...

Top 10 legjobb öntöttvas tűzhely a fürdőhöz: 2021-2022-es értékelés és melyik modellt kell választani a fatüzelésű, tartályos tűzhelyhez

Sokan hallották, hogy az öntöttvas tűzhelyek a legjobb választás az orosz fürdők számára, de nem mindenki érti teljesen, hogy miért. Ebben a cikkben nem csak az öntöttvas fürdőfőzők hazai piacának legjobb példáit kívánjuk bemutatni, hanem világos magyarázatot is adunk az előnyeikről.

Azok számára, akik véleményt alkottak az ilyen típusú tűzhely érdemeiről, meghívjuk Önt, hogy vegyen részt az öntöttvas szaunakályhák felhasználók általi értékelésében – független és senki által nem fizetett reklámcélokra.

Top 10 legjobb öntöttvas szaunakályha 2021-2022-re

Top 3 legjobb öntöttvas szaunakályha ár/minőség szerint 2021-2022
1 Vezúv LEGENDA BOAT 16 (205) Tudja meg az árat
2 Beryozka Favorit 24 Lásd az árat
3 Vezúv Everest 24 (280) Ellenőrizze az árat
Top 3 legjobb öntöttvas fatüzelésű szaunakályha
1 Gefest ZK 18 (M) Kérdezze meg az árat
2 Yermak 16 Grid Premium (öntöttvas) Tudja meg, mennyibe kerül
3 Vezuvius LEGENDA BOAT 22 (270) Ismerje meg az árat
Top 2 legjobb öntöttvas szaunakályha tartályos szaunakályhával
1 Vesuvius Sensation Aqua 22 (DT-4) 40 literes tartállyal Tudja meg az árat
2 Vesuvius Sensation 16 Aqua (DT-4) 30 literes tartállyal Ismerje meg az árat
Top 2 legjobb olcsó öntöttvas szaunakályha
1 Vezúv RUSICH ANTRACIT 22 (DT-4) 2016 Ismerje meg az árat
2 Vesuvius Sensation 16 antracit (DT-4) Tudja meg az árat

Top 3. Zharstal Sinara meteorit

Értékelés (2021): 4.63

Nagy kőkapacitás A kályha kőkapacitása 55 kg természetes kő befogadására alkalmas, ami 15%-kal több, mint más gyártók hasonló modelljeiben.

  • Jellemzők
  • Fűtési térfogat (cu.): 18
  • Teljes méretek (H/W/H): 75/52/77 cm
  • Felépítés: falra szerelhető
  • Súly (kg): 80

A legjobb orosz fürdőház az, ahol sok gőz van, és ennek eléréséhez sok kőre van szükség. Ez a szaunakályha nagy kapacitásának köszönhetően akár 20 köbméternyi enyhe gőzzel töltődik fel. Akár 55 kg kő is elfér benne. A kialakítás zárt, ami azt jelenti, hogy a hőátadás nagyon magas, és a kövek nagyon lassan hűlnek le, miután teljesen felmelegedtek. Egy kis időbe telik, amíg felmelegszik, de szinte bármilyen típusú gázégő beszerelése megteszi a hatását. Maga a sütő teljes egészében acélból készült. A kemence falának vastagsága 6 milliméter, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia az avasodás miatt, valamint a termikus deformáció miatt. Egy víztartály könnyen felszerelhető a tetejére.

Előnyök és hátrányok

  • Nagy kő kapacitás
  • Tágulási tartály beépítésének lehetősége
  • Nagy térfogatokat melegít
  • Nagy súly
  • Nehéz tisztítani

Mire kell figyelni és hogyan válasszunk??

A modell kiválasztásakor érdemes átgondolni az építési szakaszban, akkor nem lesznek nehézségek egyes változatok telepítésében. A telepítés az építkezés befejezése után is elvégezhető.

A szakértők azt javasolják, hogy vásárláskor a következő tulajdonságokra figyeljen:

  • Építkezés – kivehető tűztérrel, a gőzfürdő és az előszoba között ablakra lesz szükség.
  • Teljesítmény – a legjobb becslés szerint 1 kW/1 köbméter.. Gőzfürdők.
  • Konvekció – a kényszerkonvekció felgyorsítja a hőelosztást.
  • A szaunakályha típusa – ettől függ, hogy a gőz nedves vagy száraz.
  • A szaunakályha mérete és rácsai – ez közvetlenül befolyásolja a teljesítményt, a fűtési sebességet és a felhasznált kövek méretét.
Top 10 legjobb öntöttvas szaunakályha: Top 2021-2022 és melyik fatüzelésű tűzhely tűzterével

A különbség a nyitott és a zárt fűtőtest között

A zárt típusú kialakításnak megvannak a maga sajátosságai – a köveket a kemencében helyezik el, az elemeket a kemence melegíti, és a hő a készülék falain keresztül áramlik.

A sziklák a készülék belsejében vannak egymásra helyezve, a fűtésükhöz egy kicsit több időre van szükség, de a használat biztonsága magas szintű, mivel az alkatrészek nem érintkeznek a helyiség levegőjével, hosszú fürdőzési eljárásokat lehet szervezni.

A különbség észrevehető – az elemek 400-700 fokra melegednek fel, ami azonnal észrevehető. A fűtés gyorsasága és a használat egyszerűsége az ilyen típusú szaunakályhák fő előnyei.

A gőz azonban sokkal keményebb, és bizonyos helyzetekben a légutak égését okozhatja; ezt a szempontot figyelembe kell venni. Az alkatrészek a tűz közvetlen közelében vannak elhelyezve, a tűz kialvása után nagyon gyorsan lehűlnek, mivel érintkeznek a levegővel.

Öntöttvas szaunakályha típusok

Az öntöttvas tűzhelyek többféle osztályba sorolhatók:

  • Milyen típusú tüzelőanyagot használnak – fa, szén, kombinált tüzelőanyag.
  • Kialakítás szerint – távoli égéstérrel, beépített égéstérrel.
  • A szaunakályha típusa – nyitott vagy zárt. A nyitott típusú kályhák száraz gőzt, a zárt típusúak nedves gőzt termelnek.
  • Víztartály – tartállyal vagy anélkül. A tartályos tűzhelyek nagyon praktikusak; vannak fali, falra szerelhető és beépített változatok.

A felhasználók értékelése

Olvassa el a legjobb fatüzelésű szaunakályhákról szóló cikk értékelését, és hogy melyik szaunakályha a legjobb az Ön otthonába.

További hasznos információk a szaunakályhákról:

  • Olcsó;
  • Hogyan kell telepíteni;
  • Hogyan kell telepíteni a távoli tűztérrel rendelkező modelleket;
  • Hogyan kell telepíteni a szaunában.

*** Végül meg kell jegyezni, hogy a jó kályhák körülbelül ugyanolyanok – a piac kicsi, és mindenki már régen átvette egymás legjobbjait. Ezért érdemes a tapasztalt gyártót keresni, és nem fogja megbánni.

Vevői visszajelzések

Jurij T.

Vezúv LEGENDA KOVKA 16 (205)

Művek. Nincs botlásveszély, 16A biztosíték is. Egy szauna, 1,7×0,9 elégHőmérséklet érzékelők kell mozgatni lefelé egy pár centiméter, különben a hő hosszú, és 70 felett nem melegít (érzékelők az előlap, egy kicsit szétszerelni, 10 perc).

nataly p.

Beryozka Favorit 24

Megjegyzés: A tűzhelyet a régi, 10 éves Harvey Legend 150 helyett vásároltam. A tűzhely hűségesen szolgált, és a végén kiégett. Meglepett az ára, tíz év alatt 9 ezerrel drágult, 18 ezerért vettem meg. A sütő mechanikailag javult, a mérnökök keményen dolgoznak és nagyszerű munkát végeznek. A tűztér mérete nem változott, de a hamutartóhoz képest megemelték. A gőz más volt, lágyabb.

Alexander

Vezúv Everest 24 (280)

Nagyon kényelmes, ha a kályhához tartály is tartozik. Azt hiszem, ez az első modell a tankkal, amelyet kiadtak. A második tartályt a másik oldalra is teheti, ha szeretné. Az öntöttvas tűztér nagy előny ! Akár 22 m3 is lehet, amire szüksége van !! MINDIG kérdezze meg az eladót, hogy a tartály benne van-e az árban !

Dolbunov D.

Gefest ZK 18 (M)

Az előnyök: Általában működik. Jól felmelegszik magas hőmérsékletre, akár 100 fokosra is képes volt felolvasztani 3 óra alatt (szoba 1.8×1.8×2.1 + üvegajtó) Hátrányok: Száraz a levegő (páratartalom 25% 90 fokon), de azt hiszem, ez nem probléma a tűzhelyen. Megjegyzések: Overall a good looking cooker, no regrets. Hat hónapja nem volt semmi problémám.

Anton Medvegyev

2 Ermak 16 Rács-Premium (öntöttvas)

Az én felülvizsgálatom egy olyan terméknek szentelt, mint a Teplodar cég Rus Setka 12 L szaunakályhája Rus Setka 12 L. Szeretném leírni a sütővel kapcsolatos tapasztalataimat. A tűzhelyet kicsit több mint két évvel ezelőtt kaptam. Nem mindig használom, de majdnem mindig, amikor a dácsámra jövök. És ez minden hétvégén (és ünnepnapokon) egész évben így van. A telepítés nem jelent problémát. A fiammal párosítottam a telepítéshez. Csak két napig tartott (éppen időben a hétvégére). Az első napon előkészítettük a helyet a tűzhelynek. Mivel a súlya a kemence nem kicsi (a test maga, egy három méteres cső, kövek), hogy egy alapítvány a habarcs beton alatta. A második napon felszereltük a tűzhelyet, felerősítettük a kéményt és kiöntöttük a köveket. A második nap végén már tüzet raktunk, és élveztük a kellemes meleget. Először, a fokozatos fűtés a tűzhely ment specifikus neobo kellemes szag (valószínűleg égett a festék és a műszaki zsír a sütőben és a csatorna kémény). De három vagy négy teljes égés elég volt, és a bosszantó szag teljesen eltűnt. Most a szaunánkat az égő, gyantás tűzifa és a forró vízben gőzölt tölgyfa seprű illata tölti be. Mindent összevetve, az egész család elégedett a főzővel. A hatméteres gőzfürdőt 60 fokra melegítik egy órán át (ez nyáron van, télen több időt vesz igénybe, majdnem két órát). A gőzfürdőnk bazalt szigeteléssel van bélelve (mint a fürdőház), teljesen kibélelve nyárfa fűrészáruval és fényvisszaverő anyaggal van ellátva. A kályha két oldalán téglák vannak, amelyeket a kályha melegít. Így a hő megy mind az előszobában és a zuhanyzóban (kiegészítő fűtés a szomszédos helyiségekben). A sütő nagyon jól viselkedik (egyáltalán nincs probléma). A fa jól ég (és kiég), a huzat kiváló (néha még a csúszdát is elviszem), és nincs kondenzáció a kéményben. Nagyszerű illata van a szaunában, és nincs égő gőz szaga. Remélem, hasznosnak találod a történetemet. Áldás (és jó gőzölést)

Philip L.

Vezúv LEGENDA BOAT 22 (270)

A Helo 12-t 10 éve használom, mostanra már kivonták a forgalomból. Azért vettem meg a Harvia M2-t, mert a sütő hátsó oldalán ugyanaz a füstelvezető nyílás van, mint a Helo esetében. Nem akarom átdolgozni a kéményt a fürdőházban, és a Harvia mellett nincs más hátsó kipufogóval rendelkező tűzhely. Helo Nekem 2 tűzhelyem volt. Mindegyikük 5 évet élt. Hogy meddig fog élni Harvia, azt nem tudom megmondani. Amikor felvettem, egy vadonatúj, gyárilag lezárt készüléket kaptam. Előttem bontották ki, megvizsgálták a hibákat, csak ezután fizettem. Segített bepakolni az autóba. Maga a kemence kiváló, a hőmérsékletet jól továbbítja a kövekre, a védőburkolat nem deformálódik, mérsékelten felmelegszik.

Dmitry K.

Vesuvius Sensation Aqua 22 (DT-4) 40 literes tartállyal

Először is, nincs konvekció a kályhában, és nem lesz ezzel a kialakítással, milyen konvekció lehet, ha nincs közvetlen kapcsolat a kályhával, ez csak egy lámpabúra. A szauna és a gőzfürdő fűtéséhez meg kell próbálnia sok jó fát elégetni, és a tartályban lévő vizet úgy kell cserélni, hogy felforrjon. A kályha hatásfoka valószínűleg 40-50%, a többi megy a lefolyóba.

Dmitrij Viktorovics Jankov

Vesuvius Sensation 16 Aqua (DT-4) 30 literes tartállyal

A kemence 5 éve van használatban. Egy évvel később az egyik ajtópánt leesett. Igaz, a második sokkal erősebbnek bizonyult. És az ajtót két személy számára tartja!) Most azt tapasztalom, hogy a füst lefelé megy a szaunából, nem pedig felfelé a kéményen. Eltávolította a köveket. És láthatod, hogyan néz ki a képen. A tűzrakó rács megrepedt és meghajlott. De még nem esett szét teljesen. A fog, amely a kemencében mozog, hogy a füst körbejárja, szintén eldeformálódott, és nem zárja le teljesen a kéményt. Ezért a hő egy része nem a köveket melegíti, hanem közvetlenül a kéménybe jut.

Igor Povelikin

Vezúv RUSICH ANTRACIT 22 (DT-4) 2016

Megpróbáltam eljutni a gyártóhoz a tűzhely rossz minőségéről, küldtem egy videót és fényképeket a kemencével ellátott fürdőről, és hogyan csináltam mindent az utasítások szerint, de lágyan megrázott, a fürdő páratartalmára hivatkozva! Srácok, ugyan már, három nap kell ahhoz, hogy a nedvesség miatt berozsdásodjon, ez őrület! Röviden, nem ajánlom ezt a sütőt, takarékoskodjon a pénzével, és keressen más lehetőségeket!

IT I.

Vesuvius Sensation 16 antracit (DT-4)

Előnyök: Beépített vízmelegítő, és külső tartályhoz csatlakoztatható a fűtéshez. Egy rács mögé 60-80 kg köveket lehet tenni a víz mellett a lágyabb gőz érdekében. Elég szép, az enyémnek üvegajtója van. Hátrányok: A fém vastagsága 3 mm. Pillanatok alatt lehűl. Az egész kemence tönkremegy, egy ilyen tűzhely legfeljebb egy évig bírja. Elkezdett füstöt fújni a házba, az üveg füstös, és semmi sem segít. Jelenleg nagyon rosszul melegszik. Nem hajlandó megvenni, megvenni 10-15 ezerrel drágább, de egy jó tűzhelyet!

Hátrányok

A kövek és a tűz közötti válaszfal miatt a kövek hosszabb idő alatt melegednek fel, mint a nyílt modellekben. Ez magasabb üzemanyagköltséget eredményez, amely sokkal gyorsabban fogy el.

Azok a tulajdonosok, akik a lehető legesztétikusabban szeretnének kinézni, csalódhatnak az orosz fürdőbe szánt tűzhelyek kiválasztásakor, mivel ezeket a készülékeket gyakran inkább a műszaki teljesítmény, mintsem a külső szépség szem előtt tartásával építik, de ez a szempont pusztán egyéni.

A gőzkamra észrevehetően hosszabb ideig tart a felmelegedés, ami késlelteti az eljárás idejét, bizonyos helyzetekben ez a hátrány kellemetlenséget okoz.

Top 1. Harvia M2

Értékelés (2021): 4.87

A legjobb ár-érték arány Egy kiváló minőségű, hosszú élettartamú, zárt hátú szaunakályha, amelyet könnyű használni.

  • Jellemzők
  • Ország: Finnország
  • Fűthető térfogat (cu.): 13
  • Méretek (H/W/H): 71/39/43cm
  • A kialakítás padlóra szerelt
  • Súly (kg): 54

A mai világban minden lehetséges. Még egy orosz szauna is finn szauna kályhával. A Harvia M2 a legjobb ár-érték arány. Nagyon tartós és évekig tart – ezt a tényt a szerény ára is bőven ellensúlyozza. Jól megtervezett, bár néhány felhasználónak gondjai vannak a hamutartóval. Ez azonban szokás kérdése, és nem befolyásolja a műszaki paramétereket. Egyébként nagyszerű vasfőző, legfeljebb 8 mm falvastagsággal. A tűztér panorámaajtóval van ellátva, így Ön is élvezheti a nyílt láng szépségét. A hátsó füstelvezető biztosítja, hogy élvezhesse a gőzt és vízzel locsolhassa a köveket.

Előnyök és hátrányok

  • Robusztus kialakítás
  • Ügyesen megtervezett formafaktor
  • Elegáns, de stílusos kialakítás
  • Hátsó kéménykivezetés
  • Nem a legkényelmesebb fiók a hamu számára
  • Viszonylag magas ár

a lista elejére

Top 2. Ermak Uralocska-20

Értékelés (2021): 4.59

A technológiailag legfejlettebb fűtőberendezés A fűtőberendezés a gyártó egyedülálló szakértelmét használja a hatékonyság és az általános élettartam növelése érdekében.

  • Jellemzők
  • Fűthető térfogat (cu.): 20
  • Teljes méretek (D/W/H): 75/50/70 cm
  • Kialakítás: falra szerelhető
  • Súly (kg): 70

A szaunakályha egyszerű kialakítású, és úgy tűnik, hogy nincs mit hozzátenni. Az Ermak azonban komolyan továbbfejlesztette ezt a gépet, lehetővé téve, hogy megőrizze kis méretét, de nagyobb hatékonysággal és tartóssággal. Ez a szaunakályha bonyolult gázelvezető csatornarendszerrel rendelkezik. Nem egyszerűen csak felrepülnek a kéménybe, hanem a szoba fűtésén is dolgoznak. Az eredmény 20 köbméteres fűtött terület, ami egy ilyen mérethez képest nagyon jó eredmény. És nincs olyan sok kő. Csak a kazán tetején vannak egymásra rakva, de ez elég ahhoz, hogy egy igazi orosz fürdő legyen, és fával és gázzal is fűthető.

Előnyök és hátrányok

  • Fejlett tervezés
  • Extra nagy tűztér
  • Kipufogógázt használ
  • Nehéz megváltoztatni az üzemanyag típusát

Top 4. Varvara Kamenka

Értékelés (2021): 4.66

  • Jellemzők
  • Ország: Oroszország
  • Fűtési térfogat (cu.): 24
  • Méretek (H/B/H): 78/56/78 cm
  • Szerkezet: padlóra szerelt
  • Súly (kg): 85

A legtöbb szaunakályhát kis szaunaszobához tervezték, de ha akár 24 köbméteres szaunatérre van szüksége, akkor nagyobbra lesz szüksége. És most itt van előttünk egy ilyen tűzhely. A szoba legnagyobb fűtési kapacitása. A méretek nem különösebben nagyok. De itt van egy nagyon tágas kemence panoráma üveggel. Kényelmes a rönkök elhelyezése, még a nagyok számára is. A fűtőtestet körülvevő vasrács a kövek egymásra rakására szolgál, ami azt jelenti, hogy a fűtőtest nyitott, de a tűztérben lévő magas hőmérséklet miatt a fűtés gyors, és sokáig tart, amíg a kövek lehűlnek. Ez a legjobb modell az átlagosnál nagyobb térfogatú gőzkamrákhoz.

Előnyök és hátrányok

  • Sok követ tart
  • Nagy tűztér
  • Nagy fűthető kapacitáshoz tervezve
  • Nem a legjobb minőségű festés
  • Ritkán kapható az üzletekben

Top 1. TMF Urengoy

Értékelés (2021): 4.75

Egy neves orosz gyártó terméke, amely számos részletes online véleményt és felhasználói kézikönyvet kap.

  • Jellemzők
  • Fűtési térfogat (köbméter).): 12
  • Méretek (D/W/H): 70/45/67 cm
  • Szerkezet: falra szerelhető
  • Súly (kg): 43

A TMF egy népszerű orosz márka, amelynek katalógusában sok érdekes termék található. Urengoy modell lehet nevezni az egyik legnépszerűbb. 2012-ben került a polcokra, és azóta is nagy a kereslet iránta. Minden a formatervezés nagyfokú megbízhatóságáról és külső vonzerejéről szól. Az acél tűztér biztosítja a 42 kilogramm kő gyors felmelegedését. A gyártó szándékosan választotta az öntöttvas helyett a 10 mm vastag acél helyettesítését. A falak nagyon vastagok és nem égnek át, még hosszan tartó, intenzív használat után sem. Maga a tűzhely nagyon kicsi, és egy kis, 12 köbméteres helyiség fűtésére tervezték. Kívánságra a kéményre víztartály is felszerelhető.

Előnyök és hátrányok

  • Gyors fűtés
  • Kompakt méret
  • A kályha vastag falai
  • Számos részletes online értékelés
  • Kis fűtött térfogat

a rangsor élére

Top 3. TMF Skoropark 2012 Inox Lumina

Értékelés (2021): 4.55

Kényelmes karbantartás A sütő kialakítása lehetővé teszi a könnyű hozzáférést minden belső részhez, így a tisztítás és karbantartás nem okoz gondot.

  • A jellemzők
  • Fűthető térfogat (cu.): 18
  • Teljes méretek (H/W/H): 92/51/71 cm
  • Kialakítás: Padlóra állítható
  • Súly (kg): 76

Minden szaunakályha, különösen a fatüzelésű, előbb-utóbb karbantartást igényel. A készüléket tisztítani és karbantartani kell a hosszú élettartam biztosítása érdekében. Ez gyakran nehéz, de nem ebben az esetben. Itt a gyártó úgy biztosította a kényelmet, hogy a konstrukciót úgy alakította ki, hogy minden belső részhez könnyen hozzáférjen. Ez egy zárt testű szaunakályha. A felső fedél nélkül is használható. A burkolat összecsukható és három részre osztható. A tűztér kivehető és a hamutartó fiók elég nagy a hamu tárolására.

Előnyök és hátrányok

  • Könnyű karbantartás
  • Tágas kőris fiók
  • Zárt fűtőberendezésként is használható
  • Nagyon nagy tűztér ablak
  • Méretéhez képest nem a legnagyobb hatékonyságú
  • Nehéz kezelni az égő cseréjekor

Top 2. Vezúv LEGENDA

Értékelés (2021): 4.79

A legmegbízhatóbb tűzhely Öntöttvas szaunakályha, amelyet nem kell összetörni, ha nagyon magas hőmérsékletnek van kitéve. Maximálisan megbízható és tartós konstrukció.

  • Jellemzők
  • Ország: Oroszország
  • Fűthető térfogat (cu.): 18
  • Méretek (D/H/H): 70/56/69 cm
  • Szerkezet: padlóra állítható
  • Súly (kg): 90

Öntöttvas – a vas származéka. Az anyag erős és jól vezető. Hosszú ideig megőrzi a hőt, ezért ideális a tűzhelyek gyártásához. De vannak hátrányai, mint például a magas költségek, a nagy súly és az alacsony esztétikai vonzerő. E hátrányok miatt az öntöttvasat egyre inkább felváltják a hagyományos fém- és acéltermékek. De még mindig vannak régi technológiájú tűzhelyek. Az egyik ilyen most előttünk van. A kovácsok igazi műalkotása. A kád öntöttvasból készült, így soha nem ég ki, vagy nem törik le a túlzott hőtől. Igaz, és az ár is ennek megfelelően. De egy ilyen sütőt még egy tucat év múlva sem kell lecserélni.

Előnyök és hátrányok

  • Öntöttvas kazán
  • Áttört kovácsoltvas tűztér
  • Nagy szilárdság
  • Kis hamu fiók
  • Magas ár

Top 3. Grill’D Aurora 160 rövid

Értékelés (2021): 4.73

Eredeti kialakítás A tűzhely egyedi formája nagy hatékonyságú.

  • Jellemzők
  • Ország: Oroszország
  • Fűtési térfogat (kocka.): 16
  • Teljes méretek (H/W/H): 78/46/61 cm
  • Szerkezet: padlóra állítva
  • Súly (kg): 40

Az orosz fürdő lehet klasszikus és modern is. Ha a második előnyösebb az Ön számára, akkor ki kell választani a megfelelő tűzhelyet. Ez a legszokatlanabb modell az orosz gyártótól. Félköríves kialakítás, formázott kődobozzal. A szauna fűtőberendezése még mindig ugyanaz, de nagyon szokatlanul néz ki. A funkciókat is érdemes megnézni. 16 köbméteres fűthető kapacitás, ami a fűtőtest kis méretét tekintve elég soknak mondható. A dobozban kb. 20 kg kő fér el, de a bonyolult csatornarendszernek köszönhetően a fűtés nagyon gyors. Igaz, hogy az is lehűl, de ez ellen nem lehet mit tenni.

Előnyök és hátrányok

  • Szokatlan forma
  • Kompakt méret
  • Egy kis tűztér
  • Gyors hűtés

Top 2. Termofor Konvektika Kolibri 9U

Értékelés (2021) 4.71

Legjobb ár A legolcsóbb zárt hátú szaunakályha, amely mintegy 30 %-kal kevesebbe kerül, mint közvetlen versenytársa.

  • Műszaki adatok
  • Fűtési térfogat (kocka.): 9
  • Méretek (D/W/H): 59/40/48 cm
  • Felépítés: padlóra szerelt
  • Súly (kg): 29

Ha kis orosz fürdővel rendelkezik, és nincs elég hely egy nagy tűzhely elhelyezéséhez, akkor fontolja meg ezt a terméket. Nemcsak a legkompaktabb szaunakályha, hanem árban is a legjobb. Az ára 20 ezer rubel alatt van, ami ritka a mai piacon. Kis méretek és közepes kapacitás. Ennek ellenére a hatékonysága meglehetősen magas. Kifinomult hőelvezető csatornarendszerrel rendelkezik. A sütő teljesen vasból készült. A konstrukcióban nem használnak öntöttvasat, ezért ne melegítse túl. A gázégőknél azonban a fal kiégése meglehetősen ritka.

Előnyök és hátrányok

  • Alacsony ár
  • Nagyon kompakt méret
  • Nagy kapacitás
  • Könnyen használható
  • Alacsony külső vonzerő
  • A tűztér vékony acélfalai
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Adrienn Sándor

    Az 2021-2022-es értékelés alapján keressük a legjobb öntöttvas tűzhelyet a fürdőhöz. Melyik modellt ajánlanád a fatüzelésű, tartályos tűzhelyhez? Milyen előnyökkel rendelkezik az ajánlott modell?

    Válasz
    1. Mihály

      A fatüzelésű, tartályos tűzhelyek közül az egyik legjobb modell a X márkájú öntöttvas tűzhely. Az előnye, hogy kiváló minőségű anyagból készült, ami biztosítja a hosszú élettartamot és a hatékony hőeloszlást. Emellett rendelkezik egy nagy méretű tartállyal, amely lehetővé teszi hosszabb ideig tartó fűtést anélkül, hogy gyakran kellene betölteni a fát. A tűzhely könnyen kezelhető és tisztítható, valamint képes megfelelő mennyiségű hőt biztosítani a fürdőszobának. Összességében nagyszerű választás a X márkájú öntöttvas tűzhely a fürdőhöz.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása