztek mesterséges ütközések, amelyek segítenek felmérni az utasok sérülését. A mi esetünkben meghatározhatja, hogy mennyire biztonságos az ülés, és hogy meg tudja-e védeni a babát a sérüléstől.

  • Az ADAC, a német autóklub a leghitelesebb hatóság a biztonsági rendszerek tesztelésében. A vállalat szigorú független értékeléseket végez a következő kritériumok alapján: védelem, megbízhatóság, kényelem és használhatóság.
  • Az IIHS – Insurance and Highway Safety Institute of America a következő szempontok szerint teszteli az autósüléseket: megbízhatóság, ökológiai kompatibilitás, kényelem. A biztonsági övek viselkedését is vizsgálja balesetek esetén.
  • Az ÖAMTC egy osztrák autóklub, amely a technológia fejlődése és a vásárlói preferenciák alapján folyamatosan felülvizsgálja vizsgálati módszertanát.
  • Az ANWB, a holland autóipari szövetség az ADAC módszerét használja a tesztjeihez. Különös figyelmet fordítanak az oldalhatásokra és a környezetbarát anyagokra.
  • EuroNCAP – Európai Autóbizottság. Magukat a járműveket a beszerelt autósülésekkel együtt vizsgálja. Az isofix rendszert javasolta, mint a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb rendszert. Az ülések nem minősítettek.

Oroszországban a balesetek biztonságának kérdésével az Avtoreview foglalkozik. A hazai testek üléseit a következő kritériumok szerint vizsgálja: kényelem, a fej, a mellkas, a has, a lábak, a gerinc védelme, és nullától tízig terjedő pontszámot ad. Az Autoreview által tesztelt modellek száma azonban nagyon alacsony, és sok értékelés elavult, ezért javasoljuk, hogy a fent felsorolt cégek által elvégzett tesztekre figyeljen.

Melyik autósülés a legjobb a babának?

Az autósülés kiválasztása elsősorban a fiatal utas korától függ. E kritérium alapján minden modell különböző kategóriákba sorolható:

  • 0/0+ – autósülés születéstől 12-18 hónapos korig (maximális súly 10-13 kg);
  • 0/1 – biztonsági ülések háttámlával és maximálisan állítható dőlésszöggel 4 éves korig (vagy 18 kg-ig);
  • 2/3 alkalmas 3 és 12 év közötti utasok számára (lehetséges terhelés 15 és 35 kg között);
  • 3 – Háttámla nélküli ülésmagasító 6 év feletti gyermekek számára;
  • 1/2/3 – univerzális átalakítható autósülés, amely 1 és 12 év közötti gyermeket tud szállítani.

Az anyagok minőségére és tartósságára, a huzatok moshatóságára, az anatómiai háttámlára és fejtámlára érdemes odafigyelni a választáskor.

A biztonsági szintek tekintetében az európai töréstesztek eredményei sokatmondóbbnak tekinthetők. Igazolják a 044-es európai alaptanúsítványnak vagy a kiterjesztett R129-es és I-Size tanúsítványnak való megfelelést – a szerkezet oldalirányú stabilitásának vizsgálatával.

A német autóklub, az ADAC éves töréstesztje a legmegbízhatóbb. Érdemes megnézni a teszteredményeket, mielőtt megvásárolná az ülést.

Az autósülések kiválasztásáról már többet olvastunk a következő cikkünkben: Hogyan válasszunk autósülést a baba számára?. Most pedig nézzük meg, milyen új termékek vannak idén a piacon.

Ajánlások: 11 legjobb masszázsfotel

12 a legjobb kárpitozott bútorok közül

16 legjobb számítógépes szék

A legjobb autós gyerekülések (13 kg-ig, 0+ csoport)

Ez a hátrafelé néző üléscsoport csak függőleges helyzetben fér be az autóba. A hátsó ülésre vagy a vezető melletti első ülésre is felszerelhető, de az utasoldali légzsákot ki kell kapcsolni. Elég kompakt és könnyű ahhoz, hogy hazavigye az alvó babát, vagy tegye az alapra és menjen vásárolni. A gyermek félig ülő helyzetben van a 0+ csoportú gyermekbiztonsági rendszerben, ezért a gyermeket 1-1,5 óránként ki kell venni belőle, ha a gyermek órákon át utazik. Ennek a csoportnak a mérete nagyon alapvető, és a csecsemők leggyakrabban 9-11 hónapos koruk körül váltanak a következő csoportba.

BRITAX ROMER Baby-Safe

Az egyik legnépszerűbb 0. csoportos gyermekülés+. Tökéletesen illeszkedik a járműbe a szilárd hevederpántokkal, könnyű és ergonomikusan kialakított fogantyúval, három pozícióval. Az autón kívül nyugágyként is funkcionálhat. A hordozóágy kompatibilis a Britax és a Bob modellekkel. Napernyővel, anatómiai füllel a csecsemők számára és jó párnázottsággal az övek számára. Maguk a biztonsági övek integrált ötpontos övek, ami biztonsági szempontból előnyös.

PLUSZOK:

  • Az ADAC biztonsági értékelése „nagyon jó”;
  • Meglehetősen könnyű súly;
  • Anatómiai héj;
  • Napellenző elérhetősége;
  • Lehetséges hintaszékként használni;
  • Oldalvédelem.

MÍNUSZOK:

  • Magas ár;
  • Keskeny ülés és rövid hevederek;
  • Nincs Isofix.

Happy Baby Skyler V2

Jó ár-érték arányú gazdaságos autósülés 0+ osztályra, nagyon könnyű 2,5 kg-os súlyával. Egyszerű autósülés anatómiai ülésbetéttel, napernyővel. Kisebb, mint a méretkategóriájába tartozó többi autósülés, és a gyermek vízszintesebb elhelyezésével a kényelem szempontjából előnyös, de a biztonság szempontjából hátrányos. Kis mérete miatt egy nagy baba 7-8 hónapos korára kinövi ezt a hordozóágyat. Gombzáras, mosható, könnyen levehető és könnyen tisztítható. Ez a biztonsági rendszer hárompontos hevederrel van felszerelve, és a fogantyú három pozícióban állítható.

MÍNUSZOK:

  • Kis méret;
  • hangos zaj a fogantyú pozíciójának megváltoztatásakor;
  • Nincs Isofix.

Zlatek Colibri

Egy másik nagy értékű modell, Lengyelországban készült és Oroszországban készült. Anatómiai fejtámlával, amely állítólag csak sík úton támasztja meg jól a fejet, és perforált napellenzővel van felszerelve. Ez az autósülés könnyű, 2,7 kg súlyú. Hárompontos, hosszában és magasságában állítható hevederekkel felszerelt, a fogantyú öt pozícióban állítható. Közvetlenül a járműbe illeszkedik. Néhány vásárló panaszkodik, hogy az övzár gombja néhány hónapos használat után eltörik.

PLUSZOK:

  • Olcsó lehetőség;
  • Napellenző kapható;
  • Egy hintázó funkció;
  • oldalsó védelem;
  • Könnyű súly.

MÍNUSZOK:

  • Nincs Izofix;
  • Szintetikus szövetborítás – a kis utas nyáron megizzad;
  • Nincs újszülött tapasz.

A legjobb gyermek autós autósülés-növelők

Az ülésmagasító egy normál meghosszabbított ülés karfával, de háttámla nélkül. 6 és 12 év közötti gyermekekkel történő autós utazásokhoz tervezték őket.

A Smart Travel Trust Fix egy prémium erősítő

4.8

★★★★★

A szerkesztő megjegyzése

90%

a vásárlók ajánlják ezt a terméket

A Trust Fix megfelel a 044-es európai tanúsítványnak és a vámunió műszaki előírásainak. Az ülésmagasítót az Isofix rendszerrel vagy a jármű szokásos biztonsági öveivel lehet az utastérben rögzíteni.

Sportos kivitelben és 3 színben kapható: piros, kék és szürke. Övfeszítővel felszerelt ülés.

Az autósülés váza ütésálló műanyagból készült, a Soft-Tex szövetkárpit pedig tartós és puha.

A betétekhez olyan sűrű bőrt használtak, amely ellenáll a kisebb mechanikai sérüléseknek. A széles, anatómiailag formázott ülés pedig nem befolyásolja a kis utas keringését a hosszú utazások során.

Előnyök:

  • 2 irányú szerelési lehetőség;
  • levehető fedél;
  • kiváló minőségű textil és bőr betétek;
  • Az ülés anatómiailag formázott;
  • magas biztonsági szint.

Hátrányok:

  • nem kis ár;
  • rossz Isofix rögzítés.

A nehézkes Isofix rendszer miatt a Smart Travel nem minden autóhoz alkalmas. Egyes modelleknél a háttámla és az ülésmagasító párna között rés van. Egy párnát kell a baba háta alá tennie, hogy lezárja azt.

A Kids Prime LB-311 az olcsóbb alternatíva

4.6

★★★★★

szerkesztői értékelés

80%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Kids Prime LB-311 – Újdonság 2022-re. CE-megfelelőség az ECE 044 szabvány szerint. A sötét ülés jól kombinálható a világos oldalsó betétekkel, amelyek lehetnek egyszínűek vagy mintákkal díszítettek. A szövetborítás mosáshoz eltávolítható.

Az ülésmagasító magas oldala megakadályozza, hogy a gyermek lecsússzon az ülésről. És a nagy szélességének (47 cm) köszönhetően minden méretű gyermek kényelmesen elfér benne.

Előnyök:

  • alacsony ár;
  • széles ülés;
  • élénk szín;
  • levehető fedél;
  • Csak 1,3 kg.

Hátrányok:

  • Nehéz megtalálni az eladó.

A Kids Prime egy olcsó, mégis minőségi emlékeztető, amely egy életen át fog tartani.

Népszerű márkák értékelése

  • 1Britax Romer – A német gyártó 1966 óta gyárt babakocsikat, autósüléseket, kerékpárüléseket és kiegészítőket. A 2022-ben megnyitott központban minden biztonsági rendszert töréstesztelnek. A vállalat nemcsak a termékei biztonságával, hanem azok környezetbarátságával is törődik.
  • A 2Peg-Perego egy olasz vállalat, amely magasított székeket, babakocsikat, autósüléseket és elektromos autókat gyárt gyermekeknek. A gyártó 1949-ben dobta piacra a babakocsikat. A márka ötvözi a termékbiztonságot és az esztétikai vonzerőt.
  • A 3Cydex egy fiatal német autósülés és babakocsi márka. Minden termék egyedi kialakítással rendelkezik. A funkcionalitás, a biztonság és a vonzó megjelenés kombinációja tette a vállalatot az ügyfelek kedvencévé.
  • A 4Maxi-Cosi egy holland gyártó, aki gyermek járás- és utazási termékeket gyárt. 1984 óta működik. A vállalat elsődleges prioritása a baba biztonsága és kényelme. Egy márkanév, amelyben a szülők és a gyermekek egyaránt megbíznak a töréstesztek eredményei és a termékek kényelme miatt.
  • 5Capella, 1987-ben alapítva. Amellett, hogy az autósülések és babakocsik a tartományban a cég jelen járókeret, etetőszék, nyugágy, hintaágyak és hószánok. Minden termék a gyermekorvosok ajánlásai alapján készült, és megfelel a biztonsági előírásoknak.

Szintén megbízható: Happy Baby, Legacy, Babaápolás, Happy baby, Chicco, Nania, Nania.

Melyik márkát válasszuk??

Mivel a gyermek biztonsága az autósülés minőségétől függ, nem engedheti meg magának, hogy spóroljon rajta. Sőt, vásárláskor jobb, ha előnyben részesítjük a bevált márkák termékeit.

Nem spórolnak az anyagokkal, és minden autósülésük többszörös minőségellenőrzésen és több törésteszten megy keresztül, így teljesen biztonságosak.

A legjobb autósülés-gyártók 2021-2022-re a Chicco, Capella, Zlatek, Recaro, Peg-Perego és Siger.

Modelljeik szerepelnek a kiválasztásban.

No. 1 – Recaro Monza Nova IS IS Seatfix Recaro Monza

A töréstesztünk legjobbnak ítélt autósülés győztese 4,5 pontszámmal, ami a legmagasabb szintű biztonságot jelzi. Az asztal és az Isofix rögzítés jelenléte funkcionálissá és könnyen használhatóvá teszi ezt az eszközt.

A kiegészítő párnázás 30%-kal csökkenti a fejet és a vállakat érő ütközést oldalirányú ütközés esetén – ez a szám a gyermekeink egészségét és életét rejti magában. Az ülés csecsemőkortól 12 éves korig használható, a háttámla eltávolítható, a fejtámla 11 különböző pozícióban állítható!

Ez egy nagyszerű érték, de a gyermekek egészségén való takarékosság túl rövidlátó, így ha megteheti, a vásárlás biztosan nem lesz pénzkidobás. Megérdemelt első hely a 2020-as év legjobb autós gyerekülésében.

A legjobb autósülések 5 éves korú gyermekek számára 15-36 kg (2/3 csoport)

Britax Romer Kid Fix II XP XP Sict 2/3-as csoport (15-36 kg)

Leírás

  • A gyermek súlyhatára 15-36 kg;
  • Az isofix és a biztonsági övek a rögzítési rendszer;
  • van egy anatómiai párna;
  • 7,4 kg – a termék súlya;
  • Állítható fejtámla;
  • Állítható biztonsági öv Sict márkajelzéssel.

Előnyök

  • megbízható autósülés;
  • Jó minőségű anyagok;
  • nincs kellemetlen szag a termékből;
  • ADAC törésteszt pontszám 4.

Hátrányok

  • drága.

Maxi Cosi Rodi Xp Fix csoport 2/3 (15-36 kg)

Leírás

  • előrefelé néző;
  • Isofix rögzítés a gyárilag felszerelt biztonsági övekkel;
  • A biztonsági öv övcsipesszel van ellátva;
  • a termék súlya 5 kg;
  • a háttámla pozíciója, a fejtámla magassága és az ülés szélessége állítható;

Előnyök

  • könnyen használható;
  • Oldalirányú beállításokkal rendelkezik;
  • ADAC törésteszt – 4 pont.

Hátrányok

  • Nem található.

Peg Perego Viaggio 2 3 Surefix csoport 2/3 (15-36 kg)

Leírás

  • Rögzítő és normál autóövek;
  • súlya 5,3 kg;
  • a fejtámla különböző pozíciókba állítható;
  • Különlegessége a SUREFIX rögzítés;
  • olvassa el a kritikát.

Előnyök

  • az ár és a minőség megfelel egymásnak
  • átalakítható ülésmagasítóvá, ha a gyermek megnő;
  • Kényelmes rögzítési rendszer;
  • ADAC törésteszt 4-es pontszám.

Hátrányok

  • olyan méretek, ahol 3 ülés már nem fér el a hátsó ülésen.

RANT Ultra SPS

Egy jó autósülés 1-2-3 csoportos gyermekek számára. Stílusos kialakítású, kényelmet és biztonságot nyújt gyermeke számára. Az ülés párnázott párnával van ellátva a kicsik számára. Idővel eltávolítható, ha útban van. Állítható magasságú biztonsági öv, nagyon hasznos a nagy gyerekek számára.
Különböző színekben kapható. A fejtámla magassága 3 pozícióban és a háttámla 3 fokozatban állítható, így a baba jobban tud aludni a hosszú utazások során. Kiegészítő oldalsó védelem.

  • Jó tervezés.
  • Jó minőségű anyagok.
  • puha szék.
  • Oldalvédelem.
  • Nincs isofix rögzítési rendszer.
  • A háttámla dőlésszöge nem nagy.

teddy lb 513 2/3 csoport (15-36 kg)

Leírás

  • a gépkocsiba történő beszereléshez az autószíjak segítségével;
  • át lehet alakítani ülésmagasítóvá;
  • ötpontos heveder;
  • a belső hevederpántok háromállású magasságállítása;
  • áttekintés.

Előnyök

  • használhatóság
  • „intelligens” biztonság;
  • elfogadható ár.

Hátrányok

  • szilárd ülés;
  • Szintetikus szövet kárpitozás.

2/3 csoport (15-36 kg) M oldat Fix Sl

Leírás

  • előrefelé néző
  • az ülés súlya 5,8 kg;
  • van egy anatómiai jellemzőkkel rendelkező párna;
  • 11 különböző magasságú fejtámla;
  • extra oldalsó ütközésvédelem;
  • levehető fedél.

Előnyök

  • biztonság;
  • kényelem;
  • az ADAC 4-es törésteszt-besorolása

Hátrányok

  • nincs.

Recaro Monza Nova IS

4 törésteszt pontszám Ország: Németország Értékelés (2021): 4.7

Az ADAC 2014-es töréstesztjén a Recaro Monza Nova IS 4-es (jó) minősítést kapott, ami magas szintű biztonságot jelent. Ebben nagy szerepet játszik az asztal és az Isofix rögzítés. Oldalirányú ütközés esetén kiegészítő párnák, amelyek akár 30%-kal csökkentik a fejre és a vállakra nehezedő terhelést.

Felhasználói értékelés:

Az ülés megvásárlásakor a fő szempont a biztonsági háttámla volt, ezért esett a választásunk a RecaroMonzaNovaIS-ra. Extra védelmet nyújt, és kényelmesebbé teszi a gyermek utazását. Nagy előny számunkra, hogy az ülés 12 éves korig használható. Vegye le a háttámlát, és a fejtámla 11 különböző pozícióban állítható be.

A Recaro Monza Nova IS töréstesztje

2. sz. – BRITAX ROMER Evolva 1-2-3

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

A német gyártmányú univerzális ülést úgy tervezték, hogy a baba egész gyermekkora alatt kitartson. Stabil, biztonságos, meglepően kényelmes – nem panaszkodhatsz, ha megpróbálod.

Anatómiailag kialakított párna és extra fejvédő körülötte, a kényelmes és biztonságos utazás érdekében. Szorosan illeszkedik a hátsó ülésen, így még a legnyugtalanabb gyermek sem mozdulhat el.

A háttámla nem állítható, de van egy speciális lépcsőfok, amellyel az egész szék dőlésszöge állítható – nem kevesebb, mint. Az oldalak túl szűkek a több rétegű védelem miatt, nem minden felnőtt gyermeknek lesz kényelmes. Egyébként – nem is lehetne jobb.

1. csoport (9-18 kg)

Ez a csoport kb. 6 hónapos és 4-5 éves kor közötti gyermekek számára készült gyermeküléseket tartalmaz.

BRITAX ROMER King II

Előnyök

  • Ergonomikus kialakítás és színválaszték
  • Anatómiai üléspárna
  • Állítható magasságú fejtámla
  • Háttámla dőlésszöge
  • Jó minőség
  • Kivehető huzat tartós szövetből
  • A gyermekek biztonságosan el vannak zárva
  • Párnázott, mély oldalfalak és vállpárnák

Hátrányok

  • Nehéz

A ₽ 13950-től

A gyermekülés a kényelmet és a biztonságot szem előtt tartva lett kialakítva. A Britax Roemer KING 2 magas oldalfalakkal és mély tállal rendelkező kialakítása optimális védelmet nyújt. A kárpit légáteresztő, önmosható anyagból készült. Egykezes átalakítás a vezetőülésből. A fejtámla és a hevederek a gyermek magasságához igazodva állíthatóak. A terméket az autó hátsó ülésén a szokásos biztonsági övvel kell rögzíteni.

Maxi-Cosi 2way Pearl

Előnyök

  • Puha anatómiai párna
  • Kellemes minőségű szövet
  • Az ülés könnyen, egy kézzel állítható
  • A háttámla 5 pozícióban dönthető
  • Állítható fejtámla
  • Extra oldalsó ütközésvédelem
  • A fedél eltávolítható
  • 5 pontos hevederek párnázott vállpántokkal és csúszásmentes taposófelületekkel

Hátrányok

  • Viszonylag magas érték

19790-től ₽

A többfunkciós biztonsági gyermekülést úgy tervezték, hogy gyermeke hosszabb időn keresztül is kényelmesen ülhessen. FamilyFix belső felszerelési rendszer fény- és hangjelzőkkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ülés nem fekszik rosszul az autóban. A kialakítás előrefelé néző, és a vezető oldaláról egy kézzel könnyen beállítható. A fejtámla 7 pozícióban állítható a gyermek magasságának megfelelően, a biztonsági övvel együtt.

#3 – Chicco Youniverse

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

A 9-36 kilogrammos autósülés továbbra is stílusos megjelenéssel és az Isofix rögzítési rendszer által nyújtott többletbiztonsággal rendelkezik.

A telepítés egyszerű – csak néhány kapcsolót kell átkapcsolni, és máris használhatja az ülést. A háttámla, a karok és a kartámaszok rugalmasan állíthatóak, a levehető huzatok pedig mosógépben moshatók. A szerkezeti elemek nem akadályozzák a gyermekek kilátását, és kényelmesen ülnek.

Az ütközési tesztek számos problémát tártak fel a termékkel kapcsolatban, de az extra oldalütközés elleni védelem miatt az ülés a szakértőktől erős „kielégítő” minősítést kapott. Jó, szilárd, megfelelő méretű ülés, de a biztonságra több figyelmet lehetett volna fordítani.

A legjobb univerzális autósülések

Az univerzális autósülések 9 és 36 kg közötti (egy és 12 év közötti) gyermekek szállítására alkalmasak. Néhányuk még speciális párnázással is rendelkezik az újszülött számára, ami tovább növeli hasznos élettartamukat.

Egy ilyen vásárlás nagyon előnyös, de a kényelem szempontjából az univerzális modellek néha veszítenek a szűkebb korosztály számára tervezett speciális ülésekkel szemben.

Chicco Youniverse – maximális biztonság és sokoldalúság

5.0

★★★★★

szerkesztői értékelés

100%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Lásd a véleményt▶

Ez az olasz innováció megfelel az ECE 044 biztonsági tanúsítványnak, és 2022-ben az ADAC töréstesztjén is kiválóan megfelelt, és „kielégítő” általános minősítést kapott. 4 színben kapható: koromfekete, semleges szürke, élénkvörös és gazdag bordó.

Az ülés Isofix rendszerrel vagy anélkül kapható, az autó hagyományos biztonsági öveivel való használatra. Belső pántok gumírozott betétekkel. Kisgyermekeknél 4 éves korig 5 pontos rögzítés, nagyobb gyermekeknél 3 rögzítési pont van. Az oldalsó párnázott betétek magas szintű kényelmet biztosítanak, és védelmet nyújtanak az oldalirányú ütközések okozta sérülések ellen.

3 különböző háttámla-pozícióban kapható, hogy kényelmes alvóhelyzetben lehessen használni, így biztosítva a baba kényelmét minden életkorban. Állítható magasságú fejtámla és övek az utas magasságának megfelelően. Minden mosható rész – mosógépben mosható. És hogy biztosan ne vesszenek el, van egy tárolórekesz is.

Előnyök:

  • állítható háttámla;
  • Jó oldalsó védelem;
  • Kiváló minőség;
  • belső hevederek;
  • levehető fedelek;
  • tárolórekesz a tartozékok számára.

hátrányok:

  • Ragadós anyag – mindig tisztítani kell;
  • A keskeny ülés nem kényelmes egy bújós baba számára, különösen télen.

A Chicco Youniverse beállításai nehezen kezelhetőek. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza át a felhasználói kézikönyvet, vagy nézzen meg egy videót. És akkor a baba teljes kényelemben utazhat Önnel és szüleivel minden távolságon át.

Zlatek Atlantic Lux – ha pénzt akarsz spórolni

4.8

★★★★★

szerkesztői értékelés

90%

A vásárlók ajánlják ezt a terméket

Az orosz gyártmányú Zlatek Atlantic univerzális autósülés a költségvetési szegmensbe tartozik. Mindazonáltal jól megmunkált, és megfelelő biztonságot nyújt a baba számára. Az ülés nemcsak frontális ütközésnél, hanem oldalirányú ütközésnél is megbízhatóan védi gyermekét.

A kisebb gyermekek számára hipoallergén, párnázott párnával és levehető fejtámlával rendelkezik. Az 5 pontos biztonsági övek magasság- és mélységállítással biztonságosan tartják a babát 4 éves koráig. a háttámla megerősített kerettel rendelkezik és anatómiailag formázott a megfelelő illeszkedés érdekében.

Előnyök:

  • alacsony költség;
  • alacsony súly (5,3 kg);
  • belső hevederpántok állítható magasságban és mélységben;
  • levehető fedelek;
  • oldalsó védelem;
  • öntött fém keret.

Hátrányok:

  • a biztonsági öv csatját nehéz behelyezni és becsatolni;
  • nem egyértelmű utasítás.

A gyártó azt állítja, hogy az üléshuzatok mosógépben moshatók. A vásárlók azonban ilyen mosás után „ráncokat” és gyűrődéseket észlelnek a textíliákon. Ezért jobb, ha kézzel tisztítja az ülést, anélkül, hogy eltávolítaná a kárpitot a vázról.

A Kenga LB513-S egy kedvező árú modell 1,5-2 éves korú gyermekek számára

4.7

★★★★★

szerkesztői értékelés

84%

a vásárlók ajánlják ezt a terméket

Az univerzális gazdasági autósülés egy másik képviselője. Sötét szín, világos betétekkel 4 különböző árnyalatban. 4 éves korig használható, párnázott betéttel és belső 5 pontos hevederrel, csatos párnákkal. Az idősebb gyermekeknél a háttámla eltávolítható, így csak az ülésmagasító ülés marad karfákkal.

A párnázott keret lekerekített formája nemcsak a frontális ütközések, hanem az oldalirányú ütközések ellen is védelmet nyújt. Bár maga az ülés csak övekkel van rögzítve az utastérben. A kárpit könnyen eltávolítható mosáshoz. A textilanyag jó minőségű: használat közben nem fakul ki és nem gördül el.

Előnyök:

  • gyakorlati tervezés;
  • alacsony költség;
  • beépített biztonsági övek;
  • minőségi párnázás;
  • alacsony súly (4,5 kg);
  • levehető háttámla.

Hátrányok:

  • nincs fejtámla;
  • vékony, puha párnázás, kényelmetlen a kisgyermekek számára.

A Kenga LB513-S-t azok a szülők fogják értékelni, akik olcsó, de minőségi autósülést keresnek több évre. Az egyetlen kellemetlen dolog, amire a vásárláskor számíthat, hogy a héj színe nem egyezik az ülés színével.

4. sz. – Capella S12312i Isofix (SPS)

Top 10 legjobb autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Az elegáns dizájn és a kiváló minőségű anyagok teszik ezt az ülést rendkívül népszerűvé a szülők körében, akik a gyermek kényelmét mindenekelőtt a gyermek kényelmét helyezik előtérbe.

Minden rendben van összeszerelve, az egyes elemek megbízhatósága szabad szemmel is látható. A kiváló magasságállítás és a háttámla dőlésszöge lehetővé teszi, hogy minden feladathoz a legjobb pozíciót választhassa ki.

A fő probléma az, hogy az ülés nagyon nagy, ami nagy probléma lehet a kis szedánokban, még kevésbé a kupékban. Egyébként egy nagyon érdekes lehetőség, mindenképpen megéri a pénzt.

További választási árnyalatok

A szakértők szerint a legjobb modelleket egyedi kritériumok alapján kell értékelni. A fontos részletekre való gondos odafigyelés segít kiválasztani a megfelelőt.

Melyik a jobb: ülésmagasító vagy autósülés

A szabványos utasbiztonsági rendszer speciális elemei jó oldalirányú védelmet nyújtanak a gyermek testének és fejének. A háttámla kényelmes pozícióba állítható hosszabb utazásokhoz.

Autósülés

Egyszerűsített kialakítás, az ülésmagasító növeli az ülésmagasságot. Ezzel biztosítható, hogy a gyermek magassága megfeleljen a biztonsági öv műszaki adatainak. Nincs oldalsó tartószerkezet.

Szüksége van keretre?

A nagy teherbírású szövetek megerősítik a szerkezetet, biztosítva, hogy ütés vagy erős igénybevétel esetén is megőrizze a formáját. A keret a tartozékok, a beállítási egységek tartószerkezeteként szolgál. Az Isofix rendszer konzoljait rögzíti.

A keret nélküli társaik kevésbé tartósak. Az ebbe a kategóriába tartozó termékek nem garantálhatnak magas szintű biztonságot.

Bölcső vagy autósülés

Az újszülötteket vízszintesen lehet szállítani. Az orvosok 10-12 hónapos kortól ajánlják az ülés használatát. Meg kell erősíteni az izomcsoportokat és a gerincet, hogy a baba önállóan fel tudjon ülni.

Bölcső

Törésteszteken tesztelve

Az ADAC autóklub (Németország) rendszeresen közzéteszi a szakmai tesztek eredményeit. Ezek segítségével objektív összehasonlító elemzést lehet végezni az egyes modellekről.

Az alábbi lista más, szakértői vizsgálatokat végző szervezeteket tartalmaz:

  • „Autoreview (Oroszország);
  • ANWB (Hollandia);
  • ÖAMTC (Ausztria);
  • IIHS (USA).

Az EuroNCAP európai profilbizottság az autók vizsgálatát a biztonsági rendszerek hatékonyságának vizsgálatával kombinálja. Az Isofix rögzítési rendszert a járművek alapfelszereltségeként kínálja.

5. sz. – Happy Baby Mustang Isofix Mustang Isofix

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Az előző modellhez képest nem talál olyan sok változást – egy kicsit világosabb design és az Isofix jelenléte – ezért nem bűn túlfizetni ötszáz rubelt. Az ülés nagyon könnyen felszerelhető és könnyen használható, az üléshuzatok levehetők – leveheti őket, kimoshatja őket, és az ülés újra olyan jól néz ki, mintha új lenne.

Van pohártartó, így a gyermeke nem ütközik meg egy üdítővel. Felnőttek és nagy gyerekek számára az ülés szűkös lehet, ezért javasoljuk, hogy a 36 kg-os megadott felső határt szó szerint vegye figyelembe.

Még mindig fennáll a rugalmatlan háttámla problémája, ezért ha gyakran utazik hosszú távolságokat autóval a családjával, érdemes valami mást keresni. Alkalmas más alkalmazásokhoz, ha nem ideális, akkor körülbelül.

Olcsó modellek (700 dörzsölésig).)

Ez a kategória a legjobb olcsó gyermekülések modelljeit képviseli.

Zlatek Gals

Előnyök a

  • 6 és 12 év közötti gyermekek számára alkalmas
  • Bonyolult felszerelés
  • Kényelmes a gyermekek számára
  • Könnyűsúlyú
  • Minőségi készült

Hátrányok

  • Nem

655 ₽-tól

Az emlékeztető teste kiváló minőségű, ütésálló, fekete műanyagból készült, levehető borítással. 22 és 36 kg közötti gyermekek számára készült. A modell a jármű hevederének megfelelő rögzítésével biztosítja gyermeke biztonságát. Az ülésmagasító könnyű, kompakt és könnyen telepíthető.

RANT Micro

Előnyök

  • Nagyon könnyű
  • Megfizethető ár
  • Levehető fedél
  • Aranyos design
  • Kényelmes pánt tartás

Hátrányok

  • Nincs az árért

620 ₽-tól

Az ergonomikus és könnyen telepíthető autósülés-emelő ülésnek köszönhetően gyermeke nagyon kényelmesen érzi magát, még hosszú utakon vagy téli ruházatban is. Ajánlott korosztály 3 és 12 év közötti gyermekek számára. A fejtámla speciális övvezetővel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a biztonsági öv a gyermek nyakán nyugodjon. Az ülésmagasító mindössze 750 g súlyú, könnyen eltávolítható és a csomagtartóban tárolható. A héj tartós, légáteresztő anyagból készült.

No. 6 – Happy Baby Mustang

Top 10 autósülés 9-36 kg-os gyermekek számára

Nagyon kényelmes ülés, amely ellen egyetlen baba sem fog tiltakozni – úgy lazíthat benne, mint egy igazi Padiche, és mégis biztonságban van a külső veszélyektől.

A hevederek hosszúak és állíthatóak minden súlyhoz és életkorhoz, a fejtámla pedig rugalmas – a merev nyak a múlté. Le van nyűgözve a tartósságától – ha nem volt semmilyen problémája, néhány év elteltével még mindig úgy fog kinézni, mintha csak most hozta volna be a boltból.

Még mindig európai tél van, nem szibériai, ami azt jelenti, hogy nehéz lehet begombolni egy szorosan öltözött babát. A dőlésszög pusztán szimbolikus – az ülőhelyzet gyakorlatilag megegyezik a félüléssel. Jó ár-érték arány, de nincs díszes biztonsági öv.

0. csoport+

Ebbe a kategóriába tartoznak az egyéves korú csecsemők számára tervezett ülések.

Maxi-Cosi Pebble Plus

Előnyök

  • Számos színválaszték
  • Minőségi anyagok
  • Anatómiai párna
  • Kényelmes fogantyú
  • Kiváló gyermekbiztonsági rendszer szorítás nélkül
  • Hintaszékként is használható
  • Párnázott védelem az oldalakon
  • Levehető és mosógépben mosható huzat

Hátrányok

  • Drága

₽14,000-tól

Ergonómiailag az I-Size szabványoknak megfelelően kialakított és minden biztonsági jóváhagyással rendelkező készülék. A születéstől 12 hónapos korig tartó csecsemők számára készült. A Mustang ortopédiai szerkezettel rendelkezik, amely félelem nélkül támogatja a baba fejét, nyakát és hátát. Könnyen hordozható fogantyújának köszönhetően hordozóágyként is használható. Nemcsak biztonságos, hanem kívülről is nagyon szép. Több mint 10 színben kapható dizájn. A Pebble Plus 2 módon rögzíthető – a hagyományos biztonsági övvel és az IsoFix és a 2wayFi.

Britax Romer Baby-Safe

Előnyök

  • Sokoldalúság
  • napernyő a nap elleni védelem érdekében
  • Állítható fogantyú
  • Levehető fedél
  • Anatómiailag tervezett párna az újszülött számára

Hátrányok

  • Ár

A ₽ 12490-tól kezdve

A Roomex mérnökei a baba és a szülők kényelmét egyaránt biztosították. Az autósülés három funkciót egyesít: egy autósülés, egy hordozóágy és egy azonos márkájú hordozóágy. A forgalom ellenében felszerelve védi a babát az oldalirányú ütődéstől, és az ötpontos hevederrel biztonságosan rögzíthető. A biztonság és a kényelem jó keveréke.

No. 8 – Baby Care Upiter Plus

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Jól bevált a használatban – jól átgondolt ergonómia, biztonságosan rögzíthető hevederrel, tetszetős kialakítás és hihetetlenül erős váz – az ülés még egy felnőtt súlyát is könnyedén elviseli, nemhogy egy gyermekét.

Egyesek nagy hátránynak tartják a háttámla vízszintes helyzetének hiányát, de az idősebb testvéreknek nem lesz előnyös ez a lehetőség.

Hátrányok

  • Nem található

₽5,750-tól

Különösen alkalmas nagyobb gyermekek számára, különösen télen, amikor a baba nagyméretű, meleg ruhákat visel. Az átlós biztonsági övvezető biztosítja, hogy a biztonsági öv tökéletesen a mellkashoz simuljon. Német formatervezésének és stílusos színösszeállításainak köszönhetően szinte minden modern autóban jól mutat. A levehető fedél könnyen tisztítható mosással. A német minőség önmagáért beszél.

Zlatek tutaj

Előnyök

  • Költségvetési ár
  • Megerősített keret
  • Kényelmes
  • Könnyűsúlyú
  • Könnyen telepíthető
  • Hipoallergén anyagokból készült

Hátrányok

  • Nem

750 ₽-tól

A Zlatek Raft egy egyszerű és biztonságos módja annak, hogy gyermekével az autóban utazhasson. Ahogy gyermeke növekszik, és a teljes méretű ülés kényelmetlen lesz, az ülésmagasító ülések veszik át a helyét. Lehetővé teszik, hogy a biztonsági övet kényelmesen a gyermek mellkasához rögzítse, és kényelmesen üljön az autó hátsó ülésén. Az ülés könnyű, de ez nem veszélyezteti a szilárdságát. A természetes szövetből készült borító eltávolítható és mosható.

7. sz. – Siger Prime Isofix

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Áttekintésünk a Siger gyermekülés gyártójának népszerű modelljével folytatódik. A babák imádni fogják ezt a modellt – a napsütötte színek azonnal pozitív hangulatba hozzák őket, ráadásul abszolút nem jelöl, és a piszkos kezek nyomai egyáltalán nem lesznek láthatóak.

Az Isofixet semmiképpen sem szabad megspórolni, mivel egy teljesen új szintű védelmet nyújt, bár néhány csintalan gyerek úgy találja, hogy korlátozza a mozgását.

A belső pántok vékonyak és rövidek, és nagyon nehéz lehet őket téli ruházatban rögzíteni, és állandóan csavarodnak. A biztonsági zárat úgy tervezték, hogy a gyermeke ne tudja egyedül kinyitni, így nem kell aggódnia, hogy vezetés közben nem tudja kinyitni.

A legkönnyebb

A legkönnyebb gyermekülések.

Mifold The Grab and Go Booster

Előnyök

  • Kompakt, könnyen magával vihető
  • Egyedülálló fejlesztés a gyermekülésmagasító ülések között
  • Könnyű telepítés
  • Könnyen tisztítható
  • 4 és 12 év közötti gyermekek számára alkalmas

Hátrányok

  • Nem túl biztonságos

3 500 ₽-tól

A kis ülésmagasító egy könnyű, összecsukható párna, oldalsó csúszó övvezetőkkel és egy további hevederrel az átlós heveder rögzítéséhez. A hagyományos ülésmagasító ülésekkel ellentétben, amelyek felemelik a gyermeket, a Mifold, technológiai jellemzőinek köszönhetően, kényelmesen a gyermek testéhez nyomja a biztonsági öveket. Az ülésmagasító párna biztonsági jellemzői lényegesen gyengébbek, mint a normál ülésé. De ez olyan helyzetekben megfelelő, amikor nincs lehetőség ilyen ülés használatára.

Maxi-Cosi CabrioFix

Előnyök a

  • Azonnali illeszkedés
  • Kényelmes és puha
  • Hordozóként használható
  • Alacsony súly
  • Kiváló minőségű anyagok
  • Van egy betét az újszülött számára
  • Csuklyával ellátva
  • Kiegészítő oldalütközés elleni védelem
  • levehető fedél

Hátrányok

  • A szövet nem természetes, sok szintetikus anyag

9150 ₽-tól

A hordozóágyat 0-13 kg-os csecsemők számára tervezték. Fogantyúval ellátott, amely lehetővé teszi, hogy hordozóágyként is használható legyen. Az ülés belsejét úgy alakították ki, hogy maximális védelmet nyújtson a baba fejének az ütődésektől és rázkódástól. Többféleképpen is felszerelhető az autóban: a hagyományos hárompontos biztonsági övvel vagy a Family Fix, 2 Way Fix alaplappal.

No. 9 – BamBola Primo

Top 10 autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Aranyos fotel elfogadható áron. Kilenc hónapos kortól minden baba számára alkalmas – egy többcélú jármű, amely a fejlődés minden szakaszában elkíséri Önt.

A párnázott hevederpántok kényelmessé és élvezetessé teszik az utazást a baba számára, míg a szorosan illeszkedő heveder megvédi Önt a veszélytől. A háttámla dőlésszöge többféleképpen állítható, így minden gyermek számára kiválasztható az optimális beállítás.

A zárak undorítóak, nincs mit elrejteni, szó szerint mindent lebontanak – a vízcseppektől a kis tárgyakig, így ha lehetséges, a cseréjük kérdését érinti. Egyébként ez egy érdekes ajánlat, és nagyon jó minőségű a kedvező árhoz képest.

Legjobb gyártók

Rangsorunkat a gyermektermékek és a speciális autós kiegészítők piacának vezető gyártói zárják.

BRITAX ROMER

A BRITAX ROMER története 1930-ra nyúlik vissza. A vállalat első termékei babakocsik voltak. Nemrégiben, 1945-ben. A gyártó érdeklődik az új hárompontos heveder iránt, amelyet csak most kezdtek el egyetlen üzemben gyártani. A vállalat erre a fejlesztésre alapozva egy fejlett autós biztonsági rendszert hozott létre, amely csak a gyermekek számára készült. A 60-as évektől a BRITAX ROMER gyermekülések gyártásával kezdett foglalkozni, és fokozatosan terjeszkedett a világpiacon. Napjainkban a Britax-Romer mind Németországban, mind az Egyesült Királyságban a legmodernebb gyermekülés-tesztlaboratóriumokat épített ki. A BRITAX ROMER a világ egyik vezető minőségi autósülés gyártója.

Maxi-Cosi

A Maxi-Cosi márka a kanadai Dorel Inc. holland fióktelepéhez tartozik., amelyet 1968-ban alapítottak. Az általunk több mint 30 éve gyártott autósülések a biztonságot, a kényelmet és a stílust ötvözik. A vállalat technikusai és mérnökei nagy figyelmet fordítanak a gyermek egészségére. Minden modellt a kisgyermekek anatómiai adottságait szem előtt tartva terveztek. Minden Maxi-Cosi termék megfelel az európai biztonsági szabványoknak, és minden autósülés ECE R44/03 tanúsítvánnyal rendelkezik. A vállalat babakocsikat, hordozóágyakat, bútorokat és babaápolási termékeket is gyárt.

Cybex

A német Cybex márkát egy apa hozta létre, akinek minőségi termékekre volt szüksége gyermekei számára. 2000 óta a vállalat a babakocsik, babakocsik, hordozóágyak, babakocsik, autósülések, kiegészítők és egyéb gyermekeknek szánt termékek egyik vezető gyártója. A Cybex üléseket független autóklubok töréstesztelték, és ECE R44/03 tanúsítvánnyal rendelkeznek. A vállalat termékei nemcsak kiváló minőségűek, hanem stílusosak és kedvező árúak is.

No. 10 – Zlatek Atlantic

Top 10 legjobb autósülés 9 és 36 kg közötti gyermekek számára

Olcsó, de megéri, anatómiai párnával és párnázott belső hevederpántokkal. A három különböző magasságú biztonsági öv lehetővé teszi, hogy az autósülést csecsemők és kisgyermekek számára egyaránt használhassa.

A levehető huzatok lehetővé teszik, hogy ne aggódjon amiatt, hogy a baba összekoszolja az ülést, és el kell dobnia azt. Egy szép extra oldalsó ütközésvédelem különbözteti meg ezt a modellt a többi olcsó modelltől, amelyeket csak a jogi előírásoknak való megfelelés, nem pedig a gyermekek biztonsága érdekében vásárolnak.

Az ár és a minőség ilyen arányában nem helyénvaló beszélni a hátrányokról, de vegye figyelembe a gyenge zárakat – meglehetősen gyorsan meglazulnak véglegesen és cserét igényelnek. Néhány szülő panaszkodik a vásárlói véleményekben, hogy elférnek ebben az ülésben, de a megfelelő hevederekkel ez nem jelent problémát.

Vélemények

A címről

Jó, hogy egyéves kortól univerzális autósülést lehet vásárolni egy gyermek számára. Pénzügyileg nagyon gazdaságos. Akár egy kicsit drágább autósülést is vásárolhat, mivel ez 36 kg-ig elegendő egy gyermek számára! Gyermeke biztonsága több évre biztosított.

Kényelmes, megbízható autósülések. Nem választottuk a költségvetési lehetőséget, mert a gyermekek biztonsága volt az első számú prioritásunk. Mindenképpen figyelni kell az oldalütközés elleni védelemre. Sajnáljuk, hogy nem vettünk univerzális autósülést, mert a gyermek kinőtt az 1-es csoportból, és kényelmetlen lett.

Költségvetési autósülések

Sajnos sok család anyagilag nem engedheti meg magának, hogy megfelelő szintű biztonságot nyújtson gyermekének, amikor autóval utazik. A szülőknek azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy a gyermek még egy olcsó autósülésben is sokkal biztonságosabb az autóban, mint egy felnőtt karjában vagy biztonsági öv nélkül. Felhívjuk a figyelmet néhány olyan modellre, amelyek nem rendelkeznek németországi tanúsítvánnyal.

A „nemzetközi vizsgálatok nélküli” gyermekülések:

A szakértők szerint ezek közé tartoznak a következő modellek:

  • 0/1/2 csoportos (25 kg-ig) autósülés Happy Baby Passenger V2 (6000 rubeltől);
  • Autóülés 1/2/3 csoport (9-36 kg) Rant Fortune (3680 rubeltől);
  • Autóülés 1/2/3 csoport (9-36 kg) Siger Star (2511 rubeltől).

*A jóváhagyott modellek csak a járműülésben vannak rögzítve az övekkel, de jó értékeléseket kaptak, és az ügyfelek magasra értékelték őket.

A fenti komoly tények mellett a gyermekülés szép ajándék a gyermek számára. Ebben az ülésben gyermeke tudja, hogy gondoskodnak róla, és különleges figyelmet kap. A gyártók különböző fényes és stílusos kiegészítőkkel is felszerelik a gyermeküléseket a kis utazók extra kényelme és jó hangulata érdekében.

Hasonlítsuk össze a modelleket

Modell Csoport Telepítés Méretek (SzxHxH), cm Súly, kg Ár, rubel.
BRITAX ROMER Baby-Safe 0+ (13 kg-ig), hordozóágy visszafelé előre 44x69x58 3.6 12990
Happy Baby Skyler V2 0+ (13 kg-ig), utazóülés visszafelé 28x70x43 2.5 3599
Zlatek Colibri 0+ (13 kg-ig), utazóülés visszafelé 45x65x54 2.5 2250
BRITAX ROMER First Class Plus 0/1 (18 kg-ig) Hátrafelé vagy előrefelé néző 45x59x64 8.4 19790
Siger Nautilus Isofix 0/1 (18 kg-ig) hátrafelé vagy előrefelé néző 45x62x62 7.1 5680
Zlatek Galleon 0/1 (18 kg-ig) hátrafelé vagy előrefelé néző 46x68x63 5.6 3390
Happy Baby utas V2 0/1/2 (25 kg-ig) előrefelé néző 46x61x52 5.4 6999
Liko Baby LB-510 0/1/2 (25 kg-ig) hátrafelé vagy előrefelé néző 6 6100
Lorelli Jupiter 0/1/2 (25 kg-ig) előrefelé néző 6165
BRITAX ROMER Trifix2 i-Size BRITAX ROMER Trifix2 i-Size 1/2 (9-25 kg) előrefelé néző 45x54x65 10.5 29150
Siger Cocoon-Isofix 1/2 (9-25 kg) előrefelé néző 47×78 7.7 7010
Babaápolás Polaris 1/2 (9-25 kg) előrefelé néző 46×77 6.8 5550
Capella S12312i Isofix (SPS) 1/2/3 (9-36 kg) előrefelé néző 10.5 11990
Happy Baby Mustang 1/2/3 (9-36 kg) előrefelé néző 44x54x68 10.1 8499
Zlatek Atlantic 1/2/3 (9-36 kg) előrefelé néző 45x51x68 4.5 2695
Peg-Perego Viaggio 2-3 Surefix 2/3 (15-36 kg) előrefelé néző 46x42x69 5.3 10700
BRITAX ROMER Kid II 2/3 (15-36 kg) előrefelé néző 49x45x85 5.1 9890
Capella S2311 I-FIX 2/3 (15-36 kg) előrefelé néző 5990

Vissza a menühöz ↑

Modell összehasonlítás

A fenti autósülés-modelleket a következő táblázatban foglaltuk össze.

Modell Méretek Súly Csatolás Beállítás Háttámla pozíció
Happy Baby Mustang 44 x 54 x 68 cm 10,1 kg heveder Háttámla, ülésszélesség, fejtámla 4
BRITAX ROMER Evolva 49 x 48 x 61-86 cm 8 kg gépi övek, Isofix rendszer fejtámla magassága 1
Chicco Youniverse 44x55x63 cm 9,5 kg biztonsági övek Háttámla dőlésszöge, ülésszélesség, fejtámla 1
Zlatek Atlantic 41 x 47 x 68 cm 5,3 kg gépszíjak fejtámla, belső hevederek 1
Maxi-Cosi Titan Pro 48x54x64 cm 12.55 kg Isofix háttámla, fejtámla 5
Nania I-Max SP Luxe 45 x 45 x 72 cm 5,2 kg Isofix rögzítés, övrögzítés, Top Tether fejtámla 1
Peg-Perego Viaggio Via 55 x 50 x 85 cm 11,8 kg heveder, isofix Háttámla, biztonsági övek, ülésszélesség, fejtámla 5

A legjobb autósülés értékelése a törésteszten

KategóriaHelyszínNévMinősítésÁr

A legjobb autósülések 10 kg alatti gyermekek számára (0 csoport, kb. 1 év) 1 Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size 9.8 / 10 23 900
2 BeSafe iZi Go Modular 9.6 / 10 19 990
3 Maxi-Cosi Rock 9.6 / 10 20 500
A legjobb autósülések 13 kg alatti gyermekek számára (0+ csoport, kb. 1,5 év) 1 Cybex Aton M i-Size 9.8 / 10 18 700
2 BRITAX ROMER Baby-Safe 2 i-Size BRITAX ROMER Baby-Safe 2 i-Size 9.7 / 10 40 900
3 Peg Perego Primo Viaggio i-Size Primo Viaggio i-Size 9.6 / 10 26 400
4 Joie i-Gemm 9.5 / 10 11 000
5 SimpleParenting Doona+ 9.4 / 10 27 900
A legjobb autósülések 18 kg-ig (0+/1 csoport, kb. 4 éves korig) 1 Besafe iZi Twist B 9.8 / 10 43 000
2 Maxi-Cosi AxissFix 9.7 / 10 48 900
3 Cybex Sirona M2 i-Size 9.5 / 10 28 690
4 Maxi-Cosi MiloFix 9.4 / 10 28 100
A legjobb autósülések 9-18 kg-os gyermekek számára (1. csoport, kb. 1-4 éves korig) 1 Britax Roemer Trifix 2 i-Size Britax Roemer Trifix 2 i-Size 9.9 / 10 29 000
A legjobb autósülések 9-36 kg-os gyermekek számára (1/2/3-as csoport, kb. 1-12 éves korig) 1 Cybex Pallas S-Fix 9.8 / 10 30 700
2 Cybex Pallas 2-Fix 9.6 / 10 25 490
A legjobb autósülések 15-36 kg-os gyermekek számára (2/3-as csoport, kb. 4-12 éves korig) 1 Maxi-Cosi RodiFix 9.9 / 10 18 400
2 Maxi-Cosi Kore 9.9 / 10 25 100
3 Cybex Solution Z i-Fix 9.7 / 10 24 800
4 Mifold Hifold Fit and Fold Booster 9.2 / 10 13 200

Legjobb listák

Szeretnénk felhívni a figyelmet az 1/2/3 kategóriás autósülések nyerteseire az alábbi kategóriákban:

  • költségvetési ár;
  • minőségi anyagok;
  • isofix rögzítés.

Legjobb érték

Siger Cosmo_result

Siger Cosmo legjobb ár-érték arány és kiváló minőségű kivitelezés. A fejtámla a baba növekedésével változtatja a pozícióját. A háttámla három különböző szögben állítható. övpárnákkal felszerelve a kényelmes utazás érdekében. Ütközésgátló rendszerrel az ajtó oldalán. Az ülés ortopéd ülőpárnával és környezetbarát szövetből készült, levehető huzattal van ellátva. A belső heveder a baba ruházatához igazodik a középső két cserélhető hevederpozícióval.

Árkategória: 2600 és 3300 RUB között.

Kiváló minőségű anyagok

Az Aprica Air Groove STD robusztus alumínium kerettel rendelkezik, amely elnyeli az ütközési energiát. A kárpitozás lélegző, hipoallergén anyagból készült, hogy megakadályozza a baba túlmelegedését utazás közben. Kis nyílások az ülésen a jobb szellőzés érdekében. A modell 3D-s támogató párnákkal rendelkezik a fej, a hát és az oldalakon. A magasság 5 pozícióban állítható, és az oldalak szélessége is állítható. A hámzár alatt egy párnázott párna található, hogy a baba lába ne szoruljon be.

Hozzávetőleges költség: 17500 rubel.

Isofix rögzítés

A Cybex Pallas M-Fix hosszú utazásokhoz készült. Az isofix rendszer növeli a stabilitást és megakadályozza, hogy az autó hirtelen kanyarodáskor felboruljon. Az új modell biztonsági párnával rendelkezik. Környezetbarát szövetborítás, szennyeződés esetén levehető. Könnyen beszerelhető az autóba. A fejtámlának 12 különböző pozíciója van.

A legjobb univerzális autósülés 1-12 éves korig (1/2/3)

Cybex Pallas 2-Fix

  • A legjobb Transformer
  • Ország: Németország
  • Értékelés (2021): 9.5

Az ülés jó minősítést kapott a törésteszteken. Minden oldalról biztosítja a babát: elöl puha párnázás, L rendszer az oldalakon.S.P., ami csökkenti az ütőterhelést. A fejtámla magassága tizenegy pozícióban állítható, mélysége pedig állítható. A háttámla félig ülő helyzetbe alakítható át. Az ülés átalakítható, ahogy a baba nő. Először távolítsa el az asztalt és az alapot, majd távolítsa el a háttámlát, és a széket egy boosterré alakítja át. Az Isofix rendszerrel és a biztonsági övekkel is rögzíthető.

  • Előnyök A fejtámla magassága és mélysége állítható
  • Állítható háttámla
  • Minden oldalról biztonságban
  • Hátrányok
      Ár
  • Nem minden autóhoz alkalmas
  • Korlátozza a gyermek mozgását
  • Capella S12312i Isofix (SPS)

    • Ár/teljesítmény arány a hasonló termékekhez képest
    • Ország: Korea
    • Értékelés (2021): 9.5

    Az ülés ütésálló műanyagból készült. Oldalvédelmi rendszerrel (SPS) is rendelkezik. és ezért „jó” minősítést kapott az ütközési tesztben. Az ülés négy háttámla- és három fejtámlaállással rendelkezik. Nem állítható a szélesség. Tartalmazza a babahordozót és az ötpontos hevedert. Biztonságosan illeszkedik a járműbe az isofix és a rögzítő rendszerrel.

    • Előnyök Horgonyzár
    • Állítható háttámla és fejtámla
    • ár-érték arány
  • Hátrányok
      Nagy súly
  • Rövid pántok
  • A szélesség nem állítható
  • Peg-Perego Viaggio 1-2-3 Via Isofix

    • Legergonomikusabb
    • Ország: Olaszország
    • Értékelés (2021): 10

    Az autósülés az isofix gyermekbiztonsági rendszerrel és a fejtámla mögötti Top Tether rögzítési rendszerrel van felszerelve. Ez a rendszer vezetés közben mozdulatlanná teszi az ülést, és baleset esetén megakadályozza, hogy felboruljon. A fejtámla öt magassági beállítással rendelkezik, a háttámla pedig három fokozatban állítható. Hat centiméterrel meghosszabbítja az oldalfalakat is. A dőlésszinten öt állás van. Anatómiai üléspárnát tartalmaz a kisgyermekek számára.

    • Előnyök Horgonyzár
    • Szélesre nő
    • Jó törésteszt eredmények
  • Hátrányok
      Ár
  • Rövid pántok
  • Nagy súly
  • Hogyan válasszunk

    választás a

    Vásárlás előtt javasoljuk, hogy olvasson többet a következő termékjellemzőkről:

    1. Rögzítés típusa. A csecsemőket a belső rögzítő hevederek vagy a biztonsági asztal segítségével lehet rögzíteni.
    2. Autósülés rögzítése. Biztonsági övekkel vagy isofix rendszerrel rögzítve. A második lehetőség biztonságosabb és egyszerűbb, de speciális beszerelést igényel az autóban.
    3. A háttámla, a fejtámla és az ülés mérete állítható. Minél több beállítási lehetőség van, annál kényelmesebb pozíciót lehet választani a baba számára. Egyes változatokban a háttámla teljesen eltávolítható, és az ülés ülés ülésmagasító ülésre alakítható át.
    4. Méretek és súly. A jármű gyártmányától és a tervezett felhasználástól függ.

    Segített ez a cikk?

    Andrew

    Andrei

    Kérdések feltevése

    Tegye fel kérdéseit és írja meg a válaszokat a hozzászólásokban

    A legjobb biztonsági gyermekülések

    Felfújható autósülések – a legköltséghatékonyabb módja a biztonságos gyermekekkel való utazásnak. Ideálisak azok számára, akik ritkán utaznak autóval, vagy akár taxival viszik a babát.

    Az ülésmagasító ülések nagyon könnyűek, biztonságosan összecsukhatók kompakt méretűvé és nagyon olcsóak. De nem alkalmas rendszeres használatra.

    Winnie egy univerzális lökhárító

    4.6

    ★★★★★

    szerkesztői értékelés

    80%

    A vásárlók ajánlják ezt a terméket

    A Winnie gyermekülés megfelel a gyermekek szállítására vonatkozó orosz közlekedési szabályoknak, és 1 és 12 év közötti utasok számára készült. Kevés helyet foglal, saját hevederekkel rögzíthető az üléshez, és nem igényel további rögzítést.

    Magában az ülésben a baba a belső 5 pontos biztonsági övvel és a párnázott vállpántokkal van rögzítve.

    Előnyök:

    • beépített 5 pontos biztonsági öv;
    • Széles színválaszték;
    • nem mérgező építőanyagok;
    • könnyen tisztítható;
    • a hevederpántok magassága állítható.

    Hátrányok:

    • alacsony biztonsági szint.

    A Winnie alkalmas olyan orosz autókhoz, amelyek hátsó ülései nem rendelkeznek biztonsági övvel. Az ülés rögzítésére teljes hevederpántokat használnak.

    Mit erősít meg az ECE R44/04 biztonsági szabvány?

    Az autósülés vásárlásakor a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottsága külön biztonsági szabványt dolgozott ki az ilyen típusú termékekre.

    Az ECE R44/04-es változata 2009 óta van hatályban, és követelményei kötelező érvényűek a gyermek szállítására használt termékek esetében.

    Miért van szükség autósülésre
    Kivétel nélkül minden terméket megfelelően tanúsítanak a forgalomba hozatal előtt. Garantáltan részletes és egyértelmű utasítások állnak rendelkezésre, valamint egy teljes készlet minden szükséges eszközzel. Kell lennie egy átlós övcsatnak, amely rendelkezik az öv feszességét kiválasztó mechanizmussal.

    Az előzetes vizsgálatoknak azt kell mutatniuk, hogy a termék nem eshet ki, és a fej nem mozdulhat el 30 cm-nél nagyobb mértékben eredeti helyzetéből, amikor átfordítják. A tesztek során egyetlen alkatrész sem törhet el, a csatok nem nyílhatnak ki, és a zárórendszerek nem működhetnek hibásan. A pántok szélességének a 0., 0+ és 1. csoport esetében 25 mm-nél, a 2. és 3. csoport esetében 38 mm-nél nagyobbnak kell lennie. Ütközés esetén nem mozdulhatnak el 30 mm-nél nagyobb mértékben.

    A bizonyítvány narancssárga színű, és az E betűvel és egy körbe zárt számindexszel van jelölve. Ezt minden szülőnek fontos tudnia, ezért érdemes megosztani ezt az információt.

    Bertoni JUNIOR autósülés

    A helyek csoportonkénti besorolása

    Amint láthatja, nem minden autósülés egyforma. Nagyjából több csoportra oszthatók:

    • 0. csoport+. 13 kg-ig terjedő súlyú csecsemők számára kialakított hordozóágyakat (autósülés) tartalmaznak. Ezek a termékek az első vagy a hátsó ülésre is elhelyezhetők. a fő feltétel az, hogy a biztonsági bölcsőt a jármű mozgása ellenében kell felszerelni. A felnőtt biztonsági övvel vagy a speciális ISOFIX rendszerrel rögzíthetők.
    • Az 1. csoportba tartozó ülések egy és négy év közötti csecsemők számára készültek. A testsúlyhatár 9 kg és 18 kg között van.
    • A 2. csoportba tartozó autósülések hétéves kortól használhatóak. A 15 és 25 kg közötti súlyokat is figyelembe veszik. Az ebbe a csoportba tartozó biztonsági övek reteszelő mechanizmussal rendelkeznek. A belső hevederpántokat már nem használják – csak a külsőt.
    • A 3. csoport az idősebb gyermekekre vonatkozik 36 kg-ig. Nincsenek belső hevederek. Használja a szokásos autós biztonsági öveket a rögzítéshez. Ezek a termékek gyakran ülésmagasítók.

    Fontos! a piacon, nehéz olyan gyermeküléseket találni, amelyek teljes mértékben egy bizonyos csoportba tartoznak. Gyakran előfordul, hogy a termékek egy termék felét vagy egyharmadát kombinálják.

    Népszerű modellek

    Ha el szeretné dönteni, melyik autós gyerekülés a legjobb választás, nézze meg közelebbről a különböző korosztályok számára készült kedvenc modelljeinket, amelyek az orosz piacon bestsellerré váltak.

    Top modellek az 1-2-3 kategóriában (9-36kg)

    TOP 4 legjobb modell 1-2-3 kategóriában (9 és 36 font között) a vélemények és vásárlói értékelések alapján.

    Chicco Gro-Up, ombra

    Kiváló közepes árfekvésű, tartós, nagy megbízhatóságú, sokoldalú és kiváló megjelenésű visszatartó eszköz.

    A termék tökéletesen betölti fő szerepét a kisgyermek védelmében az úton – nemcsak a szülők örülnek a terméknek, hanem a kis utas is.

    A modellben található speciális anatómiai beillesztés jól rögzítve van, így a gyermek nem fog kellemetlen érzést érezni.

    Jelentős előnye: A háttámla dönthető – a biztonsági övekkel együtt egyetlen gombnyomással állítható.

    Specifikációk:

    • belső biztonsági övek – ötpontos;
    • előrefelé néző beépítés;
    • a fogantyúállások száma – 4;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • nincs alvázra szerelési lehetőség;
    • szék méretei (SzxHxV) – 49x52x76 cm.

    Előnyök

    • maximális biztonság a baba számára;
    • kiváló szellőzőrendszer;
    • univerzális használat;
    • anatómiai fejtámla;
    • az ülés gyors és egyszerű rögzítése.

    Hátrányok

    • klasszikus felszerelés;
    • a termék jótállási ideje;
    • kifinomult használati utasítás.

    BRITAX ROMER Evolva 1-2-3, Holdfény kék

    egy továbbfejlesztett, finom kialakítású biztonsági rendszer, amelyet külső hárompontos hevederrel szerelnek be a járműbe.

    Az optimális fejtámla magasságának és a belső hevederek gyors és kényelmes beállítása.

    A háttámlának két dönthető pozíciója van.

    Fontos tervezési előny a kiváló minőségű hipoallergén anyagok elérhetősége – ezek biztosan nem okoznak semmilyen káros hatást a baba bőrére.

    Extra pohártartó és levehető fedél tartozék.

    Specifikációk:

    • belső heveder – ötpontos heveder;
    • előrefelé néző beépítés;
    • A fogantyúpozíciók száma – 6;
    • oldalsó ütközésvédelem – elérhető;
    • az alvázra való felszerelés lehetősége – igen;
    • Az ülések mérete (SzxHxV): 49x51x50 cm.

    Előnyök

    • innovatív zárrendszer;
    • Az ülés használhatósága;
    • a gyermek teljes biztonsága érdekében minden körülmények között;
    • a háttámla dőlésszögének gyors megváltoztatásának lehetősége;
    • Számos kiigazítás.

    hátrányok

    • A termék megnövekedett súlya;
    • a termék jótállási ideje;
    • Az időszakos tisztítás szükségessége.

    Chicco Youniverse Fix, korom fekete

    Frissített modell, sok érdekes részlettel és funkcióval, ideális a kicsikkel való utazáshoz.

    Az univerzális kialakítás a kidolgozott biztonsági rendszer miatt vonzó – a készülék garantálja a biztonságos illeszkedést és a baba kényelmét az ülésben.

    A további jellemzők közé tartozik az anatómiai párna és a levehető huzat, valamint a fejtámla magasságának és a heveder magasságának megválasztása.

    műszaki jellemzők:

    • A belső hevederek ötpontosak;
    • előrefelé néző;
    • A fogantyúállások száma – 6;
    • oldalsó ütközésvédelem – elérhető;
    • nincs alvázra szerelési lehetőség;
    • ülőfelület méretei (SzxHxHW) – 44x63x51 cm.

    Előnyök

    • levehető és mosható huzat
    • meglehetősen puha párnázás;
    • az ülés optimális magasságú;
    • a fejtámla kényelmes magasságállítása;
    • tökéletes törésteszt eredmények.

    Hátrányok

    • sötét dizájn;
    • Az anyagok idővel elhasználódnak;
    • az ülés megnövekedett súlya; – jótállási idő.

    Capella S12310, kék melange

    Nagy szilárdságú, utazásbarát kialakítás, speciális anatómiai párnával és huzattal – szükség esetén eltávolítható és betehető a mosógépbe.

    A huzat kiváló oldalsó védelmi rendszerrel, fejtámla magasságállítással és háttámla magasságállítással rendelkezik a kisgyermek abszolút kényelme érdekében.

    Nemcsak robusztus alvázzal, biztonságos illeszkedéssel az autóban és magas szintű ergonómiával, hanem nagyon vonzó kialakítással is büszkélkedhet – egyszerű, de nagyon stílusosnak tűnik.

    Specifikációk:

    • belső heveder – ötpontos heveder;
    • előrefelé néző;
    • A fogantyúállások száma – 4;
    • Oldalsó ütközésvédelem – elérhető;
    • Nincs lehetőség az alvázra való felszerelésre;
    • az ülés méretei (SzxHxV) – 43x67x55 cm.

    Előnyök

    • kiváló a túlnyomás elleni védelem;
    • jól megtervezett zárrendszer;
    • Aranyos megjelenés;
    • viszonylag olcsó;
    • Több korosztály számára is alkalmas.

    Hátrányok

    • Nem a legjobb modell egy kisautóhoz;
    • jótállási időszak;
    • szükséges tisztítás.

    A 2-3. kategória csúcsmodelljei (15-36 kg)

    A 2-3. kategória népszerű autósüléseinek értékelése ár-érték arány szerint.

    BRITAX ROMER Kid II, Cosmos Black fekete sorozat

    Megfizethető autósülés egy neves gyermektermékgyártótól, három és tizenkét év közötti kisgyermekek számára tervezve.

    A visszatartó termék minimális helyet foglal el az autóban, így még a kis autók tulajdonosai is kényelmesen beépíthetik a belső térbe.

    Az ülés és a gyermek rögzítése a szokásos biztonsági övvel történik – egyszerű, de nagyon biztonságos.

    A fejtámlák 11 különböző magassági beállítással rendelkeznek – a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet.

    A szennyeződések kézzel vagy géppel finoman eltávolíthatók.

    Műszaki jellemzők:

    • ötpontos heveder;
    • telepítés – előrefelé néz;
    • A fogantyúállások száma 11;
    • oldalsó ütközésvédelem – elérhető;
    • Az alvázra szerelhető – nem;
    • ülőfelület méretei (SzxHxV) – 44x69x58 cm.

    Előnyök

    • kényelmes mindenféle ruházatban;
    • könnyen tisztítható a fedél;
    • hatékony védelem az oldalirányú ütközések ellen;
    • a puha pántok nem dörzsölik a bőrt;
    • magas minőségi színvonal.

    Hátrányok

    • könnyű szélességbeállítás;
    • bonyolult utasítások;
    • némi műanyag szag.

    BRITAX ROMER Kidfix2 R, Kozmosz Fekete

    Sokoldalú gyermekülés a márka híres termékcsaládja alapján, amelyet sokoldalúsága, vonzó megjelenése és magas szintű kényelme jellemez.

    A V alakú háttámla elegendő helyet és körkörös védelmet nyújt gyermeke számára.

    A kialakítás együtt nő a babával, így már hároméves korú csecsemők és 12 éves korig tinédzserek is használhatják.

    ez a modell levehető háttámlával rendelkezik, ami a legbiztonságosabb megoldás bármilyen korú gyermek számára.

    Műszaki adatok:

    • három- és ötpontos biztonsági övek;
    • előrefelé néző;
    • A fogantyúállások száma – 5;
    • oldalsó ütközésvédelem – van;
    • alvázra szerelhető – igen; – alvázra szerelés lehetősége – igen;
    • a szék méretei (BxHxV) – 48x39x67-85 cm.

    Előnyök

    • gyermekbarát fejtámla;
    • a háttámla könnyű beállítása; – kényelmes és szilárdan rögzített;
    • a háttámla könnyen állítható;
    • egyszerű és intuitív beállítás;
    • megfizethető ár.

    Hátrányok

    • könnyű mobilitás;
    • az ülést rendszeresen tisztítani kell;
    • idősebb gyermekek számára alkalmas kialakítás.

    Cybex Solution M-Fix SL, Rumba piros

    Autósülés nagyobb hiányosságok nélkül, könnyen állítható fejtámlával és oldalvédelemmel, amely teljes mértékben megfelel a legmagasabb biztonsági és minőségi előírásoknak.

    A csecsemők és kisgyermekek kényelméhez igazítva ez a modell sokoldalú és praktikus.

    A felhasznált anyagok nagyobb figyelmet érdemelnek – a levehető kárpit légáteresztő anyagból készült, így nem lesz allergiás reakció a gyermek bőrén.

    a szabadon állítható háttámla lehetővé teszi, hogy az autósülés dőlésszögéhez igazítsa azt.

    műszaki jellemzők:

    • ötpontos hevederek az ülés belső oldalán;
    • előrefelé néző beépítés;
    • A fogantyúállások száma 12;
    • oldalsó ütközésvédelem – van;
    • nincs lehetőség az alvázra való felszerelésre;
    • szék méretei (SzxHxV) – 42x54x63 cm.

    Előnyök

    • A kárpitozás kiváló minőségű anyagokból készült;
    • masszív alapszerkezet;
    • oldalsó védelmi technológiát biztosítanak;
    • gyors hozzáférés a csathoz;
    • a háttámla szinkronizált magasság- és szélességállítása.

    Hátrányok

    • a fedelet nehéz lehet eltávolítani;
    • a lámpatest sok helyet foglal el
    • foltálló kárpit.

    Cybex Solution S i-Fix, mélyfekete színű

    Erőteljes kialakítás a hosszú utazásokhoz egy fiatal utassal tizenkét éves korig, amely átgondolt biztonsági rendszerével, szemet gyönyörködtető kialakításával és viszonylag olcsó árcédulájával biztosan tetszeni fog a szülőknek.

    A sokoldalú kialakítás levehető huzattal rendelkezik – szükség esetén levehető és mosógépben vagy kézzel mosható.

    Előre néző helyzetbe illeszkedik, nagy teherbírású övvel rögzítve, és stabil helyzetet garantál még akkor is, ha az autó gyorsan mozog.

    Műszaki jellemzők:

    • nincsenek belső pántok;
    • előrefelé néző;
    • a fogantyúállások száma – 11;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • Nincs alvázra szerelési lehetőség;
    • Az ülés méretei (SzxHxV) – 61×40.5×50 cm.

    Előnyök

    • a gyermek teljes körű védelme az úton;
    • több fejtámla pozíció;
    • Hosszú garanciaidő;
    • elemi rögzítés;
    • könnyű szék karbantartás.

    Hátrányok

    • közepes szintű ergonómia;
    • enyhe, sajátos szag;
    • szoros csat.

    A 0-1-2-3 kategória csúcsmodelljei (36 kg-ig)

    A legjobb modellek áttekintése 36 kg-ig.

    Happy Baby Unix Isofix Isofix, sötétzöld

    Megbízható gyermekülés hosszú autós utazásokhoz, puha anatómiai betéttel a gyermek helyes és – ami a legfontosabb – biztonságos helyzetéért.

    Puha párnázást tartalmaz, amely beengedi a levegőt és megakadályozza a túlzott izzadást.

    A keret rugalmas, de erős – nem kell aggódnia a baba biztonsága miatt az úton.

    Az autósülés jelentős előnye, hogy kisgyermekek és tizenévesek számára is alkalmas.

    Műszaki jellemzők:

    • ötpontos övek;
    • előrefelé és hátrafelé néző;
    • a fogantyúállások száma – 3;
    • Oldalütközés elleni védelem – igen;
    • alvázra szerelési lehetőség – igen;
    • szék méretei (SzxHxV) – 48x46x67 cm.

    Előnyök

    • Gyors hevederbeállítás;
    • extra oldalsó ütközésvédelem;
    • lehetőség az ülés tetszés szerinti kibontására;
    • különböző reteszelési pozíciók;
    • a felhasznált anyagok nem okoznak allergiát.

    hátrányok

    • Az anyagok meglehetősen foltosak;
    • A telepítési utasításokat előzetesen el kell olvasni;
    • nedvességelvezetés közepes szinten.

    Happy Baby Spector, grafit

    Megbízható autósülés a gyermek abszolút kényelméért az utazás során és a fiatal szülők nyugalmáért, amely nem igényel speciális felszerelési készségeket.

    A gyermek gerincének megfelelő helyzetben tartására tervezett ülés anatómiai kagylóval van ellátva, amely szükség esetén eltávolítható.

    A felhasználó egyetlen kézmozdulattal változtathatja a fejtámla magassági helyzetét – könnyű és őrülten egyszerű. A nagy szilárdságú ötpontos hevederek garantálják a baba biztonságát utazás közben.

    A kialakítást úgy tervezték, hogy a születéstől a serdülőkorig tartson.

    Műszaki adatok:

    • belső biztonsági övek – ötpontos;
    • felszerelés – hátrafelé és előrefelé néző
    • A fogantyúállások száma – 4;
    • Oldalütközés elleni védelem – igen
    • az alvázra való felszerelés lehetősége – igen;
    • ülőfelület méretei (SzxHxH) – 47 cm x 61 cm x 48 cm.

    Előnyök

    • a külső kialakítás gyönyörű;
    • Stabil üléskeret;
    • állítható biztonsági rendszer rendelkezésre állása;
    • forgatható mechanizmus;
    • tervezési tartósság.

    hátrányok

    • közepes ergonómia;
    • első alkalommal nehéz lehet a helyére rögzíteni;
    • kissé túlárazott.

    Amarobaby ST-3, szürke

    A tömör szürke árnyalatban bemutatott autósülés beszerelése nem igényel különleges szakértelmet.

    A tartószerkezet 12 éves korig és 36 kg testsúlyig alkalmas – sokoldalú megoldás megfizethető áron.

    A készülék sikeresen ötvözi a magas minőségi és biztonsági szabványokat, az átalakíthatóságot és a könnyű testreszabhatóságot.

    Kényelmes autós utazás csecsemők számára egyéves korig: Az ülést anatómiai üléspárnával tervezték.

    Műszaki jellemzők:

    • a belső hevederek hárompontosak;
    • felszerelés – hátulról előrefelé, előrefelé néző
    • A fogantyúállások száma – 4;
    • Oldalsó ütközésvédelem;
    • alvázra szerelhető – elérhető;
    • szék méretei (SzxHxV) – 44x59x50 cm.

    Előnyök

    • életkornak megfelelő állíthatóság;
    • kopásálló anyagok;
    • erős és biztonságos alap;
    • hosszú kopás;
    • a háttámla optimális dőlésszögének optimális kiválasztása.

    Hátrányok

    • a világos színű ülés foltos;
    • a fedél könnyen eltávolítható;
    • műanyag szag.

    Legjobb modelljeink a 0+ kategóriában (13 kg-ig) – Autós babakocsik

    Babycare Lora, szürke/szürke

    Ultra-stílusos, nagy teljesítményű autósülés ergonomikus és praktikus szállítási fogantyúval és levehető kapucnival – tökéletesen védi a babát a napfénytől, így nem csak az alvását, hanem az érzékeny bőrét is védi.

    A kialakítás fő előnye a sokoldalúságában rejlik.

    Az autósülés nem csak babahordozóként, hanem bababarát hintaszékként, mini hordozóként vagy bölcsőként is használható.

    Specifikációk:

    • a belső hevederek ötpontosak;
    • rögzítés – hátrafelé, előrefelé néző;
    • a fogantyúállások száma – 5;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • az alvázra történő felszerelés lehetősége – igen
    • szék méretei (SzxHxV) – 36x60x37 cm.

    Az előnyök

    • hordozóként használható;
    • a textilanyag puha és lélegző;
    • kiváló támaszték a baba fejének;
    • Kompatibilitás számos babakocsival;
    • alacsony súly.

    Hátrányok

    • nem alkalmas tinédzserek számára;
    • rossz felszerelés;
    • garanciaidő.

    Happy Baby Skyler V2, grafit

    A kifinomult biztonsági rendszerrel felszerelt autósülés hárompontos biztonsági övekkel van rögzítve, hogy a baba kényelmesen utazhasson.

    Annak érdekében, hogy a gyermek gerincét a megfelelő pozícióban tartsa, az ülés fejlesztője anatómiai beillesztőrésszel egészítette ki az ülés kialakítását.

    Lélegző, puha anyagból készült, levehető huzattal is rendelkezik a könnyű tisztítás érdekében.

    Teljesen párnázott vállpántok, nagyméretű napernyő és ergonomikus fogantyú.

    műszaki specifikációk:

    • A belső hevederek hárompontosak;
    • felszerelés – hátulról előre;
    • a fogantyúállások száma – 3;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • alvázra szerelhető – elérhető;
    • ülőfelület méretei (SzxHxV) – 28x70x43 cm.

    Előnyök

    • kényelmes és szilárd hevederek;
    • erős és tartós anyagok;
    • magas ütésvédelem;
    • elegáns megjelenés;
    • elfogadható ár.

    Hátrányok

    • jobb, ha a telepítés előtt tanulmányozza a kézikönyvet;
    • Garanciakártya érvényessége;
    • rendszeres tisztítás szükséges.

    Maxi-Cosi CabrioFix, esszenciális grafit

    modern átalakítható autósülés a legfiatalabb utasok számára, akiknek állandó gondoskodásra és kényelemre van szükségük.

    A tartozék nagyfokú biztonságot nyújt a legfeljebb 13 kg súlyú gyermekek számára – a csecsemő biztonságban van a szilárd hevedereknek és a termék stabilitásának köszönhetően.

    Szép kiegészítő a hordozó fogantyú.

    A nagyméretű baldachin hatékony védelmet nyújt a tűző nap ellen – a baba kényelmesen pihenhet.

    Az extrák közé tartozik a beépített kesztyűtartó és tárolórekesz.

    Specifikációk:

    • belső heveder – ötpontos heveder;
    • Hátulról előre, elölről előre irányuló beépítés;
    • a fogantyúállások száma – 5;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • az alvázra való felszerelés lehetősége – igen;
    • a szék méretei (SzxHxV) -29x69x44.1 cm.

    Előnyök

    • a széket lehet ringatni;
    • kiváló védelem a napfény ellen;
    • a heveder feszességének automatikus beállítása;
    • magas biztonsági minősítés a szakértőktől;
    • ütéselnyelő anyagok.

    Hátrányok

    • modell egyetemessége;
    • könnyen szennyeződő anyagok;
    • a baba forró lehet.

    A legjobb ülésmagasító 3 éves kortól (22-36 kg)

    Teddy mackó LB 311, kék/szürke

    Kompakt méretekkel rendelkező autós gyerekülés-emelőülés, amely könnyen rögzíthető a felhasználó számára optimális pozícióban.

    A kompakt egység továbbfejlesztett ülésformával, kényelmes fogantyúkkal és kellően magas oldallapokkal rendelkezik a biztonságos közlekedés érdekében.

    a baba belső hárompontos hevederrel van rögzítve – gyorsan és biztonságosan. 15-36kg közötti gyermekek számára alkalmas.

    A burkolat mosógépben vagy kézzel is mosható, ha szükséges – tisztításhoz könnyen eltávolítható a készülékről.

    Specifikációk:

    • hárompontos heveder;
    • előrefelé néző;
    • A fogantyúállások száma – 4;
    • nincs oldalsó ütközésvédelem;
    • nincs lehetőség az alvázhoz való rögzítésre
    • ülőfelület méretei (BxHxV) 44x41x25 cm.

    Előnyök

    • aranyos külső kialakítás;
    • tisztességes felszerelés;
    • kiváló ütközésvédelmi rendszer;
    • kiváló minőségű anyagok;
    • hosszú garanciaidő.

    Hátrányok

    • átlagos ergonómia;
    • ár-érték arányos kialakítás;
    • Újszülöttek számára nem alkalmas.

    Heyner SafeUp XL Fix, Koala szürke

    Az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb tinédzser és kisgyermek modell, amely nem igényel túl sok időt a felszereléshez.

    Az ergonomikus kialakítás magas szintű biztonságot és kényelmet biztosít a legkisebb kényelmetlenség nélkül.

    A jól illeszkedő ülésmagasító ülés előnye, hogy elfogadható méretű, ami azt jelenti, hogy még egy apró autóban is könnyen rögzíthető.

    Levehető borítással is rendelkeznek – a felhasználó könnyen eltávolíthatja a borítást, és a kíméletes tisztítás érdekében a mosógépbe helyezheti.

    Műszaki jellemzők:

    • biztonsági övek – hárompontos;
    • előrefelé néző;
    • a fogantyúpozíciók száma – nincs adat;
    • Oldalütközés elleni védelem – igen;
    • nincs lehetőség az alvázra való felszerelésre;
    • ülőfelület méretei (SzxHxV) – 46x41x25.2 cm.

    Előnyök

    • Visszafogott színösszeállítás;
    • Kényelem és könnyű ülés;
    • kiváló oldalsó ütközésvédelem;
    • hajlított háttámla;
    • telepítési sokoldalúság.

    Hátrányok

    • a kézikönyv szükségessége;
    • fokozott jelölés;
    • közepes szintű ergonómia.

    Siger Buster FIX, szürke

    Robusztus ülésmagasító 6 és 12 év közötti gyermekek számára, extra teherbírással, megerősített üléshéjjal.

    Az ülés lekerekített formája lehetővé teszi, hogy a baba kényelmesen üljön, így a lábak nem fáradnak el a hosszú utazás után.

    A gyermek vállán lévő heveder útvonalának beállításához egy speciális övcsipesz áll rendelkezésre.

    könnyen levehető és mosható; könnyen betölthető a mosógépbe.

    Az anyagok strapabíróak és hipoallergének – teljesen biztonságosak a gyermekek érzékeny bőréhez, és hosszú évekig tartanak.

    Műszaki adatok:

    • belső heveder – ötpontos heveder;
    • előrefelé néző beépítés;
    • a fogantyúállások száma – 3;
    • oldalsó ütközésvédelem – igen;
    • az alvázra való felszerelés lehetősége – nem;
    • Az ülés méretei (SzxHxV): 46.541.5×24 cm.

    Előnyök

    • kényelmes fejtámla
    • nem ragadós anyagok;
    • ortopédikus háttámla;
    • kiváló felépítés
    • sikeres tervezés.

    Hátrányok

    • Elég nagy súly;
    • a készülék méretei;
    • túltöltés.

    Mik a töréstesztek

    Az autósülés töréstesztek a termék minőségének és biztonságának értékelésére szolgálnak különböző ütközési helyzetekben. Ezeket a vizsgálatokat olyan, erre a célra kialakított laboratóriumokban végzik, amelyek számos közúti helyzetet szimulálnak.

    Számos szervezet különböző módon végzi a gyermekülések töréstesztjeit. Az ilyen vizsgálatokban leggyakrabban európai szervezetek vesznek részt. De amerikai és japán minősítéseket is találsz.

    E tesztek között különbséget kell tenni:

    • az ülés átfogó biztonsági értékeléséhez szükséges tesztek teljes skálája;
    • az egyes paraméterek, például a megbízhatóság vagy a kényelem tekintetében;
    • a jármű teljesítményének egy szintjével (sebesség, márka, modell stb..);
    • a különböző közlekedési típusok esetében, különböző vezetési körülmények között;
    • hasonló jellemzőkkel rendelkező autósülések tesztelése;
    • E termékek tesztelése a gyermekek számára különböző szegmensekben.

    Fontos! A gyermekbiztonsági ülések töréstesztjeinek objektívebb értékelése érdekében ajánlott a különböző vállalatok táblázatainak tanulmányozása. Segít objektív véleményt alkotni.

    Ülőhely-kiválasztási kritériumok

    Az autósülés paramétereinek megválasztása lehetővé kell, hogy tegye az ECE R44 szabványnak való kötelező megfelelést.03. Szabályozza az autóban lévő biztonsági gyermekülés összes műszaki paraméterét. Mindig meg kell vizsgálni az ütésállóságot a biztonsági minősítésekben, mielőtt eladják őket. Az autós szabvány legutóbbi felülvizsgálata 1995-ben lépett hatályba. Eszerint az ADAC által minősített minőségi autósülés:

    • véd az oldal- és frontális ütközések ellen:
    • Az új „0+” alcsoport és a termék felszerelését megkönnyítő színkódolás (piros – a menetirány felé néző elülső oldal, kék – a menetiránnyal szemben);
    • egy sor vizsgálatnak vetik alá.

    A gyermekülések a következő vizsgálatokon esnek át:

    • A biztonsági övek feszítőerőnek való megfelelése, a hőmérséklet-ingadozásokkal, koptató anyagokkal és ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás;
    • 40-60 N az övcsat kinyitásához, ez kb. 4-6 kg-nak felel meg terhelés nélkül. Ha van, ez 80 N-re nő;
    • a szíj nem csúszik vagy mozog a szükségesnél jobban.

    Az ülés kiválasztásakor tartsa szem előtt az autósülés nélküli gyermekszállításért kiszabott bírság összegét 2016-ban – ez már 3000 rubel.

    Autós gyerekülés: nagyobb biztonság az úton!

    Figyelje meg a következő jellemzőket is:

    • a szállítóeszköz mérete;
    • A gyermek súlya;
    • a háttámla dőlésszögének beállítása (kényelmes, ha a gyermek sok időt tölt az autóban, és kényelmesen ébren tud maradni és aludni);
    • az ételtálca rendelkezésre állása;
    • a kötőelemek kompatibilitása a járművével (az univerzális modellek esetében is ellenőrizhető);
    • váll- és fejvédelem;
    • kiegészítők (függönyök, takarók);
    • ülés anyaga. Tudja meg, hogy hipoallergén-e és mennyire jól mosható.

    A szakértők nem javasolják, hogy olyan üléseket vásároljanak, amelyeket használtak.

    Látszólagos épségük ellenére a kötőelemek és a beállítási mechanizmusok deformálódhattak. Ellenkező esetben veszélyeztetheti gyermeke életét.

    Töréstesztek 2015 az Autoreview magazin által

    Mint fentebb említettük, a legmegbízhatóbb

    Mielőtt elkezdenénk elemezni a 2014-2015-ös szezon teszteredményeit és tesztvezetéseit, vessünk még egy pillantást egy olyan modellre, amelyről ritkán esik szó az online beszélgetésekben. Az orosz gyártmányú Mishutkáról beszélünk. Kedvenc szokásunk, hogy olcsóbb termékeket vásárolunk, miatt ez a név gyakran felmerül a felhasználók körében.

    A dokumentáció azt mutatja, hogy a Mishutka költségvetési szék minden szükséges vizsgálaton megfelelt, és megfelelően tanúsított. A 2014-2015-ös szezon hivatalos vizsgálati eredményei között nem találtak róla említést.

    A mackós autósülés
    Ez egy 15 és 36 kg közötti súlyú utasok számára készült ülés, amelynek kialakítása nem túl meggyőző. Érdemben a következő tényezőket lehet felsorolni:

    • Alacsony költségek;
    • Egyes modellek esetében a vízszintes helyzetbe történő kihajtás lehetősége;
    • Különböző színek.

    A hátrányok a következők:

    • Túl terjedelmes a kis autókhoz;
    • Egyes modelleknél nincsenek fejtámlák;
    • Egyes változatokon a fül pusztán dekoratív, és megnehezíti a becsatolást;
    • Az ülés alapja nagyon instabil, és kézzel könnyen elhajlik;
    • A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ötpontos biztonsági öv vészhelyzetben nem biztosítja a 15 és 36 kg közötti gyermekek biztonságát.

    Nagyon gyakran úgy gondolják, hogy ez az ülés tisztán dekoratív szerepet tölt be, és nem túl hatékony a baba súlyának védelmében 15-36 font között.

    És most nézzük meg az Autoreview magazin által 2014-2015-re vonatkozóan a különböző autósülés-márkák töréstesztjeinek listáját.

    A 2014-2015-ös módszertan során gyermekbábukat, egy Lada Kalina gépkocsi darabjait és egy kis katapultot használtak ütközési eszközként egy szimulált ütközési helyzetben.

    Kétféle ütközés – frontális és oldalirányú ütközés. Az ütközések merevsége nagyobb volt, mint az európai szabványos vizsgálatokban.

    A mérlegelés kezdetben megtörtént. Az eredmények azt mutatják, hogy a legkönnyebb és legnehezebb babaülések (az ülésmagasító és a karosszéria nélküli ülések nem kerültek mérlegelésre) a kínai Kenga termékek, a legnehezebbek pedig a japán Carmate termékek. Ez nincs hatással a védelem szintjére, hanem csak a kézi hordozás kényelmére utal.

    Carmate autósülés

    A tapasztalat azt mutatja, hogy a helyes rögzítés nagyon komoly hatással van a biztonságra. A biztonsági övet a lehető legmélyebbre kell nyomni az ülésbe, majd meg kell húzni. Ezért értékelték a címkézési és rögzítési magyarázatok hozzáférhetőségének szintjét – mennyire volt nagy a hibahatár.

    A német Romer King II LS és a japán Carmate övekkel, valamint a német Cybex Pallas 2-fix és a Kiddy Phoenixfix Pro 2 az asztal rögzítő rendszerével gyakorlatilag kizárja az ütközés esélyét.

    A legnagyobb nehézségeket a Kosztromában gyártott FEST adapter és a szintén orosz gyártmányú Berry termék okozta.

    Kiddy Phoenixfix Pro 2 autósülés
    A Kiddy Phoenixfix Pro 2 ülés mutatta a legjobb eredményeket a nyaki gerincvelő sérüléseivel szembeni védelem tekintetében frontális ütközés esetén. A Cybex Pallas 2-fix, a Carmate és az orosz Siger termékcsoportok szintén megfeleltek a teszten. A német Romer Trifix jól teljesített.

    Teljesen megbukott a teszt drága termék Romer King II LS, valamint a kínai Kenga YB 704 és a brit Happy Baby Voyager. Súlyos ütközés esetén az agyrázkódás szinte garantált. A Casualplay spanyol modellje is megbukott a teszten – az ütközés során a bábu feje keményen az első ülésre csapódott. Sem az adapter, sem a körhinta, sem a kabrió nem volt képes elvégezni a feladatot.

    A 2014-2015-ös oldalütközéses vizsgálatok során szinte minden termékcsoport túllépte a piros határértéket. Itt csak a booster, az adapter és a carouseless került tesztelésre – sem a booster, sem az adapter, sem a carouseless nem vehetett részt a 15. évi tesztben. Ezt azzal magyarázták, hogy az ülésmagasító és más modellek nem valószínű, hogy megbirkóznak a teszttel, amelynek eredményei még a teljes autósülések esetében is kiábrándítóak.

    A 2014-2015-ös vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy nem a teljes autósülés, hanem az adapter, az ülésmagasító és az ülés nélküli termékek garantálják a legkevesebb biztonságot. Itt a gyermek teste óriási terhelésnek van kitéve; a szerkezet eltörhet vagy akár el is szakadhat.

    A másodlagos rögzítőelemek nélküli és a hagyományos biztonsági övvel ellátott autósülések valamivel jobban teljesítettek. A Romer King II LS megbukott a 2014-2015-ös vizsgálaton – mellkasi túlterhelés frontális és oldalsó ütközés esetén. A japán Carmate termék nem bírta jól az oldalirányú ütközést, és a közvetlen ütközés során a megálló összeomlott. A német RECARO Young Sport öv oldalsó ütközéskor kioldódott, és túlzott igénybevételt okozott.

    A 2014-2015-ös tesztek során a legjobb eredményeket a német Cybex Pallas 2-fix és a Romer Trifix modellek érték el. Ezek drágák, de érdemes a legjobbat választani a gyermeke biztonsága érdekében.

    Autósülés törésteszt

    Milyen paramétereket értékelnek?

    A törésteszt-táblázatok különböző cégeknél kaphatók. Mindegyiket számos paramétert vizsgáltak:

    1. Az ADAC egy német vállalat, amely minden évben egyszerre több paraméter alapján teszteli a gyermeküléseket.
    2. A holland ANWB hasonló törésteszteket végez.
    3. A svájci TCS csak két területen értékeli a termékeket: a használhatóság és a megbízhatóság a gyermekek számára.
    4. A WARENTEST együttműködik az ADAC-cal, és a gyermekülések kényelmét és megbízhatóságát vizsgáló magazinjában közzéteszi az eredményeket.
    5. A RACC csak a biztonsági gyermekülést rögzítő szerelvények és elemek minőségét vizsgálja.
    6. Autoliitto (Finnország) az ADAC-val azonos rendszer szerint működik.
    7. Az OAMTC átfogó törésteszteket is végez.

    Ezért a következő értékelési paramétereket lehet megkülönböztetni

    • megbízhatóság;
    • rendeltetésszerű használhatóság;
    • a gyermek kényelme az utazás során;
    • a termékek környezetbarát jellege.

    Fontos! Valamennyi vizsgálat a meghatározott paraméterek laboratóriumi vizsgálata. Az útviszonyok egyéniek lehetnek. A biztonsági gyermekülést is egyedileg és gondosan kell kiválasztani.

    Mik az értékelések

    A gyermekbiztonsági ülések töréstesztjeinek táblázatai a következő értékelési adatokon alapulnak (vizsgálati pontszám). A vizsgálatokat az ülésbe helyezett bábukkal végzik, amelyek a gyermek szerepét „játsszák” egy ütközéses helyzetben.

    Egy autósülés minőségének értékeléséhez legalább 6-8 bábut használnak fel. Erre azért van szükség, hogy a gyermekülésről az összes előírt paramétert, vagy azok egyikét, de különböző mértékben jelenthessük. A dummykat sem ugyanúgy használják, mivel a korosztályokat is tesztelik.

    A „feltételes gyermek” speciális érzékelőkkel van felszerelve, amelyek reagálnak a szimulált ütközésre.

    Az értékelésre a következő feltételek vonatkoznak:

    • Frontális ütközés 64 km/h sebességgel;
    • Oldalirányú ütközés egy 50 km/h sebességű járműtől.

    A töréstesztek során a legbiztonságosabb gyermekülések kiválasztása a tavalyi teszteredmények alapján történik.

    Az ADAC autóklub a következő értékeléseket használja:

    • kiváló – „5”;
    • Jó – „4”;
    • kielégítő – „3”;
    • a „2” pontszám elegendő;
    • nem kielégítő – „1”.

    Az első két elem magas biztonsági jellemzőkkel bír.

    Infografika Milyen veszélyeket rejtenek az ismeretlen márkájú autóülések
    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Avgustin Simon

    Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

    Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
    Comments: 1
    1. Dorina Pintér

      Mi a teendő, ha a gyermekünk a 9-36 kg súlycsoportba tartozik, és szeretnénk vásárolni neki egy biztonságos és könnyű autósülést? Milyenek az 2022-es törésteszt autósülés minősítések, és melyek azok a sülések, amelyek a legjobb biztonságot nyújtják?

      Válasz
    Megjegyzések hozzáadása