...

Top 10 legjobb süllyesztett páraelszívó: 2022 értékelés

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. A vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Páraelszívó telepítésének tervezése egy étterem konyhájában? Ha ez a helyzet, keressen egy nagyobb teljesítményű modellt. Hogy segítsünk a választásban, úgy döntöttünk, hogy elmondjuk Önnek a legerősebb elszívó páraelszívókat. Minden más funkciójuk ugyanolyan jó. Győződjön meg róla, hogy a vásárlás nem okoz csalódást!

A süllyesztett páraelszívó előnyei

Könnyen ápolható. A legtöbb páraelszívó modell zsírszűrővel rendelkezik, amely könnyen eltávolítható és mosható, ha szennyezett. A recirkulációs üzemmódban működő páraelszívók (szagszűrés) könnyen cserélhetők faszénszűrőre.

Energiahatékonyság és zajkibocsátás. A kupolákhoz, billenő páraelszívókhoz, függesztett és kéményes páraelszívókhoz képest a süllyesztett páraelszívó kevesebb energiát használ, és maximális teljesítménynél ritkán haladja meg a 60 dB-t.

Helytakarékos. Mint minden beépíthető készülék, ezek is minimális helyet foglalnak el, és ideálisak kisebb konyhákba.

Esztétika. A beépített páraelszívók nem feltűnőek a konyhában. Mindegyik beépíthető a főzőlap feletti szekrénybe (konyhabútorba) anélkül, hogy a designt elrontaná.

Javaslatok a választáshoz

A motorháztető megvásárlása olyan döntés, amelyet nagyon komolyan kell venni. Mielőtt megvásárolná a főzőlapot, mérje fel a munkalap területét. Néhány fenntartást is figyelembe kell venni.

  1. Egyes gyártók képesek megtéveszteni a vásárlóikat. Ahelyett, hogy szellőzőcsatornát határoznának meg, süllyesztett csatornát határoznak meg. Néha ez a paraméter a fő kritérium.
  2. Az érintőkijelző megkönnyíti a motorháztető vezérlését. Nemcsak a működési módok közötti váltást teszi lehetővé, hanem gyakran időzítővel is rendelkezik a készülék kikapcsolásához.
  3. Tökéletes, ha a motorháztető kiegészítő világítással van felszerelve. Elkerüli az alapvilágítás használatát és kellemes éjszakai világítási megoldást biztosít. Ugyanez a lámpa a főzőlap tisztításakor is használható. Ez segít láthatóvá tenni a tökéletlenségeket.

A páraelszívó nem csak egy extra készülék, amely eltávolítja a kellemetlen szagokat a konyhából. Képes tisztítani a levegőt, eltávolítani a zsírt és a kormot, valamint további világítást biztosít a konyhában. A páraelszívó számos funkciót lát el, és lehetetlen választani a típus és a fő méretek ismerete nélkül.

Hogyan válasszunk egy süllyesztett páraelszívót??

Mint minden háztartási készüléknek, a süllyesztett páraelszívónak is van egy sor olyan jellemzője, amely leírja teljesítményét, teljesítményét és működési módját. A jellemzők alaposabb vizsgálata segít kiválasztani a legjobb és legmegfelelőbb szagelszívót a konyhájába:

Hatékonyság – egy kritérium, amely meghatározza, hogy mennyi helyet foglal el a konyhában egy modell. A gyártó ezt az információt a motorháztető adatlapján adja meg.

Működési mód – a páraelszívók kétféle üzemmóddal rendelkeznek: elszívás és keringetés. A szennyezett levegőt az elszívólevegő-rendszeren keresztül a helyiségen kívülre vezetik. Az elszívóban lévő ventilátorok beszívják a levegőt a helyiségbe, átvezetik a szűrőrendszeren, és a megtisztított levegőt visszavezetik a helyiségbe.

Szűrő típusa – 2 féle szűrő áll rendelkezésre: zsír és faszén. Az első lehetőség egy dugaszolható elszívó szűrő, amely a modelltől és a könnyű tisztíthatóságtól függően változhat. A faszénszűrőket külön kell megvásárolni, és a konyhai páraelszívóhoz opcionális tartozékként rendelhetők.

Zajszint – minél alacsonyabb a gyártó által a készülék specifikációjában megadott érték, annál csendesebben fog működni a süllyesztett páraelszívó a konyhába történő beszerelés után. A jó értékek 40 és 55 dB között vannak. A 70 dB-nél nagyobb zajszintű technológiát jobb, ha nem vásárolja meg, nehéz kényelmesen dolgozni vele munka közben.

Anyagok – kerülje a műanyagból készült, alulépített készülékeket – minél pontosabbak a rajzai, annál csendesebb lesz a páraelszívó a felszereléskor. A páraelszívó magas hőmérséklete, igénybevételei és összetevői miatt a rozsdamentes acél és az edzett üveg a legjobb anyagok a beépíthető készülékekhez.

A vezérlés típusa – a modern háztartási páraelszívók mechanikus vagy elektronikus vezérléssel vannak felszerelve. Az első lehetőség olcsóbb, de ezeket a modelleket nehezebb tisztán tartani. Az elektronikus vezérléssel ellátott süllyesztett motorháztetők általában LCD-vel rendelkeznek, de drágábbak.

Kuppersberg Slimlux 60 XGL

4.6/5

5 értékelés

Yandex Market megvásárlása

Jellemzők

  • Vízelvezetés / keringés
  • max. 550 cfm teljesítmény. m/h
  • Beépítési szélesség 60 cm
  • 2 motor a maximális teljesítményért
  • 290 W teljesítmény
  • mechanikus vezérlés

A Kuppersberg Slimlux 60 XGL motorháztető a 7. helyen áll az értékelésemben. Kihúzható kialakítással rendelkezik, amely kompakt kialakítást biztosít, amikor a páraelszívó nincs használatban, és a szívófelület növelésére szolgál, amikor a páraelszívó be van kapcsolva. A szellőzőakna légbeömlőnyílásához 10 cm átmérőjű csatornacsonk csatlakozik. A legtöbb modern modellhez hasonlóan a Slimlux 60 XGL is légkibocsátással és keringetéssel működik.

Két motorral felszerelve a nagy, akár 550 köbméteres elszívási teljesítményhez. m/h. Két sebességgel működik, amelyeket mechanikus gombokkal lehet váltani. A zsírszűrő megvédi a motort, a ventilátort és a csatornát a zsírrészecskéktől. Opcionális szagszűrővel is felszerelhető, de külön kell megvásárolni. Két 25 W-os halogén lámpa van felszerelve a készülék hátuljára a munkalap megvilágítására. Akár 56 dB zajkibocsátás működés közben.

Előnyök:

  • Kellemes megjelenés.
  • Jó teljesítmény.
  • Mérsékelten zajos.
  • Egyszerű nyomógombos vezérlés.
  • Szénszűrő felszerelhető a szagok eltávolítására a légáramlásból.

hátrányok:

  • Az építési minőség egyes felhasználók számára megkérdőjelezhető.

Népszerű márkák és modellek a beépített páraelszívókhoz

Az online áruházakban a konyhai páraelszívók vásárlóinak véleménye és értékelése szerint a legnépszerűbb márkák a következők: Elikor, Krona, Maunfeld, Elica, Jetair, Zigmund & Shtain.

Külön meg kell említeni a Weissgauff, Bosch és Lex gyártókat. Az orosz piacot nagyon jó minőségű süllyesztett beépíthető motorháztetőkkel látják el, hosszú távú garanciát nyújtanak a készülékeikre, és jó ügyfélszolgálatot és tanácsadást nyújtanak. Javasoljuk, hogy a következő márkákból válasszon elszívó elszívással ellátott páraelszívót.

Teljesítmény

A választáskor az egyik első szempont a teljesítmény kell, hogy legyen. m3/h-ban mérve, t.. Hány köbméter levegőt „szív el” a motorháztető óránként. Ez a műszaki adatlapon található. Íme egy egyszerű képlet a szükséges kapacitás kiszámításához:

Terület * belmagasság * 11 = küszöbértékek elszívási teljesítménye.

Úgy vélik, hogy kis helyiségek (15 négyzetméter) esetében legalább 400-450 cfm teljesítményre van szükség..Egy szellőzőcsatorna a legelterjedtebb és legbiztonságosabb egy helyiségben (kb. 24 m2 /óra, nagyobb helyiségeknél kb. 24 m2 /óra). kv.) – legalább 700.

A legjobb konyhai billenő páraelszívók rangsora. TOP 3

Elikor Pearl S4

Ez a hazai gyártású modell minden háziasszony számára öröm, és még a profi szakácsok ízlésének is megfelel. Gyorsan és jól végzi a munkáját, így a főzési folyamat kényelmesebbé válik a felhasználó számára. Négy sebességválasztó kapcsoló, kijelző és időzítő.

A készüléket egy érintőképernyő vezérli. Ugyanakkor a motorháztető ára meglepően alacsony. További előnyei közé tartozik a szilárd felépítés és az edzett üveg kivitel.

Bosch Serie 4 DWK67HM20

A csendes, 60 cm széles páraelszívó 3 teljesítményszintje és intenzív üzemmódja miatt népszerű az emberek körében. A gyártó jelezte, hogy ennek a modellnek a teljesítménye összhangban van a teljesítményével, és a felhasználók ezt már többször is megerősítették a véleményükben.

A háttérvilágítás is jó – mérsékelten világos, de nem okoz vizuális kényelmetlenséget.

Lex Mini 600

Egy hazai modell, amely szinte az egész világon ismert csendes működéséről, kiváló minőségű kivitelezéséről és hosszú garanciális időszakáról. A páraelszívó kellően nagy kapacitással rendelkezik egy legfeljebb 12 négyzetméteres konyha számára..

A motorháztető vezérlése nyomógombos, de a tulajdonosok elégedettek vele, bár az emberek néha panaszkodnak az „öregedésére”.

Biztonság

Nem szabad elfelejteni, hogy nincsenek olyan rendszerek, amelyek teljes mértékben elszívják az égéstermékeket. Gázüzemű főzőlap esetén gondolnia kell a biztonságra. A gáztűzhelyek elkerülése nem jó ötlet, és az elektromos tűzhelyért is többet kell fizetni, azonban jó ötlet megfontolni néhány dolgot egy stúdiólakásban.

Ha gázfőzőlapja van, akkor egy „ventilátort” kell beépíteni. .., egy nyílás a külvilág felé. A szellőzőcsatorna általában a falba vagy az ablakkeretbe van beépítve. Amikor a gáztűzhely üzemel, automatikusan kinyitja a szelepét, és friss levegő áramlik a lakásba, ami a huzathoz és az oxigénellátáshoz szükséges.

Jó, ha van gázérzékelő is. Penny-ügyileg jó szolgálatot tehet, ha felhívja a figyelmet a füstgázkoncentrációra otthonában.

A konyhaprojekt tervezésekor érdemes ezeket a költségeket is beiktatni a költségvetésbe. Ne hagyja magát elcsábítani a motorháztető-értékesítők által, akik azt mondják, hogy nincs szükség az extra berendezésekre.

Előnyök és hátrányok

Ezek a könnyen üzemeltethető és könnyen telepíthető légtisztítók számos előnnyel rendelkeznek. A függőháztető előnyeit és hátrányait az alábbi táblázat mutatja be:

Előnyök Hátrányok
Gazdaságos, költségvetés-barát eszközök Nem alkalmas nagy terekbe
Könnyű telepítés Új szén- vagy zsírszűrők pénzügyi költségei
Alacsony zajszint
Újrafelhasználható szűrőrendszer, amely nem igényel gyakori cserét. És amikor eljön az ideje a szűrő cseréjének, az eljárás egyszerű.
Kompakt és stílusos kialakítás

Mint látható, a süllyesztett páraelszívó előnyei nagyobbak, mint a hátrányai. Még egy okkal több, hogy a népszerűség csúcsán tartsuk őket.

Példák kis konyhákhoz

A kompakt konyhában a helytakarékosság a kulcs. Ez a kritérium a páraelszívó esetében is érvényes. A legdiszkrétebb modellek a süllyesztett vagy süllyesztett modellek. Ha keringenek, nincs szükség nehézkes kéményre.

Minden előnye ellenére a süllyesztett vagy szekrény alatti modellek nem a leggazdaságosabbak. Diszkrétebb, de nem kevésbé hatékony technológia.

A mennyezetbe történő beépítés helyet takarít meg a szekrényekben. Ha a páraelszívót egy feszített vagy függönyfalas keretben helyezi el, a dekoratív rácsnak köszönhetően kívülről észrevétlen maradhat.

Magánlakásokban a szellőztető készüléket a falban lehet elhelyezni. Gyakorlatilag láthatatlan, tökéletesen ellátja feladatát.

Ha már túl késő változtatni a konyha kialakításán vagy kivitelezésén, jól jöhet egy pultra szerelhető modell. A páraelszívó nagyon közel van a főzőtérhez, és hatékonyan elszívja az állott levegőt. És könnyen elérhető a zsírtisztításhoz vagy a szűrők cseréjéhez.

Fotó: Készülékek elhelyezése egy kis konyhában

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Levente

    Kedves Olvasó, szeretném megtudni, hogy melyik a legjobb süllyesztett páraelszívó a 2022-es értékelések alapján? Melyik márka vagy modell a legjobb választás a hatékony páraelszívás érdekében? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a páraelszívó, és mennyire könnyű telepíteni? Megfelelő lenne-e egy átlagos otthonba? Köszönöm a válaszokat!

    Válasz
  2. Rebeka Simon

    Mi az értékelés alapja a top 10 legjobb süllyesztett páraelszívó kiválasztásakor? Milyen szempontok alapján döntötték el, hogy ezek a páraelszívók érdemlik meg a legjobb minősítést 2022-ben?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása