...

Top 15 legjobb gejzír kávéfőző: értékelés 2021-2022 gáz- és indukciós tűzhelyek számára

Nem csak a kávégépek, hogy úgy mondjam. Ezek triviálisan drágák. Még a kürtős kávégépek sem olyan megfizethetőek, mint régen. Mik a „proletár” lehetőségek?? Kávé egy karafában, egy főzet? Igen, ez egy klasszikus, de eléggé önálló ital, és ha úgy tetszik, akkor alap nélkül, hogy úgy mondjam? Csepp? Sokan úgy gondolják, hogy túl vizes. És az árak megint csak emelkednek… van olcsóbb megoldás..?

Egy gejzír kávéfőző – ez a megoldás! Mi ez?

A gejzír kávéfőző olyan kávéfőző, amely alulról felfelé, gőznyomás alatt érkező vízzel főzi a kávét.

A gejzír kávéfőző az egyik legegyszerűbb eszköz a kávé elkészítéséhez

Honnan származik?

A gejzír típusú kávéfőzők már a Szovjetunió óta léteznek. Az idősebb generáció valószínűleg emlékszik rájuk, vékony alumíniumból készültek, így gyakran ráncos oldalakkal verte őket az élet.

A Moka Express (igen, így van, az expressz) nevű gejzír típusú kávéfőzőt eredetileg az olasz Alfonso Bialetti találta fel 1933-ban. Ő volt az alapítója annak a cégnek is, amely ma már szinte minden kategóriájú kávégépet gyárt, a Bialettinek. Valójában a mokka kávéfőző, vagy akár a bialetti kávéfőző (mondhatni, hogy a név köznévvé vált) és a gejzír kávéfőző szinonimák.

A kávéfőző eredetileg nyolcszögletű, szigorú formatervezésű volt, és azonnal őrült népszerűségre tett szert Európában, különösen Olaszországban. Minden otthonban ott volt, és még mindig ott van, és az ország egyik szimbóluma. a Guinness Rekordok Könyvében a világ leghíresebb kávéskannájaként szerepel.

Vélemények

Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű indukciós főzőlapos gejzír kávéfőző véleményt.

Valery, használat tapasztalata – 1 év

Miután felújítottuk és indukciós tűzhelyet vásároltunk, rájöttünk, hogy a kedvenc alumínium gejzírünk nem alkalmas kávéfőzésre. Külön kávéfőzőt kellett vásárolnunk az indukciós főzőlaphoz. Vettem egy készüléket ugyanattól a cégtől, és még hasonlít is arra, ami nekünk volt. Csak az alja acélból készült és lekerekített. Egy éve főzöm a kávét, nagyszerű íze van. Azt hiszem, az indukciós főzőlap még mélyebb ízt és aromát kapott.

Anna Vasilievna, 2 év használat tapasztalata

A gejzír a lányom ajándéka volt, kifejezetten az új indukciós tűzhelyemhez készült. Tökéletes, úgy néz ki, mint egy közönséges kávéskanna, finom kávét főz, és nem kell attól tartani, hogy az ital elfolyik a főzőlapon. Olvastam, hogy a tisztaság nagyon fontos az ilyen típusú főzőnél, így a gejzír kávéfőző minden szempontból megfelel nekem.

Vitalina, 8 hónap tapasztalat

Visszakaptuk a gejzír kávéfőzőnket egy olaszországi útról. Nagyon népszerűek ott, és mi is függők vagyunk. Az indukciós tűzhely felső edénye nagyjából ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos gejzír kávéfőző, kivéve, hogy az alja egy kicsit szélesebb és acélból készült. 6 adag – két kis csésze, pont megfelelő a reggelihez. Nem kell attól tartani, hogy a kávé kifolyik és ráfolyik a tűzhelyre. Én 70%-os égőteljesítményen főzök, nem állítom máshogy, úgy főz, ahogy beállítottam.

Jó elmélet, hogyan működik?

A gejzír elve a gőznyomáson alapul. A test két részből áll, amelyek szorosan össze vannak csavarozva:

  • Az alsó rész vízzel van feltöltve, a kávéfőző kapacitásától függően. Minden modellt egy bizonyos számú adagra terveztek, és pontosan ezzel az italmennyiséggel főz a legjobban, az alakjához igazítva. A víz semmiképpen sem érheti el a gőzelvezető szelepet. Keresse a kockázatot belülről.
  • Ezután behelyezzük a szűrőt, és beleöntjük a kávét. Öntse a kávét egészen a tetejéig, még akkor is, ha a kávéfőző három adagnyi térfogatával csak egy csészényit fog inni. Természetesen frissen őrölt kávét szeretne használni, nem pedig előre csomagolt kávét a boltból. A legjobb darálóban őrölni. Az őrlés széles tartományban elfogadható, kivéve a legfinomabb és a legdurvább fokozatok esetében. A kávé erősségét a kávé őrlésével állíthatja be! Ha őrölt kávét használ a boltból, akkor nem kell „a füstölőhöz”, hanem „az eszpresszóhoz”, „a szűrőhöz” (vissza, szabályozza az erősséget). Egyes gyártók (pl. Lavazza) kifejezetten ráírják a kávézaccukra, hogy az alkalmas gejzír kávéfőzőkhöz (moka pot, vagy csak moka). Nem szükséges a kávébabot a szűrőbe zúzni, de a gazdagabb íz érdekében ajánlatos ezt megtenni.
  • Végül csavarja fel a tetejét, és tegye a tűzre. Az alján forró víz gőzzé alakul, a gőz felfelé nyomja a maradék vizet, áthalad a kávén, magába szívja az aromát és az ízt, és egy csövön keresztül a felső tartályba kerül. Egyszerű, mint a filc.

Vegye figyelembe, hogy a kávén nem gőz, hanem víz halad át (ezért megy a szűrőcső majdnem az aljáig). A gőz csak a víz „kipréselésére” szolgál. Ez azért van, hogy az eszpresszóhoz (a mokkagép fő célja) optimális hőmérsékletet biztosítson, különben a gőzfőzés miatt a kávé túl forró lenne az eszpresszóhoz.

Ha jobban meg szeretné érteni, hogyan működik egy gejzír kávéfőző, érdemes megnézni ezt a videót, amely bemutatja a működését:

Apropó, a vészhelyzeti szelepről. Ahogy a neve is mutatja, úgy tervezték, hogy engedje le a nyomást, ha a víz nem tud átmenni a kávékapszulán. Ez akkor fordul elő, ha túl finomra tölti a kávéőrleményt, és sok kávét készít. Ebben az esetben a víz gőz formájában éppen ezen a szelepen keresztül fog távozni. Korábban eltömődött az őrölt kávéval, és nem működött, amikor szükség volt rá. Ezért néhány évvel ezelőtt a Bialetti korszerűsítette a rendszert, és a szelepet egy mozgatható pálcával szerelte fel, amelyet évente néhányszor ajánlott elmozdítani az öblítéskor, így tisztítva ki az esetleges szennyeződéseket.

Mit kap a pénzéért?

Egy hagyományos készülékben a víz felülről lefelé áramlik át a kávén, míg a gravitáció felgyorsítja a folyamatot. A víz túl gyorsan áthaladhat az őrölt kávébabokon, az extrakció nem megy elég messzire, és a végén vizes ital kerül a csészébe. A gejzír nem. A folyadék alulról felfelé emelkedik, az extrakció lassú és egyenletes, és az összes trükk eredménye figyelemre méltó eredményt ad, kevés erőfeszítéssel az Ön részéről.

Egy erős kávé? Igen!

A készülék egyik neve „eszpresszó kávéfőző”. Az ajánlott recept szerint 240-250 ml vízhez 24-25 gramm őrölt kávét, azaz öt teáskanálnyit kell használni. A végeredmény egy 200 ml-es főzet. A kávé nagyon erős lesz, és ajánlatos apró adagokban inni, mint egy eszpresszót.

Aromás kávé? Igen!

Az illat nagyszerű lesz, ezért ne lepődjön meg, ha a gyerekek és a család összegyűlik, hogy megosszák az eredményt.

Finom íz? Nem.

A forró víznek való kitettség nem tesz jót a finom monokrómoknak. Finom, finom illatuk főként alternatív főzési módszerekkel mutatkozik meg. A gejzírtechnológia „megégeti” a kávét, a kávébabok elveszítik illatuk nagy részét, és nem tapasztalja meg az ígért „bogyós utóízt” vagy „finom boros jegyeket”. Tehát a legjobb választás egy gejzír kávéfőzőhöz egy eszpresszó keverék. Kellemes, gazdag, diós-csokoládés ízt kapunk.

Kávé a gejzír fiókból

Néhány tipp a használathoz

A Bialetti gejzír kávéfőzőben történő kávékészítéskor a fő veszélyt a kávé túlmelegedése jelenti. Ezért:

  • Ha elektromos tűzhelyet használ, amelynek hőmérsékletét a gáztűzhelytől eltérően nehezebb szabályozni, válassza a legkisebb égőt, és állítsa közepesre (a hatból négy jó). Ha gyorsabban akarja felmelegíteni, akkor egy hatost is betehet, de utána átállhat három- vagy négytrágyásra.
  • Mielőtt a kávé elkezdene a felső csészébe szivárogni (ezt a pillanatot néhány hetes használat után feltétlenül meg fogja tanulni előre látni), kikapcsolhatja az égőt, vagy akár ki is veheti a kannát.
  • A főzés legvégén ne hozza a gejzírt a szippantásig. Ekkor már gőzölgő, nem forró víz, ami nem tesz jót a kávénak. Ha mégis elkezd szaglászni, akkor hideg csapvizet futtathat az edény alján, ez azonnal megállítja a folyamatot.
  • Bizonyos mennyiségű víz marad az alsó tálban, ez normális
  • Általában nem ajánlott a kávét felhabosítani, de ha gazdagabb ízt szeretne, felhabosíthatja. A lényeg, hogy ne nyomjuk túl erősen, egy kanállal összetörhetjük. És természetesen győződjön meg róla, hogy a víz a biztonsági szelep alatt folyik!
  • Azoknak, akiknek túl időigényes a reggeli kávéfőzés, javasoljuk, hogy este állítsák össze a kannát.

Nagyjából ugyanazokat a tanácsokat találja egy rövid videóban arról, hogyan kell használni a gejzír kávéfőzőt általában és a különböző tűzhelytípusokon (hagyományos elektromos, gáz- vagy indukciós):

Hogyan kell használni

  1. Használat előtt olvassa el a használati utasítást;
  2. Mielőtt bekapcsolja, ellenőrizze, hogy minden alkatrész a helyén van-e, és hogy helyesen szerelte-e be;
  3. Kapcsolja be a készüléket. Ha felteszi a tűzhelyre, tegye az égőre, és kapcsolja be a gázt. Ha elektromos kávéfőzőt vásárol, azt be kell dugni a hálózatba;
  4. Amikor a kávé betölti a tetejét (ha nincs hangjelzés), vagy amikor meghallja a hangjelzést, az ital a csészékbe töltődik;
  5. Óvatosan kezelje a gépet – ne érintse meg puszta kézzel. A kávé kiöntéséhez csak a fogantyút fogja meg.
  6. Minden elkészítés után mossa ki a készüléket, hogy megakadályozza a szűrő eltömődését. Ne mossuk mosogatógépben. Jobb kézzel, mosogatószer hozzáadásával elvégezni.

A fenntartás egy nyűg a nyakunkon?

Az ápolás egyszerű: minden főzés után mossa el az összes alkatrészt folyó víz alatt. Ne használjon vegyszereket vagy csiszolóanyagokat. A mosogatógépet illetően – kérjük, olvassa el az adott geyser kávéfőzőhöz tartozó utasításokat, mivel az anyagok különböznek. A Classic Mocha Express például mosható, de a mosogatógépben elveszíti fényét és átlátszatlanná válik.

Ez különösen az alumíniumhéjakra vonatkozik, hogy ne hámozzon le a külső réteg, és ne adjon fémes ízt a kávéhoz. Általánosságban elmondható, hogy nem érdemes megpróbálni tisztítani a gép belsejét, amíg fényes nem lesz, mivel a belsejében lévő kávéolaj-maradványok védik az italt a testtel való érintkezéstől.

A gejzír kávéfőző tisztítása

A gejzír kávéfőzőt nem kell fényesre tisztítani. Éppen ellenkezőleg, a kávéolaj bevonata még jobb a kávé számára

Az egyetlen probléma a gumiszűrő tömítése, idővel elhasználódik, és elkezd gőzt szippantani, cserére szorulhat. Élethosszabbítási tanácsok – tisztítson óvatosan, erőszak vagy vegyszerek használata nélkül. Szorult helyzetben vásárolhat javítókészletet (pl. itt), amely egy új szűrőből és tömítőgumiból áll. És a Bialetti olyan lesz, mintha új lenne.

Tehát valójában nagyon könnyen karbantartható, ami a gejzír egyik erőssége.

Biztonsági óvintézkedések

Biztonsági óvintézkedések

A készülék élettartamának meghosszabbítása és a személyi sérülések elkerülése érdekében a használat során körültekintően kell eljárni:

  1. A készülék bekapcsolása előtt ellenőrizze, hogy az alkatrészek megfelelően csatlakoztatva vannak-e, és hogy tömítettek-e;
  2. Ne kapcsolja ki a gépet a főzés előtt;
  3. Működés közben ne nyúljon hozzá: fémből készült, amely gyorsan felmelegszik, és ha hozzáér, megégetheti magát;
  4. Soha ne tegyen kávébabot a szűrőbe, kivéve, ha a gép őrlő funkcióval van felszerelve;
  5. Ha a kávéfőzőt gáztűzhelyre kívánja felszerelni, ne kapcsolja a gázt teljes teljesítményre.

A készülék használata előtt olvassa el a használati utasítást, hogy megóvja Önt az idő előtti meghibásodástól és a sérülésektől az otthonában.

Hogyan válasszunk?

Az 1933-ban bemutatott Bialetti Moka Express a mai napig gyártásban van: klasszikus gejzír kávéfőző a tűzhelyre, elektromos vagy gázüzeműre. Akár a nagymama tűzhelyén is használható, például vidéken vagy a vidéki házban.

A különböző Bialetti Moka modellek alapvetően három dologban különböznek egymástól:

  1. Kapacitás – 40 ml-től majdnem egy literig.
  2. Anyagok – alumínium (eredeti kialakítás szerint), rozsdamentes acél. Ezenkívül vannak modern változatok kerámia vagy üveg felülettel is.
  3. Tervezés.

Szeretné megvásárolni a Bialetti Moka Express Classicot?? Keressen egy kávéskannát ezzel a logóval

A végtermék mindenhol ugyanaz, és nem függ egy adott modelltől. Az eredeti kávé (fajta, frissesség, őrlés) hatása egy nagyságrenddel nagyobb. Így a kinézetének és a költségvetésnek megfelelően választhat.

A moka kávéfőzők messze nem Newton Binom, ezért a világ számos cége gyárt csúcsminőségű gejzír kávéskannákat, nem csak a Bialettitől. Ezek az alternatívák mind a klasszikus esetben, mind a formával való kísérletezéssel készülnek. Íme néhány márka, hogy csak néhányat említsünk: Alessi Pulcina (nagyon eredeti design), Bodum (a svájci cég elsősorban a francia presszókról ismert, de jó acél gejzíreket is készít), CHIC (a porcelán tetejéről nevezetes), GAT, GSI Outdoor, Inox, Koopman, Monix, Morosina, Pedrini, Rondell, Top Moka (a Top Moka kávéfőzők figyelemre méltóak az olasz összeszerelés miatt + a szélesebb aljának köszönhetően kissé gyorsabb főzés), Vetta, Vigano, Winner. Nem tudom megmondani, hogy melyik márka „jó” és melyik „rossz”. A legfontosabb, hogy ügyeljünk az anyagok minőségére, a nemkívánatos szagok hiányára és az alkatrészek közötti jó tapadásra.

De az egyik költségvetési alternatívát – egy Lagostina gejzír kávéfőzőt – magam is kipróbáltam. A pénzéért méltó alternatíva, de érthető módon, mint minden olcsó, ez is egy kompromisszum.

A gejzír kávéfőzők legjobb modelljeinek értékelése

Ezen a téren vitathatatlanul az olasz Bialetti cég a vezető. Ennek megfelelően a legjobb modellek listáján gyakran szerepel ez a név. De nem az olaszok az egyetlenek, akik megtanulták, hogyan kell igazán jó minőségű formaterveket készíteni. Nézzük meg a legjobb kávéfőzők rangsorát azon főzőberendezések prizmáján keresztül, amelyekhez tervezték őket.

A legjobb gejzír kávéfőzők a különböző típusú tűzhelyek számára

A listát egy jól ismert olasz márka termékei nyitják:

  • Bialetti Kremina. Elég érdekes és néha még exkluzív kávéfőző, amelyben nemcsak egy igazi eszpresszót készíthet, hanem olyan italt is kaphat, amelyet a tematikus kávézók látogatóinak kínálnak. Ez a modell lehetővé teszi, hogy aromás kávét főzzön sűrű, finom crema-val. De ez még nem minden: ha egy kis tejet adsz hozzá, igazi macchiatót készíthetsz.
  • Bialetti Kremina

  • Bialetti Moka Express 1163. A ház erős alumíniumból készült, amely hő hatására nem színeződik el, és idővel nem vetemedik. Ezzel a kávéfőzővel beállíthatja az ital erősségét, és kísérletezhet a különböző kávéfajtákkal. A kényelmes fogantyú nem forrósodik fel főzés közben – a modell gáz- és elektromos tűzhelyre egyaránt alkalmas. Ami a hátrányokat illeti, az egyik pont a kávéfőző nagyon kis térfogata – mindössze 0,24 liter.
  • Bialetti Moka Express

  • Rondell Kafferro RDS-499. Stílusos és vonzó kávéfőző, amely díszhelyet kap a konyhájában. A fémház rozsdamentes acélból készült, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. Ez a modell tapadásmentes bevonatú, így könnyen tisztítható. Ami a hátrányokat illeti, több pont van: a kávéfőző nem teszi lehetővé, hogy elég erős italt készítsen, és nem rendelkezik a vízszint jelzővel.
  • Rondell Kafferro

  • Italco Indukció. A neve egyértelművé teszi, hogy ez a modell bármilyen típusú tűzhelyhez alkalmas, beleértve az indukciós tűzhelyeket is. Ergonomikus kialakítású és praktikus érintéssel ellátott kávéfőzőgép. A rozsdamentes acél burkolat ellenáll a forró és hideg hőmérsékleteknek. A felhasználók szerint hátránya a nem eléggé biztonságos fogantyú rögzítés és a gyenge kávéfilter-kapacitás.
  • Italco Indukció

  • Bialetti Mukka Express. Nagyon vonzó és eredeti modell, amely bármilyen konyhai dekorációhoz illeszkedik. A kapacitás 440 ml. A kicsi és könnyű kialakítás 2 kulcsfontosságú előnye, amelyek lehetővé teszik, hogy akár tábortűz mellett is ízletes italt főzzön. A ház erős alumíniumötvözetből készült, amely megakadályozza az elszíneződést az évek során.
  • Bialetti Mukka Express

  • Bialetti Moka Express 1162. A gejzír kávéfőző teste alumíniumból készült, és könnyen kezelhető. Alkalmas minden főzőtípushoz, és tökéletes a különböző kávékkal való kísérletezéshez. Javasoljuk, hogy gyorsan vegye le a gépet a tűzről, hogy ne rontsa el az ital ízét.
  • Bialetti Moka Express 1164. Bármilyen típusú tűzhelyhez alkalmas. A test rozsdamentes acélból, a víztartály pedig alumíniumból készült. Kompakt méretek és ergonomikus kialakítás.
  • Rondell Walzer RDS-432. Ideális azok számára, akik testes ízre vágynak. A nagy tartálykapacitás (300 ml) lehetővé teszi 3-6 csésze eszpresszó elkészítését. A gejzír kávéfőző teste öntött alumíniumból készül, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. A kávéfőző belseje tapadásmentes bevonattal rendelkezik. A hátrányok között a felhasználók megjegyzik, hogy nem túl kényelmes a fogantyú és az elavult kialakítás.
  • Rondell Walzer

  • Bialetti Moka Indukciós. Kompakt méreteinek köszönhetően ez a kávéfőző ideális az utazáshoz vagy üzleti utakhoz. Az újrafelhasználható szűrő könnyen eltávolítható és mosható, így könnyen kezelhető. 1-2 adag aromás italhoz tervezve.
  • Bialetti Moka Indukciós

  • Rondell Kortado RDA-399. Elegáns design és kiváló minőségű kivitelezés különbözteti meg ezt a kávéfőzőt a hasonló készülékektől. A test tartós alumíniumötvözetből készült, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek és a mechanikai sérüléseknek. A tapadásmentes bevonat megkönnyíti a kávéfőző karbantartását, így a víz gyorsan felforr és hosszú ideig forró marad.

Még érdekesebb: Mi a különbség a csésze és a bögre között?

A Rondell Kortado Geyser kávéfőzők praktikusak és funkcionálisak a főzőlapon történő használathoz. Sok felhasználó azonban inkább az elektromos modelleket részesíti előnyben, mivel sokkal szélesebb körű felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek. Nem hagyhattuk ki, ezért összeállítottuk a hálózati tápellátású modellek listáját is.

A legjobb elektromos gejzír kávéfőző

A híres márkák termékcsaládjaiban több tucat gejzír típusú kávéfőző van, amelyek elektromossággal működnek. Összeállítottunk egy listát a felhasználók visszajelzései alapján, hogy segítsünk Önnek a megfelelő választás meghozatalában egy adott Moka modell mellett:

  • Első Ausztria 5471-1. A csésze kapacitása 300 ml – két kávéhoz elegendő. A készülék teljesítménye 480 W. Fényjelző bekapcsoláskor. Tömör alumíniumból készült, extra védelemmel ellátott fűtőelemmel. A gép nem indul el, ha nincs víz a tartályban. A hátránya, hogy a felhasználók gyakran panaszkodnak, hogy nem könnyű tisztítani.
  • Első 5471-1

  • KitchenAid 5KCM08120B. Egy feltűnő modell, amely büszkén foglal helyet a konyhában. Megbízható és praktikus – a kávéfőző nemcsak otthon, hanem a közétkeztetésben is használható. A készülék teste hőálló üvegből készült. Csepegésgátló rendszerrel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy az ital a csepegtető tálcára csöpögjön. A kialakítás lehetővé teszi az ital erősségének beállítását. Hátrányok: nehéz működtetni és karbantartani.
  • KitchenAid 5KCM08120B

  • Rommelsbacer EKO 366/E. A kávéfőző kapacitása 350 ml. Csak őrölt kávét igényel. A 10 bar gőznyomás biztosítja a teljes és aromás főzetet. A rozsdamentes acél test nem sötétedik el, ha hőnek van kitéve. Automatikus kikapcsolási funkció.
  • Rommelsbacer EKO 366/E

  • Enveder Costa-1020. Az olasz gyártó kávéfőzőjét kompakt mérete és stílusos kialakítása jellemzi. Ez a modell lehetővé teszi, hogy minimális energiafelhasználás mellett kellően gazdag italt készítsünk. Automatikus túlmelegedés kikapcsolással és bekapcsolásjelzővel rendelkezik.
  • Enveder Costa

  • Enveder Costa-1010. Ennek a modellnek a burkolata rozsdamentes acélból készült. A kávéfőző energiatakarékos, bekapcsolásjelzővel és az ital erősségének beállítási lehetőségével. Elég nagy három főzéshez
  • De’Longhi Alicia EMKM 6. A modellt előre őrölt kávé főzésére tervezték. Stílusos kialakítása szépen illeszkedik a konyhába, és nem foglal sok helyet. A kancsó elég nagy 3-6 csésze kávéhoz. A gép kikapcsolja magát, és 30 percig állandó hőmérsékleten tartja az ital hőmérsékletét. A hátrányok között a felhasználók megjegyzik a zsinór elégtelen hosszát és a mosási nehézségeket.
  • De’Longhi Alicia EMKM 6

  • Bialetti Moka időzítő 3. Nagy kapacitás 2 Americano számára. Ennek a modellnek az egyik legfontosabb jellemzője a többféle kávé keverésének lehetősége. A ház robusztus alumíniumból készült, amely több éves intenzív használat után is megőrzi eredeti megjelenését. A hátrányok közül egyes felhasználók rámutatnak a készülék viszonylagos biztonságára – amikor a csuklós fedél a kézre forró kondenzátumot kaphat.
  • Bialetti Moka időzítő 3

  • Rommelsbacher ECO 376/G. Hibrid kialakítású gejzírmodell – az alsó rész rozsdamentes acélból készült. A kávéfőző egyetlen műveletben 300 ml kávét tud készíteni. A gép automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik az ital elkészítése után.
  • Polaris Kontur-4C. Stílusos modell, amely kiemeli a tulajdonos kiváló ízlését. Illatos ital bekapcsolás után 2 percen belül készen áll. 3000 ml ital előállítására tervezték egy ciklusban. A modellhez újrafelhasználható és könnyen tisztítható szűrő tartozik.

Még érdekesebb: Fém teáskanna: sok fajta, hogyan válasszon

Polaris Kontur-4C

A megfelelő modell kiválasztásakor fontos figyelni a vezeték hosszára – ez az elektromos modellek egyik leggyakoribb hátránya.

Hol készülnek?

Az eredeti Bialetti már Európában és Ázsiában is készül: Olaszországban, Romániában, Törökországban, Indiában és Kínában is vannak gyárak.

Amennyire tudom, a klasszikus Bialetti Moka Express sorozat (2150-től dörzsölve).) Még mindig olasz gyártmányú, de a festett (színes) Expresszek Romániából származnak. Van még a Brikka és a Fiammetta sorozat (2000 rbl.). És a legolcsóbb az eredeti Bialetti Junior (1300 rbl.) – ez is kínai, akárcsak a Bialetti Venus és az Allegra. A Kitty sorozatot vettem (akciósan 2500-2800 rbl-ért lehet hozzájutni.), de a Kitty is Kínában készül. A török gyár tartozékokat (pl. habosító) és néhány elektromos modellt gyárt.

A gejzír kávéfőző egyébként nem minden háztartási gépboltban kapható. Remélem, hogy a cikk végén található (naponta háromszor automatikusan frissülő) aktuális árválasztékom segít eligazodni az online hipermarketekben.

Jellemzők összehasonlító táblázat

Hogy segítsünk Önnek eligazodni a leírt minősítési modellek között, összeállítottunk egy táblázatot az összes jelölt összehasonlító jellemzőivel.

Modell neve Névleges teljesítmény (W) Kapacitás (l) Az építőanyag Tömeg (kg) Költség (rubel)
Bialetti Moka időzítő 3 365 0.12 fém 0.65 2 000 – 2 500
FIRST AUSTRIA 5471-1 480 0.3 alumínium 0.9 2 000 – 2 600
Rondell Kafferro RDS-499 (300 ml) 460 0.35 alumínium 0.8 1 700 – 2 200
Rommelsbacher ECO 366/E 356 0.35 rozsdamentes acél 1.1 6 000 – 8 000
De’Longhi Alicia EMKM 4 450 0.35 fém 1 6 000 – 7 000
Ariete 1358 400 0.4 műanyag 0.76 2 800 – 3 100
KitchenAid 5KCM0812EOB 1440 1 rozsdamentes acél 2.1 16 000 – 18 000

Elektromos változatok

A klasszikus változatok mellett, amelyek külső „fűtőközeget” használnak, léteznek olyan elektromos gejzír kávéfőzők, amelyek beépített fűtőelemmel rendelkeznek, és úgy működnek, mint egy vízforraló egy alátéttel. Ez utóbbiaknál a tengelyük körül foroghatnak.

Azon a nyilvánvaló előnyön kívül, hogy nem kell újra felmelegíteni a főzőlapot, van egy nyilvánvaló hátránya is: áramra van szükség. Egy másik hátránya, hogy nem lehet gyorsan „feltölteni” a gépet, és újabb főzést készíteni, mivel meg kell várni, amíg lehűl, és az elektromos változatnál problémás a hideg vízzel való öblítés.

Az elektromos változat természetesen drágább, de lehet, hogy van vagy nincs időzítője az előkészítés megkezdéséhez. Állítólag a kávé illata ébreszthet reggelente a munkához az ébresztőóra helyett

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Lilla Szilágyi

    Kedves olvasó! Kíváncsi vagyok, melyik a legjobb gejzír kávéfőző az 2021-2022-es értékelések alapján, amely gáz- és indukciós tűzhelyeken is működik? Szeretném kipróbálni ezt a típusú készüléket, de elakadtam a választásban. Van valakinek tapasztalata, véleménye erről? Köszönöm előre is a segítséget!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása