...

Top 15 legjobb R17-es nyári gumiabroncs: 2021-2022 besorolás és melyik gumiabroncsot válassza autójára

Helyszín Név A rangsorolás jellemzői
A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok
1 Toyo Open Country U/T A legcsendesebb és legtartósabb
2 DoubleStar DS01 A stabilitás és a puhaság optimális kombinációja
3 Nokian Hakka Green 2 Kiváló kezelés
4 Viatti Strada Asimmetrico V-130 Legjobb ár/teljesítmény arány
5 Cordiant Sport 3 A leghatékonyabb hazai gyártású nyári gumiabroncs
A legjobb középkategóriás R17-es nyári gumiabroncsok
1 Yokohama Advan Sport V105 Üzemanyag-fogyasztás
2 MAXXIS Bravo HP-M3 Megbízható vezetés nagy sebességnél
3 Nexen ROADIAN HTX RH5 Gumi nélkül aszfalton és földúton is használható
4 Hankook Ventus Prime 2 A legkényelmesebb gumiabroncs
5 Gislaved Ultra Speed A legjobb vásárló választása
A legjobb R17-es prémium nyári gumiabroncsok
1 Michelin Primacy 4 Legrövidebb fékút
2 Bridgestone Potenza RE003 Adrenalin A legjobb gumiabroncs sportos vezetéshez
3 Hankook DynaPro HP2 RA33 Legjobb nedves viselkedés
4 Continental ContiPremiumContact 5 Legjobb kényelmi szint
5 Goodyear EfficientGrip teljesítmény Az ár és a teljesítmény optimális kombinációja

Több, mint az autó mozgásban tartása, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést. Megfelelő kialakítás esetén javíthatják a közúti teljesítményt, például az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében, illetve megfelelő futófelület esetén a terepen nyújtott teljesítményt. A 17 colos gumiabroncsokat általában crossovereken, minivánokon és terepjárókon használják, de néhány szedán, kombi és ferdehátú autó is rendelkezik ilyen abroncsokkal.

Ebben az áttekintésben bemutatjuk a legjobb R17-es nyári gumiabroncsokat. A választás megkönnyítése érdekében a modelleket költségük alapján csoportokra osztottuk, és létrehoztuk a költségvetési, közepes és prémium osztályú gumiabroncsok besorolását. Minden modell értékelése a teljesítményen, szakértői véleményeken és a tulajdonosok visszajelzésein alapul.

Barum Bravuris 5HM

Értékelés: 3,4 EU-címke: C/B/72
Száraz járda: 3,4
Nedves gumiabroncsok: 3,4
Zaj / kényelem: 3,5
Gazdaságos: 1,8
Hordhatóság: 2,0

Barum Bravuris 5HM, amely egy leányvállalat fejlesztése Kontinentális

, Átlagos ára kerékenként 103 euró a 225/50 R17-es méretben, meglepően hosszadalmas és nem túl meggyőző „száraz” reakcióval és gyenge ellenállással a nedves felületeken. Az egyetlen dolog, ami kiemelkedik, az az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhető alacsony energiafogyasztása. Kopás, bár nem a legaktívabb, de az ötödik Bravuris sem nevezhető különösebben tartósnak.

Laufenn S Fit EQ+ LK01

Értékelés: 3,3 EU-címke: C/B/72
Száraz felület: 2,5
Nedves körülmények: 3,3
Zaj/kényelem: 2,9
Gazdaság: 2,2
Kopásállóság: 2,5

Laufenn S Fit EQ+ LK01 ezzel szemben – a kezdeti költségek tekintetében (vásárláskor) a legolcsóbbak közé tartoznak a 90 eurós árcédulájukkal, de szinte minden területen nagyon középszerűek, beleértve az üzemanyag-fogyasztást is. Kiderült, hogy a gazdaság itt több mint t.. A legjobb ár-érték arány: Hosszú távon elég sok üzemanyagot fogyaszt, bár meglepő módon valamivel kevesebbet, mint a versenytárs Falcone. Emlékeztetni kell arra, hogy a Laufenn a dél-koreai Laufenn leányvállalatának márkája Hankook

, A régió legnagyobb és legelismertebb gyártója.

Nexen N’Fera Sport

Pontszám: 2.8 EK-címke: E/A/71
Száraz pálya: 1,9
Nedves járda: 2,8
Zaj / kényelem: 2,8
Gazdaságos: 2,4
Kopásállóság: 2,5

A Nexen N’Fera Sport könnyen manőverezhető és nagyon stabil száraz gumikon, ideális száraz körülmények között történő használatra. Nedves pálya, beleértve a stabilitást, hogy sodródni egy körpályán, ez a modell már sokkal rosszabbat ad. A viselkedés jellege nagyon közel áll a Michelinhez, így az ár – jó ilyen szinten „közepes”, euróra átszámítva – körülbelül 110 EU-s pénzegység darabonként. Hordhatóság – nem annyira.

Melyik R17-es nyári gumiabroncsokat érdemes megvásárolni?

A nyári gumiabroncsok kevésbé mély, hangsúlyos futófelületi kialakításúak, és kevesebb jól körülhatárolt blokkot tartalmaznak, mint a téli gumiabroncsok. A gumiabroncs futófelülete láthatatlanul megy át az oldalfalba, és keskeny hosszanti barázdák szegélyezik, amelyek a víz gyors eltávolítását biztosítják az érintkezési felületről. Ez kiküszöböli az aquaplaning valószínűségét és javítja a vezetési komfortot.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy az Ön aktuális körülményeitől függően melyik R17-es nyári gumiabroncsot érdemes választania:

  • Középkategóriás autókhoz a Triangle Group Sportex TSH11 / Sports TH201 215/45 R17 91W elegendő lesz.
  • Nedves körülményekhez és gyakori esőzéshez a Landsail LS588 UHP 215/40 R17 87W abroncsot ajánljuk.
  • Városi vezetéshez a Goodyear Eagle Sport TZ 225/45 R17 94W tökéletes választás.
  • A Dunlop SP Sport LM704 225/45 R17 94W kényelmes és biztonságos utazást biztosít nagy sebességnél is.
  • Ha az út minősége rossz, és gyakran kell durva terepen, sok kátyúval és gödörrel közlekednie, a BFGoodrich g-Grip 225/45 R17 94V ideális választás.
  • Az autó intenzív használata esetén nem hiba a Viatti Bosco A/T 215/55 R17 94V típusú, nagy terhelésnek ellenálló gumiabroncsot felszerelni.
  • A kezdő sofőröknek érdemes megfontolniuk a Sailun Terramax CVR 215/60 R17 96H gumiabroncsot, amely könnyű kezelhetőséget biztosít a járművön.
  • A Nexen Roadian 581 225/45 R17 91V nagyszerű a földutakon.
  • Aki az üzemanyag-fogyasztáson szeretne spórolni, annak a Kormoran SUV Summer 225/65 R17 106H gumiabroncsot ajánljuk.
  • Azok az autótulajdonosok, akik olyan régiókban élnek, ahol a hőmérséklet nyáron hirtelen megugrik, jobb, ha a Matador MP 82 4×4 SUV 225/65 R17 102H-t választják.

A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok kiválasztásához számos jellemzőt kell figyelembe venni, az érintkezési felület méretétől a kopásállóságig. Ezek a modellek a rangsoroláshoz hozzájáruló számos tényező közül kerültek kiválasztásra.

Giti GitiPremium H1

Pontok: 3.3 EK-címkézés: C/A/69
Száraz járda: 1,8
Nedves bevonat: 3,3
Zaj/kényelem: 3,0
Gazdaság: 2,1
Kopásállóság: 2,5

A Giti GitiPremium H1 alulértékelt a fokozott kopási hajlam és a tolakodó zajrezonancia miatt. Az indonéz gumiabroncs száraz időben és útviszonyok között magabiztos sebességreakcióra képesnek bizonyult, de a nedves útviszonyok miatt az összpontszám is alacsony volt. Röviden, nagyjából ugyanaz, mint a Kleber és a Sava, kivéve az ár az előbbi szintjén – 122 euró darabonként, ami nem is olyan kevés.

A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok értékelése

A legmegfelelőbb jelöltek kiválasztása érdekében megvizsgáltuk az összes műszaki jellemzőjüket. Ezek közé tartozik a terhelési és sebességindex, a profil magassága és számos más paraméter.

Ezek a kritériumok határozták meg az R17-es nyári gumiabroncsok kiválasztásának eredményeit:

  • Tapadási tulajdonságok;
  • Érintkezési felület méretei;
  • Féktávolság;
  • Zajszint;
  • Tartóssági fok;
  • Magabiztos kezelhetőség kanyarokban és nagy sebességnél;
  • Reagálás a járművezető intézkedéseire;
  • Aquaplaning- és hőállóság;
  • Könnyű telepítés;
  • A készítmény összetevői;
  • Hatáselnyelés minősége;
  • Képesség a terepviszonyok megküzdésére;
  • Vezetési teljesítmény aszfalton és burkolatlan utakon;
  • Vontatási tulajdonságok;
  • Felületi stabilitás;
  • Vizes aszfalton való biztonságos vezetés;
  • Üzemanyag-fogyasztás;
  • A víz eltávolításának hatékonysága az érintkezési felületről.

A jelölteket annak alapos vizsgálata alapján választották ki, hogy a járművezetők hogyan reagálnak a gumiabroncsokra. A gumiabroncsok teljesítményét, biztonságát, használhatóságát és kezelhetőségét vizsgáltuk különböző járműmárkákon. Fontos szempont volt a termék minőség/ár arányának elemzése.

Legjobb kínai gumiabroncsok

A legjobb kínai gumiabroncsok

Esa+Tecar Spirit Pro

Pontok: 2.8 EC-címke: C/B/72
Száraz felület: 2,8
Nedves járda: 2,3
Zaj/kényelem: 2,9
Gazdaság: 2,1
Kopásállóság: 1,5

Esa+Tecar Spirit Pro, a nálunk nagyon kevéssé ismert, ukrajnai gyártó olcsó változata ugyanazt a jelet kapta, mint a Pirelli. A tesztvezetők szerint a Spirit Pro kezelhetősége, érzékenysége nem volt egyértelmű. Későn reagáltak a hátsó kerekek, és a kerekek egyik sorból a másikba való áthelyezésénél is idő előtti visszajelzés volt. Ha úgy dönt, hogy olcsó gumiabroncsokat vásárol Kijevben

, A modell az ára miatt lehet vonzó, de egy másik erőssége, hogy a tartóssága más modellekhez képest fenomenális.

A legjobb univerzális nyári gumiabroncs R17

A sokoldalú nyári gumiabroncsok között crossoverekhez és a SUV-ok minden árkategóriájához alkalmas modellek is megtalálhatók. Jellemző rájuk a megerősített oldalfal és az oldalsó futófelületi keverék. A piacon legnépszerűbb modelleket vettük figyelembe, és a műszaki paramétereik elemzése alapján az 5 legmegbízhatóbb változatot vettük fel a TOP ezen részébe.

Viatti Bosco A/T 215/55 R17 94V

…Gyakran megyek horgászni, kifejezetten ezért vettem egy nyári gumiabroncsot R17 Viatti Bosco. Jó úttartással rendelkeznek, ólommentesek homokon és földön, és nagyon jó aquaplaning tulajdonságokkal rendelkeznek. Összességében nincs okunk panaszkodni, árban a gumi versenyen felül van..

Szakértői vélemény

A Viatti Bosco A / T olcsó gumiabroncsok a terepjáró kategóriába tartoznak, de kisebb autókon is sikeresen alkalmazhatók. A járművezetők azért szeretik ezt az abroncsot, mert ellenáll a túlzott terhelésnek és az aszfalton való súrlódásnak, ami növeli az abroncs élettartamát. Az irányítatlan gumiabroncsok kiváló teljesítményt nyújtanak sík, száraz úton, de nedves vagy esős úton kevésbé magabiztosak.

A Viatti Bosco A/T 215/55 R17 94V a nem irányított futófelületi kialakításának köszönhetően könnyen felszerelhető. A gumiabroncs műszaki jellemzői lehetővé teszik a kényelmes vezetést városban és vidéken egyaránt, alacsony zajszintet és kiváló gördülési ellenállást garantálva. A megerősített blokkok növelik a gumiabroncs élettartamát, és segítenek elnyelni az útfelülettel való érintkezésből származó ütéseket. Könnyen alkalmazkodik az útfelülethez és lehetővé teszi a biztonságos manőverezést még nagyobb sebességnél is.

Előnyök

  • Kiváló kezelés;
  • Üzemanyag-fogyasztás;
  • Alacsony zajszint;
  • Kiváló minőségű markolat;
  • Egyenletes terheléseloszlás.

Hátrányok

  • Egy kicsit merev.

Sailun Terramax CVR 215/60 R17 96H

A Sailun Terramax nyári gumiabroncsok cső nélküliek, és minden típusú összkerékhajtású járműre tervezték őket. Ez a gumiabroncs H sebességindexszel rendelkezik, ami azt jelzi, hogy akár 210 km/órás sebességre is képes, míg a megengedett legnagyobb terhelés 710 kg. A gumiabroncsok futófelületének mintázatát kifejezetten városi területeken, burkolt felületen történő használatra tervezték. A gumiabroncs a megerősített oldalsó és középső zónáknak köszönhetően száraz és nedves úton egyaránt biztonságosan vezethető.

A Sailun Terramax CVR 215/60 R17 96H jó kezelhetőséget és érzékenységet biztosít a vezető számára. A gumiabroncs agilitást és stabilitást biztosít az úton, köszönhetően a finomra szakadt lamelláknak, amelyek kiszélesítik a gumiabroncs érintkezési felületét az útfelülettel. Kiváló tapadás garantált még akkor is, ha nagy sebességnél tócsákba ütközik. A gumiabroncsok a gumikeverék speciális összetételének köszönhetően kiváló iránystabilitást és tökéletes sérülésállóságot biztosítanak a gépnek.

Előnyök

  • Vezetésbiztonság;
  • Vágás nem megengedett;
  • Sima, de határozott fékezési jellemzők;
  • Merev váz és oldalfal;
  • Alacsony az aquaplaning esélye.

Hátrányok

  • Nem minden piacon elérhető.

A Sailun Terramax CVR 215/60 R17 96H gyakran akár 25-30%-os kedvezménnyel kapható.

Nexen Roadian 581 225/45 R17 91V 225/45 R17 91V

A Nexen Roadian 581 nyári gumiabroncs különösen népszerű a terepjárók tulajdonosai körében. A körülötte lévő izgalom az acélpántnak köszönhető, amely megakadályozza, hogy a felületet a nehéz terhek károsítsák. Ezért van az, hogy a gumiabroncsnak még burkolatlan utakon való használat esetén is minimális a defektje. Szintén keresett a sokoldalú futófelületi kialakítás, amely segít az érintkezési felület kiterjesztésében és a tapadás javításában.

A Nexen Roadian 581 225/45 R17 91V 3 sor blokkot tartalmaz a futófelület közepén, amelyek hozzájárulnak a kiváló érzékenységhez és kezelhetőséghez, és ennek eredményeként az autó azonnal reagál a kormánymozdulatokra. A vízelvezető csatornák nagy száma biztosítja a víz gyors eltávolítását az érintkezési felületről. Ezáltal elkerülhető az aquaplaning, és nagy sebességnél is stabilitást biztosít.

Előnyök

  • Hosszú élettartam;
  • Csökkentett zajszint vezetés közben;
  • Stabilitás manőverezés közben;
  • Gyors „visszajelzés” a járművezetőtől;
  • Megerősített zsinór.

Hátrányok

  • Terhelhetőségi mutató 91 (615 kg-ig).

A sofőrök dicsérik az R17-es nyári gumiabroncsot ár-érték arányát és száraz úton való kezelhetőségét, de a sebességre csak négyes osztályzatot adtak.

Kormoran SUV nyári 225/65 R17 106H

Ez egy univerzális nyári gumiabroncs, amely terepjárókra és crossover járművekre alkalmas. Ez a gumiabroncs a High Terrain kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy földutakon és aszfaltos utakon egyaránt használható. A gumiabroncsot a nagy ülőátmérő ellenére alacsony súly jellemzi. Ezt az eredményt szintetikus anyagok felhasználásával érik el.

A Kormoran SUV nyári gumiabroncsok lassan melegszenek, még akkor is, ha aktívan súrlódnak a magas léghőmérsékletű levegőben. Ezt a modern zsinórok és az egyes szálak nagy sűrűsége teszi lehetővé. Ennek a hatásnak köszönhetően az üzemanyag-fogyasztás is csökkenthető. 4 hosszanti horony a gumiabroncs futófelületén, amelyek lehetővé teszik a víz gyors és teljes elvezetését az érintkezési felületről. Ez pedig csökkenti az aquaplaning kockázatát.

Előnyök

  • Megnövelt méretű érintkezési felület;
  • Csökkentett futófelületi kopás;
  • Jó járműkezelés;
  • Kiváló tapadási és kezelhetőségi jellemzők;
  • Gyors, de biztonságos fékezés.

Hátrányok

  • Nem található.

A visszajelzések szerint a gumiabroncs száraz és nedves aszfalton egyaránt megbízható. A gumiabroncs tökéletesen „elnyeli” az út repedéseit és kátyúit, és még egyenetlen terepen is puhán és csendesen fut.

Matador MP 82 4×4 terepjáró 225/65 R17 102H

A Matador MP 82 4×4 SUV nyári gumiabroncsok rugalmasságukról nevezetesek – a burkolatlan utakon és a száraz aszfalton egyaránt hatékonyan használhatóak. A futófelület szimmetrikus mintázatú, több lamellával és barázdával, amelyek javítják a kezelhetőséget, a kormányzást és az útfelülettel való érintkezést. A blokkok keresztirányú hornyokkal vannak megerősítve, hogy gyorsan elvezessék a vizet és csökkentsék az aquaplaning kockázatát nedves körülmények között.

A Matador MP 82 4×4 a futófelületi blokkok okos elrendezésének köszönhetően megnövelt érintkezési felületet biztosít az útfelülettel. Ez simább, csendesebb vezetést tesz lehetővé, éles kanyarodás és minimális zaj nélkül. Speciális szilícium-dioxid-keverékből készült gumi, amely jobb kezelhetőséget biztosít a gumiabroncsnak hirtelen hőmérséklet-változásoknak kitéve. Mindezek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik az autóvezetést a járművezető számára.

Előnyök

  • Nagyszámú él;
  • Az akusztikus hullámok terjedésének hatékony blokkolása;
  • Rövid féktávok;
  • Stabil kezelhetőség egyenetlen terepen;
  • Nem ragad be a gödrökbe.

Hátrányok

  • Nem található.

A Matador MP 82 4×4 aszfaltozatlan utakon is csendes vezetést biztosít, így a Matador MP 82 4×4 kiválóan alkalmas azoknak a járművezetőknek, akik szeretik az olyan szabadtéri tevékenységeket, amelyekhez aszfaltozatlan utakon való közlekedés is hozzátartozik.

Bridgestone Turanza T005

Értékelés: 2.5 EU-jelölés: B/A/72
Száraz lefedettség: 2,2
Nedves járda: 2,5
Zaj/kényelem: 3,5
Gazdaságos kezelés: 2,2
Kopásállóság: 2,5

2,5 pontot szerzett a prémium kategóriás Bridgestone Turanza T005. Ezzel szemben a száraz úton való kezelhetőség és irányíthatóság sokkal érzékenyebb, mint amit vizes pályán várnánk. Amint a mérések azt mutatják, az aquaplaning-ellenállás és a nedves felületekkel kapcsolatos egyéb szakterületek kevésbé kifejezett teljesítménnyel járnak együtt. Emellett az ötödik Turanza nem a legjobb módon megy át a tartóssági teszten, hajlamos gyorsan elhasználódni. A zajvizsgálatban teljesen megbukik – az egyik legrosszabb „hangossági” mutató.

Semperit Speed-Life 3

Pontszám: 2.9 EK-címke: C/B/72
Száraz járda: 2,9
Nedves járda: 2,0
Zaj/kényelem: 2,9
Gazdaság: 2,2
Kopásállóság: 1,5

A Semperit Speed-Life 3 2,9 ponttal került be a rangsorba, ez a Continental leányvállalatának márkája. Leginkább a nedves körülmények között megbízható trágyázási tulajdonságairól ismert, nedvesen is nagyfokú tapadást ér el. A tesztvezetés során a gumiabroncs elégedett volt a tartósságával, ami lehetővé teszi, hogy nagyon aktív használatra ajánljuk több évszakon keresztül. A Semperit visszaesett a száraz szakágakban, ahol az alulteljesítés az alulértékeltségben mutatkozott meg.

A legjobb R17-es nyári gumiabroncsok személygépkocsikra

Személyautó alatt általában nem tehergépkocsit értünk. Helyesebb azonban elkülöníteni tőlük a crossovereket és a terepjárókat, amelyek a nagy méretű, nagy tömegű, nagy hasmagasságú, nagy terepjáró képességgel rendelkező, összkerékhajtású járművek közé tartoznak. A könnyebb autókhoz az emberek alacsonyabb terhelési indexű gumiabroncsokat vásárolnak, és pontosan ezek tartoznak a minősítés ezen kategóriájába.

Triangle Group Sportex TSH11/Sports TH201 215/45 R17 91W

A Triangle márkájú gumi sokoldalú, és mind a költségvetési és középkategóriás, mind a prémium kategóriás autókra felszerelhető. A kínai gumiabroncsok nagy érintkezési felülettel rendelkeznek, ami biztosítja, hogy az abroncs jobban tapadjon az útfelületen, növelve a jármű stabilitását és megkönnyítve annak irányítását.

A legjobb nyári gumiabroncsok R17 Triangle Group Sportex TSH11 magabiztos teljesítményüknek köszönhetően száraz aszfalton és nedves úton egyaránt. Az abroncs stabil viselkedését a nagyszámú vízelvezető barázda biztosítja, mind a ferde, mind a soros vízelvezető barázdáknak köszönhetően. Ez csökkenti a balesetek esélyét az esős évszakban. A csökkentett súly és a magas hőmérséklettel szembeni ellenállás, valamint az úttal való tartós érintkezés fontos előnye.

A

  • Csökkentett hőképződés;
  • Tartós kopásállóság;
  • Alkalmas nagy sebességű utazásokhoz;
  • Megerősített oldalfal;
  • Jól elnyeli az ütődéseket és az ugrásokat.

Hátrányok

  • Nem található.

A Triangle gumiabroncsok természetes gumikeverékből készülnek, a Good Year technológiával, amely csökkenti a termék költségeit.

Landsail LS588 UHP 215/40 R17 87W

A Landsail LS588 UHP 215/40 R17 87W kedvező árú autógumiabroncs a 3D lamellákkal és a száraz útburkolaton való tapadással szembeni aquaplaning-ellenállás optimális kombinációját kínálja. A terepen való stabilitást tovább fokozza a gumikeverékben lévő szilikon hozzáadása, amely együttesen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az útfelületen az iránystabilitást a hosszanti és oldalsó barázdák biztosítják.

A Landsail LS588 UHP 215/40 R17 87W kiváló tapadást biztosít. A hangsúlyos érintkezési jellemzők biztonságos és kényelmes utazást biztosítanak minimális gördüléssel. Ez a modell 87-es terhelhetőségi indexszel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy az abroncs akár 545 kg-ot is elbírjon. A gumiabroncs W sebességindexszel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az autó elérje a 270 km/órás sebességet.

Előnyök

  • Egy gumiabroncs súlya 10.4 kg;
  • Gyakorlatilag nincs hőképződés;
  • Könnyű kezelhetőség az úton;
  • Nem érzékeny a tárolási körülményekre;
  • Kényelem használat közben.

Hátrányok

  • Nedves aszfalton kissé csúszós.

A Landsail LS588 UHP 215/40 R17 87W egy aszfaltos gumiabroncs, de jól teljesít a burkolatlan terepen is. Azonban ne számítson stabil vezetésre nedves, latyakos sárban.

Goodyear Eagle Sport TZ 225/45 R17 94W

A Goodyear Eagle Sport gumiabroncsokat kizárólag száraz és hómentes autókra tervezték minden árkategóriában. A 45%-os optimális profilmagasság kényelmes vezetést biztosít az egyenetlen felületeken, például a könnyű szennyeződéseken és a jó minőségű aszfalton. A gumi stabilizálja a gumiabroncsot, és nagy sebességnél is könnyű kanyarodást biztosít.

A Goodyear Eagle Sport TZ 225/45 R17 94W aszimmetrikus kialakításával, amely száraz és nedves tapadást egyaránt biztosít, kiemelkedik az R17-es nyári gumiabroncsok rangsorában. Ezek a gumiabroncsok gyorsan reagálnak a kormánymozdulatokra és a vezető utasításaira, sima és megbízható fékezést biztosítanak, nagy sebességnél nem csúsznak meg élesen. A számos v-hornyoknak köszönhetően mindig sima gumiszerű viselkedés.

Előnyök

  • Erős tapadás még 50%-os futófelületi kopás esetén is;
  • Innovatív gumikeverék;
  • Fokozott érintkezés az útfelülettel;
  • Meghosszabbított élettartam;
  • Speciális felnivédelem a felnik sérülésének megelőzésére.

Hátrányok

  • Kissé zajos, ha túl gyorsan vezet.

A Goodyear Eagle Sport TZ 225/45 R17 94W gumiabroncsot nagy sebességre tervezték, akár 270 km/h sebességig.

Dunlop SP Sport LM704 225/45 R17 94W

A Dunlop SP Sport LM704 nyári gumiabroncsokat minden autótípusra tervezték. Ez a modell lehetővé teszi, hogy a járművek akár 270 km/h sebességet is elérjenek életveszély nélkül. A biztonságos vezetést a kiváló úttartás biztosítja nedves és száraz úton egyaránt, a nagy érintkezési felület a kiváló tapadásért és a 45%-os profilmagasságért. Ez a méret lehetővé teszi, hogy a jármű nagy sebességgel is gond nélkül megbirkózzon.

A Dunlop SP Sport LM704 szimmetrikus mintázatú futófelülettel rendelkezik, amely jó teljesítményjellemzőket biztosít. A kialakítás alapja 5 nagy középső hosszanti borda. A kis számú egyedi blokkokkal együtt ez megnöveli az érintkezési felület átmérőjét, így minden nyári időjárási körülmények között magabiztos kezelhetőséget biztosít.

Előnyök

  • Szoros tapadás az útfelülethez a teljes területen;
  • Egyenletes külső nyomáseloszlás;
  • Késleltetett felületi kopás;
  • Nincs szakadás agresszív használat esetén;
  • Kiváló ár-teljesítmény arány.

Hátrányok

  • Gyakran rendelésre kell megvásárolni.

Felniátmérője, szélessége és profilmagassága miatt ez a modell optimálisan illeszkedik a Volkswagen Touran vagy Scirocco, a Skoda Superb és az Audi A3 modellekhez.

BFGoodrich g-Grip 225/45 R17 94V

BFGoodrich g-Grip 225/45 R17 94V, amelyet a személygépkocsi-osztályok széles körére terveztek. A gumiabroncs egyedi kialakításával tűnik ki, amely a V alakú, irányított futófelületi mintázaton alapul. Ez fokozott vezetési biztonságot eredményez. A megújult gumikeverék növeli a gumiabroncs tapadását és növeli a futófelület tartósságát.

Sokan azért választják ezeket az R17-es nyári gumiabroncsokat, mert a futófelület vállrészén masszív, megfordítható blokkokkal rendelkeznek, ami rövidebb fékutat biztosít bármilyen típusú útfelületen, és kiváló kanyarodási tulajdonságokkal rendelkezik. Ez még rossz időjárás esetén is megakadályozza a csúszást, a vastagabb gumibordázat alkalmazása pedig nagy sebességnél is stabil menetstabilitást biztosít.

Előnyök

  • Kényelmesen ellenőrzi a gumiabroncs kopási szintjét;
  • Gyors vízfilm eltávolítás;
  • Az aquaplaning hatékony megelőzése;
  • Takarékos üzemanyag-fogyasztás;
  • Jó kezelés.

Hátrányok

  • Néhányan zajosabbnak tűntek, mint egyes téli modellek.

A visszajelzések szerint az oldalsó csatornák eredeti formája lehetővé teszi a víz hatékony elvezetését a gumiabroncs érintkezési felületétől. Érdemes megjegyezni, hogy az úton lévő kátyúk gyakori leküzdése után sem keletkeztek károk.

Pirelli Cinturato P7C2

Pontok: 2.8 EU-címkével ellátott: C/A/71
Száraz járda: 1,5
Nedves felületek: 2,8
Zaj/kényelem: 2,9
Gazdaság: 2,2
Kopásállóság: 2,0

2,8 pontot kapott a Pirelli Cinturato P7C2 is, amely nagyon gyors reakciót és kiváló fékezési tapadást mutatott száraz aszfalton. Az olasz vitathatatlanul az egyik legjobb teljesítményt nyújtja ezekben a szakágakban. De minden más, beleértve a zajosságot és az aquaplaningot is, eléggé átlagos. Gazdaságossági szempontból a Pirelli valamivel jobb, mint a Nexen, és talán valamivel kézzelfoghatóbb élettartam-potenciállal rendelkezik, t.. tartósság.

Kleber Dynaxer HP4

Értékelés: 3.1 EK-címke: C/A/69
Száraz felület: 2,3
Nedves bevonat: 3,1
Zaj/kényelem: 2,9
Gazdaság: 1,8
Kopásállóság: 2,5

A Kleber Dynaxer HP4 meglehetősen következetlen volt, ami a versenyzők végső ítéletében is tükröződött. A rendszeres közúti utazások üzemanyag-fogyasztása csökkenthető ugyanannyi üzemanyag felhasználásával. Másrészt, az ellenpéldákhoz viszonyítva, amelyeket a ADAC 2022 nyári gumiabroncsteszt 225/50 R17 méretben

, A kívántnál gyorsabban kopik a futófelület, ami nem éppen egy hosszú élettartamú termék. Az eredmény nedves felületen nem túl jó, de száraz felületen egy nagyságrenddel jobb, mint a Semperit.

Falken Azenis FK510

Pontok: 2.1 EK-címke: C/A/69
Száraz járda: 1,9
Nedves felület: 2
Zaj/kényelem: 2,8
Gazdaságos: 2,4
Kopásállóság: 2,0

Az összpontszámot tekintve (2.1) a Falken Azenis FK510, mint mondtuk, a legjobb volt. A modell a nedves pályán végzett teszteken magasra értékelték a kezelhetőségét. A gumiabroncs nagyszerű kanyarodási teljesítményt és kiváló nedves úton való kezelhetőséget biztosít, ami tagadhatatlan előny. További előnyök: csendes/kényelmes vezetés, teljesítmény nagyon meleg időben. Gazdaságosnak azonban nem nevezhető – nyilván a németek úgy döntöttek, hogy ezúttal nagyobb hangsúlyt fektetnek más jellemzők elérésére.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Laura László

    Melyik gyártó gumijait tartalmazza a Top 15 legjobb R17-es nyári gumiabroncs listája? Ajánlana bármelyiket az én autómba?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása