...

Top 7 legjobb robotporszívó Xiaomi: értékelés 2021-2022 és melyik a jobb választás a vásárlói vélemények szerint

Robot porszívó madár matricával
A Xiaomi legjobb robotporszívói 2021-ben
A Xiaomi robotporszívók összehasonlítása - a teljes választék

Bevezetés

Szeretnénk, ha az olyan eszközök, mint a robotporszívók, mosogatógépek sok kellemetlen feladatot megoldanának helyettünk, és több időt szentelhetnénk a családunknak, a fejlesztéseknek, a családunknak, a családunknak. Valójában ezért van az, hogy amint egy nagyvárosba kerülsz, amint jelzáloghitelt veszel fel, azonnal arra gondolsz

„Vannak speciális robot asszisztensek, akik sok munkát vehetnek ki a napi programomból”

A robotporszívóknak vannak előnyei és hátrányai is. Természetükben nagyon közel állnak a mosogatógéphez. A helyzet az, hogy ha először vásárol mosogatógépet, úgy gondolja, hogy nem fogja jól elmosogatni az edényeket. Összehasonlítja a kézzel elmosott edényeket ezekkel az edényekkel, amelyeket mosogatógépben mosogatott el. Mondja: „A francba, jobban mosakszom”. De ahogy telik egy-két hónap, észreveszi, hogy minden edénye észrevehetően tisztább.

A robotporszívók előnyei és hátrányai

Egy mosogatógép számára nincs különbség, nincsenek érzések, nincs fáradtság, nincs kedvenc oldala, minden szögből takarít, nincs „ma van kedvem vagy nincs” hozzáállása. Minden nap betesszük az edényeket a mosogatógépbe, minden nap elmosogat, és egy hónap múlva az edényeink tisztábbak lesznek.

A robotporszívó ugyanezen az elven működik: minden nap, minden helyen takarít, függetlenül attól, hogy volt-e kedve, hogy korán vagy későn jött-e, takarít, amíg nem tartózkodik otthon, a szemetet, amely 5-7 napig ott lett volna. Minden nap megtisztítja otthonát. Ez a különbség különösen akkor lesz látható, ha a lakásában állatok élnek, ha gyermekei vannak, ha Ön vagy rokonai nagy frizurát viselnek, és így tovább. Mindezekben az esetekben a robotporszívó nagyszerű eszköznek bizonyul.

Most pedig nézzük meg, hogy milyen tulajdonságokra kell figyelni a robotporszívó kiválasztásakor, és melyeket lehet figyelmen kívül hagyni.

A robot porszívó xiaomi 5 fontos pont a választáskor

1 Így működik a xiaomi porszívó – robot vision

Robotporszívó madaras matricával

A legfontosabb dolog, amire figyelnie kell a robotporszívó kiválasztásakor, az a számítógépes látásmód. Mitől lesz egy porszívó intelligens és átlátszó?.

A helymeghatározó rendszer, a helyiség terében való tájékozódás az, ami megkülönbözteti az olcsó robotporszívót a drágától. A segítő kiválasztásakor tisztában kell lennie azzal, hogy különböző számítógépes látórendszereket használnak. A Xiaomi három térbeli orientációs rendszer egyikét használja. Junior robot porszívók használ egy kamera, egy nagy látószögű lencse, készít egy képet, azonosítja az akadályokat, amelyek körül ez a robot porszívó. De ha az optikai látórendszerrel ellátott robot például a kanapé alá kerül, és nincs fény, az optikai rendszer használhatatlanná válik. Megpróbál kijutni ebből a sötét szobából érintéssel.

Ha a középső modellekről beszélünk, itt van egy ilyen kiálló modul, amely forog – Lidar. Ez a készülék másodpercenként nagy számú és frekvenciájú lézersugarat bocsát ki, és radaros módszerrel érzékeli a körülötte lévő összes tárgyat. Ezek a robotok sokkal jobb tisztasággal rendelkeznek, és sokkal okosabbnak tekintik őket. Van azonban egy hátránya: ha tükrös, fényes felületről van szó, a porszívó nem látja az akadályt, és ezt a területet a szoba kiterjesztéseként kezeli.

Léteznek robotporszívók, amelyek mindezeket a problémákat megoldják.

A magasabb modellek egy hibrid rendszert használnak, amely a kamerát és a lidar-t kombinálja, így függetlenül attól, hogy a felület fényes, nem fényes, van-e fény vagy nincs. Nagyon pontosan felépíti a térképet, megtervezi a legjobb útvonalat.

2 Hogyan kezeli a xiaomi robotporszívó az információkat?

robot porszívó xiaomi tisztít

Ezek a porszívók nem csak a tárgyakat nézik másképp, hanem abban is különböznek, hogy mit kezdenek ezzel az információval.

Ha 10 évvel ezelőtt a 600-1000 dolláros robotporszívók nagyon buta eszközök voltak, spontán, véletlenszerűen mozogtak az egész területen, valahol át tudtak menni, valahol nem, egy sarokban, hogy többször menjen, a másikban nem jött egyszer és így tovább. És csak az a tény, hogy minden nap takarítottak, a forgalmat a hét 7 napján szervezték, lehetővé tette az embereknek, hogy normálisan porszívózott lakásuk legyen.

A helyzet mostanra drámaian megváltozott. A legfiatalabb kivételével minden Xiaomi robot fényképet készít, mielőtt munkába állna. A robot végigmegy az összes szobán, meghatározza a területüket, meghatározza, valójában a kontúrokat, felépíti az optimális útvonalat. Ha korábban egy nagy szoba kitakarítása körülbelül 2 órát vett igénybe, a térképezési funkcióval most 35 percet vesz igénybe ugyanazzal az eredménnyel. Tehát a térképezés nagyon fontos pont a választásnál, mert befolyásolja a tisztítás minőségét és sebességét.

3 robotporszívó a lakás méretének és a takarítási időnek megfelelően

Hogyan válasszuk ki a xiaomi robot porszívót

a robotporszívó nem egy „porszívó”, ezért ne várjunk tőle túl sokat. nagyon gyakran a robotporszívó kiválasztásakor azt mondják nekünk, hogy ez a porszívó ilyen-olyan területre alkalmas, ez 180 négyzetméterre elég, ez 60 négyzetméterre elég, és tulajdonképpen értjük, hogy ha a lakásom kisebb, mint 60 négyzetméter.Ennek egy változatát el tudom fogadni. Van egy rossz hírem, még az emberek számára, akiknek van egy nagy lakás számukra itt választás robot porszívó terület szerint nem optimális. Robot porszívó eszközök intelligens. Amikor a robot 80%-ra csökken, visszamegy a bázisra, feltöltődik, visszamegy ugyanarra a helyre, és folytatja a pályáját. Tehát ez az a kritérium, amely befolyásolja, hogy a robotporszívó mennyi ideig fogja kezelni a lakást.

Ezek a robotporszívók képesek leküzdeni a legfeljebb 1,5-2 centiméteres akadályt. A legtöbbünknek különböző küszöbök vannak a lakásban, különböző lépések, amelyek még egy nagy, 100 négyzetméteres lakásból is több, 40, 60, 30 négyzetméteres területre osztott területre változnak. Tehát semmiképpen ne az a terület vezéreljen, amelyet optimálisnak nyilvánítottak ehhez a modellhez.

4 xiaomi robotporszívó nedves tisztítási funkcióval

Hogyan válasszuk ki a robot porszívó xiaomi nedves tisztítással

A robotporszívó rendelkezik száraz porszívóval vagy nedves porszívóval. A lényeg az, hogy a nedves felmosó funkcióval ellátott porszívó eltávolítja a port, és ez a lehetőség egy nedves mikroszálas törlés a felületen. A nedves felmosás nem padlótisztító, nem tud megbirkózni a nehéz szennyeződésekkel.

A nedves tisztítási funkció alkalmas azok számára, akiknek kemény sík felülete van, mint például parketta, laminált, linóleum, csempe és más hasonló anyagok. Ez nem mosás, hanem portalanítás. Egy robotporszívó nem „porszívó”, ezért kérem, ne várjunk tőle túl sokat.

5 xiaomi robot porszívó gyermekek és háziállatok jelenlétében

Hogyan válasszuk ki a robot porszívó xiaomi, ha vannak gyerekek

Vigyázz a gyerekekkel!

Az első pillanat. Ha kisgyermekei vannak, 4-6 évesek. Most természetesen elég sok Lego-t vásárolsz. Egy robotporszívó 2500 rubelért fél órán át képes felvenni ezt a Legót. Szóval kérem, meg kell tiltani neki, hogy felmásszon a területre, ahol a gyerekek játszanak.

A második dolog természetesen a háziállatok. Anyukámnak megvan a Xiaomi robotporszívó első változata. Valahogy rám hagyta a felelősséget. Azt mondja: „Gyere, etesd meg az állatokat, én elmegyek nyaralni.”.

Bemegyek, megnézem, és minden rendben. Tettem a macska nedves eledelt egy tálra, és boldogan távoztam, arra gondolva, hogy milyen jó munkát végeztem! A robot porszívó körülbelül fél óra múlva indul, megy erre a helyre, nem távolítottam el a tálakat az emeleten, ő átadott. Mindezt egy csodálatos ecsetbe csomagoljuk, és az egész lapos vékony vékony rétegre terítjük. Szörnyű volt! Csak a kezemmel töröltem meg utána. Tehát a második pont, amit nagyon erősen figyelembe kell vennie, hogy a robotnak lehetősége van arra, hogy bizonyos területeket blokkoljon, hogy ne kerüljön ilyen helyzetekbe.

Vevői visszajelzések

Vevő fotója
Rostislav. MiJia porszívó. Beszéltem a feleségemet ebbe a játékba, amikor nem engedte, hogy megvegyek egy quadcoptert a forgatáshoz. Nem bántam meg. A legjobb dolog a robotban a lelkesedése. Úgy tűnik, hogy egy lelketlen teremtmény, de megpróbál minden sarkot olyan keményen megtisztítani, hogy nem vagyok elégedett. Bár ez a sarkokban a legrosszabb a sarkokban, mert kerek. Az ágy alá kerül be és ki onnan minden gond nélkül – egyszer sem akadt el. Ár és kivitelezés nagyon kielégítő, még nincs javítás.

Maria. Egy fekete S65 megvásárlása után világossá vált, hogy feleslegesek vagyunk a lakásban, mivel szemetet és port hozunk, és a robotnak dolgoznia kell. 2 hónapos használat után szeretnék írni a mérnököknek, hogy adjanak hozzá egy funkciót a szemét kivitele érdekében. A vicces az, hogy a macska nem fél a porszívótól, hanem csak felugrik rá és hempereg, amíg az fut.

Svetlana. Vettem egy olcsó Xiaomi modellt a kutya szőrének tisztítására, mivel a szőre beleássa magát a talpába, majd fájdalmat okoz. Minden nap gondoskodik róla. Nem igazán érdeklik a sarkok, mivel nem megyünk oda, és ragyogóan tisztítja a szoba közepét. Porszívó hetente egyszer napi használatra. Azon gondolkodunk, hogy eladjuk ezt a modellt, és veszünk egy erősebbet, hogy a szöszös szőnyegeket is meg tudjuk tisztítani, mivel a gyapjút kézzel lehetetlen eltávolítani. Valaki írta valahol, hogy ezek a robotok megoldják ezt a problémát.

Michael. Vásárolt 180 négyzetméter. Szerencsére nincsenek küszöbök – az egész terület sík, így feltérképezi magát, és a program szerint vezet – hetente 3-szor. Örülök, hogy bekapcsol, és megy, hogy töltse fel magát, ami után a telefon kap egy SMS-t, hogy minden megtisztítva van. A mosógép és a mobiltelefon után a legérzékenyebb eszköz, amivel együtt kell élni. A perzsa macskánk eddig egy igazi kellemetlenség volt a hosszú szőrrel. Segítségével egy gumi kefe minden összegyűjtött és küldött a szemétbe. Használhatja a mutatót, hogy megmutassa, hol feküdt a macska és a szőr maradt, és 5 perc múlva az egész eltűnt. Tisztán, csendesen működik, nem zörögnek a székek. Oda rajzoltad, ahová nem mehet – nem megy.

A legjobb robotporszívó xiaomi és miért ajánljátok még mindig, hogy kap egy porszívót Xiaomi?

Hogyan válasszuk ki a robot porszívó xiaomi

A cég xiaomi nagyon komolyan megközelíti az összetevők kiválasztását. Ügyeljen arra, hogy nagyon jó motorok vannak a Nidec-től, kiváló minőségűek és nagyon tartósak, de valójában a központi egység, amely attól függ, hogy hány évig a robot porszívó szolgálja otthonunkat, és a második pont természetesen a pótalkatrészek helyzete.

Xiaomi porszívó kefe

Ez a robot, ez, vagy talán ez, mi a fene..! Nem fogod elhinni a szín és a specifikációk, itt pontosan ugyanaz az ecset. Még az 5 évvel ezelőtt vásárolt és a nemrég megjelent modellek is ugyanazokat a keféket használják.

Nem fog csodálkozni, hogy hol lehet vásárolni alkatrészeket a Xiaomi porszívóhoz? Problémák a pótalkatrészekkel Xiaomi nem ez a megközelítés, amely azt mondja, hogy a srácok vásárolnak egy robotporszívót, még akkor is, ha 10 évvel később könnyen megtalálhatja az összes alkatrészt, nagyon lenyűgözött engem.

Sajnálom, én hajlandó vagyok olyan gyártóktól vásárolni készülékeket, akik törődnek azzal, hogy hogyan fogom megjavítani őket, amikor a garancia lejár, és amikor hipotetikusan azt akarják, hogy újat vegyek. Elvileg semmi, a cég elégedett lesz, ha anyám robotporszívója még öt-tíz évig bírja. Ez egy nagyon helyes megközelítés!

Az elméleti részt lefedtük, most az egyes modellek sajátosságaival fogunk foglalkozni, és meghatározzuk, hogy melyik esetben a legjobb a modellt választani. Elhiszed, hogy nincs legjobb és legrosszabb modell, top 10 és 20 robot porszívók. Cikkünk nem Csak azt mondjuk el, hogy ki az egyes modellek optimálisak.

Xiaomi robotporszívó Lite c102

Ez a robotporszívó legolcsóbb népszerű változata, ára körülbelül 13000 rub. A pozitív oldalon ez egy nagyon csendes porszívó, 59 decibeles, másrészt nincs nedves tisztítási funkció. Megjegyzés: ez a bajnok a térfogat a porszívó 640 ml, ez a legnagyobb por tartály az összes robot porszívók Xiaomi. Első generációs porszívó 1600 Pa szívóteljesítménnyel, ez a Xiaomi porszívók közül a legalacsonyabb teljesítmény.

Műszaki adatok:
  • tisztítás típusa – száraz
  • Térkép-építés – nem
  • Tisztítási terület egy töltéstől – 80 m2
  • Működési idő egy töltéssel – 60 perc
  • A portartály térfogata – 0,64 l
  • Szívóteljesítmény – 1600 Pa
  • Virtuális fal – mágnesszalaggal
  • A küszöbök átlépésének magassága – 20 cm
  • Zajszint – 59 dB
  • Súly – 3 kg
  • Méretek: 353mm x 350mm x 90,5mm
  • Ár – 139995 rubel

Ki alkalmas a Xiaomi robotporszívó Lite számára??

Először is, egy kis lakáshoz, másodszor, igénytelen embereknek, harmadszor, szűkös költségvetésű embereknek. Ajándékozhatnánk a szüleinknek, valószínűleg jó választás lenne. Ez a robotporszívó a legegyszerűbb kialakítású, az egész modellpalettához képest. Engem egy személyi számítógépre emlékeztet, beépített videokártyával, nem igazán számíthatsz sebességre és szépségre, de túlmelegedésre, meghibásodásra is. Nem gyors, fokozatos és alapos tisztítás a lakásban. Ezeknek a porszívóknak az élettartama sokkal hosszabb, mint más, intelligensebb és gyorsabb testvéreiké. Nagyszerű munkás a pénzéért.

Top 7 legjobb modell rangsor

Helyszín Név Ár
Top 7 legjobb robot porszívók Xiaomi
1 Xiaomi Mi robotporszívó 17 000 ₽
2 Xiaomi Mi robotporszívó 1S 19 000 ₽
3 Xiaomi Xiaowa robotporszívó Lite C102-00 14 000 ₽
4 Xiaomi Xiaowa E202-00 robotporszívó Lite 19 000 ₽
5 Xiaomi Mijia söprő porszívó 1C (Mi Robotporszívó-Mop) 15 000 ₽
6 Xiaomi Mijia LDS porszívó 21 000 ₽
7 Xiaomi Viomi Takarító robot 29 000 ₽

Xiaomi Mijia söprögető robot G1

Azt akarom mondani, hogy a Xiaomi Robot Porszívó Lite és a Xiaomi Mijia Sweeping Robot G1 közötti kis, mindössze 1000 rubeles árkülönbség ellenére ezek a modellek nagyon eltérőek.

A Xiaomi Mijia Sweeping Robot G1 további nedves tisztítási funkcióval rendelkezik. Ha van egy lakás linóleummal, parketta laminált, tisztítási minősége ez a modell sokkal jobb lesz, mint a porszívó előző verziója. Az intelligens képességek tekintetében. Ezek egybeesnek az első stratégiai rakéták, amelyek megijesztették egymást Szovjetunió és az USA. A dolog az, hogy van egy térképezési funkciója, térképet készít a kilométeróra és a gyorsulásmérő segítségével. Azaz, valóban vezet, bukdácsol, rögzíti az összes útvonalát. Egy idő után információkat gyűjt, és intelligens útvonalat alakít ki a szobák között. Vegye figyelembe, hogy ez az egyetlen modell, amely két ecsettel rendelkezik! Ezért a takarítási sarkok tekintetében ez a robot, amely egy vak cica elvén működik, és a legjobban fog működni. Ezért a tisztítás ezzel a robotporszívóval sokkal jobb lesz, mint amire eredetileg számított.

Műszaki adatok Xiaomi Mijia Sweeping Robot G1
Xiaomi Mijia Sweeping Robot G1 specifikációk

Akinek a Xiaomi Mijia Sweeping Robot G1 optimális lenne?

Először is, ha van egy kis lakásod, ahol nincsenek gyerekek, akkor nem kell zónáznod semmilyen helyet (ahová ez a robot egyáltalán nem jöhet, különben mágnesszalagot kellene használnod).

Másodszor, van az összes vagy a legtöbb felület ideális nedves tisztításhoz, nincs szőnyeg, szőnyegek, van padlólapok, laminált, linóleum ebben az esetben a G1 a legjobb megoldás.

Xiaomi robotporszívó

A legjobb robotporszívó ár-teljesítmény szempontból. Ez a modell körülbelül három éves. Azt akarom mondani, hogy még mindig sikeresen eladják, sikeresen fejlesztik…

Ez az első olyan modell, amely lidarral rendelkezik. Ez az opció lehetővé teszi, hogy nagyon gyorsan navigáljon a térben.

A részletekről szólva ez a robotporszívó az utolsó, amely nem rendelkezik nedves tisztítási funkcióval, ez lehet mind előnye, mind hátránya. Ha olyan lakásban vásárol, ahol szőnyegek vannak, így ahelyett, hogy remélné, hogy nem felejti el korlátozni a zónákat a szoftveres rendelkezésen keresztül, akkor csak kap egy robotporszívót, hogy ez a funkció nem fogja használni, először is.

Másodszor, a lidarnak köszönhetően lehetővé teszi, hogy nagyon pontos térképet készítsen, és a sebesség, az útvonal optimális helyének stb. szempontjából ez a robotporszívó a bajnokokra utal.

Műszaki adatok Xiaomi robotporszívó:
Xiaomi Robot porszívó specifikációk

Nagy akkumulátorral rendelkezik, elég nagy indítási teljesítményű ahhoz, hogy bármilyen méretű helyiséggel megbirkózzon.

Mint érti, a régebbi modellek, akkor támaszkodni fogunk a méret a tartály a víz alatt. Ennek a porszívónak nincs ilyen problémája. Ez a modell volt az első a sorban, amely Lidart használ. Igen, ez egy kis áttörést jelentett az intelligencia szempontjából. Felhívjuk figyelmét, hogy a Lidar magába szívja a port, ahogy forog, egy idő után szét kell szednie a porszívót és meg kell tisztítania.

A 3-4 éves gyerekek, higgye el nekem, odafigyelnek egy olyan funkcióra, mint a lidar. Nagyon érdekelni fogja őket, hogy mi történik a robotporszívóval, ha ceruzát dugunk bele. Egyértelmű, hogy a ceruza blokkolja a lidar-t, nem forog, a motor felmelegszik, egy idő után meghibásodik. Itt van egy tréfa kerülhet nekünk, ha egyszerűen eltömődött, ott a tisztítás 1000-2000 rubel (egyszerű javítás), és ha a motor meghibásodott, a javítási költségek 7000-8000 rubel. Szóval kérem, tartsa szemmel ezt a robotporszívót… Minden más tekintetben teljesen elégedett lesz vele.

A Xiaomi robotporszívó előnyei

  • nincs nedves tisztítás (nem kell zónázni a szobát, nem kell aggódni a fehér szőnyeg tisztítása miatt)
  • optimális ár
  • nagyon jó intelligencia
  • jól porszívózik.

A leggyakoribb meghibásodások, hol javíttatható meg

Ha a kefe nem forog, valószínűleg eltömődött
Mint minden elektronikus eszköz, a Xiaomi robotporszívó is hajlamos a meghibásodásokra, amelyekre szüksége van:

  • tábla javítása;
  • szoftverfrissítés;
  • az elektronikai modul cseréje vagy javítása;
  • vezérlőérzékelők cseréje.

Mechanikai meghibásodás esetén ki kell cserélni vagy meg kell javítani:

  • akkumulátor;
  • az elektromos rész;
  • motor;
  • vízpumpa;
  • Távirányító;
  • kefék vagy kerekek.

A legdrágább probléma az akkumulátor cseréje vagy javítása. A karbantartási költségek a porszívó modelljétől és funkcióitól függnek. A leggyorsabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy a készüléket a szervizközpontba küldje, ahol minden törést fél órán belül megszüntetnek, és garanciát vállalnak a szolgáltatásokra. A szakműhelyben történő javítás előnyei a gyártói szabványok betartása mellett. Ezt ingyenesen végzik az Ön telephelyén. Egyes garanciális műhelyek 50%-os kedvezményt kínálnak a garanciális javítás utáni javításokra.

A javítási kedvezmény csak a technikus munkájára vonatkozik, az alkatrészeket teljes áron kell kifizetni.

Xiaomi robotporszívó 1S

Ez a modell a vákuumot váltja fel, és lényegében a vákuum egy továbbfejlesztett változata.

Két dologban különbözik az elődjétől: van egy optikai rendszere és lidarja, sőt, van egy második számítógépes látás. Tehát ha valami átlátszó, fényes stb. van körülötte, ez a robotporszívó biztosan nem fog elveszni a térben. Ennek a segítőnek a teljesítménye nagyobb, így robotporszívóként egy kicsit jobban megbirkózik a közvetlen feladataival. Általában ez egy robotporszívó, amely pontosan ugyanaz, mint a régebbi modell, csak az első nem rendelkezik nedves tisztítással.

Xiaomi robotporszívó 1S specifikációk:
Xiaomi robotporszívó 1S jellemzői

Ha nedves tisztításra van szüksége, a 3000 rubeles költségkülönbség nem kritikus az Ön számára, akkor nyugodtan választhatja a porszívó 1S modellt.

Kapcsolódó termékek robotokhoz

Opcionális cserélhető szűrő
Gyakrabban kell cserélni a szűrőket. Moshatók, de idővel elveszítik szűrő tulajdonságaikat. A kefék néha eltörnek vagy elhasználódnak. Ebben a tekintetben a Xiaomi porszívók sokkal jövedelmezőbbek, mint a drága versenytársak, mivel maga a robot és az alkatrészek költsége 2-3-szor kevesebb.

Nedves tisztításhoz gyakran vásároljon mikroszálas kendőket vagy víztartályokat. Nem gyakran, de néha a gumi lökhárítót kicserélik.

A Xiaomi robotporszívóinak akkumulátora több modellhez is univerzális lehet.

Xiaomi MiJia LDS porszívó

A tökéletes ár-minőség arány. Nagyon funkcionális kütyük. Elemezzük részletesen ezt a műszaki jellemzőt.

Először is, ez a modell lidarral van felszerelve, ami azt jelenti, hogy a virtuális falak feltérképezésének, telepítésének és meghatározásának varázsa az alkalmazáson keresztül jelen van.

Másodszor, a Xiaomi MiJia LDS nedves tisztítási funkcióval rendelkezik, ráadásul ez az egyetlen porszívó, amely mind a száraz, mind a nedves tisztításra képes, ez nagyon jó! Tehát ha a lakása megfelel a nedves tisztítású robotporszívó használatának, akkor valószínűleg ez lenne az egyik legérdekesebb lehetőség a választáshoz.

Műszaki adatok Xiaomi MiJia LDS
Xiaomi MiJia LDS specifikációk

A Xiaomi MiJia LDS hátrányai

Elég kicsi a víztartály, így ha a lakásod több mint 50-60 négyzetméteres, hadd mondjam el azonnal, hogy nem lesz elég víz a lakás nedves tisztításához.

Kiknek ajánlott a Xiaomi MiJia LDS?

MiJia LDS porszívó belülről

Ajándékkal érkezik – egy extra oldalsó kefe. Bármilyen ajándék egy szép érintés a vásárláshoz. Eltekintve a korlátozások által előírt méret a tartály a víz alatt, tisztítás 50-60 négyzetméteres területen fogunk tisztítani nedves, ez a robot porszívó nincs hátránya! Nagyon kedvező árú, nagy szívóerővel rendelkezik, nincs fogyasztási kompatibilitási problémája, és összességében ez a robotporszívó okos. Tehát ha az Ön lakása megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor az LDS biztosan az Ön kedvence.

MiJia LDS porszívó alulról

Xiaomi Roborock P5 (S5 Max)

Az egyik régebbi modellt S5 max-nak hívják. Ez a porszívó a legintelligensebb felszereltségű.

Műszaki jellemzők
Xiaomi Roborock P5 (S5 Max) specifikációk
A Xiaomi Roborock P5 két számítógépes látórendszert használ.

Először is, a központban van egy lidar, amely lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a távolságot minden objektumtól. Másodszor, rendelkezik egy optikai segédrendszerrel, amely egy ultraszéles látószögű lencsével lehetővé teszi a tárgyak megtekintését, és megszünteti az átlátszó, fényes, fényvisszaverő stb. tárgyakkal kapcsolatos lidar-problémákat. Tehát a szobában lévő összes tárgy azonosításának pontosságát tekintve ez a robotporszívó természetesen a bajnok.

Xiaomi Roborock P5 nagyméretű víztartály.

A Xiaomi Roborock P5 290 ml-es tartálya van, míg az összes többi csak 150-200 ml-es. Ez lehetővé teszi, hogy nagy, 90-100 négyzetméteres területek nedves felmosásával is könnyedén megbirkózzon.m Tehát ha nagy háza van, sok nedves tisztításra alkalmas szobával, akkor ez a porszívó lesz a legjobb választás.

A korlátozott területekre való belépés lehetősége az alkalmazáson keresztül
Xiaomi Roborock P5 (S5 Max) korlátozott területek

A nedves felmosás tilalma érdekében tiltott zónákat jelölnek ki. Ez azt jelenti, hogy azokban a helyiségekben, ahol szőnyeg van, a nedves felmosáshoz tiltott zónákat helyezünk el, és a porszívó nem megy be a „padlót törölni” programban, amint eltávolítjuk a „felmosót”, a tiltott zónák eltűnnek. Ez azt jelenti, hogy vannak szőnyegek és ezek a területek nem kell nedves tisztítás. Amint eltávolítjuk a kefét és a tartályt, a porszívó automatikusan eltávolítja az összes tiltott zónát és megtisztítja az összes területet. Ez azért nagyszerű, mert az esetek 90%-ában nincs szükség ecsetre.

Elemzi a porszívó állapotát és a rendszerek működését

Elemzi a működésének hatékonyságát, a szemetes állapotát, hogy koszos-e, nem koszos-e, minden működik-e és a statikai feladatokat, az alkalmazáson keresztül tájékoztat minket az adott robotnál fellépő hibákról. Ezért adunk ötöst az intelligenciára.

Ki a megfelelő Xiaomi Roborock P5

Xiaomi Roborock P5 választás azok számára, akiknek a ház területe több mint 90 négyzetméter, nagyszámú szoba, ahol nedves tisztítás lehetséges, a legjobb választás azok számára, akik szeretik a modern kütyüket, és van valami zászlóshajó a lakásban.

Kiválasztási kritériumok

Melyik robot a legjobb választás? A Xiaomi porszívók összehasonlításakor és kiválasztásakor minden vásárlót az igényei és képességei vezérelnek. A porszívó számára a legfontosabb dolog a magas színvonalú tisztítás biztosítása. Ehhez nagy szívóteljesítményre van szükség. Lehetőleg turbókefére van szüksége, hogy a por a szemetesbe kerüljön.

Az akkumulátor kapacitása is számít. Ez az opció akkor fontos, ha az Ön otthona nagy, több mint 80 négyzetméteres, és a porszívó nem tud megbirkózni a tisztítással egyetlen akkumulátortöltéssel. Magától is odamegy, de néhány órába telik, amíg feltöltődik.

Jó, ha a robotnak van kialakított navigációs rendszere. Ideális esetben ez egy lézeres távolságmérő lenne. De egy sor infravörös érzékelő, egy giroszkóppal és magasságérzékelőkkel együtt is megfelelő szintű tisztítást biztosíthat. Ultrahangos érzékelők mérik az akadály távolságát. Ha közel van, a porszívó lassan elindul és kikerüli azt.

A Xiaomi robotporszívók összehasonlítása - a teljes kínálat

A szennyeződésérzékelők pedig segítenek azonosítani a legpiszkosabb területeket. A robot odamegy hozzájuk, és elkezd takarítani, és még több energiát ad hozzá. Az üresjárati érzékelők segítenek leküzdeni az akadályokat és eltűnni az útból.

Xiaomi Dreame F9

Valójában a Dyson kínai robotporszívók sorának egyik tagjával van dolgunk.

Műszaki jellemzők
Xiaomi Dreame F9 specifikációk

Először is, kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a robotporszívó modell nem Lidarral van felszerelve, hanem optikát használó számítógépes látórendszert. Itt van egy optikai érzékelő ultra-széles látószögű optika, amely lehetővé teszi, elég jól, de természetesen még mindig rosszabb, mint lidar, navigálni az űrben.

Másodszor, vegye figyelembe, hogy ez a legalacsonyabb robotporszívó a mai felülvizsgálatban. Csak 8 centiméter magas. Ha nem tudná, egy normál konyhabútornak 11 cm magas a lába, így kisebb az esélye, hogy a kanapé alá szorul – ez a legrövidebb.

Másrészt el kellett dönteniük, hogyan helyezzék el a nedves tisztítórendszert. Megjegyzés: itt olyan rendszert használnak, amely egy tartályban egy ruhát és egy tartályt kombinál. Itt egy rendszer, amely intelligensen, egyenletesen osztja el a vizet a ruhán. A víz magába a kivehető tartályba ömlik.

Xiaomi Dreame F9 jellemzők

A fő vonzerő természetesen az, hogy a Dreame F9 a legerősebb a Xiomi testvérei közül. A szívóteljesítménye 2500 Pa, ez nagyon nagy teljesítmény, egyetlen márka sem büszkélkedhet ilyen adatokkal, és ez szuper. Felszív mindent, ami nincs leszögezve, és optimális méretű.

A hátrányok, nos, először is, ebben a tartályban önti körülbelül egy pohár vizet. Körülbelül 50 négyzetméteres területet képes felvenni, így nagy lakásokhoz, összetett konfigurációjú lakásokhoz nem nagyon alkalmas. De ha van egy 80 négyzetméteres sík terület, azt hiszem, hogy a Dreame F9 nagyon tetszeni fog, mert a fő minőség, nevezetesen a tisztítás minősége ez a robot a tetején van

Népszerű márkák

Amikor robotporszívót vásárol, meg kell ismerkednie a jól ismert gyártókkal. A márka hírneve fontos kérdés, mivel meghatározza az eszköz minőségét. Vásárláskor érdemes szem előtt tartani:

  1. Xiaomi – ennek a márkának a porszívóit gyakran választják az ár és a minőség miatt.
  2. Samsung – a gyártó készülékei nem olcsóak, de nagyon jó keresletet mutatnak.
  3. Philips – ez egy jól ismert márka, amely többek között robotporszívókat gyárt.
  4. Vileda robotporszívó – ennek a márkának az eszközei olcsók.
  5. Az Electrolux robotporszívó számos funkcióval rendelkezik.

Az elektronikus eszközök minden kategóriájában különböző márkájú termékeket találhat különböző árakon. Érdemes ellenőrizni a műszaki kérdéseket, a felhasználók véleményét, és hogy a kiválasztott eszköz szerepel-e a legjobb porszívók értékelésében.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Avgustin Simon

Üdvözlöm a lakókomfort és a lakberendezés minden kedvelőjét! A nevem Avgustin Simon, egy tapasztalt tervező, akinek szíve tele van egy évtizednyi tapasztalattal és szenvedélyes szenvedéllyel az életterek átalakítása az időtlen elegancia és kényelem birodalmává.

Meghittseg.info -magazin belsőépítészetről, dekorációról és lakásfelújításról
Comments: 1
  1. Anna Farkas

    Melyik Xiaomi robotporszívó a legjobb választás a vásárlói vélemények alapján, és milyen értékelést kapott 2021-2022 során?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása