...

Top 15 legjobb csepegtető kávéfőző: értékelés 2021-2022 és melyik olcsó modellt válasszuk otthonra

Csepegtető kávéfőzők
A legjobb csepegtető kávéfőző

A csepegtető kávéfőzőket széles körben használják otthoni és irodai környezetben egyaránt, köszönhetően egyszerű kialakításuknak és egyszerű kezelésüknek.
Mivel nagyon sokféle méretben kaphatók, a megfelelő készülék kiválasztása zavaró lehet.

Ezért elemeztük a különböző gyártók kávéfőzőinek 2021-2022-es vásárlási statisztikáit a vásárlók kényelme érdekében.

A legjobb modellek kiválasztása három tényezőn alapult: szakértői vélemények, a törzsvásárlók véleménye és a hivatalos teszteredmények (Rostest).

A 15 legjobb kávéfőző értékelése a mutatók komplexuma alapján készült, amely a funkcionalitást, a kényelmet, a biztonságot és a készülék használatának megbízhatóságát biztosítja, megfelelő árral kombinálva.

Top 15 legjobb kávéfőzőnk 2021-2022-re

Helyszín Név Ár
Top 5 legjobb csepegtető kávéfőző a 2021-2022-es ár/teljesítmény arány szempontjából
1 Philips HD7767 Grind & Brew Nézze meg az árat
2 Kitfort KT-719 Ellenőrizze az árat
3 Bosch ComfortLine TKA 6A041 Ellenőrizze az árat
4 Oursson CM0400G Ellenőrizze az árat
5 Kitfort KT-732 Nézze meg az árat
Top 5 legjobb csöpögtető kávéfőző őrlővel
1 Kitfort KT-720 Ellenőrizze az árat
2 Philips HD7769 Grind & Brew Ellenőrizze az árat
3 Kitfort KT-705 Kérjen árat
4 Caso Coffee Compact Elektronikus Ismerje meg az árat
5 REDMOND SkyCoffee M1505S Ellenőrizze az árat
Top 5 legjobb olcsó csepegtető kávéfőzők
1 Galaxy GL0701 Ellenőrizze az árat
2 Maxwell MW-1650 Tudja meg az árat
3 ARESA AR-1609 Nézze meg az árat
4 ARESA AR-1603 (CM-114B) Ellenőrizze az árat
5 MARTA MT-2115 Ellenőrizze az árat

Tartalomjegyzék:

  • Értékelés TOP 15 legjobb kávéfőző 2021-2022
  • Melyik az Ön otthonába??
  • Top 5 legjobb minőségű/árú csepegtető kávéfőzők
  • Philips HD7767 Grind & Brew
  • Kitfort KT-719
  • Bosch ComfortLine TKA 6A041
  • Oursson CM0400G
  • Kitfort KT-732
  • Top 5 legjobb csöpögtető kávéfőző őrlővel
  • Kitfort KT-720
  • Philips HD7769 Grind & Brew
  • Kitfort KT-705
  • Caso Coffee Compact Elektronikus
  • REDMOND SkyCoffee M1505S
  • Top 5 legjobb olcsó kávéfőzők
  • Galaxy GL0701
  • Maxwell MW-1650
  • ARESA AR-1609
  • ARESA AR-1603 (CM-114B)
  • MARTA MT-2115
  • Melyik márkát válassza??
  • Melyik kávéfőző jobb egy karob vagy egy csepegtetővel??
  • Következtetés
  • Vásárlói vélemények
  • Hasznos videó

Milyen íztől függ, és melyik kávégép készíti a legjobb kávét?

Egy tipikus csepegtető kávéfőző

A szűrt főzési módszerrel nagyon nehéz technikai trükkökkel befolyásolni a kávé ízét. Mennyi és mennyi kávét teszel a szűrőbe, és ez az, amit a kimeneten kapsz. Tehát a legtöbb otthoni csepegtető kávéfőzőben az íz ugyanaz lesz, ha ugyanannyi kávét használunk, és ugyanannyi vizet öntünk bele.

Érthető, hogy a gyártók gyakran próbálnak tankönyvi marketinget alkalmazni, és valami „forradalmi” dolgot állítanak, mint például az „AromaSwirl” vagy az „aranyszűrő”, de az esetek 99% -ában ez nem több, mint marketing, és nincs hatással az ízre.

Gyakrabban az ellenkezője igaz, vagy kicsi vagy ferde őrölt kávét tartalmazó rekeszt készítenek, vagy rosszul helyezik el a kávévíz kivezető (ellátó) csövet e rekesz fölött. A hiba lehet, hogy nagyon közel van vagy nem illeszkedik, vagy csak egy lyuk túl keskeny a fúvóka kifolyójánál. Az eredmény az, hogy a víz nem egyenletesen hatol be a kávéfilterbe, így a kávé egy része egyszerűen nem kerül felhasználásra.

Megfigyeléseim szerint ez csak a „kínai” márka „másodosztályú” kétes eredetű (példák: Polaris PCM 0109, Vitek Grace, Redmond RCM-1501), nem pedig bármilyen jól ismert gyártó, nem találkoztam ilyen hibákkal.

Ha a kávéfőző rendben van, a fent említett „megállapítások” nélkül, akkor a megfelelő kávét és a megfelelő őrlést kell használnia a példaértékű eredményekhez. Mint mindig, a friss pörkölés és őrlés közvetlenül az ital elkészítése előtt sem maradt el, ez érezhetően javítja az ízt. Az őrlés, valamint a kávé és a víz mennyisége szabályozza az ízt, az erősséget és az intenzitást.

Minél finomabb az őrlés, annál több kávé és minél kevesebb víz folyik ki, annál gazdagabb és erősebb lesz az ital. Minél durvább az őrlés, annál kevesebb kávé van a tasakban, és annál nagyobb a vízkiömlés – annál könnyebb, ihatóbb a kávé. „Gold standard” – 60 gramm őrölt kávé liternyi kiömlött vízre vetítve. Vagy 12 gramm per 200 ml.

Ne feledje, minden csepegtető kávéfőző (legalábbis az általam ismertek) kiönti az összes vizet a tartályba öntött a kávéskannán keresztül, amíg manuálisan ki nem kapcsolja őket.

Hőmérsékleti probléma

De még mindig van néhány technikai paraméter, amely javítja a filteres kávéfőzők ízét. A trükkös dolog az, hogy csak nagyon drága kávéfőzőkben vannak. Mindenekelőtt a hőmérséklet. Mind abszolút értéke, mind hőstabilitása. A kávéfőzők két tábora van: 95% – feltételesen egyszerű és olcsó, nagyjából 10 ezer rubelig. Nem elég, hogy a csúcson sem érik el a 90 Celsius-fokot, de a főzési ciklus vége felé érik el ezeket az értékeket, és közben szépen fésülködnek. A Wilfa Svart Precision értékelésében mutattam egy példát egy „olcsó” csepegtető kávéfőző hőmérsékletprofiljára egy fejlett kávéfőzővel összehasonlítva, de ezt a sokatmondó grafikont itt is érdemes közzétenni:
Vonaldiagram Infogram

Igen, ez a Wilpha példa a fennmaradó 5%-nyi eszközre, amelyek szó szerint egy nagyságrenddel drágábbak, de amelyek szinte a főzés kezdetétől fogva konzisztens hőmérsékleti görbét tudnak produkálni. Ez radikálisan javítja az ízt, de nem adok 100% -os garanciát arra, hogy ez a javulás olyasmi, amit személyesen értékelni fog az árkülönbségért. Egy másik jó példa egy ilyen fejlett kávéfőzőre a Moccamaster KBG741. A második paraméter a kiömlési arány. Nem lehet sem túl gyors, sem túl lassú. Fél literre 2:30 perc körül, beleértve a tölcsérből a kancsóba töltött maradék kávét is.

Ez a mochamaster éppen azért figyelemre méltó, mert kétféle sebességgel rendelkezik, és a második, lassú, az idő eléri a 3 percet (ugyanarra az 500 ml-re), ami lehetővé teszi néhány fajta további megnyitását (de nem minden kávé előnyös). Vannak középáras készülékek is, például egy Bonavita csepegtető kávéfőző, amely körülbelül 15-17 ezer rubelbe kerül. Jobban főz, mint az „alap”, de másrészt az ízkülönbség nem olyan észrevehető, mint a Wilfa vagy a Moccamaster esetében. És nagy a lehetősége annak, hogy az ilyen, ugyanolyan súlyos összeget személyesen kézzelfogható eredmények nélkül költenek el.

Melyiket válassza otthonához?

A csepegtető kávéfőző kiválasztásának számos technikai kritériumon és a vásárló preferenciáin kell alapulnia, mint pl

  1. Teljesítmény. A 600-1000 wattos beállítás ideális, mert a kávé nem főződik túl gyorsan, és elég ideje van a kívánt állag kialakítására.
  2. Kávéskanna térfogata. Ez határozza meg, hogy a gép hány csésze kávét tud főzni. Az optimális mennyiség 0,6-1,5 liter, azaz 4-12 csésze kávé.
  3. Izzó anyaga. Csak hőálló üveg.
  4. csepegtető kávéfőző szűrők. Elérhető eldobható (papír) és újrafelhasználható (nejlon vagy fém) kivitelben. Az eldobhatóak előnyösebbek, mivel gazdag, hamisítatlan kávét főznek, de rendszeresen cserélni kell őket.
  5. Drop-stop rendszer. Kötelező tartozék, mivel megvédi a fűtőelemet a nedvességtől.
  6. További jellemzők. A bekapcsolási időzítő, a késleltetett indítás, a kávé erősségének kiválasztása és a lefőzött bögrék száma hasznosnak tekinthető. A beépített többsebességes daráló is hasznos lehet.

Kinek megfelelő?

Először is fontos világosan megérteni, hogy a csepegtető kávéfőző egyféle italt készít – szűrt kávét. Ez nem török kávé, nem gejzírből, és nem is eszpresszó. És mindenféle cappuccino is, a múlté.

A csepegtető kávéfőző egyfajta kávét készít – szűrt kávét, amelyet igazi „americanónak” is nevezhetünk.

Ezért azok, akik a vásárlás után csalódottak, általában arra számítanak, hogy valami észrevehetően erősebbet kapnak, mint egy francia sajtótól, vagy ha az őrölt kávét egy csészébe öntik forró vízzel egy vízforralóból. És valójában az ilyen berendezéseket egyszerűen nem arra tervezték, hogy még egy gejzírszintű italt is készítsenek.

De ez az eredeti recept egy igazi Americano receptje. Nem véletlen, hogy Amerikában, északon és délen egyaránt, nehéz más kávét találni, mint filteres kávét. Tehát ha Ön az ilyen típusú kávéitalok rajongója, akkor a csepegtető kávéfőző az Ön választása. Ha Ön Americano-t iszik, akkor egy eszpresszógép vagy egy pumpás kávéfőző megvásárlása, hogy forró vízzel keverje össze, egy lövés az íjon. Tekintettel arra, hogy a csepegtető kávéfőzők 1-2 ezer rubeltől indulnak.

Eszköz

A csepegtető kávéfőzők számos gyártótól származnak, de a legfontosabb elemek minden készülék esetében ugyanazok. Vessünk egy pillantást az alapegységekre.

  • Hidegvíztartály. Leggyakrabban rögzített, hátul helyezkedik el.
  • A tartály vagy kazán, amelyben a fűtés történik.
  • Fűtőelem.
  • Tölcsér és szűrő az őrölt kávéhoz. A tartály egyes gépeknél kivehető. A szűrő lehet önálló, eldobható vagy rendszeres használatú.
  • Helyezzen el egy edényt a kész kávé számára. Lehet flaska, kávéskanna vagy néha egy hagyományos csésze formájában.
Egy csepegtető kávéfőző

csepegtető kávéfőzők beépített kávédarálóval

A fent említett kávéfőzők nagyszerűek. De nincs értelme használni őket, ha nem használunk frissen őrölt kávébabot, vagy még jobb, ha frissen pörköltet (itt van az orosz pörkölők listája). Tehát először is, ha tényleg minőségi szűrőre törekszel, azt tanácsolom, hogy figyelj oda egy babőrlő eszközre – egy kávédarálóra (a kávédaráló kiválasztásáról itt írtam). Annál is inkább, mert szükséged lesz egy molokára ugyanahhoz a Wilfahhoz.

Ennek ellenére számos olyan hazai csepegtető kávéfőző van a piacon, amely beépített őrlővel rendelkezik, és közvetlenül a főzés előtt őrli meg a kávébabokat. Ezek automata csepegtető kávéfőzők, mindent egy gombnyomással csinálnak, és még időzítővel is fel vannak szerelve, hogy egy bizonyos időre elkészítsék a kávét. Pl. Philips HD7767/HD7769 Grind & Brew (nagyszerű készülék állítható őrlési szinttel) és REDMOND SkyCoffee M1505S (őrlő természetesen gyenge, de telefonról vezérelhető). De általánosságban, ár/minőség szempontjából azt tanácsolnám, hogy nézze meg közelebbről a Mystery MCB-5125/Gemlux GL-CM-55/Kitfort KT-705-öt:

Mi az a karob kávé?

Az eszpresszó, a latte, a cappuccino és az eszpresszó italok jobban megfelelnek azoknak, akik nem a szokásos módon szeretnék elkészíteni italukat. Ez az italkúp (tartálytartály) helyettesíti a szűrőt és őrli a kávét. Így kapta a kávéfőző a nevét.

Karob kávéfőző gép

A modell egy vagy két kürttel is felszerelhető. A második opciót nagyobb mennyiségű főzött italhoz tervezték. A forgószarvas kávéfőzők vagy gőz- vagy szivattyús kávéfőzők.

A gőzmodell jellemzői

A gőzkávéfőző, amely gőzt használ, egyszerűbb kialakítású. Egy speciális kamra felforralja a vizet. Ezután körülbelül 4 atmoszféra nyomást hozunk létre. A folyadékot a gőz kilöki, és áthalad az őrölt kávékürtőn, és itallá alakítja azt.

Ezek a modellek kis tartállyal rendelkeznek, ami gyorsabbá teszi a vízmelegítést. Az italaik íze kissé fanyar, mivel forró vízzel készülnek. Van egy beépített cappuccinator is.

A szivattyúmodell jellemzői

A Pomp modellek alacsonyabb eszpresszóhőmérséklettel rendelkeznek. A vizet 92-95 °C-ra melegítik, majd nagy nyomáson (15 bar) átpréselik az őrölt kávét tartalmazó kúpon.

A viszonylag alacsony vízhőmérséklet enyhébb ízt és aromásabb kávét eredményez. A legtöbb szivattyúmodell hőmérséklet-szabályozóval rendelkezik. Ezek az eszközök drágák. A drágább modellek automatikusan vezérelhetők. Gyorsgőz funkcióval, csészemelegítővel és egyéb díszes részletekkel rendelkeznek.

Vélemények az eszpresszó karob

Natalia, Lipetsk:

Úgy gondolom, hogy a Brayer BR1101 Carob kávéfőző a legjobb választás 2022-ben az Ön otthonába. Megrendeltem az Ozonon. Stílusos és modern megjelenésű. A test fekete műanyagból és csiszolt acélból készült. Ez majdnem egy igazi kávéfőző, és az előlapon található három gombbal vezérelhető. Fényjelzők jelzik, hogy az ital melyik fázisban van.

Egyszerre 1-2 kávét készít, de többre nincs szükségünk. A főzés után a főzőpoharat ki kell venni, ki kell öblíteni, meg kell szárítani és újra kell tölteni. Mindez 2-3 perc alatt elvégezhető. A modell nagyszerű eszpresszót és kapucsínót készít. A kávéőrlemény vastag és sűrű. A tejet gőzzel felverik a cappuccinátorban. Ez a modell nem rendelkezik automatikus vezérléssel, így olcsóbb.

Ilya, Shuya:

Nem kezdem a napomat egy csésze kávé nélkül, így a kávéfőző beszerzése elengedhetetlen volt számomra. Válassza a „Endever Costa 1050” kedvező árú modellt a karob típusból. Műanyag házzal és 900 wattos névleges teljesítménnyel kapható. Nincs kijelzője, nincs fűtése, nincs időzítője. Kávét készít egyszerűen a főzéssel.

4 ital készíthető egyszerre. A cappuccinator kézi üzemmódban működik. Ezt a gépet a gyors főzés és a kedvező ár miatt választottam. Sajnos a kávéskanna vékony üvegből készült, és hamarosan eltörött, és a lefőzött kávét egyenesen a csészébe öntötték. Több mint egy éve használom a készüléket, megfelelően működik. Jó ár-érték arányban.

Mi teszi a különbséget?

A különbség a karob és a csepegtető típus között a bonyolultabb működési elvben rejlik. A tartóval ellátott kávéfőző több alkatrészből áll és nagyobb alapterületű. Ezen okokból kifolyólag a kávés szentjánoskenyér lényegesen drágább.

Kávégépek

A különbség a kávé ízében van jelen. A szentjánoskenyérfa-stílusú készülék aromásabb és ízletesebb italt készíthet. Különleges főzési helyzetek, például latte, cappuccino vagy eszpresszó készíthetők. A tejszínes kávé ugyanolyan jó, mint a kávézóból származó kávé.

A csepegtető kávéfőzők kevésbé gazdaságosak. Egy csésze kávé elkészítéséhez 10-12 gramm őrölt kávéra van szükség. Ez 6-8 grammot jelent a szentjánoskenyérfa készítőjének. A főzési folyamat sokkal egyszerűbb egy csepegtető kávéfőzővel, de ugyanakkor nagyobb mennyiségű italt kaphat. Egy tényező, ami számít, amikor a család összegyűlik a reggelire.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Zsuzsa Mészáros

    Melyik csepegtető kávéfőző a legmegbízhatóbb és minőségi a 2021-2022 értékelés alapján? Érdemes-e inkább egy olcsóbb modellt választanom otthonra, vagy érdemes a drágább variációkat is szemügyre venni?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása