...

Top 10 legjobb wifi jelerősítők routerhez: 2021-2022 rangsor és melyik ismétlő választani

Wi-Fi adapter TV-hez: a legjobbak értékelése, kiválasztása, beállítása
Wi-Fi jelerősítő kiválasztása
Hosszabbítsa meg hálózatát a szabadban: a legjobb átjátszók
Helyszín Név Értékelési jellemző
Top 10 legjobb Wi-FI Repeater
1 TP-LINK RE200 V1 Legjobb erősítő
2 Mercusys MW300RE V1 Egyszerű beállítás
3 Xiaomi Mi Wi-Fi Amplifier PRO Kompakt méret
4 Xiaomi Mi Wi-Fi erősítő 2 A legjobb méret
5 TP-LINK TL-WA855RE Gyors beállítás WPS-en keresztül
6 TP-LINK TL-WA850RE Nagyobb érzékenység
7 TP-LINK RE360 Minőségi konstrukció, stabil teljesítmény
8 TP-LINK RE650 Rengeteg antenna
9 TP-LINK RE450 V1 A legjobb vezeték nélküli szabvány használata
10 TP-LINK RE205 Jó teljesítmény a 2. frekvencián.4 GHz

Repeater vagy extender – jelerősítő modul a WiFi routerhez. Szükséges, ha a vevőkészülékek a jel hatótávolságán kívül vannak, ami igaz a nagy lakások vagy irodák esetében. A modul használatával kapcsolatban fontos árnyalat, hogy aktiválásakor a sebesség kissé csökken. Ez a jelátvitel és a falakon való áthaladás folyamatának köszönhető. Általában be van dugva. A grill konfigurálásához internetkábelre és csatlakozóra van szükség. Ezt követően a kalibrálás folyamata hasonló a Wi-Fiéhoz.

Ennek a készüléknek a klasszikus házformája egy hosszúkás téglalap, amely egy dugóval van ellátva. A legjobb erősítés érdekében ajánlott az erősítőt a Wi-Fi modul közelében elhelyezni, hogy elkerülje a kapcsolat megszakadását. A készülék működőképességét a legtöbb esetben a világító jelzőfény jelzi 2.4G. Kiválasztottuk Önnek a piacon kapható 10 legjobb otthoni wi-fi ismétlő készüléket a vásárlói vélemények, értékelések, a jelminőség és a népszerű online piactereken elérhető aktuális árak alapján.

SMART TV set-top box

A Smart TV nemcsak a számítógép, laptop vagy telefon jelének vételét teszi lehetővé, hanem az internetet is közvetlenül a tévéről érheti el. A filmrajongók számára ez egy isteni ajándék. A set-top-boxot futtató tévéjéről bármelyik webhelyre beléphet, és nézhet TV-sorozatokat, filmeket, Youtube-ot, Twitch-et, vagy csak cikkeket olvashat és oldalakat böngészhet.

A drága modern modellek rendelkeznek ezzel a funkcióval, de ezek is sokba kerülnek. Így csak veszel egy olcsó TV-t minőségi képpel és ráadásul set-top boxot. A konzol Wi-Fi vevővel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a helyi hálózathoz való csatlakozást. Tehát kétféleképpen lehet csatlakozni: vezetéken és Wi-Fi-n keresztül.

Wi-Fi adapter TV-hez: Legjobb értékelés, választás, beállítás

Smart TV set-top box funkciók

  1. Internet-hozzáférés beépített böngészőfelületen keresztül.
  2. Keresés a numerikus billentyűzet segítségével. Nem túl kényelmes, de praktikus.
  3. Az összes létező codec és Flash lejátszó támogatása.
  4. Egyes modellek kártyaolvasó rendszerrel rendelkeznek, amely támogatja az ismert kártyaformátumokat. Így könnyen csatlakoztathat egy kártyát a videokamerából vagy fényképezőgépből, és megnézheti a nyaralási képeket.
  5. A beépített memória lehetővé teszi a futballmeccsek, filmek, rajzfilmek rögzítését még akkor is, ha a készülék ki van kapcsolva.
  6. Digitális set top boxként is működhet.
  7. Nagy sebességű vétel és feldolgozás.

iconBIT Movie One (PC-0036W)

Operációs rendszer Android 4.4
Memóriakártyák microSD, microSDHC
Beépített memória 1GB
Bemenetek USB 2.0, HDMI, 3.5 mm-es audio/video, LAN (RJ-45)
Ár 3845

iconBIT Movie Ultra HD 4K (PC-0035W)

Operációs rendszer Android 7.1
Memóriakártyák MicroSD, microSDHC
Beépített memória 8GB
Bemenetek USB 2.0, HDMI, 3.5 mm-es audio/video, LAN (RJ-45)
Ár 7000

Hogyan válasszunk?

Íme egy gyors útmutató, hogy mire kell figyelni

  • Kétféle csatlakozási módot támogat: internetkábel és wifi. Vannak olyan modellek, amelyek csak egyféle csatlakozással rendelkeznek, ezért meg kell vizsgálni a helyzetet.
  • A jó képminőség és a gyors, fékezés nélküli működés érdekében jobb, ha Quad Core vagy Dual-core mikroprocesszort választ. Legalább 2 magnak kell lennie.
  • Támogatott portok. Jobb a HDMI használata. A régebbi TV-készülékek VGA és AV támogatással rendelkeznek.
  • További portok USB, VGA, Optikai, Ethernet.

Következtetések a wifi repeater munkájáról

Összefoglalva. Mint láthatjuk, a jelenléte egy másik kapcsolat a helyi hálózaton belül két számítógép között egy videó wifi repeater még mindig csökkenti az általános sebességet, ami nem volt meglepetés számunkra, mivel a jelenléte minden további eszköz, legyen az egy repeater, powerline vagy más adapter, hatással lesz rá. Az érdekes az volt, hogy melyik üzemmódban lesznek ezek a veszteségek a legkevesebbek.

Mint kiderült, a legnagyobb átlagos sebességet az a séma (#4) hozta, amikor a számítógépek ismétlőn keresztül voltak összekötve, megkerülve a routert – 4800 kb/sec, szemben a 2200-zal, ami WiFi-t adott ismétlő nélkül. Ennek van értelme, hiszen köztük nem volt az a plusz „térd” a láncban, egy router formájában, amelynek szerepét ebben az esetben a mai hős játszotta. Bár a legmagasabb és a legalacsonyabb értékek közötti különbség kissé feszült – a kapcsolat nem stabil.

De leginkább az ASUS RT-N10U routeremmel kapcsolatban voltak kérdéseim – miért csak 2 mb/mp-et biztosít?? Kiderült, hogy ez a leggyengébb láncszem a hálózatomban – érdemes elgondolkodni azon, hogy búcsút mondjak neki, mint egy híres tévéműsorban, és másik modell után nézni.

A második legjobb sebesség a № 2 séma volt, amelyben az egyik számítógépet a routerhez csatlakoztattuk patchkábel segítségével, és az átjátszónk továbbította a jelet egy laptopra. Bár, mint kiderült, a router itt rossz szerepet játszott, de ez nem változtat az összképen, mert utána megpróbáltuk a TP-LINK-et adapterként használni (№3), vezeték nélküli jelet fogadni és megosztani egy PC-vel – ez végezte a legrosszabb munkát.

Hogyan lehet a jelet erősíteni vagy javítani

Néha a kapcsolat megvan, de problémák adódhatnak a videó megszakításával, amikor a kép késni kezd. Ez azt jelenti, hogy a sebesség csökkent és csomagok vesznek el. Több dolgot is tehet:

  • Próbálja meg az útválasztót a lehető legközelebb elhelyezni a TV-hez.
  • A jelek útjában nem lehetnek jelentős akadályok telefonok és mikrohullámok formájában.
  • Menjen be a router beállításaiba. Ezután a vezeték nélküli hálózatra. Nézze meg az „ország” alatt, hogy a megfelelő opciót választotta-e. Ez biztosítja, hogy a készülék automatikusan felismerje az Ön által használt csatornákat. Így a wifi nem fog ütközni az ország rádió- és telefonhullámhosszaival. Ha nincs országbeállítás, akkor állítsa a csatornát az 1, 3 vagy 5 üzemmódba.
  • Fordítsa az antennákat a TV felé, és döntse őket 45 fokos szögben.

WiFi a vidéki házban és nyaralóban

Ebben az esetben, ha van egy nagy vidéki háza vagy nyaralója, vagy ha gyors internetet szeretne „építeni” egy nyaralóban, egy közönséges átjátszó, még ha nagyon jó is, nem biztos, hogy segít Önnek. Az igazán nagy területek esetében azt javasolnám, hogy nézze meg a Netgear Orbi. A lenyűgöző ára ellenére (kb. 23 ezer rubel) ez a legegyszerűbb és leggyorsabb az internet beállításának összes módja közül a vidéki házamban.

A készlet két eszközt tartalmaz, amelyek közül az egyik működik, mint egy útválasztó (ez be van dugva egy kábelt az internetszolgáltató), és a másik működik, mint egy nagy teljesítményű átjátszó. Az eszközök közötti kapcsolat a gyártó állítása szerint 1733 Mbps sebességgel működik. Még azokban az esetekben is, amikor a valós sebesség kétszer kisebb, a fennmaradó teljesítmény elegendő ahhoz, hogy gyors internet-hozzáférést biztosítson bármelyik eszköz számára. És az Orbi lefedettsége hatalmas.

És igen, ha hirtelen nincs hálózati lefedettség (bár nehezen tudok elképzelni egy ilyen helyzetet, hacsak nincs valamilyen kastélya, és nem egy ház), akkor vásárolhat egy másik átjátszót, és hozzáadhatja a rendszerhez. Az egyetlen dolog, hogy az ismétlők nem tudnak láncot alkotni – további eszköz is ragaszkodik a központi állomáshoz.

A legjobb csatlakozó adapterek toplistája

Ahhoz, hogy ezt a minősítést adhassam, elsősorban a modellek jellemzőit néztem meg. Két fő paraméter: ár és minőség. Aztán nézze meg az értékeléseket, hogy lássa, hogyan teljesítenek az egyes modellek a való életben. Böngésszen a felülvizsgálatban, és végezze el saját összehasonlítását az Ön szempontjai szerint.

Wi-Fi vevő a TV Dongle M3-hoz

Hatalmas támogatás a digitális TV- és videoformátumokhoz. Beépített RAM és külső SD meghajtó. Nem működik 5 GHz-en.

Wi-Fi adapter TV-hez: minősítés, kiválasztás, beállítása
Processzor ARM Cortex A7 Rockchip RK3036G 1.2 GHz
Operációs rendszer Linux 3.0.8
Külső antenna 2.4GHz
Képméret 480/720/1080P
Formátumok AVI, DIVX, MKV, TS, DAT, MPG, (MPEG1,2,4,) MP4

TOSHIBA WLM-20U2

Jó költségvetési lehetőség otthonra. Megbízható, megszakításmentes modell minőségi antennával. 3-7 szobás lakásban megszakítás nélkül és stabilan működhet.

TOSHIBA WLM-20U2
Ár 1620
Támogatott szabványok Wi-Fi 1 (802.11b) Wi-Fi 3 (802.11g) Wi-Fi 4 (802.11n)
Frekvencia 2.4 – 5 GHz
Interfész USB 2.0
Antenna 1 belső

Samsung WIS12ABGNX/NWT

Speciális készülék Samsung TV-khez. A DLNA lehetővé teszi mobileszközök, telefonok, fényképezőgépek és videokamerák csatlakoztatását. Megvan az 1. verzió.5.

Szabványok 802.11 (b, n, g, a)
TV-támogatás Samsung D5000, D8000, C550, E 490
A csatlakoztatása DLNA
Átlagos költség 1400

UWA-BR100 USB WiFi adapter

Sony elektronikához tervezve. Jól illeszkedik szinte minden TV-hez ettől a cégtől. Stabilan működik egy kis lakásban. Nagyobb otthon esetén erősebb adóra vagy a vevőhöz közeli telepítésre lehet szükség. Az egyetlen hátránya a magas ár.

USB WiFi adapter UWA-BR100
Adatszabványok IEEE 802.11, 802.11b, 802.11g, 8
Kompatibilis Sony AV-berendezésekhez
Frekvencia 2.4 – 5 GHz
Titkosítás WPA, WPA2, WEP
Költségek 7000

LG AN-WF500

Ez egy teljes modul külső adapterrel a jelfogás javítása érdekében. Beépített bluetooth adóval is rendelkezik fejhallgató vagy más vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatásához. Kis hátránya, hogy vezetékkel csatlakozik, és a modellnek a TV mellett kell állnia vagy felszerelve lennie.

Támogatási modellek LG LB5800, LB6100, LB6190, PB6600
Hálózati protokollok 802.11n, 802.11g, 802.11b, 802.11a
Adatátvitel Wi-Fi
Beépített Bluetooth Verziók 3.0
Ár 3200

Költségvetési modell micro-USB és HDMI porttal a csatlakozáshoz. Telefonról, táblagépről csatlakoztatható. Működik Android és iOS operációs rendszerekkel.

Stream TV DIB-200 a D-Link-től
Mobileszközök csatlakoztatása Android 4.2 és magasabb, iOS 5.0 és magasabb
Videó formátum 1080p
Interfész HDMI, micro USB
A költségek 800

Philips PTA01/0

Digitális médiafájlok kimenete a régebbi, Wi-Fi modul nélküli Philips modellekhez. Kiváló minőségű adatátvitel interferencia és megszakítások nélkül.

Kompatibilis az eszközökkel 32PFL7605, 32PFL7655, 32PFL7665, 32PFL7675, 32PFL7685, 32PFL7695, 32PFL8605, 37PFL7605, 37PFL7675, 37PFL8605, 40PFL7605, 40PFL8605, 42PFL7655, 42PFL7665, 42PFL7675, 42PFL7685, 42PFL7695, 42PFL8605, 46PFL7605, 46PFL7655, 46PFL7665, 46PFL7665, 46PFL7695, 46PFL8605, 46PFL8685 52PFL8605, _PFL58x6 (Eu), _PFL6x6 (Eu), _PFL74x6 (Eu), _PFL7606 (Eu), _PFL7656 (Eu), _PFL7676 (Eu), _PFL7696 (Eu), _PFL58xx6 (LatAm), _PFL6xx6 (Lat Am), _PFL7xx6 (Lat Am), _PFL8xx6, (Lat Am), _PFL7xx6 (Asia), _PFL35xx7 (Eu), _PFL4xx7 (Eu)
Frekvencia 2.4 GHz
Titkosítás WPA/ WPA2/ WEP
Ár 2230
A csatlakoztatása USB 2.0

Erősítés további eszközökkel

A wi-fi router beállításainak szoftveres módosítása mellett a jel javítása és a lefedettségi terület növelése érdekében speciális eszközök is használhatók. Ez a megközelítés akkor megfelelő, ha a szoftveres módszerek egyike sem hozta meg a kívánt eredményt, és a wi-fi router nem javította a jelet, mert a maximális paraméterekkel működik. Ez is érdekes lehet mindazok számára, akik szeretnek valamit csinálni a saját kezükkel, valahogy javítani a vezeték nélküli adapterek.

A szabványos antenna lecserélése egy nagyobb teljesítményűre

Minden wi-fi router más-más kialakítású – egyeseknek csak egy antennája van, másoknak kettő, három vagy három. Az antennák száma határozza meg a jelsűrűséget, minél több van belőlük, annál egyenletesebb jel jellemzi a routert. De nem csak az antennák száma határozza meg az internet minőségét és sebességét, hanem fontos figyelembe venni az antenna teljesítményét is.

Antenna a routerhez

Tehát ha a routerednek van egy szabad hely egy másik telepítéséhez, vagy ha ki tudod cserélni az egyik gyengébb antennát, szerezz be egy erősebbet. Lehetőleg legalább 5dB, lehetőleg 7dB. Vegye figyelembe, hogy az antenna cseréjéhez egy zsinórral ellátott modellt vehet, az is telepíthető a routertől távolabb, ami jelentősen javíthatja a wi-fi jelet, vagy áthelyezheti a hozzáférési pontot.

Ismétlőberendezés telepítése

Mivel a távolságban a wi-fi router jele fokozatosan csökken, 30-50 méter után olyan gyenge lesz, hogy egyetlen eszköz sem tud csatlakozni az internethez. Ezért telepíthet egy speciális eszközt, egy átjátszót, amely felerősíti a jelet, megismételve az adást egy adott távolságon keresztül. Az átjátszó beállítása nagyon egyszerű. Csak csatlakoztassa a hálózathoz, és a fő routerrel együtt működik.

Ismétlő használata

Ismétlő üzemmódban egy másik útválasztót is telepíthet az ismétlő helyett. Arra a helyre is telepíthető, ahol a jelet erősíteni szeretné. A gyakorlatban egy, legfeljebb két útválasztó használata indokolt ismétlő üzemmódban.

A wi-fi booster telepítése

Így az erősítés növelésével növelheti a jelet. Ez nem egy önálló eszköz, ellentétben az átjátszóval, hanem ugyanannak a wi-fi útválasztónak a szerves része. Az erősítő nem működik önmagában, de képes jelentősen javítani a jelet és az átviteli sebességet a saját antennáin keresztül.

A csatlakoztatáshoz az útválasztón lévő antennacsatlakozót használja. Az irányított antennával rendelkező modellek javíthatják a vételt és a hálózat keresését egy adott területen vagy irányban.

wi-fi booster

Booster fajták

A Wi-Fi Booster egy dobozra hasonlít, amelynek egyik oldalára egy omnidirekcionális antenna van csavarozva, a másik oldalán pedig egy adapter található a router antenna bemenetéhez. Valahogy így néz ki.

Wi-Fi booster és egyéb lehetőségek a vezeték nélküli jel erősítésére

Formájukban és csomagolásukban (jellemzőikben) különbözhetnek egymástól. Ilyen tipikus modelleket láthat a piacon:

  1. Wi-Fi Range Booster erősítő 7 és 20 dBm közötti jelerősséggel.7
Wi-Fi booster és egyéb vezeték nélküli jelerősítő lehetőségek
  1. KW37-WIFI Booster 37 dBm erősítéssel.
Wi-Fi Booster és más vezeték nélküli jelerősítők

Lehetnek erősebbek, de drágák lennének, és befolyásolhatják az egészségedet.

Miért van szükséged WiFi repeaterre??

A vezeték nélküli hálózat lényege, hogy az internet nem korlátozódik egy szobára, hanem az egész lakásban, irodában vagy akár a kertben is elterjedt. De minél nagyobb a távolság a

Annak érdekében, hogy a hozzáférési pontról érkező meglévő jelet felerősítsék, feltalálták a wifi repeater, repeater, vagy egyszerűen erősítő. „Felveszi” a fő hálózatot és továbbterjeszti azt, ezáltal javítja a kapcsolat minőségét és növeli a wifi hatótávolságát.

A wifi repeater nem rendelkezik más funkcióval. Ezért látszólag egy ismertebb vezeték nélküli eszköz – egy router – árnyékában van. Ez utóbbi egyébként booster üzemmódban is működhet. De a kibővített recepció funkcióhoz egyszerűen nélkülözhetetlen, akár otthon, akár irodai környezetben.

Hogyan kell telepíteni és konfigurálni

Wi-Fi adapter TV-hez: a legjobbak értékelése, kiválasztása, beállítása
  1. Csatlakoztassa a Wi-Fi modult a TV-hez a rendelkezésre álló foglalatok bármelyikébe.
  2. Ezután a TV-n a távirányító segítségével a beállítások vagy opciók menüpontba kerül.
  3. Menjen a „Hálózatok” szakaszba. A firmware típusától függően a konfigurációs szakasz neve eltérő lehet (vezeték nélküli hálózatok, vezeték nélküli kapcsolat).
  4. Most csatlakozunk a vezeték nélküli hálózathoz. Válassza ki a hálózatát.
  5. Adja meg a hozzáférési jelszavát és csatlakozzon.
Wi-Fi adapter a TV-hez: a legjobbak értékelése, kiválasztása, beállítása

WPS kapcsolat

  1. Menjen az útválasztóhoz, és keresse meg a WPS gyorsgombot. Ez általában a készülék hátulján található. A Zyxel Keenetic routerek előlapján van egy gomb – ez egy hullám vagy egy kulcs ikonja. Egyszerűen nyomjon meg egy gombot.
Wi-Fi adapter TV-hez: a legjobbak értékelése, kiválasztása, beállítása
  1. Állítsa be a TV-t WPS-re a TV-beállításokban. PIN-kódot vagy jelszót kell megadnia.
  2. Menjen vissza a routerhez, és nyomja meg ugyanazt a WPS gombot a hozzáféréshez.

Amikor szükség lehet egy wifi jelerősítő csatlakoztatására az útválasztóhoz?

Nagyon gyakoriak azok a helyzetek, amikor szükség lehet egy WiFi repeater telepítésére.

wifi repeater tp-link

A leggyakoribb – ha a fő router nem megfelelően lett telepítve az első helyen. Ön például elég szerencsés volt ahhoz, hogy nagymamája nagy, öt hálószobás lakása legyen egy sztálini felhőkarcolóban. Úgy döntött, hogy vezeték nélküli hálózatot hoz létre benne, de a routert nem a lakás „földrajzi” közepén helyezte el. És mondjuk, a szobájában egy asztali számítógép (mert, ez csatlakozik a kábel, és húzza át az egész lakás nem hajlandó). Vagy a folyosón, közvetlenül a bejárati ajtó felett, ahogy az internetszolgáltatók manapság teszik. Kiderült, hogy nincs wifi egy távoli szobába, és nem lehet hozzáférni az internethez laptopról vagy okostelefonról.

Egy másik lehetőség, amikor wifit szervezel egy magánlakásban. A router legjobb helyének megtippelése még nehezebb – a távolság, a vastag falak, és mi nem. Volt egy vidéki ingatlanom egy katonai létesítmény közelében, ahol az antennái mindent zavarnak, ami csak lehetséges. Tehát elengedhetetlen a wi-fi átjátszó használata.

A wifi erősítő hatótávolsága

Ami a távolságot illeti, ez az ismétlő modell kiterjeszti a jelet a fő

Ez számszerűen a következőképpen fejezhető ki. Amikor nem volt átjátszó, a lakás távoli sarkában lévő routerről az internet sebessége ilyen volt:

Amikor csatlakoztattuk az erősítőt, a wifi jelzőterület ezt adta nekünk:

Természetesen ezek az eredmények csak az én hálózatomra érvényesek – befolyásolta őket a PC hálózati kártya specifikációja, a laptop vezeték nélküli modulja, a router hardvere, és még a szoba RF-környezete is, amelyet egy csendes lakókörnyezethez közelítettünk. De mindenképpen bemutatják az átfogó képet, így ezeket a megállapításokat nyugodtan felhasználhatja a gyakorlatban, amikor hálózatait tervezi.

A TL-WA850RE tökéletesen elvégezte a feladatát, és bátran ajánlom az előfizetőimnek, mint a wifi lefedettség kiterjesztésének életképes módját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 3
  1. Mátyás

    Melyik jelerősítő ajánlott ebben a listában, ami kompatibilis a routeremmel és megbízható a hosszú távú használat során?

    Válasz
  2. Anna Kántor

    Hol találhatok további információt azokról a wifi jelerősítőkről, amelyek az első tíz helyen szerepelnek a 2021-2022-es rangsorban? Mik az előnyei és hátrányai ezeknek az eszközöknek? Melyik ismétlő ajánlott a legjobban a routeremhez?

    Válasz
    1. István

      A legjobb helyek a további információkhoz az internetes tech újságok és fórumok, valamint a gyártók hivatalos weboldalai. Az első tíz helyen szereplő wifi jelerősítők előnye, hogy képesek javítani a wifi lefedettséget és sebességet a házban vagy irodában. Hátrányuk lehet, hogy néhány modell nem kompatibilis minden típusú routerrel, illetve az áruk magas lehet. Az ajánlott ismétlő függ a router típusától és a használat igényeitől, ezért érdemes részletesen információkat gyűjteni a konkrét eszközökről.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása