...

Top 15 legjobb gáztűzhely vidéki házakhoz: 2021-2022-es értékelés és melyik hordozható modellt válasszuk

Ma már nehéz olyan felhasználót találni, aki még soha nem főzött kék tüzelőanyaggal, földgázzal vagy palackos cseppfolyósított gázzal működő tűzhelyen. Az asztali gázfőzőket sok orosz használja a dachában, ahol nincs hálózati gázvezeték, a termék egy palackhoz van csatlakoztatva, sütővel rendelkezik, egy ilyen kialakítás teljesen helyettesíti a szabványos tűzhelyet. oktatás 1 Az asztali gázfőzőket az oroszok használják a dachában, ahol nincs hálózati gázvezeték, a termék egy palackhoz van csatlakoztatva, sütővel rendelkezik.
Sok olvasót érdekel, hogy ezek a miniatűr készülékek hogyan különböznek a teljes méretű modellektől, mik a műszaki paramétereik, előnyeik és hátrányaik. A helyes használat fortélyainak megismeréséhez és a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokért javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el cikkünket.

Top 15 legjobb gáztűzhely vidéki házakhoz 2021-2022 rangsor

Helyszín Név Ár
Top 4 legjobb gázfőző vidéki házakhoz az ár/teljesítmény arány tekintetében
1 GEFEST 700-03 Kérdezze meg az árat
2 GEFEST 700-02 Ellenőrizze az árat
3 Mechta 200M Ellenőrizze az árat
4 GEFEST 900 Ellenőrizze az árat
Top 4 legjobb 4 égős gáztűzhely vidéki házakhoz
1 GEFEST 900 K17 Ellenőrizze az árat
2 Flama ANG1402-W Ellenőrizze az árat
3 Lysva PGN 41 M fehér Nézze meg az árat
4 Flama ANG1401-W Kérje a részleteket
Top 4 legjobb egyégős gáztűzhely vidéki házakhoz
1 Energia GS-500 Tudja meg az árat
2 TOURIST TS-138 Tudja meg az árat
3 Energia GS-400 Ismerje meg az árat
4 TURISTA KEMPING GURU PLUS TS-233 Várható ár
Top 3 legjobb kétégős gáztűzhely vidéki házakhoz
1 DARINA L NGM521 01 W Nézze meg az árat
2 DARINA L NGM521 01 B Ismerje meg az árat
3 Lada 1217 Br További információ

Tartalomjegyzék:

  • Top 15 legjobb gáztűzhely vidékre 2021-2022 rangsorolás
  • Hogyan válasszunk egy gáztűzhelyet a vidéki házak számára??
  • Top 4 legjobb asztali gáztűzhely vidékre ár/minőség arányban
  • GEFEST 700-03
  • GEFEST 700-02
  • Álom 200M
  • GEFEST 900
  • Top 4 legjobb 4 égős gáztűzhely nyaralókhoz
  • GEFEST 900 K17
  • Flama ANG1402-W
  • Lysva PGN 41 M fehér
  • Flama ANG1401-W
  • Top 4 legjobb egyégős gáztűzhely vidéki házakhoz
  • Energia GS-500
  • TOURIST TS-138
  • Energia GS-400
  • TURISTA KEMPING GURU PLUS TS-233
  • Top 3 legjobb kétégős gáztűzhely vidéki házakhoz
  • DARINA L NGM521 01 W
  • DARINA L NGM521 01 B
  • Lada 1217 Br
  • Melyik márkát válasszam??
  • Ügyfelek ajánlásai
  • Következtetés
  • Hasznos videó

Tik-tak

Az 50×60 cm-es gáz- és kombinált tűzhelyek egyetlen extra vezérlőfunkciója az időzítő. A legelterjedtebb a legegyszerűbb mechanikus időzítő – az ébresztőóra, amely visszaszámolja az időt és hangjelzést ad. Forgógombbal rendelkezik az időzítő beállításához, pl. 60 perc, 1 perces lépésekben: Gefest 3500, Indesit KNJ 1G21 (W), Electrolux EKK 511509 W. Az időzítő ezután a konyhában minden művelethez használható, beleértve a tűzhelyen kívüli műveleteket is.

A sütőfűtés kikapcsolásának lehetőségét biztosító időzítők csak akkor állnak rendelkezésre, ha a sütő elektromos. Ezek lehetnek egyszerűek, ismét egy szabályozó formájában (Beko CE 51110, Gorenje KN 55225 AW, Ardo KA 640 G6 Inox), vagy programozók kis kijelzővel és a főzési folyamat vezérlésének képességével (Hansa FCGX59053050, Gorenje K 57320 IW), de ezek nagyon kevesen vannak.

Hogyan válasszunk egy gáztűzhelyet az ország számára?

A vidéki gáztűzhely modell kiválasztását a főbb műszaki paraméterek és jellemzők vizsgálatával kell kezdeni, mint például:

  1. Teljes méretek. A kis modellek magassága 10-13 cm, szélessége 50-70 cm, mélysége legfeljebb 45 cm. Az ilyen specifikációkkal rendelkező készülékek keskeny polcokra vagy kis asztalokra telepíthetők.
  2. Égők száma. Egy vidéki házban általában nincs szükség 4 égőnél többre. Tehát ha a család nagy, egy ilyen egységnek elegendőnek kell lennie. Egy vagy két személy számára egy egy- vagy kétégős készülék is elegendő.
  3. tok és rácsok anyaga. A kis tűzhelyek burkolata rozsdamentes acélból vagy zománcozott acélból készül. Mindkét anyag praktikus és tartós. A rácsnak öntöttvasból vagy tömör acélból kell készülnie. Az is kívánatos, hogy egy darabból készüljön, és ne több részből álljon.
  4. Elektromos gyújtás és gázvezérlés. Az elektromos gyújtás nagyon kényelmes, mert nem igényel további gyújtást az égő gyufával, és a kapcsoló elfordításakor azonnal aktiválódik. A megbízható gázszabályozás időben megakadályozza a gázszivárgást és az esetleges robbanást.

Ez a kombináció

Az elektromos főzőlapot kényelmesebbnek tartják a főzéshez, mint a gázfőzőt. Ezért van elég jelentős számú kombinált modell. Főzőasztaluk gázüzemű vagy egy vagy két elektromos elemmel rendelkezik, a sütő pedig teljesen elektromos.

A statikus sütők (konvekció nélkül) legalább két fűtőtesttel rendelkeznek – a felső és az alsó fűtőtesttel (az alsó mindig erősebb). A legegyszerűbb modelleknek nincs rácsa, az áruk 6000 és 10 000 rubel között van: Mechta 450ghe, De Luxe 5040.21Ge kr, Hansa FCMB51001010. Már 7500 RUR-ért is vásárolhat grillezőt: Hansa FCMW52009010, Darina F KM341 304 W, Beko CS 41011.

A többfunkciós sütők sem ritkák, és nem feltétlenül a drága tűzhelyek jellemzői. A legköltségvetőbb lehetőségek 9000 rubelből kerülnek, például a Beko CE 51110 és a Hansa FCMW57002030.

A multicookerek a hátsó falon lévő ventilátor körüli kör alakú fűtőtest jelenléte miatt bonyolultak. Ezt az elemet úgy tervezték, hogy különleges feltételeket teremtsen a többszintű főzéshez (mindig csak a ventilátorral együtt kapcsol be). Amikor az elem nincs használatban, a konvekciót egy ventilátor biztosítja, amely az alsó és felső fűtőelemmel és a ráccsal együtt működik.

A multi sütőkben az üzemmódok száma általában 6-10, beleértve a hagyományos üzemmódot (két fűtőtest) szellőztetéssel, gyakran egy ventilátorral ellátott grillt (ez az üzemmód helyettesíti a nyárson való sütést, így minden oldalról egyenletes sütést biztosít) és a kiolvasztást (csak ventilátorral). Például a Mora MKN 57126 FW (12 000 rubel) 7 üzemmóddal, gyűrűs fűtőberendezéssel és gyors fűtési funkcióval rendelkezik.

Az Electrolux EKK 513519 W (14 000 rubel) 8 üzemmóddal rendelkezik. Érdekes, hogy a grill nem működik egyedül, hanem csak a felső elemmel együtt, pl. A magas hőfokon üzemmód magában foglalja a felső ventilátort, a grillt és a ventilátort; a gyűrűs elemet két üzemmódban használják, konvekció és pizzakő (konvekció alacsonyabb hőfokon). A Hansa FCMX58233030 (18 000 rubel) 8 üzemmóddal rendelkezik, a grillezéshez van egy grill üzemmód felső grillel, egy rotisserie vagy egy ventilátorral, a gyűrű két üzemmódban is elérhető.

TOP 4 legjobb asztali gáztűzhely vidéki házakhoz, ár/minőség arányban

GEFEST 700-03

A GEFEST 700-03 gázfőzőlap főzőfelülete zománcból készült és fehérre van festve. Két azonos átmérőjű égővel és egy egyenes, folytonos grillráccsal rendelkezik.
A két égő standard hőfokbeállítással rendelkezik, és egymástól jó távolságra vannak egymástól.

Ez lehetővé teszi, hogy két közepes átmérőjű edényt egyszerre lehessen a tűzhelyre helyezni. Az égők hagyományos módon gyújthatók, mivel nincs automatikus gyújtási funkció.

A két forgókapcsoló középen található a főzőlap elején. Ezek segítségével beállítható a kívánt hőfok.

A főzőlap a mellékelt flexibilis tömlő segítségével hálózati és palackos gázhoz egyaránt csatlakoztatható.

Ez a modell kiemelkedik a 2021-2022-es évekre vonatkozó nagyfokú megbízhatóságával.

Műszaki adatok:

  • az égők száma – 2;
  • vezérlés típusa – mechanikus, forgatógombokkal működtethető;
  • A kezelőpanel elöl található;
  • Elektromos gyújtás – nincs;
  • nincs gázszabályozás.

Előnyök

Jó minőségű zománc, könnyen letisztítható;

Az égők jó teljesítménye;

komplett készlet, amely mindent tartalmaz, ami a telepítéshez szükséges.

Hátrányok

Sokéves használat után a szilárd rács kiéghet.

GEFEST 700-02

A GEFEST 700-02 alapanyaga a zománc. A készülék teste sötétbarna színű, a kapcsolók színe pedig fekete.
A teljes főzőfelületen végigfutó, nagy teherbírású rácsok ellenállnak a nehéz, terjedelmes serpenyőknek is.

Mindkét főzőzóna azonos fűtési tartományban van. A főzőlap előlapján középen két forgókapcsoló található. Ez lehetővé teszi, hogy a hőfokot az ételnek megfelelően állítsa be.

Az égők csak hagyományos módon gyújthatók meg, mivel nincs automatikus elektromos gyújtási funkció. A tűzhely a hálózati és palackozott gázhoz a mellékelt flexibilis tömlő és tömlőbilincs készlet segítségével csatlakoztatható.

Műszaki jellemzők:

  • Az égők száma – 2;
  • vezérlés típusa – mechanikus, forgókapcsolókkal történik;
  • Az elülső vezérlőpanel helye;
  • gyújtás ki – nem elérhető;
  • gázgyújtás – nincs.

Előnyök

A zománc kiváló minőségű és könnyen tisztítható;

jó égőteljesítmény;

Teljesen felszerelt minden szükséges felszereléssel a telepítéshez.

Hátrányok

Évekig tartó használat után a szilárd rács kiéghet.

Álom 200M

A Mechta 200M gáztűzhely zománcból készült, fekete színűre festett; a kapcsolók fehér színűek.
Kompakt 28,5 cm-es szélessége lehetővé teszi, hogy a legkeskenyebb munkalapokba is beférjen. A főzőedényeket a tűzhelyre helyező rácsok szilárdak.

Az égők azonos fűtési teljesítményűek. A főzőlap elején két forgókapcsoló található, mindegyik egy-egy égővel szemben. Több fűtési szint választható: a kíméletes párolástól a forrásig.

Az égő nem gyullad be automatikusan, ezért gyufát kell használni. A tűzhely hálózati vagy palackozott gázra is csatlakoztatható.

A készülékhez egy tömlőt és konzolokat mellékelnek.

Műszaki jellemzők:

  • Az égők száma – 2;
  • Mechanikus típusú, forgatógombokkal működtetett vezérlés;
  • vezérlőpanel elhelyezkedése: elölről;
  • Elektromos gyújtás – nincs;
  • gázszabályozás – nem.

Előnyök:

Nagyon keskeny és kompakt;

erős;

easy.

Hátrányok

A gáz bekapcsolásakor a készüléket meg kell fogni, hogy megakadályozza a készülék elmozdulását egy másik helyre.

GEFEST 900

A fehér zománcozott GEFEST 900 gázfőzőlap. Négy kapcsoló található középen a főzőlap elején, szintén fehérre festve.
A kívánt főzési szint beállítására használhatók.

A főzőlap négy azonos átmérőjű és fűtési fokú égővel és egy egyenes, tömör ráccsal rendelkezik. Az égők csak hagyományos módon gyújthatók; nincs automatikus gyújtás.

A tűzhely csatlakoztatható hálózati gázhoz és palackos gázellátáshoz is a szállítási csomagban található hajlékony tömlő segítségével.

Specifikációk:

  • Az égők száma 4;
  • vezérlés típusa – mechanikus, forgókapcsolókkal működtethető
  • vezérlőpanel elhelyezése – elöl;
  • elektromos gyújtás – nem;
  • gázszabályozás – nem áll rendelkezésre.

Előnyök

az égők gyorsan felmelegednek;

A zománc jó minőségű és könnyen tisztítható;

teljes készlet a készülék önbeállításához.

Hátrányok

Ha nagyon nehéz edények kerülnek a rácson lehet billenő.

A legnagyobb értékünk

A kompakt tűzhely sütője általában gázüzemű sütő. A legegyszerűbb változat egyetlen elemet, az alsó égőt kínálja, amely a szükséges mikroklíma létrehozására szolgál. Az égő teljesítménye határozza meg, hogy a tűzhely milyen gyorsan éri el a kívánt hőfokot.

A „leggyorsabb” égők a 3 kW-os vagy annál nagyobb teljesítményűek. A Gefest 3300 például 3,55 kW alsó égőteljesítménnyel rendelkezik. Az átlagos teljesítmény közel 2,6 (Darina FGM 341 014), a minimális teljesítmény 2,1 kW (Atlant GU 2107).

A maximális üzemi hőmérséklet általában 250 °C, ritkábban 270 °C (Greta főzőlapok, például 1470-00 sp. 12 WH), 275 ºC (Beko főzőlapok, egyikük CG 41011), 300 ºC (Beko CG 51010).

Az égő működése egy speciális termosztáttal szabályozható. A sütő hőmérsékletét a hőfok növelésével vagy csökkentésével ellenőrzi, hogy a felhasználó által beállított ponttól (pl. 200 fok) való eltérés ne legyen több 5-10 ºC-nál. Amikor bekapcsolja a sütőt, egyszerűen elfordítja a tárcsát a megfelelő hőmérséklet kiválasztásához. A termosztát lehetővé teszi a pontosabb főzést, javítva az ételek, különösen a sütemények minőségét.

A termosztátokat különböző árcsoportok tűzhelyeiben használják, a kezdeti ár körülbelül 8500 rubel (pl. De Luxe 5040.31). A 12 000 rubeles árú tűzhelyeknél már kötelező (Ardo KA 640 G6 Inox). A legdrágább modell 27 000 rubel (Gorenje GI 52420 AX).

A termosztát nélküli sütőkben a fűtési módot „találgatással” lehet kiválasztani, de a hőmérsékletet még mindig ellenőrizheti – erre a célra a sütőablakon van egy hőmérő.

Top 4 legjobb 4 égős gáztűzhely vidéki házakhoz

GEFEST 900 K17

A 900 K17 főzőlap alapanyaga zománc. A gázkészülék sötétbarna színű, a kapcsolók fekete színűek.
Az égők fölé szerelt grill szilárd szerkezetű. Mind a négy égőnek ugyanaz a fűtési tartománya.

A hőfokot szabályozó kezelőgombok a főzőlap elülső részének közepén találhatók.

Az égők csak hagyományos módon (gyufa, öngyújtó stb.) gyújthatók meg. .), mivel az automatikus gyújtás funkció nem biztosított.

A tűzhelyet az utasításokat követve saját maga is csatlakoztathatja a hálózathoz és a palackozott gázhoz. Tömlőt, dugókat, bilincseket, fúvókákat tartalmaz.

Műszaki adatok:

  • Az égők száma – 4;
  • Mechanikus típusú vezérlés forgatógombokkal
  • A kezelőpanel elöl található;
  • elektromos gyújtás – nincs;
  • gázszabályozás – nem.

Előnyök

a főzőlap masszív és mérsékelten nehéz;

Az égők jó teljesítménye;

Teljes készlet, amely mindent tartalmaz, ami a telepítéshez szükséges.

Hátrányok

A legalacsonyabb fokozaton a láng gyakran kialszik.

Flama ANG1402-W

A Flama ANG1402-W gázfőzőlap zománcból készült és fehérre van festve, a kapcsolók szintén fehér színűek.
A főzőlapot alacsony lábakkal tervezték a felhasználó kényelme érdekében.

Ez lehetővé teszi, hogy a készüléket alacsony asztalra vagy fiókba helyezzék. Rács, hogy helyezze a főzőedények a sütő szilárd. Három égő azonos fűtőteljesítménnyel rendelkezik, míg a negyedik égő nagyobb átmérőjű és nagyobb teljesítményű.

A főzőlap elülső részén, a jobb oldalon található négy forgókapcsoló az egyes égőkhöz.

Az égők nem rendelkeznek automatikus gyújtási funkcióval, ezért gyufát kell használni. A tűzhely hálózati vagy palackozott gázra is csatlakoztatható.

A szükséges alkatrészeket a készülékkel együtt szállítjuk.

Műszaki adatok:

  • égők száma – 4;
  • A vezérlés típusa mechanikus, forgókapcsolókkal működtetett;
  • a kezelőpanel elöl helyezkedik el;
  • Elektromos gyújtás – nem;
  • gázszabályozás – nincs.

Előnyök:

erős égők;

Stabil, egyenletesen elhelyezett lábak.

Hátrányok

Nem lehet egyszerre több nagy átmérőjű edényt elhelyezni.

Lysva PGN 41 M fehér

A Lysva PGN 41 M négyégős gáztűzhely fehér zománcból készült. A kapcsolók a főzőlap bal első oldalán találhatók, szintén fehérre festve.
Ezek segítségével beállítható a kívánt fűtési szint.

A tűzhely három azonos átmérőjű és fűtési fokú gázégővel és egy gyorsfűtésű égővel rendelkezik. Fölöttük két fekete rács van.

Az égők csak hagyományos módszerekkel gyújthatók meg, mivel nincs automatikus gyújtási funkció.

A főzőlap a főzőlaphoz mellékelt készlet segítségével hálózati vagy palackozott gázra is csatlakoztatható.

Műszaki adatok:

  • Az égők száma – 4;
  • A kezelőszervek mechanikusak, és forgókapcsolókkal működnek;
  • A kezelőpanel elhelyezkedése – elölről;
  • nincs elektromos gyújtás;
  • gázszabályozás – nem.

Előnyök

az égők gyorsan felmelegednek;

Jó minőségű zománcozás, amely könnyen tisztítható; – Az égők száma – 4; – Jó minőségű zománcozás, amely könnyen tisztítható.

Hátrányok

Jobb, ha a telepítést szakemberre bízza, mivel a belső szerkezet összetett.

Flama ANG1401-W

A Flama ANG1401-W főzőlap zománcozott háza, fedele és kapcsolói fehérre vannak festve. Fekete, merev, folytonos rács, amely ellenáll a nehéz és terjedelmes edényeknek is.
Három égő ugyanolyan fűtési tartományú, de a negyedik égő nagyobb teljesítményű, ezért alkalmas a víz gyors felmelegítésére és főzésre.

Négy forgókapcsoló található a főzőlap elülső részén, a bal oldalon. A hőfok beállításához szükségesek.

Az égők csak hagyományos módon gyújthatók meg, mivel nincs automatikus elektromos gyújtás.

A főzőlap a mellékelt alkatrészek segítségével csatlakoztatható hálózati és palackos gázhoz.

Műszaki jellemzők:

  • Az égők száma – 4;
  • A kezelőszervek mechanikusak, és forgógombokkal vezérelhetők;
  • vezérlőpanel helye – elöl;
  • Elektromos gyújtás – nem;
  • gázszabályozás – nem.

Előnyök:

a zománc kiváló minőségű és könnyen tisztítható

jó égőteljesítmény.

Hátrányok

A főzőlapot nem lehet saját maga csatlakoztatni, mivel az útmutató nem írja le a csatlakoztatás lépéseit.

Egy szellővel

Újabban a gáztűzhelyeket egy további elemmel – ventilátorral – szerelték fel. Az elektromos modellekhez hasonlóan a hátsó falon található. A ventilátor megjelenésével (korábban csak nagyon drága modellekben használták egy olcsó autó áráért), a gáz sütők konvekciót kaptak, és így a többfunkciós osztályba tartoznak.

A funkció még nem elterjedt, csak néhány tűzhely, és a legtöbb Electrolux által készített – ezek az AEG 31345 GM-WN, Electrolux EKG 511112 W és EKG 511113 X, a tűzhelyek ára 12 000-16 000 rubel.

Ennek az érdekes funkciónak az alacsony elterjedtsége egy nehézséggel függ össze – a sütő lángja azonnal kialudhat, amikor a ventilátor működik, és nem mindenki talál megoldást erre a problémára. Ugyanezen okból ezek a sütők csak elektromos grillsütővel rendelkeznek.

A fenti modellek ventilátora egy gombbal bekapcsolható bármelyik üzemmódban – amikor az alsó égő vagy a grill üzemel. A készülék eloszlatja a forró levegőt a sütőben, így hozzájárul az egyenletesebb folyamathoz (sütés, pörkölés). Ezenkívül kevesebb főzési időt igényel, és lehetővé teszi az alacsonyabb üzemi hőmérséklet kiválasztását.

Top 3 legjobb kétégős gáztűzhely vidéki házakhoz

DARINA L NGM521 01 W

A DARINA L NGM521 01 W gyártásához használt fő anyag zománcozott. A készülék teste fehérre van festve; a kapcsolók is ebben a színösszeállításban vannak.
A teljes főzőfelületet átfogó szilárd, összefüggő háló még a legnehezebb, legnagyobb edényeket és serpenyőket is kibírja.

Mindkét égőnek ugyanaz a fűtési tartománya.

A főzőlap elülső részének közepén két forgatható gomb található, amelyekkel beállítható az adott ételhez szükséges hőfok.

Nincs automatikus gyújtási funkció: Használjon gyufát vagy öngyújtót az égők begyújtásához.

A tűzhely hálózati gázhoz és gázpalackhoz is csatlakoztatható. Ehhez a szükséges pótalkatrészek egy részét a szállítási készlet tartalmazza.

Specifikációk:

  • Az égők száma 2;
  • vezérlés – mechanikus – forgatógombbal;
  • A kezelőpanel az elülső oldalon található;
  • Elektromos gyújtás – nem;
  • Nincs gázszabályozás.

Előnyök

A zománc kiváló minőségű és könnyen tisztítható;

jó égőteljesítmény;

kényelmes fogantyúk.

Mínuszok

A főzőlap beszereléséhez néhány adaptert és csövet kell vásárolni, mivel ezek nem tartoznak a készlethez.

DARINA L NGM521 01 B

A DARINA L NGM521 01 B gázfőzőlap zománcból készült és fekete színűre festett. A sütőedények sütőbe helyezéséhez használt rácsok szilárdak.
Az égők azonos fűtési teljesítményűek.

A tűzhely elülső részének közepén két forgatógomb található. Lehetővé teszi az egyes főzőzónák hőfokának kényelmes beállítását.

Az égőket hagyományos módon kell meggyújtani, mivel a modell kialakítása nem biztosít automatikus gyújtást.

33 cm-es szélességével a készülék még a legkeskenyebb szekrényen vagy asztalon is kényelmesen elfér. A sütő hálózati vagy palackos gázra csatlakoztatható.

A főzőlapot a szükséges pótalkatrészekkel és részletes használati utasítással szállítjuk.

Műszaki jellemzők:

  • Égők száma – 2
  • vezérlés típusa – mechanikus, forgókapcsolókkal működtethető
  • a kezelőpanel elöl van;
  • elektromos gyújtás – nincs;
  • gázszabályozás – nem áll rendelkezésre.

Előnyök

nagy égőteljesítmény;

A zománcbevonat könnyen tisztítható;

kényelmes kezelőgombok.

Hátrányok

Nem minden, a főzőlap gázellátáshoz való csatlakoztatásához szükséges alkatrész tartozik a szállításhoz.

Lada 1217 Br

Lada 1217 Br zománcozott gázfőzőlap sötétbarnára festve. A kapcsolók a főzőlap közepén találhatók. Fekete színben kaphatók.
Lehetőség van a főzőzóna fűtési szintjének szabályozására. A főzőlap két azonos átmérőjű és azonos fűtési fokú égővel rendelkezik.

Az égők csak hagyományos módon gyújthatók; nincs automatikus gyújtás.

A tűzhely hálózati gázra vagy háztartási gázpalackból származó gázra csatlakoztatható. A szükséges pótalkatrészek azonban nincsenek benne, így azokat külön kell megvásárolnia.

A gázkészülék keskeny pulton vagy asztalon is elhelyezhető, köszönhetően a mindössze 30 cm-es szélességének. A gumírozott lábak megakadályozzák a főzőlap csúszását a felületeken.

Műszaki adatok:

  • az égők száma – 2;
  • vezérlés típusa – mechanikus, forgókapcsolókkal működtetett;
  • A kezelőpanel az elülső oldalon található;
  • Nincs elektromos gyújtás;
  • nincs gázszabályozás.

Előnyök:

az égők gyorsan felmelegednek;

A zománc könnyen tisztítható.

Hátrányok

nincs használati utasítás, útlevél és gázcsatlakozó alkatrészek a szállításhoz mellékelve.

Sült étel szaga van

Grill – A gázüzemű sütőkben aktívan használt második fűtőberendezés. Lehet gáz vagy elektromos, mindkét változatnál ugyanannyi ajánlat van. A gázgrill jó, mert nem használ áramot. Ez egy lineáris égő, amelyet a . De nagyon korlátozott főzőfelülettel rendelkezik – szó szerint csak néhány centiméterre az elem kiálló részétől lefelé. Példák a következő modellekre: Beko CG 41111 G, Indesit K 1G21 (W), Ardo A 540 G6 White.

Az elektromos grill csöve a mennyezet kerületén helyezkedik el, így a hatás területe nagyobb. A hátránya az, hogy gáz használata esetén fizetni kell az extra áramfogyasztásért. Példák a következő modellekre: Hansa FCGX56001010, Zanussi ZCG 56 DGW, Ardo 56GE40 X.

A grill teljesítménye mindig alacsonyabb, mint az alsó égő teljesítménye, és típustól függetlenül 1,6 és 2,0 kW között változik.

A gáztűzhely grillje mindig szólóban van, kombinált üzemmódok nem léteznek. Az elem teljesítményszintjét sem lehet megváltoztatni – az mindig a maximális értéken van. A sütőfokozat kiválasztásával szabályozhatja az ételre gyakorolt hatás mértékét.

A csirke és a nagy húsdarabok sütéséhez a sütő felszerelhető rotisserie-vel. Mindig egy elektromos motorhoz van csatlakoztatva, amely biztosítja, hogy egyenletesen forogjon.

Melyik gyártót kell választani??

A legnépszerűbbek a kompakt gáztűzhelyek a következő gyártók modelljei:

  1. Gefest. A márka kis tűzhelyei nagy teljesítményűek és biztonságosak a használatban. A széles választék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a számára legmegfelelőbb opciót.
  2. Turista. A hordozható tűzhelyek orosz és dél-koreai vállalkozókkal együttműködve jöttek létre. A mini gázkészülékek nagyszerűek a szabadtéri tevékenységekhez. A kiváló minőség és a stílusos kialakítás, valamint a megfizethető árak miatt a gyártó népszerű az orosz felhasználók körében.
  3. „Álom”. A márka minőségi készülékeket gyárt, ár/teljesítmény arányban. A megbízható anyagok ellenállnak a korróziónak és a mechanikai igénybevételnek, így a Mechta gázfőzők hosszú évekig sikeresen működnek.

Sütemények sütése

A sütő térfogatát a kialakítás jellemzői határozzák meg, különösen az edénytartó fiók számára kijelölt térfogat.

A sütőméretek széles skálán mozognak, 40 litertől 60 literig!

A legtágasabb sütők: 60 liter – a lemezek Electrolux EKK 511510 W és 511510 X ára 12 000-14 000 rub.

A legkompaktabb sütők:

– 42 l – Hansa FCGW50000011 és Candy CGG 5612 SBS;

– 43 l – De Luxe 5040.21GE kr és Darina B GM441 014 W;

– 44 liter a Gefest 3200 esetében;

– 46 literes – a Mora MGN 52103 FBR1.

– A leggyakoribb térfogatváltozat 50 l.

Következtetések

Ha úgy döntött, hogy vidéki vagy otthoni használatra hordozható gáztűzhelyet vásárol, akkor ezt figyelembe kell vennie:

  • A legfontosabb kiválasztási kritérium a jól átgondolt biztonsági rendszer, amely meghatározza a készülék működését;
  • a készülék kiválasztásakor különös figyelmet fordítson az égők számára, a méretekre és a munkalap anyagára;
  • az alkalmi használatra szánt főzőkészülék kiválasztásakor a szakértők olyan egyégős tűzhelyet ajánlanak, amelyet szükség esetén útközben is lehet használni;
  • a kétégős, gázvezérlésű asztali modell ideális egy 2-3 fős család számára;
  • Ha a készüléket nagy család számára történő főzéshez vásárolja, akkor jobb, ha 4 égővel és automatikus gyújtással rendelkező modellt választ.

Elkerülhetetlen és kellemetlen

A sütő karbantartását a legegyszerűbb leegyszerűsíteni a könnyen tisztítható zománcok használatával. Különösen sima felületük van, és a szennyeződések nem tapadnak meg rajtuk olyan szorosan, így kevésbé nehéz őket tisztítani. Az ilyen bevonattal ellátott tűzhelyeket nem nehéz megtalálni, bár nem sokan vannak. Íme néhány példa: Hansa FCGW 57001011, Electrolux EKK513519W, AEG 31345GM-WN, Gorenje GN51101 IW (Eco Clean Enamel).

A könnyen tisztítható zománcok alapját képezhetik a hidrolízis – a szennyeződéseket gőzzel eltávolító rendszer – alkalmazása. A rendszer a Gorenje (K57320 IW) és a Mora (MKN 57126 FW) kombinált modellekre jellemző, a sütő megfelelő üzemmódja aktiválja.

A katalitikus tisztítás nem túl gyakori jelenség. A sütő felületei (oldalsó és/vagy hátsó) speciális bevonattal vannak ellátva. A rajta lévő szennyeződések már a sütő üzemi hőmérsékletén történő sütési folyamat során leégtek. Miután a felületek kihűltek, a hamut egy ruhával össze kell gyűjteni. A Kaiser katalógusában a legtöbb katalitikus modell található (pl. HGG 50521 KW, FCMX58233030, HGE 50508 MKB). Katalizátoros átalakítót használ a Hansa (FCGW57203030, FCMX58233030 és FCGX57203030), az Electrolux (EKK 513520 X) és a legújabb Brandt készülékek (KG951W és KG1051W) is. A katalitikus tűzhely ára 14 000 és 31 000 rubel között mozog.

A pirolízist ebben a sütőosztályban nem alkalmazzák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Orsolya Ódor

    Melyik a legjobb hordozható gáztűzhely az idén a vidéki házakhoz? Van-e olyan modell, ami kiemelkedik az értékelések közül?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása