Top 9 legjobb automata macskaitató: Értékelés 2022

Xiaomi cica vízivó
Áttekintés a háziállatok népszerű itatóiról: Top 10

Szergej Szemikolenov

Elmondom, hogyan vásároljon online

Minden macskatulajdonos szereti háziállatát, és megpróbálja jobbá és kényelmesebbé tenni otthoni életét. Erre a célra drága játékokat, vakarókat, elektronikus WC-ket és hasonlókat vásárol. Sok ilyen dolog marketingtermék, amely a háziállatok által ismert bolyhos és hideg szeretetünkre játszik. Az állatorvosok szerint azonban van néhány igazán fontos és szükséges eszköz minden macskasétáltató számára.

Ma az automata itatókról fogunk mesélni, és arról, hogyan segítenek azon a problémán, hogy a háziállat túl kevés vizet iszik. Tanulmányoztuk az összes csínját-bínját, összehasonlítottuk a különböző cégeket, felmértük az egyes készülékek jellemzőit, használhatóságát, és rangsoroltuk a legjobb cicahordókat 2022-ben.

Hogyan működik az automata macskaitató?

Az auto-pourer egy modern kis eszköz, amely segít a macskák vízfogyasztásának növelésében. A szivattyú biztosítja a víz folyamatos keringtetését és oxigénellátását. Az állandó mozgásban lévő folyadékok vonzóbbak a háziállatok számára, nem érződik pangó szaguk és lágyabb az ízük.

A beépített szén- és pamutszűrők megtisztítják a vizet a portól, a háziállatok szőrétől és a száraz étel részecskéitől. A szűrőrendszer eltávolítja a nehézfémeket és a felesleges sót, hogy macskája ne szenvedjen vese- vagy bélrendszeri betegségekben. A készülékek stílusos kialakítása lehetővé teszi, hogy bármilyen konyhai kialakításba illeszkedjenek.

A készülék anyaga

A leggyakoribb automata itatók műanyagból, könnyűfémből, porcelánból, üvegből vagy kerámiából készülnek. A rendelkezésre álló anyagok erőssége, súlya és praktikussága eltérő. És most további részletek:

Műanyag ivók

A műanyagból készült automata itatók sokkal olcsóbbak, mint a fém és a kerámia, de rosszabbak a kialakításban és a praktikumban. A műanyag felületen karcolások keletkezhetnek, amelyeken kórokozó baktériumok és gombák szaporodhatnak, ha nem megfelelően karbantartják őket. Válasszon nagyméretű, gumilábbal ellátott modelleket a billenés elkerülése érdekében.

Fém vizes szívócső

A nagy teherbírású fém itatók strapabíróbbak és tartósabbak, mint a műanyagból készültek. Kevésbé érzékenyek a baktériumokra, és jobban megőrzik a víz frissességét. A fémeszközök azonban, ha korrodálódnak, veszélyesek a háziállatokra nézve. A rozsdamentes acélból készült, kiegészítő antibakteriális bevonattal ellátott itatók jó választásnak bizonyulnak.

Porcelán, kerámia és üveg

Ezek az itatók ellenállnak a borulásnak, stílusos kialakítással és tartós burkolattal rendelkeznek. Az érdes felület miatt azonban a porcelán és a kerámia eszközöknél fennáll a penészedés veszélye. Ezért válasszon egy speciális zománcozású itatót. Ne használjon repedezett vagy letört edényeket. Megfelelő gondoskodással bármilyen anyag hosszú ideig tart, és nem károsítja a háziállatot. A fő szabály az, hogy ne használjon nyers csapvizet, és gyakrabban cserélje azt.

A legjobb automata macska itató szűrővel: Xiaomi Kitten & Puppy Pet Water Dispenser

Ha kedvence szereti a csapvizet

Xiaomi Kitten vízadagoló

Az előnyök: a Xiaomi crowdfunding platformon bemutatott automatikus macskaitalos projekt azonnal elnyerte az állattartók tetszését, és rövid időn belül megkapta a szükséges finanszírozást. A Smart Water Fountain Filler a Kitten & Puppy által gyártott kis, fehér, 18cm x 18cm-es vízkút. A készülék súlya 1,2 kg.

A készlet tartalmaz egy Micro USB-ről USB-re csatlakozó kábelt, egy hálózati adaptert és egy vízszűrőt, amely az itató felső levehető részébe illeszkedik. A felső fedélen egy praktikus szilikonfül van a nyitáshoz. A szökőkút szivattyúja a tetején van rögzítve, és a készülék egyik oldalán lévő csatlakozókon keresztül kap áramot.

A macskakút itató két részből áll: a fő tálból és egy átlátszó tálból, amely eltávolítható. Ez utóbbi 2 literes űrtartalommal, maximális folyadékszint jelöléssel és speciális úszórendszerrel rendelkezik, így a külső panelen lévő kijelző jelzi, ha fel kell tölteni.

Az adagoló előlapján található egy jelző, amely a szűrő szennyezettségi fokát mutatja. A felhasználó egy átlátszó ablakon keresztül láthatja, hogy mennyi folyadék maradt a tartályban. A készülék teljes szerkezete négy csúszásgátló lábon nyugszik. A szivattyú zajszintje nem haladja meg a 40 dB-t.

A készülék bekapcsolása után a folyadék keringeni kezd. A szűrőn keresztül történő tisztítás mellett a víz oxigénnel dúsul, így az ivási folyamat hasznosabbá és frissítőbbé válik. A hely, ahol a háziállat inni fog, egy tálhoz hasonlít, és a csörgedező víz vonzza az állatot. A szűrési folyamat folyamatosan tisztítja a vizet a portól, szennyeződésektől vagy állatszőr részecskéktől.

Az automata itató segít elcsábítani azokat a macskákat, akik inkább a konyhában lévő nyitott csapból szívják a vizet.

Hátrányok: Nincs intelligens funkció és nincs kapcsolat az intelligens otthoni rendszerrel.

Mister Cat ajánlja: macskaitalos a saját kezébe

Hogy ne kelljen pénzt költeni egy drága eszközre, a macska itató könnyen elkészíthető kézzel.

Palack és tál modell

A legegyszerűbb modellhez műanyag palack, fémtál és fadeszka szükséges.

Fát használnak az emelvény, a víztartály tartója és a tartószerkezet elkészítéséhez. Vágjunk lyukat a tartóba, hogy a palack nyaka szilárdan rögzítve legyen.

Minden fadarabot hornyokkal, valamint a kirakósfűrésszel vágott horony- és nyelvillesztésekkel látunk el. A két alkatrészt ezután összeillesztjük és PVA ragasztóval összeragasztjuk. Töltsön meg egy tiszta palackot vízzel, zárja le a fedelet, és helyezze fejjel lefelé a fémtál feletti tartóba. Rögzítse a palackot a konzolokhoz egy gumiszalaggal a merevség érdekében.

A fedelet kinyitjuk, és a víz egy része közvetlenül a tálba folyik. Ahogy a benne lévő folyadék kifolyik, fokozatosan a palackból a tartályba folyik.

Virágcserép ivókút

Két virágcserép szükséges. Az alsó nagyméretű és lehetőleg jó bélelt kerámiából készült. A második, kisebbik jó minőségű műanyagból készült. A tetejének átmérője valamivel kisebb legyen, mint az első tartály alja.

A kerámiaedény aljára egy kis akváriumszivattyút helyezünk, és egy műanyag tállal fedjük le, amelynek alján egy kivágott lyuk van a víz számára. Amint a kerámiaedény kétharmad részben megtelt vízzel, a szivattyú bekapcsol, és a víz a nyíláson keresztül felemelkedik a tetejére.

A műanyag edényen lévő lyukhoz egy megfelelő átmérőjű speciális akváriumcsövet csatlakoztathat.

A legjobb ivókút ivókút macskáknak: ELS PET

Egy jó eszköz arra, hogy a háziállat több vizet igyon

ELS PET automata itató

Előnyök: a készülék ideális a házimacskák számára, akik szeretik a csapból folyó vizet inni. Az itató kis tornya 22 magassággal egy forráspatakot képez, amely vonzza az állatokat, arra készteti őket, hogy játszanak vele, és ami a legfontosabb, hogy szomjasabbá teszi őket. Ha problémája van azzal, hogy macskája nem iszik vizet a tálból, még akkor sem, ha a vizet éppen most cserélték, akkor az ELS PET Fountain Water Fountain Fountain Drinker megvásárlását érdemes megfontolni. Online üzletek ára a Yandexen.A piaci ár körülbelül 2600 rubel.

Az itató felső fedele alatt van egy kerék a szökőkút vízáramlásának beállítására. Az előre telepített megvilágítás segít a macskának megtalálni a vizet éjszaka a sötétben, és az ivókút sokkal vonzóbbnak tűnik. A vízforgató motor könnyen szétszerelhető és tisztítható, így még egy év használat után sem fog zajt csapni vagy túlzott rezgést átadni a tálnak.

A készülék másfél liter folyadékot képes tárolni – ez napokig elegendő, ha a macskát egyedül hagyják. Minden alkatrész biztonságos ABS műanyagból készült. A fő tálat lefedő fedéllel rendelkezik.

Hátrányok: a szökőkút itatója fehér, a vezeték pedig fekete: maximalisták számára problémát jelenthet.

Trixie kerámia szökőkút

Ha Ön az a fajta stílustudatos ember, aki nem tud rosszabbat elképzelni, mint egy feltűnő vízjátékot telepíteni az étkezőjébe, akkor ennek a Trixie szökőkútnak a bevásárlólista élén kell állnia. Kerámiából készült, szuper-sima kupolás kialakítású, különösen alkalmas olyan macskák számára, akiket megijeszt a gyorsan folyó víz. Alacsony profilja és tál formája kevésbé valószínű, hogy a félénk háziállatokat elriasztja, míg a hullámos oldal és a gurgulázó funkció még mindig arra ösztönzi őket, hogy többet igyanak.

Különösen csendes, keringtető szűrőrendszerrel rendelkezik, amely eltávolítja a hajat, az ételmaradékokat és a szennyeződéseket, a vízáramlás pedig állítható. A szökőkút egy kis zajt csap, de ez nem túl rossz, ha a vízszint elég magas ahhoz, hogy a szivattyú teljesen elmerüljön.

A kerámia serpenyő mosogatógépben mosható és higiénikus, a csere szűrők pedig hatos csomagban kaphatók. Kisebb kapacitása miatt – 0,8 liter víz fér bele – úgy gondoljuk, hogy ez a szökőkút leginkább egy macskával rendelkező család számára alkalmas.

A legjobb itatótál macskáknak a felhasználói vélemények alapján: Imac Pet Fountain

Egy szökőkutas tál, amelyet nem lehet fejjel lefelé fordítani

Imac kisállat szökőkút

Előnyök: az automata macskakút itató teljes egészében Olaszországban készült. Érdemes megjegyezni, hogy a környezetvédelmi előírások nagyon szigorúak ebben az országban, és minden vállalat környezetbarát anyagokat használ termékei előállítása során. A Pet Fountain sem kivétel.

Az automata macskaitató kialakítása egy nagy tengeri sziklára emlékeztet, amelyet az évek során a hullámok csiszoltak. A tál mérete körülbelül 30 x 30 cm, és két színben kapható: világosszürke és kék. Az automata itató egy kétméteres kábelen keresztül csatlakozik a hálózathoz. A szivattyú kimeneti teljesítménye, és így a szökőkútfej intenzitása a készülék alján állítható. Egy speciális úszó emlékeztetni fogja Önt, ha a készülék vízkészlete fogyóban van.

Az adagoló 2 literes kapacitású. Az Imac Pet Fountain Water Fountain szökőkút egy kis szökőkutat képez a közepén, és a víz finoman áramlik a tálba, ahol egy nagy felületű szűrőn halad át, és visszatér a tálba visszaforgatásra. A buborékolás vonzza a háziállatokat. Ez segít nekik több folyadékot fogyasztani, ami különösen fontos a száraztáplálékot fogyasztó macskák számára.

A felhasználók megjegyzik a készülék csendes működését, és a jelentős előnyök közé tartozik a tervezés stabilitása, így a macskák nem tudják felborítani a készüléket.

Hátrányok: nincs

Karbantartási ajánlások

Nem számít, hogy melyik itatót választotta háziállatai számára, azt megfelelően és időben kell gondozni. Ha automata modellről van szó, akkor a gép műszaki állapotát ellenőrizni kell. Ezenkívül néhány manipulációt is el kell végeznie.

  • Mielőtt először használná az üveget, mossa ki, de ne használjon agresszív tisztítószereket vagy vegyszereket. Tisztítószerek használhatók. Az itatót utána feltétlenül hagyni kell megszáradni.
  • A víztartályt is rendszeresen ki kell tisztítani. Használhat ecetet a szivattyú vízkőmentesítésére. Nem szabad agresszív háztartási vegyszereket használni.
  • Ezenkívül a gépet sima, szilárd és szilárd felületre kell helyezni, ahol nem lehet megingatni. Hagyja, hogy az itatót olyan helyre tegye, ahol állandóan használni fogják, és ahol nem lesz váratlanul útban. A biztonság érdekében célszerű a víztartályt minden elektromos készüléktől távol elhelyezni.
  • Néhány naponta meg kell töltenie az itatót tiszta vízzel. Ennek a műveletnek a gyakorisága a tál méretétől és a házban lévő, az itatót használó macskák számától függ. Javasoljuk, hogy a tartályt desztillált vízzel töltse fel – ez a legjobb megoldás. A hőmérsékletüknek közel szobahőmérsékletűnek kell lennie.
  • Ha a megvásárolt termékben a gép folyamatosan működik, akkor hetente egyszer ki kell kapcsolni, majd teljesen szétszerelni és alaposan átöblíteni az építés minden alkotóelemét. A szűrő is szerepel az ilyen elemek listáján – ne feledkezzünk meg róla.
  • Ne csatlakoztassa az automata itatót a hálózathoz, ha nincs benne tiszta víz, vagy ha hibás (akármilyen kicsi is).

Bővebben: Kötött macskaruhák: saját készítésű – cikk

Macska itató: automata macska ivókút

A modern automata macskaitatót könnyű gondozni. Óvatosan járjon el, különösen akkor, ha minden alkatrészt szét kell szerelni és meg kell tisztítani.

Ne hanyagolja el ezeket az eljárásokat, különben kárt okozhat mind a háziállatoknak, akik vizet isznak a készülékből, mind magának az itatónak.

Bekapcsolni és elfelejteni: Tényleg be van kapcsolva??

Figyelnie kell az itató működését. A vizet pótolni kell – egy üres tartály bedugása meghibásodást okoz, vagy szomjas ivót ad valakinek.

Tisztítás

Az új terméket alaposan ki kell mosni és meg kell szárítani. Az itatót ezt követően hetente egyszer meg kell tisztítani. A tisztításhoz mosogatószereket és szivacsokat használnak. A szivattyút ecettel kell megtisztítani a vízkőktől. A mellékelt szűrőket havonta egyszer kell cserélni. Ha a háziállat fertőzést kap, az eszközt a betegség után kidobják, hogy ne forduljon elő újra.

Az itatóban lévő vizet szobahőmérsékleten kell kiönteni!

Automatikus macskaitató: Homepet

Olcsó ivó néhány napig

Homepet automata itató

Előnyök: A legolcsóbb automata macskaitató a Best of 2022 ranglistán. 300 rubel alatt megvásárolható az online boltokban. A szerkezet egy műanyag tálból és egy 0,6 literes lombikból áll. A készülék nem igényel hálózati csatlakozást, és könnyen kezelhető: a lombikba vizet kell önteni, a tetejére egy tálat kell helyezni, és a szerkezetet gyorsan meg kell fordítani.

A tartályban lévő víz több napig tele tartja a macska tálját, így néhány napig kockázat nélkül hagyhatja a macskáját, és elmehet a vidéki házba. Alkalmas a finom por adagoló automatikus ürítésére is.

Hátrányok: nagy kézügyességre van szükség ahhoz, hogy a vizet a tartályba öntsék anélkül, hogy kiöntenék azt a felborulás miatt.

Az automata itató előnyei és hátrányai

Automatikus itatók minden állatkereskedésben kaphatók. Könnyen használhatóak, és nem igényelnek állandó vízcserét. De még ennek a praktikus eszköznek is vannak hátrányai.

Előnyök:

  1. A háziállatok éjjel-nappal tisztított vízhez jutnak.
  2. Az ivókészülékek automatikusan kikapcsolnak, ha nincs folyadék a tartályban.
  3. Az érdekes kialakítás vonzza a macskákat, és arra ösztönzi őket, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyanak.
  4. Többszintű szűrőrendszer.
  5. Az automata itatókban a víz nem stagnál, és folyamatosan oxigénnel van ellátva.
  6. Ha a tartály elég nagy, akkor nem kell folyamatosan újratölteni a vizet.
  7. Az automatikus eszközök könnyen kezelhetők és időt takarítanak meg a tulajdonos számára.
  8. A szökőkutak sokoldalúak és minden korú és méretű háziállat számára alkalmasak.

A hátrányok:

  1. Ha elment az áram, az ivó leáll, és a víz már nem áll rendelkezésre.
  2. A patronokat rendszeresen cserélni kell, és a tartályt ki kell tisztítani.
  3. A hangos működési zaj elriaszthatja a háziállatokat.
  4. Magas ár a normál ivókhoz képest.

A legjobb automata macskaitató kétféle fúvókával: Feed-Ex Spring PW-03

Alkalmas félénk háziállatok számára

Feed-Ex Spring PW-03 automata vízadagoló automata

Előnyök: Az itató két cserélhető fúvókát tartalmaz a készletben. Az előbbi szökőkutat imitál, és különösen alkalmas olyan háziállatok számára, amelyek szeretnek játszani a csapból és vizet inni belőle. Egy második fúvóka lehetővé teszi a víz lefolyását a felületen – ez azoknak a tulajdonosoknak a választása, akiknek macskája szívesebben nyalogatja a lefolyó folyadékot.

A folyamatosan keringő víz oxigénnel van ellátva. Az aktív szénszűrőn áthaladva a folyadék megtisztul az el nem fogyasztott ételek, a szőr és a háziállatpor részecskéitől. A szűrő rutinszerű cseréjével 1 évente egyszer.Egy 5 hónapos macska (perzsa, ragdoll, brit, skót, skót lóp, kanadai szfinx) mindig tiszta, friss vizet kap, és védve van a bélfertőzések ellen. A víznyomás szabályozható, így még a legfélénkebb macska is hozzászokik az itatóhoz.

A tápellátás alacsony feszültségű adapteren keresztül történik, ezért teljesen biztonságos az állatok számára. Az adagoló kapacitása másfél liter, ami több macskának vagy egy kisebb kutyának elegendő. A munkaeszköz nagyon csendes, és a két méter hosszú kábel lehetővé teszi, hogy az itatót nagyon kényelmesen elhelyezze a konyhában.

Olvasson tovább  Top 65 legszokatlanabb akváriumi hal: színes, szép és érdekes

Hátrányok: A szivattyút havonta egyszer meg kell tisztítani, hogy egyenletesen adja le a vizet, és ne zúgjon.

Kiválasztási jellemzők

A modern piac az automata ivókészülékek különböző modelljeit kínálja. A minőségi és tartós készülék kiválasztásához nemcsak az árat, hanem a méretét, a héj anyagát, a cserepatronok elérhetőségét és a működési hangerőt is figyelembe kell vennie. És most további részletek:

  1. Az ivó méretei. Minél nagyobb az itató tartalma, annál több vizet tud tárolni. Egy vagy két háziállat számára elegendő egy közepes méretű tál vagy tálka. Ha három vagy négy macskája van, érdemes megfontolni egy többszintes rendszert vagy egy szökőkutat.
  2. Lakóanyagok. A nehéz anyagokból, például kerámiából, porcelánból, fémből stb. készült stabil itatók a legjobbak.. Nehezebb őket mozgatni vagy felborítani. De a műanyag kádak nem olyan praktikusak és könnyen karcolódnak.
  3. Kibocsátott zaj. A zajos termékek elriaszthatják a háziállatokat attól, hogy megközelítsék az itatót. És még a tulajdonosnak is kellemetlen lehet a zaj. Ezért akár 40 dB-es üzemi hangerővel is választhat.
  4. A cserepatronok költségei. A vízszűrőket havonta 1-2 alkalommal kell cserélni, és megfizethetőnek kell lenniük. Vásároljon jó hírű gyártóktól, hogy ne kelljen az állatkereskedésben patronért vadászni.

A népszerű autós ivók átlagos költsége 2 és 6 ezer rubel között mozog. A magas ár nem mindig jelent minőséget, ezért a legjobb, ha figyelmet fordítunk a készülék műszaki jellemzőire.

A legjobb automata macska- és cicavízadagoló világítással: Xiaomi Furrytail Smart Cat Water Dispenser (Xiaomi Furrytail Smart Cat Water Dispenser)

Ötfokozatú szűrőrendszerrel

Xiaomi Furrytail intelligens macskavíz adagoló

Előnyök: Az automata macskaitató víztartálya 1 db kapacitású.88 liter, amely egy macskát egy hétig etethet. Még akkor is, ha a tulajdonos üzleti úton vagy hosszabb utazáson van, a macska a nap 24 órájában friss vízhez jut.

Az automata itató finom szűrőt használ, amely eltávolítja a hajat, az almot és más idegen tárgyakat. Az opcionális aktívszenes pamutszűrő a homok, a rozsda és a mikrorészecskék eltávolítására szolgál. A természetes kókuszdióhéj aktív szén fokozza a csapvízben lévő klórmaradványok és egyéb káros anyagok szűrését. Egy speciális ioncserélő gyanta lágyítja a víz minőségét és eltávolítja a folyadékból a kalcium- és magnéziumionokat, amelyek a macskáknál köveket okoznak.

Az automata macskaitató lassú áramlású üzemmódban működik: A készülék teljesen csendes, még éjszaka is, és nem zavarja Önt. A háziállatok számára minden oldalon egy itatótálca áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi számukra, hogy bármikor tiszta vizet igyanak. A csészealj folyamatos feltöltésével a víz oxigénnel telítődik és lassan lefolyik a tartályba. Ezután szűrőkkel megtisztítják, és visszavezetik a végtelenített körforgásba.

Az itató könnyen szétszedhető a tisztításhoz és a szűrőcseréhez, és stabil, így a macska nem fog felborulni. A gyártó biztonságos ABS műanyagot használ, amely nem bocsát ki kellemetlen szagokat, toxinokat, és amelyet állatorvosok ajánlanak. Fényjelző mutatja, ha az itatóban lévő víz fogyóban van. A vélemények szerint sokan éjszakai fényként használják a kütyüt.

A minimalista kialakítás és a fehér szín bármilyen lakáshoz illik, és a legjobb feltételeket teremti meg a háziállatok vízháztartásának egyensúlyához.

Hátrányok: A macska kihúzhatja a felső poharat.

Típusok

Az ivók köre ma óriási. Az ideális ital minden ízléshez és költségvetéshez. A macskatulajdonosok megvásárolhatnak egy hagyományos típusú víztartályt vagy egy fejlettebb, többféle opcióval rendelkező automata mosdót. Nézzük meg, milyen fajtái vannak a macskaitaloknak és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Macska itató: automata macska ivókút

Macska vízivó

Ez egy egyszerű, nagy mélységű tál, amelybe egy vízsugár könnyen beleesik a magasból, vagy egy speciális csúszdán keresztül folyik le. A közvetlenül a serpenyőbe pumpált folyadék áramlási sebessége a legtöbb esetben a felhasználó saját belátása szerint állítható be. Ez a fajta ivókút különösen hasznos, ha egy vagy két macskája van.

Macskaitató: az automata macskaitató szökőkút

Két tálból készült

Ezek a gyakori cica itatók egy pár egymáson lévő tartályból állnak. A felső tál általában kisebb, és kis nyílásokkal rendelkezik, amelyeken keresztül a víz akadálytalanul áramlik az alatta lévő tálba.

Merülő szivattyút használnak. Általában a kettős tálat ivók nagyon csendesek. Ezek különösen hasznosak olyan otthonok számára, ahol kis cicák vagy sok háziállat van. Ez azért van, mert a néhány tálból álló termékeknek jó a térfogata és nagyon stabilak. Ez biztosítja, hogy egyszerre több háziállat is tudjon tiszta vizet inni.

Macska itató: Automatikus macska ivókút

Szökőkút ivó

A kisállat-kereskedésekben speciális automata ivókutat lehet vásárolni. Ezek a modellek szintén két tálból állnak, de a felső tál fölött egy nagyobb, félgömb alakú kupola helyezkedik el. Ezekben a termékekben a víz a készülék középső részéből egy szivattyú segítségével felfelé nyomódik, majd a lekerekített falakon keresztül az alatta lévő tálba folyik le.

Ezek a macskaitalos megoldások nagy keresletnek örvendenek, és érdekesnek tűnnek.

Macska itató: Automatikus macska ivókút

Minden automata itató számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tálakkal szemben. Nézd meg őket.

  • Az ilyen eszközökben a folyadék folyamatosan mozgásban van, legyen szó vízesésről vagy szökőkútról. Ez sikeresen imitálja a folyóvizet.
  • Ezekben a készülékekben a vízáramlás mindig oxigénnel dúsított, mivel az ivócsészék nem zártak, hanem nyitva maradnak.
  • A folyó vízfolyások felkeltik a cicák figyelmét, és azt hiszik, hogy inniuk kell.
  • A modern automata macskaitatók a víztartályból esetlegesen hiányzó folyadékot időben pótolni tudják az itató főtestébe épített tartalék víztartály segítségével.
  • Az automata modellekben a víz körülbelül 5 napig változatlanul maradhat. Ez azért van így, mert ezek a macskák nagy mennyiségű (általában akár 10 literes) víz tárolására alkalmas tartályokkal rendelkeznek.
  • Az ilyen konténerek nagyon hasznosak, ha a tulajdonosok elutaznak. Vannak olyan modellek is, amelyek kompakt vagy összecsukhatóak. Az utazási méretű változatok nagy keresletnek örvendenek. Nincs szükség túl sok helyre a táskában vagy bőröndben.
  • Az itatók egyes típusai, mint például a mellbimbós típus, segítenek fenntartani a háziállat ápoltságát azáltal, hogy megakadályozzák, hogy a szőr nedves legyen ivás közben. Ezt különösen azok értékelik, akik hosszú és sűrű szőrű macskákat tartanak otthon.
Macskaalom: Automatikus macska ivókút

Ezenkívül az automata itatók alacsony, 6-12 wattos energiaigényűek. Ezt a minőséget különösen a takarékos macska- és macskatulajdonosok értékelik. Ami ezeknek a készülékeknek a zajszintjét illeti, ebben a tekintetben a hűtőszekrénnyel egy szinten vannak. Még éjszaka is, amikor a házban mindenki alszik, az automata itató működése nem zavaró és nem zavarja az alvást.

A pozitív tulajdonságok lenyűgöző listája ellenére vannak hátrányai is. A modern cica-italosok gyakran frusztrálják a fogyasztókat magas költségeikkel. Az egyszerű, elemmel vagy hálózatról működtetett tartályok olcsók, de az automata tartályok sokba kerülnek.

Az automatikus modellek a tisztítószűrő rendszeres és időben történő cseréjét igénylik. Általában hetente néhányszor kell elvégezni.

Természetesen ez a folyadék- és áramellátástól függ. Ez utóbbi miatt nagyon valószínű, hogy a bajszos barátja ital nélkül marad, ha a gazdik hosszabb időre elutaznak. Ez nem vezet semmi jóra.

Macskaitató: az automata macskaitató szökőkút

A macskaitatók különböző anyagokból készülnek. Ez a tényező közvetlen hatással van az egység végső költségére. A leggyakrabban forgalmazott itatók a következő alapanyagokból készülnek.

  • Környezetbarát műanyag. Ezt az olcsó anyagot olcsó macskaitalosok gyártására használják. Ezek bármelyik boltban megtalálhatók, számos színben.
  • Kerámia. A kerámia modellek rendkívül megbízhatóak és hosszú élettartamúak. Stabilabbá teszik az ivókat ivás közben.
  • Fém. Krómozott fémből vagy rozsdamentes acélból készülnek. A legtartósabb itatók ebből az anyagból készülnek. Az egyik legkényelmesebbnek tartják őket utazás közben is.

Az elektromos ivógépek modelljei leggyakrabban speciális gumírozott bevonattal vannak ellátva. Ez megakadályozza, hogy a szerkezet felboruljon.

Az automata itatók a vízáramlás formája szerint vannak felosztva.

  • ivókutak, amelyeknek középen vagy oldalt van egy szökőkútjuk. Az állandó folyadékáramlás ezekben a modellekben nemcsak a szomjoltás eleme lehet, hanem a

    A legjobb olcsó automata macskaitató: Feed-Ex Lotus PW-01

    A piacvezető automata ivóautomaták készüléke

    Feed-Ex Lotus PW-01 automata itató

    Előnyök: Költségvetés-barát és a legolcsóbb automata itató 2022-ben. Segít a macskának több vizet inni, ami elengedhetetlen az egészségéhez, valamint a vesék és a belek megfelelő működéséhez. A legjobb vásárlási lehetőség olyan háziállatok számára, amelyek étrendjében a száraztápok dominálnak. Az online áruházakban akár 25%-kal alacsonyabb költségek, mint a hasonló konkurens modelleknél.

    1,5 literes térfogatra tervezve. A szerkezet két, egymásba ágyazott tálból áll. A vizet egy kis szökőkútból merítik, oxigénnel töltik fel, majd egy 9 cm magas kiöntőperemmel ellátott nagy tálba vezetik. Az itató nagyon praktikus és alkalmas nagytestű macskák (pl. Maine Coon), valamint több háziállat számára is. A szerkentyű egy akváriumszivattyúval rendelkezik, amely hermetikusan le van zárva, és nagyon csendesen működik, és 20 cm távolságból nem hallható.

    A többszintű aktív szénszűrő megtisztítja a vizet a törmeléktől és a száraz morzsáktól. A 2 méteres kábelhosszúságnak köszönhetően könnyen elfér bármelyik konyhában. Sok állatorvos ajánlja az automatikus macskaalmot a háziállatok egészségének megőrzése érdekében.

    Hátrányok: Itt vagyunk

    Az automata macskaitató tulajdonosok visszajelzései

    A háziállatok automatikus szomjoltója nagyon népszerűvé vált a különböző macskafajták tulajdonosai körében, különösen azok számára, akik gyakran utaznak vagy elfoglaltak a munkahelyükön.

    Az írónő fiatalkorában egy egész csapat bajusszal büszkélkedhetett. Elektromos ivógép vásárlása azonban szóba sem jöhetett, mivel egy ilyen szerkentyű kevéssé volt ismert a nyilvánosság előtt. Ezért a háziállatok víztartályait naponta legalább kétszer el kellett mosni és tisztítani. Egyébként a bolyhos tisztító csak nem volt hajlandó inni, és alternatívákat keresett

    E kialakítás kényelme ellenére az automatikus macskaital-italók tulajdonosai között nincs egyetértés a mechanizmus szükségességéről és hasznosságáról.

    Abbahagytam a használatát – belefáradtam a mosásba. Folyamatosan összeszerelve – szétszerelve. Könnyebb egy tállal. De a szökőkút még mindig vonzza a macskák figyelmét.

    [összeomlik]

    A legjobb USB-s öntözővályú: Macska ivókút

    Magas oldallapokkal a fröccsenés elleni védelem érdekében

    Ivókút macskáknak

    Előnyök: A különböző fajtájú macskák számára készült automata itatót a háziállatok igényeinek és követelményeinek mély megértésével tervezték. A készülék magassága több mint 18 cm, így a háziállatok lehajolás nélkül ihatják a folyadékot. A víz három kifolyón keresztül szivattyúzható, így ez egy jó eszköz lehet a több macska vagy kis kutya tulajdonosai számára.

    Az itató három rugós rögzítése lehetővé teszi, hogy a kényes háziállatok maguk döntsék el, melyik oldalról akarnak inni, így könnyebben hozzászokhatnak az eszközhöz. Meg kell jegyezni a magas kiömlési peremeket, amelyek megakadályozzák, hogy a víz az egész padlóra fröccsenjen. A tartály térfogata 2,5 liter.

    Ez a készlet 10 napig tart, így elutazhat egy hétvégére, és otthon hagyhatja kedvencét a tiszta, friss víz biztonságával. A készülék elején lévő átlátszó ablak lehetővé teszi a folyadékszint ellenőrzését.

    A készülék szíve a többlépcsős szűrő. Megjelenésében hasonló az Aquaphor rendszerhez. A négy szinten való áthaladás után a víz megtisztul a szennyeződésektől, nehézfémektől, kellemetlen szagoktól és baktériumoktól. A felesleges sókat is eltávolítja a vízből, ami elengedhetetlen a húgyúti rendszer betegségeinek megelőzéséhez.

    Az itató USB-kábellel működik: csatlakoztatható számítógéphez vagy hálózati aljzathoz. A biztonságos kialakítás biztosítja, hogy a háziállat soha ne kapjon áramütést. Gyakorlatilag láthatatlan energiafogyasztás – 10 rubel havonta, ha 24/7 üzemben van. A kék neonvilágítás szépen kiemeli a padlóra szerelt, USB-csatlakozóval ellátott itatót.

    Hátrányok: Nincs telepítve.

    Hogyan válasszunk egy italt

    A különböző szerelvények között zavar keletkezhet. De ha már ismeri az alapvető kritériumokat, a megfelelő ivó kiválasztása valószínűleg nem okoz gondot:

    1. Jól ismert márka, bevált gyártó – nyugat-európai cégek által gyártott kiváló minőségű készülékek. A gyártáshoz kiváló minőségű anyagokat használnak, így elég hosszú ideig tartanak. Az ismeretlen gyártótól származó rossz minőségű itatóvályúk rosszullétet okozhatnak a macskának.
    2. Macskák száma – egy nagy szökőkút egy kennelhez és egy tál csöpögő vízzel 1-2 háziállat számára.
    3. A termék anyaga – a műanyag modellek kevésbé erősek és könnyűek, a macskák gyakran mozgatják őket, és vizet öntik ki. A fém és kerámia itatók masszívabbak és nehezebbek.
    4. A fogyóeszközök elérhetősége – mielőtt megvásárolna egy Önnek tetsző modellt, meg kell győződnie arról, hogy a szűrők és egyéb pótalkatrészek beszerzése és cseréje nem okoz gondot.
    5. Zajszint – minél csendesebben működik a készülék, annál jobb, nem csak a háziállat, hanem a tulajdonos és a háztartás számára is.
    6. Mit szeret a kedvence – ez egy egyéni döntés, de van néhány általánosítás. Az agilis fajták (bengáli, abesszíniai, otsikita, keleti, egyiptomi mau) szívesebben oltják szomjukat szökőkutakkal. A hosszú szőrű macskáknak jobban megfelelnek a víz fröccsenését megakadályozó kupolával ellátott itatók. Megvédi a háziállat szőrzetét a nedvesedéstől.
    7. Dizájn – ha a kisállat-tulajdonos a stílusos és eredeti eszközöket kedveli, akkor sok minden közül választhat. A színes, megvilágított modellek néznek ki a legjobban.
      Macskaivók. Olvassa el a teljes értékelést

    Tartalom:

    1. Petoneer Fresco Mini Plus intelligens szökőkút itató Wi-Fi-tal macskáknak és kutyáknak

    2. Feed-Ex szökőkút automata itató macskáknak és kutyáknak kis fajtáknak CatH2O PW-02 2L

    3. Feed-Ex macska- és kutyavízkút Spring PW-03 1.8

    4. Imac Pet Fountain 2 literes automata itató

    5. Xiaomi Furrytail intelligens macska vízadagoló fehér

    6. Drinkwell Platinum automata itató macskák és kutyák számára

    7. Xiaomi Cica & Puppy kisállat vízadagoló

    8. Feed-Ex kutya- és macskakút Feed-Ex Lotus PW-01 1.5

    9. Szökőkút itató macskák és kistestű kutyák számára (2,4 liter).)

    10. SITITEK Pets Uni etetőautomata + automata itató háziállatoknak (kutyák, macskák)

    SITITEK Pets Uni etetőautomata + automata itatótál háziállatoknak (macskák, kutyák)

    SITITEK Pets Uni automata itatóvályú háziállatoknak (macskák, kutyák)

    Az automata itatót kistestű macska- és kutyafajták számára tervezték. 1,8 literes vályú 0,8 kg szárazeledellel. A víz folyamatosan kering, ezért mindig friss, a pamutból és aktív szénből készült cserélhető szűrő pedig higiénikus vizet biztosít. Vízáramlás-szabályozóval és LED-világítással a medencében. Az itató élelmiszer minőségű műanyagból készült, és teljesen biztonságos a háziállatok számára.

    SITITEK Pets Uni automata etetőtál + automata itatótál állatoknak (macskák, kutyák)

    Előnyök:

    • Áramlásszabályozás
    • biztonság
    • Gazdaságos energiafelhasználás
    • minőségi anyag
    • megfizethető ár

    Hátrányok:

    • nem található

    A háziállatoknak naponta kell vizet adni, ha nem isznak eleget, elgyengülnek és megbetegszenek. A modern ivókészülékek megoldják ezt a problémát, és biztosítják a víz időben történő szállítását akkor is, ha a tulajdonos nincs otthon. Boldog vásárlást!

    #Top 10

    Olvasson minket először – hozzáadjuk a kedvencekhez

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Olivér

    Melyik automata macskakaja-adagoló a legmegbízhatóbb és a legjobban működik a jelenlegi 2022-es piaci környezetben?

    Válasz
  2. Máté Farkas

    Hol találhatók ezek az automata macskaitatók és milyen áron lehet őket megvásárolni?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása