...

A 15 legjobb automata mosógépes mosószer: 2021-2022-es értékelés minőség szerint

mosópor a géphez

A mosószer felelős a szennyeződések hatékony eltávolításáért és a szövet minőségének megőrzéséért, mind gépi, mind kézi mosás esetén. A 2022-es év legjobb változatait rangsoroltuk, különböző gyártóktól és különböző jellemzőkkel. Meg kell érteni a mosószer kiválasztását, meg kell ismerni a legjobb vállalatokat, valamint az egyes mosószer-típusok előnyeit és hátrányait. Így sokkal könnyebb lesz a legmegfelelőbb termék kiválasztása, és elkerülheti azt a hibát, hogy rossz minőségű terméket válasszon.

A legjobb mosószerek rangsora 2021-2022-re

Helyszín Név Ár Értékelés
A legjobb automata mosóporok ár/minőség szerint 2022-ben
1 Ariel szín Ellenőrizze az árat 4.9 / 5
2 Fülek dadus Ellenőrizze az árat 4.8 / 5
3 Persil Professional Color Ismerje meg az árat 4.7 / 5
A legjobb koreai automata mosóporok
1 KeraSys Perfect 6 megoldás Tudjon meg többet az árról 4.9 / 5
2 Posh One Ecobaby Delicate Ismerje meg az árat 4.8 / 5
3 Mukunghwa Power Bright További információ az árról 4.7 / 5
A legjobb öko mosószerek mosógépekhez
1 BioMio BIO-COLOR gyapotkivonattal Ismerje meg az árat 4.9 / 5
2 Meine Liebe a babák mosodájához Ellenőrizze az árat 4.8 / 5
3 Burti Szín Lásd az árat 4.7 / 5
A legjobb mosószerek gyermekruhák mosógépben történő mosásához
1 Synergetic Eco Super Concentrate pálcikákban Ismerje meg az árat 4.9 / 5
2 Tide Érzékeny bőrre Tudja meg az árat 4.8 / 5
3 BabyLine Baby Tudja meg az árat 4.7 / 5
A legjobb olcsó mosóporok automata gépekhez
1 Bimax 100 Tudja meg az árat 4.9 / 5
2 SUNDAY Universal parfümös Ismerje meg az árat 4.8 / 5
3 Losk Szín Kérjen árat 4.7 / 5

PORFOLT A HÍRNEVÉN

Színes textíliákhoz való mosószer a szennyeződések kimosására és a színek megőrzésére tervezve. A nagyobb kihívást jelentő foltokhoz folteltávolítókra van szükség.

A zsírt nehezebb eltávolítani, mint a vért és a tejet.

  • A zsír (olajos szennyeződések) is kiválóan alkalmas: „Stork”, „Biolan”, „Drip”, „Normal powder”, BioMio, Burti, Ecover, Free time, Frosch, Reflect, Dosia, Ariel és Sarma.

A legrosszabbul az Econel és a Meine Liebe (csak 28% szennyeződés), a Luch Automatic és a Garden eco (csak 34% szennyeződés) és a Prescription Cleaner (37% szennyeződést távolított el a por).

  • Kiváló vérképző (fehérje eredetű szennyeződések) eltávolító hatással rendelkeznek: „Stork”, „Biolan”, „Myth”, „Ordinary Powder”, „Pemos”, „Recipes of Cleanness”, „Seagull”, Amway, Ariel, BiMax, BioMio, Burti, Cj Lion Beat Drum, Deni, Dosia, Ecover, Free time, Frosch, Losk color, Meine Liebe, Persil, Reflect, Sarma, Sorti és Tide.

Bár a porokat nem a foltok eltávolítására tervezték, a Roskachevo szakértői tesztelték, hogyan távolítják el a mosószerek a vörösbort, a tintát és a rozsdát. Kiderült, hogy nem mindig van szükséged folteltávolítóra.

  1. A vörösbor jól illik a Meine Liebe és a Sarma mellé.
  2. A tintát legjobban a Meine Liebe és Sarma, a BioMio és Cj Lion Beat Drum, az Amway és Burti kezeli.
  3. A legjobb rozsda elleni mosószerek a Persil és a Burti.

Hogyan válasszuk ki az automata mosógépek minőség/ár arányát??

Az automata mosógép mosószer kiválasztásának legfontosabb szabálya, hogy kövesse az alacsony habzású mosószer preferenciáját.

A háztartásokban élők gyakran a mosási eredményekre alapozzák a mosószerek tulajdonságaira vonatkozó következtetéseiket.

A mosószernek egy sor követelménynek kell megfelelnie:

  • Nem tartalmaz az emberre vagy a környezetre káros adalékanyagokat;
  • Nem okoz allergiás reakciókat vagy egyéb bőrirritációt;
  • Nem tartalmaz erős szagot és irritálhatja a légzőszerveket;
  • Mindenféle szennyeződésű áru hatékony mosása, a hőmérsékleti tartományon belül;
  • Jól mossa ki a szövetszálakból, és ne koptassa őket;
  • Ne hagyjon maradványokat a tartály falán, a csatlakozótömlőkön és a gép belsejében;
  • Frissen tartja a szennyest és természetes, kellemes illatot biztosít;
  • Ne tömítse el a szűrőket.

Érdemes olyan speciális adalékanyagokkal is rendelkezni, amelyek megvédik a mosógépet a vízkő és a korrózió ellen, hogy ne romoljon el túl korán. Ha fél, hogy hamisítványra bukkan, jobb, ha a mosószereket műanyag tartályokban vagy kartondobozokban vásárolja meg, a műanyag zacskókat könnyebb hamisítani. A legjobb, ha megbízható weboldalról vagy törvényes kiskereskedőktől vásárol, és vásárlás előtt ellenőrizze a termék szavatossági idejét.

A mosószer és a felületaktív anyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy milyen típusú szövethez kívánja használni. A fehéreket fehérítő porokkal mossák, a színeket azonban olyan tisztítószerrel kell tisztítani, amely megőrzi a szövet színintenzitását. A gyermekeknek szánt termékek esetében válasszon hipoallergén és minimális illatanyagot tartalmazó termékeket.

Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze a vásárlói referenciákat, hogy lássa, mennyire hatékony a termék a foltok és a szennyeződések elleni küzdelemben, valamint mennyire jól mossa ki a szövet szálait.

Melyik a jobb mosóporral vagy kapszulával történő mosáshoz?

Mindegyik termék akkor a legjobb, ha a megfelelő körülmények között használják. A mosószer előnye például, hogy még a makacs foltokat és a kellemetlen szagokat is képes eltávolítani. Leginkább szilárd, vastag szövésű szövetekből készült ruhadarabokhoz. Aktív felületaktív anyagokat, fehérítőket, szódabikarbónát, enzimeket és illatanyagokat tartalmaznak. Mindegyik termék könnyedén eltávolítja a bogyók, gyümölcslevek, céklák és egyéb szennyeződések nyomait. A mosószer ajánlott az izzadtság nyomainak és szagának eltávolítására is.

A termék legfőbb előnye, hogy pontosan a szennyes súlyának megfelelően adagolható. Ez megakadályozza a termék túlköltekezését, ami a termék hatékony és gazdaságos felhasználását eredményezi. Hátránya, hogy a mosószerrel történő mosás után nehéz kiöblíteni a finom részecskéket, különösen a gyapjúszöveteket. Egyes termékek allergiát okozhatnak, ezért a hipoallergén anyagokat tartalmazó termékeket kell előnyben részesíteni.

Melyik mosószer a legjobb - A mosószerek értékelése

A kapszulák kombinált formában kaphatók, amelyek egy gélt és egy öblítőszert tartalmaznak. A kapszulák fő előnye a hipoallergén összetétel, amely olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem okoznak allergiás reakciókat. A kapszulák nem foglalnak sok helyet, és speciális formájuknak köszönhetően könnyen tárolhatók. A hátrányok közé tartozik az adagolás lehetetlensége és az a tény, hogy a termékeket magasabb áron értékesítik, mint a hagyományos porokat. Hasznossága miatt azonban ideális a kényes gyapjú, finom selyem és többrétegű membránok számára, kemény szennyeződések és mélyen beivódott foltok nélkül.

Egy háztartásban ajánlott mindkét terméket használni, bizonyos típusú szennyezésekhez és különböző mértékben szennyezett tárgyakhoz.

Melyik márkát válasszuk?

Annak érdekében, hogy a mosószer ne csak hatékonyan távolítsa el a szennyeződéseket, hanem biztonságos is legyen az egészségre nézve, fontos, hogy a megbízható, régóta bevált márkákat részesítse előnyben. 2022-ben az ilyen márkák listáján szerepelnek:

  • Ariel;
  • BabyLine;
  • Losk;
  • Szinergikus;
  • Dagály;
  • Meine Liebe;
  • Fülek Nyan;
  • Persil;
  • BioMio.

Külön említést érdemelnek a koreai gyártók, amelyek népszerűek a vásárlók körében, és egyedi, gyermekek és érzékeny bőrűek számára alkalmas formulákat kínálnak:

  • KeraSys;
  • Posh One;
  • Mukunghwa.

Színes mosószerek fehérek és feketék számára: a használat minden árnyalata

A fehér és fekete ruhákhoz színes mosószer használható, ha nincs speciális mosószer.

A szakértők ajánlásait azonban figyelembe kell venni:

  1. Javasoljuk az előzetes szín szerinti válogatás elvégzését.

  2. Ha rendszeresen mos fehér ruháit Színes mosószerrel mossa, azok idővel megpuhulhatnak vagy megsárgulhatnak a hófehér megjelenés nélkül, mivel a Colours nem tartalmaz speciális fehérítőszereket.
  3. A fekete szövetek többszöri mosás után elveszíthetik színük intenzitását a Colors mosószerrel.

Az egyszeri színkezelés nem károsítja a fekete vagy fehér ruhákat, de ha rendszeresen mosni szeretné őket, jobb, ha beruház egy speciális ápolószerbe.

Minden a leghasznosabb és legérdekesebb a mosószerről nézd meg az oldalnak ezt a részét.

Összefoglalva a minősítéseket

A legjobb automata mosógép porok ár/minőség szerint 2021-ben

  1. Az Ariel Color, az egész család számára elérhető árú, kellemes illatú és por állagú, gyorsan oldódik és könnyen kiöblíthető, még hideg vízben is.
  2. Az Ushast Nyan egy tisztességes és olcsó mosószer a babaruhákhoz, nem irritálja az érzékeny bőrt és nem okoz allergiás reakciókat.
  3. A Persil Professional Color egy megbízható márka népszerű púdere, amely színvédő tulajdonságokkal és a gépet a vízkő ellen védő formulával rendelkezik.

Koreai

  1. A KeraSys Perfect 6 Solution, a népszerű mosószer egyedülálló és egészséges formulával, alkalmas gépi és kézi mosásra, még langyos vízben is.
  2. A Posh One Ecobaby Delicate érzékeny bőrre és kisgyermekek számára kifejlesztett finom formula, de még a legnehezebb szennyeződéseket is hatékonyan távolítja el.
  3. A Mukunghwa Power Bright egy másik jól ismert mosószer a koreai gyártótól, amely nem rontja a szövetek megjelenését, és hatékonyan megbirkózik a folteltávolítással, miközben nem képez sok habot.

Ecopowders

  1. A BioMio BIO-COLOR pamutkivonattal egy egyedülálló pamutkivonatot tartalmazó mosópor, amely lágyítja a szövet szálait, és kellemesebbé és frissebbé teszi a ruhákat, még érzékeny bőrűek számára is.
  2. A Meine Liebe baba mosószer nagyszerű ár-érték arányú választás, amely alkalmas a baba ruháinak és alsóneműinek mosására az első naptól kezdve.
  3. A Burti Color egy gazdaságos mosószer kellemes illattal, intelligens használattal és minimális habzással, amely lehetővé teszi, hogy a mosószer könnyen, nyom nélkül mosható legyen, és nincs negatív hatással sem a szövetre, sem a mosógép belső részeire.

Gyermekmosáshoz

  1. A Synergetic Eco Super Concentrate por alakban egy sikeres változat, kényelmes adagolással és nagy koncentrációjú felületaktív anyagokkal, ahol akár 6 kg por is helyettesítheti a hagyományosat.
  2. Tide érzékeny bőrre: ideális allergiásoknak, gyermekeknek az élet első napjaitól kezdve és érzékeny bőrűeknek.
  3. A BabyLine Baby egy természetes szappan alapú termék, amely a legalacsonyabb habzástartalommal, kellemes illattal és a szövetre jótékonyan ható lágyítószerekkel rendelkezik.

Alacsony költség

  1. A Bimax 100 egy mosószer, amely 6 enzim egyedülálló csoportjával több mint 100 féle folt és szennyeződés eltávolításában segít.
  2. SUNDAY Universal Illatos, csábító, kellemes illatú, amely hosszú ideig frissen tartja a ruhákat.
  3. A Losk Color egy megfizethető lehetőség a kézi és gépi mosáshoz, amely a gyártó ajánlásai alapján kombinálja a megfizethető árat a mosószer gazdaságos használatával.

EGY HABFÜRDŐ PARTY

Ami például kézmosásra vagy kézmosásra jó, az nagyon rossz, sőt ellenjavallt az automata mosógépben való mosáshoz. Az egész a hab bőségéről szól. Túlzott használata rontja a mosás minőségét. Emellett annyi habot lehet felhabosítani, hogy az kifolyhat a mosógép dobjából. Egy ilyen rágógumibuli könnyen rövidzárlatot okozhat. Ezért a gépi mosáshoz használt porok összetétele leggyakrabban habzásgátlókat tartalmaz. Egyébként a habzásgátló maga a piszkos mosószer is. Tehát minél piszkosabb a szennyes, annál kevésbé lesz habos.

A Roskachevo szabványban az szerepel, hogy a hab nem haladhatja meg a 180 millimétert (elöltöltős mosógépek esetében).

Legjobb tippek

  • A szennyest mindig szín és anyagtípus szerint válogassa szét. Ne feledje, hogy a pamut és a finom ruhák számára külön programok vannak; ne keverje a színes és a fehér ruhákat, és kerülje a színes foltokat.
  • Használja a „megfelelő mosószert” az egyes mosási típusokhoz.
  • Figyeljen a ruháin lévő címkékre: ezeken olvashatja, hogy milyen hőmérsékleten és milyen mosógépben moshatóak.
  • Ha a legtöbbet szeretné kihozni ruháiból, ne hanyagolja el az extra öblítést.
  • A hagyományos mosószerek csak az enyhe szennyeződésekkel képesek megbirkózni. A kihívást jelentő foltokhoz folteltávolítóra van szükség – csak öntse a foltra mosás előtt, és hagyja néhány percig állni.
  • Ha a szennyes már régóta vár a mosásra, jobb, ha előmosni. Áztatás után még a kemény foltok is kimoshatók az első alkalommal. A mosogatómedencékkel való babrálás elkerülése érdekében az első mosást takarékos üzemmódban is lefuttathatja, majd egy hosszabb, hatékonyabb mosást végezhet.

Legnépszerűbb márkák és gyártmányok

A leghíresebb mosószer márkák és cégek így néznek ki.

  • BioMio. A hazai gyártó hat éve ismert az orosz piacon. Hipoallergén termékeket állít elő, a biztonságos összetételt a mosási hatékonysággal kombinálva.
  • Frosch. A német márkanév a szemet gyönyörködtető zöld béka logóval egy környezetbarát termékért. A készítmény összetevőinek többsége természetes eredetű.
  • Meine Liebe. Német márka, amely biztonságos tisztító- és tisztítószeres háztartási termékekre specializálódott. Nem tartalmaz foszfátokat, klórt vagy más agresszív összetevőket.
  • Persil. A legelső aktív hatóanyagú mosószer. A német Henkel tulajdonában lévő márka kizárólag prémium mosószereket igyekszik gyártani.
  • Procter & Gamble Company. Egy amerikai székhelyű, világszerte ismert vállalat. A Tide és az Ariel márkák tulajdonában van.
  • „Nevsky Cosmetics. Az Ushasti Nanny és a Sarma márkákról ismert.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Csilla Farkas

    Kedves olvasó! Szeretném megkérdezni, hogy melyik a te véleményed a 2021-2022-es értékelés szerint a legjobb automata mosógépes mosószer közül. Melyik termék minősége szerinted a legmegbízhatóbb és legjobb hatékonyságú? Köszönöm a válaszodat!

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása