...

Top 15 legjobb függőleges gőzölő: értékelés 2021-2022 és melyiket válassza ruhákhoz és függönyökhöz

Egy lány vasalja az ingét a legjobb ruhagőzölővel
Nélkülözhetetlen dolog a modern háziasszony számára

A gőzölő a vasaló továbbfejlesztett változata. Mire kell odafigyelni a választáskor? Melyik modell a jobb: kézi vagy függőleges??
Milyen készüléket válasszon? Milyen tömlőhosszúságnak és tartálykapacitásnak kell lennie?

Megpróbáltuk elemezni a szakértők által adott gyakorlatias tanácsokat és a meglévő felhasználóktól kapott visszajelzéseket, és összeállítottuk saját értékelésünket a legmegbízhatóbb és leghasználóbarátabb modellekről az ár/teljesítmény arány tekintetében.

TOP 15 legjobb álló párátlanító 2021-2022

Helyszín Név Ár
Top 5 legjobb függőleges gőzölő ár/minőség szempontjából
1 RUNZEL PRO-300 TurboSteam Tudja meg az árát
2 MIE Grande Tudjon meg többet
3 RUNZEL PRO-290 AngaStark Tudja meg az árat
4 Philips GC552/40 ComfortTouch Tudja meg az árat
5 Kitfort KT-960 Ismerje meg az árat
Top 5 legjobb teljesítményű függőleges gőzölő
1 RUNZEL MAX-220 Rena További információ
2 Philips GC514/40 EasyTouch Plus Nézze meg a
3 Scarlett SC-GS130S09 Nézze meg az árat
4 RUNZEL ECO-260 Skraddarsy Tudja meg az árat
5 MARTA MT-1171 Lásd az árat
Top 5 legjobb függőleges/horizontális 2in1 gőzölők
1 MIE Grande Ellenőrizze az árat
2 Kitfort KT-937 Lásd az árat
3 Tefal QT1010 Tudjon meg többet
4 Kitfort KT-913 Tudja meg az árat
5 MIE Maestro Ellenőrizze az árat

Tartalomjegyzék:

  • Top 15 legjobb függőleges gőzölőgép 2021-2022-re
  • Melyik készüléket válassza otthonába??
  • Top 5 legjobb függőleges gőzölő ár/minőség szempontjából
  • RUNZEL PRO-300 TurboSteam
  • MIE Grande
  • RUNZEL PRO-290
  • Philips GC552/40 ComfortTouch
  • Kitfort KT-960
  • Top 5 legjobb függőleges gőzölő
  • RUNZEL MAX-220 Rena
  • Philips GC514/40 EasyTouch Plus
  • Scarlett SC-GS130S09
  • RUNZEL ECO-260 Skraddarsy
  • MARTA MT-1171
  • Top 5 legjobb függőleges/horizontális 2in1 gőzölők
  • MIE Grande
  • Kitfort KT-937
  • Tefal QT1010
  • Kitfort KT-913
  • MIE Maestro
  • Melyik márkát válasszam??
  • Kézi vagy függőleges gőzölő – melyik a jobb??
  • Vásárlói vélemények
  • Hasznos videó

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

A kézi gőzölőkben az a nagyszerű dolog, hogy elég kicsik ahhoz, hogy elférjenek a bőröndben, kevés helyet foglalnak el, és kisebb a súlyuk, így nem húzza fel a kezét.

Kézi gőztisztító

Képesek például egy üzleti utat és az ingek vasalását is kezelni. Olcsó, így költségkímélő módja annak, hogy ruháinak vonzó megjelenést kölcsönözzön, amíg távol van.

Ha ezeket az eszközöket csak alkalmanként kívánja használni, vásárolhat egy olcsó függőleges eszközt. De csak vékony, puha szálakkal, kötött ruhákkal fognak megbirkózni, de vászon vagy pamut ruhákkal nem tudnak megbirkózni.

A 35 g/perc gőzellátású modellek képesek megbirkózni a bonyolultabb típusú szövetekkel is. A gyermekek plüssjátékai hajlamosak gyorsan koszolódni és porosodni, ezért a tisztításukhoz vásárolhat egy nagyobb teljesítményű gőzölőt.

Jelenleg a legjobbak a nyomás alatt álló modellek, de ezeknek ára van. A ruhák, kárpitozott bútorok, gyermekjátékok fertőtlenítésére, a lakás általános tisztítására a függőleges gőzölőgépnek ez a változata éppen megfelelő.

Melyiket válasszuk otthonunkba??

A gőzölő olyan készülék, amely forró gőzt termel. Mélyen behatol a szálakba és kisimítja azokat.

Számos fontos kiválasztási paraméter létezik:

  1. A teljesítmény. Legalább 2000 watt. Így nem fog foltot hagyni, és gyorsan kiegyenlíti a ruhák gyűrődéseit.
  2. Tömlő hossza. Minél hosszabb, annál kényelmesebb a készülék használata. Ez különösen a függőleges modellek esetében követelmény.
  3. Tartály kapacitása. Ritkán előforduló otthoni használatra elegendő egy 200 ml-es tartállyal rendelkező készülék. Ez a készülék 15-20 percig képes folyamatosan működni. A 1,5-2 literes tartállyal rendelkező gőzölők órákig is üzemelhetnek.

Felhívjuk a figyelmet a vas anyagára is. Fémből vagy kerámiából kell készülnie, mivel a műanyag nagyon forró lesz.

Alapvető kiválasztási kritériumok

A gőzgépeket teljesítményük szerint több csoportba sorolják:

  • egy költségvetési változat – önfolyósító gőzölők, legfeljebb 5 ezer rubelig, amelyek fűtőberendezések kapacitása legfeljebb 1,6 kW, és percenként legfeljebb 25 grammot adnak ki. Ez a fajta, bár olcsó, de alkalmas a vékony szövetekkel való munkára, sűrű ruházattal sajnos nem fog megbirkózni, mert a teljesítmény nem a legnagyobb, a sebesség alacsony, és a munkamód csak egy;
  • az önműködő modellek átlagos ára körülbelül 6000-10000 rubel, teljesítménye nem több, mint 1800 watt, 35-50 gramm gőz percenként, így megbirkózik a vastagabb szálakkal, a szövet nagy sűrűségével;
Vászon
  • Olyan készülékek, amelyekben a gőz nagy nyomás alatt jön ki. Teljesítményük nagyobb, mint a korábbi készülékeké, 1900-2500 W, a gőzhozam pedig 55 gramm percenként. Nagyon gyorsan és minőségileg működnek, és főként az iparban használják őket, de otthoni használatra is vásárolnak belőlük. Fontos előfeltétel: a víztartályban lévő víznek kivételes minőségűnek kell lennie.

Vannak vasaló készülékek állítható teljesítményű rendszerrel. Kényelmes – a beállításokat az anyagsűrűségtől függően az Ön és igényei szerint állíthatja be.

Minél több gőzt termel a párátlanító egy perc alatt, annál jobb. A legnagyobb és legjobb gőzteljesítmény 55 g/perc, ami kíméletes a kényes szövetekhez, nem károsítja őket ennél a gőzsebességnél, inkább tisztítja, mint csak nedvesíti őket.

A kiválasztásnál figyelni kell a fűtőelemekre, amelyek a következő anyagokból készülnek

  • sárgarézből készült;
  • rozsdamentes acél;
  • alumíniumból készült.

Többnyire a második típusú fémből vagy alumíniumból készülnek, de a sárgarézből készültek állítólag nagyon tartósak, és kevéssé érzékenyek a különböző környezeti hatásokra, magas hőmérsékletre, vízkőre, korróziós reakciókra. A sárgaréz készülékek akár 5%-kal tovább bírják, mint az acél vagy alumínium készülékek, így nem érdemes kifejezetten ilyen típusú gőzölőt keresni, mivel a különbség elhanyagolható.

A készülék megvásárlásakor kérdezze meg a kereskedőt, hogy milyen vízzel működik a készülék. A drágább modellek nem mindig rendelkeznek csapvízcsatlakozással, ezért érdemes már a folyamat elején rákérdezni.

Jobb, ha maga a vasaló melegszik, akkor a hozzá érkező víz apró gőzrészecskékben párolog el, és a ruhadarabot kimért módon éri el, ahelyett, hogy nagy cseppekben fröccsenne. És kerülni kell a műanyag anyagokat a vasaló talpán, mert a műanyag nem tartós. Ha a vasaló talplemeze fém vagy kerámia, akkor nyugodtan vásároljon.

Tefal Pro Style Care IT8460E0

Egy jól ismert márkájú készülék

Ez az egyik legjobb függőleges gőzölő, amely sokkal jobban kisimítja a gyűrődéseket, mint egy hagyományos vasaló. Ezt a készüléket megvásárolva a felhasználók mindig rendezettnek tűnhetnek, és nem töltenek sok időt vele. A készüléket függőleges tartórendszerrel tervezték a jobb szárítás érdekében. Tökéletes eredményt érhet el a gőzsugárral, amelynek teljesítménye az anyag típusához igazítható. A legmakacsabb gyűrődéseket a vasaló hegyére emlékeztető fémfúvókával lehet kivasalni.

Az előnyök:

  1. Erőteljes gőzfúvás;
  2. vasalási hatás;
  3. függőleges támasz;
  4. a fogantyú a kényes ruhákhoz;
  5. fűtési idő – 45 másodperc.

Hátrányok:

  1. kényelmetlen vízzel való kiöntés.

RUNZEL VAG-160 Plantag

Értékelés: 4.6

Gőzteljesítmény 40 ml./perc. Tartály kapacitása 0,36 . Fűtési idő: 25 sec.

Ügyfélismeretek

Nem tudja teljes mértékben helyettesíteni a vasat, tökéletesen nem fog gőzölni. De! Én tényleg nem szeretem vasalni, és nem csinálom túl jól, így a gőzölő nagyban javítja az életem) és a vasalás minőségét – kapok körülbelül ugyanazt a vasalóval nem működik tökéletesen, így megkaptam, amit vártam, de kevesebb erőfeszítéssel és gyűlölet nélkül a vasaló és vasalódeszka)
Mindent tartalmaz, amire szüksége van, valamint egy kesztyűt a magas gőzhőmérséklet elleni védelemhez. Kapacitása elég, hogy gőz pólók 5-6 teljes, és ha csak a kanyarok – még több. Még a szűk ruhákat, pl. a felsőkabátokat is gőzöli. Opcionálisan van egy kis tábla az ujjakhoz.
A gőzellátás nagyon gyenge. A gyűrődéseket nehéz kisimítani (még a nehéz szöveteket sem). A régi gőzölő a kisebb intenzitású gőzzel „by pass” több gőzt ad ki (és a maximális teljesítményű üzemmódról beszélünk). Ráadásul őrülten meleg van. Ezért az árért sokkal többet várna.
Csak annyi víz, amennyi pár pólóhoz elég. Nehéz, mivel a tartályban lévő vizet is a súlya alapján kell megtartania. A készülék felső része túlságosan felmelegszik használat közben, állandóan a tartály felé kell mozgatni a kezünket. Csalódott a párolgás során a ruhadarabra fröccsenő víz miatt. A művelet elején, amikor a talp még nem melegedett fel (gyakorlatilag minden gőzölőnél), elfogadható, de még 5 perc elteltével is időnként víz spriccel ki a gőzölőből. Ezért nem lehet egyszerre felrakni a dolgokat. Ha maximális sebességgel gőzöl, időről időre kifröccsen; ha vízszintesen gőzöl kb. 5 percig, a víz elkezd csöpögni a ruhából a szivattyú bekapcsológombjának közelében. A fűtőberendezésnek egyszerűen nincs ideje elpárologtatni a tartályból érkező vizet.

MIE Magic stílus

Legjobb 2021

A függőleges gőzölő speciális kialakítása hatékonyan kisimítja a kényes részeket, különböző vastagságú szöveteket gőzöl, és hővel fertőtleníti azokat. A készülék teljesítménye 2250 Watt. A gőz egyenletesen, nagy spriccek nélkül jön ki a speciális csepegésgátló rendszernek köszönhetően. Mindössze 45 másodperc alatt éri el a hőmérsékletet. A fúvókák és egyéb tartozékok, amelyekkel a készülék fel van szerelve, egy speciális tokban tárolhatók.

Előnyök:

  1. a hatalmát;
  2. akasztó velúr bevonattal;
  3. Gallér gőz funkció;
  4. automatikus tekercselőzsinór;
  5. Finom szöszös fúvóka.

Hátrányok:

  1. magas ár;
  2. tömlőhossz.

Grand Master GM-Q5 Multi/R

Műanyagházas készülék

az egyik legnépszerűbb állványos modell, amely könnyen használható és jó minőségű. A készülék funkcionalitása magában foglalja a gallér gőzölésének lehetőségét. A ház kiváló minőségű, környezetbarát műanyagból készült. A kivehető víztartály 2,3 liter vizet tartalmaz. A készülék maga tartalmazza a fúvókákat (csíptethető és kefés), a víztölcsért, a teflonkesztyűt és a szállításhoz és tároláshoz szükséges tasakot. A készülék teljesítménye – 1950 watt.

Előnyök:

  1. elegáns kialakítás;
  2. teleszkópos állvány;
  3. Hosszú élettartam;
  4. könnyű használat;
  5. vonzó ár.

Hátrányok:

  1. nagy méretek;
  2. Rövid tömlőhossz.

Top márkák

A mai piac a gőzölők hatalmas választékát kínálja. A legnépszerűbbek közül néhány:

  • Kromax;
  • Super Jet;
  • MIE Deluxe;
  • Zauber;
  • Nagymester;
  • Philips.

Azt a kérdést, hogy melyik márka a legjobb, ezért csak a vásárló dönti el, elsősorban attól függően, hogy ismeri-e a legismertebb márkákat, azok minőségét és árképzését. A személy egyéni preferenciái és kívánságai a készülék rendeltetésszerű használatára vonatkozóan szintén előfeltételnek számítanak. Az ár közvetlenül az adott modell funkcionalitásától függ.

Scarlett SC-GS135S10 gőzös

Értékelés: 4.6

Gőzteljesítmény 60ml./perc. Tartály kapacitása 0,28 . fűtési idő: 25 sec.

Ügyfelek véleménye

Most már könnyebb elkészülni reggel a munkához, nem vasalom az ingeket. Könnyű súlya van, könnyen használható, és elégedett vagyok vele. De összességében ez nem helyettesíti a vasalót.
Maximális gőzteljesítmény 60 g/perc – kiváló kézi gőzölőnek. A legdrágább modellek alacsonyabb paraméterrel rendelkeznek. Egy tengerparti kiránduláshoz vásárolt, t.. vasaló nélkül, vasalódeszkával a többi helyett. Jelenleg otthon használom. Főleg pólók, páncélingek. A vasalóhoz képest könnyebb és gyorsabb a fodros gyermekruhák és a szintetikus anyagok vasalása.
Azért vettem, hogy a kabátom gyűrődéseit gőzöljem. Nagyszerű munkát végzett. A gőzteljesítmény egy kis készülékhez képest tisztességes. Gyakorlatilag nem fröccsen. Nem helyettesíti a vasalót, mint ahogyan bármelyik gőzölő sem. De a legtöbb dolgot könnyebb kivasalni vele, mint vasalóval.
Véleményem szerint haszontalan dolog. Úgy tűnik, hogy egyáltalán nincs hatása(( Nagyon törékeny műanyag. Olyan érzés, mintha valahol el fog törni. A használati utasítás szerint használat után a maradék vizet engedje le. De hogyan ürítsük ki, ha a lombik kialakítása ezt nem teszi lehetővé))) Nem szeretem ezt a csodát. Próbálja ki, az ár lehetővé teszi)

Kitfort KT-927

: Teleszkópos lábakkal rendelkező készülék

Ez a gőzölő professzionális minőségű ápolást biztosít ágyneműinek, függönyeinek és szekrényeinek. Kényes szövetekből készült ruhákhoz használható. A vasaló ebben a modellben kerámia talppal rendelkezik, amely tökéletes siklást biztosít. A forgatható mechanizmus lehetővé teszi, hogy a munkafelületet a kívánt irányba forgassa. A teleszkópos állvány magassága is állítható, hogy a felhasználónak megfeleljen. Ez a modell automatikusan aktiválódó túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik. Ha bekapcsolta, 15 perc múlva leáll a működése.

Előnyök:

  1. kényelem és hatékonyság;
  2. Okos tervezés;
  3. biztonság;
  4. Gyors felmelegítés a kívánt hőmérsékletre;
  5. a fúvóka a kényes szövetekhez.

Hátrányok:

  1. méretek;
  2. a zsinór hossza.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Csaba Farkas

    Melyik függőleges gőzölő ajánlott a legjobban ruhák és függönyök vasalására? Mi alapján történt az értékelés és melyik modellek bizonyultak a legjobbnak az idei és jövő évi használatban?

    Válasz
    1. Dániel

      A leghatékonyabb függőleges gőzölő az idei és jövő évi használatban a Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 gépe. Ez az ajánlás alapján történt, mert a modell kiváló minőségű, erős gőzt állít elő, mely hatékonyan kisimítja a ráncokat ruhákon és függönyökön egyaránt. A gép nagy kapacitással rendelkezik, így hosszú ideig használható anélkül, hogy töltővizet kellene utántölteni. A Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 szárnyal a versenytársak felett a leginnovatívabb funkcióival és kiváló minőségével. Így tehát ez az idei és jövő évi legjobb választás ruhák és függönyök vasalására.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása