...

12 Legjobb LG 43-os tévék – értékelés 2022

Minden új évben egyre nehezebbé válik a megfelelő TV kiválasztása. A helyzet az, hogy a gyártók nem csinálnak semmit. Folyamatosan fejlesztik termékeiket, így azok megbízhatóbbá, kiváló minőségűvé, tartósabbá és termelékenyebbé válnak. Természetesen nem minden gyártó méltó arra, hogy a csúcson legyen, de ma szeretnénk elmondani a márkás tévék egyik gyártójáról, az LG-ről, pontosabban a 43 hüvelykes tévékről, amelyek nagyon népszerűek a vásárlók körében.

A cikk tartalma

Miért vásároljon egy TV-t a gyártótól az LG-től ezzel az átlóval

Nézze meg bármelyikünket, és mindegyikben talál legalább 1 LG márkájú tévét. Cikkeinkben csak tényekkel dolgozunk, csak a legújabb és legjobb tévékészülékeket választjuk. És az a tény, hogy az LG készülékek ilyen gyakran jelennek meg, mutatja, hogy mennyire jók.

Ami a képátlót illeti, 43 hüvelyk alig több mint egy méter. Mint azt bizonyára tudja, a televízió méretét úgy kell megválasztania, hogy a képernyő és a szeme közötti távolság legalább 1 cm legyen.5-2.5 átlós. A 43 hüvelykes készülékek esetében a távolság 1.5-2.5, a szemed és a képernyő között.

Ami magát a gyártót illeti, a TV megvásárlása, 100% -ban biztos lehet az összeszerelés minőségében, a sokoldalúságban, a képminőségben és a hangban, valamint sok más dologban. Az LG már évek óta a tévétechnológia egyik vezetője, és ebből a pozícióból nem is fog egyhamar elmozdulni.

Az LG 43UK6710 43″ 4K TV HDR10 és HLG HDR10-rel és HLG-vel felülvizsgálata

Specifikációk, szállítási készlet és ár

Képernyő
Pajzs típusa IPS LCD panel hátlapi közvetlen LED háttérvilágítással
Diagonális 43 hüvelyk
Felbontás 3840×2160 képpont (16:9)
Panel színmélység nincs adat
Fényerő nincs adat
Kontraszt nincs adat
Nézési szögek széles látószög
Interfészek
Antenna/Kábel bemenet Antenna bemenet, analóg és digitális (DVB-T, DVB-T2, DVB-C) TV tuner (75 ohm, koaxiális – IEC75)
Satellite In Antenna bemenet, műholdas tuner (DVB-S/S2, 13/18 V, 0,7 A) (75 Ohm, koaxiális – F-típusú)
PCMCIA kártyahely CI+ hozzáférési kártyahely 1.4 (PCMCIA)
HDMI1/2/3/4 HDMI 2 digitális bemenet.0, videó és hang, HDR, CEC, ARC (csak HDMI2), akár 3840×2160/60 Hz/4:4:4:4 (MonInfo jelentés), 4.
Komponens bemenet / AV bemenet komponens videó bemenet, kompozit videó bemenet, sztereó audio bemenet (5×RCA)
Optikai digitális audió kimenet S/PDIF (Toslink) digitális optikai audiokimenet
USB 1 / 2 USB interfész 2.0, külső csatlakozás, 0,5 A max. (A típusú aljzat)
LAN 100Base-TX Ethernet vezetékes hálózat (RJ-45)
Vezeték nélküli interfészek Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2,4 GHz és 5 GHz; Bluetooth 4.2 Alacsony energia
Egyéb jellemzők
Hangszóró rendszer Sztereofonikus hangszórók, 2.0, 20W
Jellemzők
  • webOS Smart TV platform
  • True Motion 100 közbenső képkocka beillesztés
  • Kiterjesztett dinamikatartomány-támogatás (HDR10 és HLG)
  • TV vezérlés okostelefonon keresztül az LG TV Plus alkalmazáson keresztül
  • Elektronikus programajánló (EPG)
  • Videó és hang továbbítása mobileszközről Wi-Fi-n keresztül (Miracast és Intel WiDi)
  • Multimédia funkciók: hálózati szolgáltatások, hang-, video- és képfájlok lejátszása stb. .
  • VESA 200×200mm-es rögzítőfuratok
Méretek (W×HW×D) 975×631×225mm állvánnyal 975×571×86mm állvány nélkül
Súly 10,3 kg állvánnyal 9,1 kg állvány nélkül
Energiafogyasztás 110W, 0,5W készenléti üzemmódban
Tápfeszültség 100-240 V, 50/60 Hz
Komplett állapotban szállítják (kérjük, vásárlás előtt ellenőrizze)!)
  • TV
  • Tápkábel
  • állványkészlet
  • Távirányító és 2 AA elem hozzá
  • Gyorsindítási útmutató és egyéb dokumentáció
Link a gyártó oldalára LG 43UK6710
Jelenlegi átlagár Nézze meg az árakat
Kiskereskedelmi ajánlatok Nézze meg az árat

Megjelenés

A kialakítás egyszerű és egyszerű. A TV-t egy egy darabból álló préselt fémkeret különbözteti meg, amely a képernyő síkját keretezi. A fémkeret felülete nem tűnik csupasznak, hanem valamilyen viszonylag ellenálló átlátszó bevonattal rendelkezik, amelyet egy ideig nem karcoltunk meg. A keret féme mágneses, de még mindig rozsdamentes lehet. Ez a keret szintén jelentős hátrányt jelent, mivel a ferde síkok valószínűleg tükröződnek egy megvilágított szobában, ahol a TV előtti síkban a fények szinte bármilyen elrendezésűek.

A TV hátulja rendben van.

A hátsó burkolat vékony acéllemezből készült, és fekete matt felületű. Széles alsó perem fekete műanyagból, matt felülettel. A tévékészülék nem vékony, ha akarja.

Az LCD külső felülete majdnem tükörsima, de gyenge mattítás van jelen, így a képernyőn megjelenő tükröződések kissé elmosódottak. A képernyő tükröződésgátló tulajdonságai nem olyan kifejezettek, mint számos olyan modellnél, amelyek képernyője speciális bevonattal rendelkezik.

Az alsó él alsó középső részén átlátszó, színezett műanyag szegély található.

Egyetlen mechanikus gombot tartalmaz, amely a televízió be- és kikapcsolására és nagyon korlátozott vezérlésére használható távirányító nélkül, egy IR távirányító vevőt és egy állapotjelzőt. Készenléti üzemmódban a monitor fénye piros (a beállítások menüben kikapcsolható), nem túl fényes.

Az állvány két részből áll – egy íj alakú talapzatból és egy szerelőlemezzel kombinált alacsony állványból.

A talapzat vastag acélból van bélyegezve, és felülről ezüstözött műanyag borítással borított. Az állvány második része tartós fekete műanyagból készült, bevonat nélkül. Az állványt öt rugalmas műanyagból készült csúszásgátló párna támasztja alá. Merevsége meglehetősen magas, a TV szilárdan áll, enyhe hátrafelé dőléssel.

A TV-állvány használata nélkül a TV felállításának alternatív módja a VESA 200mm x 200mm-es rögzítőfuratokhoz való falikar használata.

A csatlakozók a hátlapon három mélyedésben találhatók. A csatlakozók egy része hátrafelé, másik része oldalra mutat.

A rácsok mögött az alsó oldalon két középsugárzó látható feszített kúpokkal, mellettük pedig a basszus beömlőnyílások lyukai láthatók.

A TV és minden hozzá tartozó dolog egy meglehetősen erős kis dobozba van csomagolva, amely hullámkartonból készült. A dobozban hornyolt oldalsó fogantyúk találhatók a szállításhoz. A doboz megjelenése tömör.

Kapcsolás

A legtöbb csatlakozó hátrafelé néz, így nehezen hozzáférhető, ha a TV-t a falra szerelik. A jó dolog az, hogy a mellékelt tápkábel kompakt L-alakú csatlakozóval rendelkezik a TV oldalán és egy L-alakú dugóval.

Kevesebb fog kilógni hátulról.

A cikk elején található táblázat a televízió kommunikációs képességeiről ad képet.

Minden csatlakozó szabványos, teljes méretű és szabadon pozícionálható. A pozitívum, hogy akár 4 HDMI bemenet is van, a negatívum pedig, hogy nincs fejhallgató-csatlakozó. A felhasználónak Bluetooth fejhallgatót kell használnia. Sikeresen csatlakoztattuk a Sven PS-200BL vezeték nélküli hangszórónkhoz a teszteléshez. Legalább az alapvető HDMI-vezérlés támogatása működik: a HDMI-n keresztül csatlakoztatott lejátszó kikapcsol, amikor a tévé kikapcsol, és fordítva, a tévé bekapcsol, amikor a lejátszó bekapcsol (de a lejátszó nem kapcsol be, amikor a tévé bekapcsol).

A Cast módban a mobileszköz képernyőjének és hangjának másolatát továbbíthatja a tévére Wi-Fi-n keresztül, de ez a mód nem alkalmas videónézésre, mivel tömörítési artefaktumokat ad hozzá, és a képkockasebesség alacsony. Maga a TV használható külső audiorendszerként, amely Bluetooth-on keresztül csatlakozik például egy okostelefonhoz vagy táblagéphez, a tartalom lejátszásának korlátozott vezérlésével a TV-ről.

Távirányító és egyéb kezelőszervek

A Magic sorozat távirányítóját (AN-MR18BA modell) a készülékhez mellékelik, bár a dobozon azt írják, hogy külön kell megvásárolni. A távirányító háza nagyrészt fekete műanyagból és részben átlátszó, de erősen színezett piros műanyagból készült, amely az IR-áteresztés szempontjából átlátszó. Különleges formájának köszönhetően kényelmesen ül a kezében.

Le lehet tenni vagy önállóan állni. A távirányító súlya elemekkel együtt 149g. A legtöbb gombon a jelölések meglehetősen nagyok és kontrasztosak. Nem túl sok gomb, de nem is túl kevés, majdnem optimális számú. A funkciók egy része a gombok hosszú ideig történő lenyomva tartásával választható ki. A bekapcsológomb pirosan világít, amikor megnyomja a gombokat. Vannak görgethető listák stb. . Egy praktikus kattintókerékkel, és a kerék megnyomása megfelel egy kiválasztási parancsra való kattintásnak. A távirányító elején található egy mikrofonnyílás. A mikrofon gomb megnyomása elnémítja a készüléket, és a készüléket hangutasításos készenléti állapotba kapcsolja.

Néhány, a TV-készülék számára érthető parancsot ki lehet találni, néhányat pedig a beépített súgóban lehet megnézni.

A hangvezérléshez internetkapcsolat és a felhasználó beleegyezése szükséges a szolgáltatáshoz. A hangvezérlés jól működik, ha pontosan tudja, mit kell mondania. A legkisebb eltérés az elmentett parancsoktól, és a TV egyszerűen rákeres a YouTube-on és az interneten a videókra, kulcsszóként használva az elhangzottakat. A globális intelligencia segítsége ellenére a parancsokban az intelligens gondolkodásnak a leghalványabb jele sem várható.

A távirányító főként Bluetooth-on keresztül működik, csak a be- és kikapcsolási parancsok továbbítása történik infravörös úton. Ennek mellékhatása, hogy a távirányítót és a tévékészüléket párosítani kell. Az első bekapcsoláskor a párosításnak automatikusan meg kell történnie. A párosítás szükség esetén manuálisan is elvégezhető, vagy a kézikönyvben leírtak szerint manuálisan törölhető. Kétségtelen előnye, hogy a távirányítót más AV-berendezések vezérlésére is beállíthatja. Ez a képernyőn megjelenő utasítások szerint történik.

Az IR távirányító adó harmadik féltől származó berendezések vezérlésére szolgál. Az OSD menü segítségével kell működtetni, ami nem túl kényelmes, és kevés a funkció, például nincs parancs egy elem kiválasztására a lemezmenüben.

A távirányító koordináta bemenettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a kurzor mozgatását a kurzor fel és le dőlésével vagy balra és jobbra történő elforgatásával. A kurzor megjelenik a képernyőn a kerék görgetése után, és néhány másodpercnyi mozdulatlanság után eltűnik. A kurzorok nem mozdulnak el a képernyő szélétől, így a koordináták bevitele könnyen kalibrálható a távirányító kényelmes fogásához. Billentyűzet és egér is csatlakoztatható a TV-hez, de csak USB-n keresztül. Illetve a Bluetooth-kapcsolat csak néhány kiválasztott LG billentyűzet esetében támogatott. Ezek a bemeneti eszközök, mint minden általunk tesztelt USB-perifériához hasonlóan, USB-hubon keresztül működnek, felszabadítva a kevés USB-portot más feladatokra. A különböző gyártók vezetékes és vezeték nélküli billentyűzeteivel és egereivel nincsenek problémák. A görgetés a görgetőkerékkel támogatott, és az egérkurzor mozgásának késleltetése az egér mozgásához képest minimális. A billentyűzethez választhat egy alternatív elrendezést, beleértve a cirill betűket és a leggyakrabban használtat, miközben támogatja a billentyűzetkiosztás váltást (Ctrl-space billentyűkombináció) a fő (angol) elrendezésre és vissza a kiválasztottra. Az alap- és a kiegészítő multimédiás készülékeken több gomb közvetlenül hívja meg a TV funkciókat. Játékvezérlők támogatása USB-n keresztül történő csatlakozáskor. Meg kell jegyezni, hogy általában az interfész jól optimalizált, hogy csak a távirányító gombjait használja, azaz a távirányító egér használata vagy billentyűzet és egér csatlakoztatása általában nem szükséges.

A tévé emellett mobileszközön keresztül is vezérelhető az Android és iOS rendszerű LG TV Plus alkalmazással (a tévének és a mobileszköznek ugyanazon a hálózaton kell lennie).

A vezérlési funkciók mellett ez az alkalmazás lehetővé teszi a multimédiás tartalmak elérését a mobileszközén. Sajnos, annak ellenére, hogy a TV beállításaiban engedélyeztük a megfelelő beállításokat, nem lehet bekapcsolni a TV-t az alkalmazásból, amikor készenléti módban van.

A tévé szoftverplatformja a webOS Smart TV operációs rendszer, amely a Linux kernelen alapul. A kezelőfelület kezdőlapján találhatók bizonyos funkciók gyorsbillentyűi, a minialkalmazások ikonjai, egy szerkeszthető szalag, amely többszínű, ferde párhuzamos ikonokat tartalmaz az alkalmazások ikonjaival, egy hasonló alakú, de nagyobb méretű mező az előző alkalmazáshoz és a legutóbbi alkalmazások listájához, a kedvenc csatornák (My Channels) és a kedvenc tartalmak (My Content) elérési mezői.

Az első dolog, amit az utolsó listához javasolunk hozzáadni, az a csatorna .

A meghívott oldal háttere általában az aktuális alkalmazás képe. Természetesen van egy alkalmazásbolt és egy tartalombolt is.

A YouTube alkalmazás egyébként nincs előre telepítve, ehelyett az LG úgy döntött, hogy támogatja a helyi streaming szolgáltatókat és a Netflixet, ami nem nagyon fontos Oroszország számára.

Rengeteg alkalmazás van a boltban, de például a játékok között nem találtam semmi érdekesebbet vagy kevésbé érdekeset. Bár a platform úgy tűnik, hogy lehetővé teszi, hogy futtatni valamit, mint a repülés vagy verseny szimulátorok. A beépített webböngésző jó munkát végzett a kezdőlap és a cikkek tartalmának megjelenítésében. De az oldalak 1920×1080-as felbontásban jelennek meg.

Természetesen, minden elérhető a webOS Smart TV szám és a funkcionalitás nem is próbálja összehasonlítani a különböző alkalmazások az Android [TV]. Kár, hogy sok vezető vállalat mániákus kitartással továbbra is népszerűsíti az okostévék platformjait.

Megjegyezzük, hogy általában nincs panaszunk a héj stabilitására. Gyakorlatilag nincs késedelem a távvezérlő parancsokra való reagálásban, de például a beállítások listája néhány másodperccel a meghívás után megjelenhet, különösen, ha az aktuális munkamenetben még nem aktiválták. Az összes funkciót alkalmazások biztosítják, és ezek elindítása kézzelfogható időt vehet igénybe.

A TV-beállítások menüje a képernyő nagy részét elfoglalja, a feliratok olvashatóak. A felületnek van egy gyorsított változata is. A fordítás minősége jó, és ami a legfontosabb, a beállítások a legtöbb esetben pontosan azt változtatják meg, amire a nevük alapján számíthatsz.

A képbeállítások módosításakor közvetlenül a képernyőn csak a beállítás neve, egy csúszka és az aktuális érték vagy az opciók listája jelenik meg, ami megkönnyíti a beállítás képre gyakorolt hatásának becslését, míg a csúszkákkal ellátott beállítások felfelé és lefelé gördülnek a nyilakkal.

A csúszkák gyorsan mozgathatók az egérkurzorral. A menüben lévő listák hurokba vannak kötve, ami kényelmes. Ha a kurzort a menü mezőn kívülre helyezi, a menü félig átlátszóvá válik, és ha rákattint, a beállítások menüje eltűnik a képernyőről. Általában a funkciók a TV sok, valamint a felület jellemzői, leírni őket mind nem lehetséges. Általánosságban elmondható, hogy minden jó szinten van megvalósítva, felhasználóbarát és esztétikus.

A beépített súgóban sok hasznos információt talál:

Letölthető archív fájlként a gyártó weboldaláról. Igaz, hogy nem találhat erre a tévémodellre vonatkozó információkat, de sajnos ez egy általános tendencia lett. A gyártóknak elég idejük van az új tévémodellek kifejlesztésére és népszerűsítésére, de nincs elég erőforrásuk ahhoz, hogy a felhasználóknak minden információt megadjanak róluk.

Multimédiás tartalom lejátszása

A multimédiás tartalmak lejátszásának felületes tesztje során néhány, főként külső USB-stickről indított fájlra szorítkoztunk.

Igaz, a futó audio lejátszó kis ikonját nem lehet eltávolítani (vagy inkább, lehet, de a zenével együtt).

A hangfájlok esetében számos népszerű és kevésbé népszerű formátum támogatott, legalábbis az AAC, MP3, OGG, WMA (és 24 bites), M4A, WAV és FLAC (a kiterjesztésnek kifejezetten FLAC-nak kell lennie). Legalább az MP3 címkék támogatottak (az orosznak Unicode-ban kell lennie), MP3 borító és dalszövegek ugyanabban az MP3-ban.

Van keresési funkció, de nem keres címkék szerint (hogy lehet, hogy?!), bár ezek egy címkék szerint rendezett listában jelennek meg. Ezért a keresési eredmények továbbra is ugyanazt a streaming tartalmat mutatják, de a helyi tartalmat nem. A listaszolgálat és maga a lejátszó két független alkalmazásnak tűnik (és valószínűleg az is). A TV-képernyő kikapcsolható a hangfájlok lejátszása közben.

A videofájlokat a konténerek és kodekek széles választéka támogatja (akár H.265 10 bit, HDR10 vagy HLG, akár UHD felbontás 60 fps sebességgel), több hangsáv különböző formátumokban (AAC, AC3, DTS, MP3), külső és belső szöveges felirat (az orosz feliratnak Windows-1251 kódolásúnak vagy Unicode-nak kell lennie, legalább három sorban és soronként 50 karakterrel).

A felirat kimeneti beállítás számos lehetőséggel rendelkezik.

Ritkán, de ritkán volt olyan videofájl, amellyel a televíziónak problémái voltak. Pl. a DivX 3 AVI-ban nem játszható le, és az MPEG1 VCD és MPEG2 SVCD / KVCD nem nagyítható ki helyesen a képernyő méretére. A standard videótartomány (16-235) minden árnyalatot megjelenít. A képkockasorozat-tesztek kimutatták, hogy a TV a videófájlok lejátszásakor a képernyő frissítési sebességét a videófájl képkockasebességéhez igazítja, így például a 24, 25, 30, 50 és 60 FPS-es fájlok képkockái azonos időtartamban jelennek meg. A videofájlok maximális bitrátája artefaktumok nélkül, USB memóriáról vagy Wi-Fi-n (5GHz) keresztül történő lejátszáskor legalább 120Mbit/s volt (magasabb bitrátájú tesztfájlok nem voltak), vezetékes Ethernet-en keresztül pedig legalább 90Mbit/s (a 120Mbit/s-os fájl késett). Az utóbbi két esetben az Asus RT-AC68U útválasztó médiaszerverét használtuk. A router statisztikái 866,7 Mbit/s átviteli és vételi sebességet mutatnak, ami azt jelenti, hogy a TV valóban rendelkezik 802-es adapterrel.11ac. Egyébként a YouTube alkalmazással sikerült videókat nézni 4K felbontásban, HDR-rel és még 60 fps sebességgel is.

A beépített multimédia-lejátszó 3840×2160 felbontású dinamikus (videofájlok) és statikus (bittérképes grafikus fájlok) kimenetre képes. Úgy tűnik, hogy az összes többi program a legjobb esetben is 1920×1080-as felbontásban adja ki a képet, de néhány (például a YouTube) hardveres dekódolással valódi 3840×2160-as felbontásban is képes videót kiadni.

Hang

A beépített hangszórórendszer hangereje egy átlagos méretű nappaliban elegendőnek tekinthető, de nincs tartalék. Magas és közepes frekvenciák vannak jelen, alacsony frekvenciák csak enyhén. A sztereó hatás kifejezett. A hang durva, a tok parazita rezonanciái miatt elrontva. Ha lehetséges, csatlakoztasson egy külső hangszórót a TV készülékhez.

Együttműködés

Az interlaced jelek esetében a mezőkből csak a képkocka változatlan részei kerülnek kiragasztásra; a változó területek a mezőkben jelennek meg. Alacsony felbontásról történő skálázáskor, valamint még az egymásba ágyazott jelek és dinamikus képek esetében is, a tárgyak határai kisimulnak – az átlós képeken a horpadások nem hangsúlyosak. A videó zajcsökkentő funkciók nagyon jól működnek anélkül, hogy a dinamikus képen artefaktumok keletkeznének. Van egy funkció a köztes képkockák beszúrására. Minősége nagyon jó (de lehetne jobb is), és a legtöbb esetben a köztes képkockák helyesen, kevés finom műtermékkel és nagy részletességgel kerülnek megjelenítésre.

Ha HDMI-n keresztül csatlakoztatjuk a számítógéphez, 3840 x 2160 képpont felbontású kimeneti képet kapunk 60 Hz-es képkockasebességgel. Az 1920 x 1080 pixeles és az alatti felbontások között lehetőség van 100 Hz-es és 120 Hz-es, de 50 Hz-es, illetve 60 Hz-es kimeneti frekvencián történő kimenetre. A TV mátrix felbontásra való méretezés (ha szükséges) jó minőségben történik, a finom vonal kontraszt megmarad, de vannak finom leleteket, mint például fehér foltok a fekete vonalak között a szürke háttéren. Ez azonban csak akkor fontos, ha a TV-t számítógép-monitorként használja. A magas kezdeti színfelbontású jel ellenére (RGB vagy komponens módban, 4:4:4 színkódolással, AMD Radeon RX 550 GPU-val rendelkező videokártya használata esetén) a kép a TV képernyőn vízszintes irányban kissé alacsony színfelbontással jelenik meg. Például a függőleges zöld vonalak kissé elmosódnak, a függőleges kék és piros vonalak pedig sötétednek.

Windows 10 alatt a HDR kimenet ezen a TV-n a kijelző beállításaiban a megfelelő beállítások kiválasztásával lehetséges. Vagy például, amikor a videolejátszóban teljes képernyős módban a madVR videó renderelőt használja, függetlenül az operációs rendszer beállításaitól. A 10 bites színű és sima színátmenettel rendelkező HDR videoklipek lejátszása azt mutatta, hogy a HDR módban a kimenetük nem különbözik a színmélységenként 8 bites módban történő kimenettől. A valódi képekkel tesztelt HDR videoklipek azonban szubjektíven jó minőségűek voltak, ugyanez igaz a beépített lejátszón keresztül vagy a YouTube-ról a TV-n történő lejátszásra is. A csak 10 bites színnel (nem HDR) és sima 10 bites üzemmódban készült, sima színátmenetekkel rendelkező videókat valamivel kevésbé látható átmenetekkel renderelték az árnyalatok között. Azt mondhatjuk, hogy ebben az esetben a HDR-támogatás a TV-nek a megfelelő tartalom dekódolására és a HDR-jel fogadására való képessége által korlátozott. A képkimenet valójában minden esetben SDR módban van, mivel nincs támogatás a valódi 10 bites kimenethez, sem a széles színskálájú vagy megnövelt fényerejű kimenethez (lásd alább). A mátrix ezen a tévén egyértelműen dinamikus színkeverést használ az összes színárnyalat kimenetéhez, ami néhány képen szabályos mintaként jelenik meg, ami gyors szemmozgással látható.

TV-tuner

A műholdas tuner mellett ez a modell analóg és digitális földfelszíni és kábeles műsorszóráshoz való tunerrel is fel van szerelve. A digitális csatornák vételének minősége a szobánkban lévő beltéri antennán és a TV esetében magas szintű volt. De pontosan ki kellett igazítanom az antennát, és ki kellett nyitnom az ablakot. Mindhárom moszkvai multiplexben találtunk TV csatornákat.

Jó az elektronikus programtámogatás – pontosan láthatja, hogy mi van a jelenlegi és más csatornákon, és programozhatja a nézést.

Talán az egyetlen dolog, ami hiányzik, az a fejlett tévékészülékek szokásos digitális TV-csatorna rögzítési funkciója.

A pontmátrix mikroszkópiái

Az adatlap szerint ez a TV IPS típusú mátrixszal rendelkezik. A mikrofotók nem mondanak ellent ennek (a fekete pontok a kamera érzékelőjén lévő por):

Megjegyzendő, hogy ebben az esetben nincs „kristályhatás” (a fényerő és az árnyalat mikroszkopikus változása).

A fénysűrűség és az energiafogyasztás mérése

Ez a TV közvetlen LED-es háttérvilágítással van felszerelve, de nincs zónánkénti vezérlés a háttérvilágításhoz, a fényerő egyszerre változik az egész területen. Az állandó dinamikus háttérvilágítás-beállítás hatásának elkerülése érdekében (a háttérvilágítás fényereje sötét képeken csökken, és fekete képernyőn teljesen kikapcsol) a képernyő 16 pontján mértük a fényerőt egy sakktáblás mezőben, fekete és fehér mezők váltakozásával. A kontrasztot a fehér és a fekete mező fényerejének arányaként számítják ki a mért pontokon.

Paraméter Átlagos Az átlagtól való eltérés
min., % max., %
A fekete mező fényessége 0,30 cd/m² -18 13
Fehér mező fényereje 300 cd/m² -14 11
Kontraszt 990:1 -8,7 4,4

A hardveres mérés azt mutatta, hogy a kontraszt egy modern IPS típusú mátrixra jellemző, a fehér és fekete mezők egyenletessége átlagos, de a kontraszt jó, ez azt jelenti, hogy a fekete és fehér mezők fényereje a területen körülbelül szimbolikusan változik. Vizuálisan a fehér mezőn láthatjuk, hogy a fényerő csökken a szélek felé és különösen a kijelzőterület sarkaiban. Ez részben a képernyő kialakításával magyarázható: néhány milliméteres rés van a tulajdonképpeni LCD és a háttérvilágítás síkja között, így közelről, ha nagy szögben nézzük a képernyőt, láthatjuk, hogy a kép mintha a levegőben lebegne.

Az LCD-képernyő szélei emiatt kevésbé megvilágítottak. A képernyőn a fekete megvilágítási mezőben némi eltérést észlelhet:

A fenti kép két fénykép feléből áll. Az eldobott felekben található a TV-felület egérkurzora, amely megakadályozza a háttérvilágítás kikapcsolását.

Ha a dinamikus fényerőszabályozási mód be van kapcsolva, a folyamatos kontrasztot formálisan a végtelenségig növeli, mivel a háttérvilágítás teljesen kikapcsol a teljesen fekete képernyőn. Az alábbi grafikon azt mutatja, hogyan növekszik a fényerő (függőleges tengely), amikor a fekete (öt másodperces kimenet után) fehérre váltunk a képernyő területének 1%-ának (dinamikus fényerő-beállítás nélkül) és 100%-ának (a függőségek nincsenek kisimítva) megfelelő méretű fekete mező esetén

Láthatja, hogy a háttérvilágítás fényereje a teljes fekete mező megjelenése után nem nő nagyon gyorsan a maximális értékre, és rövid késleltetés után.

A teljes képernyő fehér mezejének fényereje a képernyő közepén mérve és az energiafogyasztás (USB-eszközök nélkül, hang kikapcsolva, Wi-Fi aktív)

Beállítási érték Háttérvilágítás Fényerő, cd/m² Teljesítményfogyasztás, W
100 302 83,9
50 191 61,5
0 15,7 27,5

Készenléti üzemmódban a konfigurálatlan TV fogyasztása 0,2 W, és ha csatlakozik a Wi-Fihez, a fogyasztás 0,4 W-ra nő.

Maximális fényerőnél a kép még erős mesterséges fényben sem tűnik halványnak. Teljes sötétségben kényelmes fényerőszintet állíthat be.

A háttérvilágítás fényerejét 120 Hz-es PWM vezérli:

A fényerő (függőleges tengely) függése az időtől (vízszintes tengely) különböző háttérvilágítási fényerő beállításoknál

A modulációs frekvencia viszonylag alacsony, így a villogás közepes vagy alacsony fényerőnél gyors szemmozgással vagy stroboszkópos vizsgálat során észlelhető.

A televízióban felgyülemlett hőmennyiséget a következő hőkamerás képek alapján lehet megbecsülni, amelyek egy kb. 24 °C-os helyiségben, maximális fényerősségen történő hosszabb működés után készültek:

Elülső hő

Látható, hogy a fő

Vissza fűtés

A hátoldalon látható kép a tápegység (a képen balra) és az intelligens elektronika (a képen jobbra) lehetséges helyét mutatja.

A válaszidő és a kimeneti késleltetés meghatározása

A fekete-fehér-fekete átmenet válaszideje 15 ms (7 ms be/ki). + 8 ms ki.). A féltónusok közötti átmenetek átlagosan összesen 21 ms-ot vesznek igénybe. Nincs a mátrix jellegzetes „túlhajtása”. Véleményünk szerint a mátrixnak ez a sebessége még a dinamikus játékokhoz is elégséges.

Meghatároztuk a teljes kimeneti késleltetést a videopuffer oldalváltásától a kép képernyőn való megjelenésének megkezdéséig:

Felbontás/képkockasebesség/mód Kimeneti késleltetés
3840×2160/60 Hz Játékos mód kikapcsolva 145 msec
3840×2160/60Hz/gaming mód engedélyezve 30 ms
1920×1080/60Hz/játék mód ki van kapcsolva 130 ms
1920×1080/60Hz/gaming mód engedélyezve 12 ms

A játékmód engedélyezése olyan mértékben csökkenti a késleltetést, hogy az már nem észrevehető, ha a TV-t PC-monitorként használja, és a gyors játékokban az eredmények valószínűleg nem csökkennek.

A színminőség értékelése

Megmértük a 256 szürkeárnyalat (0, 0, 0-0 és 255, 255, 255, 255 között) fényerejét, amikor RGB módban csatlakoztattuk egy számítógéphez, hogy felmérjük a fényerőnövekedés jellegét. A gamma közepesre van állítva, a kontraszt 90-re csökken. Az alábbi grafikon a növekedést mutatja (nem az abszolút értéket)!) fénysűrűség a szomszédos féltónusok között:

Átlagosan a fényerő növekedése egyenletes, és minden egymást követő árnyalat világosabb, mint az előző. A legsötétebb területen az összes árnyalat-eltérés megkülönböztethető:

Az így kapott gammagörbe közelítése 2,23-as értéket adott, ami valamivel a 2,2-es szabványos érték felett van, a valós gammagörbe pedig alig tér el a közelítő teljesítményfüggvénytől:

A színvisszaadás minőségének értékeléséhez i1Pro 2 spektrofotométert és Argyll CMS szoftvercsomagot használtunk (1.5.0).

A színskála a színskála beállításához kiválasztott profiltól függően változik. Az „Auto” profillal és a PC-hez csatlakoztatva, illetve az „Extended” profillal a lefedettség nagyon közel van az sRGB színtér határaihoz:

A képernyőn megjelenő színek természetesen telítettek, mivel jelenleg szinte minden képet sRGB lefedettségű eszközökön való megtekintésre szántak. Kiválaszthatja a „Széles” profilt is, ebben az esetben a lefedettség kissé megnő, de vizuálisan a kép szinte változatlan marad:

Az alábbiakban a fehér mező spektrumát (fehér vonal) a piros, zöld és kék mezők spektrumára (a megfelelő színű vonalak) helyezzük a „Széles” profilhoz:

Ez a spektrum, viszonylag keskeny kék csúccsal és egy széles zöld és vörös púppal, jellemző a kék emitterrel és sárga foszforral ellátott fehér LED háttérvilágítást használó monitorokra. Ebben az esetben a zöld púp viszonylag jól elkülönül a piros púptól, ami a színtakarás némi növekedését eredményezi.

Alapértelmezés szerint a színhőmérséklet magas, de a „Szín” beállításával. A „színhőmérséklet” a standard 6500K-ra csökkenthető. Az alábbi grafikonok a színhőmérsékletet mutatják a különböző szürkeárnyalatos területeken, valamint a fekete test spektrumától való eltérést (ΔE paraméter), amelyet a „Colour. temp” = W46:

A feketéhez legközelebbi tartomány figyelmen kívül hagyható, mivel a színvisszaadás nem fontos, és a színjellemző mérési hibája nagy. Az egyensúly működési szempontból nagyon jó, mivel a színhőmérséklet a szürkeárnyalat nagy részén közel van a szabványos 6500 K színhőmérséklethez, a ΔE pedig 10 alatt van, és mindkettő árnyalatról árnyalatra alig változik.

A látószögek mérése

Annak megállapítására, hogy hogyan változik a képernyő fényereje, amikor a képernyőre merőlegesen áll, a képernyő közepén a fekete, fehér és szürke skála méréseit végeztük el a szenzor tengelyének függőleges, vízszintes és átlós (saroktól sarokig) irányban történő eltérítésével, különböző szögekben.

A függőleges síkban

Vízszintes síkon

Diagonális

A fekete szint fényereje a maximális fehér szint százalékában kifejezve

Kontraszt

A maximális beállítás 50%-ával csökkenti a fényerőt:

Úti cél Szög, fok
Függőleges -27/27
Vízszintes -28/29
Diagonális -27/28

Figyeljük meg a fényerő viszonylag egyenletes csökkenését, amikor a képernyőre merőlegesen eltérítik mindhárom irányban, és a féltónusos ábrák nem fedik egymást a mért szögek teljes tartományában. Az átlós irányban a fényerősség viselkedése a függőleges és a vízszintes irányok között van, kivéve a fekete mezőt, amely már a képernyőre merőleges 20°-30°-os eltérésnél meredeken növekszik. A kontraszt a ±82°-os szögtartományban a két irányban jóval 10:1 fölött van, és csak az átlós irányban alacsonyabb, 68°-nál az egyik átlós irányban a 10:1-es érték alá esik.

A színvisszaadás változásának számszerűsítése érdekében a fehér, a szürke (127, 127), a piros, a zöld és a kék, valamint a világos piros, a világos zöld és a világos kék mezők színmérését végeztük el a képernyőn, az előző tesztben használt beállításhoz hasonló beállítással. 0° (az érzékelő merőleges a képernyőre) és 80° közötti szögben, 5°-os lépésekben mérve. A kapott intenzitásokat ΔE eltéréssé alakították át az egyes mezők méréséből, a szondát a képernyőre merőlegesen tartva. Az eredmények az alábbiakban láthatók:

Referenciapontként 45°-os eltérés választható. A színek konzisztenciáját a 3-nál kisebb ΔE érték jelzi. A színstabilitás jó, de az IPS mátrix esetében jobb lehet.

Következtetések

Az LG 43UK6710 nem a kiemelkedő tulajdonságai vagy különleges kialakítása miatt figyelemre méltó, de 4K felbontással rendelkezik és támogatja a HDR-t. A második ebben az esetben azt jelenti, hogy a TV képes HDR-videófájlok lejátszására és HDR-videójel fogadására, miközben a kép kimenete SDR-minőségi szintű lesz, mivel nincs valódi 10 bites kimenet, a színskála nem haladja meg az sRGB-t, és a csúcsfényerő nem magas. Továbbá, a 4K felbontás gyakorlati előnyeinek kiaknázásához legfeljebb 1,7 méteres távolságból kell néznie a filmet. Mégis, a multimédiás funkciók készlete és az interfészekkel felszerelt ez a TV-készülék szinte nem rosszabb, mint a csúcsmodellekben. Az LG 43UK6710 megtalálja a vevőjét – azt, akinek szüksége van egy modern, kis méretű tévére egy jól ismert gyártótól. Ajánlható tévéműsorok és filmek, valamint játékok nézéséhez, de számítógépes monitorként is használható szövegekkel, képekkel stb. való munkához. . Több okból sem ajánlott. A következő listák szerepelnek:

Előnyök

  • Nagyon praktikus távirányító egér funkcióval
  • Kiváló multimédiás képességek
  • Jó színvisszaadási minőség
  • Nincs változás a képkocka időtartamában 24 fps fájlok esetében
  • A köztes keret beszúrási funkció jól működik
  • Viszonylag rövid válaszidővel és alacsony kimeneti késleltetéssel rendelkezik (játék üzemmódban)
  • A digitális földfelszíni televíziós műsorok jó vétele
  • A hangvezérlés támogatása
  • Vezérlés mobilalkalmazáson keresztül
  • A távirányító más berendezések vezérlésére is beállítható
  • Kényelmes menü

Hátrányok

  • Nincs fejhallgató kimenet
  • Alacsony fényerőnél a képernyő villogása látható lehet
  • A képkockasebesség változása 24 fps jel esetén
  • A képernyőkeret lehet fényvisszaverő
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 3
  1. Réka Pál

    Melyik LG 43-os tévé a legmegfelelőbb választás az idén? Milyen jellemzőkkel rendelkezik ezek a tévék? Képesek-e 4K képminőséget biztosítani? Van-e Smart TV funkció azokban? És vajon melyiknek a hangzása a legjobb? Összességében milyen vásárlási döntést érdemes hozni ezek közül? Köszönöm előre is a választ!

    Válasz
    1. Dániel

      Az idei év legmegfelelőbb választása az LG 43NANO796NE tévé lehet. Ez a tévé rendelkezik 4K képminőséggel és Smart TV funkcióval is. A hangzása is kiváló. Összességében, ha kiváló képminőséget és hangzást szeretnél, valamint internetes tartalmakhoz is hozzáférni, akkor ez a tévé a legjobb választás számodra.

      Válasz
    2. Ádám

      Az LG 43UN74006LB modell a legjobb választás idén. Ez a TV rendelkezik 4K képminőséggel, Smart TV funkcióval és Dolby Atmos hangrendszerrel. Ennek a modellnek a hangzása is kiváló, így egy teljes élményt nyújtva. Összességében ez a TV minden szempontból kiváló választás, így érdemes lehet ezt megvásárolni az idei évben. Köszönöm a kérdést!

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása