...

— hogyan válasszon merevlemezt a számítógépéhez a gyártási technológia, a memória mérete, a sebesség és a gyártó alapján

Hogyan válasszunk HDD-t
Hogyan válasszuk ki a megfelelő HDD-t a számítógépünkhöz?
merevlemez paraméterei

A merevlemezek típusai: belső és külső

A belső merevlemezek különböző belső interfészeken keresztül csatlakoznak a személyi számítógépekhez és laptopokhoz. Külső – USB portokon keresztül, illetve.

Hogyan válasszunk HDD-t

A külső modellek a szekrénybe vannak csomagolva, és előnyük a helytakarékos kialakítás. Árban és sebességben a belső nyer, ha minden más dolog megegyezik.

A belső merevlemez azonban leginkább USB 2 eszközökhöz alkalmas.0, mivel a sávszélessége 60 Mb/s-ra van korlátozva. És itt vannak az újabb USB 3 portos interfészek.0 és USB 3.1 lehetővé teszi a merevlemezek teljes sebességének elérését – akár 625 Mb/s, illetve 1250 Mb/s sebességgel. Feltételezve persze, hogy az USB 3.0 vagy USB 3.1 mind a külső merevlemezt, mind magát a számítógépes eszközt támogatnia kell.

A magasabb árfekvésű eszközök Thunderbolt sebességen keresztül is csatlakozhatnak. A cikk későbbi részében visszatérünk a belső eszközinterfészekre.

A gyors SSD-k ugrásszerűen meghódítják a világot. Egyre több rendszeres felhasználó választja új számítógép vásárlásakor a nagy sebességű M.2 NVME. A régi SATA-alapú rendszerek tulajdonosainak sokkal alacsonyabb sebességgel kell beérniük. Vannak olyanok is, akik még mindig hagyományos merevlemezeken tárolják a játékokat. Egyértelmű, hogy az egyes meghajtótípusok kiválasztását az ár és az egyes játékosok igényei indokolják.

Néhányan hajlandóak spórolni, mások hunyorognak az M.2. Ma elgondolkodtatjuk mindazokat, akiknek véleményük van a játékokhoz való legjobb meghajtó kiválasztásának témájáról. Mint mindig, meg lehet és meg is kell védeni az álláspontodat a hozzászólásokban. Mi a magunk részéről csak lehetőséget adunk arra, hogy megvizsgáljuk a Benchmark YouTube-csatorna emberei által végzett tesztelést, akik mindig kivételesen magas színvonalú és hiteles tartalmat készítenek. Működő rendszerként a következő buildet használtuk: Core i9-9900K, RTX 2070 Super, 32GB RAM 3600MHz. Vessünk egy pillantást az alábbi táblázatra.

Játék, futás helye sec. Samsung 970 EVO M.2 1TB SATA Samsung 860 EVO SSD 1TB HDD WD Blue 1TB 7200 HDD WD Blue 1TB 7200
Star Wars Jedi: Bukott rend 17.13 17.66 27.89
Tomb Raider 7.86 13.73 32.63
Microsoft Flight Simulator 21.60 24.86 35.56
Battlefield V 15.17 16.00 23.20
Assassin’s Creed Odyssey 19.60 28.63 40.23

Mint látható, a történetek a gyors M.2 NVME nem ad egy játék számítógép semmilyen nyereséget, hamisnak bizonyult. Az indítási sebesség növelésének helyszínei. Nem olyan hatalmas, mint amilyennek szeretnénk, de tagadhatatlan a hatása néhány játékban. Nyilvánvaló, hogy ostobaság szuperdrága mosószert vásárolni, hogy néhány másodpercet megtakarítsunk. Ez inkább egyfajta párna a jövőre nézve, ami sokak számára már itt van. Végtére is, sok játék túlterhelt helyszínekkel, zökkenőmentes világ mellékszálakkal és még sok mással, hogy kibontakoztassa a lehetőségeket M.2 NVME teljes üzemmódban.

A hagyományos SATA még mindig él. A takarékos játékosok számára nélkülözhetetlennek fog bizonyulni. A helyszínek gyorsabban töltődnek be, a játékok másfél óra helyett 20 perc alatt települnek be. Egyszóval: az előnyök óriásiak. Ami a jó öreg, divatos merevlemezt illeti, annak ideje visszavonhatatlanul lejárt. Fotótárolóként még mindig jó szolgálatot tehetnek, de a jövőre nézve ostobaság ma megvenni őket.

Közlemények és reklámok

RTX 3070 Ti Aorus egy nem-Ti áráért

RTX 3080 288tr-ért a Citilinknél

MSI RTX 3090 539tn-ért

Keress pénzt a weboldalunk tartalmához való hozzájárulással

Egy másik 3080 még olcsóbb – lásd az árat

Cool 3060 Ti Gigabyte Aorus 2X olcsóbb lesz

Merevlemez-meghajtó típusok: SSD vagy HDD

A belső és külső meghajtók SSD vagy HDD típusúak lehetnek.

A piacon ma a következő típusú merevlemezek vannak forgalomban:

  • A HDD fokozatosan a múlté lesz;
  • Modern SSD;
  • Hibrid.

Nézzük meg mindhárom merevlemeztípust sorrendben.

A HDD elektronikus-mechanikus jellegű. Az információ mágneses lemezekre történő rögzítésének elvén alapul.

Hogyan válasszunk HDD-t

A HDD jelenleg technikailag elavult, a kis fájlok véletlenszerű hozzáférési sebessége kritikusan alacsony – általában legfeljebb 1 MB/s vagy valamivel több mint 1 MB/s -. Szekvenciális adatátviteli sebessége ritka esetekben meghaladja a 180 MB/s-ot. Ez egy nagyon gyakori okozója a különböző számítógépes lassulásoknak és fagyásoknak. Gyakran ez az oka a túlzott késleltetésnek a programműveletek végrehajtása során. Valójában a HDD-k már régóta esedékesek, hogy az informatikai korszakban a múlté legyenek, de az SSD-meghajtók utódainak magas ára megakadályozza a HDD-ket a jól megérdemelt „nyugdíjazásukban”.

SSD merevlemez – egy modern típusú flashmemória eszköz. Elfogadható teljesítményt nyújt a kis méretű adatok véletlenszerű eléréséhez: még a legközepesebb ilyen típusú eszköz is 15-20 MB/s sebességgel olvassa szelektíven a kis méretű fájlokat (legfeljebb 4Kb). Az SSD-k 150Mbps és 500Mbps közötti sebességre képesek a szekvenciális műveletek során. De ez SATA III interfészen van. A PCI-E interfészen a soros sebességek megfizethetetlenek lehetnek. A PCI-E csatlakozással rendelkező modern SSD-k például akár 4 GB/mp szekvenciális adatátviteli sebességet is elérhetnek. A Seagate eddigi leggyorsabb X16 PCI-E merevlemeze akár 10 Gb/s adatforgalomra is képes.

Hogyan válasszunk HDD-t

Az SSD az adathozzáférési idő tekintetében felülmúlja a HDD-t, ami nagyban befolyásolja a kis fájlok olvasásának és írásának sebességét. Az SSD hozzáférési ideje 0,1-0,2msec, míg a HDD hozzáférési ideje 12-18msec.

Az SSD-k jelentik a számítástechnika jövőjét, de sajnos még csak lassú ütemben váltják fel a múltat. A számítógépük operációs rendszerét felgyorsítani kívánó tömegfogyasztók számára az SSD-k viszonylag drágák. Viszonylag elfogadhatóak a viszonylag kis kapacitású, 120 vagy 240 GB-os eszközök.

Az SSHD a HDD és az SSD egyfajta hibridje, egy mágneses lemezekkel ellátott eszköz, de egy kis mennyiségű flash memóriával bővítve az operációs rendszer partíciójához. A hibridek nem annyira népszerűek a piacon, mivel nem kínálnak számottevő pénzügyi előnyöket az SSD és HDD meghajtók külön-külön történő vásárlásához képest.

KP top 10 értékelés

A szerkesztő választása

Western Digital WD40EZRZ

Western Digital WD40EZRZ Kevesebb mint 8 ezer rubel egy 4TB merevlemezért – sok vagy kevés? Azt hiszem, ez rendben van. És ez az oka annak, hogy a Western Digital WD40EZRZ-t választottuk. A merevlemez népszerű, de a játékosok nem szeretik – az 5400 rpm-es orsósebesség miatt a merevlemez nagyon elgondolkodtató a játékokban. Bár a valós írási és olvasási sebesség nem olyan kicsi – stabilan 90-100 MB/c. A meghajtó viszonylag csendes, és nincs rezgés. Igen és hideg – a hőmérséklet ritkán emelkedik 40 fok fölé. Rendkívül megbízható, de rázkódásra hajlamos – a rosszul beállított fejek nagyon fájdalmasak lehetnek.
Jó ár-érték arány, stabil teljesítmény, alacsony rezgés működés közben

5400 rpm, rázkódásbiztos

Többet mutasson

Seagate Barracuda 2 TB ST2000DM008

Seagate Barracuda 2 TB ST2000DM008
Ez a 2 TB-os Barracuda 7200 fordulat/perc sebességű, és ez pozitív hatással volt az adatfeldolgozás sebességére. Az adatlap szerint 220 MB/sec. Ha azonban a lemez 80%-ra vagy annál nagyobb mértékben megtelik, a sebesség majdnem a felére csökken. De a meghajtó zajszintjére vonatkozó adatok ellentmondásosak. Néhány felhasználó panaszkodik a Barracuda hangos zajára, amely szinte elálmosítja őket. Mások a csendességéért dicsérik. A zaj tételváltozással járhat. A meghajtó túlélőképessége is – a különösen „szerencsés” merevlemezek 500 be- és kikapcsolási ciklus alatt rossz klasztereket kapnak. De összességében a meghajtó népszerű és figyelmet érdemel. Ó, igen, csak 12 hónap garancia van rá.

Nagy olvasási és írási sebesség, népszerű modell

Vannak zajos másolatok, a minőség nem mindig jó

Többet mutasd meg

Toshiba 1 TB HDWD110UZSVA 1 TB-os HDWD110UZSVA

Toshiba 1 TB HDWD110UZSVA 1 TB-os HDWD110UZSVA
Toshiba terabájtos merevlemez modell. Sok jó dolog van benne, például a teljes kétéves garancia. A gyártó azt ígéri, hogy a meghajtó legalább négy évig bírja a mindennapi használatot. Az orsó fordulatszáma 7200 rpm, ami azt jelenti, hogy a meghajtó viszonylag gyors. A valóságban 190 MB/s körül van mind írási, mind olvasási sebességgel. Lehet, hogy egyeseknek nem tetszik a zaj és a meleg, de ezek a dolgok relatívak. Maga a meghajtó egy született munkagép, és nem okoz gondot a felhasználónak.

Gyors olvasás és írás, két év garancia

Fűtés

Többet mutasson

Western Digital WD1003FZEX

Western Digital WD1003FZEX
Egy merevlemez a WD-től, amely a drága „fekete” sorozathoz tartozik. Ezért az 1 terabájt ára – majdnem hatezer. De a garancia hatalmas, teljes öt év. A fizetendő ár nem csak a szolgáltatásért, hanem a minőségért is fizetendő – a meghajtó HDD-szabványokhoz képest hűvös és nagyon csendes. Igaz, néhányan panaszkodnak a rezgésre, de a kérdés az, hogy hogyan telepíti a meghajtót a rendszeregységbe. 7200 fordulat/perc fordulatszámon az olvasási és írási csúcssebesség megközelíti a 200 MB/s-ot. Egyébként az energiafogyasztás 6,8 W.

Megbízhatósági hírnév, hosszú garancia

Többet mutasson

Seagate FireCuda 2 TB ST2000DX002

Seagate FireCuda 2 TB ST2000DX002
A merevlemez a hibrid SSHD-osztályba tartozik. Itt a meghajtó egy 8 GB-os flash memóriával rendelkezik a házban. A meghajtón tárolt, leggyakrabban használt adatok gyorsítótáraként szolgál. Ennek eredményeképpen javul a rendszer általános teljesítménye. Egyfajta „mankó”, amikor egy extra SSD-t szeretne megtakarítani. De készülj fel arra, hogy nem fogsz érzékelhető sebességnövekedést tapasztalni – egy 7200 fordulat/perces merevlemez olyan, mint egy merevlemez. Néhány felhasználó néhány hónapos használat után rossz blokkokra panaszkodik, de a meghajtóra két év garanciát vállalnak. Ha bármi baj van, kicserélik.

Hibrid technológia, sebességelőny bizonyos felhasználási forgatókönyvekben

De ha igazán gyors meghajtót szeretne, vásároljon SSD-t

Többet mutasson

Toshiba 3 TB DT01ACA300

Toshiba 3 TB DT01ACA300
Meglehetősen jó ár-érték arány – kevesebb mint hatezer rubelért kapunk egy 3 TB-os meghajtót. Maga a meghajtó és a csomagolás sem néz ki túlságosan vacakul. Érthető – ez a modell körülbelül 10 éve van a piacon. A DT01ACA300 a legjobb példa arra, hogy a merevlemezipar az elmúlt évtizedben stagnált. 7200 fordulat/perc fordulatszámon pörgő orsó, átlagosan 200 MB/s olvasási és írási sebesség egy viszonylag tiszta meghajtón. Igen, a meghajtó egy kicsit zajosabb és jobban vibrál, mint modern társai, de nincs drámai különbség. De ez a Hitachi fejlesztése, amely HDD gyártási üzletágat egyszer már elnyelte a Western Digital Corporation. Ami azt jelenti, hogy a meghajtó tartóssága a tetőfokára hág.

Olcsó 3TB-hez, évek óta bevált modell

A zaj és a rezgés egyesek számára zavaró lehet

Többet mutasson

Seagate Barracuda 12 TB ST12000DM0007

Seagate Barracuda 12 TB ST12000DM0007
A Seagate merevlemez gigantikus mérete és gigantikus ára. Ne menjünk bele a rekordtartó megvásárlásának gazdasági megvalósíthatóságába, amikor három 4 TB-os lemezből RAID tömböt lehet építeni, és jelentős összeget lehet megtakarítani. Valakinek tényleg szüksége van egy ilyen kapacitású merevlemezre. Igaz, két vagy három tányér gyanúja van, de a gyártó nem közöl ilyen információt. A zászlóshajó Barracuda még a 7200-as fordulatszámnál is jobb, 250 MB/s olvasási/írási sebességgel rendelkezik. Túl korai lenne megítélni a modell megbízhatóságát, mivel az első készülékek 2022 közepén lesznek elérhetőek. És ha bármi baj történne, öt év garancia jár rá.

Rengeteg memória egy dobozban, megnövelt olvasási és írási sebességek

Többet mutasson

HGST 10 TB HUH721010ALE604

HGST 10 TB HUH721010ALE604
A japán Hitachi merevlemezgyártás újabb „szálkája”. A HGST márka most a Western Digital tulajdonában van, de az út szélére került. De van még valami más is, amit meg kell vásárolni. Például – HUH721010ALE604 10 TB. Ez a meghajtó kiváló hírnévnek örvend a számítógépes szakemberek körében, mivel nem csak az ára megfelelő, hanem hatalmas, 2,5 millió órás MTBF-idővel is büszkélkedhet. Az építési minőség nagyon magas, és 5 év garanciát biztosítanak rá. Az egyetlen probléma az, hogy nem működik szabványos SATA-csatlakozóval. Szüksége lesz egy adapterre a Molex csatlakozóból.

Nem rossz ár egy 10 TB-os óriásért, óriási kapacitással

Molex, SATA adaptert kell keresni a normál számítógéphez való csatlakoztatáshoz

Többet mutasson

Western Digital WD2005FBYZ

Western Digital WD2005FBYZ
WD Gold sorozat. Ár 2TB, természetesen, úgy néz ki, túlárazott – közel kilencezer rubel. Az ebben a modellben lévő deszkát nemcsak a kiterjesztett ötéves garancia indokolja, hanem a csendes működés és az alacsony hőfok is. Úgy tűnik, hogy a gyártásnál is komolyabb elutasítás történt. Ennek eredményeként a gyártó 2 millió óra MTBF-t ígér. Az olvasási és írási sebességek meglehetősen hagyományosak egy ilyen típusú meghajtóhoz képest, 200 MB/s-os sebességgel.

Minőség, csendesség és alacsony hőfok

Drága

Többet mutasson

Maxtor 250 GB STM3250310AS

Maxtor 250 GB STM3250310AS
De mi van akkor, ha a húszas éveid elején egy kis memóriával rendelkező merevlemezre van szükséged?? Bár az SSD-k uralkodnak az 1 TB alatti szegmensben, mi lenne, ha? Ezután közelebbről is megvizsgálhatjuk a Maxtor 250 GB-os. De ne tévesszen meg senkit, a világ egykor harmadik legnagyobb merevlemezgyártója mögött második évtizede a Seagate Corporation áll. A modell már nem új, amit például a ma már nevetséges 8 MB puffermemória is bizonyít. Általánosságban azonban a modell tartós, és néhány felhasználó már több mint 10 éve használja.

+ Nagy kitartás

– Elavult – Ezen az áron talán jobban jársz egy SSD-vel

Hatalmas állóképesség

Elavult – Ennyi pénzért jobban járna egy SSD-vel

Többet mutasson

Merevlemeztípusok formátumok szerint

A merevlemez-meghajtók mérete, hüvelykben kifejezve, a formátuma. Kétféle típus létezik:

  • 3,5″ – Ebben a típusban kaphatók HDD-k és hibridek, amelyeket PC-egységekbe való beépítésre terveztek;
  • 2,5″-os HDD-k notebookokhoz és SSD-khez.

Mivel az SSD 2,5″-os formátumú, ideális esetben egyedi házzal kell telepítenie a PC rendszerébe, amely nem mindig tartozik a csomaghoz.

Hogyan válasszunk HDD-t

És hogy ne költsenek rá külön-külön, sokan az SSD-t csupán két csavarral rögzítik az egyik oldalon a szláv elv szerint „hátha átmegy”. És ez általában „átmegy” a készülék könnyű súlya miatt.

Belső merevlemezes meghajtó interfész típusok

A belső HDD- és SSD-csatlakozások legelterjedtebb interfésze ma a SATA III. Akár 750 Mb/s sávszélesség. Kevésbé gyakori:

  • SAS – Akár 1,5 Gb/s átviteli sebességű, SATA-kompatibilis, kereskedelmi forgalomban kapható lemezalrendszerekben használatos;
  • PCI-E – sávszélesség (a verziótól és az interfészvonalak számától függően) 1 és 4 Gb/s között, nagy sebességű, drága SSD-kben;
Hogyan válasszunk HDD-t
  • mSATA – a SATA III sávszélességével megegyező sávszélességű SSD-interfész ultrabookok és más kompakt hordozható eszközök számára;
  • .2 – Az mSATA modern alternatívája, SATA III és PCI-E sebességgel is működhet.
Hogyan válasszunk HDD-t

A csatlakozási interfész határozza meg a potenciált – milyen sebességgel tud ideális esetben olvasni és írni az eszköz. A SATA III és mSATA meghajtók ideálisak alkalmi használatra. Az interfész azonban nem garantálja, hogy ezek a sebességek ténylegesen megvalósulnak. A merevlemezek tényleges sebessége önmagában is egy történet.

A merevlemez kapacitása

A merevlemez kapacitása szigorúan egyéni paraméter, amelyet az igényeink és a költségvetésünk határoz meg. A merevlemez kapacitásának kiválasztásakor figyelembe kell vennie az ilyen típusú eszköz kiválasztott paramétereire vonatkozó összes ajánlatot: 750 GB-tól kezdődően egy nagyobb kapacitású modellt jelentéktelen többletköltségért kínálnak.

Ha 2 TB-nál nagyobb merevlemezt vásárol, szem előtt kell tartania, hogy a teljes merevlemezterület csak akkor lesz látható, ha a meghajtó GPT-ként van inicializálva az UEFI BIOS gépekben.

Az 5 legjobb játékhoz való merevlemez tesztje (merevlemez vásárlási útmutató)

Név Sorozatos 4K
Olvasás [MB/s] Írás [MB/s] Olvasás [MB/s] Írás [MB/s]
Seagate Barracuda (3TB) 175 160 0,67 1,53
Seagate FireCuda (2TB) 134 168 0,65 5,04
Seagate FireCuda (1TB) 133 165 0,71 4.9
Seagate Barracuda (1TB) 168 154 0,81 1,52
Western Digital Caviar Blue (320 GB) 85,4 82,7 0,5 1,64

HDD orsófordulatszám

A fordulatszám, más néven orsófordulatszám, a mágneslemezek tengelyén percenként végrehajtott fordulatszám.

Hogyan válasszunk HDD-t

Ez egy olyan paraméter, amely bizonyos mértékig meghatározza a merevlemez teljesítményét. 5400, 7200 és 1000rpm sebességgel kapható. Minél több, annál jobb. Ez utóbbi a leggyorsabb merevlemez, és akár 250 Mb/s szekvenciális adatátviteli sebességgel rendelkezik, de ez a legzajosabb is, ezért otthoni használatra nem ajánlott.

A nagyobb orsósebesség termelékenységnövekedést biztosít a szekvenciális adatfeldolgozásban, de a kisebb fájlok véletlenszerű olvasása és írása lelassítja bármely HDD teljesítményét.

HDD pufferkapacitás

A HDD saját pufferrel, azaz gyorsítótárral rendelkezik, egy kis, 8-256 MB-os köztes memóriatartalékkal. Ez olyasmi, mint a számítógép RAM-ja, egy puffer, amelyet az olvasott, de még nem továbbított adatok, valamint a gyakran használt adatok tárolására használnak.

Ár/teljesítmény a legjobb 32-64 MB gyorsítótárral. A nagy gyorsítótár felgyorsítja a HDD teljesítményét, de a 256 Mb gyorsítótárral rendelkező eszközök túl drágák, és az ilyen típusú HDD-k jellegéből adódóan nem problémamentesek. Valamint az orsósebesség, a nagy gyorsítótár nem oldja meg a kis adatok kritikusan alacsony sebességű véletlenszerű feldolgozásának problémáját.

Cache mérete

Sok embernek van fogalma arról, hogy mi az a számítógépes RAM, vagy hogy mire való a gyorsítótár a böngészőben. A merevlemez gyorsítótár csak valami a kettő között, amely a meghajtó RAM-jának egyfajta memóriájaként működik, és adatokat tölt be oda, amelyeket valószínűleg hamarosan fel kell tölteni a számítógép OP-jába. Minél nagyobb a memória, annál gyorsabb az adatátvitel. A puffermemória mérete általában 8 és 32 MB között van. Ha a számítógépet olyan igényes alkalmazásokhoz használja, amelyek intenzív adatcserét igényelnek a lemezalrendszerrel, érdemes megfontolni egy 64 MB pufferrel rendelkező HDD-t.

Merevlemezgyártók

A merevlemez gyártója teljesítmény szempontjából nem fontos, de a hitelessége igenis számít, ha olyan terméket szeretne vásárolni, amely hosszú évekig kitart. Természetesen rossz modellek és hibák bármelyik gyártónál előfordulhatnak. Mindazonáltal vannak jó hírnévvel rendelkező márkák, és ami a legfontosabb, az ár és a minőség optimális arányával. Íme néhány ilyen gyártó:

  • Toshiba, Western Digital, Seagate a HDD-k esetében;
  • Kingston, SanDisk, Samsung az SSD-hez.

Hogyan válasszunk merevlemezt

A fenti jellemzők azok a fő kritériumok, amelyeknek előre meg kell határozniuk a merevlemez kiválasztását. Ha nagy teljesítményű HDD-t választ – 1000 RPM fordulatszámmal és 256 MB gyorsítótárral -, mindig fontolja meg az SSD alternatívákat is. Tehát a drága, nagy gyorsítótárral rendelkező HDD és a körülbelül azonos kapacitású, olcsó SSD modell között az árban minimális különbség lehet. Így az SSD modell termelékenysége többszöröse lesz a legmodernebb HDD-nek.

Fentebb a merevlemezek interfészeivel foglalkozunk, amelyek meghatározzák a munkájuk maximális sebességét. Ezt az indexet a gyártók szeretik megadni a leírásban, ami nem más, mint marketingfogás. Mi a helyzet a tényleges sebességgel?

Csak speciális programok tudják megmondani, hogyan kezeli a meghajtó az adatokat. A CrystalDiskMark segédprogram például a tényleges olvasási és írási sebességeket mutatja szekvenciális és véletlenszerű körülmények között, változó várólista-mélységgel és adatfolyamokat, változó adatméretekkel.

Hogyan válasszuk ki a HDD-t

És az ilyen program, mint a HD Tune, többek között megmutatja az adatokhoz való hozzáférés idejét, ami fontos a HDD számára.

Hogyan válasszuk ki a HDD-t

Hol szerezheti be a kiválasztott merevlemezmodellek valódi sebességtesztjeit?? A tényleges tesztek képernyőképeit a technológiai eladók gyakran közzéteszik az AliExpressen. Csak meg kell látogatnia a kínai kereskedelmi platform webhelyét, be kell írnia a meghajtó modellt a keresőmezőbe, és meg kell néznie a termékleírást.

Hogyan válasszunk HDD-t

A tesztek képernyőképeit azok az emberek is megtekinthetik, akik már megvásárolták a terméket az AliExpressen, ezt a lapot mindenképpen meg kell nézni. Ha a készülékmodell népszerű, akkor a különböző weboldalakon, különösen a YouTube-on kereshet véleményeket róla.

A merevlemezek teljesítményéről szóló véleményeket, különösen a tesztelésükre vonatkozó információkat a Runet online kiskereskedők termékoldalain, például a DNS vagy az Ozon weboldalain találhat. Vagy ugyanazon a Yandex.Piactér. És egy nagy ukrán piacon .Ua, a népszerű eszközmodellek termékoldalain található véleményekben megtekintheti a tesztek képernyőképeit.

Hogyan válasszunk HDD HDD HDD

A merevlemezekről készült tesztképek a használt termékek piacterein is megtalálhatók, például az Avito vagy az OLX oldalon.

Remélem, hogy ez a cikk hasznos volt, és most már könnyebb lesz navigálni a kínálatban a merevlemez kiválasztásakor!

A lényeg?

A merevlemezek vásárlásakor a következő főbb kritériumokra kell odafigyelnie. A gyakorlatban azonban a választás nem mindig könnyű. Mindig van valami, amit fel kell áldoznod. Néha a sebesség, néha a memóriakapacitás. A legjobb módja a spekulációnak? Ehhez át kell gondolnia, hogy melyik merevlemez-meghajtót válassza.

Ha merevlemezt vásárolunk az információ tárolására, a kapacitást részesítjük előnyben, míg ha a számítógép teljesítménye miatt vásárolunk meghajtót, a sebességet részesítjük előnyben. Ezenkívül a merevlemezen lévő lemezek száma is támpontként szolgál. Minél több tányér, annál több zajt csap a számítógép. Különösen a külső merevlemezek.

Szeretném megemlíteni az új hibrid lemezeket is. Ezek a modellek két technológiát kombinálnak: egy normál merevlemezes meghajtót és egy SSD-t. Az SSD kapacitása körülbelül 4 GB, és egyfajta gyorsítótárként szolgál. A leggyakrabban olvasott adatokat a flashmemóriában tárolja, ami hatalmas ugrással növelheti az olvasási teljesítményt. Sajnos ez nem befolyásolja a felvételi sebességet.

Desszertnek azt javaslom, nézd meg ezt a szuper vicces közlekedési rendőr tréfát! :)))

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 2
  1. Dávid Barta

    Szeretnék tanácsot kérni merevlemez választásával kapcsolatban. Milyen gyártási technológiát, memória méretet, sebességet és gyártót javasol a számítógépemhez?

    Válasz
    1. Máté

      A merevlemez kiválasztása sok tényezőtől függ, beleértve a gyártási technológiát, a memória méretét, a sebességet és a gyártót. Javasolnám, hogy válasszon megbízható gyártót, mint például a Western Digital vagy a Seagate. A gyártástechnológiát illetően SSD-t javasolnék, mivel gyorsabb és megbízhatóbb, bár drágább lehet. A memória méretét és sebességét is az igényeinek megfelelően válassza ki, például egy 1TB SSD-t nagy tárhelyigényű felhasználóknak javasolnék, míg egy 256GB SSD gyorsabb rendszert biztosítana. Fontos figyelembe venni a kompatibilitást is a számítógépével. Hasonlítsa össze az opciókat, mielőtt döntést hozna.

      Válasz
Megjegyzések hozzáadása