...

Pulzoximéter kiválasztása: a legjobb modellek 2022-ben

Top 10 legjobb pulzoximéter
Pulzoximéter kézikönyv
Pulzoximetria és pulzoximéter

A pulzoximéter egy kompakt eszköz, amelyet a modern orvoslásban használnak. Egy intelligens eszköz két fő mutatót jelenít meg – a szívfrekvenciát (az artériák ritmusát, amelyet a szívverés érzékel) és a SpO2-t – a beteg vérében lévő oxigén mennyiségét. Az oxigén, amelyet a hemoglobin szállít a szervezetben, biztosítja a testsejtek normális működését. Ha ez nem elég, akkor energiaveszteséget, szédülést, fejfájást és gyengeséget fog tapasztalni.

A pulzoximéter kórházon belül és kívül is használható. Bárki megbirkózhat a szerkezettel, mert nincs semmi bonyolult működtetni. A „KP” tanulmányozta az orvosi pulzoximéterek piacát 2022-ben, és beszámol a főbb modellekről és jellemzőikről.

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk egy jó pulzoximétert?

november 3, 2022
10808

3.9

2

Top 10 legjobb pulzoximéter
Tartalomjegyzék
  • Hogyan válasszunk pulzoximétert
  • Mi tekinthető normális telítettségi szintnek??
  • Amikor a pulzoximéter tévedhet?
  • Top 10 jó pulzoximéter
  • Riester Ri-fox N
  • ChoiceMMed MD300C21C
  • Fegyveres YX200
  • Little Doctor MD300C23
  • CS Medica MD300C2
  • Aiqura AD-805
  • CONTEC CMS 50DL
  • TOPMED FP-30
  • B.MED-320 kút
  • Smarterra O2

A koronavírus megjelenése előtt nem ismertünk olyan eszközt, mint a pulzoximéter. De ma már a pulzoximéter ugyanolyan fontos a gyógyszeres szekrényben, mint a lázmérő vagy a tonométer. Szeretnénk megtudni, hogy melyik pulzoximéter a legjobb az Ön számára.

A pulzoximéter egy kis eszköz, amely két testfunkciót képes mérni: a pulzusszámot és a vér oxigéntelítettségét (SpO2). A megfelelő oxigén (amelyet a hemoglobin szállít) elengedhetetlen a test minden sejtjének, szervének és rendszerének megfelelő működéséhez. Ha a szervezetből hiányzik az oxigén, általános gyengeséget, energiavesztést, szédülést és fejfájást tapasztal. Az orvosok általában pulzoximétert használnak annak megállapítására, hogy hogyan működik a személy légzőrendszere (minden rendben van-e a gázcserével).

A coronavírus egyik szövődménye a tüdőgyulladás és az alacsony vér oxigénszint, ezért olyan fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük ezt a mutatót. A pulzoximéterek kórházi és otthoni használatra egyaránt alkalmasak, és még az időseknek sem okoz gondot a szaturáció mérése – egyszerű és egyszerű.

Előnyök és hátrányok

Előnyei közé tartozik a kis méret és a hasonló súly. Jobb rendszeresen használni. Ha egyszer hozzászoktak, kényelmesen használhatók, még éjszaka is. Ezek az eszközök nem félnek a rossz időjárástól, de az úszók jobb, ha figyelmet fordítanak a vízálló modellekre.

Hátrányai közé tartozik a gyenge pontosság. Befolyásolhatja más emberek jelenléte ugyanazon eszköz közelében. A hiba magas és alacsony hőmérsékleten megnő. A pulzoximéter gyűrű nem minden sportoló számára alkalmas. Például, amikor egy súlyzót használ, a kialakítás beleássa magát az ujjaiba. Egyes modellek lazán illeszkednek, ami az érzékelő elmozdulását okozza.

A tartozékok kedvelőinek a készülék kiválasztásakor figyelniük kell a készülék kialakítására. Gyakran nem illik össze más ékszerekkel, ezért a készülék használata közben nem szabad ékszert viselni.

Mielőtt ujjpulzus-oximétert vásárolna, alaposan olvassa el az utasításokat, ismerje meg az előnyöket és hátrányokat, és konzultáljon orvosával vagy edzőjével. Ez segít a modell kiválasztásában.

CASHBACK 800 DÖRZSÖLJE. Vadszeder!

Mostantól akár 800 rubel valódi cashbacket is kaphat. a Wildberriesre, amikor a listán szereplő termékeket vásárolja meg!

CASHBACKKEL RENDELKEZŐ TERMÉKEK

Érdemes megjegyezni, hogy az eszközöket két típusra osztják: helyhez kötött és kompakt. Az elsőt általában speciális egészségügyi intézményekben használják a betegek hosszú távú megfigyelésére. Ez utóbbi nagyszerű lehetőség a sportolók és az olyan emberek egészségének távoli ellenőrzésére, akik például coronavírussal fertőződtek meg.

A hordozható készülékek az emberi telítettség és pulzus mérésében is meglehetősen pontosak. Keresse az Armed, Riester és ChoiceMMed gyártókat. Készülékeiket a szakemberek már régóta tisztelik nagy pontosságú méréseik miatt.

Íme néhány további fontos funkció, amelyet az ujjimpulzus-oximéter kiválasztásakor ellenőrizzen a tanácsadójával:

  • A riasztási lehetőség megléte – különösen fontos, ha a készüléket idős személy fogja használni;
  • A mérési eredmények tárolásának és külső adathordozóra történő átvitelének képessége – segít a grafikonok elkészítésében és a dinamika azonosításában;
  • Pulzusmérő és pletizmográf;
  • Kevésbé fontos, hogy rendelkeznek az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzésével;
  • A telítettségmérés eredményeinek különböző megjelenítési lehetőségei;
  • A méréshez szükséges idő.

Annak eldöntéséhez, hogy melyik pulzoximéter a legjobb választás, döntse el a vásárlás előtt, hogy milyen célból vásárolja meg a készüléket: az egészség önellenőrzésére vagy orvosi célokra.

