...

Az ortopédiai párnák értékelése az alváshoz 2021-2022: TOP legjobb ár/minőség szerint

Mindannyian gyermekkorunk óta fogat mosunk, kanállal eszünk, ágyon alszunk, párnát teszünk a feje alá, és takaróval borítottuk. Azt hiszed, hogy ez csak egy szokás?

A párnán alvás elengedhetetlen a megfelelő testhelyzethez alvás közben. Más szóval, káros, ha egyáltalán párna nélkül alszunk, mert a gerincoszlop természetellenes helyzetet vesz fel.

Gondolkodott már azon, hogy kényelmes-e a párnája?? Megfelel Önnek?? Ha például hajlamos vagy álmában forgolódni, vagy akár felébredni, hogy felborzolja a párnát, az biztos jele annak, hogy nem az Ön számára megfelelő.

A legtöbben hozzászoktunk ahhoz, hogy gyermekként toll- vagy pehelypárnán aludtunk: a lényeg, hogy legyen mit a fejünk alá tenni.

Az ortopédusok és a szomnológusok azonban nem értenek egyet abban, hogy a felnőtteknek szánt összes párna egyformán hasznos. A legtöbb egészségügyi szakember és alvásszakértő anatómiai párnát javasol a megfelelő pihenéshez.

Hogyan lehet megkülönböztetni az anatómiai párnát a szokásos párnától

Most pedig nézzük meg, hogyan lehet felismerni egy anatómiai párnát egy hagyományos párnától. Képzelje el: belép egy nagy üzletbe, és polcokon látja a nagy és kicsi, négyzet és téglalap alakú, lapos és domború, puha és kemény párnákat – egyszóval a legkülönfélébb párnákat. Ebben az esetben még egy szakértő is tanácstalan lehet!
Ahhoz, hogy egy pillantással meg lehessen különböztetni az anatómiai és a hagyományos párnákat, 2 pontra kell figyelnie:

  • Miből készült a párna;
  • Milyen alakú.

A hagyományos párnák pehely/ toll, hallofiber, műszál, hab – azaz természetes és szintetikus anyagok, amelyek nem támogatják a párnát. Az ilyen párna alakja általában klasszikus – négyzet vagy téglalap alakú.

Figyelem azonban: néha a gátlástalan gyártók megpróbálják a hagyományos párnákat anatómiai párnáknak álcázni, és díszes formát adnak nekik. Ne dőljön be ennek a trükknek! Az anatómiai párna belsejének egyedi, anatómiai hatású anyagnak kell lennie. Az anatómiai párnák ára pedig általában meghaladja a hagyományos párnák költségét. Ne feledje tehát, hogy a takarékosok kétszer fizetnek!

Ár-összehasonlító táblázat

Annak érdekében, hogy összehasonlíthassa a bemutatott termékeket, javasoljuk, hogy tekintse meg az alábbi táblázatban szereplő jellemzőiket.

Modell Memória hatás Vállméret (cm-ben) Méret (cm) Gyártó Ár (RUB)
Trives igen 8 5231 Oroszország 4050 és 6000 között
Fosta igen különböző magasságok 6040 USA 4200-tól 5100-ig
Trelax igen 10 6040 Kína 2050 és 3700 között
Tempur elérhető a 6 4020 Dánia 5750-7000
Sissel menj a 10 6331 Svédország 9700-tól 12300-ig
Luomma igen 14 5235 Finnország 6700-tól 8300-ig
Magniflex memoform comfort igen 10 52×32 Olaszország 10300-tól 12500-ig

Milyen anyagnak kell lennie egy anatómiai párna belsejében?

Íme az anatómiai párnák leggyakoribb töltelékei: anatómiai formájú memóriahab, latex, viszkolatex, mini rugós párnák, speciális formájú görgős betéttel, egyedi hűtő géllel, latex mini rugóval. Az anatómiai párnák leggyakoribb töltőanyaga az alakemlékező hab. Ez az, amikor enyhe nyomást gyakorol a párnára, és az fokozatosan átformálja magát. Az anyag még a gyurmára is hasonlít, amikor megérintjük, mert a test formájához idomul.

Orvosi felülvizsgálatok

Annak érdekében, hogy meggyőződjünk a fenti termékek pozitív tulajdonságairól, meghívjuk Önt, hogy nézze meg a tapasztalt orvosok referenciáit.

A rokonaimnak és betegeimnek kizárólag a Trelaxot ajánlom. Ez a párna az Ön testének megfelelően készül. A legfontosabb dolog az, hogy a gerinc és a nyak területe egyenes legyen, és ez a termék biztosítja ezt az alvási pozíciót. E tényező mellett ideális fejfájás, szédülés, rossz alvás és fáradtság kezelésére is. Reggel éberebbnek és éberebbnek érzi magát. A családom és én már használunk csodapárnákat. És te?

Gyerekek és felnőttek egyaránt örülnek a Magniflex memoform komfortnak. Enyhíti a migrénes fejfájást és a kisebb fejfájásokat. Páciensem egy baleset után megsérült a nyakcsigolyája, teljesen instabil volt, és nagy fájdalmat érzett, ami éjszaka rosszabbodott. Pontosan a bemutatott párnát vette meg, és 3 héttel később más eredménnyel és hangulattal jött hozzám. A csigolyák gyógyulni kezdtek, a fájdalom szinte egyedül hagyta a beteget, és az eredmény napról napra jobb lett. Használati tanácsok. Többször teszteltem ennek a márkának a minőségét.

Milyen paramétereket kell figyelembe venni az anatómiai párna kiválasztásakor

Most, amikor könnyen megkülönböztet egy anatómiai párnát egy közönséges párnától, tudnia kell az alvótárs alakját/magasságát/szélességét/hosszát. A legfontosabb dolog itt az, hogy feküdjön le több különböző modellre, abban a helyzetben, amelyben általában elalszik, és érezze a különbséget.

Tipp: Kövesd az érzéseidet, és hallgass a tanácsadóra is, és 100-ból 99 eséllyel megtalálod a tökéletes párnát!

A párna kiválasztásakor fontos megjegyezni, hogy a jó párna megtámasztja a fejet és a nyaki gerincet, és segít az egész felsőtestnek ellazulni. A boltban tartsa a fejét a testével egy vonalban, hogy a gerincoszlop természetes görbületét kordában tartsa.

Figyeljen a vállak szélességére, a kedvenc alvási pozícióra, a matrac és a párna anyagának puhaságára.

Minél szélesebb a válla, annál magasabb párnára van szükség a jó alváshoz.

Ha valaki a hátán alszik, alacsonyabb párnára van szüksége, mint ha az oldalán alszik. Ha a matrac puha, a párnának alacsonyabbnak kell lennie, mintha keményebb felületen aludna. A párna töltése és anyaga a legfontosabb paraméterek, amelyekre a párna kiválasztásakor figyelni kell. Ezek tulajdonságai határozzák meg teljes mértékben a párna alátámasztó képességét és azt a képességét, hogy alvás közben a gerincét a megfelelő pozícióban tartsa.

A párna alakja az utolsó dolog, amire figyelnie kell. Ha az oldalán alszik, akkor egy különböző párnamagasságú párna lenne megfelelő, ha viszont a hátán alszik, akkor egy klasszikus párna lenne megfelelő. A négyzet alakú párna a múlté. Az ortopédusok egyöntetűen kijelentik, hogy a párnát nem szabad a vállak alá helyezni. Meg kell támasztania a fejet és a nyaki területet.

KÖVETKEZTETÉSEK ÉS AJÁNLÁSOK

Az ortopédiai párnák értékelésében nincsenek kétséges modellek, mert a tíz legjobbat maguk az ügyfelek választották. Már csak egy párnát kell „kipróbálni” a kényelmes alváshoz. Egy ilyen választásnál fontos az egészségügyi problémák „elhanyagolásának” mértéke, az allergének kezelése és a tisztán esztétikai preferenciák. Kiváló, ha az üzlet lehetővé teszi, hogy kipróbálhassa a készüléket.. ráfeküdni. Ha egy párna nem megfelelő Önnek, azt azonnal érzi.

Ne vonjon le elhamarkodott következtetéseket az első kipróbálás után. Ne feledje, hogy sok ügyfél egy ideig kellemetlen érzésről számol be, de ez a kellemetlenség lassan elmúlik. Fontos, hogy az orvos kezdetben tanácsot adjon a párna keménységéről és formájáról, mivel ő az ortopédiai szakember.

Értékelje a megvásárolt párnát objektíven, anélkül, hogy visszanézné valakinek a véleményét. Megjegyzés az új vásárlóknak a választás előnyeiről és hátrányairól. A minősítés sokak számára hasznos, hiszen szinte mindenkinek vannak nyakproblémái.

Még egy kicsit a töltelékről..

Latex

Az alaki memóriahab mellett (az anyag nevének változatai: anatómiai memóriahab, Viscolatex, Memorifoam), vannak más töltelékek is az anatómiai párnákhoz. Mint a latex. A latexből készült párnák meglehetősen rugalmasak, mintha „rugóznának”. Azok, akik szeretnek a hátukon aludni, valamint azok, akik a magas párnákat kedvelik.

Latex mini rugók

A latexpárnák egy másik változata a latex mini rugókkal ellátott párnák. Emellett meglehetősen rugalmasak és alakíthatóak, hipoallergének és légmentesek. Az Ascona gyár anatómiai párnák gyűjteményéből a Mediflex Revolution párna.

Független mini rugók

A rugalmas modellek közül a független mini rugókon alapuló párnák jó anatómiai hatással rendelkeznek. Illusztrációként tekintse meg a Mediflex rugós párnát. Mini rugókat tartalmaz, amelyek szokatlanul érzékenyek a terhelésre, miközben tökéletesen visszaállítják az alakját. Reagálnak a mozdulatokra, kiváló alátámasztást biztosítanak Önnek. Ezek a párnák bármilyen testtartásban történő alváshoz ajánlottak.

A gél innovatív anyag

Egy másik egyedülálló anyag, amely egyre népszerűbbé válik, a hűtő hatású gél. Elosztja a terhelést, mikro-masszázs és hűtő hatású a speciális 3D folyadéktechnológiának köszönhetően. Az Askona anatómiai párnakollekciójában megtalálhatóak a Technogel párnák. Van egy klasszikus, háton alváshoz alkalmas forma és egy speciális forma, amely ideális az oldalsó és a hasi alváshoz. A gél alapú párnákat nem mindenki szereti, és nem is egyszerre: egyesek több hét alatt szokják meg őket. De utána már nem fogják kedvenc anatómiai párnájukat semmi másra cserélni!

Párnák állítható töltőanyaggal

Egy másik érdekes párnaválaszték a Protect-A-Bed: eukaliptuszrostból készült védő párnahuzattal ellátott párna. Különlegessége, hogy a töltés szintjét saját maga szabályozhatja! Gyönyörű, nem igaz?? Ez a párna nagyon rugalmas és légáteresztő: Úgy érzi, mintha lebegne, miközben rajta fekszik. Ezt mondják a Protect-A-Bed párnák boldog tulajdonosai. Amint láthatja, ma a piac az anatómiai párnák hatalmas választékát kínálja.

Méret

Az ortopédiai párna kiválasztásának egyik legfontosabb kritériuma pontosan a méret. Az, hogy a méret pontosan illeszkedik a viselő igényeihez, közvetlenül befolyásolja a kényelmes és anatómiailag helyes alvási testtartás kialakításának lehetőségét.

Ma a felnőttek ortopédiai modelljeinek szélessége 30-50 cm, hossza 40-80 cm között változik, de a legtöbb gyártó ragaszkodik a hagyományos párnák 50×70 cm-es szabványos méreteihez. Ami a gyermektermékeket illeti, a legnépszerűbb paraméterek ebben az esetben az 50×40 cm az iskolások és a 20×30 cm a csecsemők számára.

A tippünk

Biztosak vagyunk benne, hogy most már jól tájékozott, és kiválaszthatja a tökéletes alvótársat. De ne hagyja figyelmen kívül a szakértők ajánlásait. És ne féljen attól, hogy először megszokja a párnát: ez normális jelenség, mert minden szokatlan és hasznos dolognak először ellenállhat a test. oktatás 1 A párnát nem lehet megszokni. De akkor az örömöd határtalan lesz: könnyedséggel és jó kedvvel ébredsz, és repülsz az ágyból, hogy találkozz egy új nappal!
Kívánjuk, hogy megtalálja az egyetlen, az egyetlen, a legmegfelelőbb anatómiai párnát. Szép álmokat és pihentető ébredést!
Megosztás:

Töltések

A legjobb választásnak a memóriahatással rendelkező termékek (Memoryform) számítanak. Biztosítja a tartós kompenzációs funkciót, a nyak és a fej megfelelő helyzetét. Az ortopéd párna hosszú távú használatra is kényelmes. De a költségek nagyon magasak.

A hűsítő gél ortopédiai támogatást nyújt. Ülő helyzetben is el lehet aludni, az alak megmarad. De nem tartja sokáig az alacsony hőmérsékletet, gyorsan felmelegszik.

Fontos! Nem alkalmas közvetlen napfényre.

Mesterséges lefelé, más néven „hattyú” van egy elfogadható áron. Könnyen ápolható, otthon mosható és szárítható. Nem allergén, higiénikus, rugalmas és könnyű. Nincs ortopédiai hatása, és nem szívja magába a nedvességet.

A latexből készültek úgy néznek ki, mint egy tömör szövetdarab. Csak a kakaóhabot tartalmazza. Jó nyaki támasz, enyhíti a fájdalmat és a kellemetlenségeket. Antibakteriális hatást és légkeringést biztosít. Hosszú élettartam.

A poliészterek fő előnye az alacsony költség. De gyorsan kiesnek a használatból, nincsenek ortopédiai tulajdonságaik. A golyók elveszítik alakjukat, csomósak lesznek.

A Technogel valódi áttörést jelent az alváshoz szükséges termékek gyártásában

Ascona technogel párna vélemények

A Technogel a felülmúlhatatlan 3D párnatöltő anyagnak számít. Hőszabályozó és higroszkópos tulajdonságainak köszönhetően az alapmodellek puhák és sűrűek. Az „Ascona” (technogel) párna anatómiai jellemzői, a vélemények ezt a sorozatot az egyik legkényelmesebb anatómiai termékként írják le, minden vásárló értékeli, nevezetesen a test formájának „emlékezetét”. A hűsítő hatás miatt néhányan kényelmetlenül érezték magukat. Ezért egy ilyen termék kiválasztásakor mindenképpen vegye figyelembe az egyéni jellemzőit és preferenciáit. A párnát cégünknél előzetes időpont egyeztetés alapján kipróbálhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Zsuzsanna Zsolt

    Az ortopédiai párnák értékelése nagyon hasznos lehet azok számára, akik keresik a legjobb alvási megoldást. Fontos tudni, hogy milyen ár/minőség arányban érhető el a piac többi terméke. Szeretném megkérdezni, hogy melyik ortopédiai párna a legjobb választás az idei és jövő évi alváshoz?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása