...

Top 10 legjobb prémium mosógép 2022

Top 10 a KP szerint

Siemens WS 12T440 (30 ezer rubeltől)

A Siemens önálló mosógépet a legtöbb felhasználó és szakértő az orosz piac leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb mosógépeként ismeri el. A készülék a legjobb energiaosztály – A+++ és minimális vízfogyasztás – 38 liter.

Siemens-WS-12T440. Fotó: Siemens

A kapacitás is lenyűgöző – akár 7 kg cucc is elfér benne. Intelligens vezérlés, 15 mosási program, kiömlés elleni védelem a készülék további előnyei. A gyártó gondoskodott arról, hogy a gépet véletlen indítás elleni védelemmel lássa el, amely a kezelőpanel lezárásából áll. A funkciók közé tartozik az automatikus dobkiegyensúlyozás a pörgetés során és a habszabályozás.

Nagy kapacitás, számos üzemmód, megbízható gyártó

Néha nagy zajt csap

Többet mutasson

Padlófűtés laminált padlóhoz

A padlófűtés népszerű megoldás a helyiségek fűtésére

Samsung WW80K62E07S (37 ezer rubeltől)

A Samsung 8 kg-os elöltöltős mosógépe a legtágasabb ebben a ranglistában. Az a tény, hogy a gyártó okostelefonról történő intelligens vezérlést kínál, szintén nagy szerepet játszott.

Samsung-WW80K62E07S. Fotó: Samsung

A modell további vonzó jellemzői a hajtómű nélküli meghajtás, amely biztosítja a kisebb zajt, valamint a jobb tisztítást biztosító légfúvó. A gép pozitívuma a kiváló energiahatékonysági osztály (A+++), a nagy dobsebesség (1200 fordulat/perc) és az automatikus programok nagy száma (14 tétel).). A dobtisztítással segítünk Önnek vigyázni készülékére.

Kapacitás, magas energiaosztály, funkcionalitás

AEG L 6FBI48 S (34 ezer rubeltől)

Az AEG mosógép vezető a centrifugálási sebességben (1400 fordulat/perc). A modell magas megbízhatóságával és kiváló építési minőségével tűnik ki. Az elölről töltő mosógépet, amely akár 8 kg száraz ruhát is képes befogadni, a felhasználók nemcsak megbízhatósága, hanem kiváló megjelenése miatt is nagyra értékelik. Stílusos, modern megjelenés az érintőképernyős vezérlésnek és a digitális kijelzőnek köszönhetően.

AEG L 6FBI48 S. Kép: AEG

Magas energiahatékonysági osztály (A+++), választható centrifugálási sebesség és törlés, 10 program, hőmérséklet-szabályozás. A gyártó gondoskodott a vízszivárgás megelőzéséről, valamint a habszint és a dob kiegyensúlyozatlanságának ellenőrzéséről a centrifugálási ciklus során. Általánosságban elmondható, hogy megbízható képviselője a minősítésnek, amely joggal érdemelte ki az ügyfelek szeretetét és a kézművesek tiszteletét.

Pörgési sebesség, magas energiahatékonyság, biztonság

Nem annyi mosási program, mint amennyit elvárna

Többet mutasson

Milyen gyorsan száradnak meg a ruhák mosás után

Nem ritka, hogy a szennyes állandóan nedves vagy nedves marad

Gorenje WP 7Y2/RV + REZERVOAR PL 95 (24 ezer rubeltől)

A szlovák gyártó híres készülékeinek magas minőségéről. Az építési folyamatot szigorúan ellenőrzik, és minden terméket tesztelnek, mielőtt forgalomba kerülne. Ez a vállalat mosógépeinek megbízhatóságának köszönhető.

Gorenje WP 7Y2/RV + REZERVOAR PL 95. Fotó: Gorenje

Technikailag ez egy egyedi teljes méretű (nem keskeny) modell. Különlegessége, hogy 100 literes víztartállyal van felszerelve, azaz nem szükséges a vízhálózatra csatlakoztatni. Nemcsak a külvárosi lakosok számára kényelmes, hanem a városiak számára is – áramkimaradás esetén.

Főbb jellemzők – standard vízszintes terhelhetőség akár 7 kg száraz ruhával, intelligens vezérlés, A++ alacsony energiaosztály, 18 különböző mosási program. Szivárgásvédelem, kiegyensúlyozatlanság- és habzásszabályozás biztosítja a működés stabilitását.