Az első esetben elég lesz egy egyszerű pulzoximéter költsége 3000-4000 rubelig. Ha egy egészségügyi intézmény személyzetének pulzoximétert vásárol, ne keressen tovább, mint az álló modellek a szerkentyűknél.

Van valamilyen ellenjavallata, konzultáljon szakemberrel, mielőtt megvásárolná?.

Hasznos anyagok:

Hogyan válasszunk vízszűrőt?

Hogyan válasszunk egy hegesztőgépet az otthoni használatra?

Hogyan válasszunk pulzoximétert

A vér oxigénszintjének méréséhez nincs szükség különleges képességekre. A megfelelő eszköz beszerzése más kérdés. Végül is sok különböző árú pulzoximéter van ma a piacon.

A hordozható pulzoximéter egy ruhafogas formájában készül, amely az ujjra akasztva van. Hogyan működik a pulzoximéter?? A készülék felső része

A pulzoximéterek értékelése

A legjobb minősítés összeállítása során tanulmányoztuk a Roszdravnadzor ajánlásait, konzultáltunk orvosokkal kardiológusok, fertőző betegségek specialistái, belgyógyászok…. A kapott információk alapján összeállítottunk egy listát a jellemzőkről, amelyek alapján kiválasztottuk a legjobb termékeket:

  • A készülék típusa;
  • Állított pontosság, hibaszázalék;
  • A monitor típusa;
  • Mérési tartomány;
  • A legjobb légzőkészülék

    A legjobb légzőgépek

    Mi tekinthető normális telítettségi szintnek??

    Egy egészséges ember vérének oxigénszintje 95-99%. A krónikus tüdőbetegségben, szívelégtelenségben szenvedők esetében azonban ez a szám 92-94% lehet, ami az ő helyzetükben normális. Amikor a coronavírus telítettsége 92%-ra csökken, ideje mentőt hívni. Az orvosok szerint azonban a vér oxigénszintjének puszta mérése nem elegendő: értékelni kell az általános klinikai képet (testhőmérséklet, általános közérzet, tüdőhangok, személyiség stb.). .).

    A pulzoximéter a szaturációmérés mellett a pulzusszámot is méri. És ha helyesen használják, és a betegnek nincsenek perifériás keringési problémái, a pulzoximéter leolvasásai megbízhatóak.

    Hogyan működik a pulzoximéter?

    Hogyan működik a pulzoximéter

    Nyilvános fotók

    Olvassa el a 10 legjobb gyógyszert influenza és akut légúti fertőzésekreA legjobb gyógyszerek influenza és akut légúti fertőzésekre: a negatív tünetek csökkentése, vírusellenes és immunmoduláló gyógyszerek.

    Top 15 pulzoximéter modell

    Az otthoni használatra szolgáló pulzoximéter kiválasztásakor fontos, hogy több paraméterre figyeljen: a kijelző típusa, a mérés pontossága, a készülék tömörsége.

    Az orvosi pulzoximéter olyan eszköz, amely képes mérni a vér oxigéntelítettségét

    Amikor a pulzoximéter elromolhat?

    A pulzoximéter pontatlan lehet ezekben az esetekben a szaturáció mérésekor:

    1. Mérés a hidegben,
      nem meleg szobában. A véráramlás (beleértve a lábujjakat is) csökken a hidegben.
    2. Piszkos kezek.
      Lehet, hogy a keze nagyon piszkos, vagy lakk van a krémben, illetve körömlakk van rajta.
    3. Piszkos pulzoximéter.
      A fényérzékelőn lévő szennyeződések miatt a készülék alulbecsülheti a telítettségi értéket. Ezért mérés előtt mindenképpen törölje le az érzékelőket.
    4. A gép akkumulátorai lemerültek.
      A pulzoximéter alacsony oxigénszámot jelenthet, ha az akkumulátorok lemerülnek.
    5. Dohányzás.
      Mivel a nikotin szűkíti a perifériás ereket, a végtagok véráramlása a dohányosoknál károsodik – és ez hibát okoz a telítettség mérésében.
    6. Alkohol.
      Ha a beteg vérében alkohol van, a pulzoximéter is téves eredményt mutathat, mivel a keringés károsodik.
    7. Idősebb betegek.
      Az idősek általában olyan krónikus betegségekben szenvednek, amelyek károsítják a perifériás véráramlást.
    8. Fizikai aktivitás.
      Ha közvetlenül a fizikai aktivitás után ellenőrzi a telítettséget, az alacsony lehet
    9. Egy szoros maszk az arcodon.
      Ha a személy légzőkészüléket vagy olyan maszkot visel, amely nem engedi át a levegőt, a készülék alacsony oxigénszintet is mutathat.
    10. karját felfelé.
      A mérési hibák elkerülése érdekében a kezének a felületen kell nyugodnia. Ha a beteg fekszik, a kezét a mellkasára kell helyezni.

    A pontosabb telítettségi értékek elérése érdekében az orvosok azt javasolják, hogy az oxigénszintet kétszer mérje: egyszer, majd néhány perc múlva másodszor.

    A piacon sok nem hitelesített kínai pulzoximéter van forgalomban – ezek nem alkalmasak professzionális használatra. Csak otthoni oxigénméréshez vásárolhatók meg. A jó eszköznek rendelkeznie kell Russified tanúsítvánnyal.

    Fegyveres YX301

    A készülék fehér műanyag házzal rendelkezik. OLED színes kijelző, minden lényeges információt megjelenít. Négy elem közül választhat – pulzusszám, oxigénszint, pulzusszám, akkumulátor töltöttség és vérnyomás. Automatikus kikapcsolási funkcióval is. Érzékenyebb, mint az előző modell, 25 és 250 ütés per perc közötti tartományban. Ez pontosabb információt nyújt.

    Akkumulátoros, alacsony energiafogyasztás, jó pontosság. Hasonló eszközök alkalmasak azok számára, akik egyszerű eszközt keresnek. Nem mindenkinek tetszik a rengeteg funkció, mivel hosszú időbe telik egy ilyen eszköz megtanulása.

    Riester Ri-fox N

    Kompakt, könnyen kezelhető pulzoximéter nagy, világos kijelzővel (ideális a rosszul látó idősek számára, vagy ha nincs megfelelő megvilágítás). A Riester Ri-fox N azonnal elkezd működni, amint felhelyezi az ujjára. Amint leveszi, a készülék kikapcsol. Nagyszerű akkumulátorkímélő (folyamatos üzemidő új akkumulátorral – kb. 35 óra). Fontos előnye a pulzoximéter ütésálló teste, amely ellenáll a 3 méteres esésnek. A Riester Ri-fox N nagyobb, mint más eszközök, drágább és nem alkalmas gyermekek számára. Pulzoximéter integrált pulzusérzékelővel, a szaturáció pontos mérését kínálja.

    Riester Ri-fox N

    Ri-Fox N hordozható pulzoximéter, kompakt méretű, alacsony energiafogyasztású és könnyen használható. A páciensnek egyszerűen be kell helyeznie az ujját a fotoelektromos érzékelőbe a diagnózishoz, és a kijelzőn megjelenik a vér oxigéntelítettségi paramétere. A klinikai vizsgálatok azt is kimutatták, hogy rendkívül pontos és megismételhető.
    109

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    YX300

    A modell a fényes eszközök rajongóinak tetszeni fog. Műanyag burkolat, két színben – narancssárga és fehér. Az OLED-kijelző pontos és telített. Kék színű, nagy számokkal, a paraméterek neveinek simább megjelenítése. Pletizmográffal és akkumulátor-szinttel is rendelkezik. +-1 pontosságon belüli pontosság.

    A pulzoximéter előnye, hogy nyolc perc után automatikusan kikapcsol. Alacsony energiafogyasztás, két elemmel működik. Kompakt és könnyen hordozható.

    ChoiceMMed MD300C21C

    Ez a pulzoximéter, bár kompakt, nagy kijelzővel és nagy nyomtatással rendelkezik (praktikus a látássérültek számára). A készüléket a burkolaton lévő gomb segítségével lehet bekapcsolni. A ChoiceMMed MD300C21C minden fényviszonyok között könnyen használható, 10 fényerősséggel. Az akkumulátor élettartamának megóvása érdekében használaton kívül automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik. Könnyen használható pulzoximéter, optimális ár/teljesítmény arány. A ChoiceMMed MD300C21C egyetlen hátránya a mérési pontatlanság.

    ChoiceMMed MD300C21C

    Az ujjérzékelős pulzoximéter kicsi, energiatakarékos, felhasználóbarát és hordozható. A páciens egyszerűen belehelyezi az ujját a fotoelektromos érzékelőbe, és a kijelző közvetlenül mutatja a mért hemoglobin oxigéntelítettséget. A klinikai kísérletek meglehetősen nagy mérési pontosságot mutatnak.
    57

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    OXITEST 1

    Amikor kiválasztja, hogy melyik céget vásároljon pulzoximétert, figyelnie kell a hazai termékekre . Ennek a márkának a katalógusaiban szerepel az Oxytest 1 modell – drága, de pontos, megbízható és sokoldalú.

    A körülbelül 25 000 rubelbe kerülő eszköz nagy nyomtatott képernyővel, mandzsettával és ruhakapoccsal van kiegészítve felnőtt betegek és gyermekek számára. És még egy riasztás is, amely bekapcsol, ha az érzékelő érintkezik az ujjal, ha a beteg riasztást kap, vagy ha a töltöttségi szint a normál érték alá csökken.

    A nagy pontosságot (2% alatt) nemcsak az elektronika, hanem a szonda kisebb súlya és a 15 másodperces mérési idő is biztosítja. Egyéb jellemzők: hosszú töltőkábel és kényelmesen elhelyezett hálózati csatlakozó, az akkumulátor teljes lemerülés és túltöltés elleni védelme. A pulzoximéter műbőr tokkal érkezik. És az egyetlen hátránya, a magas áron kívül, a készülék fő részének viszonylag nagy méretét nevezhetjük.

    • Tartozékok

      Milyen óra nyomásméréssel: minden árnyalat és a legjobb modellek

    Fegyveres YX200

    Ez a készülék nagy kijelzővel rendelkezik, így a látássérültek is értékelni fogják, valamint a töltésjelzőt. De van egy relatív hátrány – az „Armed YX200” nem rendelkezik háttérvilágítással, így ezt a pulzoximétert a sötétben nem lehet használni. A hátrányok és a hosszú bekapcsolás között. Nagyszerű az utazáshoz, mert a lehető legkompaktabb. A pulzoximéter egyetlen gombbal működik, és automatikusan kikapcsol, ha 8 másodpercig nem használják, így energiát takarít meg. Nagy mérési tartományának köszönhetően pedig rendkívül pontos.

    Fegyveres YX200

    Pulzoximéter orvosi Armed YX200 – az egyik legolcsóbb és legkönnyebben használható pulzoximéter. Egy gombnyomással biztosítja a vér oxigénkoncentrációját, pulzusszámát (ábrázolható).
    312-től

    5.0 1 visszajelzés

    262

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt
    A vérben lévő oxigénszint csökkenésének tünetei

    Az alacsony vér oxigénszint tünetei

    Fénykép a nyilvánosságtól

    CONTEC CMS50D

    Kényelmes és kompakt készülék 0,96 hüvelykes színes képernyővel. Körülbelül 5,5 ezer rubel költséggel, a készülék a SpO2 és a pulzusszámot (az oszlopdiagram építésével), az akkumulátor vezérlését és a 2% -ot nem meghaladó hibát biztosítja. Mérési tartományok 70-100% oxigén, 30-250 BPM pulzusszám./perc. Az akkumulátor élettartamának megóvása érdekében a fényerő beállítható, és ha eltávolítja az ujját, vagy elveszíti a kapcsolatot az érzékelővel, a modul 5 másodperc után kikapcsol.

    A modell 36 órán át működik 2 AAA elemmel, súlya mindössze 50 g, és kompakt méretekkel rendelkezik. Egyéb jellemzők közé tartozik az egyszerű kezelés és a mellékelt egyértelmű használati utasítás. Hátrányok, a felhasználók szerint csak az elemek hiánya a készletben – külön kell megvásárolnia őket.

    Little Doctor MD300C23

    Felnőttek és gyermekek egyaránt mérhetik a szaturációt ezzel a pulzoximéterrel. A készülék kis méretű, de világos színes kijelzővel rendelkezik, amelynek fényereje állítható. Hangjelzés figyelmeztet az oxigénmérés megkezdésére és befejezésére. Az akkumulátorok körülbelül 30 órán át tartanak a Little Doctor MD300C23 használatakor. A szaturáció mérése ez a pulzoximéter elég hosszú, és a jobb és a bal kéz teljesítménye eltérhet. Mindazonáltal az eszköz nagyon könnyen használható, és a betegek pozitív visszajelzéseket adtak róla.

    Little Doctor MD300C23
    Little Doctor, Szingapúr

    A Little Doctor MD300C23 pulzoximéter orvosi viselhető Little Doctor MD300C23 az artériás vér hemoglobin oxigéntelítettségének (telítettség) és pulzusszámának folyamatos, nem invazív mérésére szolgál. A telítettség (oxigéntelítettség) az oxigénhez kötött hemoglobin (HbO2) százalékos aránya a vérben lévő teljes hemoglobin (Hb) mennyiségéhez képest. Számos légzőszervi betegség a vér oxigéntelítettségének csökkenéséhez vezethet.
    a 285-től

    5.0 1 visszajelzés

    359

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    Olvassa el azt is Hogyan kezeljük a száraz köhögést: top 5 jogorvoslatA legjobb gyógyszerek a száraz köhögésre felnőtteknél.

    CHEK PO-11 FCE

    Tartós és megbízható anyagokból készült, professzionális használatra tervezték. Otthon is használható személyes célokra. A fogyasztók igényeit teljes mértékben kielégítő eszköz fő előnyei a következők

    • A modell gyermekek és felnőttek számára egyaránt alkalmas.
    • A felhasználók módosíthatják a kijelző beállításait. A készülék összesen 5 üzemmóddal rendelkezik.
    • A mérés befejezése után a tervezés automatikusan leáll.
    • A kijelzőn a felhasználók minden szükséges információt jól olvasható, nagyméretű nyomtatásban találnak.
    • Ha a töltöttségi szint elér egy kritikus pontot, a készülék hangjelzéssel tájékoztatja Önt.
    • A rugós mechanizmus lehetővé teszi, hogy a készüléket minden méretű ujjra könnyen fel lehessen erősíteni.

    A készülék használat utáni kikapcsolásával és a kijelző fényerejének beállításával a felhasználók jelentősen meghosszabbíthatják a készülék üzemidejét automatikus üzemmódban.

    CS Medica MD300C2

    Kicsi és kompakt készülék, ideális az állandó hordozáshoz, a lehető legpontosabban méri a telítettséget. Nagy betűtípus és töltésjelző. A CS Medica MD300C2 képernyő fényereje állítható, még sötétben is mérhet oxigént – minden látható lesz. A pulzoximéter egyetlen gombbal működtethető, és az akkumulátor élettartama körülbelül 30 óra. Hátrányok: Magas ár és hosszú mérési idő.

    CS Medica MD300C2

    A CS Medica MD300C2 pulzoximéter, ujjérzékelővel, az emberi vér hemoglobin oxigéntelítettségének és pulzusszámának meghatározására használható.
    a 168-tól

    5.0 1 értékelés

    150

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    ChoiceMMed MD300C12

    Az 5000 rubel alatti pulzoximéter kiválasztásakor figyelni kell az MD300C12-re egy jól ismert orvosi berendezések gyártójától, a ChoiceMMed-től. A modul mérési pontossága – 98%, az ár – 4 ezer forintról. Súly – 50 g. A leolvasott értékeket számok formájában adják meg, és a pulzusszámot egy speciális skála – a pulzusszám sáv – segítségével is le lehet olvasni. Az akkumulátor élettartama eléri a 30 órát.

    A plusz funkciók közé tartozik a töltés kijelzése és az automatikus leválasztás ujjlenyomatvétel esetén. Könnyen használható, és pontossága megfelel a műszaki előírásoknak. Hátrányai közé tartozik a hosszú mérési idő és a gyenge láthatóság napfényben.

    Aiqura AD-805

    Kicsi, olcsó és könnyen használható. A pulzoximéter nagy, tiszta képet mutató kijelzővel rendelkezik. Tíz fényerőmód közül bármelyiket kiválaszthatja, így még sötétben is láthatja a telítettségi számokat. A CS Medica MD300C2 újratölthető akkumulátorai akár 15 órán át is működnek. Az energiatakarékosság érdekében a készülék 8 másodperc inaktivitás után automatikusan kikapcsol. Hipoallergén gumiból készült ujjzseb. A hátrányok közé tartoznak a mellékelt elemek hiánya és a telítettségi mérések enyhe pontatlansága.

    Aiqura AD-805

    Az Aiqura AD805 pulzoximéter egy kompakt, intelligens készülék, amely két nagyon fontos paramétert mér: a pulzust és az SpO2-t.. vér oxigénszintje. Ezek a légző- és keringési rendszer paraméterei számos betegség diagnosztizálásához és időben történő kezeléséhez elengedhetetlenek. Az Aiqura AD805 pulzoximéter alkalmas az orvosi rendelőben és otthoni használatra: az orvosok manapság ragaszkodnak ahhoz, hogy minden család számára elengedhetetlen, hogy egy ilyen eszköz legyen otthon. Nagyon kis méretű, minimális energiát fogyaszt és nagyon könnyen kezelhető. Amikor az ujja a készülék bilincsében van, a fotoelektromos érzékelő aktiválódik, és a kijelzőn megjelenik a vér oxigéntelítettsége.
    30

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    Top 10 orvosi pulzoximéter 2022-ben a KP szerint

    Riester Ri-fox N

    Riester Ri-fox N pulzoximéter. Fotó: Riester

    Kompakt, nagyméretű, fényesen megvilágított képernyővel, így a leolvasott értékek minden fényviszonyok között jól láthatók. Elindul, amikor felcsúsztatod, és kikapcsol, amint leveszed. Ez jelentős energiamegtakarítást eredményez az akkumulátorban, amely körülbelül 35 órán át tart. A készülék teste ütésálló, ellenáll a 3 méteres magasságból történő lezuhanásnak is. A pulzoximéter sokkal nagyobb, mint más modellek, és drágább is.

    Fő jellemzők:

    Viselhető ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Az akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Könnyen kezelhető, pontos, ütésálló

    Magas költségek, nem alkalmas gyermekek számára

    Többet mutasson

    Little Doctor MD300C23

    Little Doctor MD300C23 pulzoximéter. Fotó: Little Doctor

    A modell használatának nincs korhatára. A pulzoximéter kicsi, de világos színes kijelzővel rendelkezik, fényerőszabályozással. Egy hangjelzés figyelmezteti Önt, ha a mérés folyamatban van, illetve ha befejeződött. Egy pár elem 30 órás használatra elegendő, amely nem fog habozni, hogy hosszú ideig cserélje őket. A mérési idő meglehetősen hosszú. Ne feledje, hogy a jelzések bal- és jobbkezes kutyák esetében eltérőek lehetnek.

    Főbb jellemzők:

    Hordozó ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Könnyen használható, kompakt, gyermekek számára is alkalmas

    Két kézzel eltérő eredményeket mutathat, hosszú ideig tart a mérés

    Többet mutasd meg

    Hasznos tudni

    Válasszon egy glükózmérőt a cukorszint ellenőrzéséhez

    Fegyveres YX200

    Pulzoximéter Armed YX200. Fotó: Fegyveres

    Nagyméretű kijelzővel rendelkezik, így a képernyőn lévő számok könnyen láthatók. Sötét időben azonban nem használható, mivel nincs háttérvilágítás. A készülék mérete nagyon kompakt, így utazáskor is magával viheti. Egyetlen gombbal vezérelhető. Automatikusan kikapcsol, ha 8 másodpercnél hosszabb ideig nem használja, így megkíméli az akkumulátor élettartamát. Nagy mérési tartomány. Ez lehetővé teszi a rendkívül pontos leolvasást még akkor is, ha a leolvasott érték túl alacsony vagy túl magas.

    Fő jellemzők:

    Viselési pozíció ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Az akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Nagy pontosságú, töltésjelzővel

    Nincs képernyő háttérvilágítás, hosszú bekapcsolási idő

    Többet mutasson

    CS Medica MD300C2

    CS Medica MD300C2 pulzoximéter. Fotó: CS Medica

    Kis készülékméretek. Ezért mindig magával viheti. Nagy, könnyen olvasható képernyő, világos, jól olvasható számértékekkel. A töltésjelző a kijelzőn is látható. A képernyő fényereje állítható, és a készülék bármilyen fényviszonyok mellett használható. Egy gombbal működtethető. A készletben található elemekkel működik. Átlagosan 30 óra használat.

    Fő jellemzők:

    viselős hely ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Az akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Pontosan mér, kompakt, dimmelhető

    Magas költségek, hosszú mérési idő

    Többet mutasson

    CONTEC CMS 50DL

    CONTEC CMS 50DL pulzoximéter. Fotó: CONTEC CMS

    A készülék digitális kijelzővel és beépített oxigénérzékelővel rendelkezik. A kijelző még rossz fényviszonyok mellett is könnyen leolvasható. Hangjelzés az egyszerű mérésekhez. Az akkumulátor élettartama folyamatos használat mellett körülbelül 24 óra. Meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát azáltal, hogy 8 másodperc inaktivitás után automatikusan kikapcsol.

    Fő jellemzők:

    Viselhető helymeghatározás ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Olcsó, könnyen használható

    Hosszú mérési idő, különböző mérések bal és jobb kézre

    Többet mutasson

    Aiqura AD-805

    Aiqura AD-805 pulzoximéter. Fotó: Aiqura

    Kicsi készülék, könnyen kezelhető. Széles, jól látható kijelző 10 fényerőbeállítással, minden fényviszonyok között történő használathoz. Körülbelül 15 órán át működik elemmel (nem tartozék). Kíméli az akkumulátor élettartamát azáltal, hogy 8 másodperc inaktivitás után automatikusan kikapcsolja a készüléket. Automatikusan bekapcsol. Hipoallergén gumiból készült ujjnyílással rendelkezik. Esetenként mérési hibák előfordulhatnak.

    Főbb jellemzők:

    Viselési pozíció ujj
    Pulzus érzékelő beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Könnyen használható, olcsó, nagy számjegyek

    Mérési hibák, elem nélkül

    Többet mutasson

    TOPMED FP-30

    TOPMED FP-30 pulzoximéter. Fotó: TOPMED

    Alkalmas gyermekek és felnőttek számára, rendkívül pontos. A leolvasott értékek nagy kétszínű kijelzőn jelennek meg. A háttérvilágítással ellátott kijelző sötétben is láthatóvá teszi az értékeket. A mellékelt két elemmel működik. Nagyobb súlya van, mint más eszközöknek, ami megnehezítheti a használatát. Szintén drágább, mint sok versenytárs a piacon.

    Fő jellemzők:

    Viselhető ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Nagy olvasási pontosság, nagy kijelző, nagy betűtípus

    Magas költség, nagyobb súlyú, mint a hasonló modellek

    Többet mutasson

    B.MED-320 kút

    Pulzoximéter B.MED-320 kút. Kép: B.Nos

    A pulzoximéter kompakt méretű, ami lehetővé teszi a könnyű tárolást és szállítást. A képernyő fényereje a környezeti fényszinthez igazítható, de néhányan megjegyezték, hogy a kijelző meglehetősen halvány. Egyetlen gombbal vezérelhető. Akkumulátorkímélő automatikus kikapcsolás 5 másodperc inaktivitás után. A felhasználók azonban gyakran panaszkodnak arra, hogy a mérési eredmények nem mindig elég pontosak.

    Fő jellemzők:

    A viselés helye ujj
    Szívritmus-érzékelő beépített
    Az akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Gyors mérés, könnyű kezelhetőség, minőségi kivitelezés

    Nem mindig pontos mérések, nem elég fényes képernyő

    Többet mutasson

    Smarterra O2

    Smarterra O2 pulzoximéter. Fotó: Smarterra

    Kompakt modell, amelyet útközben is magával vihet. A műszer nagy, egyszínű kijelzővel rendelkezik. A mérés körülbelül 20 másodpercig tart. A képernyőn megjelenik a hátralévő töltés jelzője, így a készülék nem kapcsol le váratlanul. Zsebben vagy övön hordható. Az elemeket saját magának kell megvásárolnia, mivel nem tartalmazza őket. A felhasználók szerint az építési minőség gyenge és a készülék túlárazott.

    Főbb jellemzők:

    A viselő helye ujj
    Pulzus érzékelő Beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Alacsony súly, könnyű használat, pontos leolvasás

    Gyenge építési minőség, nincs benne elem, túlárazott

    Többet mutasson

    Egy mellékes megjegyzés

    Melyek a legmegbízhatóbb coronavírus elleni szerek?

    JET PO-2

    JET PO-2. Fotó: JET

    Az egyik újabb pulzoximéter-modell. Nagyméretű színes képernyővel rendelkezik, amely megjeleníti a mérési eredményeket. A töltésjelző a kijelzőn is látható. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a készülék kikapcsol, ha 5 másodpercnél hosszabb ideig nem használják, és a készülék hangjelzést ad, amikor befejezte a mérést. Vezérlése nyomógombbal történik. Sok felhasználó azonban megjegyezte a készülék rövid élettartamát.

    Fő jellemzők:

    A viselés helye ujj
    Pulzus érzékelő Beépített
    Akkumulátor típusa elemek

    Előnyök és hátrányok

    Könnyen használható, informatív

    Gyorsan meghibásodik, kényelmetlen az értékek leolvasása

    Többet mutasson

    CONTEC CMS 50DL

    Ez a pulzoximéter beépített oxigénérzékelővel és digitális kijelzővel rendelkezik. Könnyen mérheti a telítettséget, még gyenge fényviszonyok mellett is. A CONTEC CMS 50DL hallható és nagyon kényelmes. Az akkumulátorok 24 órán át tartanak folyamatos használatban. A pulzoximéter 8 másodperc inaktivitás után automatikusan kikapcsol. A CONTEC CMS 50DL megfizethető és könnyen használható. Hátrányok – néha eltérő telítettségi értékek a jobb és a bal kézben, valamint a mérés hosszú időtartama.

    CONTEC CMS 50DL

    CMS50DLprednaznachen hordozható készülék a kapilláris vérben lévő oxigén mennyiségének meghatározásához. LED kijelzővel rendelkezik, ami alacsony energiafogyasztást biztosít, és ezáltal lehetővé teszi a beteg állapotának hosszabb ideig tartó megfigyelését. A kompakt méret, a könnyű súly és a kapott eredmények nagy pontossága lehetővé teszi, hogy a készüléket szinte bármilyen körülmények között lehessen használni.
    33

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    UPD: olcsó pulzoximéterek

    KEDVES OLVASÓK, A LEGMENŐBB ELADÓ ALIEXPRESS 11.11.VAN EGY PROMÓCIÓNK A LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNYÚ PULZOXIMÉTEREK SZÁMÁRA. Egyszerűen kattintson erre a hirdetésre

    Lehet, hogy a fenti eszközöket egy kicsit drágának találta, akkor kínálunk egy olcsóbb alternatívát. Ne feledje, hogy ez a vásárlás saját felelősségére történik. Íme néhány érdekes lehetőség.

    Pulzoximéter

    Kínai készítésű csoda, amelyet aktívan értékesítenek az Aliexpressen 500 rubelért (6,5 dollár), és a hazai online boltokban – 900 rubelből (majdnem 12 dollár). A márkáról nem találhatók információk, sem a modell neve, így számunkra csak egy pulzoximéter marad. Mutatja a pulzusszámot, a szaturációt és a pulzushullámot, 8 másodperc inaktivitás után kikapcsol. Az alacsony telítettség és a ritmuszavar hallható jelzése. Tápellátás – két AAA elemmel, nem tartozék, de a termékhez tartozik egy szíj is. Meglepő módon a több száz ajánlás azt mondja, hogy azt teszi, amit a legjobban tud, pontos méréseket ad, ha helyesen követik.

    Alacsony ára és megjelenése alapján kiszúrható a piacon. Majdnem pontosan ugyanaz, mint a fent említett CONTEC CMS 50D, csak más dobozban van, a márkanév nélkül. Kiderült, hogy ez egy kínai replika, mivel még az Aliexpress CONTEC CMS 50D ára is legalább 2300 rubel (30 dollár). olcsó és olcsóbb. Ha gondolkodik rajta, itt megvásárolhatja.

    Figyelje meg a csomagolást és azt, hogy miben különbözik a CONTEC CMS 50D-től

    ARSTN Oximeter M170A

    Egy másik példa egy népszerű eszközre az Aliexpressről. A vélemények szerint ez a pulzoximéter meglehetősen funkcionális és, ami a legfontosabb, pontos. A felhasználók megjegyezték, hogy a klinikákon lévő eszközökkel ellenőrizték, és az eredmények ugyanazok. Ez a modell több fényerősséggel, hangjelzéssel, statisztikák gyűjtésével rendelkezik. Két elemmel működik, masszív tokkal érkezik. Ár – 1,080 rubel (kb. 14 dollár).

    A modell megtekintése itt. A gyártó más modelljei is elérhetők ezen az oldalon; olcsóbb, hangjelzés nélküli és LED-képernyővel ellátott modellek is kaphatók. A vélemények alapján minden pontos, de legyen óvatos a vásárláskor – ne keverje össze a modelleket.

    YK-82C

    Aranyos készülék fényes kijelzővel. A felhasználó képes beállítani a minimális és maximális pulzusszámot és szaturációs értékeket, és e tartományon kívül egy hang- és fényjelzés lép működésbe. Többféle megjelenítési mód áll rendelkezésre. Tartalmazza a tokot és a zsinórt, elem nélkül. A vélemények nagyon jók. Ár 800 rubel (valamivel több mint 10 dollár). Rendelje meg itt.

    TOPMED FP-30

    Ez a pulzoximéter felnőttek és gyermekek vérében egyaránt méri az oxigént. A TOPMED FP-30 a legpontosabb méréssel, nagy kétszínű képernyővel, nagy betűtípussal rendelkezik. A háttérvilágításnak köszönhetően sötétben is használható. A pulzoximéter relatív hátrányai közé tartozik, hogy a súlya valamivel nagyobb, mint a hasonló társaiké, valamint az ár.

    TOPMED FP-30

    A TOPMED pulzoximéterek ideálisak a pulzusszám és a szaturáció gyors monitorozására. Otthon, sürgősségi osztályokon, terápiás osztályokon és súlyos légzőszervi megbetegedésekben szenvedő betegek megfigyelésére használható.
    37

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    Fegyveres YX302

    Standard pulzoximéter. Műanyag ház, lekerekített forma, háromdimenziós vonásokkal a felső részen. Ha egy személynek látási problémái vannak, könnyebb lesz számára a domborműveken való navigálás. Nyomógombbal működtethető.

    Előnye, hogy átmegy az ellenőrzésen. Ez azt jelenti, hogy pontosságát speciális vizsgálatokkal igazolták. Ráadásul a továbbfejlesztett színes kijelző világosabb és a számok nagyobbak. A háttérvilágítás megkönnyíti az információk megjelenítését. Megnövekedett pulzusszám tartomány 18 és 300 ütés per perc között.

    B.MED-320 kút

    A B.Nos MED-320 kompakt méret, így könnyen magával viheti az útra. A kijelző fényerejét a fény erősségétől függően állíthatja be, bár egyes felhasználók megjegyzik, hogy a kijelző nem elég fényes. A pulzoximéter egy gombbal működtethető, a készülék öt másodperc inaktivitás után kikapcsol, ami megtakarítja az akkumulátor energiáját. B.Nos, a MED-320 nagyon jól készült, gyorsan méri a telítettséget, könnyen használható. A hátrányok között – néha pontatlan mérések.

    B.MED-320 kút
    B.Nos, Svájc

    Pulzoximéter B.A Well MED-320 az artériás hemoglobin oxigéntelítettség (SpO2) és a pulzusszám nem invazív mérésére szolgáló készülék. Alkalmas otthoni használatra. A készüléket nem folyamatos megfigyelésre szánják.
    94-től

    5.0 1 értékelés

    227

    • Mint a
    • Írjon egy véleményt

    Beurer PO 60 pulzoximéter HealthManager alkalmazással

    Beurer PO 60 pulzoximéter HealthManager alkalmazással

    Beurer RO 60 pulzoximéter

    – A kütyük és okoseszközök egy generációjának társa. Az előző két modellhez hasonlóan a felhasználó valós idejű (numerikus és grafikus) információkat kap a színes kijelzőn. Az RO 60 egyedülálló jellemzője
    Fedélzeti memória és vezeték nélküli átviteli funkció
    . A memóriájában tárolt utolsó 100 mérést Bluetooth-on keresztül továbbítja a Beurer HealthManager alkalmazásnak.

    Smarterra O2

    Ez a pulzoximéter nagyon kompakt, könnyű, és nagy monokróm képernyővel rendelkezik. A vér oxigénszintjének mérése körülbelül 20 másodpercet vesz igénybe. A képernyőn van egy töltésjelző, így nem fog elhalványulni a legrosszabb pillanatban. A Smarterra O2 zsebre tehető vagy az övön hordható, és nagyon pontos telítettségi értékeket mutat. A hátrányok közül – gyenge felépítés, magas ár, nincs akkumulátor a készletben.

    Smarterra O2

    A Smarterra O2 pulzoximéter teljesen digitális fotopletizmográf technológián alapul, és az artériás hemoglobin (Sp02) funkcionális oxigéntelítettségének nem invazív, pontszerű mérésére szolgál. A továbbfejlesztett algoritmus pontosabbá teszi a mérést. A pulzoximéter a vér oxigéntelítettségének és a pulzusszámnak az ujjon keresztül történő mérésére használható. A termék otthoni használatra alkalmas. A használat megkezdéséhez helyezzen be két AAA elemet a készülék hátulján lévő elemtartóba. Győződjön meg az akkumulátorok helyes polaritásáról, és zárja be a fedelet.
    28

    • Szeretem
    • Írjon egy véleményt

    Miért használjon pulzoximétert

    A készülék egyszerű: test, kijelző, érzékelő. Fontos, hogy nem kell átszúrni a bőrt, és nem kell megvizsgálni a vért a mérésekhez. Szó szerint „átlát” rajta, és kvantitatív spektrofotometriát végez. Elég pontos ahhoz, hogy megbízható mérési eredményeket adjon. Egy minőségi modell csak 1-2%-os hibával rendelkezik.

    Ennek oka az, hogy ha a hemoglobin oxigénnel telített, akkor egészen másképpen képes elnyelni a sugarakat, mint a telítetlen hemoglobin. Végül az érzékelő megméri a nem elnyelt fény mennyiségét, és ezt digitalizálja egy eredményként.

    Ugyanakkor a pulzoximéter használatának van egy hátránya. Csak a telítettséget értékeli, de nem elegendő a légzőrendszer állapotának ellenőrzéséhez. Ne hagyatkozzunk tehát kizárólag a készülékre, más vizsgálatok is fontosak. És az alacsony tolerancia ellenére is van egy kis hibahatár. Ezért otthoni használatakor óvatosságra és körültekintésre van szükség.

    Hipoxia esetén azonban a keringési rendszer, az agy és a tüdő is érintett. Ezért fontos, hogy megelőzzük a kialakulását. A pulzoximétert a műtét során használják, mivel a sebésznek figyelemmel kell kísérnie a beteget, és meg kell akadályoznia a szövetek elhalását. Kompakt eszközökre van szükség, amikor egy személyt kórházból kórházba szállítanak. Ha probléma merül fel, a készülék hangjelzést ad, hogy orvosa segíthessen.

    Az otthoni pulzoximéter a sportolók számára szükséges. Az eszköz segít nyomon követni a fittségi állapotát edzés közben. Néhány fitnesz karkötő rendelkezik ezzel a funkcióval, de nem mindig pontos. A készülékre olyan emberek számára van szükség, akiknek szív- és érrendszeri, tüdő- és egyéb rendellenességeik vannak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a készülék nem helyettesíti az orvosi tanácsot és egyéb vizsgálatokat.

    Pulzoximéter összehasonlítás

    Annak érdekében, hogy az üzletekben kapható termékek közül kiválaszthassa a legjobbat, meg kell vizsgálnia főbb jellemzőit, és össze kell hasonlítania más modellekkel. Pulzoximéter: olyan jellemzők, mint a kijelző forgása, a mérési pontosság, a készülék stabilitása és a beépített funkciók száma.

    Az alábbi pulzoximéter-modelleket választottuk ki összehasonlítás céljából:

    • Fegyveres YX200;
    • Kis Doktor;
    • JET PO 2.
    Modell neve Viselhető Színes képernyő Súly, gramm Pánt Költségek
    Fegyveres YX200 Ujj Nem 50 Igen 3450 rubel
    Kis Doktor Ujj Igen 31 Nincs olvasás 3390 rubel
    JET PO 2 Ujj Igen 50 Nincs adat 2,299 rubel

    Az összehasonlításban bemutatott legolcsóbb pulzoximéter – a JET PO 2 kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyű és funkcionális készülék színes képernyővel és egyszerű kezelhetőséggel.

    Fegyveres YX200 3450 rubel áron fekete-fehér képernyővel rendelkezik. Ez egy robusztus, kézreálló készülék, amellyel pontosan mérheti a vérnyomását és a pulzusszámát.

    Videó – Pulzoximéter, mi az, mikor és kinek van rá szüksége

    Pulzoximéterek alváshoz

    Szokatlan formájú pulzoximétereket is találhat – mint például a Viatom. Ez egy elektronikus analizátor egy puha szilikonpánton, amelyhez egy ujjklipszes szonda van csatlakoztatva. Ezt a pulzoximétert úgy tervezték, hogy a felhasználó alvás közben is működjön. A személy alszik, miközben a készülék folyamatosan elemzi a SpO2 paramétert. Nagyon hasznos a test értékeléséhez is, és bizonyos esetekben még segít jobban megérteni az éjszakai horkolás okát, és így hatékonyan orvosolni azt.

    Ez minden, csak a legjobb eszközöket használja, és ne felejtse el a blogunkat, ahol részletesen beszámolunk róluk. Itt nemcsak a különböző kütyükről és okoseszközökről közlünk rendszeresen mélyreható értékeléseket, hanem hasznos cikkeket is mindenről, ami a technológiával kapcsolatos.

    Hogyan válasszuk ki a megfelelő pulzoximétert?

    Mielőtt pulzoximétert választana, meg kell értenie, hogy mi ez az eszköz és hogyan működik. A pulzoximéter használható a vér oxigénszintjének otthoni mérésére, beleértve a folyamatos ellenőrzést is. A készülék rendszere nagyon egyszerű – a készülék optikailag „behatol” az artériás vérbe, majd az elemzés megtörténik, amely meghatározza a hemoglobin mennyiségét. A pulzoximéter a pulzusszámot százalékos arányban méri és jeleníti meg. Általában legalább 95 %-os telítettségi szintre van szükség.

    A pulzoximéter kiválasztásakor meg kell vizsgálnia az olyan paraméterek elérhetőségét, mint például:

    • eszköz mérete. Az ideális egy kicsi, zsebméretű pulzoximéter, amelyet magával vihet, vagy akár az ujján is tarthat, ha órákon át kell figyelnie;
    • az építési minőség fontos tényező. Bár minden termék műanyagból készül, fontos, hogy minden illesztés gondosan legyen elkészítve, és sehol ne látszódjon ragasztó nyoma;
    • A beépített vészjelző funkció fontos, ha súlyos betegségben szenvedő idős személy számára vásárol pulzoximétert. Ebben az esetben az egészségügyi szakembert értesítik, ha a telítettség túlságosan lecsökken;
    • költség – egy olyan tényező, amelyre sokan odafigyelnek. A legjobb pulzoximétereket 2000 és 3000 rubel között értékesítik. Az alacsonyabb árú modellek általában számos korlátozással rendelkeznek, és nem tartalmazzák az összes olyan funkciót, amellyel a drágább pulzoximéterek rendelkeznek.

    Szinte minden pulzoximétert úgy terveztek, hogy sok órán át figyelje, de ha egy ilyen funkció valóban szükséges a személy számára, fontos ellenőrizni a készüléket, és biztosítani, hogy az akkumulátor legalább 30-40 órán át működjön. Ellenőriznie kell a monitort is – ideális esetben színes képernyővel, amely grafikonok és ábrák formájában jeleníti meg a pulzoximetriás adatokat.

    Videó – Pulzoximéter áttekintés

    Milyen funkciókat és jellemzőket kell keresni?

    A megfelelő pulzoximéter kiválasztásához – figyeljen a következő kritériumokra:

    • A készülék mérete, a kijelző fényereje;
    • A toleranciafaktor;
    • Az érzékelő rögzítésének módja;
    • A készülék sebessége és működési módja;
    • A mérések sebességét;
    • A készülék anyaga, tartóssága;
    • Vannak-e hangjelzések (amelyek általában az akkumulátor lemerülését és a telítettségi értékek normálisnál alacsonyabb szintre történő csökkenését jelzik);
    • A készülék feltöltésének módja és a helyhez kötött használat lehetősége.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Gabriella Farkas

    Melyik pulzoximéter modellt ajánlanád 2022-ben, amely az idén a legjobbnak számít?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása