...

Top 15 legjobb beépített hűtőszekrény – Értékelés 2021-2022

Beépített hűtőszekrény
Hogyan válasszunk egy beépített hűtőszekrényt

A beépített hűtőszekrény modell nagyszerű választásnak számít a modern konyha elegáns kialakításához.
Az ilyen készülékek hatótávolsága azonban egyelőre jelentősen elmarad a szabadon álló társaikétól.

Kiválasztottuk a legjobb beépített hűtő-fagyasztó modelleket, így könnyedén megtalálhatja a legjobb megoldást konyhája számára.

A minősítés különböző típusú és különböző gyártóktól származó készülékeket foglal magában, figyelembe véve azok jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

A TOP 15 legjobb beépített hűtőszekrény 2021-2022 értékelése

Helyszín Név Ár
Top 3 legjobb beépített hűtőszekrény ár/minőség szerint 2021-2022-ben
1 Whirlpool SP40 801 EU Nézze meg az árat
2 Weissgauff WRKI 195 WNF Ismerje meg az árat
3 Samsung BRB260010WW Tudja meg az árat
Top 3 legjobb kétajtós beépített hűtőszekrény
1 Weissgauff WRKI 178 inverter Tudja meg az árat
2 Gorenje RKI 4182 E1 Ellenőrizze az árat
3 Whirlpool ART 9811/A++/SF Lásd az árat
Top 3 legjobb egyszemélyes fagyasztó nélküli beépített hűtőszekrény
1 Beko BU 1100 HCA Tudja meg, mennyibe kerül
2 Liebherr IK 3520 Ellenőrizze az árat
3 Bosch KIR81AF20R Lásd az árat
Top 2 legjobb beépített hűtőszekrény fagyasztás nélkül
1 Beko BCNA306E2S Várható ár
2 Samsung BRB260130WWWW Ismerje meg az árat
Top 2 legjobb egymás melletti hűtőszekrény
1 Liebherr SBS 70I4 Prémium BioFresh Ellenőrizze az árat
2 Liebherr SBS 70I2 Tudja meg, mennyibe kerül
Top 2 legjobb olcsó beépített hűtőszekrény
1 ATLANT XM 4307-000 Nézze meg az árat
2 Schaub Lorenz SLS E136W0M Nézze meg az árat

Melyik márkát válasszam??

A műszaki adatok mellett a készülék márkanevét is meg kell vizsgálnia. A megbízható gyártóknak fontos a hírnevük, és nagy figyelmet fordítanak a felhasznált anyagokra és a kivitelezésre.

A legjobb gyártókat a német Weissgauff cég, a hazai Atlant márka, valamint az olyan jól ismert márkák, mint a Gorenje és a Beko ismerik el.

A Liebherr német márka beépített hűtőszekrényei is figyelmet érdemelnek. Egy német vállalat, amely kiváló minőségű termékeiről, kiváló megbízhatóságáról és hosszú élettartamáról ismert.

Hogyan válasszon hűtő-fagyasztó készüléket az ár-érték arány érdekében??

Amikor kiválaszt egyet a konyhájába, nézze meg a legfontosabb jellemzőket:

  1. Méretek. Ez lehet teljes méretű modell, egy egymás melletti opció vagy egy kompakt, fagyasztó nélküli változat, amely a pult alatt elfér. A hűtőszekrényt részben vagy teljesen építse be. Az előbbi esetben a készüléket egy speciális fülkébe szerelik, az utóbbiban a padlóra helyezik, majd burkolattal/burkolatokkal burkolják.
  2. Kompresszor típusa. Javasoljuk, hogy alacsony zajszintű inverteres kompresszorral rendelkező hűtő-fagyasztó készüléket válasszon.
  3. Töltés. A legjobb, ha mély fiókos hűtőszekrényeket választunk üvegpolcokkal. Jó ötlet, ha a polcok magassága állítható. Ez segít a hely optimalizálásában és megkönnyíti a készülék tisztán és rendben tartását.
  4. Vezérlők. Elektronikus vagy mechanikus – az utóbbi lehetővé teszi a pontosabb hőmérséklet beállítását, és gyakran kijelzővel is rendelkezik, amely tájékoztatja Önt a készülék működéséről.

3. lépés. Ellenőrizze a hűtőszekrény kiválasztásának általános kritériumait

A beépített hűtő-fagyasztó vezérlése

Ezeknek a modelleknek két típusa van: elektronikus és elektromechanikus. Az elektronikus vezérlés gombok és érintőkijelzővel ellátott mezők gyűjteménye. Ez egy drága opció, de lehetővé teszi az egyes rekeszek hőmérsékletének szabályozását, a beállítások védelmét a véletlen változásoktól, a hűtőszekrény aktiválását az Ön távollétében stb..

Az elektromechanikus vezérlés egyszerűbb, és általában egy intenzitásszabályozóra korlátozódik (a kompresszorok számától függően egy vagy két vezérlő is lehet). Az ilyen modellek lényegesen olcsóbbak, és nem kínálnak sok funkciót. Bizonyos üzemmódok, mint például a „szuperfagyasztás”, egy külön gomb egyszerű megnyomásával aktiválhatók.

Gondolja át, melyik lehetőség a megfelelő az Ön számára. És persze ne feledkezzen meg a költségvetésről sem.

Kompresszorok

Az orosz piacon inverteres vagy hagyományos kompresszorral felszerelt modellek is kaphatók. Egy közönséges kompresszor úgy működik, hogy eléri a maximális teljesítményt, majd átmenetileg kikapcsol. A folyamat körbe-körbe megy. Ha hűtő-fagyasztója inverteres kompresszorral rendelkezik, akkor az szünet nélkül működik, és a hűtőszekrényt mindig az ideális hőmérsékleten tartja. A kompresszor élettartamának jelentős növelése mellett ez a rendszer segít csökkenteni a zajt és az energiafogyasztást, így hosszabb ideig megőrzi az élelmiszerek frissességét. Vegye ezt figyelembe a készülékek kiválasztásakor.

A hűtőszekrények általában egyetlen kompresszorral vannak felszerelve, amely az összes rekeszt ellátja, bár találhat kétkompresszoros modellt is. A beépített vezérlőrendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes rekeszt külön-külön vezéreljen, és – ha szükséges – akár teljesen ki is kapcsolja őket (pl. a fagyasztórekeszt, amikor nem tárolja az élelmiszereket), így energiát – és ezzel együtt pénzt – takaríthat meg.

Az egy kompresszorral rendelkező hűtőszekrények esetében ez csak elektronikus vezérléssel vagy a „Nyaralás funkcióval” lehetséges. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a hűtőtérben a hőmérsékletet 12-15 fok körül tartsa, amikor nincs használatban. Ez energiát takarít meg, és segít megvédeni a hűtőszekrényt a penészedéstől és a szagoktól, amikor Ön távol van.

Hűtőszekrény osztályok

Az SN (szubnormális) modellek a legtöbb oroszországi éghajlatra alkalmasak. 10 és 35 Celsius-fok közötti környezeti hőmérsékletet gond nélkül elviselnek. Az ST osztályban való használatra is alkalmas.

A beépített hűtőszekrények energiahatékonysági osztályát – más készülékekhez hasonlóan – az A-tól G-ig terjedő latin betűkkel jelölik. A a legalacsonyabb villamosenergia-fogyasztást jelenti. Az A+ osztályú (és több plusz) modellek még magasabb energiahatékonyságot jelentenek – minden egyes plusz átlagosan 10%-kal csökkenti az energiafogyasztást. Minél magasabb az energiahatékonysági osztály, annál drágább a hűtőszekrény – de a jelenlegi oroszországi áramárak mellett az A+++ besorolású hűtőszekrény vásárlása hosszú távon nagyszerű befektetés.

Leolvasztó rendszerek

A beépített hűtőszekrények háromféle leolvasztó rendszerrel rendelkeznek: kézi, csepegtető és automatikus (No Frost).

A kézzel leolvasztott hűtőszekrények általában a legolcsóbbak, de a legkevésbé kényelmesek is: 3-6 havonta magának kell leolvasztania a fagyasztórekeszt és kikapcsolnia a hűtőt.

Az automatikus No Frost leolvasztási rendszerrel nem kell semmit sem tennie, a fagy a fagyasztórekesz fala mögött képződik, és a kialakítás által biztosított ventilátornak köszönhetően felolvad. A rendszer fő hátránya a magas ár és az, hogy a fagyasztóban lévő élelmiszercsomagolást gondosan ellenőrizni kell a folyamatos légkeringés miatt. A ventilátor is hozzáad egy kis zajt.

A legtöbb modern beépített hűtőszekrény cseppvezérlésű leolvasztó rendszerrel van felszerelve. A hűtő-fagyasztó hátsó részén lévő párologtatón jég képződik, amikor a kompresszor működik. A jég elolvad, ha a kompresszor ki van kapcsolva vagy minimális intenzitáson van. A csepegtető leolvasztásnál az élelmiszerek folyadékvesztesége nagyon lassú.

A hűtőszekrényben lévő új élelmiszerek gyors lefagyasztásához vagy lehűtéséhez a már ott tárolt élelmiszerek hőmérsékletének ingadozása nélkül a „szuperhűtés” és a „szuperfagyasztás” üzemmódok is beépíthetők a funkcióba. Ezenkívül a készülék tartalmazhat többáramú hűtési funkciót is (ez leginkább a No Frost rendszerű hűtőszekrényekben található meg), amely segít a hűtőszekrény ajtaján lévő polcok lehető legnagyobb mértékű hűtésében.

Friss élelmiszerekkel foglalkozó területek

A különböző élelmiszerek különböző tárolási körülményeket igényelnek: a hús és a hal közepes páratartalmat és alacsonyabb hőmérsékletet igényel, míg a friss gyümölcsöket és zöldségeket 90%-os páratartalom és magasabb hőmérséklet mellett a legjobb tárolni. A legtöbb beépített hűtőszekrényben külön polcok vannak a friss zöldségek, hűtött húsok, friss szendvicsek stb. tárolására..

Friss zóna

Egy bizonyos terület (amelyet általában „friss zónának” neveznek) alkalmas mindenféle élelmiszer tárolására. Ha egy modell két külön zónával rendelkezik, akkor általában egy nedves és egy száraz zónára osztják őket. Az ideális harmadik ajtós rekesz külön frissességi zónákkal van felszerelve, de ez ritka, és jelentősen megnövelheti a hűtő-fagyasztó költségeit.

A legjobb választás: beépített vagy szabadon álló hűtőszekrény?

A beépített hűtőszekrények sok tekintetben különböznek a szabadon álló modellektől. Először is, ezek a készülékek nem feltűnőek a konyhában, mivel a fülkébe vannak beépítve. Emellett nagyon csendesek.

A beépített hűtőszekrényt több okból is érdemes választani:

  1. Minimális zajszint. Ezen felül konyhabútorral borítottak, hogy ne zavarják Önt alvás közben, így ideálisak kisebb lakásokba.
  2. Minimális villamosenergia-felhasználás. Az integrált hűtő-fagyasztó készülékek további szigeteléssel rendelkeznek bútorfal formájában, és a jobb hőmérséklethez kevesebb áramra van szükségük.
  3. Sokoldalúság. A beépített hűtőszekrény harmonikusan mutat minden konyhában, nemcsak a lakásban vagy házban, hanem az irodában is.

Ezenkívül a beépített hűtőszekrények gyakorlatilag láthatatlanok, így nem zavarják a szoba általános stílusát.

Hátrányok

Mindenféle készüléknek vannak hátrányai is. A beépített modellek sajátossága azonban az, hogy ezek a hátrányok a már felsorolt előnyökből adódhatnak.

Dolgozzuk ki együtt:

  • látszólag kompaktabb modellek, de a szellőzéshez további hely kell körülöttük, így ezek a készülékek még több helyet foglalhatnak el, mint a hagyományos modellek;
  • a hőszigetelést ténylegesen megerősítik, így az áramot megtakarítják. A kompresszor és a kondenzátum hűtése azonban többe kerül, így az energiamegtakarítás nem létezik vagy elhanyagolható;
  • a készülékek élettartama rövidebb a túlterhelés okozta fokozott kopás miatt;
  • nehezebb javítani, mint a standard modelleket;
  • A beépített készülékek ára még mindig sokkal magasabb, mint a hagyományos modelleké, és az ilyen készülékek beszerelési költségeit gyakran figyelmen kívül hagyják, így nem a költségvetési hűtőszekrényekről beszélünk.

Telepítési módszerek

A hűtő-fagyasztó kétféleképpen építhető be a konyhabútorba:

  1. Részben. Ebben az esetben maga a készülék egy külön szekrényben vagy fülkében van elhelyezve, de az elülső rész nyitott marad, anélkül, hogy az elülső. Ebben az esetben a látható ajtókat vagy úgy hagyják, ahogy vannak, vagy kombinálják a konyha stílusával (festéssel, egy hozzá illő kialakítású hűtő-fagyasztó modell kiválasztásával vagy öntapadós szalaggal).
  2. Teljesen. Ez a beépítés megoldja a hűtőszekrény és a konyhai szerelvények színének összehangolását, mivel az egész egység teljesen el van rejtve a konyhai frontok mögött.

Mindkét telepítési megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai.

Az első telepítési módszer egyszerűbb és olcsóbb, de meg kell gondolnia, hogyan kell díszíteni a hűtőszekrény-fagyasztó ajtaját, hogy illeszkedjen a konyha stílusához és színéhez.

A második lehetőség drágább, több igény van a hűtőszekrény modelljére – de garantáltan harmonikusan néz ki a végén.

Telepítési szabályok

A telepítési folyamatra vonatkozó követelmények a választott modelltől és a telepítési módszertől függnek. A legjobb választás, ha szakemberekre bízza a telepítést. Csak ők ismerik a készülékek telepítésének minden csínját-bínját. Annál is inkább, mivel a legtöbb nagy üzlet csak akkor vállal garanciát a készülékeire, ha azokat a kiskereskedő szakemberei szerelték be.

Ha azonban a telepítést saját maga végzi, akkor számos kötelező szabályt be kell tartani:

  • A hűtőszekrény beszerelése előtt ellenőrizze a használati utasításban, hogy a hűtőszekrény beépíthető-e egy fülkébe;
  • Ne helyezze a hűtőszekrényt radiátor közelébe – a kompresszor túlmelegszik és gyorsan meghibásodik
  • A fülke szellőzési és szabad térrel kapcsolatos követelmények: A fülkét vagy szekrényt lehetőleg hátsó fal nélkül kell kialakítani. Ez megkönnyíti a levegő keringését. Ha nem nélkülözheti a hátsó falat, akkor azt szellőzőrácsokkal kell ellátni, amelyek biztosítják a friss levegő áramlását a kompresszorhoz és a hűtőrendszerhez;
  • A kerületi illesztéseknek az utasításban meghatározottak szerint kell lenniük. Még ha úgy tűnik is, hogy a gyártók túl nagy távolságot (10-15 cm) írnak elő, nem szabad megszegni ezeket a követelményeket;
  • A beszerelés előtt ellenőrizni kell, hogy a fülke falai vagy más belső tárgyak nem akadályozzák-e a hűtőszekrény ajtajának szabad nyitását;
  • A hűtőszekrény és a konnektor közötti távolságra vonatkozóan nincsenek szigorú követelmények. Ez a választott modelltől (annak hosszától) és a konyhabútorok elrendezésétől függ. De nem jó ötlet a hűtőszekrény mögé közvetlenül aljzatot szerelni, különösen, ha az fagymentes rendszerrel van felszerelve. Ebben az esetben a készülék hátsó fala jelentősen felmelegszik. Szigorú magassági követelmény is van: a padló és a csatlakozóaljzat közötti távolságnak több mint 15 cm-nek kell lennie. Ez biztonsági követelmény, hiszen ha a konyhában árvíz lenne, a konnektor nem tudna elárasztani. Úgy kell felszerelni, hogy használat közben könnyen hozzáférhető legyen. Így vészhelyzet esetén gyorsan lekapcsolhatja hűtőszekrényét az áramellátásról;
  • A legtöbb modern modellhez földelt aljzatra van szükség. Ha a lakásban az áramellátás gyakran vagy rendszeresen megszakad, célszerű védelmi rendszert (szünetmentes tápegységet vagy relét) telepíteni.
  • A kötelező technológiai követelmények mellett a hűtőszekrény telepítésének folyamatát a helyiség elrendezése és négyzetessége is befolyásolja, amelyben a hűtőszekrényt elhelyezik.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Avgustin Simon

    Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

    Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
    Comments: 1
    1. Csenge Sebestyén

      Kedves olvasó! Szeretném megtudni, hogy melyik típusú beépített hűtőszekrény ajánlott 2021-2022-ben? Véleményt szeretnék hallani a legjobb 15 modellről. Milyen funkciókkal rendelkeznek ezek a hűtőszekrények, és melyikük nyújtja a legjobb ár-érték arányt? Köszönöm a segítséget!

      Válasz
    Megjegyzések hozzáadása