Víztartály, sok mosási program, nagy kapacitás

Sok helyet foglal el a fürdőszobában

Többet mutasson

Vestfrost VFWM 1241 W (21 ezer rubeltől)

A jól ismert török gyártó kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkező, rendkívül megbízható keskeny mosógépet kínál a felhasználóknak. Kiváló minőségű összeszerelés, tökéletes minőségű alkatrészek, modern megközelítés a tervezéshez – mindez biztosítja a készülék hosszú és problémamentes működését. További opciók egyszerűsítik a mosógép működését és teszik azt a lehető legbiztonságosabbá – szivárgásvédelem, gyermekzár, egyensúlyhiány-ellenőrzés.

Vestfrost VFWM 1241 W. Fotó: Vestfrost

Funkcionalitás, a mosási módok száma és hatékonysága tekintetében a készülék nem marad el más modern modellek mögött. A Vestfrost olcsó, kiváló minőségű, kis kapacitású (6 kg-os) mosógépe remek ár-érték arányt képvisel.

Magas energiafogyasztás

Többet mutasson

Típusú törölközőtartók a fürdőszobában

Elektromos, vizes, kombi modellek, jellemzők

Hotpoint-Ariston RSM 601 W (16 ezer rubeltől)

Ez a gép jó funkcionalitással rendelkezik – akár 6 kg szennyest is be lehet tölteni, és választható a centrifugálási sebesség. A gép az A+ energiaosztályba tartozik, így nem kell aggódnia, hogy túl sok áramot használ. 14 program található a készülék arzenáljában, köztük egy fekete mosóprogram is.

Hotpoint-Ariston RSM 601 W. Fotó: Hotpoint-Ariston

A mosógép erősségei közé tartozik a jó megbízhatóság és a nagy, 34 cm átmérőjű csomagtérajtó. A kényelem érdekében a készülék digitális kijelzővel rendelkezik, amely megkönnyíti a szükséges beállítások megadását. Egy másik hozzáadott funkció a késleltetett indítás időzítővel, akár 24 órán keresztül. 56,2 kg-os súlyának köszönhetően a gép még az intenzív mosási fázisok során sem rezeg.

Jó funkcionalitás, alacsony zajszint, nagy csomagtérajtó átmérője

Robusztus ház

Többet mutasson

ATLANT 60C107 (12 ezer rubeltől)

Alacsony ára ellenére a készülék rendelkezik az összes alapvető funkcióval, beleértve a gyermekbiztosítást és a túlterhelés elleni védelmet is. Egy ciklusban akár 6 kg szennyest is képes kimosni. A gép éjszakai üzemmódba kapcsolható, amely után gyakorlatilag hangtalan lesz. Könnyen szabályozható centrifugálási sebességgel és mosási programokkal rendelkezik. Az A+ energiaosztály alacsony, mindössze 0,17 kWh/kg-os villamosenergia-fogyasztást eredményez ciklusonként.

ATLANT 60C107. Fotó: ATLANT

Hátrányai közé tartozik a méret és a nem a legkisebb áramlási sebesség ciklusonként – 50 liter. A mosógép 15 mosási móddal rendelkezik, amelyek között sportruházat és lábbelik mosására szolgáló programok is vannak. Kényelmes működés digitális kijelzővel a könnyű beállítás érdekében. A legjobb eredmény elérése érdekében használhatja az áztatási programot, amely segít hatékonyan küzdeni a szennyeződések ellen.

Magas vízfogyasztás

Többet mutasson

Candy CS4 1061D1/2 (11 ezer rubeltől)

Értékelésünk jelöltjei közül a legjobb árat a Candy mosógép kínálja. Egyéb előnyei között szerepel a 6 kg-ig terjedő jó terhelhetőség. Elegendő kapacitás egy 3-4 fős család számára.

Candy CS4 1061D1/2. Fotó: Candy

Energiahatékonysági osztálya (A++), 15 program, késleltetett időzítő és intelligens vezérlés további előnyök, amelyek jó választássá teszik.

Jó töltöttség, magas energiaosztály, rengeteg mosási program

Gyenge burkolat

Többet mutasson

Electrolux EWT 1064 ILW (21 ezer rubeltől)

A nagy Electrolux márka legkisebb, 40 cm-es, álló rakodógépes modellje. Ez a mosógép ideális kis fürdőszobákba.

Electrolux EWT 1064 ILW. Fotó: Electrolux

Teljesítménye megfelel a mai mosógépekkel szemben támasztott valamennyi teljesítménybeli elvárásnak. Érzékelős, intelligens vezérlés, 14 mosási program, még a kényes textíliákhoz is, alacsony energiafogyasztás A+++ osztály, habszabályozás – minden funkció, amire szüksége van a legérzékenyebb textíliák mosásához is. Extra megbízhatóságot nyújt a gyártó szivárgásvédelme, az egyensúlyhiány-ellenőrzés és a gyermekzár.

Kis méret, magas energiahatékonysági osztály, rengeteg mosási mód

Néha zajos

Többet mutasson

Weissgauff WMI 6148D (28 ezer rubeltől)

Annak ellenére, hogy Kínában szerelik össze, ez a mosógép a megbízhatóság tekintetében a legismertebb márkákkal vetekszik.

Weissgauff WMI 6148D. Fotó: Weissgauff

Műszaki jellemzői indokolják az árát – akár 8 kg száraz ruhanemű betöltése, 1400 fordulat/percig terjedő centrifugálási sebesség, A+++ energiahatékonyság, 16 mosási program, valamint a lehetőség, hogy saját programot adjon hozzá előre kiválasztott paraméterekkel. További előnyök – teljes vízszivárgás elleni védelem, gyermekzár, habszabályozás.

Sok funkció, nagy terhelhetőség, funkcionalitás

Gyenge összeszerelés

Többet mutasson

LG FH-6G1BCH2N

Egy tisztességes mosógép, amely egy nagycsalád számára szükséges összes funkciót egyesíti. A gyártó ajánlásai szerint kellően nagy, 12 kg-os mosási terhelhetőséget hirdet. A mosógép egy szárítórekesszel is fel van szerelve, amely akár 8 kg szennyest is képes szárítani különböző üzemmódokban.

A TrueSteam gőzkezelésnek köszönhetően a ruhák mosás közben fertőtlenítve vannak. A háztartási allergéneket teljesen eltávolítják a szövetből. A speciális gőz üzemmód „felfrissítés” segít a kellemetlen szagok és a ruhák kisebb gyűrődései ellen, víz vagy mosószer használata nélkül. Az LG FH-6G1BCH2N jellemzői:

  • Megbízható közvetlen meghajtású motor;
  • Minimális zajszint;
  • Tizenkét mosási program;
  • Magas, akár 1600 fordulat/percig terjedő centrifugálási sebesség./perc.;
  • A rendszerben fellépő meghibásodások öndiagnosztikája.

A mosógép érzékelővel van felszerelve, amely a dob terhelését figyeli. Alacsony habzás- és rezgésérzékelők, valamint Aqua-Lock funkcióval rendelkeznek.

Hogyan válasszunk mosógépet

Függőleges vagy elölről töltés

Azonnal el kell dönteni a mosógép helyét. Ezért a gép mérete és típusa közül lehet választani. A mosógépeket kétféle töltési módra osztják: felülről töltő (függőleges) vagy oldalról töltő (frontális). Ennek megfelelően a fedél vagy a tetején vagy az elején van.

A függőleges töltésű mosógépek nagyon praktikusak. Kis helyigényű – bárhol elhelyezhető – akár egy kis lakásban is. Sokan szeretik, hogy nem kell lehajolnia, hogy bedobja a szennyest – csak nyissa ki a fedelet. Ezeknek a modelleknek a mérete általában 40x60x90 cm körül van.

Elöltöltős gépek – egy klasszikus lehetőség. Tökéletesek azok számára, akik szeretik tudni, vagy csak látni akarják, hogyan megy a mosás, és mi kerül a gépbe. Az iratok, játékok, sőt még a háziállatok is véletlenül hátrahagyhatók – és akkor a mosási folyamat gyorsan megszakadhat.

Ezeknek az elülső modelleknek a méretei általában 60x45x85 cm, bár vannak kisebbek és nagyobbak is.

Ha azt tervezi, hogy helyet takarít meg, és telepítse a mosó-szárítógépet a mosogató alatt vagy egy fülkében vagy szekrényben – az első esetben válasszon egy speciális formájú tényezőt a mosogató alatt; a második esetben ne próbálja meg kiválasztani a gépet pontosan a fülke vagy a szekrény mérete alatt, győződjön meg róla, hogy hagyjon egy kis mozgásteret. A mosógép-szerelője részletesebb tanácsot tud adni erről.

Betöltési mennyiség

Egy másik dolog, amire érdemes odafigyelni, az az, hogy mennyi szennyest tud betölteni. Ez attól függ, hogy hányan fogják használni a készüléket.

Ha például 2 személy lakik otthonában, akkor a 4 kg-os mosógép a legmegfelelőbb, 5 főig a 6 kg-os, több mint 5 fő esetén pedig a 9 kg-os.

Ennek ellenére nem akarja túlméretezni a gépet. A maximális terhelhetőség nem szükséges, ha nem tervezünk egyszerre sok tárgyat mosni. Először is, minél nagyobb a térfogat, annál terjedelmesebb lesz a gép. Másodszor pedig, ha 9 kg-os tartálykapacitással három pulóvert mosol, akkor ez plusz vízszámlába kerül. A tényleges igényei szerint kell választania.

Tartály: műanyag vagy fém

A rozsdamentes acéltartályok a legelterjedtebbek. Ellenállnak a vegyi anyagoknak. A dob azonban nagy zajt csaphat a készülék működése közben.

A műanyagokban az a nagyszerű, hogy nem nyomnak sokat. Emellett ellenállnak a vegyi anyagoknak és szinte hangtalanok.

Az arany középút – fémkádak. Csendesek, de meglehetősen robusztusak.

Ez érdekes

Hogyan mosnak a különböző korszakokban és mikor találták fel a mosógépet

Vezérlés

Nem ritka, hogy a ruhák mosásakor sok hab képződik – különösen, ha nem a megfelelő mennyiségű mosószert használod. Ez befolyásolhatja a mosás minőségét, és a készülék gyorsan tönkremehet. Itt jön jól a habszabályozás. Egy érzékelő szabályozza a habszintet, és egy speciális szivattyú szükség esetén eltávolítja a felesleget.

A kiegyensúlyozatlanság-szabályozó lehetővé teszi a mosnivaló egyenletes eloszlásának szabályozását a dobban. Ha a készülék nem vízszintes, akkor vagy elfordítja a dobot a másik irányba, hogy kijavítsa a hibát, vagy visszapörgeti a dobot.

Extra jellemzők

A mosógép rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik az életét, de ezek többsége értelmetlen lehet. A mosási, öblítési és centrifugálási lehetőségek hőmérséklet-szabályozása a legfontosabb jellemzők között szerepel. A többi kiegészítés.

Finom mosás esetén a gép több vizet használ alacsonyabb hőmérsékleten, és a dob lassabban forog, így nem teszi tönkre a mosást. Nem minden gép rendelkezik csavaró funkcióval.

Gazdaságos mosás, amely a szokásosnál tovább tart. A mosás intenzitásának csökkentése és az idő növelése – ez csökkenti az energia- és vízfogyasztást.

Pörgésszabályozás. A mosógépek automatikusan kiválasztják a szükséges centrifugálási sebességet, attól függően, hogy milyen centrifugálási ciklust választott és mennyire van tele a dob.

A speciális módok közé tartoznak a sportruházatra, lábbelikre és ágyneműre vonatkozó programok. Ezen kívül vannak extra funkciók, amelyek segítenek a foltok eltávolításában.

A késleltetett aktiválással beállíthatja, hogy a mosógép a megfelelő időben induljon el.

Előre beállított ciklusok pamuthoz, gyapjúhoz, szintetikus és vegyes anyagokhoz. Ezekben az üzemmódokban a gép automatikusan kiválasztja az adott szövetekhez szükséges vízhőmérsékletet és centrifugálási sebességet. Például a gyapjúszöveteket hidegebb vízben, a pamutszöveteket pedig melegebb vízben kell mosni.

Géposztályok

A mosási osztályt A-tól G-ig latin betűkkel jelölik. Befolyásolja, hogy a készülék mennyire jól távolítja el a szennyeződéseket a ruhákról. Az A a legjobb minőségű, míg a G a legrosszabb minőségű. Ugyanez a fokozati besorolás a centrifugálási osztályban is megtalálható, amely azt jelzi, hogy mennyi nedves szennyes marad a mosás után.

Ugyanígy jelzik az energiaosztályokat is: latin betűkkel A-tól G-ig.

A legjobb mosószerek
A legbiztonságosabb és legtermészetesebb választás

Daewoo Electronics DWC-PHU12Y1P

Egy másik méltó lehetőség a koreai gyártótól, amely magas színvonalat állít fel a mosás terén. A többfunkciós mosó- és szárítóberendezés lehetővé teszi akár 15 kg ruhanemű mosását egy ciklusban. Az Air Bubble technológia tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket a szövetekről, köszönhetően a sok légbuboréknak, amelyek aktiválják a mosószert. A mosógép csillaggal ellátott dobja még kíméletesebben tisztítja a ruhákat. A modell jellemzői:

  • 5 különböző szárítási program;
  • 14 speciális mosási mód;
  • közvetlen befecskendező rendszer;
  • A mosószer automatikus adagolásának lehetősége;
  • dobfordulatszám-korlátozás csavaráskor – 1200 fordulat/perc.

A mosógépben van lehetőség az indítási idő 19 órával történő elhalasztására. A szivárgás valószínűsége minimálisra csökken, és a rendszer szabályozza a dobban a forgás közben fellépő egyensúlyhiányt is.

№6. Panda XPB25-28A / PAN25A

A világ legkisebb mosógépei. Panda XPB25-28A / PAN25A

A világ legkisebb mosógépei. Panda XPB25-28A / PAN25A

A kis mosógép 49 cm magas, 36 cm és 35,5 cm-es oldalakkal, és kevés helyet foglal el. Szerény mérete ellenére azonban tudja, hogyan kell gyorsan és alaposan kimosni a ruhákat. Az apró gép egyszerre legfeljebb 2,5 kg ruhát mos, de ugyanakkor nagyon kevés áramot fogyaszt – mindössze 170 wattot óránként. Emellett nagyon halkan működik, zajszintje kevesebb mint 57 dB.

6 kg-os súlyának és kényelmes fogantyújának köszönhetően ez a gép hűséges útitárs. Érdemes megjegyezni, hogy csak mos és öblít, és nincs centrifugálási funkciója. De ez egyáltalán nem probléma, mivel mostanában hasonlóan kompakt egységek kaphatók, amelyeket kifejezetten a szennyes szárítására terveztek.

A készülék indításához csak töltse fel meleg vízzel, csatlakoztassa a készüléket, és állítsa be a mosási időzítőt. Ha olyan kis gépet keres, amelyet a lehető legegyszerűbben lehet kezelni, nézze meg ezt a modellt. Ez is csak $79.95.

Siemens WM 16W640

Nagy mosógép egy német márkától. Az inverteres közvetlen meghajtású motor a maximális gépmegbízhatóság érdekében. Egy tágas dobban egyszerre akár 9 kg-os tételek is elférnek. A legjobb technológiai jellemzők:

  • a WaveDrum textúrázott felülettel;
  • Az i-DOS rendszer, amely automatikusan adagolja a mosószert a szennyes súlyától és a víz minőségétől függően;
  • 14 tisztítási program;
  • Dob fertőtlenítő funkció.

Digitális kijelző mutatja a program előrehaladását. A mosógép késleltetett indítási időzítővel rendelkezik. A rendszer teljesen szivárgásmentes, szükség esetén a kezelőpanelt elzárhatja a gyermeki beavatkozástól.

Érdekes:

  • a legdrágább mosógép
  • Samsung mosógép értékelése
  • Mosógép függőleges vagy elölről töltött ..
  • A legjobb szárítóval ellátott mosógépek rangsora
  • Orosz gyártmányú mosógépek
  • Melyik Bosch mosógép a legjobb vásárlás

Olvasói megjegyzések

  • Ossza meg véleményét – hagyjon megjegyzést
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Kamilla Farkas

    Mellékelve találhatók a 2022 legjobb prémium mosógépeinek top 10 listája. Mi a véleményed ezekről a gépekről? Milyen tapasztalatokat hallottál róluk? Melyiket ajánlanád a leginkább a véleményed alapján?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása